agaw00 Re: przychodnia+dobry pediatra na krzykach ??? 18.05.05, 18:16 ja mieszkam na klecinie i chodziłam do przychodni na czekoladowej - istna porażka! chodze do ginekologa do Mediconceptu na Krzyciej-prywatnie. Zobaczyłam także że w tym budynku jest lekarz rodzinny na NFZ weszłam tam i "kapcie mi spadły" pieknie nowoczesnie,przyjemnie lekarka przesympatyczna i bardzo pomocna - od razu pzepisałam tam cała rodzinke:) cięzarne przyjmuja o spejalnych godzinach tak by nie miały styczności z innymi chorymi. mam nadzieje że nie zapeszyłam i dla mojej przyszłej dzidzi tez tam będzie fajnie.polecam Odpowiedz Link
fasola25 Re: przychodnia+dobry pediatra na krzykach ??? 19.05.05, 13:18 tez prowadze ciaze w Mediconcepcie ale nnie wiem dlaczego nie zauwazylam tam, ze maja lekarza rodzinnego z NFZ dzisiaj tam bede, wiec sprawdze :) dzieki Odpowiedz Link
agaw00 Re: przychodnia+dobry pediatra na krzykach ??? 19.05.05, 13:51 ciekawe o której ja tez idę dzisiaj :)))) może sie spotkamy? Odpowiedz Link
kasiulad Krzycka 94 20.05.05, 20:03 Ja tez tam chodze (pani doktor przyjmuje w tej przychodni od niedawna, stad moze o niej nie slyszalyscie) i goraco polecam! Cala rodzinke tam zapisalam i jestesmy bardzo zadowoleni. Kasia Odpowiedz Link
guinda Re: Krzycka 94 25.05.05, 23:49 My chodzimy do przychodni na Rozy Wiatrow. Jestem zadowolona- co prawda nie mam porownania do innych pediatrow, bo od razu tam corcie zapisalam, ale przyjmuje tam 3 pediatrow- dr Stoinska, dr Strus i facet- dr Korczak. Pielegniarki tez sa mile, nie trzeba dlugo czekac na wizyty bo zapisuja na godziny. Odpowiedz Link
czamon Re: Krzycka 94 05.09.05, 13:55 a jak wygląda sprawa szczepień obowiązkowych w Mediconcept. Chce tam zapisać rodzinke do pani doktor, ale nie wiem jak jest ze szczepieniami. Odpowiedz Link
pchliczek Re: przychodnia+dobry pediatra na krzykach ??? 29.05.05, 12:49 Tak - powstańców śląskich a pediatra - lekarka ma na nazwisko Gąsiorek (zapomniałam imienia) ma niesamowite podejście do dzieci, widać, że je kocha, nie szasta antybiotykami i wiem z różnych źródeł, że naprawdę jest dobra. p. Odpowiedz Link
mamatusia Re: przychodnia+dobry pediatra na krzykach ??? 02.06.05, 20:00 A co myślicie o przychodni na Żelaznej??? Odpowiedz Link
margarettka Re: przychodnia+dobry pediatra na krzykach ??? 03.06.05, 14:43 mowisz o proximum? ja nie bylam zadowolona i wynioslam sie do dolmedu, ale tam teraz jest za duzy tlok i nie ma na nic czasu, jedyny plus to dwie dobre lekarki - pediatry Odpowiedz Link
margarettka do pchliczka 03.06.05, 14:52 czy mozesz jakies bardziej konkretne namiary na ta lekarke podac? prywatnie przyjmuje czy panstwowo, w ktorym miejscu powstancow sl? no i czy ma wizyty prywatne? bede wdzieczna za info. Odpowiedz Link
madziaost Re: przychodnia+dobry pediatra na krzykach ??? 13.06.05, 16:39 ja tez polecam dr Lotz z mediconceptu. nie dalej jak tydzień temu przepisałam tam całą rodzinę z przychodni na Gradowej. w mediconcepcie nigdy nie ma kolejki, zapisujesz się telefonicznie, pani dr bardzo wnikliwie bada dzieci i dorosłych też:-) każe też dzwonić do siebie i poinformować jak np.po 2 dniach działają leki i tym podobne. jestem zadowolona. Odpowiedz Link
mstawarz Re: przychodnia+dobry pediatra na krzykach ??? 13.06.05, 22:56 A z Gradowej nie bylas zadowolona? Jesli tak to dlaczego? pozdrawiam Dorotka Odpowiedz Link
madziaost do doroty 15.06.05, 13:10 na początku byłam zadowolona, choć zaczynały mnie męczyć kolejki i długie czekanie, mimo zapisania na konkretną godzinę (mam 11 miesięcznego bobaska i jestem w 8 m-cu ciąży). na dodatek nie mogę nosić małego, więc takie stanie w kolejce to była naprawdę męka. "obraziłam" się na przychodnię po trzech po kolei wizytach: najpierw z bardzo kaszlącą córką, potem z rozgorączkowanym synkiem i na koniec z przeziębionym i kaszlącym mężem. za każdym razem diagnoza brzmiała tak samo: nic tu nie widać, może coś się rozwinie. synkowi "rozwinęła" się różyczka, mężowi ostre zapalenie gardła i krtani, a córka jest w tej chwili bardzo dokładnie badana, bo kaszel trwa juz miesiąc i jakoś nic się nie "rozwinęło". być może jestem przewrażliwiona, ale nie podoba mi się takie podejście do pacjentów, szczególnie tych najmłodszych. Odpowiedz Link
mstawarz Re: do doroty 15.06.05, 21:53 Dziwi mnie to o czym piszesz, bo nam sie nie zdarzylo stac w kolejce dluzej niz 10 min., ale to akurat nam nie przeszkadzalo. Zreszta zwykle jak bylismy z Tymkiem to p. doktor otwierala nam pomieszczenie zebysmy sobie tam siedzieli, a nie z innymi chorymi. A co do diagnozy, to na razie bylo ok, nie przesadzaly z antybiotykami, a jak sie mialo cos rozwinac to jak sie rozwinelo leczylismy, a jak Tymko kaszlal ponad miesiac dostalismy skierowanie do alergologa, i sugestie by odstawic mleko, kotre wydawalo sie alergenem i zyrtec, i cala "infekcja" minela jak reka odjal. Skierowania dostawalismy bez problemu, ale moze to tez dlatego ze Tymko byl obciazaony wywiadem po porodzie. Na razie wiec nie mam zarzutow do przychodni i zostaje:)) Ale mimo to bardzo dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link
madziaost Re: do doroty 16.06.05, 11:28 bardzo proszę:-) widocznie każda z nas trafiała na inne sytuacje, ja akurat na te mniej przyjemne. pozdrawiam. magda Odpowiedz Link