abhaod 19.04.06, 19:30 dobrze , ze nie nago, o tej porze w Austrii to sie mozna latwo przeziebic:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tsheshek dobry komentarz 19.04.06, 19:46 precz z cenzura, ale tez nie mozna traktowac kazdej glupiej prowokacji jako dobra sztuke, przepraszam, ale o co chodzilo z tym krzyzem i genitaliami poza obrazeniem katolikow i szukaniem skandalu, co ma jedno do drugiego, np w "Rzymie" Felliniego pokaz mody koscielnej byl super, prowokacja do innego spojrzenia na rytualizacje pewnych zachowan (i to zarowno kleru jak i popkultury, swiata mody itd.), takich przykladow odwaznej, ale dobrej sztuki jest wiecej. Nawet Libera (ten od Lego z obozu koncentracyjnego) cos tam chcial opowiedziec, natomiast plucie na symbol dla samego plucia. Coz... Natomiast niekoniecznie bym angazowal prawo. Jak powiedzial F.Starowieyski (sam troche (prowokator)"zamiast isc do sadu nalezalo artystke zwyczajnie opieprzyc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JuRek I znów zarobi parę "srebrników" :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:23 I znów zarobi parę "srebrników" :) Pecunia non olet, tylko czy zdobywane w ten sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maw zapytaj o to Rydzyka czy pecunia non olet.... IP: *.acn.waw.pl 19.04.06, 20:42 - cegielki na stocznie. To ja wole Nieznalska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxy "Artystka" przez duże Q. Dla sławy własną matkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:52 by sprzedała. Odpowiedz Link Zgłoś
eutrapelia A to była prowokacja wydawnictwa Axel Springer 20.04.06, 09:45 Wchodzący na polski rynek z nową gazetą ("Dziennik") niemiecki wydawca chciał osłabić pozycję GW poprzez wmanewrowanie jej w obronę Nieznalskiej i w efekcie kompromitację. Ryba oczywiście haczyk połknęła, w końcu tym się żywi na codzień. Czy ta coraz bardziej sklerotyczna ryba ma szansę na przeżycie - wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu [...] 20.04.06, 14:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: przykro mi że kazali ci czytać tę gazetę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:26 to musi byc straszne, tak ciągle czytać ten znienawidzony dziennik i jeszcze pisać coś, zeby normę wyrobić.. naprawdę straszna kara. mocno nagrzeszyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: przykro mi że kazali ci czytać tę gazetę 20.04.06, 14:29 Nie martw sie o mnie. Mam zabawe. Martw sie o siebie, o swoj rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
postawy Re: zapytaj o to Rydzyka czy pecunia non olet.... 20.04.06, 14:16 > - cegielki na stocznie. To ja wole Nieznalska. A ja wolę zdrowy rozsądek, którego tyle samo po jednej, co po drugiej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abor Obrażanie katolika po polsku?! IP: 82.160.21.* 19.04.06, 20:41 Katolika po polsku obrazić mogą genitalia na krzyżu autorstwa Nieznalskiej. Natomiast nie obraża go zbrodnia ludobójstwa i agresji w Iraku dokonywana na oczach Świata przez koalicję przecież z wartościami ch. i spod krzyża?! O rozmiarze i bestialstwie tych zbrodni Świat dowie się w momencie, gdy Irakijczycy zaczną mówić własnym głosem! A póki co, polskiego katolika nie obrazi nawet publiczna wypowiedź amerykańskiego bydlaka w generalskim mundurze, iż zabijanie Talibów w Afganistanie było dla niego rozkoszą i ogromną przyjemnością?! Nic ująć, wiele dodać! Ale czy warto?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nct a zlego bylo w wypowiedzi tego generala islamisto? IP: *.acn.waw.pl 19.04.06, 20:44 Odpowiedz Link Zgłoś
postawy Właśnie:dlaczego życie mordujących nauczycielki... 20.04.06, 14:19 bydlaków ma dla mnie coś znaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janma46 Re: a zlego bylo w wypowiedzi tego generala islam IP: 82.160.4.* 20.04.06, 14:56 A no to że jedno z przykazań dekalogu mówi-kochaj bliźniego swego jak siebie samego,a inne-nie zabijaj,ale to dla ciebie jest za trudne aby zrozumieć hipokryto. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Obrażanie katolika po polsku?! 19.04.06, 20:47 dodam, "deszcz pada na zlych i dobrych"(Biblia), czasami chcialbym byc deszczem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowany Artyści z PiSu krzyżują Polskę na Lepperze. IP: *.chello.pl 20.04.06, 10:24 ==== Masa na premiera! ==== Rydzyk kuratorem Zachęty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))))))) Re: Obrażanie katolika po polsku?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:36 A tem "amerykański bydlak w mundurze" był katolikem??? Papież był PRZECIW agresji na Irak, tępoto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziw nad dziwy Re: Obrażanie katolika po polsku?! IP: 194.146.248.* 20.04.06, 11:37 To wyślij Nieznalska na Talibów. Ona tam dopiero porządzi i nawróci ich na swój styl. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: Obrażanie katolika po polsku?! Mlot przemowil! 20.04.06, 14:08 Gość portalu: abor napisał(a): > Katolika po polsku obrazić mogą genitalia na krzyżu autorstwa Nieznalskiej. > Natomiast nie obraża go zbrodnia ludobójstwa i agresji w Iraku dokonywana na > oczach Świata przez koalicję przecież z wartościami ch. i spod krzyża?! O > rozmiarze i bestialstwie tych zbrodni Świat dowie się w momencie, gdy > Irakijczycy zaczną mówić własnym głosem! A póki co, polskiego katolika nie > obrazi nawet publiczna wypowiedź amerykańskiego bydlaka w generalskim mundurze, > > iż zabijanie Talibów w Afganistanie było dla niego rozkoszą i ogromną > przyjemnością?! Nic ująć, wiele dodać! Ale czy warto?! Idz Mlocie do wydawcy NIE_Polaka, Idz Mlocie do redaktora NIE_Polaka. Idz Mlocie po rozum do glowy, albo NIE_glowy tylko swojej du... gdzie go masz wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja a może? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:10 tsheshek napisał: > dobra sztuke, przepraszam, ale o co chodzilo z tym krzyzem i genitaliami poza > obrazeniem katolikow i szukaniem skandalu, Jak zobaczyłam tą instalację Pasja - od razu przyszło mi na myśl, że to podkreślenie współczesnego mężczyzny. Szczególnie młodych, którzy swoje zaspokojenie seksualne (a więc i członka) stawiają na piedestale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryderyfiko wytrę se gębę niesnalską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 16:16 No co, wszyscy chcą ode mnie, ja się bronie! Wolność słowa, żyjemy w wolnym kraju! Jak będę se chciała na głowę komuś na...rać to se na..ram! Bo wolny kraj a nie ciemnogród! A co tam! Tolerancja! A nie żaden ciemnogród! A jak cie to obraża, toś cham, ciemniak i wieśniak ostatni, idź se do księdza i się poskarż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: dobry komentarz IP: 83.17.16.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:00 Ciekawe czemu nie uzywa wizerunku np. Mahometa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde Dawi IP: *.crowley.pl 19.04.06, 21:10 Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde Dawida? Bardzo jestem ciekaw. W dzisiejszej Europie modene jest obrazanie chrzescijan. Judaizmu sie boja ze wzgeldu na wladze Islamu ze wzgledu na sile fizyczna Buddyzm i Hinduizm sa "cool" i "trendy". Chrzescijan sie obraza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpilo Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: 212.76.37.* 19.04.06, 22:16 Dlaczego chcesz kogoś karać za to że coś mówi? O sobie, o nas, o reszcie świata. Jak długo można twierdzić że wszystko w Polsce jest OK jeżeli zamiast rozmawiać z tymi którzy myślą inaczej niż my będziemy ich ciągać po sądach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az100 Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:56 Po sądach Nieznalską ciąga grupa kato-Polaków. Większość tych, których zniesmaczyła "sztuka" tej "artystki" zwyczajnie o niej już zapomniała - i jest to najlepsza reakcja na to co zrobiła. A skoro pani Nieznalska chciała o sobie przypomnieć to ma dokładnie to na co zasłużyła. Jeśli ktoś chce koło siebie zrobić dużo szumu to nie powinien się dziwić, że znajdzie się ktoś inny, kto wykorzysta jego samego w tym samym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradow [...] IP: *.olsztyn.net.pl 20.04.06, 09:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))))))) Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:43 Jedź do Anglii i w ramach "wolności twórczej" nas*raj publicznie na portret królowej :))) Ale potem nie miej pretensji o konsekwencje :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mukroko Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: 87.207.241.* 20.04.06, 12:26 dobrze powiedziane ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sakho Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: *.chello.pl 20.04.06, 10:03 To jest wlasnie sedno problemu... Chrzescijan mozna bezkarnie opluwac pokazujac jakim sie jest "postępowcem", "wyzwolonym lewicowcem", wspanialym i "oswieconym" czlowiekiem. Jezeli odezwiesz sie w obronie rownosci wszystkich wyznan lub starac sie bedziesz bronic chrzescijan to zaraz (szczegolnie na forach Wyborczej) zostaniesz okrzykniety "katopolakiem", "ciemnogrodzianinem" a i zapewne "faszystą", bo tak najlatwiej... Sprobuj za to tylko wykorzystac jakis symbol zydowski czy muzułmanski do czegokolwiek, nawet satyry jak pokazaly "wydarzenia duńskie" a zostaniesz zdeptany, nazwany antysemita lub nietolerancyjnym antyislamistą i skazany na medialny niebyt... ot obłuda i hipokryzja "politycznej poprawnosci"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mukroko Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: 87.207.241.* 20.04.06, 12:28 ta polityczna poprawnosc to cala zasrana lewica europejska... ciekawa sprawa ze w usa nie ma takiego problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewak Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:39 Gdyby nie ta zas..a europejska lewica być może do tej chwili pasał byś świnie,chyba żeś z jakiś fortunatów.Chociaż poczekaj pare lat i może wróci w pełni ta szczęśliwa chwila, bo już teraz jesteśmy na dobrej drodze ( patrz zdrowie, praca,nauka - nie będe dalej wyliczał) - ale żeby to zauważyć, to trzeba myśleć a nie powtarzać zasłyszane bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mukroko Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: 87.207.241.* 20.04.06, 17:39 watpie, raczej moglbym zy w posiadlosci a nie tak jak teraz w bloku... a to ze to wszystko wyglada tak jak wyglada to wlasnie wasza wina LEWICY ze niby cos ma byc za darmo, kretynizm !!! nic nie jest za darmo za wszystko trzeba placic, ja wole bezposrednio placic, a wy wolicie posrednika w roli panstwa, jestescie zalosni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Gui Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:12 Nie wiesz jaką karę? To proste ten ANTYSEMITA musiałby publicznie przeprosić wszystkich Żydów. Bez kar finansowych też by się nie obeszło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.wa.bigpond.net.au 20.04.06, 04:33 Kosciol jest tak agresywny, ze wywoluje agresywne reakcje w postaci agresywnej sztuki. Podziwiam artystke, ze to robi wsrod koltunerstwa i narodowej histerii. A inna sprawa, czy to jest sztuka przez duze S... W kazdym razie mocno protestuje, a to w dzisiejszych czasach najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mukroko Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: 87.207.241.* 20.04.06, 12:30 co za kretynskie wyrazenie: "sztuka przez duze S..." takiego okreslenia moze yzywac tylko jakis pseudo polonista albo pseudo artysta... nie ma za co tej kobiety podziwiac... kazdy moze zrobic to co ona, nalezy podziwiac wiekszossc ludzi za to ze szanuje swoje wlasne symbole i nie sra na nie niczym zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryderyfiko Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 16:27 Gość portalu: Maria napisał(a): > ...W kazdym razie mocno protestuje, a to w dzisiejszych czasach najwazniejsze. Błysk! Cóż za złota myśl! jeszcze raz błysk! Kling! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jezul Jak taka odwazna to niech udaje Mahometa IP: 203.166.32.* 20.04.06, 06:57 Wtedy uwierze, ze jest artystka. Najlatwiej to sie czepiac katolikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec dyrektor Re: Jak taka odwazna to niech udaje Mahometa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:34 Katola obrazi byle co i niedługo nie wolno będzie grać w kółko krzyżyk, bo to profanacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sakho Re: Jak taka odwazna to niech udaje Mahometa IP: *.chello.pl 20.04.06, 10:05 Sprobuj wiec potraktoweac w stylu Nieznalskiej muzułmanina, zobaczysz jaka jest roznica miedzy "katolem" a nim... głupota jest po prostu na tym forum niesamowicie rozwinięta, a co wiecej moderatorzy zgodnie z przykazaniem "góry" pozwalaja na znaczny rozwoj chmastwa i prostactwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak ateista "Katol" ciut bardzej cywilizowany, ale dziczeje. IP: *.chello.pl 20.04.06, 16:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamawa Artystka czy tylko zwykła flanelcia? IP: *.gsw.pl 20.04.06, 08:04 Nawet we współczesnej sztuce są granice odwagi i poszukiwań artystycznych. Dlatego p. Nieznalska zapewne nie odwazy się znieważyć islamu a już na pewno nigdy nie odważy sie uzyć do tego celu gwiazdy Dawida. Dlaczego? Bo p. Nieznalska jest tzw. artystką przewidywalną, czyli flanelcią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))))))) Re: Artystka czy tylko zwykła flanelcia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:40 Nie musi do tego używac symboli religijnych :)) Niech jedzie do Anglii i publicznie nasika na portret królowej :))) Emocje gwarantowane :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pralkosuszarka Re: Artystka czy tylko zwykła flanelcia? 20.04.06, 11:23 Co własciwie autorka miała na mysli? Religia chcrześcijańska ma męską płeć? Bo niebardzo rozumiem? hmm szkoda, że owa pani, jest mało wrażliwa raczej..ale zrobila szum i o to chodzi, o to chodzi, chce byc znana..."Znana mimo wszystko" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
parob idiotka 20.04.06, 08:17 "juz wczesniej zostałam ukrzyżowana" co to kurde , ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: second Żałosne IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 20.04.06, 08:25 Nieznalska = żałosny narcyzm. Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Nosił wilk razy kilka... IP: 212.33.72.* 20.04.06, 08:24 Najważniejsze zdanie powyższego wywiadu brzmi: 'To wszystko przez niemieckiego organizatora performance'u Markusa Hanka, który uknuł niecny plan, żeby zrobić szum wokół siebie'. Tak się zdobywa uznanie... w sztuce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: Nosił wilk razy kilka... IP: *.chello.pl 20.04.06, 08:29 Co do jej pierwotnego dzieła, to nie był to krzyż ale plus - wszystkie ramiona równe, o proporcjach w niczym nie przypominających krzyża katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Nosił wilk razy kilka... 20.04.06, 10:21 Gość portalu: graf napisał(a): > Co do jej pierwotnego dzieła, to nie był to krzyż ale plus - wszystkie ramiona > równe, o proporcjach w niczym nie przypominających krzyża katolickiego. krzyz grecki jest rownoramienny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))))))) Re: Nosił wilk razy kilka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:33 Taa, tylko że sie to "Pasja" nazywało :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rst samokreacja miernoty IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.04.06, 08:29 albo ma się talent , albo stawia się muszle klozetowe w galeriach. Nie jestem katolikiem, ale te pomysły (genitalia na krzyżu) świadczą o tym, że autorka jest jakimś totalnym imbecylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu z Przemysla Re: samokreacja miernoty IP: 217.98.81.* 20.04.06, 08:48 A ten trzeci stopień ja się nazywa?IDIOTA!!!! Pasterze obrali sobie Nieznalska za demona.A q....a pytam, znak krzyża na "strachach na wróble"to co.Przypatrzcie się bogobojni, widac wyraźnie symbol katolicyzmu.Nie ponosi Was?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))))))) Re: samokreacja miernoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:30 Wiesz, stracha na wróble z fiutem to jeszcze nie widziałam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaaa Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.pfron.org.pl / 217.153.44.* 20.04.06, 08:47 Wariant No 1: Tata w Paryżu, mama w Pradze Cóż ja sierotka na to poradzę ..... Wariant No 2: ostro pachnie siarką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radi Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.gdynia.mm.pl 20.04.06, 08:50 Zmień profesję kobieto. Zajmij się szydełkowaniem albo gotowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdański wałęsiarz Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.168.wmc.com.pl 20.04.06, 08:56 Nieznalska Kłamie!!!! www.argekultur.at/Ars/Arge/Event/EventImage.aspx? EventID=8588&ImageNr=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpilo Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nago IP: 212.76.37.* 20.04.06, 09:15 Rzeczywiście, wygląda na to, że to Nieznalska i bez wątpienia nago. Ale czy z tego na pewno wynika że rzeczywiście miała się pojawić nago w czasie performance'u. Poza tym, co jest gorsze? Czy samo to że kłamie, czy to że kłamie właśnie w Polsce a w Austrii nie ma oporów z publikowaniem swoich fotografii nago na krzyżu? P.S. www.argekultur.at/Ars/Arge/Event/EventDetails.aspx?EventID=8588 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdański wałęsiarz Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.168.wmc.com.pl 20.04.06, 09:24 Dorota Nieznalska - persona non grata w Salzburgu. Wielki piątek - Wielki skandal. Dorota Nieznalska została poproszona przez Arge kultur z Salzburga o wzięcie udziału w organizowanym przez nich festiwalu, rodzaju festynu ludycznego, zdarzenia parateatralnego bardziej, niż z dziedziny sztuki performance, jaki jest tam organizowany tradycyjnie w Wielki piątek. Jej rola ograniczała się do tego, że miała być niesiona w procesji rozpięta na krzyżu, być może nago, lub z przepaską (tu organizator się wahał). Jednak sława Nieznalskiej ją wyprzedziła. Od pięciu dni faszyzująca prawica, rodzaj naszej Młodzieży Wszechpolskiej i LPR, przypuściły na artystkę brutalny atak, nazywając ją w swoich mediach polską świnią, grożąc śmiercią. Do potępień włączył sie kościół, łącznie z miejscowym biskupem. Atmosfera została tak niebezpiecznie rozgrzana, że organizatorzy postanowili odwołać całe zdarzenie w obawie o życie artystki. Zobacz strone Arge kultur z Salzburga i oświadczenie organizatorów. PO RAZ KOLEJNY SZTUKA UJAWNIŁA SWOJĄ SIŁĘ DEMASKATORSKĄ - TYM RAZEM ZMUSIŁA DO POKAZANIA PRAWDZIWEJ TWARZY PRAWICĘ W AUSTRII I PRZETESTOWAŁA TAMTEJSZĄ DEMOKRACJĘ! dodał: spam.art.pl w dniu: [ 2006-04-13 ] -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:24 Ucz się języków. Tam też jest wyraźne wyjaśnienie, że kobietą na zdjęciu NIE jest Nieznalska. Poza tym ta ukrzyżowana jest nienajgorszej urody, Nieznalska to koszmarny pasztet. Dlatego zapewne tak interesuje się seksualnością - dzięki swojej "sztuce" ma wreszcie z nią jakiś kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdański wałęsiarz Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.168.wmc.com.pl 20.04.06, 09:28 a słyszałeś o Photoshopie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.ceramika.agh.edu.pl 20.04.06, 12:58 czyżbym coś źle przeczytał? tak na mój gust to tam jak byk stoi, że w roli "ofiary" występuje Nieznalska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro BRAWO - ona poprowadzi was z ciemnogrodu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:01 Tak trzymaj dziewczyno. Niech wieśniaki sobie nie myślą, że tylko duum to recepta na ich ograniczoną wyobraźnię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))))))) Re: BRAWO - ona poprowadzi was z ciemnogrodu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:38 A jaką "wyobraźnię twórczą" ma ten tępy babon??? Krzyż i inne symbole religijne [religii katolickiej] plus genitalia lub golizna! Stosunkowo wąski zakresik :))))))) Po prostu, kobitka chwali sie swoimi obsesjami :P PS - zanim mnie splujesz - nie jestem katolikiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Szukać inspiracji artystycznych u wielu źródeł... 20.04.06, 09:02 Może tym razem uda się "artystce" sięgnąć do symboli religijnych "starozakonnych". Tam już czekają na nią z utęsknieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Ta GW sięga dna 20.04.06, 09:03 Po co robić wywiad ze zwykłą szmacianą pseudoartystką, chyba że chce się nadal tracić czytelników. Głupota szczególnie w obliczu dość silnej europejskiej konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradow Re: Ta GW sięga dna IP: *.olsztyn.net.pl 20.04.06, 09:18 dlaczego użyto wobec niej określenia "artystka"? Czy to słowo znaczy też "szmata"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polska Re: nie musisz czytac gazety wyborczej, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:39 nie musisz czytac gazety wyborczej, jesli nie rozumiesz co to znaczy "artystka". myślę, że nie powinieneś. jest tyle innych gazet: fakt, super express - polecam. to mniej wiecej twoj poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))))))) Re: nie musisz czytac gazety wyborczej, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:48 słuchaj, jeśli moją doopę wymaluję farbą, a potem odcisne na płótnie i wystawie w galerii, to już jestem "artystą"???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: spróbuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:20 to sie sam przekonasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))) Re: spróbuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:44 Biorąc pod uwagę jaka "tfurczość" wisi czasem w galeriach, to chyba nie miałbym większych problemów :) Pytanie tylko, czy to jest sztuka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel 18 kwietnia zaczęła się agonia Wyborczej IP: *.pl.auchan.com, / 62.148.92.* 20.04.06, 09:58 jeszcze tylko parę miesięcy !!! I jak (parafrazując) powiedział młody człowiek w pewnym filmie: "I see dead newspaper" ! Odpowiedz Link Zgłoś
boncza Re: 18 kwietnia zaczęła się agonia Wyborczej 20.04.06, 10:32 Nie przesadzaj nie jest tak zle z ta gazeta jezeli nawet osoby jej niechetny czytaja jej artykuly i je komentuja na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalala Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:15 czy ta pani jest w trakcie jakiegoś leczenia? mentalne problemy podobno daje się czasami opanować albo nawet wyleczyć. skoro tak lubi prowokować, to może niech publicznie podda się leczeniu. na własny koszt, tak dla jasności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firek Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:52 Zgadzam się z Dorotką. Nie chciała wisieć na krzyżu, czeka na porządny gwózdz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: 213.192.80.* 20.04.06, 09:21 mnie nie przeszkadza, niech se wiesza na krzyżu co chce, ale niech się leczy, choroba to prywatna sprawa ,nie powinno się tym zajmować na forum publicznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: 213.192.80.* 20.04.06, 09:21 mnie nie przeszkadza, niech se wiesza na krzyżu co chce, ale niech się leczy, choroba to prywatna sprawa ,nie powinno się tym zajmować na forum publicznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Korona cierniowa nie jest symbolem tylko KK... IP: *.server.ntli.net 20.04.06, 09:24 jest ona elementem ofiary chrystusa, nalezy do wszystkich chrzesciajn, nie tylko katolikow. Nieznalska nie stety niewiele wie o tym, przeciwko czmu tak sie bardzo buntuje. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.telia.com 20.04.06, 09:31 Jak ktos wierzy "uczciwym Niemcom" to wychodzi na tym jak przyslowiowy Zablocki na mydle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 15:09 Niemcy wyrolowali nieznalską i gazetę wyborczą, która do tej pory usiłowała wmówić wszystkim, że tu ciemnogród, a na zachodzie to co innego - narody otwarte na różne inne spojrzenia i przekazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zor Sama jesteś! Precz z czarnymi zboczeńcami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:36 Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag 20.04.06, 09:34 "To wszystko przez niemieckiego organizatora performance'u Markusa Hanka, który uknuł niecny plan, żeby zrobić szum wokół siebie." powiedziało niewiniątko :)))))) LOL LOL LOL a wielka "artystka" TerazJużZnalska co niby sama do tej pory robiła ???? Gdy była jeszcze Nieznalska wymyśliła prosty i genialny plan żeby się wypromować. Tak to już jest że gdy się nie ma talentu za grosz to w Polsce najlepiej obrazić religię katolicką (tylko broń Boże inną), wtedy na 100% procent znajdą się idioci którzy podadzą taką personę do sądu i zrobią jej darmową promocję tym bardziej, że wszystkie postępowe gazetki z GW na czele staną w obronbie "artysty". Widać, że pan Markusa Hanka postanowił powielić pomysł TerazJużZnalskiej a nasza biedna "artystka" czuje się obrażona i oszukana. Odpowiedz Link Zgłoś
swd1959 Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag 20.04.06, 09:34 Ciekawe, kto szykanował, wyzywał od ostatnich i groził smiercią? Z pewnością islamscy ekstremiści i fundamentaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 dziewczyno, nudna jesteś 20.04.06, 09:35 bawi cię, Dorotko, to stałe zadzieranie z weszpolakami? Na początku to zabawne, ale później to jest jak flaki z olejem. Rozpropagowałaś swoje nieznane nikomu nazwisko i kwita. A artystka z ciebie jak z koziej dupy wiadro, dlatego weź się za coś pożytecznego do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: racja powinna świnei pasać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:50 albo kozy doić, haftować serwetki, w kolejkach stać. tym się zajmuja matki polki, kiedy czują zew natury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikolo Ty ... IP: *.pitow.wroc.pl / *.pitow.wroc.pl 20.04.06, 09:35 Proponuję abyś zaczęła się erotyzować z koranem i półksięzycem. To dopiero będą jaja. A jakie niezapomniane wrażenia, zwłaszcza jak zaczną z nożami za tobą latać. Nie korzystaj z miłości bliźniego jaką mają chrześcijanie, bo to żadna emocja, żadne przeżycie, to tylko tobie się wydaje, żeś taka "odważna", "niezależna", a to tylko bezdenna głupota, co zresztą widać po ohydzie twojego wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś