cinqueterre 30.04.19, 10:49 Czytam właśnie książkę o Grzegorzu Ciechowskim ("Republika", "Obywatel G.C.") i jest tam napisane, że kiedyś mieszkał na ul. Wolnej w Falenicy. Czy ktoś wie pod jakim numerem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miximix Re: Grzegorz Ciechowski kiedyś mieszkał w ...Fale 08.05.19, 18:50 Chyba nie mieszkał jeszcze, a kończył remont?! Na tej ulicy(albo bardzo blisko) mieszkał kiedyś Aleksander Ford. Odpowiedz Link
olo-international Re: Grzegorz Ciechowski kiedyś mieszkał w ...Fale 08.05.19, 22:15 Ford mieszkal przy ulicy Lokalnej, blisko skrzyzowania z Wolną Odpowiedz Link
miximix Re: Grzegorz Ciechowski kiedyś mieszkał w ...Fale 10.05.19, 03:17 ..,a po drugiej stronie Lokalnej w tym miejscu był Dom Dziecka z Korczakiem, to takie historyczne miejsce Falenicy. Odpowiedz Link
pjd58 Re: Grzegorz Ciechowski kiedyś mieszkał w ...Fale 16.04.23, 16:22 nie, tamten ośrodek nie ma nic wspólnego z Korczakiem, Korczak miał dom opieki w Radości (chyba) Odpowiedz Link
cinqueterre Re: Grzegorz Ciechowski kiedyś mieszkał w ...Fale 11.05.19, 12:50 Na pewno już mieszkał, bo kilka osób wspomina w książce pobyt u niego, w Falenicy właśnie. Odpowiedz Link
miximix Re: Grzegorz Ciechowski kiedyś mieszkał w ...Fale 11.05.19, 14:19 Być może?! Jedno mogę potwierdzić, w połowie lat 70-tych po "bułki" do sklepu na Zaporożu chodziłem ze Stanem Borysem, albo p.Osiecką. Natomiast później na próby przy Włókienniczej zaglądał John Porter i nie po to, aby posłuchać muzyki. Ernest Bryll mieszkał 100m od Mistrza Pieczki, a gdzieś w tle pojawiał się p. Szczepanik. Taka, to była tamta Falenica. Odpowiedz Link
olo-international Re: Grzegorz Ciechowski kiedyś mieszkał w ...Fale 08.05.19, 22:16 Kto to jest Ciechowski? Kiedy mial mieszkac? Odpowiedz Link
miximix Re: Grzegorz Ciechowski kiedyś mieszkał w ...Fale 10.05.19, 03:31 Muzyka Republiki, to akurat nie moje klimaty, ale Ciechowski jak na polskie warunki, był Twórcą bardzo ważnym i wypada Go znać, a tekst do Zostawcie Titanica dla Lady Pank- mój ulubiony! Jeżeli mieszkał w tym miejscu, to chyba początek lat 2000-nych?! Odpowiedz Link
pilkarskiekspert Re: Grzegorz Ciechowski kiedyś mieszkał w ...Fale 23.08.22, 17:19 I Franciszek Pieczka.😀 Odpowiedz Link