Dodaj do ulubionych

Uwaga na firmę FLOMAR z Boguszowa meble kochenne

IP: *.wlb.vectranet.pl 21.01.09, 19:14
Witam, chcę wszystkich ostrzec przed tą firmą. Firma pobrała 50% zaliczki na
wykonanie zamówienia i tyle ją widzieli. Zgłosiłem sprawę na policję. Facet
mnie unika nie odbiera telefonów jeśli widzi ze to ja dzwonie, jeśli go
dopadnę z innego numeru przeprasza umawia sie na inny termin i znowu tyle go
widziałem a numer oczywiście jest juz spalony. Boguszów-Gorce, ul. 1 Maja 44
Obserwuj wątek
    • Gość: on Re: Uwaga na firmę FLOMAR z Boguszowa meble koche IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.09, 19:55
      dziwię Ci się, ja bym się wybrał do tego Boguszowa, wszedł z zaskoczenia do
      zakładu - złapał gościa za szmaty i rzucił nim na ścianę. Pieniądze oddałby w
      zębach. Proste
      • Gość: Ja Re: Uwaga na firmę FLOMAR z Boguszowa meble koche IP: *.chello.pl 21.01.09, 20:05
        święte słowa
      • Gość: Bogdan Re: Uwaga na firmę FLOMAR z Boguszowa meble koche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 23:19
        Jeżeli nie chcecie mieć problemów i mieć meble dobrej jakości , które będą wam
        służyły lata to polecam firmę PPHU Vis z Wałbrzycha , która działa również na
        teranie Boguszowa - Gorc fajne chłopaki potrafią doradzić i super obsługa podaję
        telefony 606694859 i 604144329
        ja jestem bardzo zadowolony z ich usług , a firma Flomar powinna się od nich
        uczyć jak robić meble
    • Gość: klient Re: Uwaga na firmę FLOMAR z Boguszowa meble koche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 07:37
      Szanowny Panie lub Pani, ja korzystałam z usług tego Pana i wykonał
      szafę w przedpokoju i meble kuchenne Zrobił to solidnie i w
      terminie.Nigdy mnie nie unikał
      Dziś pewnie sie cieszy, że państwo reklamujecie jego firmę.
      szkoda,że negatywnie, ale zawsze to reklama. Polecam tą
      Firmę.Pozdrawiam
    • Gość: Jan Re: Uwaga na firmę FLOMAR z Boguszowa meble koche IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.09, 08:40
      To dziwne, bo ja też zamawiałem meble kuchenne u tego Pana i jestem bardzo
      zadowolony. Z terminami było srednio, ale jakość super. Polecam, solidny gość.
      • Gość: klient Re: Uwaga na firmę FLOMAR z Boguszowa meble koche IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.09, 09:07
        A ja czekam już 8 tydzień zero kontaktu ze strony pana Florczaka. Dzwonie tylko
        ja z mizernym skutkiem. Według mnie to oszustwo.
        Zero informacji dlaczego go nie ma. Telefonów nie odbiera zgodnie z umową na
        której jest napisane, że jak nie wywiąże się z zamówienia ze swojej winy firma
        zwraca zaliczkę -zaliczki zwrócić nie chce.
        Umawiał sie ze mną na montaż z mojej inicjatywy bo ja dzwoniłem około 7 razy za
        każdym razem nie przyjechał i nawet nie zadzwonił ze go nie bedzie.
      • Gość: saski Re: FLOMAR z Boguszowa meble koche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 15:23
        Witam ja sama zamawiałam meble w tej firmie i jestem bardzo
        zadowolona dziwie sie ludzia bo morze z nimi jest coś nie tak
        pozdrawiam Anna
    • Gość: Ewa do klieny IP: *.centertel.pl 22.01.09, 09:03
      Masz chłopie pecha tak jak ja z zakupami na Allegro.Jedni polecają sprzedawcę na
      100%pozytywów,a ja padłam na nieudanej transakcji.Ty masz to samo-jedni go
      polecają,a Ty go ganiasz za kasą za niewykonanie zlecenia.Zrób to co Ci radzą
      inni.Może rzut o ścianę go nauczy,że nie wolno oszukiwać innych.No właśnie,a co
      na to nasza zafajdana policja?
      • Gość: klient Re: do klieny IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.09, 09:09
        Policja nie widzi problemu ze strony Flomaru. Określili to jako ryzyko
        gospodarcze i odsyłają do sądu. Zrobili tylko notatkę.

• Gość: Ewa do klient IP: *.centertel.pl 22.01.09, 12:24
          Proponuję Ci uzbroić się w cierpliwość i poczekać na te zamówione meble,może ten
          skubaniec wreszcie się zlituje i Ci je zrobi.Jeżeli tak,to mu nie dopłać tej
          drugiej kwoty.Wtedy niech on poda Cię do sądu,albo zgłosi na policję.Zobaczysz
          czy też mu odpowiedzą to samo co Tobie-że to ryzyko gospodarcze.Pozdrawiam i
          życzę jak najszybciej załatwienia pozytywnie Twej sprawy.Policja by się tym
          zajęła,gdyby miała z tego korzyści.
        • Gość: edi do kient IP: *.centertel.pl 22.01.09, 12:31
          Dlaczego nie złożysz skargi do odpowiednich władz,t.z.do Ochrony Praw
          Konsumenta,czy coś podobnego.Na naszą policję nie masz co liczyć,bo to tacy sami
          oszuści jak i inni,a może i ten kutafon siedzi u nich w kieszeni?
          • Gość: Cameleon Re: do kient IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.09, 13:04
            Czepiliście się gościa jak rzep psiego ogona, to że klient jest
            niezadowolony to już jego problem, opisuję historię tak jakby nie
            wiedział co ma zrobić dalej. Są instytucję typu PIH gdzie mozna taką
            sprawę załatwić w trybie natychmiastowym ( piszę o tym ponieważ
            byłem w podobnej sytuacji ), a to że szlocha i pisze tu na forum to
            tylko czysty przykład nie wiedzy i bezradności. Pozdrawiam...
            • Gość: klient Re: do kient IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.09, 15:13
              wątek założyłem ku przestrodze nie żeby się wypłakać bo doskonale wiem co mam
              zrobić. Sprawę zgłosiłem na policję gdyż czuję się oszukany.
              Facet nie znalazł czasu dla mnie żeby chodź zadzwonić ale posiliłem się na
              prowokacje i wezwał go do siebie mój znajomy przyjechał dosłownie na drugi dzień
              -po kolejna zaliczkę ! Byłem tam też ja nie potrafił się racjonalnie wytłumaczyć
              więc to zgłosiłem na policję.
              Rzecznik Praw Konsumenta radzi oddać sprawę do sądu -tak też zrobię.
              • Gość: Cameleon Re: do kient IP: *.centertel.pl 22.01.09, 20:12
                Proponowałbym od PIH-u, wtedy ma sie silne argumenty , a to tylko
                zaledwie tydzień...
                Ale cóż, zrobisz co zrobisz i chęć biegania rok po sądach napewno
                Cię usytasfakcjonuje...
                Zal mi Ciebie, ponieważ jak sądzisz, zostałeś oszukany ale dlaczego
                się nie wypowie Ten co zawinił?
                Smierdzi mi to pseudoreklamą...Powodzenia
                • Gość: klient Re: do kient IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.09, 11:56
                  Sprawa ma się toczyć bez mojego udziału.
                  PIH nie przyszedł mi do głowy faktycznie wydaje się być bardziej trafny
                  • klara_78 Re: do kient 23.01.09, 12:05
                    Jeżeli masz umowę i określony termin wykonania to wyślij facetowi
                    wezwanie do zwrotu zaliczki lub wydania towaru z określonym terminem
                    np 3 dni. Jeżeli się nie wypłaci to załóż sprawę w sądzie. Mozesz
                    też złożyć w Prokuraturze zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa -
                    wyłudzenie pieniędzy.
                  • Gość: Cameleon Re: do kient IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.09, 12:29
                    Czy pan czasem nie mieszka na ulicy Grodzkiej ??
                    Jeżeli tak to już wiem z kim rozmawiam i jeśli to prawda to proszę
                    raz jeszcze zadzwonić pod ten sam numer co wtedy, pomogę znależć
                    rozwiazanie ...
              • Gość: gość portalu Re: do kient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 23:01
                prowadzę zakład usługowy i czasami spotykam się z trudnymi
                klijentami nie ma pewności czy Ty do nich nie należysz i może
                należałoby ostrzec innych przed tobą ,ale jak tego dokonać skoro
                jesteś bezimienny .Pozdrawiam Panie Oszukany :-))
                • Gość: koko Re: do kient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 23:12
                  To dlaczego skoro klient trudny, właściciel nie odda mu jego pieniędzy.
                  Nawiasem mówiąc zaliczka 50% to dość sporo.
                • Gość: redy Re: do kient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 15:28
                  Ja terz twierdze że ludzie są rużni i nie zawsze trzeba żle mówić o
                  firmie ,a czasami trzeba wziąść poprawke na ludzi i klientów
                  • Gość: kuchniePRO Re: do kient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 14:18
                    ZAPRASZAMY DO NOWEGO STUDIA MEBLI KUCHENNYCH W SZCZAWNIE-WAŁBRZYCH
                    PRZY UL.SIENKIEWICZA 39a . WYKONUJEMY MEBLE
                    KUCHENNE,SZAFY,BIURA,APTEKI,RECEPCJE . SKLEP FIRMOWY PRODUCENTA. 791-
                    83-02-16

SERDECZNIE ZAPRASZAMY
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka