Dodaj do ulubionych

Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik'

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 16:51
www.walbrzych.biz/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=News&show=960
Obserwuj wątek
    • Gość: Anonim strona w trakcie tworzenia :P IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.03.05, 17:24
    • qrezus Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 06.03.05, 20:37
      www.nasz.walbrzych.pl/forum/viewtopic.php?t=465

Szanowni kibice, fani, sympatycy i wszyscy ludzie związani z wałbrzyskim Górnikiem!

Z prawdziwą przyjemnością informujemy, iż w dniu 03.03.2005 w siedzibie klubu
      przy ul. Ratuszowej w Wałbrzychu, odbyło się spotkanie założycielskie
      Stowarzyszenia Kibiców „Wielki Górnik”. Uchwalano statut Stowarzyszenia oraz
      wybrano Komitet Założycielski, który będzie reprezentował założycieli przed
      Sądem Rejestrowym. Oficjalny wniosek o rejestrację Stowarzyszenia zostanie
      złożony w najbliższym czasie.

Inicjatywa, która została doprowadzona do skutku, stanowi efekt kontaktów,
      przemyśleń i pomysłów ludzi związanych z wałbrzyskim Górnikiem, którym
      nieobojętny jest los ich ukochanego klubu. Naszym nadrzędnym celem jest powrót
      do dawnej świetności, reaktywacja „Wielkiego Górnika”, klubu z I-ligową tradycją
      w którym grali reprezentanci Polski i na którego mecze przychodził komplet
      publiczności. Poprzez swoje działania będziemy nie tylko wspierać drużynę ale
      także integrować wokół siebie ludzi ciekawych, mających pomysły będących na
      dobre i złe ze swoim klubem. Stowarzyszenie jako twór prawny daje nam możliwość
      szerokiego spektrum działania zarówno na płaszczyźnie współpracy z klubem jak i
      również z instytucjami samorządowymi, ewentualnymi sponsorami, wszystkimi ludźmi
      mogącymi pomóc w przywróceniu Wielkiego Górnika.

O wszelkich naszych posunięciach, działaniach jak również zasadach zrzeszania
      się w naszej organizacji będziemy informować na bieżąco na łamach tego forum.
      Zapraszamy do współpracy! Będziemy wdzięczni za ewentualne opinie i pomysły,
      która należy opisywać w temacie „Stowarzyszenie – opinie i pomysły”.

• koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 06.03.05, 22:33
        Wielki przepraszam co?? gornik??? a co to jest?? Przypominam ze na ratuszowej
        siedzibe ma klub pilkarski gornik/zaglebie walbrzych! A to spotkanie powinno
        sie chyba odbyc na chopina!
        • Gość: qrezus Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 00:05
          Co za różnica gdzie było spotkanie??? Klub ma najlepszy od wielu lat zarząd, kibice się jednoczą i to z bardzo róznych środowisk (wśród 15 założycieli było m.in. 2 prawników i dziennikarz), ale zawsze znajdzie się jakaś koza maruda. Próbujemy coś zrobić, dobry i atrakcyjny klub to wielka sprawa dla każdego miasta jak nie możesz pomóc przynajmniej nie przeszkadzaj. Pozostałych zapraszam na forum www.nasz.walbrzych.pl/forum/viewforum.php?f=41
          • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 07.03.05, 11:58
            Heh, nie chodzi mi o marudzenie tylko o poszanowanie dla tradycji! Zrozumcie ze
            pod nazwa "wielki gornik" nie zjednoczycie wszystkich srodowisk i kibicow
            pilkarskich w walbrzychu! Niesmialo przypomne ze istnial taki klub pilkarski
            jak zaglebie, co wiecej nawet ten czlon jest w nazwie, i wbrew pozorom wielu
            ludzi wciaz reaguje nienajlepiej na nazwe "gornik".
            Jesli piszesz ze kibice sie jednacza to chyba nie do konca, bo czy bezpiecznie
            byloby wywiesic zielono-czarna flage na plocie? Kiedys to zrobilem, dobrze ze
            szybko biegam!
            Jasne ze dobry klub to promocja dla miasta, uwierz mi tez na tym zalezy,
            zwlaszcza ze pol zycia spedzilem na ratuszowej!
            Ciesze sie ze tak dobrze oceniasz zarzad, jak jednak mam watpliwosci czy wlodek
            michalak to profesjonalista.....
            Pozdrawiam i zycze powodzenia!
          • isle Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 09.03.05, 09:48
            Mówicie o derbach, może najpierw stwórzmy jeden prfesionalny klub, który będzie
            sobą coś reprezentował, a potem drugi. Ile jest miast, które mają dwie I ligowe
            drużyny? Dwie Kraków i Warszawa, a reszta co? Jakbyście mieli wybrac mecz
            Górnika Wałbrzych z Widzewem, czy Takie fajne derby Akropolu z Juventurm, co
            byście wybrali? Nie sądzę aby derbowe spotkanie. Więc nie ma co krytykować,
            tylko zakasać
            rękawy i próbować razem coś zrobić!!!
      • Gość: trebor_d Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: 193.27.5.* 07.03.05, 12:09
        "Naszym nadrzędnym celem jest powrót do dawnej świetności,
        reaktywacja „Wielkiego Górnika”, klubu z I-ligową tradycją
        w którym grali reprezentanci Polski i na którego mecze przychodził komplet
        publiczności."

Ta fraza najbardziej mnie rozśmieszyła. Oczywiście chcialbym w to wierzyć, ale
        jakoś nie mogę.
        • Gość: HASAN_SAS Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 15:30
          a w co nie mozesz uwierzyc, ze to jest ich celem czy, ze osiagna ten cel?
        • Gość: Qrezus Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:05
          Dlaczego w tym mieście każda inicjatywa, która ma cele wyższe od przeciętnych jest śmieszna dla wielu? W Wałbrzychu jest klimat dla sportu, to miasto robotnicze zawsze miało wspaniałych kibiców. Jest coraz więcej firm, które gdyby tylko chciały z łatwością mogłyby zrobić Wielkiego Górnika same. My mamy pomysł i chęci. Czy nam się uda nie wiem, ale nie sądze, aby nasza inicjatywa była śmieszna. Pożyjemy zobaczymy, mam nadzieję, że się zdziwisz.
          • Gość: Kaesiak Bzdury... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.03.05, 20:51

Gość portalu: Qrezus napisał(a):

> Dlaczego w tym mieście każda inicjatywa, która ma cele wyższe od przeciętnych
            > jest śmieszna dla wielu?

Jakie wyższe cele? No jakie? Fałszowanie historii? Wielki Górnik? Zapraszam na
            stadion na Nowym Mieście. Oto, co zostało z Górnika, tego wielkiego. Wielkiego
            Górnika to sobie róbcie z tych b-klasowców. Na Ratuszowej gra Gornik-Zaglebie.
            Zreszta co to za kibice, co odwracaja sie od druzyny w kosza? Kiedys kibic
            Gornika chodzil na kosza i na pilke, a teraz? Kibice druzyny pilkarskiej
            wysmiewaja sie ze swoich kolegow kibicujacym basketowi ! Smiech na sali, w
            calej Polsce ze swieca szukaj takich smiesznych ludków. Wiem co mowie, bo sam
            chodzilem na mecze WIELKIEGO GORNIKA, 1 liga w futbolu i w kosza, ba, nawet
            mistrzostwo Polski ! Nie przynoscie mi wstydu, wy obecni kibice z Ratuszowej.
            Nie falszujcie historii.

> W Wałbrzychu jest klimat dla sportu, to miasto robotnic
            > ze zawsze miało wspaniałych kibiców.

Słusznie mówisz. MIAŁO ! Ci obecni już samą nazwą prowokują !

> Jest coraz więcej firm, które gdyby tylko
            > chciały z łatwością mogłyby zrobić Wielkiego Górnika same.

Ale nie chcą :(

> My mamy pomysł i chęci. Czy nam się uda nie wiem, ale nie sądze, aby nasza
            > inicjatywa była śmieszna

Macie pomysł, a jakże. Jak tu sprać kibiców drużyny przyjezdnej. Odwiedzam
            czasem waszą księgę gości na stronie ksg.costam.pl. Chamstwo, chamstwo i
            jeszcze raz chamstwo. Banda gó..arzy.

> . Pożyjemy zobaczymy, mam nadzieję, że się zdziwisz.

:-o

• Gość: qrezus Re: Bzdury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 21:30
              nie tylko ten klub zmieniał stadion, poza tym dlaczego tak ruszyła Cię nazwa???
              Ja robię to bo mam 2 letniego synka a sam chodzę na mecze od 3 roku życia -
              zabrał mnie dziadek. Chcę mieć zabrać gdzie moich synów (spodziewam się
              drugiego). Nie mam wiele wspólnego z zadymami na stadionach - teraz prowadzę
              własną firmę a wcześniej pracowałem w bankach, oprócz mnie założycielami są dwaj
              prawnicy, dziennikarz, pracownik UM, twórca strony Górnika www.ksg1946.pl i inni
              ciekawi i chetni do pracy ludzie! Stąd Twoja wypowiedź jest raczej dziwna. Jest
              pomysł, są ludzie nie rozumiem tej nienawiści lepiej siedź w domu i oglądaj
              mecze z Grodziska, Wronek, Łęcznej i innych "miast".
              Pozdrawiam, szanuję za kibicowanie, ale nie rozumiem tej zawiści
            • koza16 Re: Bzdury... 16.03.05, 23:09
              Swiete slowa kaesiak! Jesli naprawde jestes kaesiakiem to mam do Ciebie wielki
              szacunek!
            • b.7 Re: Bzdury... 22.03.05, 12:42
              A jak miało, to czemu znowu ma nie mieć? Każdy stadion można odbudować lub
              zmodernizować. Trzeba tylko chcieć. I oto chodzi NAM.

A poza tym większość kibiców myślę, że chodzi i na kosza i na piłkę. I obu tych
              klubów chciałoby w I lidze. Tylko łatwiej jest zrobić coś tam, gdzie nie ma
              polityki, a w koszu niestety jest:(
            • Gość: ks Re: Bzdury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 19:57
              Ten klub to nie jest nowa historia pod nazwa Gornik/Zaglebie tylko kontynuacja
              fuzji z roku 92 dlatego to jest dla mnie Gornik a dla kibica Zaglebia Zaglebie
              tyle ze kibice Zaglebia nie walcza o swoj klub i o jego nazwe wiec czemu nie ma
              byc nazwy Gornik skoro to my cos robimy i przedewszystkim jezdzimy za ta
              druzyna.Kazdy zlosliwy sie czepia zebysmy spadali na Nowe Miasto ale gdyby tak
              bylo to co ze stadionem zrobiliby Thoreziacy.Dla nich pewnie byloby satysfakcja
              jak ich stadion by popadal w ruine ale mogliby chociaz na nim chlac do woli no
              i nas by tam nie bylo.Czy na pewno tego chca?
              • Gość: Thoreziak Re: Bzdury... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.05.05, 23:02
                Gość portalu: ks napisał(a):

> dlatego to jest dla mnie Gornik a dla kibica Zaglebia Zaglebie
                > tyle ze kibice Zaglebia nie walcza o swoj klub i o jego nazwe wiec czemu nie
                ma byc nazwy Gornik skoro to my cos robimy i przedewszystkim jezdzimy za ta
                > druzyna.

Synku, klub to nie tylko kibole ktorzy uzurpuja sobie prawo do zmiany historii
                tylko dlatego, ze jezdza za druzyna po okolicznych wioskach. Klub to
                przedewszystkim pilkarze, ktorzy tworzyli jego historie. Mozesz nie
                lubic "thoreziakow", ale uszanuj pilkarzy, ktorzy grali w tym klubie i tworzyli
                piekna historie walbrzyskiej pilki. Szeja, Matysek, Pawłowski, Narbutowicz,
                Urbanowicz, Bonk, Sinkiewicz, Grzesinski, Borcoń i inni ktorych nie mozesz
                pamietac, bos małolat biegajacy z kastetem.

> Kazdy zlosliwy sie czepia zebysmy spadali na Nowe Miasto ale gdyby tak
                > bylo to co ze stadionem zrobiliby Thoreziacy.

Popatrz na swoj stadion. Zaraz jednak powiesz, ze to wina miasta a nie
                kibiców. Sugerujesz natomiast, ze ewentualna demolka stadionu 1000lecia byla
                by sprawa kibicow zielono-czarnych. Ale obłuda. Tak wlasnie to
                miasto "pokochało" Gornika, ze majac do wyboru dwa stadiony zdemolowalo
                wlasnie wasz. Tak wszyscy w Walbrzychu kochaja Gornika. Powrotu nazwy chcecie
                tylko wy, garstka kiboli w mlynie. Ilu was tam jest? 20? To nie jest caly
                Walbrzych. Gornik nigdy nie bedzie wielki, chyba ze ten b-klasowy z Nowego
                Miasta zacznie osiagac znaczace sukcesy :) Czego mu serdecznie zycze. Amen
    • b.7 Do wszystkich postów powyżej. 07.03.05, 22:17
      Mam pytanie - czemu w tym narodzie każda pozytywna inicjatywa jest od razu
      obsmarowywana negatywnie? Czemu nikt nie spojrzy na to, że ktoś próbuje coś
      zrobić, tylko od razu cofa się kilkadziesiąt lat wstecz? Po co to nam teraz?

Ten kraj stoi w miejscu przez to, że żywe są podziały między postkomuchami i
      postsolidaruchami, więc nie róbmy tego chociaż w naszym mieście.
      Czy ktoś zakładając to stowarzeszenie chce podziałów? Nie!
      Czy ktoś dzieli kibiców na Górnika, Zagłębia, Victorii, Koksy, Juventuru, Wamagu
      i innych? Nie!
      Czy ktoś wyszedł z inicjatywą żeby zrobić komuś krzywdę lub dla swojego
      poklasku? Nie!

Zostało ono założone, ponieważ jest w tym mieście kilku młodych fanatyków,
      którzy wierzą, że można tu coś zrobić jeśli się stworzy klimat wokół piłki.
      Fanatyków w pozytywnym tego słowa znaczeniu, którzy mają małe dzieci i chcieliby
      ich za 10 lat zaprowadzić na mecz eliminacji Ligi Mistrzów w Wałbrzychu. Czy to
      źle chcieć coś zrobić? Czy to źle stawiać sobie cele?

Nie - najłatwiej jest według niektórych odgrzewać stare podziały i krytykować
      wszystko zamiast spróbować pomóc. Czemu nie docenia się tego co się ma i nie
      dąży do zrobienia więcej, tylko narzeka na wszystko dookoła? Fajnie jest przejść
      przez życie śmigając się tylko i narzekając na wszystko i wszystkich dookoła?

Czy ktoś powiedział, że Stowarzyszenie to tylko piłka???? To, że nie ma dopingu
      na koszu, to nie sprawa podziałów na dyscypliny, ale cichy sprzeciw wobec
      postępowania niektórych "Wesołków".

Naprawdę ciężko mi jest od razu zrozumieć krytykę, zanim cokolwiek się zaczęło
      robić. Czemu nikt z Was ktytykantów nie założył Stowarzyszenia "Wielka Krytyka"
      albo "Wałbrzych w maraźmie" albo "Nie wierzę nic i wegetuję"???? Jeśli
      odpowiedzi nie znacie, to może jednak warto spojrzeć na obiektywnie na założenia
      tego, co ma to Stowarzyszenie robić w przyszłości i może pomóc jako
      Wałbrzyszanie, a nie jeszcze dzielić.

Krytykować zawsze można wszystko, ale najłatwiej samemu nic nie robiąc.
    • b.7 Do wszystkich postów powyżej - cd... 07.03.05, 22:26
      Stojąc w miejscu - cofasz się.

Jeśli nic dziś nie spróbujemy, za kilka lat syn mnie zapyta: "tato, a czemu u
      nas jest tylko b - klasa?". Co mu odpowiem? "Wiesz co synku, ale w 130
      tysięcznym mieście z tradycjami było jedynie kilkunastu Fanatyków co chcieli coś
      zrobić, a reszta coś wspominała o jakiś podziałach w mieście na kibiców czarno -
      zielonych i biało - niebieskich, albo miała to wszystko daleka w czterech literach".

1. Nigdy nie mów, że czegoś nie można albo się nie da, dopóki nie spróbujesz.
      2. Jak już spóbujesz, rób wszystko, aby to się udało.
      3. Nie krytykuj innych za coś, czego sam nie robisz (w pozytywnym sensie).

Na koniec pytanie - czy lepiej jest mieć w mieście jeden klub 1 I lidze o nazwie
      Górnik Wałbrzych (jako tradycja CAŁEGO górnictwa w tym mieście), niż 3 w b-klasie??

Do zastanowienia dla wszystkich i pozdrowienia.
      Liczę na to, że więcej będzie osób, które się przyłączą niż pokrytykują.

Do zobaczenia i na piłce i na koszu!!
      • Gość: qrezus Re: Do wszystkich postów powyżej - cd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 23:06
        wreszcie coś optymistycznego mam nadzieję że pokażemy niedowiarkom że nam się uda nie po raz pierwszy i nie ostatni
        • le_tigre Re: Łęczna 07.03.05, 23:32
          A co Ty masz, za przeproszeniem, do Łęcznej?
          • Gość: qrezus Re: Łęczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 23:35
            chciałem tylko pokazać mniejsze miasta, którym się udało. Wiem zaraz będzie, że Łeczna to Lublin i kopalnie ale to nie oto chodzi. Wszędzie można zrobić klub i tyle, trzeba trochę pracy, szczęścia i ludzi. Mamy ludzi, chcemy pracować trzeba nam tylko szczęścia!
        • le_tigre Re: Dyskobolia 07.03.05, 23:34
          Grodzisk? Człowieku! Drużyna - przyszłość Idea Ekstraklasy.
          • Gość: qrezus Re: Dyskobolia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 23:44
            nie bardzo rozumiem Twoje posty, co mają wnieść? mamy od razu się poddać??? Grodzisk to przy Wałbrzychu wioska i tyle, mają jednego fascynata futbolu z kasą. My mamy wielu kibiców. Nie będę porównywał nas z P. Drzymałą, ale to przecież nie o to chodzi. Jak Ci to poprawi humor to mamy też mniej kasy niz Abramowicz i co z tego? Chcemy coś robić i tyle, jak nie chcesz pomóc to uszanuj to, obserwuj i oceniaj jak coś spieprzymy, ale nie bądź zwykłym marudą, który wie wszystko z góry. A co Ty zrobiłeś dla klubu???
            • le_tigre Re: Spokój 08.03.05, 00:00
              Ja Was popieram, a Ty do mnie nieładnie. Do 94 roku na Wałbrzyskie stadiony
              wchodziło się na legitymację szkolną. Jesteśmy sojusznikami, mniej nerwów na tym
              forum.
        • le_tigre Re: Hutnik 07.03.05, 23:37
          Do tego chciałbym, żeby w Pierwszej Lidze, zamiast milicyjnego mistrza,
          występował Hutnik.
          • le_tigre Re: Górnik i Zagłębie 07.03.05, 23:49
            Chciałbym też pierwszoligowych derbów w W-chu. Bo taka jest prawda o potencjale
            tego miasta. Dwie ekipy w Pierwszej Lidze, i to byłby cel, że czapki z głów.
            Natomiast Górnik/Zagłębie jest półcelem i zamazywaniem odpowiedzialności. Poza
            tym, czy ktoś zaproponowałby ( a ludzie przęknęli) połączenie City z United,
            Everton z Liverpool, Hotspoor z Crystal Palace? Widzew i ŁKS? Legię i Polonię?
            Craxę i Gwardyjskie TS Wisła? KS Górnik - GKS Zagłębie 2:1 jesienią, GKS - KS
            1:0 wiosną (bo duża płyta faworyzyje gospodarzy). I tak sezon w sezon, czasem
            któreś spadnie. A czasem trafi się medal MP.
            • koza16 Re: Górnik i Zagłębie 08.03.05, 12:19
              Zgadzam sie z Toba le_tigre! Derby napedzaly ludzi na trybuny przez caly sezon!
              To byly piekne spotkania! Mysle ze bledem bylo polaczenie. Z lekkim przekasem
              przypomne ze to wlasnie gornik upadl;)
      • koza16 Re: Do wszystkich postów powyżej - cd... 08.03.05, 12:16
        Szczerze? Nie wiem jak ci odpowedziec na to pytanie! Ja wam naprawde dobrze
        zycze, ale sentyment sentymentem. Wy pewnie troche to rozumiecie!
        • Gość: Nottingham Thorez Re: Do wszystkich postów powyżej - cd... IP: 81.168.209.* 08.03.05, 18:57
          No wlasnie. Zalóżcie stowarzyszenie Wielkie Zagłębie, co wam zalezy? To tylko
          nazwa. Pokażcie, ze macie jaja :)
          • Gość: * Ale się czepiacie.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.03.05, 19:26
            Naprawdę się czepiacie, znalazło się kilkanaście osób z jakimś pomysłem , a wy
            odrazu ich w czambuł..........niech działają i niech dalej marzą, bo jak nie
            znajdą 2 Ciupałę lub Drzymałe to nic im nie wyjdzie, a dla mnie niech sie
            nazywają Gornik i nawet Wielki jak te wieże po kopalniach,,,........
            Powodzenia,....... a jak chłopcy będą dobrze grać to ludzie będą chodzić na
            mecze(nie mówię o wariatach z ''szalikami'') i nawt kupią bilet na IV ligę.
            Ważne żeby młodziez odciągnąć od ćpania, i to tak naperawdę się liczy, zresztą
            doceniają to nawt nasi włodarze honorując Włosdzimiertza Ciołka.
            No ale władza honoruje to lud bombarduje.....to takie polskie
            • Gość: werte Bardzo dobry pomysł IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.03.05, 20:18
              Great Górnik Wałbrzych
              • Gość: UOP Re: Bardzo zły pomysł IP: 81.168.209.* 08.03.05, 20:46
                Gość portalu: werte napisał(a):

> Great Górnik Wałbrzych

Kolejny prowokator, ktory zapomnial, ze Gornika juz nie ma. I na takiej
                niepamieci i falszowaniu historii chcesz budowac Wielkiego Gornika? Wstyd i
                hańba.
            • le_tigre Re: Ale się czepiacie.... 08.03.05, 20:50
              Ciupałę....to takie polskie.
          • koza16 Re: Do wszystkich postów powyżej - cd... 09.03.05, 11:50
            Pozdrawiam Nottingham Thorez! GKS Semper Fidelis!
            • Gość: Old Squad Thorez Re: Do wszystkich postów powyżej - cd... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.03.05, 20:53
              koza16 napisał:

> Pozdrawiam Nottingham Thorez! GKS Semper Fidelis!

... póki My żyjemy :)

• Gość: Grek Re: Do wszystkich postów powyżej - cd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:45
            Ty thebilu zaloz takie stowarzyszenie
      • Gość: Thoreziak O Zagłębiu ... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.03.05, 19:34
        b.7 napisał:

> Na koniec pytanie - czy lepiej jest mieć w mieście jeden klub w I lidze
        > o nazwie Górnik Wałbrzych (jako tradycja CAŁEGO górnictwa w tym mieście),
        > niż 3 w b-klasie??

No właśnie, a dlaczego nie Zagłębie? Co z tradycją Zagłębia? Ja mam w nosie
        podziały między kibicami, bo to nie oni osiągali wyniki, a drużyny piłkarskie.
        Ktoś może nienawidzić Zagłębia ale nie da się zaprzeczyć, że to właśnie ten
        klub jako pierwszy zaistniał w ekstraklasie i jako pierwszy grał w pucharach
        (Intertoto i UEFA). To Zagłębie dało reprezentacji jednego z najlepszych
        bramkarzy, Mariana Szeję (przypominam, że Ciołek jako kadrowicz był zawodnikiem
        Stali Mielec). I jeśli już wspomniano wyżej o tradycji całego gornictwa w tym
        mieście to zaznaczę, że to właśnie Zagłębie grało w typowych barwach
        górniczych: zielonoczarnych ! Zagłębie to historia wałbrzyskiej piłki nożnej.
        Jeśli teraz ktoś chce na trupach obu nieistniejących drużyn zbudować (a
        wlasciwie tylko sztucznie zmienic nazwe) nową drużynę, to jest to
        NIEHONOROWE !!! Podobnie jak kradzież szalików swoim własnym kibicom, polecam
        lekturę księgi gości ze strony www.ksg1946.prv.pl zanim niewygodne wątki
        zostaną usunięte...
        • Gość: Thoreziak Re: O Zagłębiu ... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.03.05, 19:47
          Gość portalu: Thoreziak napisał:

> polecam lekturę księgi gości ze strony www.ksg1946.prv.pl zanim niewygodne
          > wątki zostaną usunięte...

Haha, już jeden mój usunęli :) Honorowi "kibice" wielkiego górnika :D

• Gość: Thoreziak Re: O Zagłębiu ... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.03.05, 19:56
            Oto kilka przykładów postępowania tych, co teraz zakładają wielkiego górnika :)

Wpis nr: 582 z 18.03.2005
            Imię: mlody chlopak,
            Komentarz: mam pytanie dlaczego kibic gornika okrada ze szala swojego czlowieka
            chodze na mecze gornika tylko nie doi mlynu siedze zawsze po druguiej stronie i
            co dlatego wlasnie mi ukradli kibice z mlynu szal ukradli mi pod empikie a
            ekipa jest ze srodmiescia mam nadzieje ze cos z tym zrobicie jak by zrobil to
            kazdy szanujacy sie klub pozdro dla prawdziwych kibicow gornika a nie dla
            burakow czekam na odpowiedz

Wpis nr: 584 z 18.03.2005
            Imię: kibic kosza,
            Komentarz: To samo spotkalo mnie po meczu koszykowki. Przed Osirem napadlo mnie
            trzech gnojkow i zabrali mi szalik. Powiedzieli tez, ze jak chce go odzyskac,
            to zebym przyszedl do mlyna na ratuszowa, bo tylko tam gra Gornik. Tacy
            jestescie honorowi? 3 na 1 i w dodatku kibice Gornika okradaja kibicow Gornika?
            Zostawcie ten wpis, zeby bylo wiadomo, jak honorowo zalatwiacie swoje sprawy :(

Wpis nr: 591 z 19.03.2005
            Imię: Razor,
            Komentarz: Co do tych szalikow to popieram takie akcje krojenia mulow:) nie
            chodzi tu o to ze kroi sie szaliki z biedy czy moze z braku szali bo nie o to
            tu chodzi. Kazdy kumaty kibic wie o co chodzi a wpisy typu "sciagneli mi szalik
            z szyji we wlasnym miescie i jestem ci.. ze nie umialem sie postawic"
            rozbawiaja mnie strasznie hehe. Oby wiecej takich akcji :)

Wpis nr: 593 z 19.03.2005
            Imię: BOMBEL "TORCIDA",
            Komentarz: Razor wyprzedziłeś mnie:P hehhe ja nazwę to po prostu "OLD SCHOOL".
            chłopaki my się cieszymy, że to my was wyjebalismy, a nie np Śląsk. Czyrtałem
            na stronie Śląska kiedyś jak przyjeżdżali po coś do Wałbrzycha i wpadały im
            szale. Na pewno nie były to szale głównej ekipy tylko właśnie takich mułów,
            którzy oddają bez walki itp. Kiedyś szalik mogłeś stracić nawet na meczu, teraz
            tego nie ma.BEZ ODBIORU-WASZ WÓDZ!!!
        • b.7 Re: O Zagłębiu ... 23.03.05, 08:37
          Posłuchaj - nikt tu nie mówi o jakiejś nienawiści do Zagłębia. To miasto miało
          wiele klubów i musimy pamiętać o każdym z nich - jak w Anglii. Ale na dzień
          dzisiejszy wolę mieć jeden klub w wyższej klasie rozgrywek niż kilka w
          mniejszej. I nie ważne jakiej nazwy, byle odwoływał się do tradycji CAŁEJ
          Wałbryskiej piłki.

A krojenie swoim szalików jest naganne i myślę, że Stowarzyszenie powinno z tym
          walczyć - jako jeden z celów.
    • isle dosyć biadolenia 09.03.05, 14:07
      Mówicie o derbach, to może razem przyczyńmy się do stworzenia wpierw jednego a
      potem drugiego klubu co? Ile miast w Polsce rozgrywa derby w pierwszej lidze?
      Dwa Warszawa i Kraków, a reszta cieszy się że gra w I, bądź II lidze. A my
      oglądamy w TV mecze innych zespołów z nostalgią wspominając czasy i mówiąc,
      kiedyś też graliśmy z Legią! Więc niech skończy się gadanie, marudzenie,
      siedzenie w kapciach przed TV, tylko stwórzmy RAZEM klub z którego będziemy
      dumni i z którym będziemy się utożsamiać bo myśmy go wyciągneli z dna na szczyt.
      Może jest to tylko gadanie, ale jak się nie spróbuje to nigdy się nie dowiemy,
      czy nam się uda. Jak nie wyjdzie zawsze można powiedzieć "próbowaliśmy", a to
      już coś więcej niż siedzenie i nic nie robienia, a potem ciągłe typowo polskie
      narzekanie.
      • koza16 Re: dosyć biadolenia 09.03.05, 14:48
        Tyle ze budowaniu wspolnego klubu nie sluzy zakladanie stowarzyszenia o
        nazwie "wielki gornik". Mnie sie bedzie ciezko z nim utozsamiac. Pozdrawiam
        • Gość: isle Re: dosyć biadolenia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.03.05, 15:16
          Tylko nazwa nie jest chyba aż tak bardzo istotna, prawda? Można się utożsamiać z
          daną nazwą i patrzeć klub jak popada w przeciętność i sięga dna, dobrowadzajęc
          do rozwalenia. Nie stać nas na dzień dzisiejszy na dwa kluby o ustabilizowanej
          pozycji, ba nie stać nas na żaden klub, ale możemy spróbowac aby Wałbrzych nie
          znikł na stałe z piłkarskiej mapy Polski. Tylko od nas zależy czy się uda, jeżeli
          każdy będzie się starał może coś z tego wyjść. Nawet jeżeli nie chcesz
          (bezosobowo) się przyłączyć do stowarzyszenia to nie narzekaj że jest źle, że
          nic sie nie udaje, nie wyśmiewaj idei tego przedsięwzięcia bo ktoś chce coś
          zrobić, a Ty tylko wstukujesz literki na klawiaturze i obsmarowujesz wszytskich
          dookoła orócz Siebie..
          • koza16 czy ja biadole? 09.03.05, 17:05
            Nikogo nie wysmiewam, nie obsmarowywuje! Nie narzekam tez ze nic sie nie udaje!
            Co wiecej pare postow wczesniej zyczylem powodzenia przedsiewzieciu. Musiales
            mnie z kims pomylic! Ja po prostu nie bede bral w tym udzialu, gdyz to jest
            falszowanie rzeczywistosci i historii! Ja sie po prostu obawiam ze to skonczy
            sie kolejna zmiana nazwy zespolu!
            Doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze miasta nie stac na 2 kluby na wysokim
            poziomie!
            Pozdrawiam
            • Gość: isle Re: czy ja biadole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 22:09
              Panie koza16, ja post wcześniej napisałem, że jest to bezosobowo (nie do Pana)
              tylko ogólnie, żeby wziąść się do roboty a nie ciągle ględzić że wszystko jest
              źle. Pozdrawiam Panie koza16
              • koza16 Re: czy ja biadole? 09.03.05, 23:40
                A to przepraszm, nie zalapalem. Rzeczywiscie tak jest!
    • Gość: qrezus Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 23:13
      jakie macie pomysły aby rozruszać klub? co można wymyśleć aby było lepiej? dajcie znać
      • Gość: młodzian Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 01:05
        szybkie pomysły(niekoniecznie mądre):
        1. zdecydowany i wieloletni(10lat?) plan szkolenia młodzieży
        (współpraca ze sportowym liceum/gimnazjum?)
        2. Pozyskanie sponsorów (toyota,Ronal,restauracje ze szczawna,autokomisy itd)
        3. pozyskanie sponsorow medialnych (np.TW,NWW,BRW) Szum medialny-BEZWZGLĘDNIE!
        4. walka o srodki w UM itp (niech taki pan Artur T. sie wreszcie za cos wezmie)
        5. Rozwiazanie problemu nazwy klubu!!!! (bo jak widze jest duzy PROBLEM..)
        6. walka o wszelkie mozliwe dofinansowania ze srodkow UE itp
        7. Stworzenie serwisu www z prawdziwego zdarzenia(mozliwosc zakupu i rezerwacji
        biletów przez internet itp itd)
        8. Organizacja imprez pobocznych na terenach OSiRu (Zmiana cennika wynajmu
        powieszchni OSiR-u!!! z tymi cenami Wałbrzych pozostanie kulturalną dziurą!!!)
        9. ...i na litość Boską..weźcie sie do roboty a krytykujcie gdy coś nie
        wypali....
        10. ....i przyslowiowi pan Kowalski i pan Nowak musza zapomnieć o dorabianiu
        sie przy okazji dzialan...wtedy damy rade :) POWODZENIA!
        p.s mam 20 lat i jestem bezrobotny...chetnie pomoge! kontakt:
        tygrysek99@gazeta.pl
        • b.7 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 10.03.05, 10:56
          I takie podejście mi sie podoba - podobnie jak wiele argumentów i pomysłów.
          Notabene, wiele z nich również bierzemy pod uwagę - i co najważniejsze, myślimy
          podobnie o dorabianiu się. Niech nasz SPORT nie będzie czymś, na czym można
          zarabiać, ale CZYMŚ dla Mieszkańców.

Jak Stowarzyszenie będzie zarejestrowane, to na pewno będzie miało plan działań
          na wiele lat do przodu. Uważamy, że podobnie powinno się przyjąć w Klubie.

Moja propozycja: "2013 - Liga Mistrzów w Wałbrzychu". Oczywiście z Naszym
          Klubem.
          • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 10.03.05, 11:48
            A na poczatek proponuje bardziej zmasowane plakatowanie miasta przed meczami.
            • Gość: qrezus Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 21:20
              I o to chodzi zacznijmy coś robić, krytykujmy się, patrzmy sobie na ręce, ale działajmy. W tym mieście są jedni z najlepszych kibiców w Polsce o czym świadczy frekwencja na 2 lidze S.S.A. - wtedy najwyższa w Polsce. Co do sponsorów to jest kilka pomysłów, czekamy na rejestracje i startujemy. Zresztą pierwsze dwie kolejki i tak przełozone tak więc mamy więcej czasu. Aha pamiętajcie o przekazaniu 1% z podatków na rzecz klubu!!! szczegóły na stronie www.ksg1946.prv.pl/
            • Gość: waldenburczyk Bilboard IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.03.05, 21:32
              Vis a vis Kauflandu jest taki spory bilboard z informacjami z kim i kiedy gra
              Gornik/Zaglebie. Do dzis wisi tam info o meczu z ... Luzycami Luban :)
    • Gość: qrezus Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 22:57
      Witam,
      dokumenty stowarzyszenia już leżą w sądzie potrwa to około miesiąca. Z bieżących spraw wykupiono domenę www.gornikwalbrzych.pl i będzie ona służyć również sprawie stowarzyszenia. Dodatkowo udało się zorganizować w jednej z firm wspierających biało niebieskie pasy materiału, które wspomogą oprawę meczów. Wszystkich serdecznie zapraszamy na stadion i czekamy na Wasze pomysły!
      • Gość: Pawel Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.05, 09:54
        A czy stowarzyszenie wspiera tylko klub pilkarski, czy tez koszykowke?
        Ja np. mam wiekszy sentyment do koszykowki, tu byly przeciez mistrzostwa Polski.
        Chociaz koszykarze obecnie radza sobie zdecydowanie lepiej niz pilkarze, to
        dobry sponsor niewatpliwie tez by sie przydal.
        Niezaleznie od odpowiedzi na to pytanie pomysl mi sie podoba, ciekawy bede
        nastepnych dzialan.
      • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 15.03.05, 16:28
        nie skorzystam z zaproszenia!
        • Gość: qrezus Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:49
          Akurat Ciebie nie zapraszałem, bo jesteś największą marudą tego wątku. Mam pytanie co Ty zrobiłeś dla klubu w Wałbrzychu niezależnie jaki by nie był? Pomogłeś komuś, miałeś jakiś pomysł, działałeś? Jestem bardzo ciekaw.
          Pozdrawiam i mam nadzieję na szybką odpowiedź.
          Wszystkich przepraszam za to pranie brudów, ale musiałem zareagować.
          • le_tigre Re: KP Porto 15.03.05, 21:33
            Najbardziej wspiera klub ten, który chodzi na mecze albo ogląda je w telewizji.
            Najbardziej wspiera klub ten, który kupuje bilety za 150 funtów i ten, który
            abonuje najlepiej dwie, w najgorszym razie jedną telewizję cyfrową za 1500 zł.
            rocznie. Kasa rządzi, a jak rządzi mądrze albo jest jej bardzo dużo, to i wyniki
            przyjdą. Grodziski przedsiębiorca ma podgrzewaną płytę i Puchary. A Grodzisk do
            Wałbrzycha to się ma jak, szynka z pewnego owada do prawdziwej.
          • le_tigre Re: KP Porto przegrywa 1:0 15.03.05, 21:35
            • le_tigre Re: KP Porto przegrywa 3:1 15.03.05, 22:36
          • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 16.03.05, 12:39
            Nie uwazam sie za marude, ale dziekuje za wyroznienie, zawsze to milo byc w
            czyms najwiekszym;)))
            Klub wspieralem, chodzilem nalogowo na na mecze do momentu kiedy nazywal sie
            KP. Po powolaniu SSA po prostu przestalem chodzic, przestal mnie interesowac.
            Od A-klasy znow zaczalem chodzic, jestem regularnie na stadionie.
            Nigdy nie organizowalem zadnych stowarzyszen itp, bo wg mnie maly jest sens
            tego rodzaju dzialan, a o zarzadzaniu podmiotem gospodarczym niewiele wiem wiec
            do zarzadu sie nie pchalem. Probuje natomiast na wiele sposobow zachowac w
            narodzie pamiec o Zaglebiu Walbrzych! Poza tym nie mieszkam w wchu! A te bialo-
            niebieskie szmaty wsadzcie sobie w .....
            • Gość: Nottingham Thorez Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.03.05, 20:01
              koza16 napisał:

> Probuje natomiast na wiele sposobow zachowac w
              > narodzie pamiec o Zaglebiu Walbrzych! Poza tym nie mieszkam w wchu!
              >A te bialo-
              > niebieskie szmaty wsadzcie sobie w .....

Brawo Koza ! Wreszcie jakis mądry głos. Pamięć o Thorezie nie zaginie, bo jest
              jeszcze "kilku" ludzi, ktorzy chodzili na Ratuszową, pamietaja mecze w
              pucharach Intertoto i UEFA. Było trzecie miejsce w ekstraklasie. Dlaczego dzis
              wszyscy wspominaja tylko wielkosc Gornika? A Thorez to co? Nie zbudujecie
              wielkiego Gornika na zagłębiackiej tradycji. Budujcie go na Nowym Miescie. To
              wlasnie Gornik Nowe Miasto jest spadkobiercą waszej, kaesiackiej tradycji. Ma
              ta sama nazwe i gra na tym samym stadionie. I w klasie prawie tej samej, w
              ktorej w 1991 roku zakonczyl swoj zywot Gornik :) Historii nie da sie oszukac.
              I jeszcze jedno: gdzies juz czytalem, ze typowe gornicze barwy to barwy ZIELONO-
              CZARNE !!!!!!!!! Wezcie to pod uwage......
              • Gość: MEMENTO Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:12
                Pamiec zginie razem z Wami.
                • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 16.03.05, 22:58
                  I tu sie mylisz! W zylach wielu ludzi plynie wciaz zielono-czarna krew!
                  GKS Semper Fidelis!
                  www.lechia.gda.pl/cgi-bin/forum/post/6987.shtml
                  • antinowhere Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 17.03.05, 09:02
                    Pozdrawiam wszystkich kibiców starego, dobrego Zagłebia. To były mecze,
                    to był klimat !Z całym szacunkiem dla kibiców KSG , ale mam awersję do
                    biało -niebieskich barw :).Dlatego nie chodzę teraz na 1000-lecia i oczywiście
                    nie piszę się do żadnych Waszych inicjatyw. Nie imponuje mi to, w stowarzyszeniu
                    jest kilku prawników, dziennikarzy, etc. Gdybyście wiedzieli, jacy goście są
                    wciąż kibicami Zagłebia....:)
                    • le_tigre Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 18.03.05, 16:59
                      I ligę zobaczyłem dzięki KSG. Natomiast wielkie mecze widziałem dzięki GKS, na
                      tzw. zapleczu ekstraklasy (wtedy jeszcze tak się rozgrywki nie nazywały). Dwa
                      wielkie kluby ( w zestawieniu wszech czasów PS KS jest 39 a Zagłębie 41,
                      wyprzedzają takie kluby jak: Czarni Lwów, Jagielonia, Siarka) i dwa piękne
                      obiekty, których to, dajmy na to KSP, mogłaby nam pozazdrościć. Już KP W-ch miał
                      ograniczony sens, źle się stanie, kiedy szef stowarzyszenia kibiców Wielki
                      Górnik zostanie prezesem Górnika - Zagłębia. Dwa porządne kluby w 150 tyś (z
                      okolicami) mieście to nie jest żaden luksus. PS. Był w W-chu klub, zwący się
                      Victoria, III liga. Pamięta ktoś?
                      • Gość: Old Squad Thorez Stowarzyszenie Kibiców 'Wielkie Gó....o' IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.03.05, 21:29
                        le_tigre napisał:

> PS. Był w W-chu klub, zwący się
                        > Victoria, III liga. Pamięta ktoś?

No ba! Victoria też miala kibicow a kibicowali im ... w glownej
                        mierze "thoreziacy", zwlaszcza partyzantka z Gorc :) Mozna bylo przelac milosc
                        do pilki na dwa kluby. Teraz bandzie wyrostkow przeszkadza Zagłębie w nazwie,
                        ale siara, hanba i wstyd. Ci, co zalozyli WG wysmiewaja sie publicznie z
                        kibicow koszykarskiego Gornika. Sraja we wlasne gniazdo. Jak tacy ludzie maja
                        odbudowywac walbrzyski futbol, to bedzie posmiewisko w oczach Polski.
                        Chyba zaraz zabiore sie do napisania odpowiedniego artykulu do TMK
                        • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielkie Gó....o' 18.03.05, 23:25
                          heh, pewnie ze pamietamy o Victorii
                          Gornik Thorez-Victoria!!!!!1
                          • Gość: Gorcowy Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielkie Gó....o' IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 21:58
                            Spadkobiercą Victorii jest nowy klub - Górnik Gorce. Gornik w nazwie nie wziął
                            się z sympatii do Górnika Wałbrzych, bo takiej brak, ale był to ukłon w stronę
                            najstarszych sympatyków i piłkarzy dawnego ( lata 40 i 50 ) Górnika Gorce.
                            Ponieważ wśród założycieli nowego klubu było wielu kibiców Zagłebia ( m.in. Ś.P.
                            Adaś-mulat ) przyjęto zielona-czarne barwy na pamiątkę...
                            Obecnie Górnik Gorce występuje w 6 lidze.
                        • b.7 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielkie Gó....o' 22.03.05, 12:46
                          A wiesz wogóle jacy ludzie tworzą stowarzyszenie? Co sobą reprezentują? Jakie
                          mają cele? Czy wiesz, że Oni kibicują także koszykówce?

Chyba nie, bo byś tego gó... nie pisał.
    • Gość: Qrezus Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 00:22
      interesujące,że najwięcej komentarzy mają kibice Zagłębia?! Jak tak bardzo nie podoba Wam się inicjatywa, dlaczego sami nie spróbujecie coś zrobić? Lepiej tłuc w kompa. Po Waszych wpisach widać kompletne nie zrozumienie idei stowarzyszenia i raczej dość błędny i kompletnie nietrafiony opis jego założycieli. Oczywiście łatwiej przyczepić się do nazwy niż samemu coś działać. Przecież nikt nie zabronił Wam stworzyć coś podobnego lub zupełnie innego, ale wspierającego wałbrzyski football. Mimo, że z wieloma Waszymi wpisami się nie zgadzam proponuję zróbcie coś, bo niszczyć każdy potrafi.
      • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 22.03.05, 11:23
        Nikt nic nie niszczy!!! A idei stowarzyszenia rzeczywiscie nie rozumiem. bo
        niby jaki jest cel jego powolania??? Co, bedziecie pozyskiwac ogromne
        fundusze?? Niby jak?? A z ktorymi konkretnie wpisami sie nie zgadzasz??
        • b.7 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 22.03.05, 12:37
          Niszczy się negatywnym nastawieniem - a celami stowarzyszenia są:
          - pomóc klubowi,
          - wsparcie finansowe,
          - integracja kibiców,
          - tworzenie pozytywnego wizerunku klubu,
          - wsparcie młodzieży (patrz ostatnie mistrzostwa Wałbrzycha),
          - pozyskiwanie środków finansowych na różnego rodzaju działalność itp.

Czy to są złe cele i czy może gdzieś tu jest mowa o barwach i animozjach
          klubowych?? A czemu nikt inny wcześniej się nie zdecydował na takie coś? Lepiej
          oczywiście trafiać obok, ale jak będziesz całe życie tak trafiał, to nie daleko
          zajdziesz. Lepiej wyjdą Ci, co obiorą jakiś cel i do Niego dojdą.
          • Gość: Green/Black Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 12:52
            Wszystko pięknie, tylko dziwne byłoby pozytywne nastawienie kibiców do
            stowarzyszenia działającego pod nazwą "Wielki Górnik".I to dla klubu, który
            działa na dawnych "śmieciach" Zagłębia. Cokolwiek byście nie powiedzieli, jest
            to jednak UZURPACJA.
            Pozdrawiam
          • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 22.03.05, 18:38
            b.7 napisał:

> Niszczy się negatywnym nastawieniem - a celami stowarzyszenia są:
            ++No trudno zebym byl pozytywnie ustosunkowany do takiego pomyslu??
            > - pomóc klubowi,
            ++a w jaki konkretnie sposob?
            > - wsparcie finansowe,
            ++jw.
            > - integracja kibiców,
            ++taaaa to na pewno osiagniecie, zycze powodzenia (az sie zasmialem jak to
            przeczytalem)
            > - tworzenie pozytywnego wizerunku klubu,
            ++no tworzycie, nie mam co. Bieganie po murawie jak nic temu sluzy
            > - wsparcie młodzieży (patrz ostatnie mistrzostwa Wałbrzycha),
            > - pozyskiwanie środków finansowych na różnego rodzaju działalność itp.
            ++ konkrety, konkrety, konkrety....
            >
            > Czy to są złe cele i czy może gdzieś tu jest mowa o barwach i animozjach
            > klubowych?? A czemu nikt inny wcześniej się nie zdecydował na takie coś?
            ++ w nazwie stowarzyszenia jest o tym mowa
            Lepiej
            >
            > oczywiście trafiać obok, ale jak będziesz całe życie tak trafiał, to nie
            daleko
            >
            > zajdziesz. Lepiej wyjdą Ci, co obiorą jakiś cel i do Niego dojdą.
            ++ dzieki za rade, ale co do mojej sygnatury to radze nauczyc sie czytac ze
            zrozumieniem!
            • b.7 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 22.03.05, 22:24
              Stowarzyszenie dopiero się rejestruje, więc jakie byś chciał konkrety? A co do
              zrozumienia, umiem czytać, pozostaje jednak kwestia doboru cytatów do
              wypowiedzi. Powiem szczerze - jak wyśmiewasz od razu coś co ludzie chcą zacząć
              robić, to tylko świadczy o twoim poziomie...

... o sorry - on jest obok Ciebie. Aaa, nawet sobie poszedł...
              • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 22.03.05, 22:45
                no to gratuluje zaczynania dzialalnsci bez jakiejkolwiek koncepcji! Czytac byc
                moze umiesz, ale jak 70 % spoleczenstwa nie rozumiesz tego co czytasz! Nie
                przejmuj sie, jestes w wiekszosci a wiekszosc ma przeciez racje, czyz nie??
                A poza tym niczego nie wysmiewam, tylko krytykuje, to zasadnicza roznica, a
                skoro jej nie dostrzegasz to swiadczy o twoim poziomie....
                • b.7 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 23.03.05, 08:29
                  Koncepcję mamy, ale podaje ją się po rozpoczęciu działalności - to nie jest
                  polityka, żeby za wczasu rzucić mnóstwo haseł, a potem ich nie realizować.
                  Prawda?

Krytykować każdy potrafi, ale samemu coś zrobić to już nie. Krytyka dla mnie to
                  podanie od razu swoich racji i argumentów wraz z uzasadnieniem, jeśli tego nie
                  zrobiłeś, jesteś tylko prześmiewcą i jednym z wielu malkontentów i marudów. Nie
                  nazywaj więc czegoś krytyką, jak nie wiesz co to jest.
                  Dziwi mnie poza tym Twoja "krytyka" jak to nazywasz, czegoś, zanim to naprawdę
                  wystartuje i zacznie działać, ale cóż. Można się w tym kraju do tego
                  przyzwyczaić.

A jeśli chodzi o czytanie, to nie należę do większośći, gdyż sam wyciągam
                  wnioski i interpretuję. Poza ty jestem jednostką, a większość to miliony lub
                  tysiące:) Większość akurat nic nie stara się robić, więc skoro ja próbuję, to
                  jestem chyba w mniejszości, nie?

A jeśli mam coś napisać, to piszę, a nie stosuję nie zrozumiałe dla mnie
                  cytaty:)
                  • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 23.03.05, 14:30
                    No ale zeby zachecic kogos do dzialania w tym stowarzyszeniu to chyba nalezy
                    przedstawic jakies konkrety, a temu chyba ten watek sluzy? A moze sie myle?
                    Wiesz w polityce tez nie chodzi o to zeby "rzucić mnóstwo haseł, a potem ich
                    nie realizować"! To ze wiekszos w tym kraju (w tym i ty) tak mysli powoduje ze
                    jest jak jest!
                    Ja swoje argumenty przeciw podalem, jesli ich nie znalazles to po raz kolejny
                    klania sie czytanie ze zrozumieniem.
                    Widzisz w cywilizowanym swiecie krytykuje sie cos przed zaczeciem dzialalnosci,
                    jesli to sie nie podoba, nie ma sensu, jest szkodliwe. Wiesz skad
                    przyslowie "Polak madry po szkodzie"??? Sztuka jest zauwazyc i zwrocic uwage
                    przed katastrofa a nie po powiedziec " a nie mowilem"
                    No rzeczywiscie, chwala ci za to ze chcesz cos zrobic! Z tym ze hitler tez
                    chcial! (sorki za porownanie, pierwsze ktore przyszlo mi do glowy!) Chodzi
                    rowniez o to zeby jesli juz cos robisz, robic to dobrze!
                    Ja tez nie stosuje niezrozumialych dla mnie cytatow!
                    • Gość: Qrezus Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:24
                      Kozo czytając Twoje posty myślę, że przez Ciebie i Tobie podobnych nasz kraj i nasz klub wygląda jak wygląda. Co do argumentów to w Twoich wypowiedziach oprócz tego, że nie podoba Ci się nazwa nic konkretnego nie znalazłem. Ja n.p. uważam, że masz głupią ksywkę i Ty to samo mozesz myśleć o mojej i co z tego. Wszyscy już wiedzą, że nie podoba Ci się pomysł więc proponuję, żebyś nie pisał więcej na tym wątku bo nic nowego nie wymyślisz. Co do nazwy każdy chciałby aby nasz klub był Wielki a co do Górnik to kiedyś po połączniu na stadionie wisiały flagi biało niebieskie i zielono czarne i to nie kibice Górnika zdjęli te zielono czarne. To moja ostatnia odpowiedź na Twoje posty. Zamiast walić w kompa zrób coś na rzecz Wielkiego Zagłębia trzymam kciuki.
                      • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 24.03.05, 21:45
                        Jakbys dobrze poszukal to znalazlbys rowniez argument ze kompletnie nie ma
                        koncepcji dzialania tego stowarzyszenia. Ale to na szczescie nie moje
                        zmartwienie! I tyle w tym temacie. z teza gloszaca ze kazdy by chcial
                        zeby "nasz" klub byl wieki to bym uwazal! Ja wolalbym przede wszystkim zeby
                        byl rzeczywiscie nasz, a o wielkosci mozna porozmawiac pozniej. Zreszta chyba
                        ktos tu ma jakis kompleks;)
                        Co do flag na stadionie 1000-lecia to musisz wiedziec ze sam kiedys wywiesilem
                        zielono czarne flagi i chcieli je zdjac kibice gornika. Bylo to w czasach KP.
                        Na szczescie byla ochrona. Za to probowali mnie dorwac poza stadionem,
                        uratowalem sie dzieki szybkosci nog i znajomosci Bialego Kamienia. Czy to choc
                        troche tlumaczy moja niechec do tej inicjatywy? Mam nadzieje ze to zrozumiesz.
                        Na recz wielkiego Zaglebia nie zrobie na razie nic bo po pierwsze nie istnieje
                        cos takiego, a 6 sezonow w ekstraklasie to nie powod zeby klub nazywac wielkim,
                        a po drugie nie mam w tej materii srodkow (kasa, misiu, kasa jak mawial pewien
                        znany trener), a organizowanie kolka wzajemnej adoracji mnie nie interesuje!
                        A wstawki o nickach kompletnie nie rozumiem. Gdyby na forum wpuszczano tylko
                        ludzi z "madrymi" nickami to hulaly by przeciagi....
                        Pozdrawiam!
                      • Gość: Nottingham Thorez Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.03.05, 21:48
                        Gość portalu: Qrezus napisał(a):
                        > kiedyś po połączniu na stadionie wisiały fla
                        > gi biało niebieskie i zielono czarne i to nie kibice Górnika zdjęli te
                        > zielono czarne

Co tez opowiadasz za bzdety. Sciagacie "swoim" szaliki to Zagłebiu byscie nie
                        skroili? Wasze posty i czyny swiadcza przeciwko wam ...
                        • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 24.03.05, 22:29
                          no wlasnie mi i dwom kolegom chcieli sciagnac. Na szczescie sie postawilismy i
                          wymiekli bo ochrona byla. Ale poza stadionem troche nas pogonili!
          • Gość: Nottingham Thorez Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.03.05, 20:16
            b.7 napisał:
            > a celami stowarzyszenia są:
            > - pomóc klubowi,
            > - wsparcie finansowe,
            > - integracja kibiców,
            > - tworzenie pozytywnego wizerunku klubu,
            > - wsparcie młodzieży (patrz ostatnie mistrzostwa Wałbrzycha),
            > - pozyskiwanie środków finansowych na różnego rodzaju działalność itp.

I oczywiście zmiana nazwy klubu na Górnik, prawda? Przecież tu i ówdzie już się
            odgrażacie, że tak będzie. Wymazanie z nazwy Zagłębia to największy nietakt ze
            strony waszego stowarzyszenia. To olewanie tradycji walbrzyskiej piłki.
            • b.7 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 22.03.05, 22:25
              Gdzie to jest powiedziane, napisane?
              • Gość: Nottingham Thorez Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.03.05, 22:51
                b.7 napisał:

> Gdzie to jest powiedziane, napisane?

Sam to napisałeś kilka wątków wyżej. Oto cytat:

"Na koniec pytanie - czy lepiej jest mieć w mieście jeden klub 1 I lidze o
                nazwie
                Górnik Wałbrzych (jako tradycja CAŁEGO górnictwa w tym mieście), niż 3 w b-
                klasie??"

Sclerosis Multiplex ?
                • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 22.03.05, 23:20
                  raczej demencja , juz sam pomysl nazwy tego ztowazyszenia tego dowodzi;)
                • b.7 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 23.03.05, 08:32
                  Jakbyś nie zauważył, było to pytanie. Skoro na nie nie odpowiedziałeś, po co
                  mówisz o sklerozie?
                  • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 23.03.05, 14:31
                    skoro to pytanie, to zakladam ze ty odpowiadasz na nie twierdzaco! I tu jest
                    problem!
                    • b.7 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 23.03.05, 16:46
                      Dlaczego? Proszę o krótkie wyjaśnienie.
    • timberwolf Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 27.03.05, 21:24
      Prawdziwe zamiary zdradza niejaki "Gringo",kibic górnika . W poście do kibiców
      Śląska pisze on m.in.:

"... Załozylismy Stowaryszenie "Wielki Górnik", którego nadrzędnym celem jest
      powrót do czasów gdy bylismy na równi z Wami ( myśle, że tak można stwierdzić )
      pierszą siła na Dolnym Śląsku. Zeby raz na zasze wytrącić argumenty z rąk
      Thoreziakom poprzez nasze działania Zarząd klubu w najbliższym czasie
      przegłosuje kwestę naqzwy i powstanie klub o nazie K.S górnik Wałbrzych. Nazwa
      była tylko i wyłącznie ze wględów finansowych. Chodziło o wyrwanie kasy z
      miasta na klub. "

Czyli,prywatne stowarzyszenie wyrywa publiczną kasę na własne cele ...
      Może lepiej róbcie swoje "wielkie gie" za własne pieniądze?

Pełny tekst i inne ciekawostki:
      slasknet.com/phpBB2/viewtopic.php?t=566&sid=004aa885ad4c3e39cb09b2dbc30664f7
      • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 27.03.05, 22:10
        Dzieki! Mysle ze to konczy dyskusje! A jak rozumiem pisownia oryginalna? To
        duzo tlumaczy!
        • timberwolf Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 27.03.05, 22:23
          Pisownia oryginalna jak najbardziej.Zreszta ci kolesie sami piszą "górnik"
          przez małe "g".
          Pozdrawiam
          • Gość: Thoreziak Nieuki .............. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.03.05, 11:15
            timberwolf napisał:

> Pisownia oryginalna jak najbardziej.Zreszta ci kolesie sami piszą "górnik"
            > przez małe "g".
            > Pozdrawiam

No, ale w zarzadzie maja jednego prawnika po studiach. Moze nauczy pisac
            poprawnie swoich kolegów?
            • Gość: Green/Black Re: Nieuki .............. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.05, 11:22
              Gorzej, jeśli takie teksty zapodaje ten prawnik z Górnika. Albo dziennikarz:)).
              • koza16 Re: Nieuki .............. 28.03.05, 11:51
                To na pewno ten dziennikiarz;)
      • Gość: Thoreziak Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.03.05, 13:05
        timberwolf napisał:

> Pełny tekst i inne ciekawostki:
        > slasknet.com/phpBB2/viewtopic.php?t=566&sid=004aa885ad4c3e39cb09b2dbc30664f7

Wątek się rozwija :)
        • Gość: Green/Black Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.05, 19:57
          Qrw...Skąd się biorą takie muły ,jak ci kibice "Wielkiego Górnika".
          Bo to przecież niemożliwe, aby być takim od urodzenia:)))
      • b.7 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 29.03.05, 12:59
        Po pierwsze - zawsze trzeba sobie zakładać cele wyższe niż inni,
        Po drugie - nie rozumiecie idei stowarzyszeń i "ich prywatności". Stowarzyszeń
        nie rozpatruje się w kategorii prywatnych, bądź nie. Bo inaczej każde byś
        musiał tak nazwać. Jak lekarze wnioskują o pieniądze na leczenie, to na
        prywatne??

A Stowarzyszenie "Wielki Górnik" będzie wnioskowało o każde pieniądze na cele
        przewidziane w Swoim Statucie.
    • Gość: Thoreziak obsrancu Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:11
      Ten Thoreziak mnie konkretnie wku..a.Masz zal do nas ze istniejemy i cos
      robimy.Przeciez tobie tego nikt nie broni abys walczyl o klub i nazwe
      Zaglebie.Widac tylko jak sie napinasz w internecie i nic wiecej.Ujawnic sie tez
      nie ujawnisz bo sie pewnie obawiasz o swoje zdrowie.Coz dziwny z Ciebie
      gosc.Wypisujesz o nas na roznych forach ale oko w oko z nami nie staniesz ze
      swoja wielka rzesza kolegow thoreziakow.Ja wierze ze nadejdzie kiedys
      dzien......
      • timberwolf Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 28.03.05, 21:28
        Łał,kibic KSG ! Jesteś tym prawnikiem,czy dziennikarzem ?:))
        • Gość: Witek KSG Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.francozet.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 28.03.05, 21:37
          Kurde, ale fajny wątek: 3 Thoreziaków rozpisuje się o stowarzyszeniu kibiców
          KSG (-: Dobre, bardzo dobre.
          To jeszcze zbieszcie tylko 12 osób i też możecie założyć swoje
          stowarzyszenie... Tylko czy jest Was aż tylu...
          • timberwolf Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 28.03.05, 22:19
            Gość portalu: Witek KSG napisał(a):

> Kurde, ale fajny wątek: 3 Thoreziaków rozpisuje się o stowarzyszeniu kibiców
            > KSG (-: Dobre, bardzo dobre.
            > To jeszcze zbieszcie tylko 12 osób i też możecie założyć swoje
            > stowarzyszenie... Tylko czy jest Was aż tylu...

O mada faka ! Musimy się "zbieszać" ? "zebszać" ? To Ty jesteś tym
            dziennikarzem?
            • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 29.03.05, 14:40
              chyba jednak prawnikiem, bo wie ile osob potrzeba zeby zalozyc stowarzyszenie;)
              • Gość: clannad Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 30.03.05, 07:28
                Koza16 - jakbyś chciał coś zrobić albo ewentualnie pogadać o Zagłębiu to napisz
                maila na clannad@poczta.onet.pl
                • koza_16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 01.04.05, 15:13
                  Nie nie, szkoda mi czasu na Zagłębie. Ja jestem tylko taki malkontent i
                  narzekam na forum. Mnie się nic nie chce. Lubię krytykować i nic więcej poza
                  tym.

Dajmy se spokój z tym Zagłębiem:((
                • koza_16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 01.04.05, 15:14
                  I Ty też nic nie rób, bo po co??

Zostaw to.

Gnijmy lepiej tak jak jest....

Nie róbmy nic.

Trafiłem obok? Dobrze, że gdzieś wogóle...
                  • koza16 Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' 01.04.05, 15:25
                    dla niespostrzegawczych to jakis podszywajacy sie kibic kurnika!
                    • Gość: grabarz futbolu Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.05.05, 22:33
                      koza16 napisał:

> dla niespostrzegawczych to jakis podszywajacy sie kibic kurnika!

Jasne, nie dosc, że koza_ z kreseczką to jeszcze i baran z kurnika ;) 3w1
      • Gość: Cesarz Bismarck Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:35
        Czy to wazne kim jestem.Dla ciekawosci nie jestem w stowarzyszeniu ale sledze
        posty tego Thebila na forach w calej niemal Polsce i szkoda mi go ze szuka
        wszedzie wsparcia w swojej walce i nic mu z tego nie wychodzi.Powspomina stare
        czasy z przypadkowymi znajomymi i to wszystko.powinien sobie powspominac i na
        tym zakonczyc a nie nas oczerniac bo nic mu to nie da i tak bedziemy istniec a
        nie wszyscy tez biora jego zale na powaznie
    • Gość: malik Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 13:49
      Tylko dla kogo to wszystko? Po kilku latach wybrałem się ostatnio na mecz
      Górnika z Gawinem.Podobno mecz decydyjący o awansie.Zdumiała mnie bardzo
      niska frekwencja,brak dopingu,słaby poziom gry kopaczy.Ech,kiedyś to były
      mecze...
      • Gość: qrezus Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 23:18
        masz w większości rację, ale jeśli chodzi o kopaczy to był najlepszy mecz jaki widziałem w IV lidze. Niestety nie mamy już ekstraklasy. A po to, to wszystko aby było lepiej.
        • Gość: malik Re: Stowarzyszenie Kibiców 'Wielki Górnik' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 00:00
          No racja.W sumie do piłkarzy nie można mieć pretensji-to tylko 4 liga-daj
          Boże by była wyższa.Brakowało jednak-w otoczce meczu-ciśnienia,adrenaliny.
          Wszystko było takie senne.
          Bez atmosfery nie bedzie chyba żadnych awansów, bo z kasą przecież też nietęgo.
          Życzę więcej "ikry" i pozdrawiam.
      • timberwolf Coś cicho o naszych ulubieńcach:) 15.05.05, 22:46
        • timberwolf Re: Coś cicho o naszych ulubieńcach:) 15.05.05, 22:48
          Nic nie słychać o nowych sukcesach,pozyskanych sponsorach itd.
          Pochwalcie się, kibice WIELKIEGO GÓRNIKA !
          • Gość: Thoreziak Kibole w areszcie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.05.05, 22:40
            Polecam artykuł z dziesiejszego wydania NWW, strona 5. Kilka fragmentów
            opisujących dzialaność stowarzyszenia "wielki" Górnik:

"Siedmiu z jedenastu zatrzymanych "kibiców" Gornika Walbrzych trafilo za kraty.
            Zamaskowani mezczyzni najpierw wysledzili, a pozniej brutalnie pobili czterech
            kibicow z Olesnicy. Uzywali palek i kastetów (a wiec sprzęt! hańba! -
            przyp.Th.), ktorymi poranili ofiary. Nastepnie ukradli im szaliki klubowe,
            koszulki i telefon komorkowy. W trakcie zajscia napastnicy kilkakrotnie uzywali
            okrzykow "Gornik Walbrzych".

Stowarzyszeniu "Wielkie G..." gratulujemy (nomen omen) członków.
            • Gość: ABM Re: Kibole w areszcie IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 21.05.05, 17:29
              No to już przegięcie na całego. Ta banda chlystków i wyrostków przynosi
              wałbrzyszanom i klubowi sportowemu wstyd. Jak wam nie wstyd? Uwazacie, ze to
              co zrobiliscie jest godne kibica? Tak dziala to wasze stowarzyszenie? Prosze o
              odpowiedz.
              • Gość: julia Re: Kibole w areszcie IP: *.iic.pwr.wroc.pl 01.06.05, 09:13
                Słowo Sportowe podało, że już policja ma 14 "herosow" i szuka
                tylko "nieformalnego szefa". "Herosom" grozi do 12 lat więzienia, a nielatom
                pewnie poprawczak. Zanosi sie na fajny pokazowy proces. Póki co reszta nie
                bardzo wie co ma z sobą zrobić... Nawet Magilla nie potrafił poderwać osttanio
                ich do dopingu...

A Bartek Nowak (to ten dziennikarz) właśnie organizuje akcję uwiarygadniania
                zmiany nazwy klubu z G/Z na "Kurnik". Ciekawe kto bedzie liczył glosy oddane
                przez czytelników ? pewnie ben... z kolegami

W każdym badz razie jest pewien problem - ci kolesie nie śmierdza groszem -
                skoro nawet wode mineralną skubnęli chlopaczkom z Oleśnicy...

Podpowiadam jak to przeskoczyć- nie napadajcie na staruszki kupujące TW i
                NNW !!! Wystarczy stać przy bramie stadionu i zbierać bilety od wchodzących
                kibiców. Później juz zostaje tylko wypełnić ankiety. Ale bez przesady nie
                trzeba raz lewą reką a raz prawą i różnymi kolorami długopisów. Może pisać
                jeden kibic, najlepiej student - no chyba ze wszyscy studenci KSG sa teraz
                na "dołku"...
                W ten sposób na każdym meczu spokojnie możecie uzbierać z 200 głosów !! A jak
                dogadacie sie z zarządem, żeby wam dali gratis trochę biletów i ankiet to
                będzie tego jeszcze więcej. I wygrana gwarantowana - bo Thoreziakom na pewno
                nie będzie się chciało tracić pieniędzy na znaczki pocztowe...
                Swoją drogą to Ciekawe czemu ludzie mają do wyboru tylko dwie nazwy klubów ?
                Może chętnie zagłosowali by na jakąś inną ?
                • b.7 Bo nowy klub powstał z dwóch poprzednich 01.06.05, 11:18
                  ... więcej ich nie było:)
            • b.7 Kto powiedział, że to byli członkowie? 01.06.05, 11:16
              Akurat członkowie Stowarzyszenia odcinają się od podobnych incydentów i
              potępiają takie zachowanie. Nie ma jeszcze władz, które mogłyby oświadczenie
              wydać, więc publicznie się nic nie ukaże.
          • b.7 Re: Coś cicho o naszych ulubieńcach:) 01.06.05, 11:20
            A Ty chciałbyś wszystko od razu? Najważniejszy jest plan działań. A ten mamy.

I jak moje hasło się nie sprawdzi - 2013 Liga Mistrzów w Wałbrzychu, to wtedy
            mnie rozliczysz:)
            • le_tigre Re: spokojnie 01.06.05, 16:25
              Stowarzyszenie nie może wydac jakiegoś oświadczenia? Czy to jest oficjalne
              stanowisko stowarzyszenia? Czy ktoś tam nad tym wszystkim jeszcze panuje?
              Tak to jest, kiedy się stowarzyszacie, ale czasu na lekturę Prawa o
              stowarzyszeniach to już się nie chce poświęcić. Pozdrawiam kibiców Czarnych.
              • b.7 Re: spokojnie 02.06.05, 08:17
                Stowarzyszenia formalnie jeszcze nie ma - nie ma władz ani reprezentantów.
                Dlatego nie ma oświadczenia.
                • Gość: julia Stowarzyszenia jeszcze nie ma... IP: *.iic.pwr.wroc.pl 02.06.05, 09:26
                  Ja tu czegos nie rozmiem. A moze po prostu nie doczytalem... 3.03.2005 powstało
                  Stowarzyszenie "WG", qrezus 14.03 stwierdził, że dokumenty są już w Sądzie
                  Rejestracyjnym i sam proces potrwa około miesiąca. Uważni czytelnicy tego forum
                  wiedzą, że "wśród 15 założycieli było m.in. 2 prawników i dziennikarz".
                  Dziennikarz trzeba to przyznać dobrze się spisuje !! Choć biedny musi chyba
                  godzić dziennikarski obietywizm z własnymi "przekonaniami kibicowskimi". Ale
                  jedno jest pewne szum medialny Bartek organizuje. I pominę tutaj sprawę Pogoni
                  Oleśnica.
                  Ale co z prawnikami !!! już mamy czerwiec - a Stowarzyszenie dalej jest
                  nieformalne. Nie ma własnej pieczątki !! Nie ma prezesa !! Prosimy o info ze
                  Sądu Rejestracyjnego.
                  • le_tigre Re: Stowarzyszenia jeszcze nie ma... 02.06.05, 11:47
                    Kury szcz.. prowadzać, stowarzyszeni w niemocy.
                  • b.7 Na Sądy nic nie poradzisz 02.06.05, 11:53
                    • Gość: Pani Mariola Re: Na Sądy nic nie poradzisz IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.06.05, 12:44
                      Mam nadzieje, ze te sady szybko wydadza skazujace wyroki dla pseudokibicow
                      • Gość: Old Squad Thorez Re: Na Sądy nic nie poradzisz IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.06.05, 14:28
                        Gość portalu: Pani Mariola napisał(a):

> Mam nadzieje, ze te sady szybko wydadza skazujace wyroki dla pseudokibicow

Zatrzymanie pseudokibica.
                        Policjanci zatrzymali 17-letniego mieszkańca Wałbrzycha podejrzanego o to, że
                        dwa miesiące temu na drodze między miejscowościami Wolibórz i Jodłownik
                        zaatakował wraz z innymi pseudokibicami pięciu mieszkańców Oleśnicy wracających
                        z meczu w Nowej Rudzie. Do zdarzenia doszło 23 kwietnia . Jadącym samochodem
                        kibicom z Oleśnicy zajechały drogę cztery auta, z których wysiadło kilkunastu
                        młodych mężczyzn. Wyciągnęli z pojazdu pięciu mieszkańców Oleśnicy, których
                        pobili. Następnie zabrali sześć szalików klubowych, koszulkę , flagę, plecak i
                        telefon komórkowy łącznej wartości 350 złotych. Do tej pory zatrzymano 15
                        podejrzanych osób, wobec 9 zastosowano tymczasowe areszty.

Źródło: www.prw.pl
                        • Gość: grabarz futbolu KSG i Tychy forever ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.06.05, 18:19
                          b.7 napisał:

>Akurat członkowie Stowarzyszenia odcinają się od podobnych incydentów i
                          >potępiają takie zachowanie.

Od takich też? Przecież to Wasz sztama?

"Pseudokibice GKS Tychy trafili do aresztu

Dwunastu pseudokibiców GKS Tychy, w wieku od 20 do 25 lat, aresztował w piątek
                          sąd w Radomsku (Łódzkie). Wszystkim postawiono zarzut czynnej napaści na
                          policjantów. Grozi im kara do 10 lat pozbawienia wolności.

"Dziesięciu z nich aresztowano na trzy miesiące, dwóch pozostałych trafi do
                          aresztu na miesiąc" - powiedział komisarz Wojciech Auguścik.

W nocy z środy na czwartek dwa autobusy i trzy busy ze 120 kibicami ze Śląska,
                          którzy przyjaźnią się z sympatykami jednego z łódzkich klubów, zjechały na
                          stację benzynową w Stobiecku Szlacheckim k. Radomska. Grupa wracała po meczu
                          derbowym Widzew- ŁKS Łódź. 30 chuliganów weszło do baru, w którym skradli
                          artykuły spożywcze o wartości prawie tysiąca zł.

Gdy eskortujący kibiców policjanci chcieli ich wylegitymować i ustalić sprawców
                          kradzieży, zostali obrzuceni butelkami po piwie oraz innymi przedmiotami.
                          Funkcjonariusze oddali kilka strzałów ostrzegawczych w powietrze oraz wezwali
                          dodatkowe posiłki z kilku miast. Dwunastu najbardziej agresywnych mężczyzn
                          zostało zatrzymanych i przewiezionych do policyjnej izby zatrzymań w Radomsku.
                          Ośmiu z nich było pijanych. Mieli od 1 do ponad 2 promili alkoholu w wydychanym
                          powietrzu"

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka