Dodaj do ulubionych

Czy lubicie Falenicę?

29.06.05, 15:52
A ja poprostu chciałam spytać: czy lubicie Falenicę? Czy dobrze Wam się tu
mieszka? Czy polecalibyście innym osiedlenie się tutaj?
Obserwuj wątek
    • nimod3 Re: Czy lubicie Falenicę? 29.06.05, 18:10
      pewnie,że tak, oczywiście można narzekać na pijaków, śmieci,zero wieczornych
      atrakcji i słabe miejsca spotkań, ale okolica jest bardzo dobra,złaszcza na
      jogging i rowerowe przejażdzki po pobliskich lasach, grile i ogniska w
      ogródkach i dorastanie w normalnym tempie,bez przesiadywania pod blokami;) i
      wiecie co, warto przemęczyć się te 2 godz. pociągiem czy busem,żeby potem
      wrócić do naszej zielonej , małej ojczyzny żyjacej własnym leniwym tempem:) nie
      mam racji??!
    • wojtow Re: Czy lubicie Falenicę? 30.06.05, 20:26
      Ja w Falenicy nie mieszkam, ale obok i Falenice dobrze znam. Nie lubię jej.
      Niestety kojarzy mi się z cwaniaczkami i pijakami.
      • glenkora1 Re: Czy lubicie Falenicę? 03.07.05, 20:34
        Oczywiście lubię Falenicę, dlatego założyłam to forum. Mieszkałam tam 10 lat i
        teraz niestety już nie mieszkam. Ale dużo bym dała, żeby tam wrócić. Wszystko
        ma swoje wady - na pewno mieszka tu wielu cwaniaczków i pijaczków. Można jednak
        przymknąć na to oko i popatrzec w stronę lasu, kościoła, szkoły, cukierni,
        biblioteki, małych smiesznych sklepików z gwoździami i innych miejsc. Tu jest
        naprawdę uroczo. Bardzo chciałabym mieszkać w Falenicy i na pewno każdemu
        polecam osiedlenie sie tutaj, zwłaszcza po stronie Parku Krajobrazowego.
    • jhbsk Re: Czy lubicie Falenicę? 04.07.05, 10:23
      Oczywiście, że tak.
      • niemed Re: Czy lubicie Falenicę? 04.07.05, 22:46
        Jasne, że lubię i to bardzo.
        Ma swój niepowtarzalny klimat, ma swoje zakątki, ma bazar, ludzie są mili.
        Nigdy nie przydarzyło mi się tu nic niedobrego, a mieszkam na linii otwockiej
        od lat. Chociaż mieszkam w Radości to wszystko załatwiam w Falenicy : zakupy,
        pocztę.... Do kościoła też chodzę do Falenicy...
        • glenkora1 Re: Czy lubicie Falenicę? 06.07.05, 21:58
          myślę że sobotni bazar w Falenicy może czuć się najbardziej kochanym i
          docenianym bazarem w Polsce ;) HA HA !
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka