aconcagua3 19.07.05, 10:51 Dziewczyny, prosze o pomoc w znalezieniu poloznej z Trzebnicy. Moze znacie kogos wartego polecenia do porodu. dzieki i pozdrowka dla młodych mamusiek, u mnie termin na 6/10 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pauka_22 Re: szukam położnej ze szpitala w Trzebnicy 23.07.05, 16:09 Hej:)) jak pewnie czytałaś ja też rodziłam w Trzebnicy i wiesz mi że wszystkie położne są tam w porządku i raczej nie trzeba załatwiać sobie jakiejś do opieki, bo wierz mi naprawdę solidnie się tam Tobą zajmą! lepiej pomyśl o tym, czy nie warto by było żeby był przy Tobie mąż!? zresztą zadzwoń tam do szpitała i może tam ci dokładnie powiedzą, która z położnych byłaby chętna!? pozdrawiam i gratuluję wyboru szpitala!!!!! POWODZENIA I TRZYMAM KCIUKI!!!!! Oliwka moja kochana córeczka październikowa Oliwka Odpowiedz Link
aconcagua3 Re: szukam położnej ze szpitala w Trzebnicy 25.07.05, 21:55 Dzieki za wsparcie, maz bedzie ze mna! W najblizszym czasie sie tam wybieramy i moze sie dowiemy czegos wiecej. Pozdrowka Kasia Odpowiedz Link
werbena11 Re: szukam położnej ze szpitala w Trzebnicy 26.07.05, 10:04 Mna pierwsza dobe po cesarce zajmowala sie pani Ania- super babeczka; nie wiem czy polozne moga specjalnie do prywatnej pacjentki przyjsc, chyba nie ma takich zwyczajow, ale rzeczywiscie opieka wszystkich poloznych byla super. Odpowiedz Link
agata_gurboda Re: szukam położnej ze szpitala w Trzebnicy 02.08.05, 11:33 Tam wszyscy sa super od poożnej po lekarzy. mój poród przyjmowała Przybylska i jestem z niej bardzo zadowolona. Polecam również Marzenę Grucele Odpowiedz Link
aconcagua3 Re: szukam położnej ze szpitala w Trzebnicy 02.08.05, 19:12 wielkie dzieki za nazwiska! teraz bedzie latwiej mi z kims konkretnym porozmawiac i dowiedziec jak to jest z prywatna polazna w Trzebnicy. Po tych wszystkich superlatywach bede sie jeszcze zastanawiac czy korzystac z takiej pomocy. pozdrowionka Odpowiedz Link
anetta75 Re: szukam położnej ze szpitala w Trzebnicy 25.08.05, 10:23 powiem Ci to samo - prywatna położna jest tam niepotrzebna. Wszystkie bez wyjątku połozne i pielęgniarki spotkane przeze mnie w tym szpitalu były miłe i pomocne. Rodziłam w lipcu tego roku i był to mój 2 poród, więc mam porównanie z innym "klasycznym" oddziałem. Szczególnie zaimponowało mi jak tamtejszy personel opiekuje się pierworódkami, gdyby tak wyglądał mój pierwszy poród, wszystko byłoby dużo łatiwejsze. Polecam. Odpowiedz Link
pauka_22 Re: szukam położnej ze szpitala w Trzebnicy 10.09.05, 22:02 tak ja też polecam Marzenę! co prawda sama jeszcze nie rodziła, ale wie jak się zająć dobrze pierworódkami!!! Duży plus dla niej!!!!! Odpowiedz Link
wyrena Re: szukam położnej ze szpitala w Trzebnicy 12.09.05, 14:44 Witaj, drugie dziecko rodziłam w Trzebnicy, bardziej z przypadku niż wyboru, gdyż tego dnia nie było miejsca na Brochowie i zamiast na "1 maja" wolałam pojechać do osławionej Trzebnicy. Nie żałuję, nikomu nie zapłaciłam a opieka była świetna. Miły lekarz, świetnie położne - a wszystko w ramach kasy chorych :-). A odłożone na położną pieniążki lepiej zainwestować w fajny wózek... Powodzenia! Odpowiedz Link
agrzys Re: szukam położnej ze szpitala w Trzebnicy 15.09.05, 11:39 Miła dziwczyno, mysle, że połozna w tym szpitalu nie jest ci potrzebna, bo mniej wiecej wszystkie sa jednakowe. Ale najbardziej wyrozumiala jest kobitka ktora kiedys prowadzila czy jeszcze prowadzi tam szkole rodzenia. Możliwe, ze jest to ta Marzenka o ktorej juz byla mow3a wyzej.Przebywalam w tym szpitalu okolo 3 tygodni. Widzialam i słyszalam wiele rzeczy. Moj skarb pojawil sie po terminie 3 tygodnie poźniej. Moim błedem bylo to ze nie mialam tam lekarza prowadzącego. Byli przekonani, że moja ciaza nie jest przenoszona, wody nie sa zielone i nierozwarta szyjka. Musze podkreslic, że szpital staje na głowie zeby kazda kobieta urodzila naturalnie. Cesarke ci zrobia tylko wtedy kiedy zobacza ze faktycznie leca ci zielone wody po nogach a ty juz jestec po trzech kroplwkach oxytocyny, wiec zastanow sie. Szpital podzielilabym na dwie czesci, na patologie i porodowke. O tych dwoch czesciach szpitala mam dwa rozne zdania. Jesli juz wiesz ze rodzisz i napewno urodzisz sama, to mozliwe, ze nie pozalujesz, lecz jezeli jestes "juz przeterminowana" to sie zastanow. Lepiej jedz do tego szpitala, gdzie masz lekarza prowadzącego!!! Moim celem nie jest zastraszanie, lecz własne zdanie, ktoreby mi napewno podjac słuszną decyzje jeszcze przed porodem. Trzymam kciuki za udany porod. Odpowiedz Link