anulam 29.06.05, 15:52 A ja poprostu chciałam spytać: czy lubicie Falenicę? Czy dobrze Wam się tu mieszka? Czy polecalibyście innym osiedlenie się tutaj? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimod3 Re: Czy lubicie Falenicę? 29.06.05, 18:10 pewnie,że tak, oczywiście można narzekać na pijaków, śmieci,zero wieczornych atrakcji i słabe miejsca spotkań, ale okolica jest bardzo dobra,złaszcza na jogging i rowerowe przejażdzki po pobliskich lasach, grile i ogniska w ogródkach i dorastanie w normalnym tempie,bez przesiadywania pod blokami;) i wiecie co, warto przemęczyć się te 2 godz. pociągiem czy busem,żeby potem wrócić do naszej zielonej , małej ojczyzny żyjacej własnym leniwym tempem:) nie mam racji??! Odpowiedz Link
wojtow Re: Czy lubicie Falenicę? 30.06.05, 20:26 Ja w Falenicy nie mieszkam, ale obok i Falenice dobrze znam. Nie lubię jej. Niestety kojarzy mi się z cwaniaczkami i pijakami. Odpowiedz Link
glenkora1 Re: Czy lubicie Falenicę? 03.07.05, 20:34 Oczywiście lubię Falenicę, dlatego założyłam to forum. Mieszkałam tam 10 lat i teraz niestety już nie mieszkam. Ale dużo bym dała, żeby tam wrócić. Wszystko ma swoje wady - na pewno mieszka tu wielu cwaniaczków i pijaczków. Można jednak przymknąć na to oko i popatrzec w stronę lasu, kościoła, szkoły, cukierni, biblioteki, małych smiesznych sklepików z gwoździami i innych miejsc. Tu jest naprawdę uroczo. Bardzo chciałabym mieszkać w Falenicy i na pewno każdemu polecam osiedlenie sie tutaj, zwłaszcza po stronie Parku Krajobrazowego. Odpowiedz Link
niemed Re: Czy lubicie Falenicę? 04.07.05, 22:46 Jasne, że lubię i to bardzo. Ma swój niepowtarzalny klimat, ma swoje zakątki, ma bazar, ludzie są mili. Nigdy nie przydarzyło mi się tu nic niedobrego, a mieszkam na linii otwockiej od lat. Chociaż mieszkam w Radości to wszystko załatwiam w Falenicy : zakupy, pocztę.... Do kościoła też chodzę do Falenicy... Odpowiedz Link
glenkora1 Re: Czy lubicie Falenicę? 06.07.05, 21:58 myślę że sobotni bazar w Falenicy może czuć się najbardziej kochanym i docenianym bazarem w Polsce ;) HA HA ! Odpowiedz Link