beit123 14.02.18, 19:08 Witam jestemu mama dziecka uktorego podejrzewa się zespół aspergera szukam kontaktu z rodzicami i informacji u kogo zacząć terapie i u kogo zdiagnozować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
armana Re: Dzieci z aspergerem walbrzych 14.02.18, 19:53 Znajomi chodzą do przychodni w szpitalu na ulicy Batorego w Wałbrzychu. Tam jest też odział psychiatrii dla dzieci, tam popytaj i się dowiedz, znajomi sobie chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś
beit123 Re: Dzieci z aspergerem walbrzych 14.02.18, 20:32 Dzięki a niewiesz jacy to lekarze ?i czy przyjmują prywatnie czy na fundusz .generalnie to w tym temacie nikt nie ma doświadczenia i oprócz suchych faktów które otrzymałam nic dalej niewiem Odpowiedz Link Zgłoś
armana Re: Dzieci z aspergerem walbrzych 18.02.18, 15:41 W szpitalu na NFZ. Lekarze są z Wrocławia i psychologowie też pracują w Wałbrzychu pewnie prywatnie też przyjmują. Z tego co wiem są tam różne terapie od terapeutów po jakieś zajęcia w grupie. Wiem też że mają tam na miejscu szkołę, więc wszyscy są cały czas pod opieką specjalistów i pod obserwacją. Odpowiedz Link Zgłoś
armana Re: Dzieci z aspergerem walbrzych 18.02.18, 15:45 Pytaj o ordynator Grelewicz w szpitalu dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
beit123 Re: Dzieci z aspergerem walbrzych 20.02.18, 01:30 Niestety doktor Gralewicz przebywa na urlopie macierzyńskim ale zapisałem się prywatnie do innej pani doktor pracującej tam na oddziale w przyszłym tyg wizyta i uczeszczamy na si do sensorka. Odpowiedz Link Zgłoś
agatur1 Re: Dzieci z aspergerem walbrzych 17.02.18, 20:27 Witam jestem mamą 13 letniego chłopca . Dwa lata temu trafiliśmy do psychologa P. Doroty Szynal , która na pierwszej wizycie powiedziała, że to zespół aspergera pokierowala nas do psychiatry dziecięcego,który potwierdził. Teraz syn jest już po dwuletniej terapii, muszę powiedzieć że jest ogromna poprawa, jest bardziej otwarty komunikatywny. Polecam Panią Dorotę Szynal przyjmuje w Wałbrzychu Ośrodek psychologii klinicznej i psychoterapii "IQ" Szmidta 2/8 Odpowiedz Link Zgłoś
beit123 Re: Dzieci z aspergerem walbrzych 17.02.18, 20:43 Dziękuję za namiary a czy syn uczeszcza do masowej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś