Dodaj do ulubionych

Lista super pediatrow...

16.07.04, 22:10
... takich, u ktorych Wasze dzieci sie nie boja i z ktorych Wy jestescie
zadowolone. Takich, ktorzy sa kompetentni i zawsze Was wysluchaja i dobrze
poradza, a nie spuszcza na drzewo.
Ja zaczynam. Przychodnia Proximum - doktor Anna Murmylo.
Obserwuj wątek
    • mama.zuzi Re: Lista super pediatrow... 11.08.04, 15:52
      Dr Lipowska - Dolmed, pediatra - alergolog.
      Na szczęście nie miałam okazji się przekonać w przypadku "dzieci chorych", ale
      rzeczowo odpowiada na zadawane pytania, nie narzuca swoich rozwiązań (np.
      rodzajów szczepionek dobrowolnych) i moje dziecię się jej nie boi, a za obcymi
      Zuzia nie przepada.
    • margarettka Re: Lista super pediatrow... 12.08.04, 15:01
      hej,
      a to ciekawe co piszesz o dr Murmylo, ja sie przepisalam z Proximum. Fakt, ta
      pani doktor jest bardzo mila, ale mam troszke watpliwosci co do jej
      kompetencji...np zapisala zle kropelki do oczka mojemu synkowi - okulistka
      zlapala sie za glowe i stwierdzila, ze takie silne kropelki daje sie dzieciom
      jak juz naprawde nic nie pomaga. No w kazdym razie nie czekajac na inne
      mozliwosci sprawdzenia jej kompetencji przepisalam sie do Dolmedu, wlasnie do
      dr Lipowskiej chodze i jestem bardzo zadowolona!
    • polibius Re: Lista super pediatrow... 24.08.04, 21:50
      Polecam dr Joannę Koralewską, która przyjmuje przy ul. Abrahama 38b nr tel 368
      19 19. Sprawdziłam już 4 ech pediatrów, i przy niej pozostanę. Ma świetne
      podejście do maluszków, moja 5 cio miesięczna Ania zawsze zaszczyca ją szerokim
      uśmiechem. Z tego co zauważyłam ma bardzo dużo pacjentów. Ja mieszkam niedaleko
      Abrahama, a poleciła mi ją koleżanka, która dojeżdża do niej z Biskupina. Ma 2
      specjalizacje II stopnia z neonatologii i pediatrii.
      Od kiedy Ania skończyła 33, 5 miesiąca przeobraziła się w okropną płaczkę.
      Kiedy przyjechaliśy do pani dr, ona pokazała nam 2 ćwiczenia, które z Anią
      mieliśy wykonywać i .. Ania od 1 miesiąca, jest przekochana i prawie w ogóle
      nie płacze.
      Pozdrawiam
    • elaw2 Re: Lista super pediatrow... 31.08.04, 12:00
      Pan dr. Podlaska. Przyjmuje na pl. Katedralnym (dawna przychodnia Szkół
      Wyższych). Kompetentna, z podejściem do dzieci i w ogóle super. Sama też jest
      mamą. Bardzo polecam.
      • stuartmalutki Re: Lista super pediatrow... 25.09.04, 12:45
        Popieram, niedawno mialam przyjemnosc leczyc córke u tej doktor.Jesli chodzi o
        Katedralny to od niedawna przyjmują tam pediatrzy z Sienkiewicza, polecam dr
        Wójcik(do niedawna Belka), moją córką opiekuje sie 6- ty rok.
    • mwach1 Re: Lista super pediatrow... 14.09.04, 08:28
      Dr. Pietraszkiewicz - pediarta - neurolog, przyjmuje w Promyku Słońca,
      niedaleko Dworca - nie znam bardziej kompetentnej pediatry niz ta kobieta,
      polecilam ja wielu kolezankom - wszystkie w niebo wziete - dociekliwa,
      przyjazna dla dzieci, z bardzo, ale to bardzo dużą wiedza.
      • x109887 Re: Lista super pediatrow... 06.12.04, 10:46

Jeśli chodzi o dr Pietraszkiewicz, to popieram, jedyny problem, który
        zadecydował u mnie jednak o zmianie pediatry to to, ze pani dr często wyjeżdża
        i zdażało się to akurat wtedy, kiedy moja dzidzia potrzebowała jej pomocy
        Iza
        • ptysia78 Re: Lista super pediatrow... 16.12.04, 23:49
          my tez chodzimy do dr Lipowskiej - to nasza znajoma :) jest super
          • makana Re: Lista super pediatrow... 16.02.05, 16:35
            a ja polecam Panią dr Teresę jabłońską z Polikliniki na Grobli ul. Hirszfelda 1
            tel. 3380078 prowadzi moje dzieci od urodzenia i ja do niej jak w dym
            kompetentna zna sie na rzeczy i moje dzieci ja lubią nie odmówiła pomocy ani w
            wigilię ani jak miała złamaną nogę i była na zwolnieniu kasia
    • mamajedrusia Re: Lista super pediatrow... 18.02.05, 11:43
      Jeśli mogę dodać coś od siebie , to z całym sercem polece Dr.Joannę Koralewską
      która od momentu wyjśćia przez nas ze szpitala bardzo serdecznie opiekuje się
      moim wcześniakiem z poważnymi komplikacjami.
      Nie spotkałam milszej lekarki , sama zadzwoni zapytać się o samopoczucie ,
      załatwi innych lekarzy , i ma świetny kontakt z dziećmi. Przyjmuje na
      Ołtaszynie , zresztą napisała już o niej moja poprzedniczka.
      Jest jeszcze pani doktor Jasiak -Pałczyńska , przyjmuje ona w przychodni
      Formica na ul.Pilczyckiej przy szpitali Euromedicare. Na codzień jest lekarzem
      w szpitalu na Kamieńskiego....młoda ,świetna i też bardzo miła.Można zawsze na
      nią liczyć , no i przyjmuje w przychodni na kasę chorych . Dr. Koralewska
      przyjmuje prywatnie i fakt , ma strasznie dużo małych pacjentów.
      Pozdrawiam
      Monika i Jędruś
      • amelia791 Re: Lista super pediatrow... 15.03.05, 10:53
        Niestety ja mam jak najgorsze zdanie o dr Jasiak. Moja pediatra kazała mojemu
        synkowi - miał wtedy 2 tygodnie,zrobić badanie - poziom bilirubiny,bo wydawał
        jej się bardzo żółty, pojechałam na Kamieńskiego z synkiem, doktor Jasiak
        zbadała ( z łaską i kwaśną miną ), zrobili bilirubinę, po paru godzinach
        zadzwoniłam do szpitala zapytać się jaki jest poziom bilirubiny i czy synek
        musi zostać w szpitalu, a ona : Daj sobie pani swiety spokoj, bilirubina w
        normie. Ucieszyłam się, ale to nie trwało długo, bo nazajutrz dziecko trafiło w
        ciężkim już stanie z żółtaczką do szpitala im. Korczaka i tam lekarze byli
        oburzeni że tak żółte dziecko - bo był już bardzo żółty, nie przyjęli w
        Kamieńskim,poziom bilirubiny przekroczony ponad normę, efekt był taki że
        przeleżał dwa tygodnie w szpitalu Korczaka, a doktor Jasiak jak do niej poszłam
        potem żeby mi dała na papierze wynik tego badania, to się okazało że wyników
        nie ma ...zaginęły, już nigdy więcej dr Jasiak :-(
        • mamajedrusia Re: Lista super pediatrow... 15.03.05, 18:03
          To fakt , że każdy ma swoje doświadczenia i swoją opinię na temat
          poszczególnych lekarzy. No i własnie co do szpitala im Korczaka.....nigdy moje
          dziecko nie będzie się tam leczyć!!!!!
          Mój wcześniaczek od razu po urodzeniu zawieziony został do tego
          szpitala....ważył 1150 , urodził się w ciężkim stanie w 28 tygodniu ciązy.
          Przez 58 dni nawet nie podejmowali próby odłączenia go od respiratora
          twierdząc , że on już tak się do niego przyzwyczaił , że nie wiadomo co z nim
          bedzie....na drugi dzień dziecko powyrywało sobie wszystko z noska i
          rozintubowało sie samo...efekt....własnu trwały oddech!!!!!
          Lekarze zrobili wielkie oczy i chcieli go podłączać na nowo....nie pozwoliłam.
          Zafundowana przez nich tlenoterapia przestarzałymi metodami, buchająca tlenem z
          rurki prosto w twarz zaskutkowała retinopatią wcześniaczą która rozwinęła się
          do 3 stopnia w tydzień!!!!! Synek pojechał na laseroterapie do Katowic i CAŁE
          SZCZĘŚCIE!!!!! Został tam już do końca leczenia i tam dopiero go doprowadzili
          do stanu dobrego. W korczaku nie zdiagnozowali mu 2 chorób.
          Syf a nie szpital z panią dyrektor która swoje miłe zachowanie warunkuje kwotą
          wpłaconą na fundacje.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka