micek2 15.01.05, 10:59 czy walbrzyszanie sa zadowoleni z ich uslug? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SiwY Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 15.01.05, 11:18 mnie zwisaja...chcociaz nie mam zbyt pozytywnego nastawienia do nich,jezdze tylko autobusami Odpowiedz Link Zgłoś
micek2 Re: prywatni przewoznicy 15.01.05, 11:33 NO NIESTETY PRYWATNYMI NIE DARADY JEZDZIC ZA DARMO! Odpowiedz Link Zgłoś
micek2 Re: prywatni przewoznicy 15.01.05, 11:45 JA JESTEM ZADOWOLONY Z ICH USLUG! np.ze wzgledu na czas dojazdu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 15.01.05, 12:12 A mnie denerwuje ta banda nie przestrzegających przepisów buców. Irytuje mnie to, że zabierają po kilkanaście osób, mimo że mają w większości 9 miejsc. Irytuje mnie to, że zatrzymują się wszędzie, tarasując często ruch i wydłużając czas jazdy. Irytuje mnie to, że w godzinach szczytu, kiedy są najbardziej potrzebni, to ich nie ma. A jak się przyjdzie na Plac Grunwaldzki wieczorem to stoi ich pięciu i trzeba czekać aż się któryś zapełni ludźmi. ps. Czy zauważyliście że w godzinach 15-16 na Placu Grunwaldzkim, na jednego busa "A" przypadają cztery "C". Czy ktoś mi powie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
micek2 Re: prywatni przewoznicy 15.01.05, 22:45 odpowiadam panu, dlatego ze na "c" jzdzi 5 nilegalnych a na "a" 2! jak policja zrobi porzadek z nielegalnymi przewoznikami to takiej sytuacji nigdy nie bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: prywatni przewoznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 15:58 Zlikwidować ich jak najszybciej !!! Dorabiają się na busach, które notabene są w opłakanych stanach technicznych! Czy nikt ich nie kontroluje ??? A może wkońcu ktoś by się nimi zainteresował ??? Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: prywatni przewoznicy 15.01.05, 20:44 prywatni przewoznicy musza zniknac!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
micek2 Re: prywatni przewoznicy 15.01.05, 22:39 jestem ciekew ile razy nasz szanowny gosc,jadac busem wysiadal nie na przystanku tylko pomiedzy nimi? a co o dorabianiu to kazdy z nas mial okazje wstawic busa! to jest typowa zazdrosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
busiarz Re: prywatni przewoznicy 15.01.05, 22:43 kur....wa co wam sie nie podoba to piep....szone MPK ma zniknąć już czas przeznaczyć kasę z dopłat do tej zdechłej firmy na inne cele do nas nikt nie dopłaca i jeżdzimy Odpowiedz Link Zgłoś
micek2 Re: prywatni przewoznicy 15.01.05, 22:52 popieram busiarza!!! a z reszta komu sie nie podoba to niech nie wsiada! niech jedzi smierdzacym ikarusem,w ktorym jest zimno,brudno itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient MPK Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.01.05, 23:04 Tyś się chyba z ch... zamienił na głowę. Nie porównuj bady busiarzy do MPK. Ja bym ich wszystkich zamknął do paki na 20 lat za robienie sobie jaj z prawa. Niech dupki zapłaca mandaty jakie im wystawiono. Powinno im sie te busiki zabierać i dopóki nie ureguluja rachunku nie powinni ich na oczy zobaczec. Odpowiedz Link Zgłoś
micek2 Re: prywatni przewoznicy 15.01.05, 23:12 a ty naucz kultury kierowcow MPK! I tego ze przystanki nie sa ich prywatne! a rosklad to rzecz swieta! bo jak zuwazylem to sa tam sami kierownicy od rzadzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A czyje cycek2 Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.01.05, 23:18 to mnie oświeć a ja oświecę ciebie artykułami kodeksu karnego i wykroczeń i grożącymi za to karami. A po pierwsze przystanki i wiaty należą do zarządzcy dróg np. ZDiK a nie do bandy zwyrodniałych i rozgruchoatanych busowców. Jeszcze jeden strajk barany a pozbędziemy sie was w sposób jak najbardziej legalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 16.01.05, 08:55 nic dodac nic ujac klient MPK pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
micek2 Re: prywatni przewoznicy 16.01.05, 22:52 a może ktoś zinteresuje się ochroną środowiska!i sprowadzi kogoś do sprawdzeni analizy spalin w naszych nowych "Jelczach z turbiną" bo jazda za nimi to masakra!a tak na marginesie to jacy kierowcy palą papierosy w trakcie jazdy? oczywiście kierowcy MPK! pomimo że jest to niezgodne z przepisami, i jakoś to ludziom nie przeszkadza!a przecież jeżdżą tam kobiety z wózkami, nie wspomne już o ludziach postronnych w kabinie kierowcy podczas jazdy i bajerowaniu z nim! a w autobusie jest wtedy z 60 osób lub więcej, A co do ilości przewożonych osób przez busiarzy to uświadamiam co niektórych że autobusy MPK także mają normy co do ilości przewożonych ludzi, nistety nikt tego nie zauważa i nikt tym sie nie interesuje.Prosze zobaczyć w jakich warunkach jadą ludzie między 14 a 17!!! a potem sie czepiać busiarzy że ładują 15 osób a auto ma 9 miejsc, poza tym nikt tych ludzi nie wsadza do busa na siłe!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cyryll Re: prywatni przewoznicy 25.01.05, 00:34 (...) > A co do ilości przewożonych osób przez busiarzy to uświadamiam co niektórych że autobusy MPK także mają normy co do ilości przewożonych ludzi (...) Skoro tak, to moze uswiadomisz mnie (nas) jakie to normy ? Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: prywatni przewoznicy 16.01.05, 11:09 Totez ja nie wsiadam! Ale oni odbieraja kase ZDiKowi, i m. in. stad mniej autobusow MPK, fatalne drogi a pewnie i wylaczanie latarn. A jesli piszesz ze swierzo wyremontowany ikar smierdzi to musisz miec problemy z platem skroniowym twego hmmmmmm "mozgu". Na szczescie 20 letni mercedes w ktorym przez 15 lat wozono miecho, a 5 lat temu pan kazio w garazu naprawil go po wypadku i wstawil siedzenia nie smierdzi. Powodzenia i szerokiej drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: prywatni przewoznicy 16.01.05, 11:03 Bo nie ponosicie takich kosztow jak mpk zwiazanych chocby z jazda na nierentownych liniach i w poznych godzinach. NIe macie zadnych obowiazkow!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek8 jako srodek transportu to ani grzeje, ani ziębi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 00:37 natomiast jako kierowcy to jestem na NIE. Całkowity brak poszanowania przepisów i innych kierowców to ich domena. Kierunkowskaz? Co to jest? Po co uzywac? A moze nie działa? Wyprzedzanie na trzeciego, zatrzymywanie sie pomiedzy przystankami (a nawet na pasach) aby wysadzic/wpuscic pasazerow.... szkoda czasu by wyliczac ich grzechy. Nie przedstawiam tez kierowcow "nieprywatnych" w lepszym swietle. Oni tez czują się królami wałbrzyskich dróg. Moze to rutyna? Moze frustracja? Dobijajace korki. Na szczęście jest wśród nich coraz więcej kulturalnych, elegancko ubranych, normalnych ludzi , w przeciwienstwie do karków z nysek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek strojnis he Re: jako srodek transportu to ani grzeje, ani zię IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 16.01.05, 07:13 Gość portalu: janek8 napisał(a): > Na szczęście jest wśród nich coraz więcej kulturalnych, elegancko ubranych, > normalnych ludzi , w przeciwienstwie do karków z nysek. ---------------------------- ty do nyski wsiadasz po to by pokaz mody ogadac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek8 Re: jako srodek transportu to ani grzeje, ani zię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:20 jechales radio taxi mercedes? jechales z taksowkarzem Panem Kaziem? Porownaj ich sobie i odpowiedz na pytanie z kim bylo przyjemniej. Ty zapewne palisz fajki przy Klientach i prowadzisz nyske w kurtce skórzanej i spodniach dresowych ? Prezes firmy, przedstawiciel, osoba mająca bezpośredni kontakt z Klientem powinien okazać Klientowi szacunek. Jedną z form takiego okazania szacunku jest wlasnie odpowiedni ubiór. Nie mowie o krawacie czy fraku, ale odrobina elegancji wskazana. W koncu Kierowca nyski REPREZENTUJE swoja "firme" przed Kientami, a IM NALEZY SIE SZACUNEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdek Re: prywatni przewoznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 11:18 Bylam zawsze zaadowlona z' us]slug prywywatnnych przewozikow szybciej i tanejej ale od pewnego czasu przestalam jezdzic gdy jeden pan kierowca z ktorym jechalam na Bialy Kamien oświecil mnie stwiedzieniem"W weekendy nie obowiązują zniżki studenckie", Jak to nie zrozumialam tego i musialam zaplacic normalnie a nie ze znizka, śmiać mi sie chcialo, gdyż nie wiedziałam ze na weekendy nie jestem studentka??HIhi pozdrawiam wszystkich Panów z Busów>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pazdzioch Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.01.05, 12:45 Gość portalu: magdek napisał(a): > jeden pan kierowca z ktorym jechalam > na Bialy Kamien oświecil mnie stwierdzieniem >"W weekendy nie obowiązują zniżki studenckie", Byłem też świadkiem, kiedy busiarz odmówił zniżki twierdząc, że ta nie obowiązuje bo teraz akurat są wakacje, więc niby jaki szkolny :) Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: prywatni przewoznicy 16.01.05, 11:19 Nie przepadam za busiarzami. Moim zdaniem powinno się im wprowadzić wysokie normy co do wieku i stanu technicznego aut. Z tego co widzę to tylko jedna firma prywatnych przewoźników trzyma jako tako standardy przyzwoitości - ci co jeżdżą Sprinterami. Reszta to dno, wraki samochodów do których strach wsiadać. W przetargu na obsługę linii powinno być jasno zaznaczone, że auta nie powinny mięć więcej niż 4 - 5 lat. Inną sprawa za którą powinna się wziąć ostro policja to kwestia przewożenia zbyt duże liczby pasażerów. Pazerni na kase busiarze zabierają nawet po 15 osób od 9 osobowego busa. Skandal Kultura jazdy buraków z busów także pozostawia wiele do życzenia. Reasumując nie przeszkadzają mi busy, ale powinny spełniać jakieś normy i przestrzegać przepisy. W przeciwnym wypadku jestem za surowymi karami - łącznie z likwidacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Victor Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 16.01.05, 12:21 Busy- wyłącznie do likwidacji.Rozlatujące się auta, w większości brudni, śmierdzący i chamowaci kierowcy.Arogancja na drodze, zajeżdżanie drogi, wymuszanie pierszeństwa byle złapać następnego pasażera.Najpierw należy w całości zlikwidować prywaciarzy a następnie wydać nowe licencje z ostrymi wymogami technicznymi i kwlifikacyjnymi kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pazdzioch Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.01.05, 12:43 ledwozipie napisał: > Inną sprawa za którą powinna się wziąć ostro policja to kwestia przewożenia > zbyt duże liczby pasażerów. Pazerni na kase busiarze zabierają nawet po 15 > osób do 9 osobowego busa OK, kierowce ukarać ale co z pasażerami? Wysadzić ich w szczerym polu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubezpieczony Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.01.05, 13:40 A czy "nyskarze" ( hehe ) jeżdzacy teraz mercedesami posiadaja ubezpieczenia OC i NW dla swoich 15 pasażerów ? Jak jadę autobusem MPK to wiem ,że otrzymam odszkodowanie za ewentualny wypadek. Bilet, zgodnie z Prawem przewozowym, jest dowodem zawarcia umowy przewozu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re:KARAC ! A JAK NIE POSKUTKUJE TO ROZSTRZELAC!! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 16.01.05, 20:33 A potem bedziemy mieli tylko mpk i bedziemy wszyscy b. szczesliwi wszyscy macie mozliwosc wyboru nie pasuje to nie wsiadac, a jak w wypadku zgubisz bilet to dostaniesz odszkodowanie ? odszkodowanie wyplaca firma ubezpieczeniowa a nie mpk a to spora roznica ja czekalem na pieniadze ponad cztery lata i co z tego ze bylo ubezpieczenie? nie ma watpliwosci ze przepisy powinny obowiazywac wszystkich ale nie wszyscy sa dotowani ( tylko gosc MPK niech sie tu nie wymadrza jak kiedys- bos glupi, nie sztuka zalozyc dwie firmy z ktorych jedna kumuluje koszty a druga zyski ) niestety nie ma jednej miarki w tym kraju i to dotyczy calej strefy zycia niech zyje wolny wybor!! Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re:KARAC ! A JAK NIE POSKUTKUJE TO ROZSTRZELAC!! 17.01.05, 14:32 MPK nie jest dotowane!!!! Urzad miejski (ZDiK) placi im za wykonywanie uslug transportowych!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten DO JANKA STROJNISIA IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 16.01.05, 20:52 Gość portalu: janek8 napisał(a): > jechales radio taxi mercedes? jechales z taksowkarzem Panem Kaziem? ============== jechal moj kolega byl troszke " zmeczony" kiedy rano sprawdzil kieszenie brakowalo 100zl. jechal z mego domu do swego, przejazd mial kosztowac ok. 30 zl niestety nie wiem jak mial na imie kierowca ale nastepnym razem bede pytal, > Porownaj ich sobie i odpowiedz na pytanie z kim bylo przyjemniej. ============ nie wiem z kim przyjemniej ale wiem z kim taniej bylo > Ty zapewne palisz fajki przy Klientach i prowadzisz nyske w kurtce skórzanej i > spodniach dresowych ? ============ wiesz co Jasiu jesli myslisz ze jak masz merca tos gosc to sie mylisz nie wystarczy sie ogolic, zalozyc wykrochmalona koszule, marynarke firmowa i spodnie w kant, trzeba miec cos jeszcze, burak zawsze bedzie burakiem w nysce czy w mercu > Prezes firmy, przedstawiciel, osoba mająca bezpośredni kontakt z Klientem > powinien okazać Klientowi szacunek. Jedną z form takiego okazania szacunku jest > > wlasnie odpowiedni ubiór. Nie mowie o krawacie czy fraku, ale odrobina > elegancji wskazana. W koncu Kierowca nyski REPREZENTUJE swoja "firme" przed > Kientami, a IM NALEZY SIE SZACUNEK. ==================== oj prezesie widzialem taksowki w ktorych rosly krzaki a prezes byl w bialej koszuli. a wiesz jak wyglada twoja marynarka jak wysiadziesz z samochodu z tylu zecz jasna , zobacz sie kiedys w lustrze, he he he ile kosztuje jazda twym mercem z Podzamcza na Dworzec Glowny a ile nyska???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek8 Re: DO JANKA STROJNISIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 01:04 > > jechales radio taxi mercedes? jechales z taksowkarzem Panem Kaziem? > ============== > jechal moj kolega byl troszke " zmeczony" > kiedy rano sprawdzil kieszenie brakowalo 100zl. Twoj kolega zapewne przepil ta stówke. Mogł zabrać paragon, miałby przynajmniej dane kierowcy. > nie wiem z kim przyjemniej ale wiem z kim taniej bylo A gdyby tak połączyć oba elementy? Tzn taniego nyskarza z czystym, pachnącym samochodem do tego elegancko ubranego... > jesli myslisz ze jak masz merca tos gosc to sie mylisz Akurat nie mam mercedesa i nie jest on dla mnie synonimem jakiegos wielkiego luksusu. Posluzylem sie tym jedynie jako przykładem aby dobitniej porównać dwie spokrewnione uslugi. > nie wystarczy sie ogolic, zalozyc wykrochmalona koszule, > marynarke firmowa i spodnie w kant, > trzeba miec cos jeszcze, burak zawsze bedzie burakiem > w nysce czy w mercu Oczywiscie, ze nie wystarczy. Czasem bardzo pomoze w ukryciu buractwa. > a wiesz jak wyglada twoja marynarka jak wysiadziesz z samochodu > z tylu zecz jasna , zobacz sie kiedys w lustrze, he he he A wiesz jak wyglada moja matrynarka jak wyjde z mojego wygodniego fotela w moim klimatyzowanym biurze? Tak samo jakby wygladala Twoja po wyjsciu z nyski. Niczym sie nie roznią. Materiał podobny, a technika czyszczenia i prasowania identyczne. Roznica jest tylko w chęciach. Niewiele czasu zajmuje przyzwyczajenie sie do "kantów". Niestety wiecej czasu zajmuje odzwyczajenie sie od w/w dresu i skóry > ile kosztuje jazda twym mercem z Podzamcza na Dworzec Glowny a ile nyska???? Jak juz wspomnialem - nie mam merca, i nie jezdze na taryfie. Nie ma co porównywać nyski do taxówki. Porównuje conajwyżej kierowców z linii np. W-ch - Mieroszów i nyskarzy lokalnych. Większość lokalnych trudno nawet porównać do kierowców ZDiKu. Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.01.05, 07:01 Ja generalnie nie mam nic przeciwko busiarzom, często sie przydają, jak np autobus MPK odjechał za wcześnie. Wkurza mnie tylko, jak juz wcześniej ktoś zauważył, że nie przestrzegają podstawowych zasad ruchu drogowego. Kilka razy już mi się zdarzyło że taki busiarz nagle, nie włączając kierunkowskazu, zatrzymuje się na ulicy (między przystankami) - o mało mu w tył nie wjechałam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: prywatni przewoznicy IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 17.01.05, 08:03 Gość portalu: dorota napisał(a): > Kilka razy > już mi się zdarzyło że taki busiarz nagle, nie włączając kierunkowskazu, > zatrzymuje się na ulicy (między przystankami) - o mało mu w tył nie wjechałam!! =============================== ============= kochana za szybko jezdzisz, jak nic, jak wjedziesz komus w bagaznik to zawsze bedzie twoja wina tak mowia przepisy ruchu drogowego o ktorych piszesz - nie zachowanie bezpiecznej odleglosci musisz troszke wolniej kochana - prosze! te Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 17.01.05, 12:43 nie przesadzaj człowieku, ja jeżdze bardzo wolno i ostrożnie, stosuje się (jak mało kto)do ograniczeń prędkości. Dlatego tez pewnie jeszcze nikomu nie wjechałam ani w tył, ani w nic innego. Żeby chociaż część mężczyzn jezdziło tak ostrożnie jak ja to byłoby dużo mniej wypadków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 17.01.05, 15:07 truten...ty albo jezdzisz na nysce albo masz cos z glowka..jezdze od 5 lat autobusami 3-4 razy dziennie i widze co wyprawiaja panowie z busow..brak kierunkowskazow, czesto zepsute swiatla, nagminne zajezdzanie drogi o zatrzymywaniu sie w miejscach niedozwolonych nawet nie wspomne.Dorota masz racje, za nimi to strach nawet 20 km/h jechac bo nie wiadomo co idiocie strzeli do glowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migdał Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.01.05, 20:25 > truten...ty albo jezdzisz na nysce albo masz cos z glowka..jezdze od 5 lat > autobusami 3-4 razy dziennie i widze co wyprawiaja panowie z busow..brak > kierunkowskazow, czesto zepsute swiatla, nagminne zajezdzanie drogi o > zatrzymywaniu sie w miejscach niedozwolonych nawet nie wspomne.Dorota masz > racje, za nimi to strach nawet 20 km/h jechac bo nie wiadomo co idiocie strzeli > > do glowy Dorota i Siwy Dajcie spokój Trutniowi już dawno wypier____dolił z tego kraju i miasta siedzi za oceanem i od czasu do czasu udziela nam rad jak żyć. Zdarza mu się to kiedy zatęskni za językiem rodaków szkoda tylko że tęskni za Wałbrzychem wirtualnie widocznie ma do pozmywania jeszcze stertę garów w meksykańskim klubie dla gejów albo "green" karty nie dostał i jeździ nyską po prerii Widać że dawno wyjechał bo nie wie jak dziś wyglądają autobusy mpk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 17.01.05, 20:59 hehehehehehe migdal piekna mowa :)) pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.01.05, 14:20 Tylko MPK -widać pozytywne zmiany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CICHY Re: prywatni przewoznicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 18:16 Ja jeżdżę autokarem w firmie turystycznej po kraju i Europie, ale takiego burdelu jak tu w Wałbrzychu nie ma nigdzie!! Jakim taborem wy wozicie ludzi?? Na zachodzie to jest nie do pomyślenia aby ludzie wsiadali w jakieś busy!!! I nie porównujcie się do MPK ani innej podobnej firmy bo nigdy im nie dorównacie!!! P.S. czy macie jakiegoś busa niskopodłogowego do przewozu inwalidów?? HA HA HA jeśli macie to chyba obniżyła się ze starości!! Odpowiedz Link Zgłoś
arek354 Re: prywatni przewoznicy 20.01.05, 18:26 Gość portalu: CICHY napisał(a): > P.S. czy macie jakiegoś busa niskopodłogowego do przewozu > inwalidów?? Zawsze można spuścić powietrze z kół ;) Odpowiedz Link Zgłoś
micek2 Re: prywatni przewoznicy 20.01.05, 20:43 a czy nasze nowe"JELCZE" z MPK które jeżdżą po W-CHU są nisko podłogowe? zastanów się baranie co ty piszesz!!! ale z twoimi oczami jest coś nie tak, więc proponuje wizyte u okulisty! a póżniej dopiero się wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pazdzioch Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.01.05, 23:21 Busiarze maja jedna przewage nad MPK-owcami. Jak zlapia kapcia, to nie musza wzywać pogotowia technicznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbie Hancock Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 21.01.05, 21:02 No ba... Busiarze maja taka przewage nad MPK-owcami, że... nic nie muszą ;) Nie musza uznac biletu ulgowego (szkolnego) w czasie wakacji, nie musza miec koszuli i krawata, nie musza byc uprzejmi (bo do kogo mozna sie na nich poskarzyc? i na kogo...), nie musza nawet jezdzic po liniach - można sie zawinac w pol trasy i "na ciaglej" zawrocic - wracajac na "trase w przeciwnym kierunku", gdy tam zobaczy sie grupe pasazerow (zamiast cisnac "na pusto" po rozkladowej trasie danej linii). Poezja przewozowa normalnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CICHY Re: prywatni przewoznicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 16:33 Micek ja Cię od baranów nie wyzywam tylko stwierdzam fakt, przejeździłem ciągnikami siodłowymi i autokarami całą Europę i nadal jeżdżę więc nie podważaj mojego zdania. Poprostu nie znoszę jak rozmawiam z kierowcami busów, którzy się czują jak by na kierownicy zęby zjedli- jeżdżąc od słupka do słupka!!! Pozdrawiam wszystkich amatorów przewozów do 9 osób z kategorią "B" !!! Panowie troszkę pokory bo zachowujecie się jak właściciele szos!!! Troszkę pokory proszę!!! A jeśli chodzi o MPK to i tak nie dorastacie im do pięt!!! POZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: prywatni przewoznicy 21.01.05, 21:45 Jelcze nie sa niskopodlogowe ale maja obnizona podloge. Niskopodlogowe jest za to mnostwo neoplanow i kapen no i jeden jelcz. Ale w kazdym z tych autobusow jest miejsce na wozek (czy to dzieciecy czy inwalidzki) oraz automatycznie zamykane drzwi, co zapobiega urazom palcow przy zamykaniu, a zapewniam cie ze dzieki tzw prywatnym przewoznikom takich urazow w wchu jest bardzo duzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.01.05, 09:35 To brawa dla tych co jedną ręką drzwi zamykają a drugą w nie wsadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Engels Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.01.05, 11:28 aleś ty głupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: prywatni przewoznicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 10:11 Ludzie! Jak czytam co tu wypisujecie to mam wrażenie, że w innych miastach mieszkamy! Pomijając to, czy lubimy czy nie lubimy nyskarzy, ale te zachwyty na temat panów kierowców z MPK są na prawde mocno przesadzone! O kulturze osobistej w ich wykonaniu mowy nie ma (nieliczne wyjątki? - byc może), a co do ich sposobu jazdy to każdy przytomny kierowca w Wałbrzychu wie, że lepiej ich unikac - jeżdżą z połowa dopuszczalnej prędkości, przed przystankiem jakieś 300 m. zaczynają zwalniać (nie hamować!!!), ładują sie z zatoczek bez kierunkowskazu prosto pod koła (bo maja prawo!) a to co wyprawiają na Starym Zdroju (przystanek koło dworca w stronę centrum) przechodzi ludzkie pojecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 22.01.05, 21:12 nie wiem czy wiesz przyjacielu ale autobus wyjezdzajacy z zatoczki jest pojazdem niejako uprzywieljowanym i nie pcha sie pod kola bo jadacy pojazd powinien zwolnic i go wpuscic. Przez 7 lat codziennej jazdy autobusami ani razu nie spotkalem sie z brakiem kultury osobistej wiec nie wiem o co chodzi. A jesli chodzi o zwalnianie to autobus to nie porsche i jedzie wolno poza tym jego rozmiary nakazuja jazde bezpieczna tyle panie profesorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: prywatni przewoznicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 22:43 Chyba nie wiesz o czym mówisz - może przez to, że jeździsz autobusem a nie samochodem - wiem, że autobus jest "niejako uprzywilejowany" ale to go nie zwalnia z używania kierunkowskazów i nie daje prawa do wyjeżdżania z zatoki, przy świetle które mu tego zabrania - a co do zwalniania to nie względy bezpieczeństwa a raczej oszczędności lub zwykła złośliwość - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek8 Re: prywatni przewoznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 22:47 IMHO kultura kierowcow MPK przewyzsza kulture nyskarzy. Masz racje Profesorze - wjazd na "czerwonym swietle" (-) kolo Sudetow to juz szczyt debilizmu i dotyczy sie to zarowno MPK jak i nyskarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: prywatni przewoznicy 23.01.05, 10:31 Was chyba pogrzalo!!!!! Proponuje poczytanie kodeksu drogowego a pozniej dyskusje. Kolo sudetow jest oddzielna sygnalizacja dla autobusow komunikacji miejskiej i TYLKO ona obowiazuje kierowcow MPK. To te sygnalizatory z bialymi kreskami. Pewnie sie zastanawialiscie po co one sa. Na wiec kreska w poziomie to czerwone swiatlo a w pionie zielone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: prywatni przewoznicy IP: 81.168.209.* 23.01.05, 10:58 Nie moge... Jak mozna byc tak tepym i sie tego nie domyslec? Widac tez, ze nigdy we Wroclawiu nie byli, czy co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi-driver Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.01.05, 13:22 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Nie moge... Jak mozna byc tak tepym i sie tego nie domyslec? Widac tez, ze nigdy > we Wroclawiu nie byli, czy co. A co to Wroclawa? Inna kultura u kierowców czy co? Takie same chamy a moze i wieksze, bo wielkomiejskie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.01.05, 13:44 Chodzi tylko o to, ze we Wroclawiu takie sygnalizatory sa niemal na kazdym skrzyzowaniu. Jesli ktos jezdzil kiedys tramwajami, to je zauwazyl. Trzeba byc slepym zeby ich nie widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: prywatni przewoznicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:32 "Koza" naucz się czytać ze zrozumieniem zanim zaczniesz opluwać innych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: prywatni przewoznicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:21 pomyliłeś fora a jesli nie masz nic do powiedzenia to nie mów. Do wszystkich krzykaczy - wyjaśnijcie mi o co tak się pienicie? Coś nie tak napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Dorota Siwy Koza I Migdal IP: 69.110.228.* 24.01.05, 10:39 wsiadzicie sobie do nie dotowanego autobusu mpk i rozpie..ie sie o slup, dup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pazdzioch A może cos o samych kierowcach ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.01.05, 10:46 Mnie rozwala ten z czerwonego Forda, taki w okularach z dużym nosem. Podobno były PKSiarz. Zapiernicza, że hej. 12 minut z Placu na Podzamcze, z tym że cały czas patrzę pod nogi lub przez okno. Przez przednia szybe nigdy, bo sie boje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: prywatni przewoznicy 25.01.05, 18:01 Gość portalu: profesor napisał(a): > "Koza" naucz się czytać ze zrozumieniem zanim zaczniesz opluwać innych. Pozdraw > iam. ROTFL! rowniez pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszmirka Re: prywatni przewoznicy 24.01.05, 12:47 Ja korzystam tylko z prywatnych przewozników i jestem zadowolona.Jestem szybko w pracy,bus jest zawsze o tej samej porze wedlug rozkładu wywieszonego na przystanku.Fakt,jest troszkę ciężko,gdy w godzinach szczytu na Placu Grunwaldzkim do 9 osobowego busa laduje się 15 osób,ale trudno o to winic kierowcę.Zresztą co do autobusu to w nim raczej też nikt nie przestrzega limitu i często czlowiek stoi przyciśnięty do szyby,nie mowiąc już o tym,ze potem na przystanku nie ma mozliwosci wyjscia z takiego zatloczonego autobusu.Jeszcze nigdy nie zdarzylo mi się,by bus nie przyjechał na czas.Korzystam z busow i jestem zadowolona,jak ktoś chce jeżdzic autobusem to jego wybór-wszystko jest dla ludzi.Jednak wydaje mi się,że trochę przesadzacie w osądach kierowcow busów- w końcu to zawód jak każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
mufik4 Re: prywatni przewoznicy 24.01.05, 13:07 Ja korzystam z uslug prywatnych przewoznikow,a to,że nie mają koszuli i krawata wcale mi nie przeszkadza,rownie dobrze mozna by wymagac galowego i eleganckiego stroju od pani w sklepie mięsnym czy też na targowisku.Nie wiem jaki związek ma krawat z wykonywaniwem swoich pracowniczych obowiązkow.Ważne jest chyba,by pracownik dbał o higienę i mial czyste ubranie a co do niepochlebnej opinii panującej na tym forum o kierowcach busow to jest to mocno przesadzone,a niektóre wypowiedzi są po prostu chamskie.Skoro komuś nie pasuje,niech nie wsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
cyryll Re: prywatni przewoznicy 25.01.05, 00:55 > Ja korzystam z uslug prywatnych przewoznikow, Nikt nie jest doskonaly. > a to,że nie mają koszuli i krawata wcale mi nie przeszkadza,rownie dobrze mozna by wymagac galowego i eleganckiego stroju od pani w sklepie mięsnym czy też na targowisku. A nie jest tak ?!?! Każda ekspedientka, bankowiec, sprzedawca majacy kontakt z klientem w "normalnej firmie" ma specyficzny "stroj roboczy. Chyba zatrzymales sie w czasie ! > Nie wiem jaki związek ma krawat z wykonywaniwem swoich pracowniczych obowiązkow. Żadnego! W czyms wiec przeszkadza ? > Ważne jest chyba,by pracownik dbał o higienę i mial czyste ubranie No... w pewnym miejscu to sie wlasnie zazebia. > Skoro komuś nie pasuje,niech nie wsiada Swietny argument. Ciezko spodziewac sie, aby ktos komu sie prywatny przewoznik nie podoba i kto na niego na forum psioczy jeszcze z nim jezdzil ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mufik4 Re: prywatni przewoznicy 24.01.05, 13:10 Wsiadam do busa po to,by zawiozł mnie np[.z Podgórza na Podzamcze a nie po to,by podziwiać swieżo sprasowane spodnie na kancik i elegancką koszulę kierowcy.Rozumiem,że istnieją zawody wymagajace eleganckiego stroju,ale zawód kierowcy raczej do nich nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: prywatni przewoznicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:20 właśnie a ważne jest, że busem z Piaskowej na Podgórze jedziesz 20 minut a autobusem bite 45! Przy tym taniej i bez opryskliwych kontrolerów. Odpowiedz Link Zgłoś
cyryll Re: prywatni przewoznicy 25.01.05, 00:43 > właśnie a ważne jest, że busem z Piaskowej na Podgórze jedziesz 20 minut a auto busem bite 45! A sportowym motocyklem 6,5 minuty. Jaki to ma zwiazek ?!?! To najlepszy dowod na to, ze w tych samych warunkach, tym samym miescie rozne firmy "roznie jezdza". To ciekawe. Wniosek? Nyskaze zapierniczaja, jak po torze wyscigowym, albo nie zatrzynuja sie na wszystkich przystankach. Zreszta zatrzymuja sie - poki sa miejsca. Jesli nie ma - "wysiada ktos?" - Nie? To kita... O czym rozmawiamy? > Przy tym taniej Zwolnij MPK od zusow, normalnych podatkow i dziesiatkow innych oplat zlewanych przez "prywaciazy" a bedzie taniej ;) > i bez opryskliwych kontrolerów No... to faktycznie wina MPK, ze ZDiK ma opryskliwych kontrolerów. Zreszta w busach nie ma wcale - ani opryskliwych, ani przemiłych - kontrolerów. Co wiec porownywac ? Odpowiedz Link Zgłoś
cyryll Re: prywatni przewoznicy 25.01.05, 00:48 > Wsiadam do busa po to,by zawiozł mnie np.z Podgórza na Podzamcze a nie po > to,by podziwiać swieżo sprasowane spodnie na kancik i elegancką koszulę A czy w czyms ona przeszkadza? > Rozumiem,że istnieją zawody wymagajace eleganckiego stroju,ale zawód > kierowcy raczej do nich nie należy. A jaki zawod nalezy do takich, gdzie stroj (oprocz ochronnego - pszczelarza :)jest niezbedny do jego wykonania? Zawsze jest to sprawa glownie estetyki, poszanowania klienta/rozmowcy, zasad. Ciekawe co powiesz, jak po koledzie przyjdzie do Ciebie ksiadz w ... dresie ;). Sprawe zalatwi pewnie nie gorzej niz w sutannie. Przeciez nie po to przychodzi w niej, zeby dzieci mogly policzyc sobie guziczki, tylko aby wykonac duszpasterska powinnosc. Myle sie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 07:29 Oj.Czytam to wszystko i dziwią mnie niektóre wypowiedzi.Jak można nie doceniać czegoś co powoduje,że jest nam "przyjemniej" dla oka.Ubiór kierowcy ma duże znaczenie i to że MPK uderzyło w tym kierunku to powinno być docenione.Prywatni- legalni też powinni tak zrobić.Bo czy jest miłe wsiadać w lecie do nyski,gdzie kierowca ma koszulkę na ramiączkach,krótkie spodenki,klapki i jest spocony z upału.Brrr obrzydzenie.Wydaje mi się że prywatni są tylko nastawieni na "duże zyski", nie dając nic z siebie dla klientów.Przestałam jeżdzić busami od pewnego zdarzenia.Jadąc busem z Białego Kamienia na Podgórze, kierowca przy Osirze zobaczył policję,ściągnął kartonową "5" i włożył ją za szybę dopiero na Pl.Tuwima.Chyba było "coś nie tak".Przestałam ufać prywatnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: prywatni przewoznicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:13 > kierowca ma koszulkę na ramiączkach,krótkie spodenki,klapki i jest spocony z upału Marta zgadzam się z Tobą w 100% !!! Jeśli dodamy im jeszcze bere t z antenką i radomskiego bez filtra to prezentują się jak kombajniści z PGR-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlo Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 25.01.05, 12:01 zauwazylem,ze polowa osob na tym forum myli legalnych prywatnych przewożników z nielegalnymi.Radzę jeszcze raz spojrzec na temat-Prywatni Przewożnicy,czyli Ci,którzy posiadają koncesję-dla przypomnienia co niektorym.A Wasze wypowiedzi o strojach kierowcow po prostu mnie rozśmieszają.Rzeczywiście,bardz o przeszkadza mi to,że kierowca ubrany jest w dzinsy i bluzę.To naprawdę straszne przeżycie...Nie wiem jak się po tym pozbieram.Bluza i dzinsy,straszne,coż za obraza moralności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.01.05, 20:58 profesor napisał: właśnie a ważne jest, że busem z Piaskowej na Podgórze jedziesz 20 minut a autobusem bite 45! Przy tym taniej i bez opryskliwych kontrolerów. gdyby jak MPK prywatmy bus trzymał sie rozkładu jazdy to nie mozliwe byłoby to oczym piszesz - włacz mózg , chyba że popierasz łamanie zasad ale wtedy nie dziw się kiedy na każdym kroku ktoś w tym kraju robi cię w jajo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: prywatni przewoznicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:54 ja sie niczemu nie dziwię i czuję sie robiony w jajo jak przez miasto muszę wlec sie 30 km/h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kargul Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.01.05, 22:05 Podziekuj czerwonym za 2 rozgrzebane obwodnice, wirtualne mosty i projekty za 20 mln. Moze Piotrek nam pomoze ale my go tez musimy wesprzec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 26.01.05, 13:56 Prywatni przewoznicy mają swoje rozklady ,ktorych muszą się trzymac,sa caly czas kontrolowani przez ZDIK,dlatego częśc z was pisze tutaj totalne bzdury,nie mając w ogóle pojęcia o temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 26.01.05, 16:27 za to ty widze masz ogromne....to ciekawe czemu chowaja tabliczki na widok patrolu policji? a jak trzymaja sie rozkladu to ja chyba jestem albanskim ksieciem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 26.01.05, 17:26 Ci co chowają tabliczki to nielegalni przewożnicy,nie mający zezwolenia,dlatego tak często na przystanku stoją dwa busy np.A lub C,z czego tylko jeden takowe zezwolenie od Zdiku posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
cyryll Re: prywatni przewoznicy 26.01.05, 17:41 >>> Prywatni przewoznicy mają swoje rozklady ,ktorych muszą się trzymac, Których powinni się trzymać raczej... żadna łaska. Po drugie, skoro się ich (rozkładów) tak trzymają, to jak to możliwe, że we wcześniejszych postach czytam "zarzut" pod adresem MPK, które się ślamazarzy a "busiarz robi trasę" w pół tego czasu ? >>> cały czas kontrolowani przez ZDIK, Dla zachowania pozorów. Co z tych kontroli wynika oprócz tego, że się _czasami_ odbywają? Są jakieś wnioski? Konsekwencje? Zauważyłem jedno. W przekonaniu ludzi, MPK ma "obowiązek" wozić ludzi w mieście. Gdy wyskoczy, jakiś kurs (awaria) podnosi się larum. Robi się dym (btw. najwięcej pyszczą gapowicze wożący się za darmo i... spóźnialscy - jeszcze nie widziałem, żeby ktoś mówił "Za późno wyszedłem". Zawsze słychać - "autobus mi uciekł" ;)). Prywaciarzy natomiast odbiera się jako "pomocników w tle". Gdy się busik wywali na trasie, to... trudno. Idziemy do MPKowców. Oni muszą zaraz podjechać, albo wystawić inny autobus na podmiankę. Nie ma zadymy, postów na sieci, skarg (bo i gdzie i na kogo? na Pana Miecia / Czesia ze sprintera?). Gdy w I-szy dzień świąt trzeba stanąć na przystanku i poczekać dłużej (świąteczny rozkład), to psioczy się na MPK... nie przewoźników w mieście z prywaciarzem włącznie. >>> dlatego częśc z was pisze tutaj totalne bzdury,nie Zgadzam się. Część naprawdę pisze bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 26.01.05, 18:03 Cyryyll,twoje posty oprocz ironii nie wnoszą nic do tematu.Oprócz ciętego piora nie masz pojęcia o tym co piszesz.ZDIK pobiera oplaty za korzystanie z przystankow przez prywatnych przewoznikow,przeprowadza na bieżąco kontrole co się tyczy przestrzegania rozkladu jazdy.Gdy zaistnieje awaria busa,to natychmiast w jego miejsce podstawiany jest następny,busy jeżdzą tez w swieta,tak samo jak i MPK.Co do konsekwencji,to owszem sa wyciągane i to całkiem srogie,gdzie najlżejszym przypadkiem jest utrata pracy przez kierowcę lub utrata zezwolenia na przewozy.A jesli ktoś pragnie zlozyc skargę,to nie ma z tym problemu,gdyż busy skoncentrowane są w dwóch spólkach:Nys-Tur i Boro- bus,namiary tych spólek przewozowych widnieją na każdym rozkladzie,zresztą mozna tez zadzwonic na informację.I to tyle na temat cyryllu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: No i po co tyle bazgrania bylo?? IP: 69.110.228.* 26.01.05, 18:40 teraz mozecie sobie "wszyscy" ulzyc mozecie pisac skargi na "busiarzy" bo wam napisano gdzie je mozna pisac, a pozatym nie rozumiem jednego, dlacego wsiadacie do busa skoro wam to nie pasuje, pisal jeden tlumok ze busy jezdza za szybko bo szybciej od mpk a co w takim razie napisze tlumok o taksowkach, one jezdza jeszcze szybciej, ludzie nie badzcie masochistami, jak wam nie pasuje to nie pchajcie swych dup do busow, tylko w mpk sie rozsiadajcie i tyle a jak "miasto" poszezy glowna arterie to i mpk bedzie zapierdzielac. Odpowiedz Link Zgłoś
cyryll Re: No i po co tyle bazgrania bylo?? 26.01.05, 20:11 Gość portalu: truten napisał(a): >>> teraz mozecie sobie "wszyscy" ulzyc Osobiście nie czerpię radości ze skarżenia. Nie mam też ochoty "sobie ulżyć". Chciałbym tylko obiektywnego spojrzenia na temat: MPK vs Prywatny Przewoźnik. >>> mozecie pisac skargi na "busiarzy" Dzięki :) >>> bo wam napisano gdzie je mozna pisac, Myślę, że masz forumiaków za idiotów, którzy chcąc napisać skargę, nie potrafiliby doszukać się źródła. Mniejsza jednak... Tu nie chodzi o to, czy można, tylko o to, czy skarga coś da :) >>> a pozatym nie rozumiem jednego, >>> dlacego wsiadacie do busa skoro wam to nie pasuje, Czy tutaj znajdziesz kogokolwiek jeżdżącego BUSami i narzekającego na nie? To byłby szczyt głupoty. Osobiście nie korzystam z usług PP. >>> pisal jeden tlumok Chcesz rozmawiać na argumenty, czy tylko się wyzywać ? >>> ze busy jezdza za szybko bo szybciej od mpk Czyli przyznajesz? Dlaczego jeżdżą szybciej w ruchu miejskim i w "służbie miejskiej" ? >>> a co w takim razie napisze tlumok o taksowkach, O taksówkach porozmawiamy w wątku o taksówkach. Jeżeli nie zauważyłeś - rozmawiamy o prywatnym przewoźniku w komunikacji miejskiej. >>> ludzie nie badzcie masochistami, >>> jak wam nie pasuje to nie pchajcie swych dup do busow, Więcej takich argumentów! Naprawdę robisz kawał dobrej roboty dla prywatnych przewoźników ;) >>> a jak "miasto" poszezy glowna arterie to i mpk bedzie zapierdzielac. Pożyjemy, zobaczymy... choć nie wydaje mi się, żeby "zapierdzielanie" było kwestią "szerokości" arterii :). Jest coś takiego, jak przepisy ruchu drogowego ;). Niektórzy (na szczęście!) zwracają na nie uwagę ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: No i po co tyle bazgrania bylo?? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 26.01.05, 22:46 ja pisze bo nigdy nie wsiadam do busa wiec nie pieprz glupot ze pchamy "swe dupy" do busow Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: No i po co tyle bazgrania bylo?? 27.01.05, 16:26 Gość portalu: truten napisał(a): > teraz mozecie sobie "wszyscy" ulzyc > mozecie pisac skargi na "busiarzy" > bo wam napisano gdzie je mozna pisac, > a pozatym nie rozumiem jednego, > dlacego wsiadacie do busa skoro wam to nie pasuje, ++Alez ja nie wsiadam ale przez tych panow musze dluzej czekac na autobus ZDiKU!!! > pisal jeden tlumok ze busy jezdza za szybko bo szybciej od mpk > a co w takim razie napisze tlumok o taksowkach, > one jezdza jeszcze szybciej, > ludzie nie badzcie masochistami, > jak wam nie pasuje to nie pchajcie swych dup do busow, > tylko w mpk sie rozsiadajcie i tyle > a jak "miasto" poszezy glowna arterie to i mpk bedzie zapierdzielac. ++ Alez mnie w zupelnosci wystarcza predkosc z jaka poruszaja sie autobusy!!! Poza tym uwazam ze komunikacja w miescie winna byc zorganizowana tak iz bilety wazne sa na wszystkich liniach miejskich. To zdecydowanie ulatwia poruszanie sie po miescie! Odpowiedz Link Zgłoś
cyryll Re: prywatni przewoznicy 26.01.05, 19:53 >>> Cyryyll,twoje posty oprocz ironii nie wnoszą nic do tematu. Mam inne zdanie. Kto zechce słuchać / czytać - wyrobi sobie opinię. >>> nie masz pojęcia o tym co piszesz Zdziwiłbyś się, ale masz prawo uważać, że nie mam ;) >>> ZDIK pobiera oplaty za korzystanie z przystankow przez prywatnych przewoznikow I co to wnosi do tematu? Zresztą pobiera nie tak długo, jak istniej pojęcie "prywatnego przewoźnika". >>> przeprowadza na bieżąco kontrole co się tyczy przestrzegania rozkladu jazdy Nigdzie nie napisałem, że nie przeprowadza takich kontroli. Moje pytanie brzmi. Coz tego, że je przeprowadza i co one komu dają ? >>> Co do konsekwencji,to owszem sa wyciągane i to > całkiem srogie, gdzie najlżejszym przypadkiem jest utrata pracy przez kierowcę Najlżejszym? A najbardziej srogim? Łamanie kołem ? ;) Poważnie, to chciałbym móc wierzyć w to, co piszesz (choć oczywiście nikomu nie życzę utraty pracy). >>> A jesli ktoś pragnie zlozyc skargę (...) Nie przekonam się. Nie mam zamiaru dybać na nikogo dla samej skargi ;). Skoro nie korzystam z usług busiarzy - nie będę na nich "skarżył". Piszę tylko o tym, co widzę. >>> I to tyle na temat cyryllu. Miło było. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 26.01.05, 18:41 Wszyscy kierowcy i właściciele busów firmy w której jeżdzę są zarejestrowani i mają odprowadzane skladki zusowskie,więc nie piszcie tutaj bzdur!!!Jesteśmy kontrolowani przez zdik tak samo jak MPK!!!A jeśli chodzi o awarie to w mojej firmie w miarę szybko podstawiany jest następny samochód,a gdy jest awaria ludzie nie placa za przejazd,a w MPk niestety bilet skasowany przepada! Dodatkowo zaczynam kursy wcześniej niz kierowcy MPK,a takze pózniej kończę.Nie piszcie bzdur co do rozkładow jazdy LEGALNYCH PRYWATNYCH PRZEWOZNIKÓW,bo mylicie ich z nielegalnymi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cyryll Re: prywatni przewoznicy 26.01.05, 20:34 Gość portalu: marko napisał(a): >>> Wszyscy kierowcy i właściciele busów firmy w której jeżdzę są >>> zarejestrowani i mają odprowadzane skladki zusowskie, I to taka rewelacja ? >>> więc nie piszcie tutaj bzdur!!!Jesteśmy >>> kontrolowani przez zdik tak samo jak MPK!!! i co z tego wynika ? >>> A jeśli chodzi o awarie to w mojej >>> firmie w miarę szybko podstawiany jest następny samochód, Można poznać nazwę tej firmy? >>> a gdy jest awaria ludzie nie placa za przejazd, >>> a w MPk niestety bilet skasowany przepada! Skąd te rewelacje ? ;) Tak to już jest, że "skasowany bilet przepada". Podobnie, jak rozbita szyba jest rozbita, a wylane mleko jest wylane. Jeżeli skasujesz bilet a autobis nawali, na 100% nikt nie będzie od "przesiadającego się" wymagał skasowania kolejnego biletu. >>> Dodatkowo zaczynam kursy wcześniej niz kierowcy MPK, >>> a takze pózniej kończę. Chylę czoła. Czy to norma ? Wszyscy PP tak pracują? >>> Nie piszcie bzdur co do rozkładow jazdy LEGALNYCH PRYWATNYCH PRZEWOZNIKÓW, >>> bo mylicie ich z nielegalnymi!!! Jak przysłowiowy "zjadacz chleba" może rozpoznać legalnego od "legalnego inaczej" PP ? Robią Wam widać kiepską robotę (nielegalni). Psują markę. Zresztą temat brzmi : "prywatni przewoznicy" (bez podziałów na legalni i nielegalni). Racz też zwrócić uwagę, że jakość usługi w dzisiejszych czasach, to już nie tylko "sumienność i wczesne wstawanie". Do tego dochodzą różne dodatki, które przyciągają (ich brak odwrotnie) klienta. Od MPK wymagało się elektronicznych tablic, części taboru "niskopodłogowego", wozów przystosowanych do przewożenia inwalidów i pasażerów z wózkiem, kasowników na bilety elektroniczne. Poprzeczka (inwestycje) postawione dość wysoko. Nie porównujmy więc tych dwóch form przewozu w mieście. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 08:00 Jeżeli prywatni trzymają się rozkładu to dlaczego rano po godz 6-tej z pętli na Podzamczu,kilkadziesiąt sekund przed autobusem odjeżdża "C" Boro-Bus?.Czy jest to wedłud ustalonego rozkładu ZDiK?.Jeżeli tak ,to jest to totalne nieporozumienie.Rozkład powinien być tak przygotowany,żeby się uzupełnić,a nie jeżdzić w tym samym czsie.Skutek jest taki,że trzeba patrzeć na rozkład MPK,bo w tym czsie napewno też będzie bus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce... IP: 69.110.228.* 27.01.05, 11:18 ja nie napisalem ze siwy czy konkretny ktos, wiec dlaczego siwy i cyryl tak do siebie to bierzecie, jak nie pasuje to nie wsiadaj i po sprawie byly tu wypowiedzi na temat stanu busow w wewnatrz byly komentarze na temat wygladu kierowcow byly tez na temat ich nieswierzych "oddechow" jak mozna o tym napisac nie wsiadajac do busa?????? no tak, jadac mpk wszystko widac z gory he he he wiec wnioskuje ze najpierw jezdzi taki busem a potem dupe smaruje jak mozna byc taka szuja? ja widzialem jak kiedys policja wysadzila kierowce mpk z autobusu byl pijany jak swinia, czy to znaczy ze wszyscy kierowcy w mpk to opoje? odpowiesz (siwy i cyryl) ze nie a ja ci odpowiem ze nie kazdy nie uzywa kierunkowskazow, nie kazdy jezdzi w dresie, nie kazdy jest nie ogolony, i nie kazdy jezdzi bez ubezpieczenia itd.... jeden z was napisal ze autobus jest niejako uprzywilejowany CO ZA BARAN!!!! kierowca ma obowiazek udzielic pierszenstwa pojazdowi komunikacji miejskiej ktory wyjezdza z zatoki, kierowcy autobusow naduzywaja tego przepisu i wymuszaja pierszenstwo chyba ze przepisy sie zmienily ostatnio a ja prawo jazdy robilem ponad 20 lat temu ale zawsze bylem na bierzaco i tak bylo to zinterpretowane w kodeksie kilka lat temu kierowca nie udzieli pierwszenstwa, autobus nie wyjezdza z zatoki, proste nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 27.01.05, 11:46 drogi kolego...czekajac na autobus widze podjezdzajacego busa...i mozna gruntownie zlustrowac jego stan techniczny z zewnatrz, wyglad kierowcy oraz wyglady wewnetrzy.Nie potrzeba wiec do niego wsiadac, co do potu i oddechow to nie wiem bo jak mowie nie jezdze.A co do pierwszenstwa no masz racje ale kulturalny kierowca powinien ustapic pierwszenstwa autobusowi wyjezdzajacemu z zatoczki. jak kierowca autobusu naduzywa tego, to to co robia busiarze to juz jest jawna kpina..wpier.. sie na 3, wyjezdzaja bez kierunkowskazow a skoro mowisz ze autobusowi kierowcy nie ustepuja to tym bardziej nie powinni busom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migdał Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: 81.168.209.* 27.01.05, 21:05 truren napisał: teraz mozecie sobie "wszyscy" ulzyc mozecie pisac skargi na "busiarzy" bo wam napisano gdzie je mozna pisac, a pozatym nie rozumiem jednego, dlacego wsiadacie do busa skoro wam to nie pasuje, pisal jeden tlumok ze busy jezdza za szybko bo szybciej od mpk a co w takim razie napisze tlumok o taksowkach, one jezdza jeszcze szybciej, ludzie nie badzcie masochistami, jak wam nie pasuje to nie pchajcie swych dup do busow, tylko w mpk sie rozsiadajcie i tyle a jak "miasto" poszezy glowna arterie to i mpk bedzie zapierdzielac. Już kolego umyłeś wszystkie gary w meksykańskim klubie dla gejów? Wróc do Polski do Wałbrzycha pojeździj nyskami i dawaj nam rady. Kurcze jak ty się znasz na wałbrzyskiej komunikacji zazdroszczę ci. Dziwne jakoś że nikt w Polsce nie wpadł na pomysł wpuszczania na ulice buraków w rozlatujących samochodach jak to ma sie u nas. Czasami żałuję że internet jest globalny tacy barnani jak ty byliby w sieci lokalni a nie globalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: 69.110.228.* 28.01.05, 08:13 Gość portalu: migdał napisał(a): > Już kolego umyłeś wszystkie gary w meksykańskim klubie dla gejów? =============================== = nie myje garow w klubie dla gejow ale gdyby mi zaplacili odpowiednio to i to bym robil. Wyobraz sobie ze idziesz do klubu dla hetero i ( jesz -pijesz ) z brudnego naczynia, nie dociera do ciebie ze zmywacze sa potrzebni? tak samo jak busy? ty pewnie jadlbys z brudnego bo nie lubisz zmywaczy , tak jak nie lubisz busow i jezdzisz mpk, a bedac w ameryce nawet garow bys nie mogl zmywac bo jestes nietolerancyjny nie lubisz gejow i Meksykanow w Polsce pewnie jestes szambonurkiem co ? nie ma tam gejow i Meksykanow, > Wróc do Polski do Wałbrzycha pojeździj nyskami i dawaj nam rady. =========================== mam do ciebie pytanie ile nysek jezdzi po walbrzychu? kiedy wyjezdzalem bylo ich kilka pozostale to byly fiaty, citroeny, mercedesy, fordy ale nysek bylo tylko kilka, czy ty aby nie widzisz roznicy? nie musze wracac by dac ci rade napisalem z glowy interpretacje przepisu ktory powinienes znac jak masz prawojazdy ale nie znasz i pozostali rowniez, znasz? to dlaczego nie sprostowales? > Kurcze jak ty się znasz na wałbrzyskiej komunikacji zazdroszczę ci. ================ a co myslales ze ta wiedza jest tylko dla ciebie zarezerwowana? jak bedziesz mial tyle lat co ja to i wiedze bedziesz mial wieksza, a teraz sie ucz buraku bo baranem zostaniesz, > Dziwne > jakoś że nikt w Polsce nie wpadł na pomysł wpuszczania na ulice buraków w > rozlatujących samochodach jak to ma sie u nas. ============================== burakiem to ty jestes a dlaczego ? dlatego ze nie masz nawet pojecia ze w Polsce w wiekszosci miast taki transport istnieje ale skad taki burak moze to wiedziec a czy sie rozlatuja? to sprawa dla specjalistow a na pewno nie dla ciebie ty nie potrafisz odroznic mercedesa od nyski:)) pozatym w swych opiniach kierowal bys sie niechecia do busow wiec bylyby one tendencyjne > Czasami żałuję że internet jest > globalny ====================== zamiast zalowac to kozystaj z wiedzy za darmo zapytaj czy np. w Tarnowie sa busy? buraku ale pytaj w Tarnowie a nie w Walbrzychu baranie! > tacy barnani jak ty byliby w sieci lokalni a nie globalni ============= ktory z nas jest baranem pozostawiam innym do oceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 28.01.05, 11:58 truten ales ty jestes glupi...przykro to pisac ale to prawda..w innych miastach nie slyszalem zeby bylo to problemem, bo albo ich nie ma albo jezdza tylko na liniach ktorych nie obsluguje MPK ZDIK czy jak to sie w tych miastach nazywa. kolega Migdal mowiac "nyska" myslal o ogole tego badziewia a nie o produkcie polskiego przemyslu motoryzacyjengo "NYSA" no nic..12 sie zbliza wiec czas do pracy..odpiszesz jak pozmywasz gary asta lavista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: siwy ADWOKAT Z CIEBIE DO DUPY IP: 69.110.228.* 28.01.05, 21:06 Gość portalu: migdał napisał(a): > Wróc do Polski do Wałbrzycha pojeździj nyskami i dawaj nam rady. xxxxxxx > Kurcze jak ty się znasz na wałbrzyskiej komunikacji zazdroszczę ci. Dziwne > jakoś że nikt w Polsce nie wpadł na pomysł wpuszczania na ulice buraków w xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xx > rozlatujących samochodach jak to ma sie u nas. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx Adwokat migdala Gość portalu: Siwy napisał(a): > truten ales ty jestes glupi...przykro to pisac ale to prawda..w innych > miastach nie slyszalem zeby bylo to problemem, ==================== bo nie ma problemu problem jest w twej lepetynie i migdala ale to jeden czerep > bo albo ich nie ma albo jezdza tylko na > liniach ktorych nie obsluguje MPK ZDIK czy jak to sie w tych miastach nazywa. =============== mozesz podac jakis konkretny przyklad na wszelki wypadek napisales ze nie slyszales? > kolega Migdal mowiac "nyska" myslal o ogole tego badziewia a nie o produkcie > polskiego przemyslu motoryzacyjengo "NYSA" ================ nie wiem co mial migdal na mysli, jesli wogole mysli? natomiast ty przeczytaj sobie jego slowa, podkreslilem je specjalnie dla ciebie slepy adwokacie w pierwszej linijce, nie uzyl cudzyslowa, jako adwokat jestes do dupy tylko z urzedu bedziesz mial sprawy > no nic..12 sie zbliza wiec czas do pracy..odpiszesz jak pozmywasz gary > asta lavista ============== wlasnie jest u mnie 12.05 pozmywalem po sobie wlasnie zjadlem lunch a po tobie myje mamusia? duzy dzidzius co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prauat Jan Kowski Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.01.05, 23:16 Gość portalu: truten napisał(a): > nie myje garow w klubie dla gejow Trutnie nic nie robią, widziałem w Pszczółce Ma(j)i :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: 69.110.228.* 29.01.05, 08:02 siwy sie wysilil napisal dwa zdania a zadnej odpowiedzi tak to bywa ze jak widzisz zes buc to trza zmykac najlepiej napisac komus ze zle pisze ale jak powinno byc napisane dobrze to nie masz czasu juz napisac typowe dla yntelygentow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: 69.110.228.* 29.01.05, 08:03 Gość portalu: Prauat Jan Kowski napisał(a): > Gość portalu: truten napisał(a): > > > nie myje garow w klubie dla gejow > > Trutnie nic nie robią, widziałem w Pszczółce Ma(j)i :) ============================= przekonaj o tym migdala i siwego a bede Ci wdzieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ener Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 12:51 "autobus" - pojazd samochodowy przeznaczony konstrukcyjnie do przewozu więcej niż 9 osób łącznie z kierowcą; Popieram nie wypuszczajcie tych busiarzy z zatok. Ja tak robię - to nie jest autobus, poza tym oni zawsze wymuszają pierwszeństwo( nawet jak jadę sam na jezdni to żaden cymbał nie pomyśli, że jak przejadę to droga ędzie wolna ), ale nie przecież on jest busiarzem i zatrzymuje się gdzie popadnie nie zwracając uwagi na znaki drogowe ani innych urzytkowników drog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 28.01.05, 15:05 Ludzie,skad u Was tyle nienawisci!!!Włos się jeży czytajac te wypowiedzi!A wiekszosć z Was to pewnie zakompleksieni idioci,piastujący marne stanowiska i leczący swoje kompleksiki na forum MARNYM wymądrzaniem się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 28.01.05, 16:22 nie nienawisci tylko po prostu spostrzegawczy ludzie kolego. Nie jestem zakomplekisonym idiota a i moje stanowisko nie pozostawia nic do zyczenia, ponadto nie wymadrzam sie lecz wyrazam swe zdanie,a do tego wlasnie sluzy FORUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: 69.110.228.* 28.01.05, 20:35 Gość portalu: Siwy napisał(a): > nie nienawisci tylko po prostu spostrzegawczy ludzie kolego. > Nie jestem zakomplekisonym idiota a i moje stanowisko nie pozostawia nic do > zyczenia, ponadto nie wymadrzam sie lecz wyrazam swe zdanie,a do tego wlasnie > sluzy FORUM ============================= oto do czego sluzy forum siwemu Gość portalu: Siwy napisał(a): > truten ales ty jestes glupi... > no nic..12 sie zbliza wiec czas do pracy..odpiszesz jak pozmywasz gary ====================== TO WLASNIE SPOSTRZEGAWCZE ZDANIE SIWEGO jestes siwy glupi jak buc a z geby dupe sobie robisz i tyle nie tlumacz sie za migdala bo migdal ma gebe i potrafi sam za siebie odpowiedziec chyba ze migdal i ty- to jedno sam juz ze soba gadasz? jestes popaprany dokladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 28.01.05, 22:22 nie tylko mi...ale chyba kazdemu NORMALNEMU ps najpierw baranie sprawdz adresy IP a potem pisz brednie i wyzywaj ludzi od bucow...o ile ja dobrze widze to migdal ma zupelnie inne..zaraz pewnie napiszesz ze jezdze na drugi koniec miasta zeby sobie odpisac ale to juz twoj problem....lepiej sie pospiesz bo ci nyska ucieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: 69.110.228.* 28.01.05, 20:44 Gość portalu: ener napisał(a): > "autobus" - pojazd samochodowy przeznaczony konstrukcyjnie do przewozu więcej > niż 9 osób łącznie z kierowcą; > Popieram nie wypuszczajcie tych busiarzy z zatok. ====================== A jak to bedzie autobus np. bedzie mial wiecej miejsc siedzacych niz 9 ener nie namawiaj ludzi do chamskiej jazdy chamstwa jest na polskich drogach sporo busiarze walcza o swoj byt jak kazdy inny nie rozumiem waszej agresji mamy to co chcielismy wolny rynek i kapitalizm wiec nie wylewajcie zolci na forum a jak sie kapitalizm nie podoba to beda niedlugo wybory leper chce powrotu czasow socjalizmu wiec glosujcie na niego Odpowiedz Link Zgłoś
tramp5 Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. 28.01.05, 21:05 Trutniu przestań się wymądrzać, nie wiem ile masz lat że kreujesz się na mentora ile jesteś za granica i co naprawdę tam robisz ale to nie upoważnia cię do opluwania ludzi – wydaje ci się że skoro jesteś tam gdzie jesteś (domyślam się że w USA) to już znasz się na biznesie lub demokracji . trochę pokory dla ludzi tutaj żyjących, to od biedy i z wałbrzyskiego syfu uciekłeś wiec jak Migdał i inni mówię ci powróć tutaj i mądrz się wtedy. Nie dziw się reakcji ludzi którym udzielasz rad żyjąc z dala, jesteś inny jak kanarek może piękny ale obcy dla tego środowiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: 69.110.228.* 28.01.05, 21:15 tramp jak tam jestes to chetnie z toba pogadam np na gg 8095218 jestem dostepny w tej chwili wlasnie skonczylem zmywac gary he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: 69.110.228.* 28.01.05, 21:41 tramp5 napisała: > Trutniu przestań się wymądrzać, nie wiem ile masz lat że kreujesz się na > mentora ile jesteś za granica i co naprawdę tam robisz ale to nie upoważnia > cię do opluwania ludzi ================== mozesz mi podac przyklad kiedy opluwam kogos? tylko nie rob sobie z geby dupy!!!!! a co do wieku, nie ma znaczenia ile ma sie lat ale wazne co cie wie – wydaje ci się że skoro jesteś tam gdzie jesteś (domy > ślam > się że w USA) to już znasz się na biznesie lub demokracji =============== a gdzie ja napisalem ze znam sie na biznesie i demokracii lepiej niz migdal i siwy bo pewnie w ich obronie wystepujesz zatrudnili kolejnego adwokata? PROSZE ZACYTUJ!!!! > trochę pokory dla > ludzi tutaj żyjących, ================ a mozesz podac przyklad ze nie wykazuje tej pokory w stosunku do mieszkancow Walbrzycha, poczytaj troche do tylu pare lat a wtedy pogadamy > to od biedy i z wałbrzyskiego syfu uciekłeś ======================== nie ucieklem tylko wyjechalem! troche pokory kolego!!!!! nie bylem biedny ale mialem dosc sqrwysynstwa jakie rozpanoszylo sie w ostatnich latach w Walbrzychu tez > wiec jak > Migdał i inni mówię ci powróć tutaj i mądrz się wtedy. ============================= raz jeszcze pisze nie musze wracac by wiedziec co sie w Walbrzychu dzieje nie raz tu pisalem o tym co sie dzieje nawet gdzie smierdzi w Walbrzychy bo mam tam wielu przyjaciol i na bierzaco jestem z tym co sie dzieje > Nie dziw się reakcji > ludzi którym udzielasz rad żyjąc z dala, ==================== to nie sa rady na zycie takich nie udzielam za czesto tylko pokazanie ze idiota nie widzi roznicy pomiedzy nyska a mercedesem ze nastepny cytuje przepisy ruchu drogowego a prawa jazdy niema jeszcze inny namawia do chamskiej jazdy po ulicach Walbrzycha a nastepny pisze ze zmywam naczynia w meksykanskim barze dla gejow a po nim mamusia myle talerze , TO NAZYWASZ RADAMI ??? to pokazanie ze sie myla a nie rady > jesteś inny jak kanarek może piękny > ale obcy dla tego środowiska ================= a gdybym sie zalogowal w gazecie? nie widzial bys mego adresu, to co bys napisal? ze qrwa z palestyny jestem i w dupie bylem i gowno widzialem jak napisal jeden z tych ktorych w obrone bierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: 69.110.228.* 28.01.05, 21:50 czekam juz prawie godzine ale tramp nie odezwal sie pewnie nie zaplacili mu klijenci migdal i siwy wiec sie wypia na nich i nie bedzie klepal za frre hi hi szkoda bo myslalem ze wymienimy poglady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 28.01.05, 22:27 wymien wymien....ale troszke mozgu bo ten sie przegrzal..myslisz ze ludzie nie maja co robic tylko gadac z toba jak i tak kazdy wie ze pieprzysz bzdury.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ener Re: Stare przyslowie mowi :udez w stol a nozyce.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:16 truten napisał "inny namawia do chamskiej jazdy po ulicach Walbrzycha" Nikogo nie namawiam do chamskiej jazdy lecz ja odpłacam chamstwem za chamstwo, Bo przecież jak mi nikt nie wchodzi w paradę to i ja jestem w porządku, ale wkurza mnie to, że jedni starają się przestrzegać przepisy, a inni beszczelnie je łamią nie ponosząc z tego tytułu konsekwencji. P.S. W sobotę Bus zawracał z przystanku na B.Kamieniu (skrzyżowanie z Ludową)w kier. Pl.Grunwaldzkiego przejechał podwójną ciągłą, a za mną jechała policja - myślicie, że go zatrzymała - otórz NIE -pojechali dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.01.05, 17:37 1. Oczywiscie, bardziej "po poslkiemu" byloby, gdyby busiarze siedzieli w domu, narzekali na swoj los, bluzgali na wladze (jak pewien górnik...) i chodzili po zasilek - wtedy pewnie byliby w porządku. Oni zaryzykowali i zarabiaja wlasna pracą na życie. Oby tak dalej! 2. Busy bywaja rzeczywiscie w zlym stanie. No coz. Pamietam, ze 10 lat temu w Zakopanem jezdzily jeszcze niemal same nyski, obecnie nyska jest jedna - z obcietym dachem i fantazyjnie pomalowana, jako specjalna atrakcja. Mysle, ze i nasi busiarze sie z czasem dorobia lepszych pojazdow, chociaz oczywiscie zajmie im to wiecej czasu niz goralom, bo i mniejsze maja mozliwosci. 3. Z kultura jazdy i przestrzeganiem przepisow czesto rzeczywiscie bywa fatalnie - czyli tak jak przecietnie u wszystkich kierowcow! Tylko w zeszlym tygodniu trzy razy widzialem wyprzedzanie na przejsciach dla pieszych - i to wcale nie w wykonaniu busiarzy, o uzywaniu kierunkowskazow czy predkosci juz nawet szkoda pisać - chamstwo, brak wyobrazni i inne defekty mózgu widać bardzo często (od razu dodam, że nie tylko w Wałbrzychu) i nie jest to tylko sprawa kierowców busów. 4. Z drugiej strony wydaje się, że konkurencja z MPK nie zawsze jest uczciwa - powinni mieć osobne rozkłady jazdy, powinni być rozliczani z ich przestrzegania, itp. Podumuwując - to dobrze, że są, ale należy wymagać od nich rzetelności i uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basika Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 12:00 Popieram w pełni poprzednią wypowiedż.Prywatni,oczywiście legalni ,niech jeżdżą ale na zdrowych zasadach.MPK za przyjazd na przystanek przed lub po godzinie na rozkładzie płaci kary do ZDik.Jak to się ma do prywatnych? Sami wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legalny kierowca Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 31.01.05, 13:37 my tak że mamy kary finansowe za nie przestrzeganie rozkładu! a do tego grożą nam gorsze konsekwencje,UTRATA PRACY!!! więc prosze nie pisać głupot. jak ktoś niewie niech się nie wypowiada a nie pisze bzdury! a co do kar kierowców MPK to ich kary za przewinienia są poprcstu śmieszne!!! a do tego barzo bardzo żadko stosowane,kara ta to kilka procent z premi! my niestety premi nie dostajemy więc zabiera się nam z dniówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legalny busiarz Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 31.01.05, 13:51 z tego co czytam na tym forum to stwierdzam że po naszych ulicach jeżdżą tylko busy i MPK! a gdzi są ci z tych BMW i innych fur co tak wyprzadzają na 3! jeżdżą bez pasów i kierunków, tego nie widzicie? oczywiście tylko busiarze łamią przepisy reszta to aniołki!!! szkoda czasu na odpowiedzi na te głupie zarzuty!bo nawet jak by jeżdziły same SPRINTERY to i tak by coś ludziom przeszkadzało.Niestety takim jesteśmy narodem że co by nie było to i tak będziemy narzekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 31.01.05, 14:19 temat dotyczy prywatnych przewoznikow wiec kwestie BMW tu mozna pominac ale masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekly Re: prywatni przewoznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 20:53 Jeszcze nigdy BMW nie wymusil na mnie pierwszenstwa tak jak to robią codziennie busiarze. Dres w BMW tylko sie lansuje w swojej bryczce, busiarz PRACUJE i ODPOWIADA za bezpieczenstwo pasazerow. Przestroga dla pacana ze starego mercedesa pędzącego po 11go listopada: Następnym razem bedzie czołówka. Pamietaj dupku: Nie zawsze bedziesz mial pierwszenstwo i ktos większy może nie zjechać ci tych kilkunastu centymetrów. Pomyśl o odpowiedzialnosci za zdrowie i zycie pasazerow..... Zycze ci najgorszego! /Wsciekly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legalny busiarz Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 31.01.05, 22:28 z miłą chęcią odpowiem na wszystkie pytania związane z tematu "LEGALNY PRZEWOZNIK" i wyjaśnie w miare możliwości co i jak i dlaczego np.odjazdy "C" przed MPK itd. może to zmieni co niektórym punkt widzenia na busiarzy- LEGALNYCH!!! tzn.BORO-BUS oraz NYSTUR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten NO I GDZIE SA TE ZAPYTANIA CO ???? IP: 69.110.228.* 01.02.05, 03:50 juz sie wygadali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek8 a o co tu pytac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:45 My tylko stwierdzalismy fakty. Wszystko zostalo juz powiedziane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: Janku ty w tym watku niczego nie stwierdziles IP: 69.110.228.* 02.02.05, 08:33 Gość portalu: janek8 napisał(a): > My tylko stwierdzalismy fakty. Wszystko zostalo juz powiedziane ================ ani nie powiedziales nie dales z siebie zadnego postu, przypomne ci tylko "fakty" ktos napisal ze nyski sie rozlatuja a nysek jezdzi tam niewiele moze 2 nastepny fakt ktos napisal ze autobusy maja pierwszenstwo a jest zupelnie inaczej nastepny fakt ktos napisal ze busy nie maja ubezpieczenia a przedstawiciel "busiarzy" chce udostepnic dokumenty ze maja nastepny fakt ktos napisal ze busy nie maja rozkladu jazdy a okazuje sie ze maja, przedstawiciel b... y chce przedstawic je takich faktow jest cala masa to nie fakty tylko pomowienia to tak jak ja teraz napisze ze jestes chory umyslowo i powinienes leczyc sie w Boleslawcu czy to jest fakt? Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: prywatni przewoznicy 02.02.05, 11:39 No wiec ja zadam pare pytan: 1)Ile wynosi wasza oplata za korzystanie z przystankow ZDiKU? 2)Ile placicie za sprzatanie tychze? 3)Ile wynosi oplata za wywoz smieci z przystankow? 4)Na jakiej podstawie, bedac pasazerem moge dochodzic odszkodowania w razie wypadku, nie mam wszak biletu! 5)Jak rozliczacie sie z podatku dochodowego, ZUS, ubezpieczenia zdrowotnego? 6)Ile placicie za wykorzystywanie wypromowanych przez ZDiK marek (mam na mysli nr linii, ktore przeciez sa od dawna znane i mozna to w ten sposob traktowac) 7) Ile wynosi norma czasu na podstawienie rezerwy w razie awarii? 8)Co jaki czas wasze pojazdy przechodza przeglady i remonty? 9)Dlaczego w waszych pojazdach nie ma miejsc na wozki?? 10)Dlaczego nie ma automatycznych drzwi? 11) Dlaczego w Wchu ma byc komunikacyjny burdel? Tyle na razie, jak mi cos jeszcze przyjdzie do glowy zapytam. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.02.05, 13:16 Kiedys jezdzilo sporo busow na linii nr 12 (domyslam sie, ze nielegalnych?), a teraz cos ich nie widze. Czy na tej linii nie jezdzicie? Ogolniej - na ktorych liniach w Walbrzychu jezdza busy legalne? Czy sa inne, nowe linie obslugiwane wylacznie przez busy? Ponadto interesuja mnie tez odpowiedzi na pytania 1-5 z listy kozy (pozostale sa tendencyjne, mysle, ze rownie dobrze mozna pytac czemu w busach nie ma telewizorow, lozek i serwowanych posilkow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 02.02.05, 14:01 zadaniem prywatnych przewoznikow o ile ja sie nie myle jest KOMUNIKACJA UZUPELNIAJACA.Dlatego nic nie mam do tych co jezdza na jakis 102,104 czy innych cudach.3/4 tych co jezdza na liniach obslugiwanych takze przez ZDIK sa nielegalni, a juz rekordy bije tu linia "C" pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: prywatni przewoznicy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.02.05, 23:14 Mnie w nyskach wkurza przeladowanie (czyli przytaczane tu 15 /9 ). Ja rozumiem, ze kierowca odmowic nei moze czy ludzie sami wsiadaja.. no ale licze, ze moze policja zrobi z tym porzadek, bo to zwyaczajnie chociaz by i niebezpieczne! Kultura kierowcow - i na drodze i osobista, czasem zawodzi, zawsze to by bylo milej jakby i pan wydajacy byl uprzejmy, a i na drodze troche szanowal innych jej uzytkownikow. Ale ogolnie jestem zadowolony o tyle, ze troszke to zawsze szybciej wyjdzie. OStatnia rzecz, ktora mnie najbardziej irytuje: pajac z czerwonego sprintera. JEgo teksty i mędzenie jak wiezie kogos znajomego irytuja chyba nie tylko mnie. Wiezie pasazerow i narzeka na nich, palnal by sie w cymbal.. A ruch pajac jeden tez potrafi zablokowac (wiem wiem, miedyz rpzystankami nei moga sie zatrzymywac, ale akurat wiecej jak raz mi sie zdarzylo przez tego knypa stac). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: prywatni przewoznicy 03.02.05, 10:51 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Kiedys jezdzilo sporo busow na linii nr 12 (domyslam sie, ze nielegalnych?), a > teraz cos ich nie widze. Czy na tej linii nie jezdzicie? Ogolniej - na ktorych > liniach w Walbrzychu jezdza busy legalne? > Czy sa inne, nowe linie obslugiwane wylacznie przez busy? > > Ponadto interesuja mnie tez odpowiedzi na pytania 1-5 z listy kozy (pozostale s > a > tendencyjne, mysle, ze rownie dobrze mozna pytac czemu w busach nie ma > telewizorow, lozek i serwowanych posilkow). ++ Nie rozumiem! Co konkretnie wskazuje na ich tendencyjnosc? Mysle ze miejsce na wozek, czy to dziecinny, czy inwalidzki, oraz automatyczne drzwi kontrolowane przez kierowce to absolutny standart przewozow miejskich. To nie sa luksusy tylko po prostu koniecznosc. Ja nawet nie wiem czy ci panowie zdaja sobie sprawe ze jak ktos odetnie palce ich drzwiami wybitnemu pianiscie, to wlasnie oni beda wyplacac mu odszkodowanie! O ile oczywiscie uda sie udowodnic ze tam byl, bo biletu wszak niet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: prywatni przewoznicy IP: *.im.pwr.wroc.pl 04.02.05, 10:17 Pytanie czy busy powinny realizowac takie standardy. Np. w taksowkach tez nie ma miejsca na wozki i automatycznych drzwi a jakos jezdza i radza sobie z ewentualnymi odszkodowaniami za przyciete palce. Busy kosztuja mniej wiec mysle, ze moga miec mniejszy standard niz drozsze autobusy (placac za druga klase nie wymagam warunkow z pierwszej klasy). Ciekawe czy doczekamy sie odpowiedzi na nasze pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: prywatni przewoznicy 04.02.05, 13:43 No oczywiscie ze powinny! Zauwaz ze taksowki nie naleza do systemu miejskiego transportu zbiorowego. Sa co najwyzej jego uzupelnieniem. Poza tym maja bagaznik do ktorego mozna to upchnac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legalny busiarz Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 04.02.05, 16:01 na głupie pytania kozy 16 nie odpowiedam bo to ile płacimy za przestanki i ich sprzątanie nikogo nie powino obchodzić po za odpowiednimi do tego urzędami! faktem jest że płacimy i to nie mało. co do odszkodowania za jakikolwiek wypadek w busie to każdy ma wykupione "NW" i nie ważne jest ile ludzi jechało tylko są potrzebni do tego świadkowie że to było w busie. bilet nie jest potrzebny!!! na reszte pytań odpowiedzieli "MAREK i PAWEŁ" których wypowiedzi popieram.czekem na pytanie związane np.co do roskładu jazdy itp. a ha a przeglądy techniczne mamy raz w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legalny busiarz Re: prywatni przewoznicy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 04.02.05, 16:15 co do lini 12 to uzyskali oni od miasta koncesje i od wtorku tzn. od 1 lutego 2005 jeżdżą już legalnie, ile busów tego niewiem bo jest to nowa firma przewozowa. Zapewnim że wszelkie opłaty które trzeba ponieść aby uzyskać koncesje i korzystać z przystanków PONOSIMY! a tak że te aby prowadzić działalność związaną z przewozem ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re:JUZ SIE BALEM ZE NIE DACIE ODPOWIEDZI IP: 69.110.228.* 04.02.05, 19:01 ale by mi sie dostalo, ja mam teraz pytanie do MPK : jak sie rozliczacie za sprzatanie i utrzymywanie przystankow ? ile zaplacila firma podatku za 2004 rok? ewentualnie jaki jest wynik finansowy za ubiegly rok ? ile placicie za ubezpieczenie pasazerow? gdzie wykonujecie badania techniczne? ile placicie za paliwo? jakiej wysokosci dofinansowanie otrzymaly firmy zwiazane z komunikacja w Walbrzychu? ============== poniewaz znalazlem kilkanascie wpisow w tym watku pisanych z komputerow sluzbowych mysle ze odpowiedzi dostaniemy z tych samych miejsc wkoncu bierzecie za to kase nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re:JUZ SIE BALEM ZE NIE DACIE ODPOWIEDZI IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 04.02.05, 22:26 pisze z domu ale to nie twoj interes mpk rozlicza sie za sprzatanie przystankow regularnie ile placi podatkow-zapytaj pania co im robi rozliczenia to ci powie..ale watpie wynik finansowy to tez nie twoja sprawa, zreszta moja takze i mnie nie intersuje ubezpieczone mpk jest w zakladzie ubezpieczen, nazwy nie podam (wiadomo czemu) badania techniczne- stacja kontroli pojazdow ulica ludowa paliwo-stacja benzynowa-ulica ludowa przy zajezdni. PS a glupszych pytan to by chory umyslowo nie wymyslil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re:Udez w stol a nozyce same sie odezwa IP: 69.110.228.* 05.02.05, 04:42 ość portalu: Siwy napisał(a): > pisze z domu ale to nie twoj interes ============= no wiem ze na nocke nie robisz he he > mpk rozlicza sie za sprzatanie przystankow regularnie ================ czy ja napisalem ze nieregularnie? > ile placi podatkow-zapytaj pania co im robi rozliczenia to ci powie..ale watpie ================== a to ty jestes MPK? wynik finansowy MPK nie jest tajemnica, przeciez to takie samo pytanie jak do wlascicieli" nysek " ale wtedy nie protestowales ? > wynik finansowy to tez nie twoja sprawa, zreszta moja takze i mnie nie intersuje ================== ale z ciebie buc nic a nic nie interesuje cie czy twoj pracodawca osiaga zysk? widac jakim jestes pracownikiem wszystko masz w dupie > ubezpieczone mpk jest w zakladzie ubezpieczen, nazwy nie podam (wiadomo czemu) =========== pewnie ze wiadomo bo masz wszystko w dupie i nie wiesz > badania techniczne- stacja kontroli pojazdow ulica lu dowa ============ czyli u siebie nie? to ta stacja gdzie za flache kiedys sie zalatwialo przeglad i opinie? > paliwo-stacja benzynowa-ulica ludowa przy zajezdni. ================ ja nie pytalem gdzie tankuja a po ile kupuja bucu > PS a glupszych pytan to by chory umyslowo nie wymyslil ============== gdyby byly glupsze to i twoje odpowiedzi by moze pasowaly pytam ile podatku? a ty odpowiadasz zapytaj pania jak nie wiesz to po co piszesz i energie marnujesz? pytam jaki wynik finansowy? a ty odpowiadasz ze cie to nie interesuje ale mnie interesuje, juz ci wyjasnilem dlaczego pytam ile za ubezpieczenie? a ty odpowiadasz ze w firmie ubezpieczeniowej, masz moze szkla kontaktowe? moze za bardzo uciskaja? pytam ile za paliwo? a ty odpowiadasz gdzie dokladnie GOWNO WIESZ pewnie w Dupie byles? a teraz ci powiem marny pracowniku MPK to przedsiebiorsto jest dotowane z pieniedzy podatnikow wiec jestes posrednio i moim pracownikiem bo pomimo ze jestem za granica to place podatki rowniez w kraju i to w Walbrzychu poniewaz wszyscy, nawet " busiarze" placa podatek wiec wynik finansowy jest sprawa bardzo interesujaca oczywiscie nie ciebie, bo ty masz to w dupie najwazniejsze ze mozesz pisac ze sluzbowego komputera, nie teraz bo 22:26 byla tkiego pracownika bym wywali na zbity pysk juz dawno szkoda ze nie jestem w Walbrzychu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re:Udez w stol a nozyce same sie odezwa IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 05.02.05, 09:07 jak sie nie ma argumentow to najlepiej wyzywac od bucow itd..a prawda jest taka ze jestes kretynem jakich malo.Nie pracuje w mpk i nie zamierzam tego udowadniac takiemu baranowi jak ty.obrazam cie bo musze sie niestety dostosowac do twojego MARNEGO poziomu barmanku albo czyscicielu amerykanskiego szamba..wroc to Walbrzycha kup sobie nyske i ruszaj na trase... PS skoro nie jestes w Walbrzychu to sie zamknij i nie wypowiadaj sie bo gowno to ty wiesz co tu sie dzieje.zakoncze ta dyskusje z toba bo nic konstruktywnego z niej nie wynika. PS 2 jest 9.07 i musze isc bo sluzbowy komputer mi sie przegrzeje cymbale, musze zwolnic go bo ktos inny tez chce cos napisac Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Do "legalnego" busiarza i trutnia 05.02.05, 16:42 Ja cie nie rozumiem. Najpierw piszesz ze z checia odpowiesz na wszystkie pytania, a potem na nie nie odpowiadasz! O przepraszam odpowiedziales na jedno. Doprawdy nie wiem czemu uwazasz moje pytania za glupie, podobno nie ma glupich pytan. Moze ich po prostu nie rozumiesz??? A powiem ci jeszcze ze jako podatnik mam prawo wiedziec ile wynasza oplaty za korzystanie z przystankow! I dowiem sie tego jak nie od ciebie to w stosownym urzedzie! A tak swoja droga to przeglad pojazdu sluzacego do przewozu ludzi co rok to jakas kpina!!!!! Co rok to ja robie przeglad swojego auta!!! Innymi slowy: NIE MAM WIECEJ PYTAN WYSOKI SADZIE! A teraz do trutnia: -mpk nie dostaje ani grosza dotacji od gminy!! ZDiK placi przedsiebiorstwu za wykonywanie uslug transportowych! -zeszly rok mpk zakonczylo z wynikiem dodatnim! -mpk nie placi za utrzymywanie przystankow bo sa one utrzymywane przez ZDiK -autobusy przechodza regularne przeglady i remonty! -rozklady jazdy narzuca im ZDiK Nie rozumiem co wniesie do dyskusji cena po jakiej paliwa kupuje mpk? Od razu dodam ze nie mam zadnych zwiazkow z ta firma! a tak btw to swieta ksywa. Sprawdz sbie czym sie zajmuja trutnie w ulu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: Do "legalnego" busiarza i trutnia IP: 69.110.228.* 05.02.05, 18:53 koza16 napisal: > A teraz do trutnia: > -mpk nie dostaje ani grosza dotacji od gminy!! ZDiK placi przedsiebiorstwu za > wykonywanie uslug transportowych! ================== mnie sie wydawalo ze ty placisz za bilet a tu sie okazuje ze ZDiK placi za to rowniez jak to nazwiesz? i jeszcze jedno skad w takim razie pieniadza ma ZDiK? gdyby kierowca " nysek " placilo ZDiK to moglibysmy miec takie wymagania jak niektorzy w postach powyzej > -zeszly rok mpk zakonczylo z wynikiem dodatnim! ============= trudno by bylo inaczej gdyby odciac je od dotacji to bylby straszny minus > -mpk nie placi za utrzymywanie przystankow bo sa one utrzymywane przez ZDiK ============ znow nieuczciwa konkurencja niedosc ze dotacje to nie placa za przystanki > -autobusy przechodza regularne przeglady i remonty! ================ pracowalem w MPK wiec nie gadaj mi o regularnych remontach i przegladach ale gdyby kierowca nysek ZDiK doplacalo do dzialalnosci to i "nyski " lepiej by wygladaly > -rozklady jazdy narzuca im ZDiK ============= tak jak i "nyskom" > Nie rozumiem co wniesie do dyskusji cena po jakiej paliwa kupuje mpk? ============= ekonomia kolego ekonomia > Od razu dodam ze nie mam zadnych zwiazkow z ta firma! ================== mnie nie chodzi o to czy ktos ma zwiazki z ta firma ale o uczciwe przedstawienie sprawy do " nysek " nikt nie doplaca jak do MPK - ZDiK " nyski " musza sie utrzymac same i obciazenia maja wieksze wynika to z twych odpowiedzi ale wszyscy unikaja tych odpowiedzi jak ognia dlaczego? bo ta firma stala sie niezlym korytem jak wiekszosc firm ktore kozystaja z dotacji( mozna to nazwac inaczej ale ja nazywam sprawy po imieniu ) nie mozna na jednej szali postawic " nysek " i MPK bo to nieuczciwosc albo brak podstawowej wiedzy z ekonomii > a tak btw to swieta ksywa. ============= ja mialem inna ale tak mnie nazwano na tym forum i tak zostalo chyba znasz ta opowiesc? Sprawdz sbie czym sie zajmuja trutnie w ulu! ===========.................... ..// jak to czym, wyjadaja miod!!!!.(")~ he he mniam mniam doby miod ............................... .<:> ............................... ..X ale ja sam pracuje na ten miod a nie kozystam z dotacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re:tak mialo byc IP: 69.110.228.* 05.02.05, 18:59 jak to czym? ..// .(")~ mniam mniam smaczny miodzik .<:> ..X Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: Do "legalnego" busiarza i trutnia 05.02.05, 20:29 Po raz kolejny pisze ze mpk nie dostaje zadnych dotacji, tylko normalna zaplate za wykonywane uslugi!!!! Zanim zaczniesz dyskutowac truten, z laski swojej zapoznaj sie z tematem! WSZYSTIE pieniadze ze sprzedazy biletow trafiaja wlasnie do ZDiKu, a on za te pieniadze utrzymje przystanki i placi Mpk! I zapewniam cie ze nie mialbym nic naprzeciw gdyby przewozy na zlecenie ZDiKu wykonywala inna firma, chocby i zalozona przez prywatnych przewoznikow! Oczywiscie po spelnieniu pewnych warunkow. A ja zapytam dlaczego nie startowali w przetargach? A w Mpk nie mogles pracowac, bo ta firma istnieje gdzies od roku, a ty zdaje sie za oceanem..... a mnie g...no obchodzi po ile busiarze kupuja propan-butan. A historii twej ksywy nie znam! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś