GoĹÄ: Mieszko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.10, 07:12 Co to, znowu jak 13 grudnia nie bedzie "Teleranka"?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: artpiut TVP już nie dla dzieci IP: *.hari.cable.virginmedia.com 11.02.10, 07:22 482 dyrektorów i kierowników, przecież to sa jaja jakieś, ale raczej mi nie do smiechu bo musze utrzymywac to towarzystwo Odpowiedz Link Zgłoś
bartek9-1 Re: TVP już nie dla dzieci 11.02.10, 08:45 Sprywatyzować całą TVP i sprawa z głowy i będą programy dla wszystkich i dzieci i dorosłych .. będzie wtedy normalność jak w innych stacjach telewizyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: TVP już nie dla dzieci 11.02.10, 09:00 bartek9-1 napisał: > Sprywatyzować całą TVP i sprawa z głowy i będą programy dla wszystkich i dzieci > i dorosłych .. będzie wtedy normalność jak w innych stacjach telewizyjnych ## Bajdurzysz. Polsat i TVN są prywatne i jakoś programów dla dzieci nie robią bo na czym by zarobiły jeśli nie da się wciskać wszędzie reklam? Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Tusk, prywatyzuj to do cholery!Bo wszystko rozkrad 11.02.10, 09:34 ną! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A waszym ? Moim dzieciom wystarczy ZIARNO i żarliwa modlitwa. IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.10, 12:37 . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jan Moje dzieci i tak maja zakaz oglądania TVPi$, boję IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.10, 12:38 się, że widok pi$owców może im zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz M może IPN przygotuje coś dla dzieci? 11.02.10, 13:08 Audycje patriotyczne zgodne z polityką historyczną? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bgp2001 Re: Moim dzieciom wystarczy ZIARNO i żarliwa modl 11.02.10, 14:41 no to do kościoła! i tak naród płaci na katechetów... ciekawe co teleranek ci wadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mikro i przykro Re: Pospieszalski i inne tego rodzaju osobniki... IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 11.02.10, 16:15 To juz od dawna NIE jest, ani telewizja panstwowa, ani publiczna, a telewizja sluzaca interesom poszczegolnych partii oraz politykow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pleple.pl Hm... 11.02.10, 09:39 Nie robią- ale przynajmniej w dwóch stacjach komercyjnych emitowane są niedzielę rano bajki- Gumisie, Kaczor Donald, Scooby-Doo. W drugiej OGÓLNODOSTĘPNEJ przez wszystkie dni robocze ( nie wiem jak w weekendy ) od bodajże 18 jest np Był sobie człowiek, Byli sobie podróżnicy... A TVP? Dobranocka programowo o 19.05 z poślizgiem na reklamy i zajawkę Wiadomości, trwa góra kwadrans- znów reklamy. Nawet jeśli np Małysz się "przeciągnie" pakiet reklam przed Dobranocką musi być- szkoda, że trwa ona wtedy dosłownie 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Hm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.10, 10:22 Reklam dla dzieci przed i po programami dla dzieci od zatrzęsienia. A czy nie można ograniczyć kosztów produkcji programów dla dzieci. Czy muszą być tak wysokie wynagrodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Hm... 11.02.10, 14:05 Koszty ograniczyli, o 30%, wszystkich 3 aducji, jakie produkują. Tylko, że pensji 500 dyrektorów nie, więc nie starczyło... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.pierdziel Re: TVP już nie dla dzieci 11.02.10, 12:27 "ześmiałem się ze śmiechu jak pszczoła". bartek9 masz absolutną rację - prywatyzować; a administracja wykupuje 'granty', gdy chce coś więcej obywatelom powiedzieć, niż w wywiadach prasowych. Ale nie teraz jeszcze. Na dzisiaj PiS (ale również SLD) dostarcza najleprzych argumentów dla swoich krytyków: agitacja PiSu ważniejsza od misji. Dla większości było i jest to oczywiste, ale dla tych, którzy z różnych względów jeszcze tego nie pojęli, stanie się ta ilustracja być może początkiem refleksji. Czego mnie i wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz To niech wywalą jakiegoś dyrektora, a najlepiej... 11.02.10, 08:50 wszystkich. A produkcja "serialików" to dno i zbrodnia na kulturze i dobrym smaku. Niech nie liczą na złamany grosz ode mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rurek Re: TVP już nie dla dzieci IP: *.ostnet.pl 11.02.10, 09:26 Drogi artpiut, a kto cię zmusza? Co prawda podatki i tzw daniny społeczne należy płacić, ale w skrajnych wypadkach (a taki niewątpliwie zachodzi) należy zastosować akt społecznego nieposłuszeństwa. Ja nie płacę , i tego ,w realu, nie ukrywam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kiciar jeśli nikt nie ogląda to znika z TV.proste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 13:18 nie wiem czemu ktokolwiek dziwi się , że spada program , którego nikt nie ogląda. jestem ciekawa czy wasze dzieci w niedzielny poranek oglądały teleranek czy Cartoon Network? Odpowiedz Link Zgłoś
dren.6 Re: jeśli nikt nie ogląda to znika z TV.proste 11.02.10, 14:06 Gość portalu: kiciar napisał(a): > nie wiem czemu ktokolwiek dziwi się , że spada program , którego nikt nie > ogląda. jestem ciekawa czy wasze dzieci w niedzielny poranek oglądały teleranek > czy Cartoon Network? Moje dzieci w tym czasie się modlą. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: jeśli nikt nie ogląda to znika z TV.proste 11.02.10, 14:16 Moje dzieci, gdy mieszkały za granicą, oglądały programy zabawowo-edukacyjne, które były w każdej z publicznych telewizji (i wielu prywatnych). Był to Kapitan Blaubar, Ulica Sezamkowa, KIKA. Niestety w Polsce nie było nic, co by odpowiadało poziomem takich audycji. Ziarno? Żenada. Program, gdzie ktoś siedzi, nie rusza się za bardzo i cos opowiada, puszczajśc czasami filmik, sprawdza się jako "Szkło kontaktowe" dla dorosłych, u dzieci to raczej nie pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Re: TVP już nie dla dzieci 11.02.10, 09:33 Niedługo w TVP będą sami zarządzający a nie będzie prawie w ogóle kim zarządzać. Aparat administracyjno urzędniczy posunięty do maksimum - lepiej niż w komunie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Na co idzie abonanment? Na utrzymanie darmozjadów 11.02.10, 10:09 Gadające polityczne głowy, niekończące się transmisje z Sejmu i komisji śledczych, polityczne komentarze, Wildstein, Pospieszalski, posady dla znajomych i pociotków made in SLD-PiS. Do tego niezliczone seriale i produkcje z czasów głębokiego PRL (to akurat najlepsze, gdyby nie one, nie było by czego oglądać). To jest "telewizja publiczna" - publiczna jak "dom publiczny"? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Na co idzie abonanment? Na utrzymanie darmozj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.10, 10:24 nic dodać nic ująć;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fan czarnych Re: Na co idzie abonanment? Na utrzymanie darmozj IP: 193.201.167.* 11.02.10, 11:30 Przesadzacie. Przeciez napisane jest, ze ''Ziarno'' zostaje. A przeciez trzeba siac, siac, siac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ka-mi-la789 Re: TVP już nie dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 11:51 Ty uważaj, bo znów obudzisz się w niedzielę i nie będzie "Teleranka"... Smoleń prorok? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: das spiel ist aus [...] IP: *.dynamic.mnet-online.de 11.02.10, 08:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta temat usunięty, autor dał za dużo dużych liter 11.02.10, 09:08 extrafresh napisał: > SLD+PiS=PZPR BIS Wisiliłeś się na pokazanie całego intelektu miernoto?######### w poście na który odpowiadam duże litery w temacie GW nie przeszkadzały/ Teraz w cytacie jest za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OJ Sips1 Re: temat usunięty, autor dał za dużo dużych lit IP: 213.77.28.* 11.02.10, 11:39 Miernoto! Forum filtruje idiotów. Filtr zadziałał, jak widać! Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pl zanim napiszesz, pomyśl 11.02.10, 08:49 jak nie myślisz to nie pisz. TVP PiSLD, łapiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pater66 telekaczka to było takie śmieszne.. 11.02.10, 09:02 Telekaczka to takie super a teletusk to takie beznadziejne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: myśle Re: zanim napiszesz, pomyśl IP: 81.62.243.* 11.02.10, 19:48 Pieniądze odciął jaśnie pan Płemieł nawołując do niepłacenia abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: q-ku nie pieprz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 10:08 przecież telewizornię wzięli SLD i PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: myślę Re: nie pieprz IP: 81.62.243.* 11.02.10, 22:07 Ale najpierw kasę odciął premier. O zauszniku którzy rządził wcześniej nie wspomną. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart My już wiemy, 11.02.10, 11:17 że jesteś idiotą i głupim trollem. Administratorze, kasuj wątek i banuj użytkownika zablokowany-obrazliwy-nick. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Olo I jak się to ma do paplania o MISJI IP: 193.227.131.* 11.02.10, 08:22 Ale nie martwcie się, w to miejsce zostanie utworzonych 5 programów kato-chrześcijańskich oraz 3 katechezy. Będzie się dalej kręcić Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tvmaniak Re: I jak się to ma do paplania o MISJI IP: *.nitka.net.pl 11.02.10, 08:32 Spoko ! Programy dla dzieci beda... katolickokatechetyczne... w koncu gdzies trzeba dzieci bonzow telewizyjnych upchac by kolejne pare zlotych uszczknac... a ja podzruce pomysl na kolejne zarobienie paru zlotych: programy dla emerytow i zatrudnienie w nich rodzicow i tesciow... i tak to PiS pospolu z SLD sprywatyzuje TV :) Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 TV-PIS od 2005 okradło podatników na 150mln. ! 11.02.10, 08:33 Kontrola NIK-u wykazała olbrzymie nadużycia finansowe TVP od czasów przejęcia telewizji państwowej przez PIS i koalicjantów.. Przekręcono, co już udowodniono, 150 milionów złotych !!!! A to jeszcze nie koniec kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek"Aiwa-Platz" Tusku, oddawaj kasę z abonamentu. IP: *.cdma.centertel.pl 11.02.10, 08:26 To nie ja namawiałem ludzi do nie płacenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hayhay Re: Tusku, oddawaj kasę z abonamentu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 09:40 co Tusk ma ci oddać ? to kradło pis w TVP ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hmm TVP już nie dla dzieci IP: *.as.kn.pl 11.02.10, 08:27 A dlaczego nie pójdą krok dalej i nie zlikwidują całej TVP? Poza tym jak oszczędzają to niech zrobią program od 17ej do 21ej, przynajmniej Pośpieszalski zniknie z anteny. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Re: TVP już nie dla dzieci 11.02.10, 08:38 Wystarczy od 16 do 24 i rano o 8 wiadomości oraz program dla rolnika, tak jak za komuny. W niedziele "turniej miast" lub inne "rozrywkowe" programy. Tylko co z tymi dyrektorami się stanie, w sejmie już sa zajęte stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zalogowany Ależ to powrót do źródeł! IP: *.ztpnet.pl 11.02.10, 09:45 Jeśli się nie mylę, to właśnie "Czterej Pancerni" byli nadawani pierwotnie właśnie rano w niedzielę! Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
evident wildstein pospieszalski semka 11.02.10, 08:28 zamiast teleranka dla tumanienia dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
pissonpis Re: wildstein pospieszalski semka 11.02.10, 08:51 tych trzech to otumaniło już samych siebie wszyscy trzej to przeciez nieomylne wyroczne..... na zlecenie kaczyńskich . an jednak wildstain jest do kupienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sipa TVP już nie dla dzieci IP: *.elb.pl 11.02.10, 08:28 Teleranka nie będzie, ale za to wydłużą "ZIARNO" o dwie godziny i zamiast edukować będą robić dzieciom wodę z mózgu. Co za kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: TVP już nie dla dzieci 11.02.10, 08:38 Oglądałeś Teleranek? To co jest teraz a lata temu to dwa różne światy, nowego nie da się oglądać, decyzja o likwidacji być może słuszna. Gdzie czytasz że Ziarno będzie trwało 2 godz? Rozumiem uprzedzenia, ale nie lubię plucia jadem To co mnie zastanawia to koszt wyprodukowania 1 odcinka np. Molików, gdzie mamy dwie pacynki plus osobę dorosłą i dziecko. Sceneria wciąz ta sama, nic nowego co generowałoby koszta, a kosztuje ponad 100 tys pln??? Coś co trwa kilka minut, kręcone jest w studiu i nie potrzebuje tłumu statystów?? Odpowiedz Link Zgłoś
snorri696 Re: TVP już nie dla dzieci 11.02.10, 08:45 100 tys. PLN to też koszty obsługi technicznej (kamera, dźwięk, oświetlenie), ale też zwykłych kosztów takich jak prąd czy ogrzanie studia by dzieciak się nie przeziębił. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ytst Re: TVP już nie dla dzieci IP: *.centertel.pl 11.02.10, 12:13 w studio telewizyjnym jest zawsze bardzo gorąco od reflektorów, tam nie trzeba dodatkowo grzać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dex TVP KACZO - Komuna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.10, 08:29 co za dno Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Towarzysze z PIS-u, oddajcie 150mlin, złodzieje !! 11.02.10, 08:36 Jak wykazała kontrola NIK-u, TV-PIS wraz koalicjantami, ukradli 150 mln. złotych w okresie 2005 do 2009.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stąd jestem :-) Nie oglądam TVP i nie płacę abonamentu.... IP: *.tpn.ceron.pl 11.02.10, 08:46 Nie oglądam TVP i nie płacę abonamentu.... Ta telewizja pomału umiera. Oglądalność utrzymują jedynie osoby "na nią skazane", czyli tzw "niziny społeczne", najczęściej z małych zapomnianych przez Boga i Ojczyznę miasteczek i wsi, gdzie wydatek kilkudziesięciu złotych miesięcznie na podstawowy pakiet cyfrowej telewizji "z talerza" jest nie do przeskoczenia. A dzieci? Żenujące jest, jak publiczna (tylko z założenia!) TV traktuje najmłodszych widzów! Kiedyś dobranocka to było 25 minut bajki (bajek), i ok 5 minut reklam- teraz jest prawie odwrotnie: 10-18 minut bajek i około 2o minut reklam "przed i po". Jak tak dalej pójdzie, to bedą jescze wciskać reklamy pomiędzy dwoma krótkimi bajeczkami. Oczywiście nie trzeba dodawać, że 90% w TVP to "ODGRZEWANE KOTLETY". Na szczęście nie jestem skazany na naziemny nadajnik, jeszcze stać mnie na pakiet u dostawcy cyfrowego. A abonamentu na pensje dla 482 dyrektorów nie płacę! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Thorez TVP już nie dla dzieci IP: *.tktelekom.pl 11.02.10, 08:30 i ja mam płacić abonament takim fujarom? to jest ta "misja"? Idzcie jeszcze dalej - zlikwidujcie dobranocki, a potem zgaście światło. Bałwany. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku Jaruzelski i TV PIS ;-)) 11.02.10, 08:31 tylko tych o to bym podejrzewał;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Jaruzelski i TV PIS ;-)) IP: 82.160.150.* 11.02.10, 08:42 Już raz 13 grudnia zniknął teleranek. Trzeba znowu wy...komuchów (tych z SLD i PIS) to teleranek wróci Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: q-ku co za cholerny chichot historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 10:09 jedna komuna z druga komuną się dogadała - a tak niby udawali swe przeciwienstwa Odpowiedz Link Zgłoś
takisobiejac TV Shit 11.02.10, 08:31 Po co wydawać kasę na programy dla maluchów skoro lepiej kupić szmirowate serialiki typu "Dr House", "Lost" czy "Bananowy doktor" i karmić tą papkę głupich widzów, przy okazji trzaskając kasę z reklam, prawda? TV Publiczna już dawno przestała nieść misję i zamieniła się w gorszą wersję plastikowego Tefałenu czy kiczowatego Polsatu. TVP Sport to też tragedia. Biorą ochłapy z pańskiego stołu (to czego nie chce Canal + i Polsat Sport) i pokazują... ligę hokejową, pływanie czy polską ligę koszykówki - totalne dno. Tylko TVP Kultura na razie trzyma poziom. Boję się jednak pomyśleć co będzie jak wywalą z niej prof. Hendrykowskiego (cykl Telekino i Skarby Filmoteki) oraz Wasowskiego i Manna (Archiwizja). Załość bierze jak się patrzy na TV Shit. djamaladdin.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: janma46 TVP już nie dla dzieci IP: *.serv-net.pl 11.02.10, 08:32 Mają rację ci którzy namawiają do niepłacenia abonamentu.Telewizja publiczna staje się pomału telewizją katolicką i na te programy jakoś piniądze się znajdują.Mam propozycję aby połączyć siły z telewizją "Trwam" i Radiem Maryja oddać zarządzanie Rydzykowi i telewizja publiczna pozbędzie się kłopotu.I wtedy nie będzie kłopotu z tak zwanymi wartościami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sc Re: TVP już nie dla dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.10, 08:34 Żenada. Właściwie nie ma już żadnych argumentów na obronę istnienia abonamentu, poza tym, że "w innych krajach tez jest" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sławomir S. TVP już nie dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 08:37 Czy dobrze zrozumiałem, że zostanie "Ziarno", a ktoś tam znał Giertycha, a ktoś inny coś tam z partią PiS? W takim razie to skandal!!! W demokratycznym kraju nie wolno znać Giertycha i mieć coś wspólnego z PiS! My Czytelnicy "Gazety Wyborczej" żądamy natychmiastowego oddania pasma porannego praprawnukom członków KPP, etatowym przedstawicielom wykluczonych oraz redakcji "Krytyki Politycznej"! Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Kolejne kłamstwo TVPiSld 11.02.10, 08:39 Za powodu protestów środowisk kombatanckich i niepodległościowych TVP nie będzie już więcej emitowała Czterech pancernych i piesa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dar10ko TVP dla koalicji IP: *.vlan79.nemes.lubman.net.pl 11.02.10, 08:39 "Powtórka z Generała" - nowy program zamiast "Teleranka" - oto pomysł zarządu eseldowskiego i pisowskiego na nowo-stary program dla dzieci(dla dorosłych wersja hardcore "Towarzysz Generał"). Jego pierwszą odsłoną jest emisja "Czterech pancernych i Szarika". Teraz przynajmniej jest jasne, dlaczego wszystkie konkursowe scenariusze na zreformowany "Teleranek" poszły do kosza. Najlepsze są stare, sprawdzone wzorce, albo te telenowele, które ogląda cały świat. - Przeciwpancerny! - Jest przeciwancerny! Ognia! Ognia! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TVP BIEŁSAT =JUDE [...] IP: 80.50.235.* 11.02.10, 08:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paw Obciąć pensje pseudo aktorom, pseudo dyrektorom it IP: 213.108.152.* 11.02.10, 08:42 Skoro za jeden dzień zdjęciowy "gwiazdy" takie jak mroczki, cichłopki biorą po 7 tysięcy za nędzne bezwartościowe produkcje to jak by się obcięło pensję proporcjonalnie do talentu tych osób (czyli o jakieś 90%) to by była kasa na produkcje dla dzieciaków. To samo tyczy się dyrekcji i kierownictwa! Odpowiedz Link Zgłoś
bartek9-1 TVP już nie dla dzieci 11.02.10, 08:43 DOBRZE ŻE MAJĄ kasę na pierdoły w południe w każdą niedzielę i dla tej nawiedzonej Schymalli co prowadzi program, co Cała żenada I WSTYD !! Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: TVP już nie dla dzieci 11.02.10, 08:43 W miejsce teleranka trzeba wstawić program katolicki albo polityków w akcji promocyjnej przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
cortyzol TVP już nie dla dzieci 11.02.10, 08:43 Niech żyje i rozkwita Katolicko Solidarnościowa Rzeczpospolita Odpowiedz Link Zgłoś