Dodaj do ulubionych

Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 21:37
Proszę oglądnijcie dzisiejszego "Gościa dnia" - Patryk Wild obiecuje znowu stoki narciarskie a nowością jest budowa zamiast starej kopalni - czegoś na wzór disneylandu. Pytanie brzmi, czy Wałbrzych znowu kupi ten populizm i brak wizji na normalny rozwój naszego miasta bo ja już wolę Kruczkowskiego i może nie oszałamiające ale zawsze jakieś kroczki do przodu.

www.tvwalbrzych.pl/site/2011/05/11/gosc-dnia-patryk-wild-5/
Obserwuj wątek
    • Gość: zorientowany Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 23:35
      Wild wie co mówi, w odróżnieniu od Kruka, który wykradł pomysł z projektu sprzed 6 lat. Na dodatek chciał z kopalni zrobić trupiarnię, a nie centrum rozrywki. Wild ędzie realizował ten projekt
      traktwalbrzyski.pl/
    • tumal1 Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! 12.05.11, 00:18
      Te kroczki Kruka to składowisko i niszczenie NASZEGO DOBRA, rozwalanie hałd i pozwalanie na emitowanie strątu(gratuluje:białaczka lub szpiczak do wyboru do koloru). Czy powietrze i jedzenie czymś trują, że ludzie przestają logicznie myśleć? Edukacja od momentu reformy leci na pysk, debilnieje nam młodzież, mam wrażenie, że w tym kraju ostatnie lata to świadoma demolka kraju, niszczenie ludzi(nie ma szacunku, zanika).
      Niedługo nie będzie NIC-jak kiedys tam powiedział Kononowicz: zlikwidujmy wszystko nie będzie nic - władze wreszcie odpoczną, bo nie będzie nic.
      Turystyka to jest TO CO POWINNO BYĆ W WALBRZYCHU!
      NISZCZĄCYM TO MISTAO DZIEKUJĘ!

• Gość: wałbrzyszanin Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.11, 09:26
        tumal1 napisał:

> Te kroczki Kruka to składowisko i niszczenie NASZEGO DOBRA, rozwalanie hałd (...)

A propos niszczenia NASZEGO DOBRA. To przecież Wild chce zaprzestać realizacji projektu "Stara Kopalnia". Drażni Cię "rozwalanie hałd", a zdajesz sobie sprawę, co czeka dawny Thorez w chwili rezygnacji z remontu? Wjądą tam koparki i buldożery i zrównają wszystko z ziemią, i nie pomoże tu fakt, że obiekt jest zabytkiem. Bo Thorez to jest NASZE DOBRO, a nie jakiegoś facecika ze Stoszowic i akurat dlatego gowno go to obchodzi. Wild ma w poważaniu historię naszego miasta, ale ja tu się urodziłem, uczyłem i tu pracuję. Nie prysnąłem do Wrocławia jak tchórz. Tu wrosłem korzeniami i nawet nie próbujcie mnie wykarczować. To jest MOJE MIASTO i zaden OBCY nie będzie mi mówił, co jest dla mnie dobre, a co złe. WILDPIERDALAĆ !
        • Gość: klamczuszek Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:30
          Nie kłam !

traktwalbrzyski.pl/
          • Gość: wałbrzyszanin Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.11, 10:37
            Patryk Wild obiecuje znowu stoki narciarskie a nowością jest budowa zamiast starej kopalni - czegoś na wzór disneylandu

Jak rozumiesz "zamiast"? Bo dla mnie to proste. Olać i zostawić buldożerom.
            • Gość: ? Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 10:54
              Ale w tej starej kopalni to sie cos obecnie dzieje w ogole? Powaznie pytam bo nie jstem zorientowany, tyle co przejezdzam tamtedy z w drodze do pracy i widze jak wszystko niszczeje ...
          • Gość: nifro Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.1and1.pl 12.05.11, 12:06
            Ten cały trakt to bajeczka datowana na 2004 rok.
            Bez podstawowych biznesowych fundamentów.
            Akurat na kiełbasę wyborczą dla przymulonych Wałbrzyszan
    • radcom Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! 12.05.11, 07:54
      No to jak już zrobicie to "Davos" czy też inne "Gstaad", to nie mieszkajcie se nałożyć areszt domowy, na jakiegoś artystę. Może zamiast filmowca jakiś iluzjonista? Dawno już nie wdziałem takiej iluzji... Copperfield to przy Patryku pikuś. O przepraszam, Pan Pikuś.

Pozdrawiam, radcom
      • Gość: jan Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.204.26.92.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.05.11, 08:18
        Wild niech przestanie w koncu klamac, andrzej lepper to przy nim maly pikus, spytajcie o niego w stoszowicach tam musi chodzic wieczorami bo sie boi mieszkancow
        • Gość: xyz Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 11:00
          Wild oprócz haseł typowo populistycznych typu obniżę cenę wody (za 10 milionów dopłat z budżetu miasta), zamknę składowisko nic nam mieszkańcom ciekawego nie zaproponował. Dlatego nie oszukujmy się - Facet ma mierne pojęcie o Wałbrzychu i ciekaw jestem z czego zrobi Disneyland i stoki narciarskie jak będzie musiał dopłacać do wody 10 milionów rocznie - populizm, populizm i jeszcze raz populizm. Dobrym kandydatem byłby Ławski - widać to po tych kilku miesiącach jego pracy w powiecie.
      • Gość: Mirek Re: do Radcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:28
        Radcom woli mieć w Wałbrzychu Mo-Bruk i obozy pracy w Strefie, a nie turystykę i rozrywkę.
        Wpisz w google Duisburg Nord i zobacz jak cywilizowani ludzie spędzają czas. Wałbrzych ma o wiele więcej takich zabytków i aż dziw, że PO wolało azbest Mo-Bruku a nie Trakt Wałbrzyski.
        traktwalbrzyski.pl/misja.html
        Nie pozdrawiam
    • pozor_vlak Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! 12.05.11, 09:09
      Rzeczywiście bzdury. Po co jakieś bydło z dzieciakami miało by zjeżdżać do Wałbrzycha po rozrywkę. Niech spie...ją do Niemiec, Czech, na Słowację. Narciarze też niech wypie...ją do Czech....
      I ch...!
      • Gość: zulus Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.11, 09:12
        POland już jest. Szmira i korupcja.
        • Gość: gosc Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.05.11, 09:48
          Najlepszy jest ten desperacji patriotyzm, rzad nas okrada, kosciol gnoi, emerytury coraz nizsze, ale prawdziy polak sie nie podda, bo przecie nie bedzie sie szmacil za granica i bedzie sie trzymal swojego zrujnowanego kraju niczym rzep psiego ogona z hasle: "nie rzucim ziemi z skad nasz rod". Gratuluje wiary i powodzenia przy odbieraniu polskich swiadczen emerytalnych, o ile jeszcze takie beda.
      • Gość: Maciek Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.11, 09:47
        Pewnie, że lepiej żeby do nas.. ale prawdopodobny kandydat Wild jakoś bez wielkiego przekonania (mnie nie przkonuje) mówi o tych pomysłach około-trakto-wałbrzyskich.
        Nie ma inwestora, ale jest pewny że da się znaleźć.. itp. Kolejka na górę.. to było by fajne, itp.
        Ale jest problem wg mnie taki: że miasto nie ma prowadzić żadnej z tych działalności, bo jak pewnie się domyślamy będą to kolejne kierownicze miejsca pracy dla "zwolenników".
        A to spowoduje, że te potencjalne miejsca nie będą funkcjonowały dobrze.
        Tylko prywatny właściciel odpowiednio zadba o rentowność przedsięwzięcia.
        miasto powinno zająć się:
        - zapewnieniem dojazdu (remonty dróg) - tu kwestia rewizji sposobu remontowania (który widać zimą zwłaszcza)
        - zapewnieniem miejsc inwestycyjnych
        - ewentualnymi preferencjami w podatkach lokalnych

Jeśli miasto chce wspierać jakieś obszary w gospodarce, życiu społecznym nie powinno się same tym w ogóle zajmować, tylko organizować konkursy na jak najlepsze wykorzystanie konkretnego grantu. Jak się uda, firma może aplikować do konkursów z większym budżetem.
        Słowem: pomagać firmom prywatnym nie przeszkadzając im w prowadzeniu działalności.

• Gość: minuta prawdy Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.11, 11:05
          Kolejka na górę.. to było by fajne, itp.

Wild kolejkę linową chce budować Szczawnu - bo Chełmiec to szczawieńska góra. Wild trasę szybkiego tramwaju chce puścić chłopu przez ogródek między domem a garażem! Jaki to szybki tramwaj, gdzie najbliższy przystanek znajduje się 5 km od centrum? Co to za pomysły? Wild chce zlikwidować Mobruk? Każdy chce. Zibrow, Paciepnik, Lubiński, ostatnio Kruczkowski nawet ... byle tylko sobie zaskarbić głosy mieszkańców. WILD 3xNIE !
          • Gość: antyM Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 11:19
            Gość portalu: minuta prawdy napisał(a):
            Wild chce zlikwidować Mobruk? Każdy chce. Zibrow, P
            > aciepnik, Lubiński, ostatnio Kruczkowski nawet ... byle tylko sobie zaskarbić
            > głosy mieszkańców. WILD 3xNIE !

Wam w tym magistracie odwala całkiem. Posłuchaj najpierw uważnie co mówi Wild, a potem klep bzdury na forum.
            Wszystko co trzeba wiedzieć o Mo-Bruku masz upublicznione:
            www.youtube.com/watch?v=sm-TFN1A49Y
            www.youtube.com/watch?v=DedWfB17Q9s
            Dziwne, że przez tyle lat funkcjonowania tej zarazy w mieście, tylko Wild zajął się sprawą i zajmuje się nadal. I zauważ, że Mo-Bruk jest dziwnie chroniony przez jedynie słusznie rządzącą partię, od dołu do góry.
            • Gość: TSC Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 11:42
              O słodka naiwności.
              Kopalnie i przemysł znoszący złote jajka wasi pobratymcy w delirce, już dawno zarżnęli w tym mieście. To co pozostał to trochę lasów, bezwartościowe blaszaki na strefie, ruiny i toksycznie skażony teren.
              Gdyby nawet znalazł się naiwniak chętny do zakupu tych dóbr, to z uzyskanych pieniędzy nawet cudotwórca nie pokryje potrzeb miasta i gigantycznego dług w kasie miejskiej.
              Jeśli więc jakiś nawiedzeniec zamiast fabryki kondomów czy strachów na wróble obiecuje Wam wybudowanie Disneylandu , to widocznie ma Was za kompletnych idiotów albo sam jest niespełna rozumu.
              • Gość: QQ Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 11:55
                Gość portalu: TSC napisał(a):

> O słodka naiwności.
                > Kopalnie i przemysł znoszący złote jajka wasi pobratymcy w delirce, już dawno
                > zarżnęli w tym mieście. To co pozostał to trochę lasów, bezwartościowe blasza
                > ki na strefie, ruiny i toksycznie skażony teren.
                > Gdyby nawet znalazł się naiwniak chętny do zakupu tych dóbr, to z uzyskanych pi
                > eniędzy nawet cudotwórca nie pokryje potrzeb miasta i gigantycznego dług w kas
                > ie miejskiej.
                > Jeśli więc jakiś nawiedzeniec zamiast fabryki kondomów czy strachów na wróble
                > obiecuje Wam wybudowanie Disneylandu , to widocznie ma Was za kompletnych idiot
                > ów albo sam jest niespełna rozumu.

No. I w końcu pełna, konkretna i kompetentna wypowiedź w tym temacie.
                • Gość: Mirek Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 12:19
                  Odpowiedź pełna, konkretna, kompetentna i z ukrytym przesłaniem - najlepiej owinąć się w prześcieradło i podczołgać na najbliższy cmentarz. Nic nie robić, a przy władzy pozostawić tych co byli. Bo nic nie da się zrobić. Gratuluję rozumku.
                  Ale czasem pojawia się ktoś, kto nie wie, że nic się nie da zrobić i robi swoje. I tak jest z przypadkiem Wilda. Mam nadzieję, że nieliczna cząstka myślących mieszkańców, dołączy do Wilda, by go wesprzeć w zrobieniu tego, co się podobno nie da zrobić.
                  • Gość: TSC Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 12:54
                    Czołganie, to wrodzona cecha gadów.
                    Bacz "Mirek" abym ci w to twoje terrarium nie nafajdał.
                    • Gość: esteta Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.11, 13:05
                      Wiadomo dlaczego chce Disneylandu. Bo sam wygląda jak świnka z kreskówek Disneya. Precz z brzydalami!
                    • Gość: egon Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 13:42
                      TSC, doceniam twój wkład w tępienie głupoty i szerzących ją baranów. Zastanawiam się jednak, czy poza tym jest jakaś opcja, wizja, pomysł który popierasz, który chciałbyś aby był realizowany? Masz jakiś pomysł na Wałbrzych wizję rozwoju którą jesteś gotów poprzeć?
                      Jest coś takiego lub ktoś taki?
                      • pozor_vlak Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! 12.05.11, 13:49
                        Gość portalu: egon napisał(a):

> Jest coś takiego lub ktoś taki?
                        Kononowicz?
                        • Gość: xxx Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 16:34
                          egon a powiedz mi kto może mieć pomysł na miasto w którego kasie hula wiatr. Natomiast mówienie o disneylendzie i stokach narciarskich to właśnie brak jakiegokolwiek konkretnego programu i mamienie ludzi obietnicami bez pokrycia. Niestety dla mnie to typowy populizm tak charakterystyczny dla Wilda.
                          Jeśli mieszkańcy Wałbrzycha zażądają niższych podatków on powie że je obniży, niższych cen biletów on pewnie też ceny obniży - więc Drodzy Mieszkańcy zgłaszajcie swoje postulaty a wrocławsko-wałbrzyski Lepper Wam to zapewni.
                          • Gość: lokator Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 17:02
                            Skąd ten strach przed Wildem? Że mu się jednak uda to co spieprzyli poprzednicy? Jasne, że podatki trzeba natychmiast obniżyć, bo np. ludziom których nie stać na czynsz, jeszcze się ten czynsz podnosi i robi się błędne koło. Budżet miasta opiera się głównie na wpływach z czynszów, MZB dostaje kasę za zarządzanie zasobem komunalnym, z czego połowa idzie na nieudolny zarząd. Ruiny jak były, tak są. W innych miastach zasoby komunalne wystawia się na przetarg, u nas Bartolik dbał o monopol i mamy to co widać.
                            • Gość: marysia Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.centertel.pl 12.05.11, 23:12
                              I ktoś, kogo nie stać na czynsz, stanie do przetargu na ową ruinę?
                              Ludzie, wy przeczytajcie "najsamprzód", co chcecie napisać.
    • Gość: hmm Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 17:22
      Dziękuję, postoję.
      • Gość: bry Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.05.11, 17:56
        Ale zgodzę się z przedmówcami Patryś wygląda jak świnka z kreskówek Disneya:) Nie chce żadnego pieprzonego disneylandu, Wałbrzych jest miastem po górniczym tradycję tę trzeba kultywować chociażby poprzez stara kopalnię. Nie chce też tego obcego gościa w Naszym mieście, zagłosuję na kogokolwiek innego (no prawie) kto ma pojęcie co dzieje się w naszym brudnym i nędznym mieście.
        • Gość: TSC TSC do "egon" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 19:01
          Mówiąc uczciwie typowałem kandydata z którym wiązałem nadzieje na radykalną zmianę w kondycji i w wizerunku miasta.
          Jednak w miarę upływu czasu nabierałem wątpliwości wychodząc z założenia; iż przywódca, który na starcie zamiast otaczać się ludźmi o ustabilizowanej pozycji, bezkompromisowymi, kompetentnymi i zdolnymi do działania na rzecz społeczeństwa, dobiera sobie przypadkowych klakierów i usłużnych gołodupców - podważył moje zaufanie i zaczął jawić się bardziej jako gwarant powstania kolejnej kamaryli, będącej przedłużeniem marazmu w tym mieście.
          Mam nadzieję, że i Ty nie wierzysz aby ludzie mający problem z osiągnięciem względnie wysokiego standardu we własnym życiu, wynieśli nagle Wałbrzych na wyżyny ekonomiczne.

Pytasz czy mam "pomysł na Wałbrzych"? Wałbrzych nie potrzebuje pomysłów. Wałbrzych potrzebuje zakładów pracy. Wałbrzych potrzebuje menadżerów z prawdziwego zdarzenia. Wałbrzych po prostu potrzebuje przemysłu przekuwanego w godziwy dochód swoich mieszkańców !

Turystyka, ( o której tak często tu się mówi), to makijaż na obliczu eleganckiej i zadbanej kobiety.
          W przypadku Wałbrzycha, to tylko makijaż na gębie rozpadającej się lafiryndy. Gadanina o Disneylandzie, wyciągach i rozwoju turystyki w tym mieście, to jak bredzenie o łapaniu pstrągów w Pełcznicy.
          Tak więc póki co, pozostaję w pozycji wyborcy... nie zupełnie gotowego do wydymania.
          • Gość: Gość Re: TSC do "egon" IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.05.11, 19:25
            Widzę,że co niektorzy mają przysłowiowe klapki na oczach w co Wy wierzycie w tego WIZJONERA wiecie jakie ja mam pomysły na Wałbrzych tylko problem bo nie mam kasy ha,ha,ha i o to sie wszystko rozbija każdy z nas może przed kamerą snuć co mu ślina na język przyniesie tylko od mówienia i snucia swoich wizji nigdy nic nie wyszło.
            • Gość: Andrzej Re: TSC do "egon" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.11, 08:37
              Nikt Ci nie broni, kandydowac moze kazdy, jesli masz lepsze pomysly i idee i potrafisz pociagnac za soba wyborcow to smialo. I nie mowie tego z przekasem, naprawde zalezy mi na losie tego miasta.
    • Gość: as pik Zulusi wolą Mobrukland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 23:41
      Ręce opadają jak czytam wypowiedzi Zulusów-krytykujecie, straszycie Wildem a powinniście błagać go na kolanach aby zajął sie waszym miastem. Tylko on daje nadzieję aby Wałbrzych przestał być postrzegany jako czarna dziura, zaścianek, patologia, biedaszyby i korupcja. Bezparyjny prezydent nie będzie wykonywałm poleceń centarali w stylu: wicie towarzyszu, zgłosi sie do was biznesmen, który chce robić szmal na zawożeniu do centrum miasta syf z całego kraju, macie go przyjąc z honorami i umożliwić bezstresowe działanie. Wild, wzorem Dutkiewicza jest niezależny i jako prezydent byłby rozliczany przez WYBORCÓW czyli was Zulusi a nie przez KC z Warszawy, któremu jakiś tam Wałbrzych wisi i powiewa.
      • radcom Re: Zulusi wolą Mobrukland 13.05.11, 07:55
        My Zulusi wolimy swoje krowy od waszych myszek i kaczorków. Jako jedynym, biały człowiek nie był w stanie złamać nam karku. Lecz cóż możesz o tym wiedzieć, asie z szulerskiej talii...

Zulu, radcom
        • Gość: tom Re: Zulusi wolą Mobrukland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 08:30
          Żenujące!

Być może pojawi się ktoś wartościowy w nowych wyborach, ale na razie Wild jest jedynym sensownym kandydatem. Ten facet nie jest uwikłany w lokalne kolesiostwo. Wystarczy, że otoczy się menedżerami wybranymi z konkursu i zrobi porządek w ratuszu i spółkach miejskich.

Potrzebujemy kogoś, kto wreszcie będzie chciał coś zrobić dla naszego miasta.
          • Gość: Andrzej Re: Zulusi wolą Mobrukland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.11, 08:36
            Dokladnie, Wild jest sensowna opcja, napewno sensowniejsza niz inne. Poki co moim zdaniem nie ma sensowniejszej od niego, jak sie pojawi moze zmienie zdanie ...
          • Gość: Hans Klos Re: Zulusi wolą Mobrukland IP: 13.05.11, 08:38
            A ten "antyM","Mirek", "Tom" , "as pik" co się tu rozmnożył przez pączkowanie, to jest z gatunku przypadkowych klakierów czy usłużnych gołodupców ?
            • Gość: admin Re: Zulusi wolą Mobrukland IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.11, 09:29
              Sługusy Wilda, nie zmieniać tematu, który dotyczy przekrętów wyborczych w WWSie. Trzymać się tematu, bo dam po banie.
              • Gość: Piotrek pomysły na Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 09:53
                a wcale nie! Temat dotyczy pomysłów P.Wilda na Wałbrzych
              • Gość: Jabluszko Re: Zulusi wolą Mobrukland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.11, 10:31
                Oj tam oj tam :D
                • Gość: ? Pomysł na Wałbrzych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 11:14
                  Skoro nie chcecie rekultywacji przemysłu w Wałbrzychu, tylko podnieca Was budowa Disneylandu (szczerz mówiąc nie bardzo wiem po co, skoro Disneyland macie tu już od dawna), to może Wild dorzuciłby do swojego programu wyborczego obietnicę budowy skoczni na Chełmcu, metra, lotniska, safari, organizację wyścigów zaprzęgów psów haski , wyścigów formuły 1, wyścigów do koryta , międzynarodowy piknik country na Mobruku i koniecznie zawody wędkarskie nad rzeką Pełcznicą ?
                  Inne propozycje mile widziane.
                  • Gość: edi Re: Pomysł na Wałbrzych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 11:24
                    No i stocznia. Stocznia musi być, bo jestem spawaczem, a do Gdańska za daleko.
                  • pozor_vlak Re: Pomysł na Wałbrzych. 13.05.11, 11:49
                    > Skoro nie chcecie rekultywacji przemysłu w Wałbrzychu
                    Co to jest rekultywacja przemysłu?
                    • Gość: . Re: Pomysł na Wałbrzych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 12:29
                      kultywacja
                      1. «prace rolnicze mające na celu przygotowanie gleby pod uprawę; też: sama uprawa»
                      2. «utrzymywanie i rozwijanie tradycji, zwyczajów, wartości itp.»

re-
                      1. «pierwszy człon wyrazów złożonych mający znaczenie: znów, powtórnie, ponownie, na nowo»

Ma się rozumieć, że dla ciebie to wyrażenie jest za bardzo skomplikowane - czeski film.
                      • Gość: Ja Re: Pomysł na Wałbrzych. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.11, 12:42
                        A ja proponuję areację, wertykulację i rekultywację przemysłu ;)

• Gość: bat Re: Pomysł na Wałbrzych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 12:45
                        Gość portalu: . napisał(a):

> kultywacja
                        > 1. «prace rolnicze mające na celu przygotowanie gleby pod uprawę; też: sam
                        > a uprawa»
                        > [b]2. «utrzymywanie i rozwijanie tradycji, zwyczajów, wartości itp.»[
                        > /b]
                        >
                        > re-
                        > 1. «pierwszy człon wyrazów złożonych mający znaczenie: znów, powtórnie,
                        > ponownie, na nowo
                        »
                        >
                        > Ma się rozumieć, że dla ciebie to wyrażenie jest za bardzo skomplikowane - czes
                        > ki film.

Okreslania "rekultywacja" nie używa się w stosunku do przemysłu, który co najwyżej można odbudować! Jest to jednak określenie pasujące jak ulał do Wałbrzycha, który potrzebuje rekultywacji terenów zdegradowanych przez składowisko azbestu i innych trucizn.
                        • Gość: kuskus Re: Pomysł na Wałbrzych. IP: 80.79.125.* 13.05.11, 13:07
                          Gość portalu: bat napisał(a):
                          > Okreslania "rekultywacja" nie używa się w stosunku do przemysłu

No jo. Bo ty tak sobie życzysz.
                          Tak jak BIS stosuje się tylko do występów na scenie ale gdy na tablicy w autobusie napisali "BIS" to ty klaskasz.
                          Ciemniak ze sztywnym jezykiem.
                          • Gość: bat Re: Pomysł na Wałbrzych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 13:23
                            Gość portalu: kuskus napisał(a):
                            No jo. Bo ty tak sobie życzysz.
                            > Tak jak BIS stosuje się tylko do występów na scenie ale gdy na tablicy w autob
                            > usie napisali "BIS" to ty klaskasz.
                            > Ciemniak ze sztywnym jezykiem.

Cóż za finezyjna argumentacja! Prawdziwy wałbrzyski bystrzacha! Zapewne w u dentysty prosisz o rekultywację zęba a powodzianom doradzasz rekultywację domu. To się nazywa giętki język!
                      • pozor_vlak Re: Pomysł na Wałbrzych. 13.05.11, 12:50
                        acha, czyli, ZAKONNICA to jest coś co się mieści z tyłu wojska na koniach?

pl.wikipedia.org/wiki/Rekultywacja
                        Volens Nolens "rekultywacja przemysłu" to podobny idiotyzm jak "rozdziewiczenie prostytutki"
                        Gdzie tego uczą?
                        • Gość: pracodawca Re: Pomysł na Wałbrzych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 13:31
                          Ale tak ogólnie, to łapiecie barany o co chodzi temu "?", czy trzeba wam to narysować ?
                          • Gość: literat Re: Pomysł na Wałbrzych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 14:47
                            Gość portalu: pracodawca napisał(a):

> Ale tak ogólnie, to łapiecie barany o co chodzi temu "?", czy trzeba wam to nar
                            > ysować ?

Jak się nie zna dobrze języka to pozostaje pimo obrazkowe, jak to u Zulusów.
                            • pozor_vlak Re: Pomysł na Wałbrzych. 13.05.11, 16:05
                              Gość portalu: literat napisał(a):

> Gość portalu: pracodawca napisał(a):
                              >
                              > > Ale tak ogólnie, to łapiecie barany o co chodzi temu "?", czy trzeba wam
                              > to nar
                              > > ysować ?

łapiemy, ale to brednie. Beeeee...Beeeee!

>
                              > Jak się nie zna dobrze języka to pozostaje pimo obrazkowe, jak to u Zulusów.

Zulusi używają alfabetu łacińskiego.
                              • Gość: Niezorientowany pozor_vlak językoznawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 18:32
                                pozor_vlak napisał:
                                > Zulusi używają alfabetu łacińskiego.

...Podobnie jak wiele innych języków bantu, zulu jest językiem tonalnym. Różnica tonu może pociągać za sobą różnicę znaczenia wyrazu, jednak tony nie są zaznaczane na piśmie. To co wyróżnia język zuluski (oraz język xhosa spośród innych języków bantu, to wykorzystanie w charakterze spółgłosek tzw. mlasków (cecha ta została zapożyczona z języków khoisan). Mlaski zapisywane są w postaci liter spółgłoskowych lub kombinacji liter np. c, gc, ngc, gq, xh itd...

Czy mlaski w twoim wykonaniu należy zapisywane w alfabecie łacińskim literami: li,że,du,pe?
                                • pozor_vlak Re: pozor_vlak językoznawca 13.05.11, 18:59
                                  Gość portalu: Niezorientowany napisał(a):

> Czy mlaski w twoim wykonaniu należy zapisywane w alfabecie łacińskim literami:
                                  > li,że,du,pe?

Raczej ssij-mi-ja-jo.
                                  • Gość: Niezorientowany Re: pozor_vlak językoznawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 19:22
                                    A może Zulus po prostu częstował cię bananem a ty go złe zrozumiałeś?
                                    • pozor_vlak Re: pozor_vlak językoznawca 13.05.11, 20:06

> A może Zulus po prostu częstował cię bananem a ty go złe zrozumiałeś?
                                      Mnie obcy nie częstują bananami. Ale jeżeli tobie się tak zdarza, to może powinieneś popracować nad wyglądem?
                                      • Gość: Niezorientowany Re: pozor_vlak językoznawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 20:53
                                        Widzę, że odszczekiwania uczyłeś się od psa. Czy przy oddawaniu moczu nogę też podnosisz?
                                        • pozor_vlak Re: pozor_vlak językoznawca 13.05.11, 21:17

> Widzę, że odszczekiwania uczyłeś się od psa.

Robi wrażenie, nie? Chcesz namiar?

>Czy przy oddawaniu moczu nogę też
                                          > podnosisz?

Co ty, głupi?! Żebym się wyjebał?!
                                          • Gość: Już zorientowany Re: pozor_vlak językoznawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 21:24
                                            Dziękuję za wyczerpujące informacje.
                                            Teraz już wiem, że aby rozmawiać z kundlem nie trzeba czekać do nocy wigilijnej.
                                            • pozor_vlak Re: pozor_vlak językoznawca 13.05.11, 21:40
                                              Gość portalu: Już zorientowany napisał(a):

> Dziękuję za wyczerpujące informacje.
                                              > Teraz już wiem, że aby rozmawiać z kundlem nie trzeba czekać do nocy wigilijnej

Brawo! W nagrodę od pozor_vlaka dostaniesz jeszcze jedną cenną prawdę życiową: żeby wziąć kąpiel nie trzeba czekać do soboty.
    • Gość: inteligent Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.11, 14:00
      Panie Wild czy myśli Pan że mieszkańcy Wałbrzycha to ciemnogród? Za taki nas uważasz ? Sam wiesz że kłamiesz !!! Populista !!!
      • Gość: a? Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 14:07
        Born to be Wild...
        • Gość: kłusownik Re" Pomysł na wałbrzych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 14:31
          No to ja jestem za safari
        • Gość: piotr s. Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 21:22
          Czytając powyższe teksty , juz wiem co mial na mysli Wild , mowiac ze Walbrzych ma problem z ograniczeniami intelektualnymi ... dziewczynki... poprostu żenua

• Gość: hobbysta Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 10:12
            Wójt jest arogancki i nie liczy się z opinią lokalnej społeczności - oceniają nauczyciele. - Pod koniec ubiegłego roku, rzekomo w ramach oszczędności zwolnił sześciu pracowników gminy, prawie 20 proc. zatrudnionych w urzędzie. Jak się jednak okazało, żadnych oszczędności to nie dało, a jedna ze zwolnionych pracownic po wygranym procesie w sądzie pracy została ponownie zatrudniona. Pierwszego lutego stoszowianie mają odpowiedzieć na pytanie: "Czy jesteś za odwołaniem wójta i rady gminy?"
            to tylko wycinek z obszernego artykułu jak to Wild - intelektualista chciał reformować system oświaty w Stoszowicach - warto poczytać.

archiwalna.glos.pl/arch.php?idg=75&id=100915
            • Gość: jawor Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 12:44
              A czy myslisz ze w urzedzie nie sa potrzebne porzadki w zatrudnieniu ?

odchudzony magistrat , to tylko samo zdrowie i mniej patologii
              • Gość: ... Re: Wild zbuduje nam Disneyland i nie tylko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 12:51
                Najlepiej w ogóle zamknąć to badziewie i zabić deskami.
                Nie potrzeba Wam magistratu żeby się pozagryzać.
                • Gość: opas Re:Uwaga, uwaga! IP: *.centertel.pl 14.05.11, 13:25
                  Komunikat Ministerstwa Prawdy nr 39:

www.youtube.com/watch?v=ldURBrEVnFg&feature=related
                  Won z Wildem i Oszołomstwem! By żyło się lepiej! Wiwat partia i Prezydent Komorowski!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka