Dodaj do ulubionych

Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie

05.10.05, 22:15
Właśnie podali we wrocławskich wiadomościach, że aresztowano
ginekologa-położnika Andrzeja W., (pracował na klinikach na Chałbińskiego) za
przyjęcie korzyści majątkowej w zamian za wykonanie cesarskiego cięcie "na
zyczenie".
Brał po 4,5 tys złotych, nie wiedziałam, ze to tyle kosztuje :0
Teraz lekarze wezmą pewnie trochę na wstrzymanie - i dobrze.

Obserwuj wątek
    • atunia Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 06.10.05, 09:18
      Po pierwsze, to w .pl ponoć tylko ryby nie biorą. Po drugie, to ciekawe co ma
      zrobić mamusia, która ma jakieś podświadome przeczucie albo paniczny strach
      przed porodem naturalnym i bardzo, ale to bardzo woli mieć cesarkę? Jak dla
      mnie, to mogliby się bardziej przyczepić do jednego pana na włościach, który
      swego czasu powiedział mojej mamie wprost, że owszem, za odpowiednią opłatą
      zoperuje jej mamie woreczek żółciowy, owszem, są wskazania do tej operacji, ale
      właśnie ta "odpowiednia opłata" dopiero go zmobilizuje. Woreczka nie wycięto, bo
      rodziny wtedy po prostu nie było na to stać. Pan na włościach nadal rządzi w
      swoim szpitalu i jest chwalony przez ministrów... I mogę się założyć, że temu to
      nic nie zrobią.

Atunia
      • gawliki Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 06.10.05, 11:31
        strasznie duzo bral!!!!!!!!!!!!!
        • atunia Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 06.10.05, 12:00
          Może był tyle wart? Z jakiegoś powodu jemu płacili, na pewno nie jest to jedyny
          lekarz...

Atunia
          • tsunami05 Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 07.10.05, 19:40
            no co ty... co to znaczy - z jakiegos powodu mu płacili"? Płacili bo chciał.
            nie jestem za cesarką na żądanie, ale to przecież demoralizujące - potem taki
            lekarz nie zrobi cesarki nawet kiedy trzeba, bo nie dostanie kasy... Smutne to.
            Zamierzam rodzić w tym szpitalu
            • atunia Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 07.10.05, 21:04
              E, wątpię żeby o tę kasę się pytał w trakcie porodu, pewnie to na zasadzie
              takiej, że sobie kobita umyśli, że jednak woli cesarkę i idzie, pyta, płaci. W
              trakcie porodu to sobie jakoś tego nie wyobrażam, jeśli tak by było, to by chyba
              w pysk zebrał od zdenerwowanego męża...
              Inna sprawa, że to dziwna sprawa, jak czytałam, że posiedzenie sądu się w
              szpitalu na korytarzu odbywało, to zdębiałam co tu jest grane.

Atunia, która ma wskazania do cesarki wbite we wszystkich papierach...
    • basia_gabrysia Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 27.10.05, 18:31
      wITAM WSZYSTKIE MAMY Z TEGO FORUM.
      Nie zgadzam sie z tym,ze wszyscy lekarze z KLINIK na CHALBINSKIEGO biora
      lapowki.
      Sama chodze do lekarza,ktiory jest ordynatorem na sali porodowej,nazywa sie JAN
      KORZENIEWSKI i nigdy ale to nigdy nie wzial zadnej lapowki ani ode mnioe ani od
      kogo innego.
      Recze za niego wlasna glowa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Lecze sie u niego od ponad 7 lat.
      Dzieku niemu mam zdrowe i wspaniale 4 dzieci.
      Przyjmuje na ul.BOLESLAWIECKIEJ 1 niedaleko DOLMEDU.
      Wizyta kosztuje 80zl ze wszystkim ale jak nie maszs pieniazkow to od Ciebie nie
      wezmie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Dla pacjentow jest serdeczny,przyjazny i baaardzo,baaardzo kochany.
      Jezeli jestes w ciazy lub masz jakies problemy zdrowotne to na prwde serdecznie
      polecam tego
      lekarza. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Moj mail basia1973ada@poczta.fm lub moje gg 8616887.
      BARBARA
      • mamajedrusia Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 28.10.05, 21:11
        bardzo Cię przepraszam ale to jakaś pomyłka. Doskonale tego lekarza znam i
        niestety nie z tej pięknej strony. Do nadstawiania kieszeni jest pierwszy, a
        najgorsze jest to , że jak weźmie to się potem do pacjentki nie
        przyznaje...smutne ale prawdziwe. Nie recz więc głową
    • ama.mama Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 28.10.05, 23:11
      ja to jakoś do tyłu jestem, bo byłam pewna, że cesarka na żądanie jest jak
      najbardziej legalna i że istnieją jakieś oficjalne cenniki. Zbladłam.
      • atunia Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 31.10.05, 10:05
        Na życzenie (i to pewnie jeśli nie ma przeciwskazań), to możesz za odpowiednią
        opłatą dostać znieczulenie w porodzie. Do cesarki muszą być jakieś wskazania, a
        na świecie na dodatek jest tendencja, żeby jednak naturalnie za wszelką cenę
        próbować. Ponoć w większości wypadków jest to najzdrowsze, dziecko przełażąc
        drogą naturalną zbiera różne zarazki na nową drogę życia ;).

Atunia
        • ama.mama Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 31.10.05, 23:04
          ja wiem, ze zdrowsze, ale tak cholernie się boję drugiego takiego porodu.. a ze
          znieczuleniem to jakiś obłęd - jak masz rodzić bezwładna od pasa w dół -
          śmiesznie. ja to czasem ostatnia się dowiaduję o takich powszechnych sprawach.
          no ale już wiem, dzięki
          • annasza33 Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 03.11.05, 19:00
            Wiesz co, jak rodzilas juz naturalnie, to nie decyduj sie dziewczyno na
            cesarke! Ja tak mialam i teraz oddalabym wszystkie pieniadze swiata, aby cofnac
            czas. Nawet nie chodzi o to, ze mialam powiklania po cesarce i lezalam 1,5 m-ca
            w szpitalu, ale tego uczucia euforii i szczescia, ze gory przenosic mozna, to
            sie po cesarce raczej nie spodziewaj. Niech mowia co chca, milosc do dziecka
            przychodzi razem z nim na swiat, a po cesarce... troszenke trzeba sie tej
            milosci nauczyc. Pzdr
            • malaga13 Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 06.04.06, 16:52
              Też miałam cc planowaną i jakoś nikt mnie nie musiał uczyć miłosci do mojego syna.
              Chwila kiedy go ujrzałam poraz pierwszy była najszczęśliwszym przeżyciem. a było
              to ok 2 godzin po zabiegu...

Ojcowie skoro nie rodzą wcale też uczą się miłości do swojego dziecka?
        • annasza33 Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 03.11.05, 19:03
          atunia, do cesarki nie trzeba zadnych wskazan, oprocz finansowych. myslisz, ze
          za co ten profesorek wzial kase? za cesarke WSKAZANA??? he-he
          a ja jak najbardziej jestem za natura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • atunia Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 03.11.05, 19:24
            Wiesz, ja piszę, jak powinno być :) Metodami oficjalnymi i legalnymi.
            A ja jestem za prawem mamy do decyzji, w końcu to o jej brzuch chodzi...

Atunia
          • mama4dzieci Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 09.12.05, 20:17
            Ja tez mialam cesarke i NIKOMU NIE PLACILAM ZA NIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Rodzilam 4 razy-3xnaturalnie i ostatni raz przez ciecie i nigdy nikomu nie
            placilam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Co do dr.Wilczynskiego to inna historia,nie p[isalam,ze zaden lekarz z
            CHALUBINSKIEGO nie bierze lapowek,,,,NAPISALAM,ze sa tez uczciwi
            lekarze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            ,ktorzy pracuja tam z powolania a nie z tego zeby sioe lapowkami
            wzbogacic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • martika06 Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 09.03.06, 21:10
              mama4dzieci a co ty tak tych lekarzy z klinik bronisz? i po co tyle tych
              wykrzykników?
              wszyscy biorą a ja nie widze w tym nic złego- dobrze wykona robotę- placę.
              Ale co do Wilczyńskiego to te stawki są strasznie wysokie!!!
              Leżalam 1,5 msc na klinikach, sama mialam umówioną cesarkę i wszystkie
              dziewczyny z którymi bylam na sali (przez ten czas 7 osób) mialo tam swojego
              lekarza i oczywiście umówioną cesarkę:)
              a na Wilczyńskim ido tej pory prokurator siedzi.facet przesadzil
            • martika06 Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 09.03.06, 21:11
              a, ale uważam,że grono z nich to świetni fachowcy
    • agaw00 Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 10.03.06, 10:47
      dziewczyny a ja rodziłam w szpitalu w którym nie wolno robic cesarek na żadanie
      (zalecenie chyba ordynatora)bez konkretnych przeciewskazań medycznych do porodu
      naturalnego.Jestem po takich pzejściach po porodzie naturalnych że załuje ze
      nie miałam cesarki...pewnie wiele osób mnie skrytykuje ale wierzcie mi
      przezyłam piekło po pordzie i do teraz ciągle ląduje u róznych lekarzy i konca
      nie widac ze juz nie wpsomne o wymęczonym dziecku.
      moze ktos mnie odwiedzie jeszcze od cc na przyszłosc ale jak na razie nie
      yobrazam sobie juz 2 raz rodzic naturalnie
      • agaw00 Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 10.03.06, 10:49
        p.s.a co do nauki miłosci do dziecka po cc to po naturalnym nie jest wcale
        atwiej jak siedzisz z pijawką przy krwawiącej ponadrywanej piersi a na dupie
        nie mozna usiedziec to doswiadcza sie momentu frustracji i ani poród ani
        karmienie nie zblizyło mnie z synkiem wręcz przeciwnie:(
        • kali_jj Re: Aresztowali lekarza za cesarkę na życzenie 10.03.06, 12:47
          nie zgadzam się że po cc trzeba się miłości "nauczyć"
          rodziłam przez cc-wskazania ortopedyczne- i żadnej milosci nie trzeba było mnie
          uczyć do naszego skarba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka