Dodaj do ulubionych

linia otwocka chce o falenicy!!

11.02.05, 20:48
Witam, czytam i czytam i nie moge sie naczytac. Chcialabym napisac o falenicy
serie artykulow. Jesli ktos z Panstwa chcialby sie ze mna w tej sprawie
skontaktowac, serdecznie zapraszam - sabina.bauman@gazeta.pl, taminka@o2.pl
jestem dziennikarka tygodnika Linia Otwocka, a mieszkam w Wawrze. a i Falenica
jest mojemu sercu bardzo bliska. pozdrawiam serdecznie i licze na pomoc
Obserwuj wątek
    • glenkora1 Re: linia otwocka chce o falenicy!! 11.02.05, 22:59
      służę swoimi materiałami i jestem chętna do współpracy :)
      • sabina.bauman Re: linia otwocka chce o falenicy!! 13.02.05, 19:14
        Bardzo sie ciesze!! Czy mozemy sie jakos spotkac - skontaktowac bardziej
        osobiscie? polecam sie na maila - taminka@o2.pl albo telefonicznie 502 30 19 83
        Dziekuje serdecznie!!
        • marlodz Re: linia otwocka chce o falenicy!! 14.02.05, 20:25
          a ja od kilku miesięcy mieszkam w Międzylesiu i poza forum Gazety (wawer,
          rembertow, Praga Pd) nic o tym osiedlu nie wiem aczkolwiek mieszka mi się tutaj
          bardzo fajnie i czuje ze znalazlem swoje miejsce na Ziemi. Czy to czasopismo
          obejmuje swym zainteresowaniem takze Miedzylesie? p.s. Pani Sabino, ma Pani
          bardzo ładnie brzmiące nazwisko! jakże mi exŁodziakowi bliskie....
          • sabina.bauman Re: linia otwocka chce o falenicy!! 14.02.05, 20:57
            Linia Otwocka jak najbardziej Miedzylesie obejmuje - gazeta zajmuje sie
            otwockiem, gminami powiatu otwockiego, karczewem i calym wawrem, za ktory po
            czesci odpowiadam:). problem w tym, ze w wawrze jest srednio dostepna, wiec
            Wawerczykow zapraszamy do internetu - www.linia.com.pl

bardzo lubie moje nazwisko, ale dlaczego ma to zwiazek z Lodzia? Moze cos mi
            ucieklo..

i jeszcze raz prosze wszystkich, ktorzy maja zdjecia starego wawra, starej
            falenicy, starej radosci, okolic, ludzi, krajobrazu - odezwijcie sie do mnie!! a
            moze ktos ma namiary na pana Lawrynowicza? pragne tych wiesci nie tylko
            zawodowo, ale i prywatnie, bo te okolice uwielbiam. Gdyby jeszcze tylko latwiej
            sie bylo po niej poruszac autobusami.
            • jhbsk Re: linia otwocka chce o falenicy!! 15.02.05, 08:45
              Mam w domu zdjęcia z lat 50. Powstało wtedy osiedle w Falenicy
              charakterystycznych domów ze spadzistymi dachami. Jeśli będą potrzebne to
              zeskanuję i prześlę. A jak dobrze poszukam, to znajdę zdjęcia z budowy domów na
              Zaporożu. Pozdrawiam
              • sabina.bauman Re: linia otwocka chce o falenicy!! 15.02.05, 20:25
                Pani jhbsk!! Bardzo wielkie dzieki za jakiekolwiek zdjecia. Probowalam odnalezc
                pania Dobrzynska, ale jej stan zdrowia nie pozwala niestety na zaden kontakt.
                Dziekuje raz jeszcze stukrotnie i jesli to mozliwe, prosze podeslac mi chociaz
                kilka zdjec na aderes taminka@o2.pl.
                pozdrawiam sabina
                • jhbsk Re: linia otwocka chce o falenicy!! 16.02.05, 07:18
                  Nie dam rady z dnia na dzień, ale jak tylko je zeskanuję, to prześlę. Czy na
                  adres gazetowy czy na jakiś inny?
                  • jhbsk Re: linia otwocka chce o falenicy!! 16.02.05, 07:19
                    Nie zauważyłam wcześniej adresu. Już wiem na jaki.
            • bubu77 Re: linia otwocka chce o falenicy!! 15.02.05, 10:00
              Pani Sabino, jeżeli interesuje Panią, historia Falenicy, od ok 1930 roku, mogę
              spytać babci czy nie udzieliła Pani tych informacji. Babcia jest osobą 83
              letnią i może nie najstarszą w Falenicy, ale prawdopodobnie najdłużej
              mieszkającą, bo tu się urodziła. Jeżeli zainteresowałem Panią, prosze o kontakt
              na adres: barteks77@wp.pl
              pozdrawiam
              bubu77
              • sabina.bauman Re: linia otwocka chce o falenicy!! 15.02.05, 23:18
                Panie Bubu!! komputer nie chce wyslac do Pana maila, a ja jestem jak najbardziej
                zainteresowana kontaktem z Pana babcia!! Prosze sprobowac napisac do mnie -
                taminka@o2.pl
                bardzo mi na tym zalezy!!!
                • bubu77 Re: linia otwocka chce o falenicy!! 16.02.05, 14:52
                  Przesłałem wiadomość na podany adres
                  • sabina.bauman Re: linia otwocka chce o falenicy!! 17.02.05, 10:17
                    Dzien dobry panie bubu:)!
                    Jestem bardzo wdzieczna za pomocna dlon. Nie planuje czegos konkretnego,
                    chcialabym napisac trzy - cztery duze teksty wspomnieniowe, najchetniej wedlug
                    jakiegos klucza - magiczne miejsca (tutaj o dawnych ulicach, budynkach, ktorych
                    nie ma - stara boznica, kino szpak i tak dalej), komunikacja - jak sie kiedys do
                    falenicy jezdzilo - stare autobusy, troche o kolejce, slawne osoby, ktore ktos
                    byc moze pamieta.. interesuje amnie przede wszystkim wspomnienia, zwiazane z
                    miejscami i osobami, anegdoty, historie. Nie chcialabym, zeby to byl wywiad jako
                    taki. Gdyby udalo mi sie spotkac z Pana babcia, notowalabym wszystko, co
                    zechcialaby mi powiedziec - glownie wlasnie te miejsca i ludzie - a potem
                    rozlozylabym to na planowane teksty. Jesli Babcia dysponuje starymi
                    fotografiami, mozna by wspomnienia osnuc wlasnie na tych
                    fotografiach..Rozmarzylam sie, dziekuje bardzo za pomoc i mam nadzieje, ze uda
                    sie z Pana Babcia spotkac. Pozdrawiam serdecznie
                    sb
                    • bubu77 Re: linia otwocka chce o falenicy!! 17.02.05, 12:33
                      Odpowiem na priv`a w ciągu kilku dni, proszę o nr. telefonu.
                      pozdrawiam
                      bubu77
                    • jhbsk Re: linia otwocka chce o falenicy!! 17.02.05, 18:18
                      Tak po prawdzie bożnica to jest, tylko, że mieszczą się tam teraz mieszkanie.
                      To budynek przy ulicy Bambusowej.
                    • bubu77 Re: linia otwocka chce o falenicy!! 22.03.05, 09:30
                      sabina.bauman napisała:

> Dzien dobry panie bubu:)!
                      > Jestem bardzo wdzieczna za pomocna dlon. Nie planuje czegos konkretnego,
                      > chcialabym napisac trzy - cztery duze teksty wspomnieniowe, najchetniej wedlug
                      > jakiegos klucza - magiczne miejsca (tutaj o dawnych ulicach, budynkach,
                      ktorych
                      > nie ma - stara boznica, kino szpak i tak dalej), komunikacja - jak sie kiedys
                      d
                      > o
                      > falenicy jezdzilo - stare autobusy, troche o kolejce, slawne osoby, ktore ktos
                      > byc moze pamieta.. interesuje amnie przede wszystkim wspomnienia, zwiazane z
                      > miejscami i osobami, anegdoty, historie. Nie chcialabym, zeby to byl wywiad
                      jak
                      > o
                      > taki. Gdyby udalo mi sie spotkac z Pana babcia, notowalabym wszystko, co
                      > zechcialaby mi powiedziec - glownie wlasnie te miejsca i ludzie - a potem
                      > rozlozylabym to na planowane teksty. Jesli Babcia dysponuje starymi
                      > fotografiami, mozna by wspomnienia osnuc wlasnie na tych
                      > fotografiach..Rozmarzylam sie, dziekuje bardzo za pomoc i mam nadzieje, ze uda
                      > sie z Pana Babcia spotkac. Pozdrawiam serdecznie
                      > sb
                      witam
                      niestety jak na razie nieaktualne, spróbuje jeszcze raz zagadnąć Babcię bliżej
                      lata, jeżeli bedzie Pani zainteresowana. Prosze tylko dać znać, czy te tematy
                      będą dalej Panią interesować.
                      pozdrawiam
                      bubu77
    • glenkora1 No pewnie, że pomożemy napisać artykuł 19.02.05, 21:13
      Wyślę moje namiary na Pani maila i jeśli mogę w czymś pomóc, to bardzo
      chętnie :)
      - Glenkora
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka