Dodaj do ulubionych

Pomóżcie jak wybrać kombinezon

17.10.05, 21:36
Dziewczyny jestem mamą Mikołajka ma siedem miesięcy i ciągle nie mamy
kombinezonu na zimę bo ja ani nie wiem jaka firma jest porządna ani czy kupić
80 czy 74 bo ubranka mamy na 74. Strasznie się w tym pogubiłam jedne są ze
stópkami inne bez-Proszę Was Poradzcie POzdrawiam
Obserwuj wątek
    • wyrena Re: Pomóżcie jak wybrać kombinezon 19.10.05, 09:49
      Cześć, jeśli mogę coś poradzić to kup kombinezon nieco większy, dziecko urośnie
      poz tym, pod kombinezonem dziecko będzie nosiło "zwykłe" ubranka a powinno
      posruszać się w nim swobodnie.Dla takiego maluszka najlepiej jest kupuć
      kombinezon z butkami na stałe i z wszytymi rękawiczkami. Pozwala to szybko i
      sprawnie ubrać dzieco, nie martwisz się, że butki czy rękawiczki się zsuną.
      Zwróć też uwagę, żeby kombinezon był w miarę miękki, może pikowany, w każdym
      razie, aby nie był zbyt sztywny.Powinien układać się "do dziecka". Powodzenia!
      • mstawarz Re: Pomóżcie jak wybrać kombinezon 19.10.05, 10:52
        Zaraz zaraz, dla jakiego maluszka, toz to duze chlopisko:)))CO do butkow na
        stale to sie nie zgodze, przeciez nie ma gwarancji ze maly za 4 miesiace nie
        zacznie chodzic (skoro ma 7) i co wtedy?, radzilabym raczej z nogawkami
        otwartymi, i rzeczywiscie o rozmiar wiekszy, bo takie nogawki mozna podwinac.
        Ja jestem zwolenniczka kompletow, tzn spodni takich z zakryta pupa na szelkach
        i do tego kurtka. Pozdrawiam.
        • wyrena Re: Pomóżcie jak wybrać kombinezon 19.10.05, 11:41
          Jeśli nawet zacznie chodzić to najpierw w domu, na bosaka, po dywanie...
          Przecież nikt nie wypuści malucha, który dopiero co nauczył się chodzić, aby
          sobie dreptał po śniegu... W tym okresie moim skromnym zadaniem ważniejsze jest
          to, aby dziecku nie "fjuwały" niby-buciki czy butki kupione ku radości
          dorosłych. A komplety, rzeczywiście idealne na sanki, ale to raczej dla
          starszego dziecka.
          • mstawarz Re: Pomóżcie jak wybrać kombinezon 19.10.05, 21:23
            Coz, zdaniem naszego pediatry pierwsze kroki = pierwsze buciki na dwor, a wiec
            nie ku radosci rodzicow! I Mlodemu nic nie majtalo, a mial zawsze kombinezon bez
            stopek. Pisze z wlasnego doswidczenia, u nas kombinezon jednoczesciowy sie nie
            sprawdzil, Tymko mial taki jak mial pol roku i uzylismy go raz, bo pod szyja nie
            ukladal sie tak dobrze jak zwykla kurtka. Dlatego tez uwazam ze dwuczesciowy i
            bez stopek jest bardzo dobry, po prostu mialam i taki i jednoczescowy i ten
            drugi mam nowy, nie uzywany.
            A skoro na sanki idealny dwuczesciowy to tym bardziej, 10 miesieczne dziecko na
            sanki nadaje sie jak najbardziej, bo potrafi zwykle pewnie siedziec i widywalam
            takie maluszki zwlaszcza w gorach wozone sankami.
            • pia_ Re: Pomóżcie jak wybrać kombinezon 20.10.05, 14:29
              Można przecież kupić kombinezon z odpinanymi butkami, wtedy nie ma problemu
              zadnego, a dla takiego malucha ja jestem za jednoczęściowym. Fajne kombinezony
              były w KappAhl w Galerii Dominikańskiej za 119 i 129 zł (niedawno mieli promocje
              25% zniżki) i w C&A za 99 zł. Wszystkie miękkie, na dwa zamki, te kappahlowskie
              miały jeszcze odpinane kapturki. W tych samych sklepach mozna jeszcze dobrać
              idealnie dopasowane (z tych samych linni co kombinezony) dodatki: czapeczki,
              szaliki itp. Jakby kombinezon był za mały/duży można robić zwroty: C@A 14 dni,
              KappAhl 7 dni.
            • wyrena Re: Pomóżcie jak wybrać kombinezon 20.10.05, 20:19
              Ile mam tyle zdań ;-)...
            • wyrena Re: Pomóżcie jak wybrać kombinezon 20.10.05, 20:37
              Maluszek ma teraz 7 miesięcy, w marcu skończy zapewne roczek, dlatego uważam,
              że raczej nie będzie potrzebował bucików przez zimę. W marcu jeśli będzie już
              ciepło pewnie ogóle nie będzie chodził w kombinezoniku tylko w kurteczce.
              Jednoczęściowy kombinezon jest moim zadaniem po prostu wygodniejszy przy
              ubieraniu. Wychowuję dwoje dzieci, uczęszczają do żłobka i przedszkola i czas
              jest dla mnie b. cenny (szczególnie rano ;-)). Pakuję malucha w kombinezon i
              nie muszę dodatkowo zakładać butków (małym dzieciom jest je trudniej założyć,
              gdyż zwykle nie potrafią jeszcze "zablokować" stopy przy zakładaniu obuwia). A
              pisząc o sankach miałam na myśli dzieci, które je ciągną za sobą czy zjeżdżają
              z górki, bo maluchowi, który siedzi sobie na saneczkach z oparciem jest pewnie
              obojętne czy ma buciki skórzane czy takie, które są częścią kombinezonu ;-).
              Pozdrawiam serdecznie i "do zobaczenia" na forum!
              • klineczka Re: Pomóżcie jak wybrać kombinezon 20.10.05, 21:58
                Oj dawno mnie tu nie było.Bardzo wam dziewczyny dziękuje kupiłam już kombinezon
                bez butków i bez rekawiczek ale za to nieprzemakalny na górze ocieplony miśkiem
                a nogawki polarkiem o jeden rozmiar większy teraz będe polowała na butki i
                rekawiczki i reszte dodatków...istne szaleństwo przez to wszystko zapomniałam o
                sobie i zostane w letnich ciuszkach. Pozdrawiam i do zobaczenia na forum
              • mstawarz Re: Pomóżcie jak wybrać kombinezon 21.10.05, 10:13
                Dokladnie, tyle zdan ile mam, a ja napisalam tylko co sie u nas nie sprawdzalo
                a co tak.
                Serdecznie pozdrawiam Dorotka
    • basia_gabrysia Re: Pomóżcie jak wybrać kombinezon 27.10.05, 17:45
      Czesc.
      Jastem mama 4 dzieci w roznym wieku oczywiscie.
      Jezeli ubranka macie na 74 to ja proponuje z doswiadczenia abys kupila
      kombinezon na 86-92 najlepiej ze stopkami i rekawiczkami.
      Dzieciaczki niestety baaardzo szybko rosna,,,i lepiej kuoic ciut za duzu niz za
      maluy.
      Jezeli masz jeszcze jakies pytanka to napisz do mnie basia1973ada@poczta.fm lub
      na gg 8616887

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka