Dodaj do ulubionych

dobry pediatra we Wrocławiu!!!

14.09.05, 09:12
wiem,że juz był taki wątek,ale nie mogę go znalezć, a pilnie poszukuję
dobrego pediatry - prywatnie lub na Fundusz Zdrowia- prosze o pomoc w
znalezieniu tego wątku lub o wskazanie lekarzy,którzy są naprawdę dobrzy. po
wczorajszej wizycie u mojego pediatry jestem załamana - co za glupie babsko-
nie cche pisac kto to- tylko tyle,że byłam w Dolmedzie!!!
Obserwuj wątek
    • agazem Re: dobry pediatra we Wrocławiu!!! 15.09.05, 21:55
      hej, ja mieszkam w dzielnicy Psie_pole. tam tez chodze do przychodni zawidawie,
      jest super pediatra, dr Iwankiewicz, młoda osoba, ale naprawde superowa. moja
      mala teaz ma 4,5 miesiaca. jak miala 1 mies. dostala takiego kataru, ze szok,
      przez trzy tyg. miala wsparcie ze strony panie doktor jesli bedziesz
      zaineteresowana daj znac na @ agazem@gazeta.pl a poszukam tel, nawet na wizyty
      prywatne :P
      pozdrawiam
    • goralka1 Re: dobry pediatra we Wrocławiu!!! 19.09.05, 20:52
      bardzo dobra pani doktor, przynajmniej do tej pory-najlepsza, to dr.Koralewska
      tel. do niej 071 3681919 mam kontakt z wieloma mamami i bardzo sobie ją chwalą.
      Poza tym- serce na dłoni Oczywiście wizyty płatne
      • mamajedrusia Re: dobry pediatra we Wrocławiu!!! 19.09.05, 20:56
        oj prawda , prawda. Pani doktor od początku opiekuje się moim Malutkim i jestem
        naprawdę zachwycona jej podejściem...Mały ją uwielbia...ona zresztą jego też.
        Ta kobieta kocha wszystkie dzieci. Każdego pamięta po imieniu , wycałyje
        wyściska. Rewelacyjny lekarz.
        • pchliczek Re: dobry pediatra we Wrocławiu!!! 20.09.05, 10:53
          > naprawdę zachwycona jej podejściem...Mały ją uwielbia...ona zresztą jego też.
          > Ta kobieta kocha wszystkie dzieci. Każdego pamięta po imieniu , wycałyje
          > wyściska. Rewelacyjny lekarz.

nie żebym się czepiała ale to, że lekarz jest bardzo miły jeszcze nie świadczy,
          że jest naprawdę dobry, nie znam tej pani doktor więc nie mogę nic powiedzieć
          po prostu czasem rozwala mnie argument, że jakiś lekarz jest dobry bo jest
          bardzo miły, moja pediatra jest przemiła, synek się do niej śmieje, ona go
          prawie wycałowuje i co z tego jak powiedziała by smarować zmiany na skórze
          tormentiolem jak mały miał 2 miesiące! a teraz czytałam, że to silnie
          toksyczne, że zawiera kwas borowy, który przyczynił się już do zgonu iluś tam
          niemowląt, co z tego więc, że pani bardzo miła?

a tak a propos tematu - słyszałam że bardzo dobrą lekarką jest dr Pietraszewska
          z promyka, oprócz pediatrii robiła też neurologię, ponoć bardzo dokładnie bada
          dzieci i wypytuje o wszystko, doradza, ja u niej nie byłam ale się przymierzam

p.
          • mamajedrusia Re: dobry pediatra we Wrocławiu!!! 20.09.05, 18:26
            Dr Koralewska jest jednym z najlepszych neonatologów w Polsce. Jest zapraszana
            na wszystkie sympozja porofesorskie w kraju i za granicą. Wyprowadziła moje
            dziecko z bardzo cięzkiego stanu....a przy tym jest bardzo miła i kocha dzieci
            którymi się opiekuje. Leczy znakomicie i to nie ulega żadnej watpliwości.
            Zresztą ilośc małych pacjentów którą przyjmuje oraz sztab zadowolonych rodzicóe
            mówi sam za siebie
            • pchliczek Re: dobry pediatra we Wrocławiu!!! 20.09.05, 19:48
              Teraz mnie przekonałaś :) To mam jeszcze pytanie - ile kosztuje wizyta? i skoro
              jest tak wielu rodziców, którzy do niej chodzą to czy zdarza się że np. mówi,
              że najbliższy możliwy termin jest za tydzień bo nie ma możliwości wcześniej
              przyjąć? czy można do niej dzwonić na komórkę nawet późno wieczorem jeśli jest
              coś co bardzo niepokoi? no i gdzie przyjmuje?
              p.
              • sevena74 Re: dobry pediatra we Wrocławiu!!! 20.09.05, 20:26
                wizyta kosztuje 40zł do 1 roku życia potem 50 zł. Ze względu na ilośc małych
                pacjentów pani doktor nie jeżdzi na wizyty domowe ale jest pod telefonem o
                kazdj porze dnia i nocy. Jeśłi natomiast wyjeżdza na sympozjum albo na jakieś
                szkolenie to jest lekarz zastępczy którego poleca sama pani doktor i informacja
                nagrana jest na autopmatycznej sekretarce. Kto i jaki jest do tego lekarza
                telefon. Przyjmuje na Ołtaszynie przy ul Abrahama 38b. Terminy są w nagłych
                przypadkach od razy , w mniej niepokojacych na drugi lub trzeci dzień. Pani
                doktor przyjmuje do póżnego wieczora, tak więc nie ma problemu.
                Mój mały naprawdę jest po przejściach , odwiedziłam wielu lekarzy i nie
                zamieniłabym jej na nikogo innego. Wielu mnie zawiodło....pisałaś o neurologu,
                o dr. Ujmie...no cóż. Ona miedzy innymi też postawiła mojemu dziecku złą
                diagnoze. Natomiast neurolog dziecięcy polecony przez panią dr. Koralewską
                okazał się świetym specjalistą . I tak samo kardiolog , radiolog i pulmunolog
                oraz ortopeda:)
                • pchliczek Re: dobry pediatra we Wrocławiu!!! 21.09.05, 09:05
                  Wielkie dzięki :) pozostaje mi tylko westchnąć "jaka szkoda, że nie przyjmuje
                  na NFZ..." zapiszę sobie więc namiary i skorzystam gdy będzie coś naprawdę
                  poważnego.
                  To jeszcze zapytam a propos specjalistów - znasz może jakiegoś dobrego okulistę?
                  p.
                  • mamajedrusia Re: dobry pediatra we Wrocławiu!!! 21.09.05, 10:31
                    bardzo dobra okulistka to Dr. Agnieszka Lange i Monika Szwarczyńska. Obie
                    przyjmują na Kamińskiego. Jako jedne z pierwszych w Polsce zaczęły laserować
                    oczka wcześniakom. Zadzwoń na Kamińskiego tam jest poradnia okulistyczna i
                    Poradnia retinopatii wczesniaczej
              • sevena74 do pchliczek 20.09.05, 20:27
                napisałam pod innym nickiem...ale sevena=mamajedrusia :))))
    • noemi.d Re: dobry pediatra we Wrocławiu!!! 21.09.05, 20:28
      A ja polecę jeszcze jednego lekarza. Dr. Rudnicka.
      Fakt,że ogólnie jest trudno dostępna, gdyż jest ordynatorem neonatologii na
      kamińskiego, ale przyjmuje prywatnie, oraz jest dostępna pod telefonem w każdym
      momencie.
      gdyby nie ona moje dziecko dalej nawet by nie podnosiło głowki. A tak kończymy
      rechabilitację.
      Jeśli potrzebujecie namiarów piszcie na priv

Aga
    • konradamama tylko nie dr Koralewska 03.10.05, 23:30
      Swego czasu podpisalabym sie pod wszystkim zachwytami dot. dr Koralewskiej, ale
      po tym, jak doprowadzila mojego synka (wtedy 17-miesiecznego)do ciezkiego
      zapalenia pluc, mam nieco odmienne zdanie. Krotko mowiac, jak ktos chce byc od
      wszystkiego, to jest od niczego. Neonatologiem moze jest dobrym, ale dalej
      uwazalabym.
      Moje dziecko kaszlalo, kaszlalo, kaszlalo - diagnoza - alergia. Usuwalismy z
      domu najpierw dywany, kwiaty, pierze, materace, stosujemy homeopatie, kaszle
      coraz gorzej, mokro, okropnie, w nocy prawie sie dusi, pomaga pozycja pionowa,
      wylacznie u mnie (w siodmym miesiacu ciazy) na rekach.
      Na kolejnej wizycie (nie pamietam ile ich bylo, ale w przeciagu tych dwoch
      miesiecy zmagan z choroba i pania doktor bylismy czestym gosciem w gabinecie).
      Pani doktor stawia rowniez ze dwa razy banki, ja prosze o skierowanie na
      przeswietlenie, bo kaszel jest coraz gorszy,w odpowiedzi slysze zarzut, ze chce
      dziecko niepotrzebnie naswietlac, przeciez to alergia.

Gdzies tam po drodze wdaje sie katar, ktory nie chce przejsc, w koncu ide do
      laryngologa. Laryngolog leczy katar i sugeruje,zeby w koncu ktos go osluchal, ja
      na to, ze jest osluchiwany prawie co drugi dzien, ale ide znowu, dostaje
      homeopatie. Po tej wizycie nastepuje sadna noc: moje dziecko nie schodzi z
      moich rak (ja - zrobil sie koniec 9 m-ca), kaszle i wymiotuje, nad ranem pada.
      Po paru godzinach sie budzi, ale nie wstaje, tempo patrzy w sufit, nie reaguje,
      a jest rezolutnym 17-miesiecznym chlopcem. Jedziemy do pediatry poleconej przez
      laryngologa. Diagnoza, jak juz pisalam - ciezkie zapalenie pluc, biodacyna
      domiesniowo, zinnat doustnie, po dwoch dniach jest lepiej, po dwoch tygodniach
      dochodzi do siebie, odstatni tydzien beze mnie, bo na swiat przychodzi jego
      braciszek.
      Po dwoch latach od tamtych dni dalej robi sie goraco, jak o tym mysle.
      Dr Koralewskiej nie przychodzi nawet przez moment do glowy, ze mozna poradzic
      sie kogos innego (od czego do cholery sa specjalizacje!), jest tak przekonana o
      swej nieomylnosci. Leczy wszystkie choroby, szczepi, sciaga napletek i robi
      pewnie tysiac innych rzeczy, o ktorych nie wiem, bo sie nie zalapalam. No
      wlasnie, przypomnialo mi sie, leczy poparzenia, z marnym skutekiem. Synek mojej
      kolezanki poparzyl sie wrzatkiem (twarz, bark, klatka piersiowa) a ona w
      pierwszym odruchu pobiegla do dr Koralewskiej, bo mieszka blisko i ta kobieta
      zaczela leczyc te poparzenia, nigdzie jej nie kierujac. Na szczescie kolezanka
      byla madrzejsza ode mnie, poszla w pore do chirurga, ktory za glowe sie zlapal,
      widzac masci i leki zalecone przez pania doktor, zmienil diametralnie leczenie i
      dziecko wyszlo z tego prawie bez szwanku. Kolezanka mowila mi o tym ku
      przestrodze, ale to sie zdarzylo, jak moj maly byl malutki, a ja bylam
      zachwycona dr Koralewska.
      Jej przekonanie o wlasnej nieomylnosci udzielilo sie i mnie, a przy tym jest
      sympatyczna, niezwykle kontaktowa, ma swietny marketing - te komputerowe
      kartoteki, wszystkie akcesoria pod reka, wizyta przebiega szybko i sprawnie,
      tylko to male ale...
      Naprawde rozumiem Wasze zauroczenie dr Koralewska i zycze Wam, zebyscie w wyniku
      pryzkrych doswiadczen nie musialy zmienic diametralnie zdania.
      To tyle, nie dalo sie krocej
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka