Gość: wałbrzyszanin IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.10, 21:20 Są potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: Dzielnicowe Wspólnoty Samorządowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.10, 23:55 Tak. Bo gdzie by Rosiak organizował sobie bibki. A tak lokal darmowy miał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Rynku Re: Dzielnicowe Wspólnoty Samorządowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.10, 13:15 Nasza Wspólnota jest b.aktywna.Wiele imprez w RYNKU i inicjatyw dla Śródmieścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Dzielnicowe Wspólnoty Samorządowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 15:22 hmm...a możesz podać jakieś przykłady? coś mi się obiło o wyścigach kapsli i nic więcej o nich nie słyszałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Dzielnicowe Wspólnoty Samorządowe IP: 78.9.29.* 03.10.10, 19:05 Nowe Miasto robi wiele. Wystarczy wpisać w google pełną nazwę jednostki: Rada Wspólnoty Samorządowej Nowe Miasto. BRAWO Nic dodać nic ująć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszka. Podzamcza Re: Dzielnicowe Wspólnoty Samorządowe IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.10.10, 20:14 Odpowiadając na pytanie Wałbrzyszanina uważam, że tak, są takie Rady dzielnicowe potrzebne bo korzyści płynące dla zwykłych mieszkańców są raczej nie wymierne i korzystne dla Urzędu Miejskiego. Dlaczego: bo jakby Urząd miał zatrudnić 15 osób do każdej jednostki to raczej by musiał z czegoś zrezygnować, a tak ma ich za darmo, nawet jeśli aktywnie działa tylko garstka osób korzyści są większe niż koszty! Natomiast muszę zgodzić się z Bartkiem, że Rada dzielnicowa z Nowego Miasta jest dość aktywna, gdyż nawet ja jako mieszkaniec dzielnicy Podzamcze miałem możliwość ich poznać, kiedy przekazywałem meble dla potrzebujących. Otrzymałem ulotkę, z której natomiast skorzystała moja teściowa jeżdżąc do ich siedziby na zabiegi światłem. Cóż aż wstyd się przyznać ale nie mam pojęcia gdzie mieści się i co robi Rada mojej dzielnicy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Dzielnicowe Wspólnoty Samorządowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.10, 21:23 No i brak odpowiedzi - takie mamy poinformowane społeczeństwo! Odpowiedz Link Zgłoś