Dodaj do ulubionych

Gdzie nad wode niedaleko

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.05.10, 09:59
Gdzie nad wode niedaleko sie wybrac na kilka dni
Obserwuj wątek
    • Gość: Czesio Hydraulik Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.chello.pl 03.05.10, 13:20
      Staw na geda.
    • Gość: dziadek Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 13:20
      Do Czarnego Boru, mam domek z dużą wanną, żona wyjechała na dwa tygodnie.
      • Gość: ... Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.05.10, 18:12
        Pięknie i nie drogo nad jeziorem,koło kłodzka chyba nyskie.
        • Gość: Wojciech Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.05.10, 19:18
          Jezioro Nyskie i Otmuchowskie, mozna domek wynajac, cos polowic, polezecna plazy
          itepe (ale oba nie sa kolo Klodzka) ;D
          • Gość: viva Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.05.10, 19:34
            otmuchow boszkowo co o tym myslicie chce gdzies wyjechac z dzieckiem na 4 dni
            • Gość: Wojciech Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.05.10, 00:40
              Ja polecam, spedzalem tam kilkakrotnie czas, niedaleko a infrastruktura niezla
              jak za te pieniazki.
    • Gość: t5 Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 19:02
      a co mamy pod nosem gdzie mozna pojechac na 2h po pracy?
      • Gość: plywak Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.05.10, 19:09
        zagórze juz wszyscy znaja
        • Gość: iksi Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.05.10, 19:16
          ewentualnie zloty las (choc to nie jezioro, ale zawsze kawalek wody)
          • Gość: miejscowy Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.chello.pl 04.05.10, 03:29
            W Zlotym Lesie zero wody,a poza tym to teren prywatny i cos tam buduja.Zamkniete.!
            • Gość: gosc Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.centertel.pl 04.05.10, 06:35
              Harenda, Bukowka, Witoszowka, Komorow, Czocha...
    • Gość: .. Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.10, 14:44
      nor.nysa.pl/?id=p0301
      • Gość: ania Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 15:40
        a ja wam polecam krzeszówek. co prawda jest tam zakaz kąpieli, ale
        to jak wszędzie gdzie jest czyściutko i fajnie
        • Gość: kijop Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.05.10, 18:57
          Wiele okolicznych zbiorników jest ujęciami wody pitnej i obowiązuje zakaz wjazdu
          w okolice zbiornika, np. wspomniana wcześniej Bukówka. Wędkarze mogą wjeżdzać i
          przebywać nad wodą na podstawie karty wędkarskiej.
          Lepiej zapoznać się z regulaminem zbiornika przed szaleństwami typu pływanie
          motorówką po zbiorniku Słup, czego byłem świadkiem, jak i późniejszej
          interwencji Policji i płaczu przy odbiorze mandatu (4 stówki).
    • Gość: bielawianin Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.10, 20:46
      Polecam spróbować się do Bielawy nad zbiornik OWW Sudety
      • Gość: ania Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 21:54
        W Krzeszówku nie jest to zbiornik wody pitnej, lecz zalana
        piaskownia:) woda czyściutka, polecam
        • nightrider_vsc Re: Gdzie nad wode niedaleko 04.05.10, 22:23
          Bukówka k/Lubawki jest ogólnie dostępna dla turystów. Nie ma zadnego zakazu
          kapieli. Sytuacja przeciwna do Starej Piaskarni w Krzeszówku. Ni to woda pitna,
          ni to piaskarnia - kąpać sie nie wolno i koniec. Poza tym to Komorów ale chyba
          tylko na grilla bo woda nie ciekawa. Na Witoszówce zakaz kąpieli oraz
          cotygodniowe zloty fanclubów 20 letnich Hond Civic i Golfów. Poza tym Otmuchów
          ale to już kawałek drogi. Ja na majówke byłem nad morzem;-)
          • Gość: jan Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.sattom.pl 09.05.10, 22:08
            tylko sieniawka.jest to jakies 45 km z walbrzycha ale blizej nic fajnego niema.jest pole namiotowe.jest w
            okresie letnim bar.boisko do siaty.mala plaza.a przede wszystkim to mozna tam normalnie korzystac z
            wody.dopiero kilkadziesiat metrow od brzegu robi sie gleboko.od paru lat jak jest cieplo to nad wode
            jak blizej walbrzycha to tylko tam.pozdrawiam
            • Gość: gosc Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: 178.56.1.* 10.05.10, 11:07
              Jest jeszcze jezioro zlotnickie i lesnianskie w okolicach zamku
              Czocha, ale to juz godzinka w jedna strone jazdy, chociaz polecam.
              • Gość: aaaa Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.05.10, 12:24
                wodna rozkosz w czechach ok 1godz jazdy ale naprawdę fajne miejsce.
                Pole namiotowe domki do wynajęcia i bogata gastronomia
          • Gość: kijop Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.05.10, 17:14
            "Bukówka k/Lubawki jest ogólnie dostępna dla turystów. Nie ma zadnego zakazu
            kapieli."

Hehe. OGÓLNODOSTĘPNA..? Nie do końca tak jest. Wiele osób koczuje na dziko i
            tyle. Jeden telefon na Policję któregokolwiek wędkarza i ciekawy jestem jak im
            wmówisz, że jesteś na ogólnodostępnym kąpielisku..
            • nightrider_vsc Re: Gdzie nad wode niedaleko 10.05.10, 21:29
              Gość portalu: kijop napisał(a):

> "Bukówka k/Lubawki jest ogólnie dostępna dla turystów. Nie ma zadnego zakazu
              > kapieli."
              >
              > Hehe. OGÓLNODOSTĘPNA..? Nie do końca tak jest. Wiele osób koczuje na dziko i
              > tyle. Jeden telefon na Policję któregokolwiek wędkarza i ciekawy jestem jak im
              > wmówisz, że jesteś na ogólnodostępnym kąpielisku..

No juz Ci tlumacze kolego. Sprawa najprostsza: pokaz mi jedna tabliczke, jeden
              znak, jedna informacje ze jest to teren zamkniety. Zgodze sie jest na szlabanie
              "zakaz ruchu" od strony zapory ale znak ten oznacza zakaz ruchu pojazdow
              samochodowych nic o pieszych nie wspomina. Sprawa bardziej skomplikowana, jezeli
              teren NAWET jest prywatny to nalezy go ogrodzic i ustawic stosowne informacje o
              zakazie przebywania. Skad szary Kowalski moze wiedziec ze nie wolno mu tam
              wejsc? Przed wyjazdem bedzie czytal w internecie gdzie moze isc a gdzie nie?
              Sorry Winnetou, ale Polska to nie USA tu nie wszedzie jest Internet. W tamtych
              rejonach zamkniety teren to stara piaskarnia w Krzeszowku i tu sie zgodze ze
              jeden telefon na policje i jest problem. Ale teraz zastanow sie nad tym co
              powiedziales, jak juz mowilem nie ma tam zadnych tabliczek o zakazie wstepu ale
              wedkarze moga tam przebywac? Chyba ze jest tabliczka "Zakaz wstepu, nie dot.
              wedkarzy". Ok, tak jak mowisz: jeden telefon od wedkarza i mandat dostana...
              dziki plazowicz i wedkarz;-)
              • Gość: kijop Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.05.10, 22:39
                Rzucaj się dalej... A może to Ty zniszczyłeś i zamazałeś sprayem tablice o
                zakazie wjazdu???
                Póki co zapraszam na sprzątanie okolic zbiornika po dzikich biwakowiczach. To
                nie jest ośrodek - gdzie płacisz i Ci zagrabiają za dupą. Dwa sezony do tyłu
                widziałem dwie dziewczyny z okolicznej wioski sprzątające brzegi zbiornika -
                spytałem, czy im ktoś za to płaci.. Odpowiedziały, że nie - że tak same z
                siebie, żeby nad wodą było czysto. Doceń to zamiast się rzucać. I jeszcze raz
                powtarzam - wjedziesz autem, czy rozkładasz biwak - łamiesz przepisy.
                • nightrider_vsc Re: Gdzie nad wode niedaleko 15.05.10, 13:44
                  I wez tu rozmawiaj z burakiem... Przytaczac mu konkretne argumenty wyciagniete z
                  konkretnych ustaw i przepisow to zjedzie z gory na dol. Trudno prowadzic
                  inteligenta dyskusje? To sie nie odzywaj. Pozdrawiam was Walbrzyszanie, ludzie z
                  zascianku:-/
                  • Gość: kijop Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.05.10, 13:47
                    Pędź kmiocie na drzewo.
    • Gość: Weekendowy Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 12:50
      Z czystym sumieniem polecam jezioro Nyskie (lub Głębinowskie na niektórych mapach). Kolejny zbiornik za Otmuchowem. Czysty, raj dla wędkarzy, plaża dla dzieci. Od W-cha jakieś 100 km
    • Gość: gość Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.chello.pl 11.05.10, 07:37
      www.svkaterina.cz/
    • Gość: A Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: *.versanet.de 11.05.10, 10:52
      Podobno w Jaworzynie jest godny polecenia "zalew". Ciekawą atrakcją
      są też 'kolorowe jeziorka' (nie wiem dokładnie jak się zwą.
      • nightrider_vsc Re: Gdzie nad wode niedaleko 11.05.10, 22:13
        Popieram. Kolorowe jeziorka Wieściszowice/k Marciszowa. Niedaleko ale poplywac
        to nie poplywasz:-) Ale fakt widok ladny z tym ze to rozrywka bardziej dla tych
        co lubia po gorach pochodzic;-)
        • Gość: cichy Re: Gdzie nad wode niedaleko IP: 78.9.89.* 11.05.10, 22:39
          powiem wam tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka