bietka1 Re: to moze by tak komitet europejski? 24.01.05, 21:57 A jesli cos w realu, to ja proponuje Berlin Odpowiedz Link
greentea2 Re: to moze by tak komitet europejski? 24.01.05, 22:01 A ja Londyn, bo nas tu najwiecej, ha. Odpowiedz Link
bibi1 Re: to moze by tak komitet europejski? 24.01.05, 22:04 to ja cos w Holandii,bo posrodku Odpowiedz Link
bietka1 Re: to moze by tak komitet europejski? 24.01.05, 22:12 To ja juz wole Holandie, bo mi blizej, a w koncu mam male dziecko Odpowiedz Link
asica74 Re: to moze by tak komitet europejski? 24.01.05, 22:14 e... ja proponuje Ryge! Odpowiedz Link
bietka1 Re: to moze by tak komitet europejski? 24.01.05, 22:25 A juz myslalam, ze Rejkiawik... Odpowiedz Link
jollyvonne Holandia 24.01.05, 22:15 Holandia moze byc, w postanowieniach na 2005 mam kanaly, Holandia ma kanaly, pasuje mi. Ewentualnie Wlochy, pizza, lasagne, tiramisu i rzecz jasna Weneckie kanaly, hehe. Holandia duza nie jest wiec sie chyba znajdziemy? A i do Francji blisko, jakby komus nadmiar gotowki uderzyl do kieszeni i zakupowy szal do glowy Znajomy Holender autkiem w 3 (trzy) godziny do Paryza przyjechal, znacz sie musi byc blisko Jak sie ponponka obudzi to dostaniemy mape, wtedy sie zobaczy buzka jollyvonne Odpowiedz Link
greentea2 Re: Holandia 24.01.05, 22:20 A mnie tez wszystko pasuje, a najbardziej Wlochy, jedzonko mniam. Odpowiedz Link
bietka1 Re: Holandia 24.01.05, 22:27 Jak Wlochy to tylko Toskania... Ale sie rozmarzylam, popodrozowaloby sie ) Odpowiedz Link
ponponka1 Re: Holandia 25.01.05, 08:56 Juz zem sie z cieplego lozeczka wygrzebala i w pracy kawusie pije . I mysle, ze we wspolczesnej Europie wszystkie drogi prowadza do Londynu, szczegolnie te tanie i skrzydlate. Pozdrawiam z Polski Odpowiedz Link
feelfine Re: to moze by tak komitet europejski? 24.01.05, 22:12 OOO przepraszam pomiedzy Berlinem, a Londynem jest dokladnie Hamburg. Holandia jest troche dalej od Berlina jak od Londynu.... Ula/Feelfine Odpowiedz Link
bibi1 Re: to moze by tak komitet europejski? 24.01.05, 22:26 ja mieszkam akurat blisko granicy niemieckiej i do Hamburga mam 2 godziny, do Amsterdamu 2,5 Odpowiedz Link
izabelski bylam w Hamburgu przed Swietami przez 2 dni 24.01.05, 22:44 wino grzane oilam i Mikolaja jezdzacego po drucie podziwialam - czy mieszkasz w Hamburgu? Odpowiedz Link
izabelski gdziekolwiek, byleby tanie linie lotnicze tam 24.01.05, 22:47 lataly Wlochy, Francja, Niemcy, Holandia wybierzmy sie na weekend (dlugi) - to sie nagadamy i naalkoholizujemy do syta :- ) ja nawet moge sie dowiedziec o Paryzu - mam tam przyjaciolke ale do niej mozna jak pozdaje egzeminy :0) Odpowiedz Link
ponponka1 popieram 25.01.05, 08:45 wszedzie byle tanio, jak najtaniej i zeby sie szybko przemiescic Zatem albo tanie linie, np. do Londynu (tam to chyba zewszad lataja) albo Berlin - mam pociag Beroline - znajomy Niemiec jezdzi nim regularnie i bradzo sobie te podroze chwali Pozdrawiam z Polski Odpowiedz Link
jollyvonne Ja tez popre Berlin 25.01.05, 12:35 Do Londynu nie chce, brak tubylca przy boku to dla mnie pewna smierc. Bylam we wrzesniu to wiem co mowie, ramie mnie jeszcze tydzien po powrocie bolalo od tego ciaglego wykrecania na swiatlach Berlin fajne miasto, duze, kolorowe, zawsze sie cos dzieje, jeszcze tam nie bylam (poza lotniskiem), i ten ich jezyk!! Uwielbiam niemiecki! Auf widersechen, czy jakos tak, ze sluchu pisze jollyvonne Odpowiedz Link
st0kro-tka Re: to moze by tak komitet europejski? 25.01.05, 12:42 a moze..... w Gdansku? to takie piekne miasto! bylam tam sto lat temu albo i wiecej, chetnie bym tam znowu pojechala. Odpowiedz Link
jollyvonne Re: to moze by tak komitet europejski? 25.01.05, 13:11 I tak wkrotce sie zrobi z tego Warszawa ... czyli bedziemy w tym samym miejscu w ktorym zaczelysmy w innym watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=19460204 Panie Boze zatrzymaj ten swiat, ja wysiadam jollyvonne Odpowiedz Link
sylwek07 Re: to moze by tak komitet europejski? 25.01.05, 13:43 Warszawa moze byc i popieram ten projekt ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: to moze by tak komitet europejski? 26.01.05, 20:57 A ja popieram pana Sylwka. Warszawa mi pasuje i lokal na spotkanie moge podsunac wiecej niz chetnie Odpowiedz Link
ponponka1 Re: to moze by tak komitet europejski? 26.01.05, 21:02 asia.sthm napisała: > A ja popieram pana Sylwka. > Warszawa mi pasuje i lokal na spotkanie moge podsunac > wiecej niz chetnie Mi tez Warszawa pasuje najlepiej ale rozumiem, ze nie kazdy moze sie tu szybko i tanio przemiescic. Nadal optuje za Berlinem - jakby nie patrzec polozony najbardziej centralnie i nigdy tam nie bylam...hihihihihi ale prywate uprawiam. Hej Berlinianki i inne mieszkanki Niemiec prosze o wsparcie )))) !!!!!! Pozdrawiam z Polski Odpowiedz Link
asia.sthm Re: to moze by tak komitet europejski? 26.01.05, 21:34 A mnie sie wierszyk przypomnial: Wybiera sie sojka za morze, ale wybrac sie nie moze. Potem byly wizy i walizy.. nie pamietam..co dalej, ale dluuuugo to trwalo Ale ja chetnie podyskutuje i poustalam z wami ) Odpowiedz Link
bietka1 Re: to moze by tak komitet europejski? 26.01.05, 21:41 Ponponka, ja juz sie wypowiedzialam, ze dla mnie Berlin jest perfekt. Miasto jest interesujace, sluze za przewodnika. Pascala mam w jednym palcu Ale... Warszawa?..... Czemu nie? Godzinka samolotem i podobno tez warta zobaczenia. Czy duzo sie zmienilo od 98 roku? Chociaz najwazniejsze towarzystwo )) Odpowiedz Link
mulinka Re: to moze by tak komitet europejski? 26.01.05, 21:57 to od 98 nie bylas w Warszawie??? no....to duzo sie zmienilo (na lepsze) Odpowiedz Link
bietka1 Re: to moze by tak komitet europejski? 26.01.05, 22:21 Podobno duzo sie buduje? Odpowiedz Link
mulinka Re: to moze by tak komitet europejski? 26.01.05, 22:25 bardzo duzo chyba najwiecej w Polsce i...calkiem ladnie, bardzo europejsko jak po 2 letniej przerwie pojechalam poraz pierwszy (2003), to zbaranialam z podziwu i...moze mi zostalo ? Odpowiedz Link
bietka1 Re: to moze by tak komitet europejski? 26.01.05, 22:28 To jak ja pojade po 6 latach... to mi na pewno zostanie To moze jednak Warszawa? ) Odpowiedz Link
gherarddottir Re: to moze by tak komitet europejski? 26.01.05, 22:27 oj kochana! DUZO nawet BARDZO )) Odpowiedz Link
sylwek07 Re: to moze by tak komitet europejski? 26.01.05, 23:12 ostatnio buduja cos kolo dworca centralonego PKP ,zbudowali fajny hotel Intercontinental tez kolo dworca (ma basen na ostatnim pietrze).co do reszty to czesc budynkow jest pusta z braku chetnych na te biura Odpowiedz Link
greentea2 Re: to moze by tak komitet europejski? 26.01.05, 23:23 Mysle, ze Warszawa to swietny pomysl! Odpowiedz Link
maja92 Tanie linie lotnicze????? 01.02.05, 15:23 To musi byc Dublin - stolica Raynair'a. I tylko mi tu nie marudzic tylko przyjezdzac..... Dobre jedzenie - dobra muzyka - a jak, nie na darmo ma sie Bono jako sasiada - dobre alkohole....... Czekam....... Odpowiedz Link
pulzara Wlochy!!!! 02.02.05, 09:40 zawsze milo, cieplo i jest dobre jedzenie proponuje zorganizowac spotkanie np. w maju moze byc Florencja szkoda, ze nie mam wolnej chaty, w ktorej moglabym was pomiescic....))) Odpowiedz Link
dorrit Re: Wlochy!!!! 02.02.05, 10:16 Ja tez glosuje na Wlochy, bo akurat mieszkam w Rzymie i trudno mi sie poza urlopem gdzies dalej wyrwac (wiec tez prywata)... no i jak wyzej: cieplo, jedzonko pyszne, widoki piekne... Odpowiedz Link
asica74 Re: Wlochy!!!! 02.02.05, 11:05 no niech bedzie rzym! przyokazji odwiedze znajoma! Odpowiedz Link
asica74 Re: Wlochy!!!! 02.02.05, 11:21 hm.. to ja sie przyznam: choc to termin daleki, bo chce pojechac jak moja psiapsula urodzi dziecko i bedzie potrzebowac pomocy w tym czasie. I to bedzi enie wczesnej, jak czerwiec lub pocztek lipca (choc moze uda mi sie pojechac do It jeszcze wczesniej?) Odpowiedz Link
pulzara Re: Wlochy!!!! 02.02.05, 11:24 Moze lepiej poczatek czerwca, bo potem moze byc za goraco Odpowiedz Link
maja92 Re: Wlochy!!!! 02.02.05, 11:32 buuuuuuuuuuuuu;-((((((((((( Tak daleko to ja przepustki nie dostane;-(((((((( Zabieracie rodzine ze soba??? Odpowiedz Link
pulzara kto sie pisze na Rzym na poczatku czerwca????? 02.02.05, 11:33 Nie, ja pojechalabym sama Odpowiedz Link
maja92 Re: kto sie pisze na Rzym na poczatku czerwca???? 02.02.05, 11:39 ja sie obawiam, ze samej do Rzymu mnie maz nie posci....z zazdrosci. Dlatego przepustki nie dostane)) Ale gdybym Go i dzieci zabrala, to moze, moze....... Zostawilabym ich gdzies pod Koloseum i poszla z Wami w druga strone...... ale byloby fajnie - juz sie rozmarzylam.......... Odpowiedz Link
asica74 Re: kto sie pisze na Rzym na poczatku czerwca???? 02.02.05, 12:12 maja nie placz! Byc moze moj M pojedzie w sprawach sluzbowych do Dublina, a ja wraz z nim! Moze cie znajde Odpowiedz Link
maja92 Re: kto sie pisze na Rzym na poczatku czerwca???? 02.02.05, 12:52 Bede czekac z nosem przyklejonym do szyby w sali przylotow)))) UK-Dublin z AerLingusem jest €3 do 15 marca. www.aerlingus.com/cgi-bin/obel01im1/index.jsp no chociaz London jest €6 - ale to wiadomo: stolyca))))))) Odpowiedz Link
greentea2 Re: Wlochy!!!! 02.02.05, 11:32 W lipcu troszke za goraca. Maj, czerwiec lub sierpien. Bardzo lubie Rzym i znam dobre i niedrogie restauracje. Na pewno pojade do Rzymu na wakacje, pewnie w sierpniu. Odpowiedz Link
dorrit Re: Wlochy!!!! 02.02.05, 13:07 No ale w sierpniu to nie bedzie za goraco? Ja tam nie lubie, jak jest powyzej 36°, a 40° - to juz w ogole w dzien bym nie wychodzila. Tyle, ze nieco pusciej wtedy w miescie, niz w lipcu. Za to czerwiec, zwl. poczatek, jak najbardziej godny polecenia. Maja, to moze rzeczywiscie, jesli macie taka mozliwosc, przyjedzcie wszyscy do Rzymu na wycieczke... w koncu sama jak najbardziej wtedy moglabys miec dla siebie z jedno popoludnie . Odpowiedz Link
basia553 Tak Maja! 02.02.05, 14:30 I jedzcie najlepiej autem przez Mannheim - marze aby poznac Tasmanskiego!! Odpowiedz Link
maja92 Basiu, 02.02.05, 15:17 Z Dublina do Rzymu samochodem to bysmy pewnie ze dwa dni jechali))) Nie ma mocnych by Tasmanski tyle w samochodzie wysiedzial (chyba, ze w bagazniku)))) ) Do Twojego Mannheim to kedys na pewno przyjade - musze posluchac jak Twoje koty mrucza.... i Tasmanskiego Ci przywioze. Ja marze zobaczyc ten zamek w Neuschwanstein, a wiem, ze to nedaleko Ciebie. Tasmanskiego tez podburzam, bo On lubi film "Chitty Chitty Bang Bang", a tam ten zamek tez jest uwieczniony.... Robie dzisiaj wieczorem Lotto - wkoncu musze jakos sobie oplacic te wszystkie podroze)))))))) Buzka Odpowiedz Link
basia553 Re: Maju, 02.02.05, 18:53 chetnie Was z Tasmanskim przyjme, moge Ci nawet na droge pozyczyc najwieksza klatke przenosna moich kotöw))) Ale ode mnie do Neuschwanstein jest...350 km. Mam nadzieje, ze to Cie nie zniecheci? Odpowiedz Link
maja92 Re: Maju, 03.02.05, 10:44 basia553 napisała: Ale ode mnie do Neuschwanstein jest...350 km. > Mam nadzieje, ze to Cie nie zniecheci? %%%%%%%%%%% Zawsze blizej Ty masz niz my))) A jak juz w tamta strone pojedziemy to te 350 to nie bedzie duza roznica)) Hm, ale ta klatka to dobry pomysl.....))))) Odpowiedz Link
sylwek07 Re: to moze by tak komitet europejski? 02.02.05, 20:29 hm przepraszam to gdzie ma byc spotkanie>?) Odpowiedz Link
asica74 to co? moze czerwiec? 06.02.05, 22:19 pogadalysmy sobie z greentea i pomyslalysmy, ze moze jednak spotkalybysmy sie w Warszawie? W czerwcu? (wiec jest mnostwo czasu by kupic tansze bilety) Wydaje nam sie, ze wwa moze byc najrossadniejszym srodkiem europy (a przy okazji mozna odwiedzic rodzinke i inne psiapsulki)... i nie jest najdrozej! co wy na to? Odpowiedz Link
jollyvonne Re: to co? moze czerwiec? 06.02.05, 23:03 Czerwiec do najdluzszych nie nalezy, do najkrotszych tez nie, kiedy w czerwcu? Rok szkolny sie 24 czy cos kolo tego konczy, Kobieca Polonia ksztalci sie sama, matkuje dziatwie (rowniez szkolnej), mnie ten czerwiec przy koncu bu pasowal Nie pamietam co prawda zebym byla zaproszona, ale juz sie na ten temat wymadrzalam i nie mam zamiaru przestac jollyvonne Odpowiedz Link
bietka1 Re: to co? moze czerwiec? 06.02.05, 23:26 Jesli miedzy 6 a 19 czerwca to nawet byloby to dla mnie realne )) Odpowiedz Link
bibi1 Re: to co? moze czerwiec? 07.02.05, 00:15 no to ja odpadam,bo moje dziecko ma wakacje dopiero od 23 lipca Odpowiedz Link
sylwek07 Re: to moze by tak komitet europejski? 07.02.05, 00:10 moze byc czerwiec ,moze zrobimy swietojanska noc )) Odpowiedz Link
basia553 Re: to moze by tak komitet europejski? 13.02.05, 09:11 Podciagam Wam wontek, ktöry caly czas z zaciekawieniem czytalam. Spotkaja sie czy nie? Chce Wam opowiedziec, ze w zeszlym roku "zorganizowalam" spotkanie u mnie w Mannheim, dla forumowiczöw z mojego glöwnego forum. Mysle ze moze moje doswiadczenie Wam pomoze: nie upierac sie przy tym, zeby wszystkim miejsce, czas itepe pasowalo. Przeciez mozecie sie od czasu do czasu w mniejszym gronie spotkac. U mnie w koncu wyladowalo 5 osöb, po jednej ze Szwecji, Ameryki i Francji, dwie z Niemiec, no i ja. Bylo wspaniale. Dwie panie spaly u mnie, trzy osoby zamieszkaly w pobliskiej "oberzy", przesiadywalismy u mnie i bylo wspaniale. Pojechalismy tez na wycieczke i do Heidelbergu i do Ladenburga. Przyjaznie sie zaciesnily. Teraz jest polska kolezanka w Stanach i spotyka sie tam i z amerykanska i z kanadyjska frakcja. Wydaje mi sie, ze przy tylu rozsianych po calym swiecie forumowiczach, wielkie, ogölne spotkanie ma male szanse. Natomiast goraco polecam wlasnie takie spotkania na raty. Bedziecie naprawde zadowoleni/zadowolone. Czego Wam z calego serca zycze pozdrawiajac. Odpowiedz Link