Dodaj do ulubionych

Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)))

25.12.05, 13:28
Może się jakoś spotkamy???
Jestem gotowa nawet Maksia na troszkę zostawić, żeby tylko Was zobaczyć!!
Zapraszam też gorąco do mnie, jeżeli odpowiada Wam moja kuchnia. smile)
Miejsce, termin, skład- do uzgodnienia.
Obserwuj wątek
    • atta Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 25.12.05, 13:43
      Kasia, ubiegłaś mnie...
      Chciałam tym razem zaprosic do mnie, ale Ty w końcu decydujesz - raz, że
      pierwsza na to wpadłaś, dwa, ze Maksio dyktuje wink
      Ja, w każdym razie, chętnie bardzo smile))
      • kasiask Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 25.12.05, 15:33
        jestem gotowa zostawić Maksa z butelką i tatusiem. W sumie do pracy też
        wychodzę sama. Odbija się to nietety na jakosci karmienia, ale nie mam innego
        wyjścia.
        • anula36 Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 25.12.05, 17:00
          warto na pewnosmile Super sa takie spotkaniasmile czy sympatyczka tez sie moze
          wkrecic?
    • atta Tym razem JA ZAPRASZAM :) 25.12.05, 19:16
      Skoro mam błogosławieństwo pomysłodawczyni - Kasisk, zapraszam Szanowne Mamy
      Wielodzietne do mnie. Czekam na propozycje terminu smile
      Pozdrawiam smile
      • bea-sjf Re: Tym razem JA ZAPRASZAM :) 25.12.05, 22:06
        Zgłaszam chęć ,ale czy gotowość- hmm ,właśnie złapałam wirusy katarowe i
        zdycham ...
        Pozdrówka
      • atta Re: Tym razem JA ZAPRASZAM :) 26.12.05, 11:10
        Ok, proponuję wstępnie pierwszą sobotę stycznia (7.01) - po południu lub
        wieczorem...
        Ale możemy zmienić termin...
        Pozdrawiam smile
    • kasiask Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 26.12.05, 07:33
      Myśle, ze drugi, albo trzeci weekend po Nowym Roku byłby dobry. Co Wy na to???
    • kalpa Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 26.12.05, 08:03
      Byle gdzie, byle do Was
      kalpa
      • atta Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 26.12.05, 11:12
        Żle mi się wpisało/wkleiło wink
        Jeszcze raz - proponuję pierwszą sobotę stycznia (7.01) po południu lub
        wieczorem...
        Pozdrawiam smile
        • przeciwcialo Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 26.12.05, 17:15
          A nie da sie przed sylwestrem jeszcze zmiescić tej imprezki? Bo ja 6.01
          wyjezdzam i to na dłużej bo etat piszczy juz za mna i musze do pracy.
          • akve Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 26.12.05, 22:45
            Ja jak zwykle chetnie się z Wami spotkam smile
            Kiedy ustalicie postaram się być.
    • kasiask Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 27.12.05, 09:23
      Jeżeli o mnie chodzi, to niestety 7 stycznia odpada. Mążpracuje. sad
      Może być niedziela, albo następna sobota. Jężeli jednak zostanie ta sobota,
      będę płakać rzewnymi łzami. sad(((
      • andaba Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 27.12.05, 12:03
        Tak bym chciała... Ale pewnie też mi się nie uda... 7 ksiądz chodzi po
        kolędzie, a poza tym wieczór nie dam rady, bo do domu potem nie wrócę sad Może
        inny termin i po południu ? Tak nieśmiało proszę...
      • atta Niedziela 8.01. czy następny weekend (13-15) ? n/t 28.12.05, 09:00
        • przeciwcialo Re: Niedziela 8.01. czy następny weekend (13-15) 28.12.05, 10:12
          no to tylko pomarzyc moge. juz mnie nie bedzie. szkoda. bawcie sie dobrze i
          zdajcie potem relacje na forum.
        • andaba Re: Niedziela 8.01. czy następny weekend (13-15) 28.12.05, 11:13
          Jeżeli mąż mi nie wybędzie do roboty, to mnie by pasowało... Jeżeli wybędzie -
          trudno, nie oglądajcie się na mnie (chyba, że część progenitury zabiorę ze
          sobą - z Basią się pobawią, a część babci podrzucę).

Żartowałam big_grin nie będę desantu robić.
          • akve Re: Niedziela 8.01. czy następny weekend (13-15) 28.12.05, 14:25
            Nie mogę w niedzielę.
            To czas kiedy jesteśmy razem z dziećmi i nie wychodzę sama z domu.
            Mogę w pozostałe dni tygodnia smile
            • kasiask Re: 14 stycznia 2006 - spotkanie u Atty! 28.12.05, 17:00
              Podejmujemy męską decyzje! 14 stycznia, sobota, spotkanie.
              Agatko! Napisz o której CI pasuje!!
              Może być???
              Musi!
              Kto chętny wpisywać się na listę . smile)
              • marzek2 Re: 14 stycznia 2006 u Atty! - Marzek na TAK!!! 28.12.05, 17:36
                Uffff - rozmawiałam z Akve dzisiaj kazała mi "karnie" smile zajrzeć bo się chcecie
                spotkać! No i ufff, bo ja też w żadną niedzielę nie mogę - wtedy chodzimy na
                nabożeństwo (jedyne w naszym malutkim protestanckim nowym kościele smile
                Więc 14 stycznia w sobotę u Atty - ja jak najbardziej! Chociaż jeśli chodzi o
                mnie to pewnie będę się musiała zbierać przed 20 żeby nakarmić Sama, ale w sumie
                to może wrócę znowu, bo mam bliziutko i jak się obudzi to wrócę w te pędy smile
                Atta - czy spotkanie będzie w Twojej przecudnej kawiarni? Ja bym bardzo chciała,
                uważam, że absolutnie masz się czym pochwalić smile
                • eleanorrigby Re: 14 stycznia 2006 u Atty! - Marzek na TAK!!! 28.12.05, 18:34
                  Ja też się postaram
                  Kasia
                  • akve Re: 14 stycznia 2006 u Atty! - akve na TAK!!! 29.12.05, 00:11
                    Uf, w sobote mogę smile
                    Jeżeli nic sie nie zmieni to będę.
                    I juz sie cieszę !
    • atta Drogie Panie - to już za tydzień :)) 07.01.06, 15:22
      Witam - zapraszam.
      Będę wysyłała maile z adresem, chciałabym tylko tu na forum ustalić czas
      spotkania. Rozumiem, że ze względu na Dzieci Karmione, raczej będzie to
      popołudnie niz wieczór (16?, 17?).
      Ja się dostosuję - odpowiada mi kazda pora, ale Wy się wypowiedzcie smile
      Pozdrawiam.
      • bea-sjf Re: Drogie Panie - to już za tydzień :)) 07.01.06, 16:15
        Mam wstępną zgodę - prosze o info na bea.sjf@op.pl
        • eleanorrigby Re: Drogie Panie - to już za tydzień :)) 07.01.06, 20:26
          Popołudnie jest OK
          • marzek2 Re: Drogie Panie - to już za tydzień :)) 07.01.06, 21:38
            Ja już się nastawiam smile Jeśli chodzi o mnie może być i 16 i 17, choć im
            wcześniej się spotkamy, tym dłużej z Wami pobędę smile Ale dostosuję się do
            większości, i tak dla mnie popołudnie jest super. Jeśli adres to ten, którego
            się domyślam - to wiem jak trafić smile
            • andaba Re: Drogie Panie - to już za tydzień :)) 07.01.06, 22:54
              Jeżeli w sobotę - będę (hurrrra)
              Ale podobnie jak Marzek - im wcześniej tym lepiej, bo mąż na nockę idzie...
      • kasiask Re: Drogie Panie - to już za tydzień :)) 07.01.06, 22:57
        Dla mnie popołudnie tez super. Aż się boję cieszyć, żeby coś nie wypadło!
        • akve Re: Drogie Panie - to już za tydzień :)) 08.01.06, 10:12
          To zdecydujcie czy 16 cz 17 -ta.
          Może 16-ta?
      • atta Sobota, o 16... :))) n/t 08.01.06, 13:36
    • kalpa Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 08.01.06, 04:16
      No to jo tyż bedem.
      kalpa
      • marzek2 Atta, może być u Ciebie o 16? 08.01.06, 10:39
        Bo wygląda, że dla większości im wcześniej tym lepiej...
        • marzek2 Jeszcze mi się przypomniało... 08.01.06, 11:05
          Tak przy okazji - może przy okazji spotkania udało by się zrobić parę wymian itp
          ubraniowych itp? Ja mam coś dla Akve, wiem, że Akve ma coś dla mnie smile
          A poszukuję też (znaczy chętnie przyjmę) sukienki, spódniczki na 6 latkę - moja
          Zuza w niczym innym do przedszkola nie chodzi a powoli zaczyna wyrastać ze swoich...
          W ogóle mam pomysł, może byśmy wykorzystały takie spotkania do swoistej giełdy
          krakowskiej, przynieśmy niepotrzebne zabawki, ubranka, a nuż ktoś czegoś takiego
          właśnie potrzebuje?
          Napiszcie dziewczyny, w jakich potrzebach dzieciowych obecnie jesteście, może
          przy okazji spotkania uda nam się sobie wzajemnie pomóc?
          • kasiask Re: Jeszcze mi się przypomniało... 08.01.06, 11:28
            Też o tym myślałam, tym bardziej, że mam "coś" dla kalpy i dla akve. Myśle, że
            a tą giełdą to niezły pomysł.
          • bea-sjf Re: Jeszcze mi się przypomniało... 08.01.06, 13:42
            Marzku ,ja coś dla dziewczynek mam ,niedużo bo wyrozdawałam ,ale Sara rośnie i
            już co nieco mam na zbyciu ,mam też ubranka dla znajomej akve ,A potrzebuję
            spodni i bluz dla Jędrka ,już o tym pisałam , wysyłam go do przedszkola ,a to
            oznacza ,że będzie musial pożegnać się ze swoim ulubionym strojem ( majtki)i
            włożyć coś w jednolitym kolorze i spodnie z gumką ( niestety ,marzku to co
            wybrałyśmy kiedyś jest wrogiem nr 1 ,bo ma zamek i guziki i gryzie ,ciśnie ,
            mam kłopot z tym ubieraniem go )/Wzrost 104-110
            • andaba Super, sobota o 16. Co przynieść??? 08.01.06, 18:35

• akve Re: Jeszcze mi się przypomniało... 08.01.06, 23:39
              To jest super pomysł smile
              Bea,mam do oddania ksiązki i ja poszukam czegos dla Twojego Jedrusia.Wprawdzie
              Julek jest mniejszy ,ale ...lubi "prawdziwe " spodnie czyli z zamkiem i
              guzikiem.
              Ach, te dzieci !
              Ja szukam ubranek dla mojej kolezanki.
              Urodzi chłopca już za 2-3 tygodnie,wiec ciepłe ,chłopiece ubranka mile widziane.
              • kasiask Re: Jeszcze mi się przypomniało... 09.01.06, 07:59
                Jaki rozmiar nosi Twoja Zosia?? Mam ładny sweterek na 80 cm. Nada się?
                • marzek2 Różne dot. spotkania 09.01.06, 09:12
                  Akve - czy chcesz dla tej swojej koleżanki kombinezon dla maluszka? Mam zbędny,
                  rozmiar 62 ciepły, z kożuszkiem pod spodem.

Bea - mam nadmiar spodni, ale też niestety typowych z zamkiem, guzikami... ale
                  poszperam, może coś się znajdzie... aha- czy nadal chcesz różne ścinki itp?

Ogólnie - czy komuś brakuje czapek zimowych dla dziecka? Mam nadmiar smile

Jeśli chodzi o żarcie - ja przyniosę ciasto.
                  --
                  W życiu chodzi o to, by pozwolić się używać Bogu go Jego celów, a nie posługiwać
                  się Bogiem do realizacji swoich prywatnych celów.

Wychowanie w wierze
                  • kasiask Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 10:01
                    marzek - czy ja moge dostac cieply kombinezon, a Ewie dla kolezanki oddam ten,
                    ktory moi pozyczyła, a z ktorego Maks juz wyrasta??

bea - ja prosze czapki jak moge! Poszukam tez spodni, ale jestes pewna, ze
                    Jedrus nie jest większy??? Taki rozmiar nosi mój Antek!

akve - chcesz sweterek dla Zosi rozmiar 80 cm - bawełniany, granatowy, ładny?
                    poza tym mam odłożone rzeczy dla Twojej koleżanki, tak jak prosiłaś, więc je
                    zabiore

kalpa - oddam część ciuszków, które mi pożyczyłaś dla Maksia, bo już są małe wink

Ogólnie z moich potrzeb to ciuszki dla Maksia w rozmiarze od 74 cm w górę oraz
                    ciuchy dla Mateusza rozmiar 146 cm.
                    • bea-sjf Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 11:02
                      Kasia -mam 3 pajace mothercare na 3-6 miesięcy (żółty ,z rakietami i z
                      robotami) ,jakieś body też.
                      Co do Jędrka - zmierzyłam jedyne spodnie ,które mu pasują ( rozmiar 104 ,ale to
                      endo więc pewnie ciut większe) maja 62 cm długości ,potrzebuję dresowe ,na
                      gumce ,bez rysunkow, literek itp.
                      Czapkę jakąś bardzo chłopacką chętnie przyjme ,bo Jędrek Ajki nosi białą ,co
                      prawda nie protesuje ,ale jakby ktoś miał ciekawszą ( najlepiej przypominającą
                      hełm rycerskiwink )
                      Ścinki !!!!Dziewczyny kochane ,jeśli macie skrawki materiałów ,koronki ,wstążki
                      niepotrzebne ,kordonki ,to bardzo proszę -Sara szyje sukienki lalkom smile
                      Dziś przebieramy z Sarą ciuszki .
                      Kasiu ,będziesz jechała samochodem?? Bo ja chetnie sie wpakuje komus do wozu
                      (zwłaszcza jak sie okaże ,ze mam jakieś siaty wink
                      Acha ,jakieś dziecko lubi pluszowego Bambiego i Felinkę ????
                      Macie jakieś potrzeby zabawkowe /książkowe (pożyczę)?
                      • bea-sjf Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 11:49
                        Acha , zastanawiam się również nad sniegowcami dla Jędrka ,bo rzepowe bartki
                        leżą porzucone ("nie mogę ruszać palcami!!łaaa" , możecie mi coś polecić ,bo
                        nigdy śniegowców nie kupowałam ,ale to w takich szerokich buciorkach to chyba
                        będzie miał najwięcej miejsca dla tych wrażliwych palcówwink
                      • kasiask Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 14:58
                        Bea! Pajacyki, body - wszystko bardzo chętnie, tym bardziej, że ten pajacyk,
                        który od Ciebie dostałam to jeden z naszych ulubionych wink

Będę jechać samochodem. Skąd Cię odebrać???

Jeszcze mi się przypomniało, że dla Antka potrzebuje kombinezon zimowy na 110
                        cm, bo ze 104 właśnie wyrasta, a zimy jeszcze trochę chyba będzie.
                        • marzek2 Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 15:06
                          Kasia, czy Twój Maksio nosi teraz rozmiar 74? Ja się załamię, Samuel ma ponad
                          rok i ma coś między 74-80 sad Takiego liliputka już mam...

A poważnie jeśli poszukujesz jakichś pajacyków w tym rozmiarze, to poszukam, bo
                          my pajacyków używamy już głównie do spania, bo przeszkadzają w raczkowaniu, nogi
                          mu się wtedy plątają. Po domu wszystkie moje dzieci chodziły w niemowlęctwie w
                          bluzach i rajtkach smile
                          • marzek2 Podgrzewacz, kocyk śliczny 09.01.06, 15:10
                            Aha - Kasia, czy chcesz może podgrzewacz do słoiczków, butelek? Taki zwykły,
                            Canpolu? Koleżanka właśnie mi oddała, a my nie potrzebujemy w ogóle.

No i mam śliczniutki kocyk do wózka, choć w dziewczęcych kolorach, porządny,
                            duży, taki rozmiaru kołderki, zresztą nadaje się nawet na kołderkę, ma śliczny
                            wzór kotka, nadaje się do przykrycia łóżeczka, do wózka...

Kto chce? Kasia dla Maksia? A może Akve dla Zosi?
                            • przeciwcialo Re: Podgrzewacz, kocyk śliczny 13.01.06, 09:28
                              Marzek- a podgrzewacz aktualny? Mecze sie z podgrzewaniem w kubku. Bede w
                              Krakowie na ferie czyli pierwszy tydzień ń lutego. Daj mi znać na gazetowy
                              jesli to aktualne.
                          • kasiask Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 16:50
                            Marzenko!! Spokojnie!! Maks nosi rozmiar 62 wink Ale do rozmiaru 68 mam
                            ciuszki, a potem pustki. Chociaż jak sprawdziłam dzisiaj to 68 nie ma za
                            wiele. ;-(
                            Za kocyk bardzo dziękuję, ale kocyków nam się uzbiersało sporo. Nawet nie wiem
                            skąd. Sama się chętnie podzielę. smile)
                          • akve Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 22:22
                            Kasia,
                            Zosia nosi rozm.80-86,wiec moze sweterek będzie jeszcze dobry?
                            A propos ubranek dla mojej kolezanki :przypnij karteczki z cenami do kazdej
                            rzeczy ,która chcesz sprzedać.
                            I weź kombinezonik;z białego pewnie Maksiu już wyrósł.
                            Beatko,
                            bieda ze spodniami na gumce sad Znalazłam sporo,ale prawie wszystkie sa w
                            stanie nie nadającym się do ubrania do przedszkola (dziury na kolanach).To
                            spodnie "ogródkowe".
                            Marzek,
                            Ty chyba potrzebujesz telefon na kartę?
                            Kocyk by się przydał ,ale grubszy,zimowy smile
                            Kalpa,
                            mam pizamke chłopieca na Kołajka.Chcesz?
                            Andaba,nic nie potrzebujesz? Niemozliwe !Powiem Ci jak sie spotkamy,gdzie na
                            Tomex-ie można kupić tanie ,fajne ciuchy dla dzieci.

I wogóle to lubię taki babski klimacik-kiermasz-bazarek wink))
    • marzek2 To ja jeszcze przy okazji zamian różnych... 09.01.06, 21:32
      Kto pyta, nie błądzi smile
      Oboje z mężem poszukujemy komórek, mamy ale okropne rozpadówy - może ktoś ma
      mniejszą rozpadówę? Mamy parę rzeczy w zamian smile np 2 płyty L.Cohena,płytę Duka
      Ellingtona, nagrywarkę CD, modem, program Encyklopedia PWN.
      • bea-sjf Re: To ja jeszcze przy okazji zamian różnych... 09.01.06, 22:27
        Ellington mnie kusi ,ale nie mam na zbyciu telefonu kom. ,mój tez staruszek.
        Ale ,żeby nie błądzić wink zapytam jeszcze o paputki dla raczkującego brzdąca -
        sprzydałyby sie Gwiszkowi .
        Marzku ,wybrałyśmy z Ajką kilka rzeczy ,w tym sukienki -ale letnie ,i sliczne
        bieliźniane topiki z koronkami smile)Mam tez puzzle z królewna Śnieżką ,tylko z
        boki jednego elementu brakuje ( są 100-el.) ,może jeszcze znajdę ,ktoś chce?
        • kasiask Re: To ja jeszcze przy okazji zamian różnych... 10.01.06, 07:24
          Ja chyba będę mieć butki dla Gwiszka. wink
          Tylko, żebym ja się nie pogubiła w tym co dla kogo i czegoś nie zapomniała!!
          • marzek2 Re: To ja jeszcze przy okazji zamian różnych... 10.01.06, 10:03
            Nie wiem jak Wy KMW (taką sobie dla nas wymyśliłam nazwę roboczą, odszyfrowanie
            chyba nie jest trudne smile ale ja zamierzam sobie zrobić listę - co dla kogo i co
            ja mam od kogo dostać a jak smile)))

A teraz znowu konkrety smile)

Bea - za sukienki możesz dostać Ellingtona, nie ma problemu smile I pozbieram
            skrawki dla Sary, może uszyłaby jakąś sukienkę dla lalki moich córeczek na
            zamówienie smile

Akve - tak szukamy telefonu na kartę. A kocyk o którym mówię to koc, gruby
            naprawdę, ciepluśki i śliczny! Wezmę to sobie obejrzysz, czy się nada.

Nic, muszę po prostu do piątku zrobić remanent w szafach i wziąć co zbywa, jak
            się przyda to dobrze, jak nie, pójdzie dalej smile

Może byśmy jeszcze się dogadały co kto przyniesie, żeby nie było samych ciast
            czy sałatek? Ja robię ciasto w każdym bądź razie smile
            Ło matko, jak ja się cieszę na tą sobotę!
          • marzek2 Bea - ja chcę puzzle ze Śnieżką! 10.01.06, 10:08
            Jesteśmy z Zuzią na etapie totalnie księżniczkowym, pod choinkę dostała Arielkę
            i Eryka z dziećmi ("mamo! tak długo o tym marzyłam i w końcu dostałam!!!"),
            a plan kolejnych zakupów księżniczkowych mamy wypełniony gdzieś tak do 8-mych
            urodzin smile))
            • bea-sjf Re: Bea - ja chcę puzzle ze Śnieżką! 10.01.06, 10:12
              No to mam jeszcze stosik gazetek "Księżniczki" -jedyny mankament jest taki ,że
              kolorowanki już pokolorowane ,ale historyjek jest dużosmile.Chcecie?
              • kasiask Re: Bea - ja chcę puzzle ze Śnieżką! 10.01.06, 10:55
                Bea! Mam dwie paary spodni dla Jędrka - jedne czerwone, a drugie granatowe, ale
                mają wąski biały lampasik - może przejdą???
                • bea-sjf Re:Kasiu:) 10.01.06, 11:29
                  Może przejdą - pogadamy z tym moim wybrednym synem wink
                  Jak sie umówimy z dojazdem?

Spróbuje namówić męża na zrobienie sałatki ,jeśli nie zdołamy niczego
                  przygotować to wezmę Gwiszka i pozwolę go schrupać (wzrokiemwink) ).
                  • marzek2 Jeszcze do Bei 10.01.06, 12:47
                    Gazetek nie chcemy, bo dziewczyny na ogół wybierają tylko gadżety a gazetki
                    przesyłamy innym szczęśliwym dziewczynkom z forum...

Ale - grzebałam w szafie i znalazłam takie coś - to torebka w stylu "worek" na
                    pasku, taka totalnie indyjska, dostałam kiedyś i nawet nosiłam smile
                    Ma wyhaftowanego złotymi cekinami słonia, czarne tło a na nim przeróżne hafty.
                    Myślisz, że Sara by chciała? Jeśli chcesz obejrzeć, wezmę na spotkanie.
    • akve Buciki i buty 12.01.06, 15:25
      Czy któraś potrzebuję?
      Mam śniegowce chyba 27 ( moze 28 ).
      Ocieplane trzewiki 20,granatowe,wiązane.Niewiele noszone.
      Trzewiczki wiosenne 21,też granatowe,ale takie do piaskownicy.
      Chyba zabiore wszystkie te buty i to co znajdę;zobaczycie,wybierzecie...
      • bea-sjf Re: Buciki i torba 12.01.06, 18:31
        o,te śniegowce moż byłyby dla Jędrka - nr 27 nosi.
        Marzku ,torbę chętnie obejrzę ,bo Sara klimaty indyjskie lubi smile
        Mam grę Księżniczki ,ale musze poszukać elementów .
    • marzek2 Kto chce słoiczki Gerbera brzoskwinia, brokuły? 12.01.06, 21:09
      Jakoś nam umknęły, a termin ważności już krótki... Mam takie jak w temacie, z
      tej serii "naturalnie proste" ponoć dobre dla alergików. Jak ktoś chce, wezmę.

Akve - wiem, że to głupie pytanie, ale czy mogłabyś mnie zabrać, gdybyś nie
      brała kogoś innego? Bo ja mam rzut beretem, wiem, ale uzbierało mi się tyle siat
      , że boję się, że się nie zabiorę na raz smile
      • bea-sjf Re: Kto chce słoiczki Gerbera brzoskwinia, brokuł 12.01.06, 23:08
        A jaki ten termin ważności ?

Mam jeszcze :
        1.puzzle ravensburgera 3 razy po 49 elem, z Arielką ( niestety każdemu brak po
        1 elemencie)
        2.puzzle takie same tyle ,że z Kopciuszkiem ( nie brak niczego )
        3.Gra z księżniczkami- występuja w niej 4 księżniczki ,ale jednej brakuje dołu
        sukienki do ułożenia ,więc można grać we trzy osoby -ale szukam dalej ,może sie
        uda znaleźć ,choc małe szanse , za to jest instrukcja ( cud ,bo mi giną zawsze -
        macie moze instrukcję do gry granny -z jednej strony chinczyk ,z drugiej
        barykada ?)
        4.foremki do wyciskania syrenek z ciastoliny play doh
        ( jak widać myślę o tych księżniczkach Marzenkismile )
        Mam jeszcze figurki z Puchatka -takie ni to gumowe ni plastikowe -całe mnóstwo .
        • marzek2 Re: Kto chce słoiczki Gerbera brzoskwinia, brokuł 13.01.06, 09:25
          Bea, brzoskwinie do 30 stycznia 2006, brokuły (4 słoiczki chyba) do 2007, więc
          spoko. Poza tym dwa słoiczki z jabłuszkiem, długo ważne, jakiś obiadek, dwie
          buteleczki soczku Gerbera marchewka+morela+ dynia. Wszystko może iść do Ciebie w
          zamian za punkty 1,3,4 ksieżniczkowe (puzzle z Kopciuszkiem już mamysmile
          Dziewczyny uwielbiają grać a te figurki puchatkowe też weź, jak nie będzie
          innego chętnego ja bym chętnie wzięła dla siostrzeńca.
          • bea-sjf słoiczki Gerbera i piraci 13.01.06, 09:48
            Ok,więc się piszę na słoiczki ( z wyjątkiem brzoskwini ,bo i tak mu jeszcze
            teraz tego nie dam ).

Kalpa ,mam do pożyczenia o piratach książeczke z serii magiczny domek na
            drzewie i Larousse'a taką z otwieranymi klapkami.Jędrek zdecydowanie woli
            rycerzy ( po Grekach przyszedł czas na Krzyżaków ).

Mam też lalę Pippi takę dużą ,z tkaniny ( jak sobie przypomnę ileśmy się za nią
            nachodzili i ile było łez , gdy jej nie było i trzeba było czekać na
            dostawęwink...)
            Nikt nie chce pluszowych Bambiego i Felinki ?( mają drucik w nóżkach ,więc się
            wyginają )- mogę do nich pożyczyć książkę w tłumaczeniu Przybory .
    • marzek2 Aha - mam do oddania kurtkę dla mamy :)) 12.01.06, 21:16
      Kompletny remament szafowy robię smile))

Więc tak - kurtka jest na niską osobę (jak ja smile ciemno brązowa, bardzo ciepła,
      ma obszyty futerkiem kołnierz i rękawy. Pasek jest niestety wytarty, trzebaby
      wymyśleć coś innego, ale można też bez paska. Taki ciemny, głęboki brąz. Na
      mrozy w sam raz. Teraz dostałam od mamy długą kurtkę więc leży nieużywana.
      Piszcie, to dołożę do moich toreb smile))
    • kalpa Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 13.01.06, 07:29
      Ja przyniosę coś niesłodkiego, na pewno nie będzie zublowane. I sałatkę, ktora
      też się raczej nie powtorzy - nie wiem, co odnosnie słodkiego, bo skoro marzek
      nas czymś uraczy, to ja mogę się schować ze swoimi wypiekami do szafy.
      Akve, ja chętnie na piżamkę, moge wziąc coś dla Julka. mam szczególny sentyment
      do niego. Mateusz ciągle nudzi, żeby Julcio go odwiedziłsmile
      Zabiorę wszystko, co mam, może się powymieniamy.
      kalpa
      ja szczególnie poszukuję czegoś o piratach.
      • akve Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 13.01.06, 09:22
        Kalpa,pizamka spakowana smile
        Marzku, co mam zrobić ? Przyjadę po Ciebie ,skoro torby pełne wink
        • marzek2 Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 13.01.06, 09:27
          Akve, ozłocę Cię smile Mam nadzieję, że śliczny koc ode mnie i równie śliczna
          sukieneczka dla Zosi na lato (będzie w sam raz na urodziny!) osłodzą Ci to
          poświęcenie smile Sukienka do zwrotu dla Hani, ale dopiero za dwa lata chyba smile))))
          To w takim razie czekam jutro z torbami przed 16 na Ciebie.
          • akve Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 13.01.06, 18:42
            Bea, jak nikt się nie pisze na Bambiego i spólke to ja tak,ale z ksiązką smile
            Mam butki z kozuszka dla Gwiszka.
            Kalpciu,a Ty chcesz jeszcze pożyczyć ode mnie ten kombinezon zimowy dla Kołajka?
            Nic nadzwyczajnego ,ale GAP winksprzed kilku lat smile))
            • bea-sjf Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 13.01.06, 18:55
              Mam nadzieje ,ze gospodyni mam wybaczy te siatki i jarmarczny klimat wink
              Agatko ,może chcesz puzzle z Kopciuszkiem ?
              Akve wezmę Bambiego i spółkę jego.
              Acha ,moze macie jaiegoś osamotnionego pluszowego króliczka -Sara ma kolekcję i
              chętnie przygarnie smile
    • przeciwcialo Zazdroszczę. 13.01.06, 09:35
      Ja dopiero w ferie dołącze do Krakowa. Pozdrawiam wszystkie Mamusie. Bawcie sie
      dobrze.
      • akve Re: Zazdroszczę. 13.01.06, 18:38
        Elu, przeciwcialo,no to musimy zorganizowac meeting w ferie smile
        • eleanorrigby Re: Zazdroszczę. 13.01.06, 20:16
          Właśnie,też jestem za!Może u mnie,bo w ferie moje starszaki będą u babci,a
          jednego Pawełka łatwiej jakoś "zagospodarować".
          A na zebranie w sobotę mogę upiec bułeczki.
          Kasia
    • kalpa do Akve 13.01.06, 22:32
      Kochana, za kombinezon dziękuję. Ten nasz jakoś leży na Kolajku.
      kalpa
    • kalpa a co z jedzonkiem na jutro? 13.01.06, 22:34
      Miłe panie, a co odnośnie rozkoszy podniebienia?
      Wpiszmy sie, żeby nie wyszło, że na stole tylko herbatka.
      Ile nas bedzie? Bo chyba zrobię moje wystrzałowe naleśniki ze szpinakiem i feta.
      I salatkę - takiej raczej nie będzie.
      kalpa
      • marzek2 Re: a co z jedzonkiem na jutro? 13.01.06, 22:44
        Odnośnie podniebienia - to moje niestety jest zmuszone do postu od mleka i jego
        przetworów sad( Więc niestety Twoich naleśników Kalpa nie spróbuję, ale wiesz co
        może sobie wezmę i zamrożę na lepsze czasy smile))
        Więc jak ktoś zamierza sałatkę to ja bardzo chętnie bym zjadła... Bo jajka jem i
        majonez też...
        • akve Re: a co z jedzonkiem na jutro? 13.01.06, 23:03
          Kalpa,łoj,toż ja mam przy Tobie mega kompleksy ,bo kucharka ze mnie kiepska.
          Popełnie ze dwie sałatki: jedną porową (mója-jak mówi Zosia-ulubiona),a
          druga ...jeszcze nie wiem.
          Z myśla o Tobie ,Marzku i nie tylko smile
          • bea-sjf Re: a co z jedzonkiem na jutro? 13.01.06, 23:13
            Same mistrzynie sałatkowo- ciastowe ,więc ja w końcu pozostanę przy roli
            zaopatrzeniowca herbatkowego ,ot i po dylematach ,jaką zrobic sałatkę
            powalającą podniebieniawink
            Kalpa ,nie mogę znaleźć larousse'a sad
            • kasiask Re: a co z jedzonkiem na jutro? 14.01.06, 07:05
              Ja z góry przepraszam, ale nie dam rady zrobić żadnej sałatki. Kupię jakieś
              soki i paluszki do pochrupania. Ostatnio jestem ciągle sama z tymi moimi
              dziećmi. W lodówce pustki, a ja nawet nie mam, jak się wyrwać na zakupy. sad(
          • bea-sjf ostatnie pakowanie 14.01.06, 08:53
            mam Laroussea smiledla synka Kalpy .
            Akve ,czy chcesz dla Jędrka Morze Trolli ?
            A kto poczytałby Opowieści rodu Otori (tomy 3)?
            Marzku ,pozyczyłabyś tę książkę ,którą mi polecałaś ( mężczyznach )?
            • akve Re: ostatnie pakowanie 14.01.06, 11:20
              Chce Morze Trolii !
              Wrócilam z basenu czuję się jak "zmięta stówka" winki jestem w proszku ...
              Czas się wziąc do roboty.
              Pa
    • kalpa do Marzka) 14.01.06, 10:19
      No to zrobię Co naleśniorki bez mleka, a w środek warzywka, na pewno Ci posmakują.
      No to do miłego!!!!!!
    • akve Potrzebuję rajtuzy dla Julka 14.01.06, 11:34
      Trochę późno o tym piszę,wiem.
      Rajstopy dla chłopca w rozm.98 cm.
      Moze macie,choć watpie,bo niszczą się,nieswtety szybko.
      Ale gdyby to ja chetnie smile
      • bea-sjf Czy mogę 14.01.06, 11:45
        zabrać Frycka ? Znajdzie się dla niego kącik ?
        • kasiask Re: Czy mogę 14.01.06, 12:14
          A Antka zabrać??? Dziewczyny zdrowe???
        • bea-sjf Re: Czy mogę 14.01.06, 13:11
          Ja po prostu muszę jednego chłopaczka zabrać ,bo mąż twierdzi ,ze sobie z nimi
          nie poradzi .Gwiszek może płakać widząc nieznane twarze (zaczął dziś ósmy
          miesiąc ) ,a Fryc jest taki najspokojniejszy .
          Akve ,napisz co mam zrobić z materiałem i koszulka dla Ani - odebrałaś maila?
        • atta Re: Czy mogę 14.01.06, 13:33
          Jasne smile
          Donoszę uprzejmie, że dziewczyny zdrowe i ciekawe gości... wink
          • akve Re: Czy mogę 14.01.06, 13:58
            Bea, odebrałam maila i odpisałam:koszulka za mała,bo Ania jest kobietą ze
            słusznym biustem i grubsza od Ciebie.
            "Materiałem"?Jakim materiałam nic nie wiem...
            • bea-sjf do Akve 14.01.06, 14:30
              mam 2 metry materiału jasnożółtego w misie-można uszyć z niego poszewką .
              Coś musi się dziać z moją pocztą - nie mam maila od Ciebie ,a jeden do Ciebie
              nie dotarł.
              • akve Re: do Bea 14.01.06, 15:01
                Beatko, nie bierz materiału ,bo nie konsultowałam tego z Ania.
                Szkoda,zeby lezał bezuzyteczny.
                • andaba Było świetnie - jak zwykle! 14.01.06, 21:25
                  Atto dzięki za gościnę, Wam wszystkim za atmosferę smile

I taka refleksja - warto czasem sie wyrwać, zeby się przekonać, jak tęsknią.
                  Zbliżałam się do domu okna ciemne, myślałam że śpią. Weszłam do bramki - a tu
                  się drzwi otwierają i lecą trzy sztuki przez śnieg w kapciach...
                  Zbyszek zalany łzami "Tak długo cię nie było!!!", Leszek
                  oskarżycielsko "Mamusia, wiesz, że cię nie było AŻ osiem godzin?!"
                  Danusia obrażona "Czemu mnie nie wzięłaś", a Jędruś tylko "Mamusia,
                  mamusiaaaa!!!"
                  Wyjaśniła się przyczyna ciemnych okien - siedzieli po ciemku z nosami
                  przyklejonymi do szyby.
                  • marzek2 Re: Było świetnie - jak zwykle! 14.01.06, 21:39
                    O matko, jak ja się zrelaksowałam z Wami dziewczyny... Brak mi słów po prostu,
                    jak ja się ciesze, że istnieje nasza grupa! Naprawdę niezłą ekipę stanowimy,
                    nawet bez przyległości mężowsko-dzieciowych smile))

Atta - dzięki za możliwość wchłaniania atmosfery 200% krakowskiego domu smile)
                    Zamawiam się z moimi przyległościami dzieciowymi na wspólne zabawy smile) Mam
                    nadzieję, że Twój mąż przeżył to jakoś i nie mówi teraz "nigdy więcej!" smile)

Bea - dzięki, dzięki, dzięki! Dla Ciebie i Sary za cudne ubranka i cudne
                    prezenty dla moich dziewczyn. Mika właśnie poszła spać z krasnoludkiem a jutro
                    pewnie czekają nas gry i puzzle. A ja zapomniałam Ellingtona sad ale co się
                    odwlecze nie uciesze, na pewno do Ciebie dotrze.

Akve - też dzięki za ciuszki. Koszula dla Sama będzie super na Wielkanoc smile
                    Mam nadzieję, że Zosi spodoba się kocyk i sukienusia, a Tobie sweter.
                  • kasiask Re: Było świetnie - jak zwykle! 14.01.06, 21:43
                    Ja też bardzo, bardzo dziękuję za gościnę!! Było cudownie i bardzo pysznie!!!
                    Jak zwykle.Odpoczęłam i wylazłam z doła na jakiś czas. Dzieci też zachwycone.
                    Nie chciały wychodzić, a całą drogę do domu Julek snuł plany co do zaproszenia
                    dziewczyn do nas. No i tak, jak sądziłam, najbardziej do gustu przypadła mu
                    Basia. smile
                    Wielkie podziękowania również dla Pana Męża, który bohatersko doglądał coraz
                    bardziej brykających dzieci i nie zszedł z posterunku ani na moment.
                    Bohater!! smile
                    No to kiedy nastepny raz??????
                  • akve Re: Było świetnie - jak zwykle! 14.01.06, 22:17
                    Atta,wielkie dzieki za gościnę !
                    Musisz wiecej PISAĆ na forum,masz swietne poczucie humoru smile
                    I wielkie osobne podziekowania dla męża,za opiekę nad dziećmi.Julek b.
                    zadowolony ,powiedział:to JA byłem z mamą w gościach u dziewczynek.

Takie spotkania to jak ładowanie akumulatorów:relaks,humor i rozmowa z
                    dzewczynami ,które myśla podobnie.
                    Dziekuje Wam wszystkim !
                    • bea-sjf Re: Było świetnie - jak zwykle! 14.01.06, 23:31
                      Atta ja również dopisuję się do podziekowań dla Ciebie i Męża smile))
                      Marzku ,Twoje było to ciasto z orzechami ?- pycha ,pochwały także od mojego
                      męża i dzieci !!!!Sara dziękuje za torbę i ścinki smile("mama szyjemy jutro
                      dżinsową spódniczkę !")
                      Akve , ledwie weszłam do domu usłyszałam " Gdzie są Obiboki ?",wiesz gdzie ?wink
                      Cudownie odprężający wieczór miałam ,za co Wam ogromnie dziękuję smile))
                  • atta Re: Było świetnie - jak zwykle! 14.01.06, 23:23
                    To ja dziekuję serdecznie miłym Gościom smile A było rzeczywiście baaardzo miło.

O mojego męża się nie martwcie - sam przyznaje, że spędził ten czas bardzo
                    fajnie i widzę, że jest zadowolony. Ale On wogóle jest pod wielkim
                    wrażeniem "naszej grupy" - tego, jak się poznałyśmy, że się tak trzymamy razem,
                    że może być tak miło i sympatycznie smile.

A dziewczyny oczywiście zachwycone. "Mamo, ja tak chciałabym, żeby Oni częściej
                    przychodzili do nas". smile))

Pozdrawiamy serdecznie smile
    • akve Dziękuje za... 16.01.06, 23:29
      Moje Drogie,
      miałam napisać do każdej z Was na priva podziekowania,ale napisze na forum.
      Bardzo dziekuję !
      W imieniu własnym i Ani za maleńkie ubranka,bei i kasiask ( sliczne
      rzeczy,poogładałam,nacieszyłam oczy smile
      Za kocyk i nie tylko dziekuję Ci marzek smile
      Andabo, dzieki za rajtuzy dla Julusia,już w nich chodzi smile
      Bea,nawet nie wiesz ile radości sprawiłaś moim maluchom maskotkami i
      książka.Śpią nawet z Bambi i Bambiną wink
      O nikim nie zapomiałam?
      Dziekuje bardzo !
      • kalpa ja też dziękuję. 17.01.06, 00:39
        Atta, z serca dzięki.
        Jesteście wszyscy super i kochani, a Twój domek jest taki krakowski!!
        Kalpa
        ps. Akve o mnie zapomnialaśsmile
        • kasiask To ja też dziękuję :-). 17.01.06, 20:09
          Bardzo dziękuję :
          Bea - dziękuję za śliczne ubranka dla Maksia
          Marzek - też dziękuję za śliczne ubranka dla Maksia i zabawki do kąpieli,
          którymi co prawda Maks jeszcze się nie bawi, ale za to radochę mają Julek i
          Antek
          atta- dziękuję za spodenki
          Mam nadzieję, że tym razem ja o nikim nie zapomniałam! smile
          • akve Re: To ja też dziękuję :-). 17.01.06, 22:48
            Kalpa,jak mogłam zapomnieć!
            To specjalne podziekowania dla Ciebie smile))))))
            • eleanorrigby Re: To ja też dziękuję :-). 18.01.06, 16:44
              Ja też dziękuję za wszystko,wchodząc kiedyś na forum nie spodziewałam się,że
              znajomości internetowe zaowocują takimi fajnymi spotkaniami "na żywo".
              A jak kiedyś zorganizujemy zjazd ogólnopolski,to dopiero będzie impreza!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka