Dodaj do ulubionych

warto czy nie warto

12.11.14, 17:48
Wiem, że muszę sama podjąć tę decyzję ale może Wasze opinie choć trochę ją ułatwią.
Chciałabym wyjechać do UK z mężem i 2 dzieci.
W PL mamy mieszkanie, całkiem niezłe prace, dzieci w żłobku i przedszkolu. Spokojne i wygodne życie, choć bez szaleństw.
W UK nie mam nikogo. Mój zawód też nie należy do tych, z którymi wszędzie znajdę pracę.
Angielski obydwoje znamy dobrze ale nie znakomicie (kiedyś pracowaliśmy w USA).
Ogólnie prawie nic nie przemawia za wyjazdem poza moją wielką chęcią by jeszcze coś przeżyć, zobaczyć, sprawdzić się. Ta chęć jest na tyle silna, że niemal codziennie myślę o wyjeździe.
I co, ma to sens? Ktoś wyjechał z właśnie takich pobudek, ciągnąc dodatkowo za sobą rodzinę?
Obserwuj wątek
    • miodowa102 Re: warto czy nie warto 13.11.14, 10:13
      nie warto.
    • tamsin Re: warto czy nie warto 14.11.14, 02:56
      post jakby z filmu "Revolutionary Road", co na to maz?
      • whitney85 Re: warto czy nie warto 14.11.14, 12:28
        To chyba muszę ten film zobaczyć.
        Mąż ma duuużo wątpliwości ale pewnie bym go urobiła.
    • sylwek07 Re: warto czy nie warto 17.11.14, 08:16
      a jaki mieliscie pobyt w USA?

czy warto//?zalezy od wielu czynnikow oraz co na to maz
      jak maz bedzie na NIE i nawet wyjazd go nie zmieni ,pobyt tam to bedzie Ci po pewnym czasie ciezko zobaczyc plusy pobytu w UK chyba ze jestes silna psychicznie smile

zawsze to szybciej mozna wrocic do Polski z UK niz USA wink
      • whitney85 Re: warto czy nie warto 17.11.14, 16:57
        W USA nam się układało ale były to czasy sprzed dzieci, także inna bajka.

Z UK są tak tanie loty, że na upartego można być w PL co miesiąc.
        Zastanawiam się tylko, czy 2 osoby pracujące w UK za minimalną stawkę, bo na więcej na początek nie liczę, są w stanie żyć w 4 osoby na przyzwoitym w miarę poziomie czy też standard życia nam by się znacznie obniżył.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka