Dodaj do ulubionych

ciotki klotki a wy juz gotowe na...

17.04.11, 17:06
zostanie przyszywanymi ciotkami w pazdzierniku?
skonczylismy wlasnie 12 tydzien, mdlosci zniknely, zmeczenie i brak apetytu pozostal.
w piatek zapoznalismy sie blizej na ekranie. rodzicom bardzo sie podobalo, co widzielismile
no to jeszcze pol roku i bedziemy tulicsmile a wy mozecie prac juz pieluchywink
z takich malych rzeczy, ktore ciesza: data porodu wypada dokladnie w nasza 9 rocznice poznania sie. no czyz nie piekne?
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 17.04.11, 17:25
      Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!
      Mdłości minęły? Nie ciesz się bo zaraz zgaga dopadnie wink
      Ja na pranie pieluch się nie piszę,pampersy mogę dosyłać.
      PS.W zaistniałej sytuacji wybaczam niepokazanie obiecanych zdjęć z podróży przedślubnej.
    • sylwek07 zdrowia zycze :) 17.04.11, 19:57
      • azja1974 hurra!!! 17.04.11, 23:25
        no to piknie! bardzo się cieszę i gratuluję. październik to piękny miesiąc, będziemy obchodzić zbiorowo - urodziny moje, męża, córki, rocznicę ślubu, urodziny waszego berbecia oraz rocznicę waszego poznania!
        czy wiadomo już jakiej pci?
        się pozdrawia i nie ściska, ze względu na grożącą zgagę i ogólną wrażliwość
        azja
    • tamsin Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 17.04.11, 23:33
      no jakos razem damy rade z tymi pieluchami! gratuluje i lece po spinacz do nosa!
      • monhann2 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 18.04.11, 01:10
        Gratuluje Asica, no toz to same dobre wiesciu dzisiajsmile))))) Ja sie pisze na pieluchy!
    • asia.sthm Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 18.04.11, 13:18
      Gratulacje i pomyslnosci.

Jako ekologiczna ciociababcia moge juz zaczac recznie obrebiac te pieluchy. Podobno takie najlepsze.
      • marjanna1 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 18.04.11, 15:27
        Gratulacje Asico!
        • ewelinka202 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 18.04.11, 21:10
          o jak fajnie!!!smile
          zajrzyj do mnie, 4 kartony bejbikowych rzeczy poprane i przygotowane do odbioru, jakbys byla gdzies w okolicy, to wyprawke masz za darmosmile!
          gratuluje i radosnego oczekiwania zyczesmile!
    • kingaolsz Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 18.04.11, 21:28
      no kurka wiedzialam, czulam przez skore!!!!

Aska, jak wroce to Cie nawiedze i wysciskam!!!!
      Suuuper, gratulacje!
      • ulinha Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 19.04.11, 02:15
        Superrrr superrrrr superrrr!!!!!
        Musztardowke pelna wznosze i czesze sie straszliwie!!!
        • ulinha Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 19.04.11, 02:32
          A o tam!!! I druga musztardowke wzniose za zdrowie i powodzenie!!! I wiem, ze wlasciwe gdyby zawezwac, to i gremialne musztardowkowe zacne grono do toastu szybko sie przylaczywink
          Ajjjj jak sie ciesze!!!
          • asia.sthm Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 19.04.11, 09:05
            Odkurzac musztardowke przyszlo z samego rana wink
            Za zdrowie malucha i rodzicow, aby to wszystko ladnie wytrzymali.
            • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 19.04.11, 10:23
              No prosze, zagladam tu a tu porzadku od samego ranasmile Juz musztardowki pucujasmile
              Dzieki za wszelakie zyczenia, na pewno sie przydadzasmile
              Jak na razie radzimy sobie jak mozemy, pomijajac codzinny slalom z jedzeniem, nawracajaca sennosc, to raczej czujemy sie dobrze!
              Dobrego dnia!
    • roseanne Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 19.04.11, 12:01
      smile gratulacje
      wlasnnie wczoraj zaliczylam staz na poloznictwie, wiec opieke nad noworodkiem mam przypomniana, jakby co
    • syswia Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 19.04.11, 18:35
      to wszystko przez te podroz przedslubna, co? !

wink gratulacje i wirtualnie daj poglaskac brzuszek wink (hehehe, w realu bym nie poprosila, bo nie wiem, czy bym po lapach nie dostala)
      • syswia a odnosnie pieluszek, to: 19.04.11, 18:38
        tylko FuzziBunz!

Niechze sobie polobbuje (z firma nic mnie nie wiaze, oprocz relacji zadowolony klient-swietny produkt).
        • asica74 Re: a odnosnie pieluszek, to: 19.04.11, 19:57
          dzieki, ale u nas nie dajasmile musze jakies inne wyszukac

a przy okazji, poprosze o kazda rade w stylu "jak okielzac dziecia?". wlasne przygody mile widziane!
          • syswia Re: a odnosnie pieluszek, to: 19.04.11, 20:09
            ja kupowalam w sklepie internetowym w usa - taniej mnie to wynioslo, ale u Ciebie jeszcze by byla dodatkowa przesylka, to nie wiem, czy sie oplaca...
            rozejrzyj sie, rozejrzyj - ja na pieluchy wydalam z $500 i uzywam juz 1,5 roku. Nie chce mi sie nawet myslec, ile wydalabym na pampki i inne kremy na odparzenia itd.... tzn wiem - dosc latwo obliczyc - 1 paczka na tydzien= 78x20 dol, czyli 1560 dolarow, a dziec jeszcze polazi w tych pieluchach przynajmniej pol roku - rok. Kto wie, jak urok podziala, to moze i drugie w nich pochodzi wink
          • thorgalla Re: a odnosnie pieluszek, to: 19.04.11, 21:46
            >>"jak okielzac dziecia?"
            To może ja się wypowiadać nie będę bo jeszcze się rozmyślisz wink
            Właśnie jesteśmy w trakcie odsmoczkowania i mam od 4 dni wyjca.
            W ciągu prawie dwóch lat smoczek był bardzo przydatny ale jego odstawienie to koszmar.Jak odwyk dla alkoholika.
            • rudzikowa Re: a odnosnie pieluszek, to: 20.04.11, 11:41
              asico przylaczam sie do gratulacji, musztardowke rowniez w reku mam i wychylam big_grin super fajnie
              ja Cie "straszyc" opowiesciami o okielzywaniu tez nie bede big_grinbig_grinbig_grinbig_grinza to moge udostepnic pralke i suszarke do pieluchtongue_out
              trzymajcie sie zdrowo kiss
            • asia.sthm Re: a odnosnie pieluszek, to: 20.04.11, 12:58
              > Właśnie jesteśmy w trakcie odsmoczkowania i mam od 4 dni wyjca.

I dobrze ci tak!
          • asia.sthm Re: a odnosnie pieluszek, to: 20.04.11, 12:52
            > [b]a przy okazji, poprosze o kazda rade w stylu "jak okielzac dziecia?".

Ugniatac jak kota i dawac co chce.

Z wlasnego doswiadczenia: z tych najniesforniejszych dzieci wyrastaja najfajniejsi dorosli.
            Z grzecznych dzieci to nie wiadomo co wyrasta - takie ni pies ni wydra.
        • asica74 Re: a odnosnie pieluszek, to: 19.10.11, 00:10
          Syswia, odrobilam wlasnie pace domowa z pieluch wielorazowychsmile Znalazlam owe FizzyBums, ale serce skradly Bumgenius Flip. Zamowilam probke. Na poczatku pojda jednorazowki, a potem obadam czy Ella sie dogada z Flipem.
          • asia.sthm Re: a odnosnie pieluszek, to: 24.10.11, 09:21
            Asia???
            Powiedz kiedy przec zaczynac
            • asica74 Re: a odnosnie pieluszek, to: 24.10.11, 12:13
              Asiu, jeszcze nie. Zatkalo sie cos chyba. Na razie po prostu doceniam ostatnie dni ciazy. i usmiecham sie pod nosem jak widze zdziwienie/przerazenie/niedowierzanie na twarzy mijanych osob, widzacych moj ogromniasty brzuchosmile
              • asia.sthm Re: a odnosnie pieluszek, to: 24.10.11, 12:47
                Ja was nie popedzam, tak tylko pytam kiedy przec.
                Glaskam.
      • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 19.04.11, 19:54
        wcale niesmile wszystko po bozemu, czyli po slubie ;P
        a po brzuchu mozesz mnie glaskac do woli, bo bardzo lubie
        • syswia Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 19.04.11, 20:11
          a to pseprasam, jus odscekuje wink
          • cuciolo Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 20.04.11, 19:36
            ja tez nie po bozemu a zyje. Wazne zeby bylo zdrowe no i Ty a reszte jakos sie uklepie. Gratulacje zaczynam odkladac spaghetti barilla dla zaganianej przyszlej mamy, czyszcze szklanki na toasty
    • greentea2 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 21.04.11, 10:35
      Gratuluje i milego ciazowania!
      Nie wiem czy pamietasz, ale nasze rocznice poznania wypadaja mniej wiecej tym samym czasie i dokladnie w tym samym miejscusmile))
    • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 27.04.11, 15:18
      witamy! i powiadamiamy, ze rosniemy w sile! to juz 14 tydzien! mdlosci przeszly, teraz czekam na powrot apetytu, pora juz najwyzsza, bo za chwile osiagne moja studencka wage smile
      dzieki za wszelakie wsparcie ciotkowe, wszelakie pasty, musztardowki sie przydadzasmile
      za kilka dni bedziemy sie paryzowac, husbando narobil planow, gdzie to nie pojdziemy i co nie zobaczymy, a ja studze jego zapal, bo mi czesto oddechu brakuje. najbardziej lubie siedziec na trawie i sie gapic na pedzacy swiat.

greentea: pamietamsmile
      • tamsin Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 22.05.11, 20:54
        Asica, no i jak tam postep ciazowy? czy imiona juz zaklepane, bo mozemy podeszlac pare pomyslow.
        • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 23.05.11, 00:23
          Mdlosci minely i juz na pewno obiema nogami jestem w swiecie zywych. Nawet moge jesc co chce! I cale szczescie, bo dopiero co dobijam do wagi przedciazowej.
          Krag imion sie zaweza, mamy juz te "ulubione" ale wciaz strzyge uszy na nowe. Wiec chetnie skorzystamy z kazdego pomyslusmile Imie musi pasowac w polskim, angielskim i holenderskim...
          Moga byc dopuszczone minimalne zmiany w pisowni polskiej typu zmiana i na y.
          Za kilka tygodni mam scan i mam nadzieje, ze imie sie zaciesni do chlopskiej lub babskiej czesci.
          • tamsin Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 23.05.11, 00:44
            obecna moda w NL na imiona jest do dupy, siostra M nazwala swojego syna Dylano, wiec uwazaj z pomyslami z holandii bo to moze byc wielki niewypal a niby wymawia sie tak samo w kazdym jezyku.
            • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 23.05.11, 01:17
              e! a f rzyciu tak dziecka nie nazwe. moj faworyt od lat to Leon, obecnie w zestawieniu z Maksymilianem. Dla dziewczynki, to albo Sabina, albo Matylda plus Luiza. Ale ostatnio uslyszalam Hugo i tez mi sie podobasmile
              • asia.sthm Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 23.05.11, 08:05
                Bardzo ladne. Wszystkie do wykorzystania, po kolei.
                Znam tu Maksymiliana, wola sie go Max. Na drugie ma Martin - tez nie glupio.

- Kto?
                - Hugo.
                - Ktory Hugo?
                - Kołłątaj herbu Kotwica.

Asia, jak zobaczysz malucha to imie samo sie dopasuje.
                • marjanna1 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 24.05.11, 14:33
                  Mi sie tez zawsze Maxymilian podobal. Tylko zdrobnienie nie bardzo: Max. Ale Maxym jest tez ladne. To bardziej flamandzkie niz holenderskie imie, ale pasuje wszedzie. I tego raczej nikt nie zdrabnia.
                  Dla dziewczynki Matylda jest przesliczne. smile
              • kingaolsz Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 25.05.11, 16:00
                Ja tylko chcialam doniesc, ze widzialam Asie w pelnej krasie ( niestety krociutko) i pieknie wyglada, i brzusio ma bardzo fajne big_grin i mam nadzieje, ze niedlugo troszke dluzej popodziwiam
              • thorgalla Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 28.05.11, 10:21
                W związkach mieszanych warto nadać dziecku międzynarodowe imię aby żadna z rodzin sobie języka nie łamała.

>moj faworyt od lat to Leon
                Leon czytany od tyłu to Noel.I tak właśnie nazwała swoje bliźniaki moja znajoma smile
                Imię (a właściwie dwa) mojej Paskudy dostąpiło zaszczytu bo zostały wybrane jako imię dla duńskiej księżniczki.Ja zawsze wiedziałam,że Paskuda to księżniczka wink

Asia,specjalnie dla Ciebie "słodkie macierzyństwo"
                www.youtube.com/watch?v=ZS0hxP01IyI&feature=player_embedded#at=39
                • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 28.05.11, 13:03
                  No to my wlasnie tak kombinujemy z tymi imionami.
                  Z innych wiadomosci: wczoraj oficjalnie zakupilam pierwsze spiochy. Wiec juz nie ma strachu, ze nie bedzie w co Malego/ Malej w szpitalu ubrac. Jak na razie na spiochach kroluja misiesmile

A video coz... no odpadlamsmile
                  • tamsin Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 28.05.11, 15:29
                    teraz wraca moda na imiona ktore kiedys byly tylko dla starszego faceta, w dodatku w prochowcu ; -) wiec uwazaj bo Kazimierz czy Zbigniew nigdy ladne nie byly i nie beda.
                    Daniel jest uniwersalny w kazdym jezyku, ale u nas od razu robia z niego Dan, a w dodatku wiekszosc Dan' ow to faceci w uniformach z maintenace wiec kto wie czy to nie przez to imie wink
                    • roseanne Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 28.05.11, 17:10
                      moja babcia Kazimiera, Kasia byla i juz
                      • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 28.05.11, 23:28
                        O Kaziku mi nawet nie mowcie - bylabym gotowa uzyc tego imienia (ale to z milosci do Kultu)! ale mezu sie nie zgadza.
                        Ja lubie niektore stare imiona, ale one sie nie nadaja do naszej sytuacji. Nikt takiego Zenka, czy Mscislawa tu nie napisze i nie wymowi... I na przyklad dlatego nie bedzie Kasi, choc to chyba moje najulubiensze imie, bo tu bedzie Kathy, badz inna Catherine.
                        Podobaja mi sie tez imiona, ktore z polskoscia maja niewiele wspolnego, jak na przyklad Selma, ale tu nie chcialabym odbiegac za bardzo. ot w granicach rozsadku...
                        • syswia Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 30.05.11, 19:52
                          Moj syn ma polskie imie, choc faktycznie - krotkie. Bez przesady z tym konformizmem. He, he - jesli tubylcy sa w stanie wymowic imie mojego meza, to tym bardziej beda w stanie wymowic i zapamietac imie mojego dziecka.
    • asica74 20 tydzien czyli polowa juz za nami! 11.06.11, 10:42

Wczoraj mielismy scan i dziecko pokazalo niewiele wiecej niz pipkesmile i wcale nie chcialo sie odwrocic. Czyli mamy dziewczuszkesmile Mezu optuje za Ella, ja sie chetnie przychylam, choc inne imiona wcale nie sa skleslonesmile Wszytsko jest w normie, czyli jest dobrze, bardzo dobrzesmile
      Dla przeciwagi ostatnio mialam troche przygod okolo szpitalnych. I choc na dzien dzisiejszy jest niezle, to widmo dalszych wizyt jest calkiem realnesad Troche sie uzalam nad soba, bo jestem uziemiona nieco: chodzic nie bardzo moge a uzywanie srodkow transportu (drgania) tylko wzmaga bolsad. Do tego jestem zmeczona caly czas. w rownowadze trzyma mnie to, ze z Panna wszytsko ok.

Kupilam kolejne spiochy. Tym razem w paski i z osiolkiemsmile
      • roseanne Re: 20 tydzien czyli polowa juz za nami! 11.06.11, 16:42
        z osiolkiem? to ty nie ogladalas " look who is talking" gdzie dziecie sie wyrazalo ze ubrania ze zwierzatkami sa bee? tongue_out

trzymaj sie, nie powiem ze juz gorki ,ale blizej niz dalej, buzka
      • thorgalla Re: 20 tydzien czyli polowa juz za nami! 12.06.11, 11:36
        Dziewczynka!? Dziewczynki są najsłodsze na świecie ... dopóki nie dorosną wink
        Ella bardzo ładne imię.
        Emma też mi się podoba ale stało się zbyt popularne.
        No i Lilly jest śliczne.

Jakbyś jeszcze nie znała tego forum to polecam
        forum.gazeta.pl/forum/f,12924,Wszystko_o_imionach.html
        PS.Trochę już się włóczę po ciążowych forach i wiem,że z dziewczynką to może być różnie aż do samego porodu.Bo nagle siusiak się pojawia i zamiast oczekiwanej dziewczynki, wychodzi chłopak.Nawet w bliskiej rodzinie miałam taki przypadek.Ciuszki różowe,pokój różowy a tu chłopak smile
        Więc radzę kupować ciuszki w neutralnych kolorach.
        • azja1974 Re: 20 tydzien czyli polowa juz za nami! 13.06.11, 12:35
          Asica! Gratulacje przenajserdeczniejsze!!! Cieszę się z Tobą ogromnie. A z dziewczynkami faktycznie tak bywa, że mogą okazać się chłopakiem, podobno (mnie się nie zdarzyło). Czekamy, pieluchy w szrym mydle pierzemy, zdzierając paznokcie do krwi.
          Imiona podobają mi się wszytkie. W ogóle lubię dziewczynki, nawet takie potwory jak moja (co i rusz mnie z przedszkola wzywają), która zdystansowała chłopaków jeśli chodzi o rozrabianie i upartość...
      • asia.sthm Re: 20 tydzien czyli polowa juz za nami! 13.06.11, 16:57
        Panieneczka moze wyciac wam piekny dowcip i paniczem sie okazac. Poki co, dobrze ze pokazala co chciala.
        Ciumaski serdeczne.
      • tamsin Re: 20 tydzien czyli polowa juz za nami! 16.06.11, 02:10
        Ella a na drugie Fitzgerald wink sliczne imie a i jakie lawe w wymowie w kazdym jezyku, znam osobiscie jedna koteczke ktorej na imie Ella fitzkitty.
    • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 22.06.11, 22:22
      Panna Ella wierci sie w najlepszesmile Dobrze sie ma znaczy sie. Mi z nia jest calkiem dobrze, choc dokuczaja mi jakies tam poboczne rzeczy. Wrocil mi apetyt, moge juz jesc calkiem normalnie i cale szczescie juz wyszlam z wagi przed ciazowej. Kilogram, ale to zawsze cos. Coraz powolniej sie ruszam i za autobusem juz nie pobiegne.

Ostatnio milam faze zlosci na mode ciazowa. Widze w sklepach same paskudztwa w kolorze niebieskim (nie moj kolor), taupe ladz liliowy. Zazwyczaj opcje sa dwie: albo wygladam w ubraniach jak kielbaska, albo jakby na mnie spadl spadochron. Plus wsciekam sie, ze ci ktorzy projektuja ubrania dla ciezarnych, chyba wcale ciezarnej kobiety nie widzieli. No bo kto to widzial by nosic bluzeczki dla ciezarnych na cieniutkich ramiaczkach, gdy nosi sie stanik o rozmiarze G na przyklad? Na szczescie na ebay znalazlam calkiem fajna bluze na lato. A na jesien, pod koniec ciazy juz mam zaklepany mezowski podkoszulek w rozmiarze XXLsmile

Za to Panna ma juz poczatek kolekcji garderoby. Kolejne spiochy, ale tez sukieneczki dwiesmile
      • roseanne Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 23.06.11, 21:01
        tu fajne rozwiazania ciuszkowe - wcale nie spadochrony
        owszem ,czesc modeli podkresla brzuszek, ale przeciez jest co smile
        • roseanne Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 23.06.11, 21:03
          i ucielko bez nazwy
          thyme.com
          • tamsin Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 01.07.11, 23:20
            spiochy to spiochy ale przygotowujesz juz pokoj, bo na wszystkich filmach to ciezarna sama maluje, dekoruje, na drabiny wchodzi i tak sie zastanawialam a co ten przyszly ojciec robi? no oprocz kupowania cygar..
            • roseanne Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 02.07.11, 01:10
              schodzi z drogi
              • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 04.07.11, 23:15
                lolsmile chlopu nie schodzi mi z drodzi, dzielnie towarzyszy i przejmuje sie, az milo patrzecsmile
                Nie ma mowy, na razie! o zadnym malowaniu pokoju. Moje gabaryty zwiekszyly sie ponad moja najwyzsza wyobrazalnosc, a kazdy wysilek (nawet umyslowy) konczy sie zadyszka i odsypianiem. Wiec pokoj Panny na razie sluzy za skladowisko lozeczka, wozka, ciuszkow i innych dupereli. Panna rosnie, wierci sie, a i czasami mnie kopniesmile no to tyle ciotki klotkismile
                • asia.sthm Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 04.07.11, 23:30
                  To moze rowerek juz jej wrzucic? Albo buty narciarskie? Chyba juz czas, bo potem panieneczce ciasno bedzie i sobie nie pohasa.

trzymaj sie Jarzabeczku, masz jeszcze sporo atrakcji przed soba wink
                  • asia.sthm Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 05.07.11, 00:22
                    Asia, a moze zrob sobie odlew brzucha, Na pamiatke sobie bedziesz trzymala na szafie, albo pod lozkiem, ale najpierw panieneczka gustowna wanienke moze miec. Zobacz jakie sliczne.
                    www.mamatecznik.pl/GaleriaBrzuszkow/galeria.html
                    No nie wiem czy chcialabym miec wlasny brzuch na scianie, ale przeciez golymi rzezbami nie takie palace, jak moj palac dekorowali .
                    • tamsin Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 05.07.11, 04:32
                      myslalam, ze w Szwecji na taki pomysl wpadli a tu prosze, matki Polki sobie odciskaja brzuchy wink nie wiem czy powiesilabym na sciane odcisk bebecha, nawet ladnie wymalowanego, ale do galeri bym poszla, bo lubie ogladac rzezby.
                      • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 15.07.11, 13:53
                        Odcisk brzucha odpadasmile Ale dzieki za przypomnienie, bo prawie zapomnielismy o dokumentacji fotograficznej - ale juz jestsmile Odbyla sie taka na inaguracje zakonczenia 6 miesiacasmile Ella ma juz a stanie wozek lozeczko i ciuszkow cale pudlo. I jeszcze kilka duperelismile
                        Rowerka jeszcze nie ma, ale to sprawa kilku tygodnismile
                        Ja juz nie chudne, ale talli juz nikt nie uswiadczysmile Apetyt za to mam duzy, szczegolnie na czeresnie i wszelakie owoce. Serkom tez nie przepuszcze.
                        Jeszcze 3 miesiace i bedziemy tulic do upadlegosmile
                        • monika_a_b Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 28.07.11, 04:16
                          Wow, co za miła wiadomość! Serdecznie gratuluję, Asico!!! smile

Pokoikiem małej na razie się nie przejmuj, bo na początku pewnie i tak będzie przy Tobie. Z własnego powdórka mogę poradzić, byś myślała o wlasnej wygodzie i kupowała śpioszki jednoczęściowe, na zamek schodzący do jednej nogawki, przynajmniej na te pierwsze 3 m-ce, zapomnij lepiej o kaftanikach i innych wieloczęściowcach, bo co tylko dziecię w coś takiego zapakujesz to już będzie wołało jeść i się ubrudzi lub kupkę Ci zafunduje... i od nowa karuzela się kręci, hehe... wink jeśli ktoś będzie się Ciebie pytał, co podarować Małej, zaproponuj szybkie spżrzątnięcie Waszej kuchni lub zaserwowanie jakiegoś jadła, bo czasu na począatku na gotowanie to raczej nie będzie. Ba, u mnie nie było ani czasu ani się... wink A właśnie, a propos, dobrze by było zamrozić sobie gotowce obiadowe na jakieś 2-3 tygodnie. Wygoda, wygoda, wygoda, pamiętaj! wink Ech, i tak pomimo tego będziesz zmęczona, bo niewyspana, ale to minie, serio... wink

Pozdrawiam serdecznie i lekko ściaskam,
                          Moni

PS: Ja się tam w żadne pieluchy wielo nie bawiłam i bardzo sobie to teraz cenię. Pieluchy jednorazowe nie są wcale aż takie drogie (można je kupić w Costco!), i każde gówienko (sorki za dosadność) ląduje od razu w koszu, nie w pralce, czy innym pojemniku z odczynnikiem, bleee... Ale niech każda wybiera, jak woli... wink
                          • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 28.07.11, 19:40
                            Monika, dzieki za cenne radysmile Wlasnie sie utwierdzilam w tym, ze zadnych pieluch welorazowych nie bedzie, beda kaftaniki i zamrozone jedzeniesmile Na razie wlasnie rozpracowuje, jak zapewnic sobie minimalizm obowiazkow w tych pierwszych tygodniachsmile
                            A my tymczasem bylismy w szpitalu. Na szczescie, nic poza bolacymi moimi dolegliwosciami sie nie dzieje. Ella rosnie prawidlowo, wierci sie i w ogole jest gitsmile
                            • mon101 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 01.08.11, 19:02
                              Wspaniale, asico ty nasza. Ja juz prześcieradeł nadarła, pod kociołkiem tylko podpalać. (to naleciałosci z Suwalszczyzny, z której własnie wróciłam) wink
                              • greentea2 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 01.08.11, 20:24
                                Pochodze z Suwalszczyzny, ale nie pamietam nic o darciu przescieradel, nalecialosci owszemwink
                            • greentea2 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 01.08.11, 20:26
                              Ja polecam bodziaki na zatrzaski pod dupkasmile
                              I moge powiedziec jak najlatwiej robic mleko, pogonilam podgrzewacze.
                              • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 02.08.11, 15:10
                                czyzby chodzilo o sposob z termosem?
                                Jak na razie mam nadzieje na karmienie piersia.
                                • greentea2 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 02.08.11, 17:08
                                  Chodzi o sposob z czajnikiemsmile Najpierw mineralna do butelki, potem goraca z czajnika i mamy szybko i w odpowiedniej temperaturze, po kreseczkach latwo ustalic ile ktorej wody ma bycsmile
    • asica74 7 tygodni do konca 11.09.11, 13:06
      Zaczynam odcinanie krawieckiego metra, to juz tuz tuz!
      Dziewcze przebiera nozkami i wali piesciami jak trzeba, a matka sie zwija w rulonik.
      Ciazowe slabizmy, te ktore towarzyszyly, teraz zniknely, ale pojawily sie nowe. O radosci!
      Powrocil brak apetytu, co wcale mi nie ulatwia sprawy... musze sie zdrowo napocic zanim znajde cos do jedzenia, by potem w polowie porcji stwierdzic, ze juz nie jestem glodna.
      W ogole przychylam sie do opinii, ze ostatnie tygodnie ciazy sa po to, by kobiecie obrzydzic myslenie o kolejnym dziecku na dobrych kilka lat.
      W przyszlym tygodniu przemeblowujemy mieszkanie, pranie ciuszkow i skrzetne pranie i prasowanie, iukladanie w szufladach - bede miala satysfakcje, ze przynajmniej raz to zrobilamsmile Pozniej juz tylko pranie zostanie.
      Aha i walize do szpitala juz mam spakowana.
      No i wygladam jakbym polknela mala barylkesmile
      • syswia Re: 7 tygodni do konca 12.09.11, 02:58
        wink powodzenia
        sprobuj sie wyspac, poczytac, chodz na samotne spacery wink
        no jak sie kp to mozna tez poczytac w trakcie maratonow, ale jak planujesz butelke, to moze byc ciezko wink
      • tamsin Re: 7 tygodni do konca 12.09.11, 03:07
        ja pewnie w Rzymie bede musiala dla was przescieradla drzec i wrzatek gotowac, ale to dobrze bo blizej to wszystko podrzucic wink czy masz kogos zeby troche pomogl na poczatku?
        • asica74 Re: 7 tygodni do konca 12.09.11, 15:42
          Syswia, wlasnie to robiesmile Nadaje sie juz wlasciwie tylko do lezenia, powolnego chodzenia jeszcze raz lezeniasmile Na razie tez nastawiam sie na karmienie piersia, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu.

Tamsin - drzyj drzyj owe wloskie przescieradla, na pewno sie przydadzasmile A w pierszych dniach bedzzie nam pomagac doula, ktora wlasnie zatrudnilam. Bardzo sie ciesze, ze jest taka instytucja, bo to jest akurat skrojone na moje potrzebysmile
      • asia.sthm Re: 7 tygodni do konca 12.09.11, 15:50
        > W ogole przychylam sie do opinii, ze ostatnie tygodnie ciazy sa po to, by kobie
        > cie obrzydzic myslenie o kolejnym dziecku na dobrych kilka lat.

oj nie , pominelas pare etapow - to dopiero przy kolce nastapi wink
        Narazie obowiazuje etap pozbycia sie ewentualnego strachu przed porodem, zaczyna sie pragnac tego porodu jak dżdżu.

Asia zrob sobie nozki na elegancko, bo za chwile nie dosiegniesz a pozniej nie bedziesz miala glowy do takich przyziemnych spraw.
        Ciumaski.
        • asica74 Re: 7 tygodni do konca 12.09.11, 21:18
          Ech, no chyba nastepny etap to kolki wlasnie. Juz mi skora cierpnie /:
          Pazurow u nozek eleganckich, to juz dawno nie moge, bo sie nie mam zasiegu. Moje kosmetyczki mnie w tym wyreczaly. Ale wlasnie kilka dni temu, chcac pomalowac pazury u nieco mniej eleganckich rak, na moj ulubiony crimson red, z zalem zauwazylam, ze moj lakier sie skiepscilsad
          No i zalem sie z nim rostalam, gdyz wyszlo mi, ze za dwa tygodnie i tak bede musiala przestac malowac, gdyz na mojej porodowce prosza o usuniecie lakieru anyway. A potem jak panna Ella bedzie na swiecie, to nie sadze, by lakier byl moja pierwsza potrzeba. Codzienny prysznic i czyste majtki juz predzej.
          A co do samego porodu, no... jakos mnie ten strach nie pozera. Nastawiam sie, ze bedzie ciezko, ale jakos nie odczuwam strachu. Moze dlatego, ze po moich przejsciach ze szpitalem (bylam dwa razy z powodu degeneracji miesniaka) juz wiem, ze bole porodowe sa mniejsze niz te wywolane degeneracja. I jezeli tamte przezylam, to i tym porodowym dam rade. A jak nie dam, to zawsze mam opcje by poprosic o epidural.
          A z innych nowosci: wczoraj bylam na wycieczce na porodowce i bardzo mi sie tam podobalosmile
          Nic tylko rodzicsmile
          Ps. Ja pisze post, a moja pralka pierze ubrania dla Elli -czyli przygotowania ida pelna parasmile
    • thorgalla Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 22.09.11, 09:17
      Asia,mam nadzieję,że po urodzeniu Elli nie znikniesz bez wieści i na zawsze jak to bywało na forumie.
      PS.Czy mogę napisać na priva bo mam kilka pytań turystyczno-technicznych o Londyn?Potem nie będziesz miała ani czasu ani głowy.
      • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 22.09.11, 10:42
        Nie zamierzam znikac, ale zobaczymy co Ella bedzie miala do powiedzenia w tym temaciesmile
        Pewnie, ze pisz i pytajsmile
    • asica74 4 tygodnie do konca, albo i mniej, albo i wiecej 28.09.11, 20:25
      Nagle zrobilo sie malo czasu. Wlasciwie mam uczucie, ze to prawie juz. Tocze sie jak barylka, przydalaby sie taczka i ktos do popychania. Czuje sie dobrze, spie normalnie, tylek mnie boli i takie inne:0 W domu przeprowadzilismy reorganizacje, ze ho ho, ale lozeczko nam sie zmiescilo do sypialni, wiec dziecie bedzie miali gdzie spac. Albo bedzie spac z nami.
      Dzis skonczylam robic na drutach kocyk do lozeczka, wiec szafa grasmile
      Ale zeby tak pieknie nie bylo: nie moge rodzic w Centrum Porodowym, gdyz moje przeboje ciazowe moga (ale nie musza) stanowic ryzyko dla mnie, badz dla dziecka. Wiec zostaje mi zwykla porodowka, ktora wcale nie jest zla... tyle, ze... no w porowniu z owym centrum wypada dosc blado. Ale przynajmniej bede tam bezpieczna. I corcia tez.
      A u nas prawdziwe babie lato - cale 27 stopni w cieniu. Ja pierdziusmile toz to koniec wrzesnia!
      • tamsin Re: 4 tygodnie do konca, albo i mniej, albo i wie 28.09.11, 21:18
        watek podskoczyl i pomyslalam, ze sie rozpakowalas na dwie czesci wink tak czytalam gdzies w brukowcu, ze Carla Bruni tez ma rodzic lada dzien, niby kryzys jest a co tez sie w tej europie wyprawia wink
        Trzymam kciuki za was obie, zeby szybko i gladko to wyszlo!
        • thorgalla Re: 4 tygodnie do konca, albo i mniej, albo i wie 29.09.11, 08:54
          >>niby kryzys jest a co tez sie w tej europie wyprawia wink
          W UK Polki rodzą 50 dzieci dziennie i w nosie mają kryzys.

Asia,jak TO już się stanie to skąd będziemy wiedziały?
          Poinstruowałaś męża jak na forum post napisać?
          • tamsin Re: 4 tygodnie do konca, albo i mniej, albo i wie 30.09.11, 00:20
            thorgalla napisała:

> >>niby kryzys jest a co tez sie w tej europie wyprawia wink
            > W UK Polki rodzą 50 dzieci dziennie i w nosie mają kryzys.

50 dzieci dziennie !mto chyba ten ich przysmak, "spotted dick", powoduje taki przyrost naturalny.
            • thorgalla Re: 4 tygodnie do konca, albo i mniej, albo i wie 30.09.11, 09:53
              >>"spotted dick"
              Wygooglowałam z nadzieją na nieprzyzwoity wygląd a tu (_|_)
      • thorgalla Re: 4 tygodnie do konca, albo i mniej, albo i wie 29.09.11, 08:56
        Najgorsze są właśnie ostatnie tygodnie.
        Ale to już już....
        Kotki też czekają?
        • asica74 Re: 4 tygodnie do konca, albo i mniej, albo i wie 29.09.11, 13:02
          No fakt, nie pomyslalam jak was powiadomic. Opracuje plansmile
          Thorgalla, wiesz co u mnie wlasnie te ostatnie tygodnie sa zupelnie znosne. No mam wszelakie doliglowsci, o ktorych moze pisac nie bede wink, ciezko mi, sapie przy chodzeniu. ALE: to co mnie bolalo przez cala ciaze, przestalo bolec, wiec czuje tak ogromna ulge, ze teraz mi nic nie przeszkadzasmile I chodze szczesliwa i usmiechnietasmile Ba! Nawet wzielam sie za wszelakie zalegle pracesmile
          Co do kociakow: sprawa tu sie niemal sama rozegrala. Ostatnie kociaki jakie mielismy mialy problemy z zoladkami. Przez dlugi czas prosilam, by cos z tym zrobiono (moja organizacja placi za uslugi weterynajne, ale jak sie potem zorientowalam, oni po prostu mieli nadzieje, ze paromiesieczna, uporczywa biegunka przejdzie sama). No i na poczatku roku przyszedl czas, gdy po prostu psychicznie nie wytrzymalam i zmusilam ich do zabrania kotow. Dwa tygodnie pozniej okazalo sie, ze jestem w ciazy. Ale tez od razu zaczely sie mdlosci i nie bylam w stanie wziasc kolejnych kociakow na tymczasowanie. Wiec nie mamy kotow od tego czasu, gdyz potem moje kolejne perturbacje by na to nie pozwolily. Siersciochow brakuje mi bardzo, ale te bede musialy poczekac na lepsze czasy (podrosniete dzieci, wieksze mieszkanie, badz dom)
          • monhann2 Re: 4 tygodnie do konca, albo i mniej, albo i wie 30.09.11, 00:58
            Asica, ja nie wiedzialam, ze to juz tak tuz,tuz....Trzymaj sie dzielnie, jeszcze troche posapiesz, postekasz i dziewczynka bedzie po tej stroniesmile To sa w sumie najfajniejsze chwile, te oczekiwanie, ciekawosc itd Sciskam (no tak troche, nie za mocno)
            • roseanne Re: 4 tygodnie do konca, albo i mniej, albo i wie 30.09.11, 13:27
              smile znaczy teraz czekac tylko az cie napadnie na szorowanie podlogi badz zmiane tapet
              ostatnie dni sa wlasnie takie

juz za chwileczke, za momencik
              • asica74 Re: 4 tygodnie do konca, albo i mniej, albo i wie 30.09.11, 19:19
                do prania moich dywanow przymierzam sie od kilku tygodnismile wiec kto wiesmile
    • thorgalla Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 14.10.11, 09:35
      Asia,w dwupaku jeszcze? wink
      • asia.sthm Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 15.10.11, 01:01
        Asia, dolecial ten bocian z Ella czy sama musisz se urodzic?

Oj trzymam kciuki i przescieradla dre.

Tamsin, cholera, na gotowe przyjedzie.
        • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 15.10.11, 10:42
          Jeszcze leci!
          Do terminu mam jakies dwa tygodnie. Od kilku dni mam faze totalnego nic nie robienia. Co prawda nie pracuje juz od kiku miesiecy, ale zawsze raczej mialam jakis plan na dzien, o ile samopoczucie mi na to pozwalalo. No i wczoraj, lezac tak niby bezproduktywnie, patrzac przez okno, czujac ruchy dziecka w sobie, uswiadomilam sobie, ze takich chwil juz nie zostalo tak wiele. Nie moge byc pewna, ze zajde w ciaze raz jeszcze (choc jak na razie plan jest). No i postanowilam to swiadomie docenic. I tak zeszlo mi cale popoludnie.
          A z drugiej strony, juz czekam i ciekawa jestem tego mojego dziecka. W sypialni stoi lozeczko, torba do szpitala spakowana. Prawie juz finish.
          • asia.sthm Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 15.10.11, 18:46
            To jest bardzo wazny czas dla ciebie - enjoy ile wlezie.
            Asia czy brzucho udokumentowane ? Jakas fotke mejlem wyslij alboco. Zamiast odlewu fotka starczy big_grin
            • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 15.10.11, 21:09
              Asia, na posthem ci wyslalamsmile
              Ps. Czy robienie golabkow klasyfikuje sie jako przyplyw energii przedporodowej?
              • asia.sthm Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 15.10.11, 21:36
                ratunku, nie mam juz posthem
                nowy adres ma koncowke @gmail.com, poczatek po staremu.

Tak , golabki sa lepsze niz mycie okien.
                • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 15.10.11, 21:57
                  wyslalam. i na gazete tezsmile
                  • asia.sthm Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 15.10.11, 22:29
                    Doszlo doszlo piekne brzuszysko i cala sliczna reszta w czerwonym. Tak, czerwone koniecznie aby nie zauroczyc. Ella ma znakomite opakowanie wink i lozeczko na przyszlosc tez widac.
                    Bede sobie ogladac, oczeta me cieszyc, dzieki.
                    • asia.sthm Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 16.10.11, 10:43
                      baletki narazie zamiast rowerka wrzucam

https://th818.photobucket.com/albums/zz108/anacali/Baby%20Girl%20Shoes/th_girlshoes.jpg
                      • tamsin Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 18.10.11, 00:56
                        dobrze, ze nie podarlam tych przescieradel w Rzymie za duzo, bo widze ze jeszcze czas i teraz swoje moge drzec, wrzatek tez na wszelki wypadek gotuje, nigdy go tego nie za wiele. Czekam na wiesci, moga byc w jez niderlandzkim.
                        • syswia Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 18.10.11, 06:02
                          No, zeby sie nie okazalo przypadkiem, ze urodzila 16 pazdziernika. To dopiero byly jaja wink Dokladnie dwa lata po Janku wink
                          • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 18.10.11, 09:13
                            Syswia, ja sie wlasnie modlilam aby nie tylko 16 pazdziernika! To urodziny mojej mamy, a to potencjalnie moglobybyc afrontem uncertain. Natomiast fajny by byl 26 pazdziernika, taki prezent na nasza 9 rocznicesmile Ale jak na razie obywatelka sie jedynie rozpycha, walizek jeszcze nie spakowala. Wiec sie delektujemy pwa jednoscia, tym bardziej, ze samopoczucie mamy bardzo dobresmile
                            Aha, no i sto lat dla Janka!
                            • syswia Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 26.10.11, 04:53
                              No to trzymam kciuki, zeby jutro panna wyjrzala na swiatlo dzienne (albo nocne - wsio ryba).
                              • sylwek07 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 26.10.11, 08:07
                                trzymam tez i ja smile
                              • tamsin Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 27.10.11, 21:10
                                no to ruszylo sie czy jeszcze nie? bo my tutaj na szpilkach siedzimy!!
                                • asica74 Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 27.10.11, 23:24
                                  Nadal w jednym kawalku. Jak mowia w pewnej reklamie: Alles drin! Ale to juz zdecydowanie koncowkasmile Paradoksalnie najmilsza z calej ciazysmile I za kilka dni, za dni pare... Ella bedzie z nami
                                  • asia.sthm Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 28.10.11, 10:03
                                    tralala, juz tuz tuz

masazyk zrobic?
                                    • ulinha Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 28.10.11, 10:39
                                      Ojejjj ojejjjj ja tu tez w niecierpliwosci...
                                      Ale znam to z autopsji wlasnejwink Panienki kaza na siebie czekac, Inezita przeciagnela mnie dobry tydzienwink
                                      Bedzie dobrze!!!!
                                      • tamsin Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 28.10.11, 18:52
                                        jeszcze mamy trzy dni pazdziernika i jest szansa ze bedzie listopadowa panna.
                                        • thorgalla Re: ciotki klotki a wy juz gotowe na... 28.10.11, 20:24
                                          No własnie,zaraz koniec października.
                                          Może spróbuj:sex,mycie okien (od środka) chodzenie po schodach.Może zadziała.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka