kasiask 25.12.05, 13:28 Może się jakoś spotkamy??? Jestem gotowa nawet Maksia na troszkę zostawić, żeby tylko Was zobaczyć!! Zapraszam też gorąco do mnie, jeżeli odpowiada Wam moja kuchnia. ) Miejsce, termin, skład- do uzgodnienia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atta Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 25.12.05, 13:43 Kasia, ubiegłaś mnie... Chciałam tym razem zaprosic do mnie, ale Ty w końcu decydujesz - raz, że pierwsza na to wpadłaś, dwa, ze Maksio dyktuje Ja, w każdym razie, chętnie bardzo )) Odpowiedz Link
kasiask Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 25.12.05, 15:33 jestem gotowa zostawić Maksa z butelką i tatusiem. W sumie do pracy też wychodzę sama. Odbija się to nietety na jakosci karmienia, ale nie mam innego wyjścia. Odpowiedz Link
anula36 Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 25.12.05, 17:00 warto na pewno Super sa takie spotkania czy sympatyczka tez sie moze wkrecic? Odpowiedz Link
atta Tym razem JA ZAPRASZAM :) 25.12.05, 19:16 Skoro mam błogosławieństwo pomysłodawczyni - Kasisk, zapraszam Szanowne Mamy Wielodzietne do mnie. Czekam na propozycje terminu Pozdrawiam Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Tym razem JA ZAPRASZAM :) 25.12.05, 22:06 Zgłaszam chęć ,ale czy gotowość- hmm ,właśnie złapałam wirusy katarowe i zdycham ... Pozdrówka Odpowiedz Link
atta Re: Tym razem JA ZAPRASZAM :) 26.12.05, 11:10 Ok, proponuję wstępnie pierwszą sobotę stycznia (7.01) - po południu lub wieczorem... Ale możemy zmienić termin... Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasiask Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 26.12.05, 07:33 Myśle, ze drugi, albo trzeci weekend po Nowym Roku byłby dobry. Co Wy na to??? Odpowiedz Link
kalpa Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 26.12.05, 08:03 Byle gdzie, byle do Was kalpa Odpowiedz Link
atta Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 26.12.05, 11:12 Żle mi się wpisało/wkleiło Jeszcze raz - proponuję pierwszą sobotę stycznia (7.01) po południu lub wieczorem... Pozdrawiam Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 26.12.05, 17:15 A nie da sie przed sylwestrem jeszcze zmiescić tej imprezki? Bo ja 6.01 wyjezdzam i to na dłużej bo etat piszczy juz za mna i musze do pracy. Odpowiedz Link
akve Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 26.12.05, 22:45 Ja jak zwykle chetnie się z Wami spotkam Kiedy ustalicie postaram się być. Odpowiedz Link
kasiask Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 27.12.05, 09:23 Jeżeli o mnie chodzi, to niestety 7 stycznia odpada. Mążpracuje. Może być niedziela, albo następna sobota. Jężeli jednak zostanie ta sobota, będę płakać rzewnymi łzami. ((( Odpowiedz Link
andaba Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 27.12.05, 12:03 Tak bym chciała... Ale pewnie też mi się nie uda... 7 ksiądz chodzi po kolędzie, a poza tym wieczór nie dam rady, bo do domu potem nie wrócę Może inny termin i po południu ? Tak nieśmiało proszę... Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Niedziela 8.01. czy następny weekend (13-15) 28.12.05, 10:12 no to tylko pomarzyc moge. juz mnie nie bedzie. szkoda. bawcie sie dobrze i zdajcie potem relacje na forum. Odpowiedz Link
andaba Re: Niedziela 8.01. czy następny weekend (13-15) 28.12.05, 11:13 Jeżeli mąż mi nie wybędzie do roboty, to mnie by pasowało... Jeżeli wybędzie - trudno, nie oglądajcie się na mnie (chyba, że część progenitury zabiorę ze sobą - z Basią się pobawią, a część babci podrzucę). Żartowałam nie będę desantu robić. Odpowiedz Link
akve Re: Niedziela 8.01. czy następny weekend (13-15) 28.12.05, 14:25 Nie mogę w niedzielę. To czas kiedy jesteśmy razem z dziećmi i nie wychodzę sama z domu. Mogę w pozostałe dni tygodnia Odpowiedz Link
kasiask Re: 14 stycznia 2006 - spotkanie u Atty! 28.12.05, 17:00 Podejmujemy męską decyzje! 14 stycznia, sobota, spotkanie. Agatko! Napisz o której CI pasuje!! Może być??? Musi! Kto chętny wpisywać się na listę . ) Odpowiedz Link
marzek2 Re: 14 stycznia 2006 u Atty! - Marzek na TAK!!! 28.12.05, 17:36 Uffff - rozmawiałam z Akve dzisiaj kazała mi "karnie" zajrzeć bo się chcecie spotkać! No i ufff, bo ja też w żadną niedzielę nie mogę - wtedy chodzimy na nabożeństwo (jedyne w naszym malutkim protestanckim nowym kościele Więc 14 stycznia w sobotę u Atty - ja jak najbardziej! Chociaż jeśli chodzi o mnie to pewnie będę się musiała zbierać przed 20 żeby nakarmić Sama, ale w sumie to może wrócę znowu, bo mam bliziutko i jak się obudzi to wrócę w te pędy Atta - czy spotkanie będzie w Twojej przecudnej kawiarni? Ja bym bardzo chciała, uważam, że absolutnie masz się czym pochwalić Odpowiedz Link
eleanorrigby Re: 14 stycznia 2006 u Atty! - Marzek na TAK!!! 28.12.05, 18:34 Ja też się postaram Kasia Odpowiedz Link
akve Re: 14 stycznia 2006 u Atty! - akve na TAK!!! 29.12.05, 00:11 Uf, w sobote mogę Jeżeli nic sie nie zmieni to będę. I juz sie cieszę ! Odpowiedz Link
atta Drogie Panie - to już za tydzień :)) 07.01.06, 15:22 Witam - zapraszam. Będę wysyłała maile z adresem, chciałabym tylko tu na forum ustalić czas spotkania. Rozumiem, że ze względu na Dzieci Karmione, raczej będzie to popołudnie niz wieczór (16?, 17?). Ja się dostosuję - odpowiada mi kazda pora, ale Wy się wypowiedzcie Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Drogie Panie - to już za tydzień :)) 07.01.06, 16:15 Mam wstępną zgodę - prosze o info na bea.sjf@op.pl Odpowiedz Link
eleanorrigby Re: Drogie Panie - to już za tydzień :)) 07.01.06, 20:26 Popołudnie jest OK Odpowiedz Link
marzek2 Re: Drogie Panie - to już za tydzień :)) 07.01.06, 21:38 Ja już się nastawiam Jeśli chodzi o mnie może być i 16 i 17, choć im wcześniej się spotkamy, tym dłużej z Wami pobędę Ale dostosuję się do większości, i tak dla mnie popołudnie jest super. Jeśli adres to ten, którego się domyślam - to wiem jak trafić Odpowiedz Link
andaba Re: Drogie Panie - to już za tydzień :)) 07.01.06, 22:54 Jeżeli w sobotę - będę (hurrrra) Ale podobnie jak Marzek - im wcześniej tym lepiej, bo mąż na nockę idzie... Odpowiedz Link
kasiask Re: Drogie Panie - to już za tydzień :)) 07.01.06, 22:57 Dla mnie popołudnie tez super. Aż się boję cieszyć, żeby coś nie wypadło! Odpowiedz Link
akve Re: Drogie Panie - to już za tydzień :)) 08.01.06, 10:12 To zdecydujcie czy 16 cz 17 -ta. Może 16-ta? Odpowiedz Link
kalpa Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 08.01.06, 04:16 No to jo tyż bedem. kalpa Odpowiedz Link
marzek2 Atta, może być u Ciebie o 16? 08.01.06, 10:39 Bo wygląda, że dla większości im wcześniej tym lepiej... Odpowiedz Link
marzek2 Jeszcze mi się przypomniało... 08.01.06, 11:05 Tak przy okazji - może przy okazji spotkania udało by się zrobić parę wymian itp ubraniowych itp? Ja mam coś dla Akve, wiem, że Akve ma coś dla mnie A poszukuję też (znaczy chętnie przyjmę) sukienki, spódniczki na 6 latkę - moja Zuza w niczym innym do przedszkola nie chodzi a powoli zaczyna wyrastać ze swoich... W ogóle mam pomysł, może byśmy wykorzystały takie spotkania do swoistej giełdy krakowskiej, przynieśmy niepotrzebne zabawki, ubranka, a nuż ktoś czegoś takiego właśnie potrzebuje? Napiszcie dziewczyny, w jakich potrzebach dzieciowych obecnie jesteście, może przy okazji spotkania uda nam się sobie wzajemnie pomóc? Odpowiedz Link
kasiask Re: Jeszcze mi się przypomniało... 08.01.06, 11:28 Też o tym myślałam, tym bardziej, że mam "coś" dla kalpy i dla akve. Myśle, że a tą giełdą to niezły pomysł. Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Jeszcze mi się przypomniało... 08.01.06, 13:42 Marzku ,ja coś dla dziewczynek mam ,niedużo bo wyrozdawałam ,ale Sara rośnie i już co nieco mam na zbyciu ,mam też ubranka dla znajomej akve ,A potrzebuję spodni i bluz dla Jędrka ,już o tym pisałam , wysyłam go do przedszkola ,a to oznacza ,że będzie musial pożegnać się ze swoim ulubionym strojem ( majtki)i włożyć coś w jednolitym kolorze i spodnie z gumką ( niestety ,marzku to co wybrałyśmy kiedyś jest wrogiem nr 1 ,bo ma zamek i guziki i gryzie ,ciśnie , mam kłopot z tym ubieraniem go )/Wzrost 104-110 Odpowiedz Link
akve Re: Jeszcze mi się przypomniało... 08.01.06, 23:39 To jest super pomysł Bea,mam do oddania ksiązki i ja poszukam czegos dla Twojego Jedrusia.Wprawdzie Julek jest mniejszy ,ale ...lubi "prawdziwe " spodnie czyli z zamkiem i guzikiem. Ach, te dzieci ! Ja szukam ubranek dla mojej kolezanki. Urodzi chłopca już za 2-3 tygodnie,wiec ciepłe ,chłopiece ubranka mile widziane. Odpowiedz Link
kasiask Re: Jeszcze mi się przypomniało... 09.01.06, 07:59 Jaki rozmiar nosi Twoja Zosia?? Mam ładny sweterek na 80 cm. Nada się? Odpowiedz Link
marzek2 Różne dot. spotkania 09.01.06, 09:12 Akve - czy chcesz dla tej swojej koleżanki kombinezon dla maluszka? Mam zbędny, rozmiar 62 ciepły, z kożuszkiem pod spodem. Bea - mam nadmiar spodni, ale też niestety typowych z zamkiem, guzikami... ale poszperam, może coś się znajdzie... aha- czy nadal chcesz różne ścinki itp? Ogólnie - czy komuś brakuje czapek zimowych dla dziecka? Mam nadmiar Jeśli chodzi o żarcie - ja przyniosę ciasto. -- W życiu chodzi o to, by pozwolić się używać Bogu go Jego celów, a nie posługiwać się Bogiem do realizacji swoich prywatnych celów. Wychowanie w wierze Odpowiedz Link
kasiask Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 10:01 marzek - czy ja moge dostac cieply kombinezon, a Ewie dla kolezanki oddam ten, ktory moi pozyczyła, a z ktorego Maks juz wyrasta?? bea - ja prosze czapki jak moge! Poszukam tez spodni, ale jestes pewna, ze Jedrus nie jest większy??? Taki rozmiar nosi mój Antek! akve - chcesz sweterek dla Zosi rozmiar 80 cm - bawełniany, granatowy, ładny? poza tym mam odłożone rzeczy dla Twojej koleżanki, tak jak prosiłaś, więc je zabiore kalpa - oddam część ciuszków, które mi pożyczyłaś dla Maksia, bo już są małe Ogólnie z moich potrzeb to ciuszki dla Maksia w rozmiarze od 74 cm w górę oraz ciuchy dla Mateusza rozmiar 146 cm. Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 11:02 Kasia -mam 3 pajace mothercare na 3-6 miesięcy (żółty ,z rakietami i z robotami) ,jakieś body też. Co do Jędrka - zmierzyłam jedyne spodnie ,które mu pasują ( rozmiar 104 ,ale to endo więc pewnie ciut większe) maja 62 cm długości ,potrzebuję dresowe ,na gumce ,bez rysunkow, literek itp. Czapkę jakąś bardzo chłopacką chętnie przyjme ,bo Jędrek Ajki nosi białą ,co prawda nie protesuje ,ale jakby ktoś miał ciekawszą ( najlepiej przypominającą hełm rycerski ) Ścinki !!!!Dziewczyny kochane ,jeśli macie skrawki materiałów ,koronki ,wstążki niepotrzebne ,kordonki ,to bardzo proszę -Sara szyje sukienki lalkom Dziś przebieramy z Sarą ciuszki . Kasiu ,będziesz jechała samochodem?? Bo ja chetnie sie wpakuje komus do wozu (zwłaszcza jak sie okaże ,ze mam jakieś siaty Acha ,jakieś dziecko lubi pluszowego Bambiego i Felinkę ???? Macie jakieś potrzeby zabawkowe /książkowe (pożyczę)? Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 11:49 Acha , zastanawiam się również nad sniegowcami dla Jędrka ,bo rzepowe bartki leżą porzucone ("nie mogę ruszać palcami!!łaaa" , możecie mi coś polecić ,bo nigdy śniegowców nie kupowałam ,ale to w takich szerokich buciorkach to chyba będzie miał najwięcej miejsca dla tych wrażliwych palców Odpowiedz Link
kasiask Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 14:58 Bea! Pajacyki, body - wszystko bardzo chętnie, tym bardziej, że ten pajacyk, który od Ciebie dostałam to jeden z naszych ulubionych Będę jechać samochodem. Skąd Cię odebrać??? Jeszcze mi się przypomniało, że dla Antka potrzebuje kombinezon zimowy na 110 cm, bo ze 104 właśnie wyrasta, a zimy jeszcze trochę chyba będzie. Odpowiedz Link
marzek2 Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 15:06 Kasia, czy Twój Maksio nosi teraz rozmiar 74? Ja się załamię, Samuel ma ponad rok i ma coś między 74-80 Takiego liliputka już mam... A poważnie jeśli poszukujesz jakichś pajacyków w tym rozmiarze, to poszukam, bo my pajacyków używamy już głównie do spania, bo przeszkadzają w raczkowaniu, nogi mu się wtedy plątają. Po domu wszystkie moje dzieci chodziły w niemowlęctwie w bluzach i rajtkach Odpowiedz Link
marzek2 Podgrzewacz, kocyk śliczny 09.01.06, 15:10 Aha - Kasia, czy chcesz może podgrzewacz do słoiczków, butelek? Taki zwykły, Canpolu? Koleżanka właśnie mi oddała, a my nie potrzebujemy w ogóle. No i mam śliczniutki kocyk do wózka, choć w dziewczęcych kolorach, porządny, duży, taki rozmiaru kołderki, zresztą nadaje się nawet na kołderkę, ma śliczny wzór kotka, nadaje się do przykrycia łóżeczka, do wózka... Kto chce? Kasia dla Maksia? A może Akve dla Zosi? Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Podgrzewacz, kocyk śliczny 13.01.06, 09:28 Marzek- a podgrzewacz aktualny? Mecze sie z podgrzewaniem w kubku. Bede w Krakowie na ferie czyli pierwszy tydzień ń lutego. Daj mi znać na gazetowy jesli to aktualne. Odpowiedz Link
kasiask Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 16:50 Marzenko!! Spokojnie!! Maks nosi rozmiar 62 Ale do rozmiaru 68 mam ciuszki, a potem pustki. Chociaż jak sprawdziłam dzisiaj to 68 nie ma za wiele. ;-( Za kocyk bardzo dziękuję, ale kocyków nam się uzbiersało sporo. Nawet nie wiem skąd. Sama się chętnie podzielę. ) Odpowiedz Link
akve Re: Różne dot. spotkania 09.01.06, 22:22 Kasia, Zosia nosi rozm.80-86,wiec moze sweterek będzie jeszcze dobry? A propos ubranek dla mojej kolezanki :przypnij karteczki z cenami do kazdej rzeczy ,która chcesz sprzedać. I weź kombinezonik;z białego pewnie Maksiu już wyrósł. Beatko, bieda ze spodniami na gumce Znalazłam sporo,ale prawie wszystkie sa w stanie nie nadającym się do ubrania do przedszkola (dziury na kolanach).To spodnie "ogródkowe". Marzek, Ty chyba potrzebujesz telefon na kartę? Kocyk by się przydał ,ale grubszy,zimowy Kalpa, mam pizamke chłopieca na Kołajka.Chcesz? Andaba,nic nie potrzebujesz? Niemozliwe !Powiem Ci jak sie spotkamy,gdzie na Tomex-ie można kupić tanie ,fajne ciuchy dla dzieci. I wogóle to lubię taki babski klimacik-kiermasz-bazarek )) Odpowiedz Link
marzek2 To ja jeszcze przy okazji zamian różnych... 09.01.06, 21:32 Kto pyta, nie błądzi Oboje z mężem poszukujemy komórek, mamy ale okropne rozpadówy - może ktoś ma mniejszą rozpadówę? Mamy parę rzeczy w zamian np 2 płyty L.Cohena,płytę Duka Ellingtona, nagrywarkę CD, modem, program Encyklopedia PWN. Odpowiedz Link
bea-sjf Re: To ja jeszcze przy okazji zamian różnych... 09.01.06, 22:27 Ellington mnie kusi ,ale nie mam na zbyciu telefonu kom. ,mój tez staruszek. Ale ,żeby nie błądzić zapytam jeszcze o paputki dla raczkującego brzdąca - sprzydałyby sie Gwiszkowi . Marzku ,wybrałyśmy z Ajką kilka rzeczy ,w tym sukienki -ale letnie ,i sliczne bieliźniane topiki z koronkami )Mam tez puzzle z królewna Śnieżką ,tylko z boki jednego elementu brakuje ( są 100-el.) ,może jeszcze znajdę ,ktoś chce? Odpowiedz Link
kasiask Re: To ja jeszcze przy okazji zamian różnych... 10.01.06, 07:24 Ja chyba będę mieć butki dla Gwiszka. Tylko, żebym ja się nie pogubiła w tym co dla kogo i czegoś nie zapomniała!! Odpowiedz Link
marzek2 Re: To ja jeszcze przy okazji zamian różnych... 10.01.06, 10:03 Nie wiem jak Wy KMW (taką sobie dla nas wymyśliłam nazwę roboczą, odszyfrowanie chyba nie jest trudne ale ja zamierzam sobie zrobić listę - co dla kogo i co ja mam od kogo dostać a jak ))) A teraz znowu konkrety ) Bea - za sukienki możesz dostać Ellingtona, nie ma problemu I pozbieram skrawki dla Sary, może uszyłaby jakąś sukienkę dla lalki moich córeczek na zamówienie Akve - tak szukamy telefonu na kartę. A kocyk o którym mówię to koc, gruby naprawdę, ciepluśki i śliczny! Wezmę to sobie obejrzysz, czy się nada. Nic, muszę po prostu do piątku zrobić remanent w szafach i wziąć co zbywa, jak się przyda to dobrze, jak nie, pójdzie dalej Może byśmy jeszcze się dogadały co kto przyniesie, żeby nie było samych ciast czy sałatek? Ja robię ciasto w każdym bądź razie Ło matko, jak ja się cieszę na tą sobotę! Odpowiedz Link
marzek2 Bea - ja chcę puzzle ze Śnieżką! 10.01.06, 10:08 Jesteśmy z Zuzią na etapie totalnie księżniczkowym, pod choinkę dostała Arielkę i Eryka z dziećmi ("mamo! tak długo o tym marzyłam i w końcu dostałam!!!"), a plan kolejnych zakupów księżniczkowych mamy wypełniony gdzieś tak do 8-mych urodzin )) Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Bea - ja chcę puzzle ze Śnieżką! 10.01.06, 10:12 No to mam jeszcze stosik gazetek "Księżniczki" -jedyny mankament jest taki ,że kolorowanki już pokolorowane ,ale historyjek jest dużo.Chcecie? Odpowiedz Link
kasiask Re: Bea - ja chcę puzzle ze Śnieżką! 10.01.06, 10:55 Bea! Mam dwie paary spodni dla Jędrka - jedne czerwone, a drugie granatowe, ale mają wąski biały lampasik - może przejdą??? Odpowiedz Link
bea-sjf Re:Kasiu:) 10.01.06, 11:29 Może przejdą - pogadamy z tym moim wybrednym synem Jak sie umówimy z dojazdem? Spróbuje namówić męża na zrobienie sałatki ,jeśli nie zdołamy niczego przygotować to wezmę Gwiszka i pozwolę go schrupać (wzrokiem) ). Odpowiedz Link
marzek2 Jeszcze do Bei 10.01.06, 12:47 Gazetek nie chcemy, bo dziewczyny na ogół wybierają tylko gadżety a gazetki przesyłamy innym szczęśliwym dziewczynkom z forum... Ale - grzebałam w szafie i znalazłam takie coś - to torebka w stylu "worek" na pasku, taka totalnie indyjska, dostałam kiedyś i nawet nosiłam Ma wyhaftowanego złotymi cekinami słonia, czarne tło a na nim przeróżne hafty. Myślisz, że Sara by chciała? Jeśli chcesz obejrzeć, wezmę na spotkanie. Odpowiedz Link
akve Buciki i buty 12.01.06, 15:25 Czy któraś potrzebuję? Mam śniegowce chyba 27 ( moze 28 ). Ocieplane trzewiki 20,granatowe,wiązane.Niewiele noszone. Trzewiczki wiosenne 21,też granatowe,ale takie do piaskownicy. Chyba zabiore wszystkie te buty i to co znajdę;zobaczycie,wybierzecie... Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Buciki i torba 12.01.06, 18:31 o,te śniegowce moż byłyby dla Jędrka - nr 27 nosi. Marzku ,torbę chętnie obejrzę ,bo Sara klimaty indyjskie lubi Mam grę Księżniczki ,ale musze poszukać elementów . Odpowiedz Link
marzek2 Kto chce słoiczki Gerbera brzoskwinia, brokuły? 12.01.06, 21:09 Jakoś nam umknęły, a termin ważności już krótki... Mam takie jak w temacie, z tej serii "naturalnie proste" ponoć dobre dla alergików. Jak ktoś chce, wezmę. Akve - wiem, że to głupie pytanie, ale czy mogłabyś mnie zabrać, gdybyś nie brała kogoś innego? Bo ja mam rzut beretem, wiem, ale uzbierało mi się tyle siat , że boję się, że się nie zabiorę na raz Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Kto chce słoiczki Gerbera brzoskwinia, brokuł 12.01.06, 23:08 A jaki ten termin ważności ? Mam jeszcze : 1.puzzle ravensburgera 3 razy po 49 elem, z Arielką ( niestety każdemu brak po 1 elemencie) 2.puzzle takie same tyle ,że z Kopciuszkiem ( nie brak niczego ) 3.Gra z księżniczkami- występuja w niej 4 księżniczki ,ale jednej brakuje dołu sukienki do ułożenia ,więc można grać we trzy osoby -ale szukam dalej ,może sie uda znaleźć ,choc małe szanse , za to jest instrukcja ( cud ,bo mi giną zawsze - macie moze instrukcję do gry granny -z jednej strony chinczyk ,z drugiej barykada ?) 4.foremki do wyciskania syrenek z ciastoliny play doh ( jak widać myślę o tych księżniczkach Marzenki ) Mam jeszcze figurki z Puchatka -takie ni to gumowe ni plastikowe -całe mnóstwo . Odpowiedz Link
marzek2 Re: Kto chce słoiczki Gerbera brzoskwinia, brokuł 13.01.06, 09:25 Bea, brzoskwinie do 30 stycznia 2006, brokuły (4 słoiczki chyba) do 2007, więc spoko. Poza tym dwa słoiczki z jabłuszkiem, długo ważne, jakiś obiadek, dwie buteleczki soczku Gerbera marchewka+morela+ dynia. Wszystko może iść do Ciebie w zamian za punkty 1,3,4 ksieżniczkowe (puzzle z Kopciuszkiem już mamy Dziewczyny uwielbiają grać a te figurki puchatkowe też weź, jak nie będzie innego chętnego ja bym chętnie wzięła dla siostrzeńca. Odpowiedz Link
bea-sjf słoiczki Gerbera i piraci 13.01.06, 09:48 Ok,więc się piszę na słoiczki ( z wyjątkiem brzoskwini ,bo i tak mu jeszcze teraz tego nie dam ). Kalpa ,mam do pożyczenia o piratach książeczke z serii magiczny domek na drzewie i Larousse'a taką z otwieranymi klapkami.Jędrek zdecydowanie woli rycerzy ( po Grekach przyszedł czas na Krzyżaków ). Mam też lalę Pippi takę dużą ,z tkaniny ( jak sobie przypomnę ileśmy się za nią nachodzili i ile było łez , gdy jej nie było i trzeba było czekać na dostawę...) Nikt nie chce pluszowych Bambiego i Felinki ?( mają drucik w nóżkach ,więc się wyginają )- mogę do nich pożyczyć książkę w tłumaczeniu Przybory . Odpowiedz Link
marzek2 Aha - mam do oddania kurtkę dla mamy :)) 12.01.06, 21:16 Kompletny remament szafowy robię )) Więc tak - kurtka jest na niską osobę (jak ja ciemno brązowa, bardzo ciepła, ma obszyty futerkiem kołnierz i rękawy. Pasek jest niestety wytarty, trzebaby wymyśleć coś innego, ale można też bez paska. Taki ciemny, głęboki brąz. Na mrozy w sam raz. Teraz dostałam od mamy długą kurtkę więc leży nieużywana. Piszcie, to dołożę do moich toreb )) Odpowiedz Link
kalpa Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 13.01.06, 07:29 Ja przyniosę coś niesłodkiego, na pewno nie będzie zublowane. I sałatkę, ktora też się raczej nie powtorzy - nie wiem, co odnosnie słodkiego, bo skoro marzek nas czymś uraczy, to ja mogę się schować ze swoimi wypiekami do szafy. Akve, ja chętnie na piżamkę, moge wziąc coś dla Julka. mam szczególny sentyment do niego. Mateusz ciągle nudzi, żeby Julcio go odwiedził Zabiorę wszystko, co mam, może się powymieniamy. kalpa ja szczególnie poszukuję czegoś o piratach. Odpowiedz Link
akve Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 13.01.06, 09:22 Kalpa,pizamka spakowana Marzku, co mam zrobić ? Przyjadę po Ciebie ,skoro torby pełne Odpowiedz Link
marzek2 Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 13.01.06, 09:27 Akve, ozłocę Cię Mam nadzieję, że śliczny koc ode mnie i równie śliczna sukieneczka dla Zosi na lato (będzie w sam raz na urodziny!) osłodzą Ci to poświęcenie Sukienka do zwrotu dla Hani, ale dopiero za dwa lata chyba )))) To w takim razie czekam jutro z torbami przed 16 na Ciebie. Odpowiedz Link
akve Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 13.01.06, 18:42 Bea, jak nikt się nie pisze na Bambiego i spólke to ja tak,ale z ksiązką Mam butki z kozuszka dla Gwiszka. Kalpciu,a Ty chcesz jeszcze pożyczyć ode mnie ten kombinezon zimowy dla Kołajka? Nic nadzwyczajnego ,ale GAP sprzed kilku lat )) Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Marzy mi się spotkanie mam krakowskich!! :-)) 13.01.06, 18:55 Mam nadzieje ,ze gospodyni mam wybaczy te siatki i jarmarczny klimat Agatko ,może chcesz puzzle z Kopciuszkiem ? Akve wezmę Bambiego i spółkę jego. Acha ,moze macie jaiegoś osamotnionego pluszowego króliczka -Sara ma kolekcję i chętnie przygarnie Odpowiedz Link
przeciwcialo Zazdroszczę. 13.01.06, 09:35 Ja dopiero w ferie dołącze do Krakowa. Pozdrawiam wszystkie Mamusie. Bawcie sie dobrze. Odpowiedz Link
akve Re: Zazdroszczę. 13.01.06, 18:38 Elu, przeciwcialo,no to musimy zorganizowac meeting w ferie Odpowiedz Link
eleanorrigby Re: Zazdroszczę. 13.01.06, 20:16 Właśnie,też jestem za!Może u mnie,bo w ferie moje starszaki będą u babci,a jednego Pawełka łatwiej jakoś "zagospodarować". A na zebranie w sobotę mogę upiec bułeczki. Kasia Odpowiedz Link
kalpa do Akve 13.01.06, 22:32 Kochana, za kombinezon dziękuję. Ten nasz jakoś leży na Kolajku. kalpa Odpowiedz Link
kalpa a co z jedzonkiem na jutro? 13.01.06, 22:34 Miłe panie, a co odnośnie rozkoszy podniebienia? Wpiszmy sie, żeby nie wyszło, że na stole tylko herbatka. Ile nas bedzie? Bo chyba zrobię moje wystrzałowe naleśniki ze szpinakiem i feta. I salatkę - takiej raczej nie będzie. kalpa Odpowiedz Link
marzek2 Re: a co z jedzonkiem na jutro? 13.01.06, 22:44 Odnośnie podniebienia - to moje niestety jest zmuszone do postu od mleka i jego przetworów ( Więc niestety Twoich naleśników Kalpa nie spróbuję, ale wiesz co może sobie wezmę i zamrożę na lepsze czasy )) Więc jak ktoś zamierza sałatkę to ja bardzo chętnie bym zjadła... Bo jajka jem i majonez też... Odpowiedz Link
akve Re: a co z jedzonkiem na jutro? 13.01.06, 23:03 Kalpa,łoj,toż ja mam przy Tobie mega kompleksy ,bo kucharka ze mnie kiepska. Popełnie ze dwie sałatki: jedną porową (mója-jak mówi Zosia-ulubiona),a druga ...jeszcze nie wiem. Z myśla o Tobie ,Marzku i nie tylko Odpowiedz Link
bea-sjf Re: a co z jedzonkiem na jutro? 13.01.06, 23:13 Same mistrzynie sałatkowo- ciastowe ,więc ja w końcu pozostanę przy roli zaopatrzeniowca herbatkowego ,ot i po dylematach ,jaką zrobic sałatkę powalającą podniebienia Kalpa ,nie mogę znaleźć larousse'a Odpowiedz Link
kasiask Re: a co z jedzonkiem na jutro? 14.01.06, 07:05 Ja z góry przepraszam, ale nie dam rady zrobić żadnej sałatki. Kupię jakieś soki i paluszki do pochrupania. Ostatnio jestem ciągle sama z tymi moimi dziećmi. W lodówce pustki, a ja nawet nie mam, jak się wyrwać na zakupy. ( Odpowiedz Link
bea-sjf ostatnie pakowanie 14.01.06, 08:53 mam Laroussea dla synka Kalpy . Akve ,czy chcesz dla Jędrka Morze Trolli ? A kto poczytałby Opowieści rodu Otori (tomy 3)? Marzku ,pozyczyłabyś tę książkę ,którą mi polecałaś ( mężczyznach )? Odpowiedz Link
akve Re: ostatnie pakowanie 14.01.06, 11:20 Chce Morze Trolii ! Wrócilam z basenu czuję się jak "zmięta stówka" i jestem w proszku ... Czas się wziąc do roboty. Pa Odpowiedz Link
kalpa do Marzka) 14.01.06, 10:19 No to zrobię Co naleśniorki bez mleka, a w środek warzywka, na pewno Ci posmakują. No to do miłego!!!!!! Odpowiedz Link
akve Potrzebuję rajtuzy dla Julka 14.01.06, 11:34 Trochę późno o tym piszę,wiem. Rajstopy dla chłopca w rozm.98 cm. Moze macie,choć watpie,bo niszczą się,nieswtety szybko. Ale gdyby to ja chetnie Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Czy mogę 14.01.06, 13:11 Ja po prostu muszę jednego chłopaczka zabrać ,bo mąż twierdzi ,ze sobie z nimi nie poradzi .Gwiszek może płakać widząc nieznane twarze (zaczął dziś ósmy miesiąc ) ,a Fryc jest taki najspokojniejszy . Akve ,napisz co mam zrobić z materiałem i koszulka dla Ani - odebrałaś maila? Odpowiedz Link
atta Re: Czy mogę 14.01.06, 13:33 Jasne Donoszę uprzejmie, że dziewczyny zdrowe i ciekawe gości... Odpowiedz Link
akve Re: Czy mogę 14.01.06, 13:58 Bea, odebrałam maila i odpisałam:koszulka za mała,bo Ania jest kobietą ze słusznym biustem i grubsza od Ciebie. "Materiałem"?Jakim materiałam nic nie wiem... Odpowiedz Link
bea-sjf do Akve 14.01.06, 14:30 mam 2 metry materiału jasnożółtego w misie-można uszyć z niego poszewką . Coś musi się dziać z moją pocztą - nie mam maila od Ciebie ,a jeden do Ciebie nie dotarł. Odpowiedz Link
akve Re: do Bea 14.01.06, 15:01 Beatko, nie bierz materiału ,bo nie konsultowałam tego z Ania. Szkoda,zeby lezał bezuzyteczny. Odpowiedz Link
andaba Było świetnie - jak zwykle! 14.01.06, 21:25 Atto dzięki za gościnę, Wam wszystkim za atmosferę I taka refleksja - warto czasem sie wyrwać, zeby się przekonać, jak tęsknią. Zbliżałam się do domu okna ciemne, myślałam że śpią. Weszłam do bramki - a tu się drzwi otwierają i lecą trzy sztuki przez śnieg w kapciach... Zbyszek zalany łzami "Tak długo cię nie było!!!", Leszek oskarżycielsko "Mamusia, wiesz, że cię nie było AŻ osiem godzin?!" Danusia obrażona "Czemu mnie nie wzięłaś", a Jędruś tylko "Mamusia, mamusiaaaa!!!" Wyjaśniła się przyczyna ciemnych okien - siedzieli po ciemku z nosami przyklejonymi do szyby. Odpowiedz Link
marzek2 Re: Było świetnie - jak zwykle! 14.01.06, 21:39 O matko, jak ja się zrelaksowałam z Wami dziewczyny... Brak mi słów po prostu, jak ja się ciesze, że istnieje nasza grupa! Naprawdę niezłą ekipę stanowimy, nawet bez przyległości mężowsko-dzieciowych )) Atta - dzięki za możliwość wchłaniania atmosfery 200% krakowskiego domu ) Zamawiam się z moimi przyległościami dzieciowymi na wspólne zabawy ) Mam nadzieję, że Twój mąż przeżył to jakoś i nie mówi teraz "nigdy więcej!" ) Bea - dzięki, dzięki, dzięki! Dla Ciebie i Sary za cudne ubranka i cudne prezenty dla moich dziewczyn. Mika właśnie poszła spać z krasnoludkiem a jutro pewnie czekają nas gry i puzzle. A ja zapomniałam Ellingtona ale co się odwlecze nie uciesze, na pewno do Ciebie dotrze. Akve - też dzięki za ciuszki. Koszula dla Sama będzie super na Wielkanoc Mam nadzieję, że Zosi spodoba się kocyk i sukienusia, a Tobie sweter. Odpowiedz Link
kasiask Re: Było świetnie - jak zwykle! 14.01.06, 21:43 Ja też bardzo, bardzo dziękuję za gościnę!! Było cudownie i bardzo pysznie!!! Jak zwykle.Odpoczęłam i wylazłam z doła na jakiś czas. Dzieci też zachwycone. Nie chciały wychodzić, a całą drogę do domu Julek snuł plany co do zaproszenia dziewczyn do nas. No i tak, jak sądziłam, najbardziej do gustu przypadła mu Basia. Wielkie podziękowania również dla Pana Męża, który bohatersko doglądał coraz bardziej brykających dzieci i nie zszedł z posterunku ani na moment. Bohater!! No to kiedy nastepny raz?????? Odpowiedz Link
akve Re: Było świetnie - jak zwykle! 14.01.06, 22:17 Atta,wielkie dzieki za gościnę ! Musisz wiecej PISAĆ na forum,masz swietne poczucie humoru I wielkie osobne podziekowania dla męża,za opiekę nad dziećmi.Julek b. zadowolony ,powiedział:to JA byłem z mamą w gościach u dziewczynek. Takie spotkania to jak ładowanie akumulatorów:relaks,humor i rozmowa z dzewczynami ,które myśla podobnie. Dziekuje Wam wszystkim ! Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Było świetnie - jak zwykle! 14.01.06, 23:31 Atta ja również dopisuję się do podziekowań dla Ciebie i Męża )) Marzku ,Twoje było to ciasto z orzechami ?- pycha ,pochwały także od mojego męża i dzieci !!!!Sara dziękuje za torbę i ścinki ("mama szyjemy jutro dżinsową spódniczkę !") Akve , ledwie weszłam do domu usłyszałam " Gdzie są Obiboki ?",wiesz gdzie ? Cudownie odprężający wieczór miałam ,za co Wam ogromnie dziękuję )) Odpowiedz Link
atta Re: Było świetnie - jak zwykle! 14.01.06, 23:23 To ja dziekuję serdecznie miłym Gościom A było rzeczywiście baaardzo miło. O mojego męża się nie martwcie - sam przyznaje, że spędził ten czas bardzo fajnie i widzę, że jest zadowolony. Ale On wogóle jest pod wielkim wrażeniem "naszej grupy" - tego, jak się poznałyśmy, że się tak trzymamy razem, że może być tak miło i sympatycznie . A dziewczyny oczywiście zachwycone. "Mamo, ja tak chciałabym, żeby Oni częściej przychodzili do nas". )) Pozdrawiamy serdecznie Odpowiedz Link
akve Dziękuje za... 16.01.06, 23:29 Moje Drogie, miałam napisać do każdej z Was na priva podziekowania,ale napisze na forum. Bardzo dziekuję ! W imieniu własnym i Ani za maleńkie ubranka,bei i kasiask ( sliczne rzeczy,poogładałam,nacieszyłam oczy Za kocyk i nie tylko dziekuję Ci marzek Andabo, dzieki za rajtuzy dla Julusia,już w nich chodzi Bea,nawet nie wiesz ile radości sprawiłaś moim maluchom maskotkami i książka.Śpią nawet z Bambi i Bambiną O nikim nie zapomiałam? Dziekuje bardzo ! Odpowiedz Link
kalpa ja też dziękuję. 17.01.06, 00:39 Atta, z serca dzięki. Jesteście wszyscy super i kochani, a Twój domek jest taki krakowski!! Kalpa ps. Akve o mnie zapomnialaś Odpowiedz Link
kasiask To ja też dziękuję :-). 17.01.06, 20:09 Bardzo dziękuję : Bea - dziękuję za śliczne ubranka dla Maksia Marzek - też dziękuję za śliczne ubranka dla Maksia i zabawki do kąpieli, którymi co prawda Maks jeszcze się nie bawi, ale za to radochę mają Julek i Antek atta- dziękuję za spodenki Mam nadzieję, że tym razem ja o nikim nie zapomniałam! Odpowiedz Link
akve Re: To ja też dziękuję :-). 17.01.06, 22:48 Kalpa,jak mogłam zapomnieć! To specjalne podziekowania dla Ciebie )))))) Odpowiedz Link
eleanorrigby Re: To ja też dziękuję :-). 18.01.06, 16:44 Ja też dziękuję za wszystko,wchodząc kiedyś na forum nie spodziewałam się,że znajomości internetowe zaowocują takimi fajnymi spotkaniami "na żywo". A jak kiedyś zorganizujemy zjazd ogólnopolski,to dopiero będzie impreza! Odpowiedz Link