Dodaj do ulubionych

Kolejna ciążą i znów chłopak

03.12.15, 17:01
to moja czwarta ciąża i znów ma być chłopak. Dlaczego inne kobiety rodzą same córki?, mam wprawdzie jedną córkę i zawsze chciałam dla niej siostrę. Nigdy nie wyobrażałam siebie jako matki synów. Moi synowie gorzej się chowają niż córka, są bardziej płaczliwi, mieli większe problemy z jedzeniem a córka zachowywała się raczej bezproblemowo. Spała, jadła i ogólnie jest bardziej ogarnięta. Do tego marzy o siostrze cały czas. Ginekolog powiedział mi w 14 tygodniu, że to chłopak. Nie mam już właściwie nadziei, bo ten ginekolog ma super opinię, extra sprzęt i nie myli się w płci nawet w tak wczesnym stadium. Zresztą, czego mogłam się od życia spodziewać, mój mąż ma brata a jego ojciec trzech braci bo dziadek spłodził czterech synów. Teraz mam już tylko wizję, że wychowuję tych synków dla obcych modliszek. Córka pewnie opuści w przyszłości ten chory kraj, gdzie pensje głodowe a ludzie z wyższym wykształceniem harują na kilku etatach, aby dzieci wykształcić. Już nastawiam powoli córkę, że lepiej mieć samych braci niż siostrę ale sama nie wierzę w te argumenty zbytnio. Nie chcę być źle zrozumiana, kocham moich synków, bo są słodcy, nawet mam wrażenie, że bardziej wylewni w uczuciach do mnie niż córka ale jakoś ten świat piłki nożnej, aut i testosteronu nie bardzo jest po mojej myśli. Mój mąż nie ma z bratem zażyłych kontaktów, siostry się raczej ze sobą blisko trzymają, bracia już nie. Do tego wszyscy życzą nam córki dla równowagi i opinie, że jak będzie córka to naprawdę będzie super, bo dziewczynki ogólnie lepsze. Czy istnieją w ogóle matki, które chciały tylko synów?
Obserwuj wątek
    • nikus-ia Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 03.12.15, 18:28
      istnieją takie matki - ja jestem przykładem - mam 2 synów .. na razie smile juz przed pierwszą i drugą ciąża marzyłam ze trafią się synowie tongue_out bezproblemowi - jeśli chodzi o spanie, jedzenie itd. big_grin i mnie na przykład męczy z kolei jak wszyscy się dziwią ze można chcieć synów bo "jako kobieta musisz chcieć mieć córę" - to cytat - no ja się pytam kto ustalił taką regułę tongue_out
      Mimo to rozumiem Ciebie dobrze bo gdybym miała 2 synów i córę to chciałabym by miała siostrę( by córce było łatwiej itd) ... Nie wiem co Tobie powiedzieć zebyś poczuła się lepiej ... niestety a może stety tak juz czasami tak jest ... nie my decydujemy o płci ... a lekarz powiedział, ze nie ma wątpliwości (przy moich synach w 14 tc nie miał żadnej a u mojej koleżanki twierdzi ze raczej ale nie jest pewien)?
      Piszesz ze córka pewnie w przyszłości wyjedzie ,... no ale gdybyś miała dwie córki no to i jedna i druga mogły by wyjechać prawda ? Zresztą to samo dotyczy synów - tez może się okazać ze wyjadą?
      • starykawaler35 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 06.01.16, 14:09
        zdrowe ma byc babo...tyle w temacie
    • nikus-ia Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 03.12.15, 18:33
      a tak w ogóle to najważniejsze gratuluje ciąży smile czwóreczka dzieci fantastyczna sprawa smile ja nie wiem czy u nas mogłaby być 4 a byłby fajnie ... - jestem po 2 cc - lekarz powiedział ze 3 cc na luzie moze być ale co dalej wolę się nie nastawiać ... na razie cieszymy się dwójką maluchów wypoczywam i daliśmy sobie czas bo najmłodszy Leonek ma dopiero 8 m-cy smile
      • andaba Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 03.12.15, 21:14
        Teraz mam już tylko wizję, że wychowuję tych synków dla obcych modliszek.

Fajne smile

Ja jak się okazało, że będę mieć kolejnego syna to też nie byłam zachwycona. Ale się oswoiłam, a potem mi przeszło. I wbrew nadziejom córkę też jeszcze urodziłam.
        Czego i tobie życzę. No nie da się ukryć, że z córek przeważnie większa pociecha (w ich dorosłym życiu, bo w dzieciństwie niekoniecznie)...

• afroddytta Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 03.12.15, 22:48
      Ja mam 3 synów i córeczkę najmłodszą smile
      Ogólnie jestem bardzo zadowolona bo chciałam tak własnie jedna płeć a potem druga i się idało, ale marzę o siostrze dla córy uncertain chyba jednak się nie zdecyduję, bo jak to zrobic? wink
    • gepardzica_z_mlodymi Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 04.12.15, 10:24
      Od zawsze marzyłam, by być matką czterech synów. Mam trzech, więc 75% normy wyrobiłamwink Resztę sobie daruję, bo niepełnosprawność jednego zbyt nas absorbuje. Moja znajoma ma za to wyłącznie pięciu synków. Ot, specjalizacja.
      A Tobie gratuluję. Z płcią się oswoisz, byle zdrowo rosło. A poza tym kto powiedział, że już siostry nie będzie?wink
      • nikus-ia Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 04.12.15, 12:42
        4 synów - marzenie smile
        • asia-ch Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 04.12.15, 18:47
          A ja też mam 4 synów i trzy córki.
    • anna-pia Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 04.12.15, 22:17
      hamster75 napisała:

> Teraz mam już tylko wizję, że wychowuję tych synków dla obcych modliszek.

Tak jak głównie czytam, tak teraz nie wytrzymałam. Nie przyszło Ci do głowy, że jeśli dobrze ich wychowasz, to będziesz miała fajne synowe? Po co ten jad, w dodatku w stosunku do dziewczyn, które zapewne jeszcze się nie urodziły?

> siostry się raczej ze sobą blisko trzymają, bracia już nie.

Bzdura. Mam córkę i dwóch synów, chłopaki bardzo się kochają i przyjaźnią; ja mam dwie siostry, cóż, dogadujemy się i tyle. To kwestia charakteru, nie płci.

> Do tego wszyscy życzą n
      > am córki dla równowagi i opinie, że jak będzie córka to naprawdę będzie super,
      > bo dziewczynki ogólnie lepsze.

Masz durnych znajomych. Dzieci się kocha i już - czy ci znajomi traktują swoich chłopców jak traktuje dziewczynki w Chinach i Indiach?
      • finka9 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 05.12.15, 09:22
        anna-pia napisała:

> hamster75 napisała:
        >
        > > Teraz mam już tylko wizję, że wychowuję tych synków dla obcych modliszek.
        >
        >
        > Tak jak głównie czytam, tak teraz nie wytrzymałam. Nie przyszło Ci do głowy, że
        > jeśli dobrze ich wychowasz, to będziesz miała fajne synowe? Po co ten jad, w d
        > odatku w stosunku do dziewczyn, które zapewne jeszcze się nie urodziły?
        >

A Tobie nie przyszło Ci do głowy ,że to żart ? Trochę więcej luzu , bo jak na razie to najwięcej jadu jest w Twojej wypowiedzi.
        >
        • anna-pia Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 05.12.15, 11:31
          finka9 napisała:

> A Tobie nie przyszło Ci do głowy ,że to żart ? Trochę więcej luzu , bo jak n
          > a razie to najwięcej jadu jest w Twojej wypowiedzi.

Na forach do zaznaczania, że wypowiedź nie jest serio, służą emotikonki. To raz. Dwa, fragment o modliszkach jest spójny z opisem znajomych wypowiadających się w paskudnie seksistowski sposób.
          Nie dziwię się, że coraz rzadziej ktokolwiek tu pisze, coraz więcej tu sfrustrowanych mamusiek, dla mnie EOT i przestaję tu zaglądać.
    • hamster75 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 05.12.15, 20:06
      Kolejnego dziecka nie będę już miała, gdyż to będzie moja czwarta cesarka (piąta to już chyba by było szaleństwo), mam 40 lat a do tego mąż mi powiedział, że kategorycznie więcej dzieci nie chce.
      Córce już naopowiadałam, że bracia są o niebo lepsi, przytoczyłam masę różnych argumentów (w które nie bardzo wierzę) ale córka uwierzyła i powiedziała, że już teraz woli brata. Córka będzie miała 10 lat, gdy urodzi się czwarte dziecko, więc nawet gdyby przy piątym dziecku wyszła dziewczynka, to po pierwsze musiała bym się mocno czasowo streszczać (po cc z 2 lata musiałabym i tak odczekać) i byłaby ona młodsza od mojej córki przynajmniej o 13 lat, więc to rzeczywiście nie ma sensu. Pomyślałam w pewnym momencie o adopcji 7 letniej dziewczynki ale mąż spojrzał na mnie jak na kretynkę i stwierdził, że mnie ostro pogięło, on się na to nie pisze. Więc pewnie zostanie, tak jak jest. Dodam tylko, że aby mieć trzecie dziecko walczyłam o zgodę męża 7 lat. Chciałam aby między córką a kolejnym dzieckiem była różnica max 3 lata. Mąż zgodził się dopiero po 7 latach. Mam do niego o to żal i czasami mu o tym mówię ale wiem, że już czasu nie cofnę.
    • rycerzowa Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 05.12.15, 21:10
      Hamster, jak na razie nie możemy wybierać sobie płci dziecka, zatem nie ma znaczenia, czy "chcemy" być matkami czterech synów czy piątki córek.
      Trzeba się cieszyć, że dziecko jest, że zdrowe - i "kochać jak swoje".;_

Są plusy i minusy każdego układu, masz obie płcie, więc wiesz o tym.
      Docenić plusy, zapomnieć o minusach.
      Na temat córek i synów było już wiele dyskusji na forum, nic nowego nie dodam.
      Powiem tylko, że rozumiem twoją córeczkę, ale nawet gdybyś teraz urodziła córkę, ona nie miałaby siostry. To znaczy - miałaby za jakieś 20 lat. Ewentualnie.

Ja też miałam dwóch braci, i marzyłam o siostrze.
      Urodziła się, gdy miałam 11 i pół roku , bardzo ją kochałam, ale to było jakby moje dziecko, nie siostra. Powiem więcej - nigdy nie stała się moją siostrą, o jakiej marzyłam.
      Bo była dużo młodsza, i w stosunku do mnie bardzo roszczeniowa, właśnie jak dziecko w stosunku do rodzica. Nawet gdy dorosła i sama miała dzieci.
      Dużo lepszy kontakt miałam i mam z bratowymi, w podobnym wieku.
      Nie każda synowa i bratowa jest zachłanną modliszką, ludzie w większości są normalni.

Z twego opisu wynika, że będziesz miała dwa razy po dwoje dzieci w podobnym wieku.
      Najmłodsi będą chłopcami, i fajnie, będą się razem tłukli i bawili.
      Życzę spokojnej, radosnej ciąży, szczęśliwego rozwiązania, nadawaj, jak mały rośnie, strasznie lubię o tym czytać.
    • undoo Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 05.12.15, 23:58
      Decydując się na kolejne ciąże trzeba mieć świadomość, że płeć dziecka może być różna od naszych oczekiwań. To raz. Dwa - nie przywiązywałabym się do określenia płci w 14. tygodniu ciąży o ile nie było to badanie z krwi.

Poza tym - dziecko jest dzieckiem jest dzieckiem. A Ty chyba masz nieprzerobiony żal do męża i o to w tym wszystkim chodzi. No i mam wrażenie, że jednak faworyzujesz córkę kosztem synów.
    • karambol1982 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 06.12.15, 09:39
      Ja sobie też w trzeciej ciąży założyłam, że to będzie dziewczynka. Mam starszego syna (8 lat) i córkę 4-letnią. Tak sobie wymyśliłam, że dziewczynka będzie idealnie "pasować" do naszej rodziny. Ubranka, wózek, cały sprzęt mamy już po dziewczynce więc niewiele trzeba będzie dokupić. Za kilka lat będą razem mieszkać w ślicznym, różowym pokoiku smile Takie właśnie głupie, życzeniowe nastawienie miałam. O tym, że prawdopodobnie będzie chłopiec dowiedziałam się w 13 tygodniu. Na początku wyparłam tą myśl - z pewnością lekarz się myli - jeszcze wcześnie. Ale na każdym kolejnym usg się powtarzało - chłopak - sama zresztą widziałam: jajeczka jak berety.
      Nie powiem - czułam rozczarowanie przez jakiś czas. No jak to chłopak? Miała dziewczynka być i miało być tak różowo. I najlepsze jest, że męża też wkręciłam w te życzeniowe schizy.
      Teraz jak sobie o tym myślę, to sama się pukam w głowę.
      Najmłodszy ma teraz 4 miesiące - kocham go nad życie i nie zamieniłabym go na 10 dziewczynek. Jest słodki, uroczy, grzeczny. I myślę, że dobrze się stało. Córka jest mocno charakterna i może żeńskiej konkurencji by nie zniosła wink
      Nie chciałabym mieć samych synów - to fakt. No ale mam już córkę, więc spełniam się jako mamusia różowej dziewczynki. W synach jest jednak coś takiego, że nie wyobrażam sobie ich nie mieć.
      Myślę, że nie powinno się rodzić dzieci dla dzieci. Dzieciom to raczej bez różnicy czy urodzi się brat czy siostra. No chyba, że ciągle słyszą od dorosłych, że chcieliby siostrę dla córki lub brata dla syna - wtedy faktycznie i dziecko się nastawia (jeśli jest już starsze) i potem może być rozczarowane tak jak rodzice.
      Ty tez masz już córeczkę więc spełniasz się jako mama dziewczynki. Pomyśl, że za 2-3 lata Twoją córkę będą bardziej interesować chłopcy, moda itp a nie młodsze rodzeństwo niezależnie od tego czy to będzie brat czy siostra. A czy w przyszłości będzie związana z którymkolwiek z rodzeństwa - też nie można powiedzieć. Każda z nas z pewnością zna siostry, które nie utrzymują kontaktów albo rodzeństwo "mieszane", które utrzymują bardzo ścisłe kontakty i zawsze mogą na siebie liczyć.
      Życzę Ci spokojnej ciąży, lekkiego porodu i zdrowego dzidziusia.
      • trissie Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 01.01.16, 00:23
        podpisuje sie, mam piatke, 3 synkow, dwie corki. W piatej ciazy (2 snow, dwie corki, mialam nadzieje na coreczke, ale okazalo sie,z e to chlopiec. Teraz maly ma prawie 2 lata i ja - wielbicielka corek - nie moge sobie wyobrazic, ze synek moglby byc dziewczynka. Jest absolutnie cudowny i naj naj naj, maskotka rodzinna. Chlopcy sa super, mowie to ja, wielbicielka plci zenskiejsmile
    • franciszka_o Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 12.12.15, 00:22
      Bylam w takiej sytuacji jak Twoja corka: mam trzech braci. Kiedy moja mama byla w czwartej ciazy to strasznie liczylam na siostre no, ale kiedy sie urodzil nastepny chlopak, przezylam okropne rozczarowanie. Strasznie wtedy ryczalam, ze nie bede miala nikogo do zabawy. Potem na szczescie sie tak ulozylo, ze z tym najmlodszym mam fajna relacje mimo 6 lat roznicy. Poza tym mialam u rodzicow jakas tam uprzywilejowana pozycje, no i nie musialam sie z nikim dzielic ubraniami smile Moze Twoja corka dostrzeze jakies plusy tej sytuacji? Co do Ciebie, to ciesz sie, ze "udala" Ci sie przynajmniej jedna corka, niektorym kobietom musza wystarczyc marzenia i druzyna synow.
      P.S. A ja wlasnie na czwarta corke czekam. Na pierwszym usg powiedzieli mi, ze chlopak, a tu psikus.
    • pysia56 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 18.12.15, 22:06
      Gratulacje z czwartej ciąży!!!. Wspaniale, że jednak mąż dał się przekonać. Mężczyźni rzadko kiedy chcą aż tyle dzieci. Mój m. miał podobnie. Też mam 4-kę, pierwsza córka, która strasznie chciała mieć siostrę, potem 2 synów. Jak się okazało, że czwarte to dziewczynka to córka oszalała ze szczęścia, za to bracia byli okropnie rozczarowani. Jednak różnica wieku między dziewczynkami jest za duża (9 lat). Nie bawią się razem, zupełnie starsza młodszej nie rozumie, nie chce się nią zajmować. Za to chłopcy ubóstwiają małą, rozumieją się bez słów i w sumie szkoda, że córcia nie jest chłopcem (porozumienie byłoby jeszcze większe) - chociaż zawsze marzyłam o 3 córkach.
      Ciesz się z czwartego dziecka (niezależnie od płci), nie tak znowu dużo kobiet ma obecnie czworo dzieci.
    • ga-ti Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 19.12.15, 21:06
      Gdy jeszcze nie miałam dzieci to marzyłam o 3 synach, a później córci, takiej małej księżniczki wink Dorabiałam pilnowaniem dzieci i byli to sami chłopcy i nie potrafiłam sobie wyobrazić, jak to jest zajmować się dziewczynką.
      Pierwszego mam syna i bardzo chciałam chłopca. Ani moja mama ani babcia nie mogły zrozumieć, jak można chcieć pierwszego chłopca tongue_out Teraz mam cudnego przystojniaka, już nastolatka. I dwie córeczki smile I jest dobrze smile

Masz jeszcze trochę czasu by zmienić swoje nastawienie, oswoić się z płcią dzieciątka. Pomyśl, że ekonomiczniej będzie z chłopcem wink i towarzystwo do zabawy będzie niezłe. Nie jest powiedziane, że córka dobrze dogadywałaby się z siostra, bo to i różnica wieku i pewnego rodzaju 'detronizacja jedynaczki'. Moja mama ma 3 młodszych braci i bardzo dobre relacje z nimi.
      Życzę zdrowia Tobie i całej Twojej czwóreczce smile
    • agnzimka Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 21.12.15, 20:28
      A ja właśnie urodziłam trzeciego syna i bardzo się cieszę smile Jestem tylko-jedną-królową w domu wink Tym samym oficjalnie dołączyliśmy do wielodzietnych smile
      • nikus-ia Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 22.12.15, 19:16
        gratulacje smile 3 synów - ale super smile
    • boo-boo Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 05.01.16, 23:03
      Normalnie czytam i oczom nie wierzę..... no chyba miałaś świadomość, że decydując się na dziecko płci się nie da wybrać na zamówienie ? Co innego sobie siedzieć i myśleć fajnie by było gdyby się urodziło to czy tamto ale bez przesady żeby się nastawiać. Nie rozumiem kobiet dla których kolejna córka/syn to tragedia. najważniejsze, żeby zdrowe było- czego szczerze życzę- a to jakie będzie to zależy od was.
      • finka9 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 06.01.16, 23:57
        boo-boo napisała:

> Normalnie czytam i oczom nie wierzę..... no chyba miałaś świadomość, że decyduj
        > ąc się na dziecko płci się nie da wybrać na zamówienie ? Co innego sobie siedzi
        > eć i myśleć fajnie by było gdyby się urodziło to czy tamto ale bez przesady żeb
        > y się nastawiać. Nie rozumiem kobiet dla których kolejna córka/syn to tragedia.
        > najważniejsze, żeby zdrowe było- czego szczerze życzę- a to jakie będzie to z
        > ależy od was.
        >

I pisze to facet ? Przedstawiciel grupy co to - zasadzić drzewo ,spłodzić syna itd ....big_grin
    • 2007e Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 07.01.16, 11:35
      To na pocieszenie ja mam 4 synów, a córeczka raczej pozostanie w marzeniach. Już nawet nie wierzę, że jesteśmy w stanie mieć córkę. Pogodziłam się z tym. Póki co też nie w głowie mi powiększanie rodziny. Fakt faktem, że już od pierwszego dziecka marzyła mi się córeczka. No ale, takie życie. Za to mogę cieszyć się dużą rodziną i to jest super.
    • czapola Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 11.01.16, 05:43
      Bardzo chciałam mieć dwóch synów. Osobiście wydaje mi się, że to synkowie są bardziej bezproblemowi i nad życie kochają swoje mamusie. Jak już byłam w 3 ciąży to strasznie chciałam córeczkę . Mam 3-go synka i w życiu nie zamieniłabym go na dziewczynkę! Fakt dziewczyneczkę można ładniej ubrać ale dziewczynki , gdy są małe są bardziej płaczliwe, skarżą i przeżywają "dramaty" gdy pokłócą się np z koleżanką. Część z moich koleżanek ma też kiepskie relacje z siostrami (zaprawione rywalizacją). Ogólnie nie ma na to reguły. Wszystko zależy od charakteru dziecka. Ważne, żeby maleństwo było zdrowe .
      • fydee Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 22.02.16, 15:53
        A jak synkowie wyjadą? Myślę, że będzie tak samo przykro...
        Mam trzech synów i mikro córeczkę 4tygodniową, synkowie są cudowni, córeczka pachnąca i bardzo kochana przez braci. Chłopaki są czuli i empatyczni, przecież to nasze lusterka, wszystko zależy od nas...
        Mam siostrę 7 lat młodszą, mamy fatalny kontakt, zawsze marzyłam o braciach wink
        • blueish Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 22.02.16, 21:01
          smile My mamy trzech chłopaków i najprawdopodobniej teraz czekamy na czwartegismile NIe wiem, może to efekt strat - i przyzwyczajeniasmile - ale nie mamy ciśnienia by to była córeczka. Chłopaki są fajne, potrafia być troskliwi, opiekuńczy czy empatyczni. I to dopiero jest wyzwanie wychiować ich tak, żeby nie znikli bezpowrotnie z domu tylko potem nadal wpadali z narzeczonymi, synowymi. Nie modliszkamismile
    • alurka12 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 02.03.16, 19:54
      Tak!ja...i nadal tak uważam! Nigdy w życiu nie chciałam mieć dziewczyny. Mam dwóch świetnych synów i teraz baba...po prostu jestem zalamana! !!!!!
      • kasiulinek87 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 26.10.16, 11:40
        Alurka12 jesteś już po porodze na pewno, napisz o swoich odczuciach proszesmile
        Złość Ci przeszła? zakochałaś się w córci?
    • hanti Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 28.10.16, 12:27
      mam dwóch synów i trzy córki. W piątej ciąży marzyła mi się czwarta córka , a urodził się Piotruś big_grin Fantastyczny facet, nie zamieniłabym go na żadną dziewczynkę wink
      Ciesz się ciążą i dzieckiem. Swojego syna jeszcze nie znasz, poczekaj aż się urodzi smile
    • kw23 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 21.02.17, 12:51
      Hej Hamster75 smile
      w wolnej chwili napisz co u Ciebie? Czy odnalazłaś się jako mama kolejnego Synka? I jakie argumenty przedstawiłaś Córce, jak się okazało, że nie będzie miała tej wymarzonej siostry tylko kolejnego brata?
      Z góry dziękuję za podzielenie się refleksjami, bo wygląda na to, że moja córa też nie doczekała się siostry i mieć będzie samych braci wink Choć może to plus, bo zachowa status "księżniczki" wink
      • eva29 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 21.02.17, 17:49
        ja tez w lutym urodziłam 3 chłopca i córa została księżniczką. Jak sie okazało w 12 tc ze to facet to córka się rozpłakała, ale z czasem się osfoiła i chyba się cieszy teraz smile
        • kw23 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 21.02.17, 18:19
          Dzięki Eva! smile
          Właśnie chodzi o to marzenie corki o siostrze uncertain W sumie jako dzieci to można równie dobrze bawić się i kłócić z kolejnym bratem wink A w życiu dorosłym to różnie się układają te relacje z rodzeństwem i moze mieć fajne kontakty z brązowymi....
          No, zawsze są jakieś plusy danej sytuacji wink
          A Tobie "marzyly" się dwie corki i dwóch synów? wink
          Pozdrawiam serdecznie i gratuluję!
          • eva29 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 22.02.17, 14:12
            oczywiscie że chciałam córę kolejną no ale wyszło jak wyszło. Widocznie tak miało być różnica między najstarsza a najmłodszym to 12 lat wiec mogłoby być różnie jakby było dziewczynką i miały pokój razem. Kiedy okazało się ze to bedzie facet to problem się rozwiązał bo połączyliśmy go z najmłodszym czyli 6 latkiem. Córa teraz się cieszy że jest sama jako dziewczyna i że nadal jest pierwsza w roku do urodzin bo maleństwo urodziło sie 2 dni po jej urodzinach smile
            powodzenia
            • kw23 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 23.02.17, 10:05
              Dzięki i dzięki za odpowiedź smile W sumie to zdrowie jest najważniejszy i każdy układ jest OK smile
              A myślisz o jeszcze jednym dziecku?
              Wszystkiego dobrego dla Was smile
              • eva29 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 23.02.17, 12:09
                ja już nie planuję wiecej bo już pokoi by mi zabrakło. Zresztą już za "stara będę" a co najbardziej mówi za nie że miałam najcięższy poród i trochę dopadła mnie depresja wiec....
                Czwórka wystarczy smile
                • kw23 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 26.02.17, 19:59
                  Wszystko bedzie dobrze, nie dawaj sie przygnebieniu i zlemu nastrojowi! Przesylam usciski! smile
                  ps. A ile masz lat? Bo ja to już niestety 40 na karku.... sad
                  • eva29 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 28.02.17, 17:30
                    jakoś powoli się ogarniam bo słonko wyszło smile A ja 34 skończone mam ale każdy jeden poród coraz gorszy więc u mnie się nie sprawdza ze kolejne to lżej.
    • onka7 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 09.03.17, 11:55
      Gratuluję Cismile
      Ja mam 4 synów i bardzo się z tego cieszę. Teraz jestem na początku ciąży i po cichu marzę o córeczce. Wiem jednak, że w naszym przypadku bardziej prawdopodobny jest chłopczyksmile Tak to widocznie jest. Myślę, że nic się nie dzieje bez przyczyny. Może niektóre kobiety są lepszymi matkami dla synów. Sama nie wiem jak poradziłabym sobie z córeczką. Wpadłam już w taką rutynęsmile
      • kw23 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 31.08.17, 11:11
        Hej smile Onka7 daj znać na kogo czekacie smile
    • moni4444 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 24.03.17, 12:32
      POCIESZE cie ja mam 6 corek
      • justynagl Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 24.03.17, 23:39
        Nareszcie trafilam na kobietę "nienormalną"w oczach społeczeństwa 😙😙😙
        Cieszę się. Pozdrawiam.
      • majeczka200 Re: Kolejna ciążą i znów chłopak 26.04.17, 11:18
        Ależ ci zazdroszczę 6 córek.Ja mam dwie i liczyłam na trzecią ale niestety chłopaczysko się pojawiło.Córek mogłabym mieć nawet 10 wink

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka