Dodaj do ulubionych

Powrót do pracy i 4 ciąża :(

18.12.18, 16:37
Jestem szczęśliwą mamą kochanej trójki dzieci- synek 10'lat córka 4 i najmłodsza roczek. Przez 5 lat dnia dzień byłam z moimi dzieciakami. Szczęśliwa wróciłam parę dni temu do pracy. Było to moim marzeniem od dawna, długo wyczekiwanym momentem. I właśnie się dowiedziałam że jestem w ciąży!!!
Mój partner nie uznaje zabezpieczeń sad Mimo próśb, gróźb wstrzemiężliwości od współżycia stało się. On ma swoje życie, pracę, wyjdzie kiedy chce i gdzie chce a ja dzień dnia noc po nocy byłam z moimi dziećmi. Tak bardzo się cieszyłam że wyjdę do ludzi, a dzieci będą miały szczęśliwą mamę. Jestem załamana i targają mną sprzeczne uczucia. Najmłodszej też.nie chciałam ale zwyciężył instynkt macierzyński. Powiedziałam sobie trudno dam radę. Teraz jest we mnie taka wściekłość że odechciewa się żyć. Nie mam pomocy znikąd, psychicznie wykończona w 4'ciąży. Boję się że zrobię sobie krzywdę.. Jestem zmęczona, obolała, mam straszne nudności a jak mój się dowiedział najpierw był wściekły a potem gotowy do...... Potrzebuję pogadać bo zwariuję!!!
Obserwuj wątek
    • juuuu7 Re: Powrót do pracy i 4 ciąża :( 21.12.18, 14:18
      Partner nie uznaje zabezpieczen, ale chyba mozesz brac pigulki lub spirale zalozyc? Teraz to juz nie znaczenia...
    • whitney85 Re: Powrót do pracy i 4 ciąża :( 04.01.19, 17:56
      Masz matkę, siostrę, przyjaciółkę?
      Ratuj się, z tego związku i tak nic nie będzie.
      • x67x Re: Powrót do pracy i 4 ciąża :( 06.01.19, 00:29
        Witam, pochodzę z rodziny wielodzietnej, mam 3 braci i 3 siostry. To największy dar jaki dali nam rodzice- rodzeństwo. Oprócz miłości, wykształcenia. Nie poddawaj się, dasz radę. Praca Ci nie ucieknie, do ludzi wyjdziesz na spacerek z dzieciaczkiem do parku. U mnie w rodzinie 36- latka spodziewa się dziecka. Nie podejmuj pochopnych decyzji. Małżonek pomarudzi, ale na pewno Ci pomoże. Faceci już tak mają, tym się nie przejmuj! Skoro nie uznaje zabezpieczeń, to znaczy ,że Cię szanuje i dba o Twoje zdrowie. Zabezpieczenia szkodzą zdrowiu. Spójrz na to z tej strony. Chyba nie chciałabyś, by namawiał Cię do zażywania tabletek, po których przytyłabyś 30 kg. Pogadaj z małżonkiem, rodzicielstwo to odpowiedzialność. Pozdrawiam.
        • juuuu7 Re: Powrót do pracy i 4 ciąża :( 06.01.19, 10:28
          Co za belkot...
        • wrotek0 Re: Powrót do pracy i 4 ciąża :( 01.02.19, 13:00
          No z tym tyciem to pojechałaś!!! Ja nie wielodzietna, nie czułam się na siłach mieć więcej niż dwójkę, ale cały czas (poza planami na ciążę) się zabezpieczaliśmy. W tym hormony przez 20 lat - waga taka jak po 1. ciąży a niższa niż po 2. Poza tym są gumki i inne metody niehormonalne. Każdemu wg potrzeb.
    • nicole83 Re: Powrót do pracy i 4 ciąża :( 11.03.19, 08:20
      Ja mam trójka dzieci,i założyłam sobie spiralę po urodzeniu ostatniego. Porozmawiaj z mężem jak się czujesz.Nie stać was zatrudnić kogoś aby ty wróciłaś do pracy?
    • 87-mamuska-4 Re: Powrót do pracy i 4 ciąża :( 16.03.19, 18:48
      Hej ja jestem w podobnej sytuacji. Od 1 lutego rozpoczecie pracy i tego dnia zaszłam w 4 ciążę. Nie wiem jak i kiedy powiedzieć szefowej? Jak dzieci zareagują?
    • heidelbeere1 Re: Powrót do pracy i 4 ciąża :( 18.03.19, 15:38
      Partner? Przy trójce dzieci? Dlaczego nie uregulujesz swojej sytuacji prawnej. Doskonale wiesz, że bez ślubu masz choćby inne prawa w razie rozstania.
      I co to znaczy nie uznaje zabezpieczeń? A seks uznaje? I wściekły jak się dowiedział o ciąży skoro nie uznaje zabezpieczeń????
      Nic z tego nie rozumiem.
    • matkaczweorkidzieci Re: Powrót do pracy i 4 ciąża :( 24.09.21, 11:49
      współczuję .... mam takiego sąsiada, mysli k**asem .... nie docierają do niego żadne argumenty. A pozniej dziecko mieszka z rodzicami do 40tki , bo nie ma gdzie mieszkac.
      • grrrrw Re: Powrót do pracy i 4 ciąża :( 25.09.21, 12:48
        jesli pracujacy 160 h w mies. facet do 40 nie ma gdzie mieszkac, to albo cos z nim nie w porzadku albo z systemem podatkowym i polityką mieszkaniowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka