Dodaj do ulubionych

Nasza klasa - opinia

IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.08, 20:44
Głupie i banalne pytanie. Co sądzicie o tym portalu, wiadomo - boom na niego
dalej trwa. Osobiście mam tam swój profil ale mam kilka przemyśleń (nie każdy
może się ze mną zgodzić):
- wydaje mi się, że tam m.in spełniają się ludzie, którzy byli inni czy też
gorsi (nie mam tu dobrego słowa) w czasie szkoły, jak widzę te swoje
koleżanki, które nie były zbyt piękne (też nie jestem :) a teraz mają piękne i
zatuszowane zdjęcia i gwiazdorskie ujęcia :)
- ponadto osoby, które siedzą na jakimś byle fotelu w jakimś pokoju i mają
podpis - Majorka czy Kanary :)
- czy też osoby, które chwalą się wszystkim co tylko zdobywają i "lansują" się
tym na zdjęciach,
- nie mówię już o tych, którzy wysyłają zaproszenia do mnie a znają mnie tylko
z widzenia, nawet nie jesteśmy znajomymi - nigdy sobie cześć nie mówiliśmy,
Obserwuj wątek
    • Gość: Maria Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 21:09
      - pkt.1 - piszesz głupoty - każdy miał lepsze i gorsze chwile -
      człowiek dorasta, dojrzewa, zmienia sie
      - pkt.2 musisz zwracać aż taka uwage na takie rzeczy ? - jakie to ma
      znaczenie jak ktoś siedzi, na czym itp - nie musisz ogladać tych
      osób na zdjeciach - ja ogladając zdjecia moich znajomych dostrzegam
      wiele innych rzeczy a nie to czy ktoś siedzi na fotelu czy gdzie
      indziej
      - pkt.3 - a cóz takiego mozna dostrzec na tych zdjeciach niz to co
      jest ogólnie dostepne, znane i przyjemne dla oka?? co tzn ,,lansuja
      się??

-pkt.4 a kto Ci każe przyjmowac zaproszenia od osób których nie
      znasz, albo nie chcesz ich znać??? a moze jest ktoś kto chce
      zamienić z Toba parę słów??? Moze ta osoba która Cie zaprasza ma Ci
      cos do powiedzenia??? Moze pamieta Cie i zaprasza mając na uwadze
      okoliczności o których Ty zapomniałaś???

Moim skromnym zadaniem każdy kto ma profil w ,,naszej klasie,, moze
      swobodnie zarządzać swoim kontem, nawiazywać znajomości lub wracać
      do starych na zasadzie wolnego wyboru, a jezeli Ty siedzisz i
      tylko ,,latasz po zdjeciach,, i wynikiem tego są wymienione przez
      Ciebie spostrzeżenia
      • Gość: ktoś tam Re: Nasza klasa - opinia IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.08, 00:10
        - pkt1 - sądzisz, że piszę głupoty, ok. Tylko jak wytłumaczyć to, że osoba która była )nazwijmy to po imieniu) brzydka i miała np. nieładną cerę i dalej ja ma umieszcza swoje zdjęcie obrobione w jakimś programie graficznym i wygląda jak modelka (widuję ją czasami na ulicy i dalej źle wygląda)

- pkt2 - jasne, że nie jest ważne na czym ta osoba siedzi, czy na fotelu czy na krześle. Tylko czemu ma służyć ten portal? chyba odnajdowaniu znajomych i ewentualnie zobaczeniu jak teraz wyglądają. Są profile na których jest po 100 zdjęć i przypomina to istny pamiętnik ... 10 zdjęć psów, kogo to interesuje. Wiem, napiszesz, że jak mnie to nie interesuje to nie oglądaj i masz racje - nie robie tego bo wystarczy mi tylko miniaturka tego zdjęcia.

Po co np. wiele moich koleżanek umieszcza zdjęcia swojego dziecka? czy myślisz, że kogoś po latach interesuje oglądanie paru zdjęć jej dziecka w każdej pozycji (na placu zabaw, w domu, w piaskownicy itp).
        Wydaje mi się, że zamieszczanie swoich dzieci to jest dość prywatna sprawa, zarezerwowana dla bliskich danej osobie ludzi... czy ktoś zapytał dziecko o zdanie? napiszesz może, że ma portalu ma bliskich sobie ludzi - ok, może i ma, ale ilu? może z 10 - a co z reszta 400 znajomych?

Galeria 60 zdjęć - zastanów się dlaczego te wybrano? Czy
        faktycznie nie kryje się za tym to, że chciano innym pokazać co się
        ma i gdzie to się nie było?

Myślę, że dla wielu to leczenie kompleksów i autoreklama. To
        ludzkie, chcemy się pochwalić.dlaczego tak jest, że jedni zamieszczają kilkadziesiąt
        zdjęć, a inni jedno czy żadnego? Czym się kierują dobierając zdjęcia?
        Nie oszukujmy się, że nie zwracamy na to uwagi, że nie oceniamy –
        oczywiście, oceniamy i zdjęcia i liczbę znajomych.

Podsumowując:
        Słabo mi, jak widzę te panny, które umieszczają tam jakieś sesyjki na pięknych sofach i czekają na komentarze typu: "ślicznie wyszłaś" itd-ŻENADA!

Dla sprostowania - jestem facetem.
        • Gość: vtv Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 07:34
          Portal dla niedowartosciowanych. Wiejski festyn na ktorym ludzie przescigaja sie
          w ilosci znajomych i zdjec z wakacji w 'ukochanej' Hiszpanii etc.
          • Gość: Native Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 10:48
            Zdecydowanie sie zgadzam. Jeszcze tylko opcja oceniania i bedzie fotka z 14
            milionami userow. Zenujacy sa ludzie co maja po 100 zdjec i z kazdej wycieczki
            dodaja nowe. Swoja droga w ilu trzeba byc szkolach zeby do twoich znajomych z
            klasy nalezalo 300++ osob? Zal.ru gdzie sa hakerzy jak ich potrzeba ? - _ -
        • Gość: MM Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 07:36
          Witam mam takie zdanie na ten temat jak << ktoś tam >> ale zgadzam sie również z <<Marią>> więc usunęłam konto na NK i mam spokój i więcej czasu .Pozdrawiam .
          • Gość: so Re: Nasza klasa - opinia IP: *.chello.pl 25.06.08, 14:52
            Jest to ciekawe zjawisko społeczne i z tego co wiem już jest badane
            od strony naukowej. Nawiasem mówiąc wiele z tego co pisze kolega na
            początku jest zgodne z prawdą a szczególnie swoisty ekshibicjonizm w
            ukazywaniu swoich sukcesów uwieńczonych egzotycznymi wyjazdami..
    • Gość: uijyh Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 17:52
      Krotko, mam kompletnie gdzies zdjecia czy opisy, nie ogladam tego.
      Chce miec tylko kontakt do znajomych ze szkoly, zawsze mozna zorganizowac jakis
      zjazd od czasu do czasu
      • Gość: angol Re: Nasza klasa - opinia IP: *.centertel.pl 25.06.08, 20:26
        ktos niggdy nigdzie nie był tu pokazał całą anglie komentarze
        własne po ang wiocha dla niedowartośćiowanych
        • Gość: ja Re: Nasza klasa - opinia IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 20:41
          a moze ty nigdy nigdzie nie byles.a moze ty raz w zyciu sie gdzies wyrwales.a moze ty niepotrafisz dac fajnego komentarza.a moze ty boisz sie pokazac swoja twarz i zalogaowales sie jako ... cos by przeszukiwac innych znajomych.
          • Gość: mmm Re: Nasza klasa - opinia IP: *.sattom.pl 26.06.08, 08:27
            no i co z tego skoro sie z byle g..na nie chwali publikujac kupe zdjec w swojej
            galerii na NK. skoro nie potrafi "dac fajnego komantarza" to nie komentuje -
            proste. dla mnie gosciu ma racje. najbardziej zakompleksieni maja najbardziej
            rozbuchane profile - wszystko w tym temacie.
    • Gość: dqd231 Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 18:09
      Taki elektroniczny notes kontaktowy do znajomych sprzed lat. Jesli ktos to uzywa
      do innych celow to wspolczuje
      • ropuch11 Re: Nasza klasa - opinia 26.06.08, 20:03
        Święta racja,straszna wioska ten portal.Zlikwidowałam konto po paru
        dniach,kiedy odzywali się jacyś ludzie,z którymi chodziłam do klasy
        1 semestr albo w ogóle ich nie znam i nie mam ochoty na jakiekolwiek
        kontakty.Fakt jest taki,że najsłabsi uczniowie najszerzej rozpisują
        się o ukończeniu jakichś marnych uczelni i tych głupich wczasach za
        psi pieniądz.Albo wstawiają zdjęcia z cudzego ogrodu lub
        domu.Żenada.Wszystkie kompleksy mogą uleczyć.Może ten portal ma
        wartość terapeutyczną?
        • Gość: angol Re: Nasza klasa - opinia IP: *.centertel.pl 28.06.08, 14:05
          chcecie sie pośmiac? czytajcie komentarze nawet kilka do swoich
          zdjec nikt nic miłego nie pisze to musze ja?kazdy z was ma takiego
          znajomka na NK tylko po co jaki kompleks tym sie leczy?
          • Gość: romek Re: Nasza klasa - opinia IP: *.centertel.pl 29.06.08, 17:51
            nk dobra dla sfrustrowanych starych panien znam z autopsi
            • Gość: ja Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 21:21
              Nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki!!! Kiedyś on kochał się we mnie bez
              wzajemności - teraz po latach role sie odwróciły. Smutne i boli. Gdybym mogła
              cofnęłabym czas i nawet nie spojrzała w stronę N-K.
              • Gość: dota87 Re: Nasza klasa - opinia IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.08, 21:25
                To chyba jestem zakompleksioną ,sfrustrowaną starą panną bo mam konto na
                naszej-klasie i regularnie je odwiedzam . Bez sensu , najlepiej zaszufladkować
                ludzi w kategori 1-2 zdjęć - norma 2-5 zdjęć lekkie kompleksy >5 niedostosowanie
                społeczne ;) Stereotypowe myślenie .
                • Gość: utyu Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 09:48
                  Jak inaczej mozna okreslic ludzi, ktorzy co tydzien maja nowe zdjecie, czesto
                  nie siebie ale i calej rodziny, domu, auta, z wakacji i przez minimum 2h
                  dziennie przegladaja profile, zeby trafic na kogos kto wydaje im sie znajomym i
                  powiekszyc swoj zbior? Tak robia chyba tylko nastolatki i ludzie z kompleksami
                  chcacy pokazac gdzie to on nie byl na wczasach, jakim ladnym autem jezdzi i ilu
                  ma znajomych
          • Gość: ja kasia Re: Nasza klasa - opinia IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.08, 21:19
            SKARBIE ZNAJAC SPRAWE I CIEBIE mysle ze POPROSTU ZAZDROSCISZ zwyklym milym ludzia ktorzy moga traktowac taka nk jako prosta zabawe.nie widze w tym nic zlego.czasem traca glupota ale to ludzie tworza ten portal i czasem kazdego moze poniesc.PROPONUJe wiecej TOLERANCJI SPOKOJU I MILOSCI DO LUDZI I SWIATA... hehe teraz mnie ponioslo caluje cie mocno
    • Gość: Jestem w n-k Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 14:29
      Jestem "przeciętnym" człowiekiem po 50-ce cieszy mnie w/w portal w tym sensie że
      mogę spotkać znajomych ze szkoły których losy rozrzuciły po kraju jak i
      świecie.We wszystkim jak i tu trzeba mieć do tego dystans i chwała nam jeżeli
      umiemy ocenić tych czy tamtych,czym się oni kierują że to piszą lub jakie
      zdjęcia wklejają,jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.Bardzo
      mądre,nie podoba mi się to nie jestem tam.Ale na boga nie opluwajmy wszystkiego
      tego co nam subiektywnie się nie podoba.Z poważaniem dla wszystkich .
    • Gość: k Re: Nasza klasa - opinia IP: *.chello.pl 01.07.08, 11:58
      portal fajny bo faktycznie można odświeżyć znajomości.

a jeśli ktoś uważa że to dla niedowartościowanych (pewnie często
      też tak jest) to nie widze w tym nic złego. Jeśli ten potral ma
      kogoś dowarto.ściować to dlaczego innym to przeszkadza.?
      • Gość: ... Re: Nasza klasa - opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 14:04
        Jedyny plus tego portalu to ten ze mozna odnalezc znajomych na
        ktorych odnalezieniu nam akurat zalezy. Reszta to jeden wielki kicz
        i wstyd mi za tych ludzi ktorzy bez umiaru wklejaja fotki, pisza
        zenujace komentarze ze ktos super wyglada (a zdjecie paskudne jak
        cholera), itp. itd mozna tak w nieskonczonosc......wymieniac.
    • Gość: asdasfef Re: Nasza klasa - opinia IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.08, 14:31
      to jedna wielka zakrojona na szeroką skalę inwigilacja a pomysł zapodany ze
      stron amerykańskich bo zawsze musimy kopiować coś od kogoś.

w usa rząd nie daje rady każdego inwigilować więc wymyślili że sami się piszecie
      w neta a ich komputery wychwycą waszą pocztę , wasze dane itd. a amatorzy reklam
      i banerów wyskakujących na portalu będą trzepali wielką kasę myśląc że ktoś na
      nie kliknie i może kupi ich produkty :):)

www.nasz-klasa.pl -----to wielka porażka i naiwniaki pomogli frajerzyną zarobić
      mega szmal.
      • Gość: MAJECZKA SUper to pracy IP: 137.164.143.* 24.07.08, 16:24
        szukasz pracy?
      • Gość: fog Re: Nasza klasa - opinia IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.08, 18:23
        nie wiem kto ma kompleksy ci co maja profil na nk czy ci ktorzy
        wypowiadaja sie na ten temat na tym forum jak stare plotkary
        komentuja co kto robi na sfoim komputerze jezeli ktos jest z czegos
        dumny np. z dziecka dlaczego sie tym nie pochwalic moze niektorzy
        pszeginaja ale to nic w porownaniu do osoby ktora zaczela to forum
        czysty objaw zazdrosci
        • Gość: ktoś Re: Nasza klasa - opinia IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.08, 18:48
          masz rację. zazdroszczę :) powiedz mi jeszcze czego :) bogatej galerii hehehehe
          przeczytaj dokładnie moje 2 pierwsze wypowiedzi i skomentuj - może zrozumiesz
          jej sens. pozdrawiam
          • Gość: Gosc 1111 Re: Nasza klasa - opinia IP: *.dyn.optonline.net 25.07.08, 06:31
            CZym sie rozni NK od innych portali z ktorych masowo korzystaja
            ludzie w CYWILIZOWANYCH krajach? Np. MySpace? Jest to swietna okazja
            dla ludzi w srednim wieku by zaczac korzystac z najnowszych srodkow
            komunikowania sie. Ile osob dzieki NK zaprzyjaznilo sie w Polsce z
            Internetem, wysyla i otzrymuje wiadomosci przez NK, a wczesniej nie
            mialo nawet konta email? A zdjecia, coz nie musicie ich ogladac, ja
            lubie. Podsumowujac, wiecej plusow niz minusow.
            Zamiast marnowac energie na wysmiewanie zalozycieli i uzytkownikow,
            myslcie nad idea jak zarobic taka kase jak oni. Nie zazdroscic i nie
            krtykowac, to bardzo polska i bardzo negatywna cecha!
            Bubu
    • Gość: ekhem.. Re: Nasza klasa - opinia IP: 62.87.128.* 25.07.08, 07:14
      dlaczego kiedy w polsce cos lub ktos odnosi sukces, od razu ma rzesze
      przeciwnikow czujacych sie lepszymi od innych (tych zadowolonych)? to tez
      powinni zbadac, jezeli jesli nikt tego jeszcze nie uczynil. Czy wiecie jaka jest
      idea stworzenia internetu? jest wolnosc slowa i wyrazania wlasnych poglądów,
      dlatego macie prawo do "oceniania" innych, nazywania ich "wiesniakami" ale tak
      naprawde to wy stajecie sie tymi "wiesniakami" komentujac to, jak w cyrku
      normalnie, nie odpowiada? olej to... no chyba ze szukasz u innych poparcia zeby
      nie czuc sie odosobnionym. Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow nk i nie
      uzytkownikow ;)
      • Gość: nja Re: Nasza klasa - opinia IP: 76.216.57.* 26.07.08, 04:59
        Portal odniosł sukces aczkolwiek jest plagiatem. Taki portal juz dwa
        lata wczesniej istnial na Wegrzech!
        • Gość: ekhem...2 Re: Nasza klasa - opinia IP: *.wlb.vectranet.pl 26.07.08, 19:28
          jak bylo na węgrzech to w innym miejscu na świecie juz nie moze byc? kurde
          przerąbane :( ide sie pociąć...
          • innewidoki Re: Nasza klasa - opinia 26.07.08, 20:56
            myślę, że dyskusja jest zbędna. 14 milionów Polaków ma tam swoje profile i
            dywagacje ideologiczne są troszkę bezsensowne drogi autorze wątku ;)
        • Gość: Ewa Re: Nasza klasa - opinia IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.08, 21:24
          Gość portalu: nja napisał(a):

> Portal odniosł sukces aczkolwiek jest plagiatem. Taki portal juz
          dwa lata wczesniej istnial na Wegrzech!

W takim razie wegierski portal jest plagiatem naszego krajowego
          szkolnelata.pl/index.php , ktory ma znacznie wiecej, niz
          cztery lata. Nie rozwinal sie tylko dlatego, ze mial niewiele do
          zaoferowania i mial mniej bajerów. W kazdym razie strona dziala do
          dzis i mozna sie tam zalogowac czyniąc tym samym konkurencję dla NK.
          • Gość: gosc Re: Nasza klasa - opinia IP: *.dyn.optonline.net 27.07.08, 03:49
            Nie wymyslili tego na Wegrzech ani w Polsce. W USA jest juz bardzo
            dawno , a pewnie Europa Zach tez to ma.
            Pa
            • Gość: heh Re: Nasza klasa - opinia IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.11.08, 13:07
              śmiech na sali ta Nk
              • Gość: koko Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 15:55
                Pomysł przedni, niestety niektórzy faktycznie przesadzają. Wszystko jest dla
                ludzi i jeżeli jest stosowane w umiarze to wszystko jest ok, gorzej jak ludzie
                popadają w manię i nie ma dnia ni godziny bez NK .
                Sądzę również, że jest to swoisty wyścig szczurów tyle, że wirtualny i tu wolna
                wola kto chce to startuje w banalnym wyścigu a kto nie ten po prostu rozmawia na
                różnych forach z dawnymi znajomymi.

Ja zamieściłam jedno swoje zdjęcie a liczbę znajomych okroiłam, mam w nosie, co
                pomyśli sobie osoba, której zaproszenia nie przyjęłam.
                Naturalnie zachowanie wszystkich maniaków na NK jest trochę irytujące ale
                przecież oni sami sobie wystawiają świadectwo, w związku z tym, co nam do tego
                czy i w jaki sposób ktoś się ośmiesza.

Myślę również, że najbardziej najeżdżające na NK klasę osoby, to te które swego
                czasu dość aktywnie zasilały jej szeregi aż się znudziło, albo aż nie zjadła ich
                zazdrość.

Wkurzają mnie jedynie nawiedzone mamy, które z uporem maniaka pchają setki zdjęć
                swoich dzieci.
                Kobiety apeluję tylu popaprańców zasiada przed komputerami w wy im własne dzieci
                wystawiacie. Zastanawiam się nieustannie, co kieruje Tymi kobietami głupota czy
                też brak wyobraźni.
                • czina1958 Re: Nasza klasa - opinia 07.11.08, 17:49
                  Powinni zlikwidować konta tych maniaków NK, którzy mają masę zebranych fikcyjnych kont. To staje się już dla niektórych uciążliwe i nudne.
                  • Gość: aaa Re: Nasza klasa - opinia IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.11.08, 14:48
                    ja tez przewertowalem znajomych i zosatawilem tylko tych z ktorymi sie witam na
                    ulicy..
    • Gość: zaginieni.pl Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 15:24
      Ja na nk bywam coraz rzadziej.Odkad pojawila sie opcja "prezenty" i
      inne infantylne gadzety, stwierdzilam ze ta strona to jedno wielkie
      nieporozumienie. Stronie z cala pewnoscia brakuje tzw "klasy".
    • Gość: apsik Re: Nasza klasa - opinia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.11.08, 15:49
      metr poniżej dna
    • Gość: do ktoś tama Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 18:48
      zamknij się i nie zazdrość !!!!!nic pewnie nie masz i nie masz się czym
      chwalić!!!!!miernoto polska...........
      • Gość: kazio Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 18:55
        Metr poniżej dna, to fakt.
        • Gość: leon Re: Nasza klasa - opinia IP: *.wlb.vectranet.pl 18.11.08, 19:12
          Najlepsze są zdjęcia lasek w ciąży i np.opis...już niedługo
      • Gość: ktoś tam Re: Nasza klasa - opinia IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.08, 21:48
        masz rację, nie mam się czym chwalić. A Ty przeczytaj inne wpisy innych ludzi i
        wtedy się wypowiadaj, miernoto Polska? kto Cię tego nauczył zakuty łbie :)
    • Gość: sara Re: Nasza klasa - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 08:32
      Mysle ze nie mozna generalizowac. Nk moze byc calkiem fajnym
      sposobem na komunikowanie sie z ludzmi na ktorych ci zalezy ale nie
      masz czasu zeby do kazdego z osobna pisac maila czy wysylac zdjecia.

Ja tylko dlatego zamieszczam rozne zdjecia i opisy w
      dzialach "zajmuje sie" gdyz w ten sposob informuje o tym co robie
      znajomych ktorzy sa w anglii, rodzine dalsza i blizsza z ktora nie
      ma czasu sie czesto spotykac.

Szkoda tylko ze na nk nie ma opcji typu: "pozwol ogladac zdjecia
      osobom ktore wybiore z listy znajomych ja sama". Byloby to to bardzo
      fajne. Ja na przyklad mam w znajomych studentow ktorych ucze i nie
      bardzo chcialabym zeby widzieli moje zdjecia ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka