marchewa1.1 05.03.08, 15:41 proszę o opinie o tej szkole z góry dziękuję m. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamilen57 Re: opinia o szkole podstawowej nr. 216 20.04.08, 09:33 marcewa1.1,szkoła 216 jest świetną szkołą. Tutaj widać że są ludzie nie tylko zdrowi ale też z jakimiś wadami lub niepełnosprawnością. Odpowiedz Link
r_o_d_z_y_n_a Re: opinia o szkole podstawowej nr. 216 21.04.08, 13:26 I znów spotykamy się w jednym wątku :) Moja starsza córa chodzi obecnie do zerówki do 216 - gorąco polecam, szkoła rewelacyjna jak dla mnie, jak chcesz więcej info to zapraszam na priv m.kownacka@wp.pl Odpowiedz Link
anna1833 Re: opinia o szkole podstawowej nr. 216 31.03.09, 09:23 Jeśli tu chodzi o SP im Klonowego Liścia to moja opinia jest następująca: ŻĘNADA. Wiem, bo sprawdziłam to na żywym organiźmie, czyli moim synu, który chodził tam do kl. I integracyjnej. Streszczę to w kilku punktach: 1. Panie - bo jest ich dwie na 13 uczniów - zajmowały się dziećmi niepełnosprawnymi pomijając dzieci zdrowe - efekt? niewykonany program i zmarnowanie zdolności lepszych uczniów 2. Brak profesjonalnej opieki na świetlicy: dzieci non stop oglądały bajki w świetlicy, która jest tam usytuowana w ciemnych i cuchnących piwnicach; panie dzielą się tam na bardziej i mniej krzyczące, pomijając już totalne ograniczenie umysłowe odnośnie oceny zdolności plastycznych dzieciaków; notabene kierowniczka świetlicy przedstawia się jako MANAGER, co już o czymś świadczy... 3. Fatalna Pani Dyrektor, która na koniec roku pokazała, że nie posiada podstawowych umiejętności pedagogicznych: wymyśliła wzrorowego ucznia w klasach pierwszych, nie ustalając jednakowych kryteriów dla wszystkich klas, efekt? z jednej klasy zgłoszono dwóch uczniów a z innej 10-ciu... Jaka to jest motywacja do nauki dla pozostałych uczniów?, czym sobie te "wybrane" pierwszaki zasłużyły na miano "wzorowego ucznia" skoro nawet nie ma tam stopni, aby porównać ich poziom wiedzy?? Po prostu żenada i tyle i to na samym starcie w nauce; Pani Dyrektor kryje swoje Panie świetliczanki i systematycznie nie reaguje na skargi rodziców odnośnie opieki serwowanej przez te Panie 4. zobaczcie wyniki nauczania tej szkoły na www.wynikiegzaminów.pl 5. i ostatnia chyba najmniej istotna sprawa: brzydki i nieremontowany budynek,paskudne szatnie wysmarowane olejną; po prostu brak MANAGERA z prawdziwego zdarzenia, a niby współpracują z ambasadą kanadyjską.. Są też pozytywne strony: dobrą nauczycielką w kl. I integracyjnej jest Pani Jola - jest ciepła i miła, lubiana przez dzieci, aczkolwiek uważam że trochę chaotyczna; bardzo sympatyczna jest Pani katechetka, energiczna, robi dużo fajnych rzeczy dla dzieciaków; i to niestety wszystko i za mało, aby tam posłać swoje dziecko. Reasumując: odradzam. Odpowiedz Link
heca7 Re: opinia o szkole podstawowej nr. 216 31.03.09, 21:56 W moich rozmowach ze znajomymi z Falenicy i nie tylko pojawia się opinia, że szkoła 216 jest gorsza od 124. Aczkolwiek sama (tzn córka) nie miałam okazji jeszcze tego sprawdzić poza własnym daaawnym już pobytem w 124;) Odpowiedz Link
miedzeszyn Re: opinia o szkole podstawowej nr. 216 15.02.19, 10:21 jaka teraz jest SP 216 Klonowego Liścia, od ostatniego wpisu mineło 10 lat proszę o opnie Odpowiedz Link