Dodaj do ulubionych

Teatr dramatyczny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 16:28
Witam!
Ciekawa jestem czy ktoś z odwiedzających to forum czasem chodzi do teatru.Na czym byliście ostatnio i jak się podobało?
Obserwuj wątek
    • Gość: aktor Re: Teatr dramatyczny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.02.11, 16:39
      Zapmnij. Ludzie nie maja na chleb bo musza zaplacic za internet.
      Wola dochamiac się na forum niż odchamiać w teatrze
    • Gość: Tunrida Re: Teatr dramatyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 17:02
      Chodzę. Raz albo dwa razy w miesiącu. W lutym byłam na Bondzie. Momenty było bardzo dobre ale niektóre sceny się dłużyły. W styczniu byłam po raz drugi na Oldze T. "Gniew" jest jednym z moich ulubionych spektakli. "Prowadź nas przez..." to przerost formy. Treść jest oczywiście ważna i bardzo czytelna ale jednak moim zdaniem skupiono się za bardzo na tym aby za szokować i wywołać jakiekolwiek emocje u widzów. W styczniu byłam też na "Dynastii" i bardzo mi się podobała. Spektakl się nie dłuży, czas szybko płynie. Myślę, że naprawdę warto zobaczyć.
      Pozdrawiam serdecznie.
      Tunrida.
      • Gość: Pati Do Turindy - Pati IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 17:50
        A byłaś Tunrida może na sztuce duetu Strzempka/Demirski "Był sobie Andrzej,Andrzej,Andrzej i Andrzej"?Jeśli nie to polecam.Sama byłam już dwa razy i chyba wybiorę się jeszcze raz jeśli pojawi się w marcowym repertuarze.Gra aktorska jest poprostu the best.Momentami aż ciarki chodza po plecach i łza się człowiekowi w oku kręci.Naprawdę wspaniale w rolę wcieliła się Pani Mirosława Żak oraz Pani Agnieszka Kwietniewska.Wspaniale swoją rolę odegrał również Pan Daniel Chryc oraz Rafał Kosowski.Naprawdę z ręką na sercu mogę polecić tą sztukę.
        • Gość: Tunrida Re: Do Turindy - Pati IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 21:52
          Byłam, widziałam. Sztuka mi się podobała. Jedyną rzeczą która może mi trochę przeszkadzała to ilość przerw, które strasznie wydłużyły czas spektaklu na co nie byłam przygotowana (byłam w czerwcu a wtedy jeszcze nie było informacji na temat długości trwania). Muszę przyznać Ci rację co do gry aktorskiej. Wałbrzyski Teatr jest na bardzo wysokim poziomie. Przynajmniej to w tym mieście się udało.
          Pozdrawiam
          T.
          • Gość: bond Re: Do Turindy - Pati IP: *.16.65.lan.e-wab.pl 25.02.11, 22:36
            A ja spotykam się często z opiniami że ludziom brakuje tradycyjnych sztuk, szaniawski jest za bardzo niszowy
            • Gość: slepajula Re: Do Turindy - Pati IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 11:08
              ja natomiast tak szerze bym się uśmiała mam dość spraw niszowych i tragedii w życiu
          • Gość: Pati Re: Do Turindy - Pati IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.11, 15:32
            Przerwy fakt trochę za długie.Ale rekompensuje to wszystko gra aktorska.Turinda poleć mi jeszcze coś na co naprawdę warto się wybrać.Szczerze mówiąc do tej pory nie chodziłam za często do teatru bo myślałam,że "rynek kulturowy" juz dawno umarł w Naszym mieście.Byłam bardzo zaskoczona widząc dwukrotnie pełną salę na w/w sztuce.Myślałam,że ludzie już zapomnieli o teatrze i teraz tylko Cinema City i nic poza tym.Myślę,że raz w m-cu można "odżałować" te 20-30zł i naprawdę miło i kulturalnie spędzic czas.
            Pozdrawiam!
            • Gość: Tunrida Re: Do Turindy - Pati IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 18:19
              Witam.

"A ja spotykam się często z opiniami że ludziom brakuje tradycyjnych sztuk, szaniawski jest za bardzo niszowy "
              Każdy ma inny gust. Też słyszałam opnie o tym, że za mocno odchodzi od tradycjonalizmu. Jednak dla mnie jest to zaleta. Nigdy nie zadowoli się wszystkich w jednym czasie. A tak jak wspomniała Pati na spektaklach bywają pełne sale co oznacza, że jest popyt a skoro jest popyt to wszystko jest dobrze.

Pati, na szczęście ludzie pamiętają o Szaniawskim, spotkałam się nawet z sytuacją, że brakowało miejsc i otwierali loże. Oczywiście w Andrzejach, przerwy nie były aż tak starszym minusem, miały mieć nawet swój cel ale moim zdaniem były zrobione na siłę. Uważam, że każdy ze spektakli w repertuarze warto zobaczyć i każdy gorąco polecam. Mam oczywiście swoje ulubione sztuki, "Bohater roku" jak i przywołana już przeze mnie "Dynastia" i "Gniew". Chyba jedyny spektakl, który naprawdę nie przypadł mi do gustu to "Czas kochania, czas umierania" nie było już go dawno w repertuarze i jakby w ogóle o nim słuch zaginął bo nawet nie jest wspominany w archiwum spektakli na stronie Teatru. Co do biletów to zawsze można skorzystać z promocji w pierwszy czwartek miesiąca (cena 18 zł). Jest to oszczędność dopiero gdy kupuje się większą ilość biletów.
              Pozdrawiam
              T.
    • Gość: kasia Re: Teatr dramatyczny IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.11, 19:16
      Chodzimy z mężem w miarę możliwości - ostatnio oglądany spektakl, Andrzej.... i Andrzej-dobry
      • Gość: aga Re: Teatr dramatyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 19:55
        Witam, ja też bardzo lubię nasz teatr. Sztuki maja na wysokim poziomie. Rewelacyjna jest sztuka " Diament..." polecam bo byłam na niej dwa razy. Ale zauważyłam, że ludzie mają jakieś dziwne podejście do teatru, do takiego jak dwadzieścia lat temu. Raz idźcie i zaryzykujcie. Opłaca się!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka