Dodaj do ulubionych

wycinka drzew przy PKP

25.03.13, 21:18
Witam,
Czy ktoś może wie, czemu drzewa wzdłuż ul. Patriotów przy PKP zostały wycięte? teraz jest tam strasznie łyso i brzydko...
Obserwuj wątek
    • jhbsk Re: wycinka drzew przy PKP 26.03.13, 11:22
      Może ktoś potrzebował drewno do kominka?
      • jack_orlando Re: wycinka drzew przy PKP 26.03.13, 12:07
        ponoć urząd wydał zgodę dla PKP na wycinkę 100 drzew.. dlaczego taka zgoda została wydana, to możemy się tylko domyślać..
        Ale nie dziwię się, że takie rzeczy mają miejsce jeśli mieszkańcy falenicy nie za bardzo interesują się co się dzieje w okolicy... wycieli i tyle...
        • jhbsk Re: wycinka drzew przy PKP 27.03.13, 08:55
          Niestety, nie widzę sposobu, by mieszkańcy Falenicy mogli w jakikolwiek sposób wpłynąć na urzędasów. PKP widocznie chciało się pozbyć drzew ( przeszkadzają, gubią jesienią liście i sprzątać trzeba). Zawsze można zamówić „ekspertyzę", że były stare, spróchniałe itd. Urząd to przyklepał i drwale mogli zacząć zarabiać. Skoro masakruje się drzewa w parkach, to tym bardziej tu.
          • jack_orlando Re: wycinka drzew przy PKP 27.03.13, 10:40
            Ok, rozumiem sytuację, że jak urząd chce coś zrobić, to zawsze jakiś przepis się znajdzie...
            nierozumiem jedynie postawy mieszkańców. Jestem tutaj nowa, wcześniej mieszkałam w józefowie i widzę bardzo dużą równice chociażby w tym, co dzieje się na forum - a nie dzieje się praktycznie nic. Jakby mieszkańcy falenicy przyzwyczaili się, że dzielnica ma nas gdzieś, że reprezentacyjne dla wawra to jest międzylesie czy radość, ale nie falenica.. a może czas to zmienić? Może właśnie zadając pytania, drażąc tematy można coś osiągnąć? Czy wiecie, że u nas nawet nie było wyborów do rad osiedla, bo nie było chętnych?:
            www.wawer.warszawa.pl/pl/strona/samorzad/rady-osiedlowe
            • jhbsk Re: wycinka drzew przy PKP 28.03.13, 07:56
              Kolejny punkt do mojej od dawna lansowanej tezy, że Falenica wyszła na przyłączeniu do Warszawy jak Zabłocki na mydle.
    • robs626 Re: wycinka drzew przy PKP 27.03.13, 16:16
      Będą budować rondo wiec musieli wyciąć drzewa.
      • jhbsk Re: wycinka drzew przy PKP 28.03.13, 07:55
        Ale aż tyle? Coś mi nie pasuje. Rondo będzie u zbiegu Młodej i Bysławskiej.
        • jack_orlando Re: wycinka drzew przy PKP 28.03.13, 08:43
          mam zamiar iść do urzędu po ksero tej decyzji, gdzie będzie uzasadnienie... ale jak się pracuje do 17ej w centrum, to tak trochę ciężko...
          W każdym razie jak będę coś wiedziała, to dam znac. Aha, napiszę jeszcze w tej sprawie do radnego z falenicy, w końcu od czegoś są w tej radzie...

• jhbsk Re: wycinka drzew przy PKP 28.03.13, 09:23
            A on pewnie odpowie uprzejmie, że niezwłocznie się zapozna z listem. I zapadnie cisza. Taką właśnie dostała odpowiedź moja Mama pisząca w sprawie opłaty za wywóz odpadów.
            • jack_orlando Re: wycinka drzew przy PKP 28.03.13, 09:46
              a do którego radnego pisała Twoja Mama? bo z tego co wiem, to mamy trzech radnych z falenicy:
              Andrzej Wolski, Helena Kroszczyńska i Marek Wilczyński
              pzdr
              m.
              • jhbsk Re: wycinka drzew przy PKP 28.03.13, 09:51
                Mama pisała hurtem do radnych wawerskich. Od jednego dostała taką właśnie odpowiedź. Reszta - cisza.
                • heca7 Re: wycinka drzew przy PKP 28.03.13, 18:27
                  Bo, podobno to mityczne rondo ma być... owalne ;) Takie rozciągnięte i zahaczać o ul: Bysławską. A jak będzie zobaczymy.
                  A'propos drzew/krzewów . Mnie denerwuje i nie podoba się, że przed biblioteką pozbyto się płotu. Piękne jałowce podcięto i teraz na zadeptanym jak gnojowisko trawniku handluje się chińskim badziewiem :/
                  • jack_orlando Re: wycinka drzew przy PKP 28.03.13, 20:19
                    a w którym to miejscu? Bo jako świeżynka w falenicy troszke się gubię :D
                    • jhbsk Re: wycinka drzew przy PKP 29.03.13, 09:17
                      Walcownicza przy Bystrzyckiej. Blisko Fali.
                  • robs626 Re: wycinka drzew przy PKP 28.03.13, 22:09
                    Przed Bysławską będą trzy pasy więc na pewno będą musieli poszerzyć jezdnię i dlatego wycinka. Trochę łyso się zrobiło.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka