kamillla 13.11.07, 14:34 Chciałbym zapytać o zagospodarowanie terenu - czy w tym rejonie będą jakieś większe drogi, czy mogą powstawać bloki ? Może odezwie się ktoś kto ma tam dom lub działkę? Może do sprzedania? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
falenicka Re: osiedle pod złotą podkową - aleksandrów 03.05.08, 23:51 1. drogi dojazdowe do A2 2. Osiedle NATO 3. Lądowisko helikopterów Odpowiedz Link
falenicka Re: osiedle pod złotą podkową - aleksandrów 03.05.08, 23:54 kiedyś słyszano takie wieści - teraz: nie wiem Odpowiedz Link
marchewa1.1 Re: osiedle pod złotą podkową - aleksandrów 05.05.08, 08:22 nato i helikoptery są już nierealne. firma hewelian (chyba) wycofała się z inwestycji parę lat temu. jeżeli chodzi o drogi to przesyłam link www.siskom.waw.pl/s2.htm Odpowiedz Link
tomasz.kielpinski Re: osiedle pod złotą podkową - aleksandrów 08.10.08, 12:52 O NATO i Helikopterach nie słyszałem :) Natomiast wiem, że wraca temat potężnego osiedla mieszkaniowego między ul. Podkowy i Ks. Szulczyka (kilka tysięcy nowych mieszkańców, bloki i domy jednorodzinne). Było o tym głośno kilka lat temu (koło 2000r.?) Inwestor zawarł nawet jakieś umowy przedwstępne z właścicielami gruntów. A potem ucichło. Kilka miesięcy temu z pewnego źródła słyszałem że inwestor wystąpił do ZEW-T Otwock o przydział mocy dla osiedla. A teraz trochę plotek: W ramach budowy osiedla zostaną: - wyasfaltowane ulice Podkowy i Szulczyka (zresztą słyszałem również, że asfalt na Podkowy ma być położony aż do trasy Lubelskiej w związku z modernizacją dojazdów do przyszłej A2). - dociągnięta kanalizacja (nie wiadomo czy z Wiązownej czy z Falenicy) i wodociągi (na razie dotarli od strony Falenicy do skrzyżowania Podkowy/Złotej Jesieni. Pozdrawiam, Kiełpiś Odpowiedz Link
jhbsk Re: osiedle pod złotą podkową - aleksandrów 10.10.08, 10:22 Nie wiem jak to jest w Wiązownie (a nie Wiązownej), ale w Falenicy kanalizacji praktycznie NIE MA! Odpowiedz Link
tomasz.kielpinski Re: osiedle pod złotą podkową - aleksandrów 13.10.08, 13:44 Pewien jesteś co do odmiany? Jeśli tak to przepraszam :) A zanim zrobia to wszystko o czy pisałem, to kanalizacja pewnie już będzie ;) Tak się teraz zastanawiam, czy to nie miało być tak, że kanalizację dociągną od Wiązowny/Wiązownej (?) przez Aleksandrów do Falenicy. Podkreślę raz jeszcze, że to są informacje nie potwierdzone. Pozdrawiam, Kiełpiś Odpowiedz Link
jhbsk Re: osiedle pod złotą podkową - aleksandrów 14.10.08, 08:59 Co do odmiany jestem pewna, o Wiązownie pisałam pracę magisterską. Tak samo odmienia się zresztą Wschowa (do Wschowy) i Włoszczowa. Pozdrawiam Odpowiedz Link
vegul Re: osiedle pod złotą podkową - aleksandrów 01.11.08, 19:45 tomasz.kielpinski napisał: > Pewien jesteś co do odmiany? Jeśli tak to przepraszam :) > > A zanim zrobia to wszystko o czy pisałem, to kanalizacja pewnie już > będzie ;) Tak się teraz zastanawiam, czy to nie miało być tak, że > kanalizację dociągną od Wiązowny/Wiązownej (?) przez Aleksandrów do > Falenicy. Podkreślę raz jeszcze, że to są informacje nie > potwierdzone. > > Pozdrawiam, > Kiełpiś Kanalizację chciał podłączyć poprzedni wójt Wiązowny. Nic z tego nie wyszło i nie wyjdzie. Cwaniak już nie jest na szczęście wójtem i nie może dalej przewalać gminnej kasy. Ciekawe jaki cwaniak odważy się dziś podpisać pozwolenie na przekopanie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego? Jak można wkopać taką rurkę z kanalizacją, to i można się budować w tym parku? Odpowiedz Link
leerka Re: osiedle pod złotą podkową - aleksandrów 05.10.08, 22:56 nowy wątek dot. osiedla Aleksandrów znalazłam tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=85246234&a=85246234 Odpowiedz Link
mna Re: osiedle pod złotą podkową - aleksandrów 03.05.09, 19:38 Do Tomasza Kielpinskiego Wiesz dokladnie w którym miejscu na jakiej wysokości? Jak daleko od kościoła? I co tam ma być budownictwo wielorodzinne segmenty domy? Z jednej strony to nadzieja na poprawę infrastruktury z drugiej obawa ze zmieni się charakter miejscowości i nie będzie tak spokojne. Odpowiedz Link