Dodaj do ulubionych

Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nago

19.04.06, 19:30
dobrze , ze nie nago, o tej porze w Austrii to sie mozna latwo przeziebic:)
Obserwuj wątek
    • tsheshek dobry komentarz 19.04.06, 19:46
      precz z cenzura, ale tez nie mozna traktowac kazdej glupiej prowokacji jako
      dobra sztuke, przepraszam, ale o co chodzilo z tym krzyzem i genitaliami poza
      obrazeniem katolikow i szukaniem skandalu, co ma jedno do drugiego, np
      w "Rzymie" Felliniego pokaz mody koscielnej byl super, prowokacja do innego
      spojrzenia na rytualizacje pewnych zachowan (i to zarowno kleru jak i
      popkultury, swiata mody itd.), takich przykladow odwaznej, ale dobrej sztuki
      jest wiecej. Nawet Libera (ten od Lego z obozu koncentracyjnego) cos tam chcial
      opowiedziec, natomiast plucie na symbol dla samego plucia. Coz...
      Natomiast niekoniecznie bym angazowal prawo. Jak powiedzial F.Starowieyski (sam
      troche (prowokator)"zamiast isc do sadu nalezalo artystke zwyczajnie opieprzyc"
      • Gość: JuRek I znów zarobi parę "srebrników" :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:23
        I znów zarobi parę "srebrników" :) Pecunia non olet, tylko czy zdobywane w ten
        sposób?
        • Gość: maw zapytaj o to Rydzyka czy pecunia non olet.... IP: *.acn.waw.pl 19.04.06, 20:42
          - cegielki na stocznie. To ja wole Nieznalska.
          • Gość: zxy "Artystka" przez duże Q. Dla sławy własną matkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:52
            by sprzedała.
            • eutrapelia A to była prowokacja wydawnictwa Axel Springer 20.04.06, 09:45

Wchodzący na polski rynek z nową gazetą ("Dziennik") niemiecki wydawca chciał
              osłabić pozycję GW poprzez wmanewrowanie jej w obronę Nieznalskiej i w efekcie
              kompromitację. Ryba oczywiście haczyk połknęła, w końcu tym się żywi na codzień.
              Czy ta coraz bardziej sklerotyczna ryba ma szansę na przeżycie - wątpię.
              • pozlotemu [...] 20.04.06, 14:05
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: polak Re: przykro mi że kazali ci czytać tę gazetę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:26
                  to musi byc straszne, tak ciągle czytać ten znienawidzony dziennik i jeszcze
                  pisać coś, zeby normę wyrobić.. naprawdę straszna kara. mocno nagrzeszyłeś?
                  • pozlotemu Re: przykro mi że kazali ci czytać tę gazetę 20.04.06, 14:29
                    Nie martw sie o mnie. Mam zabawe.
                    Martw sie o siebie, o swoj rozum.
          • postawy Re: zapytaj o to Rydzyka czy pecunia non olet.... 20.04.06, 14:16
            > - cegielki na stocznie. To ja wole Nieznalska.
            A ja wolę zdrowy rozsądek, którego tyle samo po jednej, co po drugiej stronie.
      • Gość: abor Obrażanie katolika po polsku?! IP: 82.160.21.* 19.04.06, 20:41
        Katolika po polsku obrazić mogą genitalia na krzyżu autorstwa Nieznalskiej.
        Natomiast nie obraża go zbrodnia ludobójstwa i agresji w Iraku dokonywana na
        oczach Świata przez koalicję przecież z wartościami ch. i spod krzyża?! O
        rozmiarze i bestialstwie tych zbrodni Świat dowie się w momencie, gdy
        Irakijczycy zaczną mówić własnym głosem! A póki co, polskiego katolika nie
        obrazi nawet publiczna wypowiedź amerykańskiego bydlaka w generalskim mundurze,
        iż zabijanie Talibów w Afganistanie było dla niego rozkoszą i ogromną
        przyjemnością?! Nic ująć, wiele dodać! Ale czy warto?!
        • Gość: nct a zlego bylo w wypowiedzi tego generala islamisto? IP: *.acn.waw.pl 19.04.06, 20:44
          • postawy Właśnie:dlaczego życie mordujących nauczycielki... 20.04.06, 14:19
            bydlaków ma dla mnie coś znaczyć?
          • Gość: janma46 Re: a zlego bylo w wypowiedzi tego generala islam IP: 82.160.4.* 20.04.06, 14:56
            A no to że jedno z przykazań dekalogu mówi-kochaj bliźniego swego jak siebie
            samego,a inne-nie zabijaj,ale to dla ciebie jest za trudne aby zrozumieć
            hipokryto.
        • abhaod Re: Obrażanie katolika po polsku?! 19.04.06, 20:47
          dodam, "deszcz pada na zlych i dobrych"(Biblia), czasami chcialbym byc
          deszczem...
        • Gość: Zbulwersowany Artyści z PiSu krzyżują Polskę na Lepperze. IP: *.chello.pl 20.04.06, 10:24

====
          Masa na premiera!
          ====
          Rydzyk kuratorem Zachęty!
        • Gość: :))))))))) Re: Obrażanie katolika po polsku?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:36
          A tem "amerykański bydlak w mundurze" był katolikem???
          Papież był PRZECIW agresji na Irak, tępoto!
        • Gość: Dziw nad dziwy Re: Obrażanie katolika po polsku?! IP: 194.146.248.* 20.04.06, 11:37
          To wyślij Nieznalska na Talibów. Ona tam dopiero porządzi i nawróci ich na swój
          styl.
        • pozlotemu Re: Obrażanie katolika po polsku?! Mlot przemowil! 20.04.06, 14:08
          Gość portalu: abor napisał(a):

> Katolika po polsku obrazić mogą genitalia na krzyżu autorstwa Nieznalskiej.
          > Natomiast nie obraża go zbrodnia ludobójstwa i agresji w Iraku dokonywana na
          > oczach Świata przez koalicję przecież z wartościami ch. i spod krzyża?! O
          > rozmiarze i bestialstwie tych zbrodni Świat dowie się w momencie, gdy
          > Irakijczycy zaczną mówić własnym głosem! A póki co, polskiego katolika nie
          > obrazi nawet publiczna wypowiedź amerykańskiego bydlaka w generalskim
          mundurze,
          >
          > iż zabijanie Talibów w Afganistanie było dla niego rozkoszą i ogromną
          > przyjemnością?! Nic ująć, wiele dodać! Ale czy warto?!
          Idz Mlocie do wydawcy NIE_Polaka,
          Idz Mlocie do redaktora NIE_Polaka.
          Idz Mlocie po rozum do glowy, albo NIE_glowy tylko swojej du... gdzie go masz
          wiecej!
      • Gość: Marakuja a może? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:10
        tsheshek napisał:
        > dobra sztuke, przepraszam, ale o co chodzilo z tym krzyzem i genitaliami poza
        > obrazeniem katolikow i szukaniem skandalu,

Jak zobaczyłam tą instalację Pasja - od razu przyszło mi na myśl, że to
        podkreślenie współczesnego mężczyzny. Szczególnie młodych, którzy swoje
        zaspokojenie seksualne (a więc i członka) stawiają na piedestale.

• Gość: fryderyfiko wytrę se gębę niesnalską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 16:16
        No co, wszyscy chcą ode mnie, ja się bronie!
        Wolność słowa, żyjemy w wolnym kraju!
        Jak będę se chciała na głowę komuś na...rać to se na..ram!

Bo wolny kraj a nie ciemnogród!
        A co tam! Tolerancja!
        A nie żaden ciemnogród!

A jak cie to obraża, toś cham, ciemniak i wieśniak ostatni, idź se do księdza i
        się poskarż!
      • Gość: ciekawski Re: dobry komentarz IP: 83.17.16.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:00
        Ciekawe czemu nie uzywa wizerunku np. Mahometa??
    • Gość: xx Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde Dawi IP: *.crowley.pl 19.04.06, 21:10
      Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde Dawida?

Bardzo jestem ciekaw.
      W dzisiejszej Europie modene jest obrazanie chrzescijan.
      Judaizmu sie boja ze wzgeldu na wladze
      Islamu ze wzgledu na sile fizyczna
      Buddyzm i Hinduizm sa "cool" i "trendy".
      Chrzescijan sie obraza
      • Gość: xpilo Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: 212.76.37.* 19.04.06, 22:16
        Dlaczego chcesz kogoś karać za to że coś mówi? O sobie, o nas, o reszcie świata.
        Jak długo można twierdzić że wszystko w Polsce jest OK jeżeli zamiast rozmawiać
        z tymi którzy myślą inaczej niż my będziemy ich ciągać po sądach.
        • Gość: az100 Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:56
          Po sądach Nieznalską ciąga grupa kato-Polaków. Większość tych, których
          zniesmaczyła "sztuka" tej "artystki" zwyczajnie o niej już zapomniała - i jest
          to najlepsza reakcja na to co zrobiła.
          A skoro pani Nieznalska chciała o sobie przypomnieć to ma dokładnie to na co
          zasłużyła. Jeśli ktoś chce koło siebie zrobić dużo szumu to nie powinien się
          dziwić, że znajdzie się ktoś inny, kto wykorzysta jego samego w tym samym celu.
        • Gość: paradow [...] IP: *.olsztyn.net.pl 20.04.06, 09:22
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: :))))))))) Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:43
          Jedź do Anglii i w ramach "wolności twórczej" nas*raj publicznie na portret
          królowej :)))

Ale potem nie miej pretensji o konsekwencje :P
          • Gość: mukroko Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: 87.207.241.* 20.04.06, 12:26
            dobrze powiedziane ;]
      • Gość: Sakho Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: *.chello.pl 20.04.06, 10:03
        To jest wlasnie sedno problemu...
        Chrzescijan mozna bezkarnie opluwac pokazujac jakim sie jest "postępowcem",
        "wyzwolonym lewicowcem", wspanialym i "oswieconym" czlowiekiem.
        Jezeli odezwiesz sie w obronie rownosci wszystkich wyznan lub starac sie
        bedziesz bronic chrzescijan to zaraz (szczegolnie na forach Wyborczej)
        zostaniesz okrzykniety "katopolakiem", "ciemnogrodzianinem" a i zapewne
        "faszystą", bo tak najlatwiej...

Sprobuj za to tylko wykorzystac jakis symbol zydowski czy muzułmanski do
        czegokolwiek, nawet satyry jak pokazaly "wydarzenia duńskie" a zostaniesz
        zdeptany, nazwany antysemita lub nietolerancyjnym antyislamistą i skazany na
        medialny niebyt...

ot obłuda i hipokryzja "politycznej poprawnosci"...
        • Gość: mukroko Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: 87.207.241.* 20.04.06, 12:28
          ta polityczna poprawnosc to cala zasrana lewica europejska... ciekawa sprawa ze
          w usa nie ma takiego problemu...
          • Gość: lewak Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:39
            Gdyby nie ta zas..a europejska lewica być może do tej chwili pasał byś
            świnie,chyba żeś z jakiś fortunatów.Chociaż poczekaj pare lat i może wróci w
            pełni ta szczęśliwa chwila, bo już teraz jesteśmy na dobrej drodze ( patrz
            zdrowie, praca,nauka - nie będe dalej wyliczał) - ale żeby to zauważyć, to
            trzeba myśleć a nie powtarzać zasłyszane bzdury.
            • Gość: mukroko Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: 87.207.241.* 20.04.06, 17:39
              watpie, raczej moglbym zy w posiadlosci a nie tak jak teraz w bloku... a to ze
              to wszystko wyglada tak jak wyglada to wlasnie wasza wina LEWICY ze niby cos ma
              byc za darmo, kretynizm !!! nic nie jest za darmo za wszystko trzeba placic, ja
              wole bezposrednio placic, a wy wolicie posrednika w roli panstwa, jestescie
              zalosni...
      • Gość: Bernard Gui Re: Jaka kare ponioslaby gdyby chodzilo o Gwiazde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:12
        Nie wiesz jaką karę? To proste ten ANTYSEMITA musiałby publicznie przeprosić
        wszystkich Żydów. Bez kar finansowych też by się nie obeszło...
      • krzych.korab W dzisiejszej Polsce dostałaby medal. 20.04.06, 12:31
    • Gość: Maria Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.wa.bigpond.net.au 20.04.06, 04:33
      Kosciol jest tak agresywny, ze wywoluje agresywne reakcje w postaci agresywnej
      sztuki. Podziwiam artystke, ze to robi wsrod koltunerstwa i narodowej histerii.
      A inna sprawa, czy to jest sztuka przez duze S... W kazdym razie mocno
      protestuje, a to w dzisiejszych czasach najwazniejsze.
      • Gość: mukroko Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: 87.207.241.* 20.04.06, 12:30
        co za kretynskie wyrazenie: "sztuka przez duze S..." takiego okreslenia moze
        yzywac tylko jakis pseudo polonista albo pseudo artysta... nie ma za co tej
        kobiety podziwiac... kazdy moze zrobic to co ona, nalezy podziwiac wiekszossc
        ludzi za to ze szanuje swoje wlasne symbole i nie sra na nie niczym zwierzeta.
      • Gość: fryderyfiko Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 16:27
        Gość portalu: Maria napisał(a):

> ...W kazdym razie mocno protestuje, a to w dzisiejszych czasach najwazniejsze.

Błysk! Cóż za złota myśl!
        jeszcze raz błysk!
        Kling!
    • Gość: Jezul Jak taka odwazna to niech udaje Mahometa IP: 203.166.32.* 20.04.06, 06:57
      Wtedy uwierze, ze jest artystka. Najlatwiej to sie czepiac katolikow.
      • Gość: ojciec dyrektor Re: Jak taka odwazna to niech udaje Mahometa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:34
        Katola obrazi byle co i niedługo nie wolno będzie grać w kółko krzyżyk, bo to
        profanacja.
        • Gość: Sakho Re: Jak taka odwazna to niech udaje Mahometa IP: *.chello.pl 20.04.06, 10:05
          Sprobuj wiec potraktoweac w stylu Nieznalskiej muzułmanina,
          zobaczysz jaka jest roznica miedzy "katolem" a nim...

głupota jest po prostu na tym forum niesamowicie rozwinięta, a co wiecej
          moderatorzy zgodnie z przykazaniem "góry" pozwalaja na znaczny rozwoj chmastwa i
          prostactwa...
          • Gość: Krzyżak ateista "Katol" ciut bardzej cywilizowany, ale dziczeje. IP: *.chello.pl 20.04.06, 16:43
    • Gość: pamawa Artystka czy tylko zwykła flanelcia? IP: *.gsw.pl 20.04.06, 08:04
      Nawet we współczesnej sztuce są granice odwagi i poszukiwań artystycznych.
      Dlatego p. Nieznalska zapewne nie odwazy się znieważyć islamu a już na pewno
      nigdy nie odważy sie uzyć do tego celu gwiazdy Dawida.
      Dlaczego?
      Bo p. Nieznalska jest tzw. artystką przewidywalną, czyli flanelcią.
      • Gość: :))))))))) Re: Artystka czy tylko zwykła flanelcia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:40
        Nie musi do tego używac symboli religijnych :))
        Niech jedzie do Anglii i publicznie nasika na portret królowej :)))
        Emocje gwarantowane :))))))))
      • pralkosuszarka Re: Artystka czy tylko zwykła flanelcia? 20.04.06, 11:23
        Co własciwie autorka miała na mysli? Religia chcrześcijańska ma męską płeć? Bo
        niebardzo rozumiem? hmm szkoda, że owa pani, jest mało wrażliwa raczej..ale
        zrobila szum i o to chodzi, o to chodzi, chce byc znana..."Znana mimo
        wszystko" ;)
    • parob idiotka 20.04.06, 08:17
      "juz wczesniej zostałam ukrzyżowana" co to kurde , ma być?
      • Gość: second Żałosne IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 20.04.06, 08:25
        Nieznalska = żałosny narcyzm.
        Nic więcej.
    • Gość: DSD Nosił wilk razy kilka... IP: 212.33.72.* 20.04.06, 08:24
      Najważniejsze zdanie powyższego wywiadu brzmi: 'To wszystko przez niemieckiego
      organizatora performance'u Markusa Hanka, który uknuł niecny plan, żeby zrobić
      szum wokół siebie'.
      Tak się zdobywa uznanie... w sztuce.
      • Gość: graf Re: Nosił wilk razy kilka... IP: *.chello.pl 20.04.06, 08:29
        Co do jej pierwotnego dzieła, to nie był to krzyż ale plus - wszystkie ramiona
        równe, o proporcjach w niczym nie przypominających krzyża katolickiego.
        • rezurekcja Re: Nosił wilk razy kilka... 20.04.06, 10:21
          Gość portalu: graf napisał(a):

> Co do jej pierwotnego dzieła, to nie był to krzyż ale plus - wszystkie ramiona
          > równe, o proporcjach w niczym nie przypominających krzyża katolickiego.

krzyz grecki jest rownoramienny.
        • Gość: :))))))))) Re: Nosił wilk razy kilka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:33
          Taa, tylko że sie to "Pasja" nazywało :))))
    • Gość: rst samokreacja miernoty IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.04.06, 08:29
      albo ma się talent , albo stawia się muszle klozetowe w galeriach. Nie jestem
      katolikiem, ale te pomysły (genitalia na krzyżu) świadczą o tym, że autorka
      jest jakimś totalnym imbecylem.
      • Gość: Zbychu z Przemysla Re: samokreacja miernoty IP: 217.98.81.* 20.04.06, 08:48
        A ten trzeci stopień ja się nazywa?IDIOTA!!!!
        Pasterze obrali sobie Nieznalska za demona.A q....a pytam, znak krzyża
        na "strachach na wróble"to co.Przypatrzcie się bogobojni, widac wyraźnie symbol
        katolicyzmu.Nie ponosi Was??????
        • Gość: :))))))))) Re: samokreacja miernoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:30
          Wiesz, stracha na wróble z fiutem to jeszcze nie widziałam :P
    • Gość: Aaaaa Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.pfron.org.pl / 217.153.44.* 20.04.06, 08:47
      Wariant No 1:
      Tata w Paryżu, mama w Pradze
      Cóż ja sierotka na to poradzę .....
      Wariant No 2:
      ostro pachnie siarką.
    • Gość: Radi Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.gdynia.mm.pl 20.04.06, 08:50
      Zmień profesję kobieto. Zajmij się szydełkowaniem albo gotowaniem.
    • Gość: gdański wałęsiarz Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.168.wmc.com.pl 20.04.06, 08:56
      Nieznalska Kłamie!!!! www.argekultur.at/Ars/Arge/Event/EventImage.aspx?
      EventID=8588&ImageNr=1
      • Gość: xpilo Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nago IP: 212.76.37.* 20.04.06, 09:15
        Rzeczywiście, wygląda na to, że to Nieznalska i bez wątpienia nago. Ale czy z
        tego na pewno wynika że rzeczywiście miała się pojawić nago w czasie
        performance'u. Poza tym, co jest gorsze? Czy samo to że kłamie, czy to że kłamie
        właśnie w Polsce a w Austrii nie ma oporów z publikowaniem swoich fotografii
        nago na krzyżu?

P.S.

www.argekultur.at/Ars/Arge/Event/EventDetails.aspx?EventID=8588

• Gość: gdański wałęsiarz Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.168.wmc.com.pl 20.04.06, 09:24
          Dorota Nieznalska - persona non grata w Salzburgu.

Wielki piątek - Wielki skandal.
          Dorota Nieznalska została poproszona przez Arge kultur z Salzburga o wzięcie
          udziału w organizowanym przez nich festiwalu, rodzaju festynu ludycznego,
          zdarzenia parateatralnego bardziej, niż z dziedziny sztuki performance, jaki
          jest tam organizowany tradycyjnie w Wielki piątek. Jej rola ograniczała się do
          tego, że miała być niesiona w procesji rozpięta na krzyżu, być może nago, lub z
          przepaską (tu organizator się wahał). Jednak sława Nieznalskiej ją wyprzedziła.
          Od pięciu dni faszyzująca prawica, rodzaj naszej Młodzieży Wszechpolskiej i
          LPR, przypuściły na artystkę brutalny atak, nazywając ją w swoich mediach
          polską świnią, grożąc śmiercią. Do potępień włączył sie kościół, łącznie z
          miejscowym biskupem. Atmosfera została tak niebezpiecznie rozgrzana, że
          organizatorzy postanowili odwołać całe zdarzenie w obawie o życie artystki.
          Zobacz strone Arge kultur z Salzburga i oświadczenie organizatorów.

PO RAZ KOLEJNY SZTUKA UJAWNIŁA SWOJĄ SIŁĘ DEMASKATORSKĄ - TYM RAZEM ZMUSIŁA DO
          POKAZANIA PRAWDZIWEJ TWARZY PRAWICĘ W AUSTRII I PRZETESTOWAŁA TAMTEJSZĄ
          DEMOKRACJĘ!

dodał: spam.art.pl w dniu: [ 2006-04-13 ]

--------------------------------------------------------------------------------
      • Gość: gizmo Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:24
        Ucz się języków. Tam też jest wyraźne wyjaśnienie, że kobietą na zdjęciu NIE
        jest Nieznalska. Poza tym ta ukrzyżowana jest nienajgorszej urody, Nieznalska
        to koszmarny pasztet. Dlatego zapewne tak interesuje się seksualnością - dzięki
        swojej "sztuce" ma wreszcie z nią jakiś kontakt.
        • Gość: gdański wałęsiarz Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.168.wmc.com.pl 20.04.06, 09:28
          a słyszałeś o Photoshopie?
        • Gość: greg0,75 Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.ceramika.agh.edu.pl 20.04.06, 12:58
          czyżbym coś źle przeczytał? tak na mój gust to tam jak byk stoi, że w roli "ofiary" występuje Nieznalska
    • Gość: zorro BRAWO - ona poprowadzi was z ciemnogrodu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:01
      Tak trzymaj dziewczyno. Niech wieśniaki sobie nie myślą, że tylko duum to
      recepta na ich ograniczoną wyobraźnię!!!
      • Gość: :))))))))) Re: BRAWO - ona poprowadzi was z ciemnogrodu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:38
        A jaką "wyobraźnię twórczą" ma ten tępy babon???
        Krzyż i inne symbole religijne [religii katolickiej] plus genitalia lub golizna!
        Stosunkowo wąski zakresik :)))))))

Po prostu, kobitka chwali sie swoimi obsesjami :P

PS - zanim mnie splujesz - nie jestem katolikiem :P
    • jama314 Szukać inspiracji artystycznych u wielu źródeł... 20.04.06, 09:02
      Może tym razem uda się "artystce" sięgnąć do symboli religijnych
      "starozakonnych". Tam już czekają na nią z utęsknieniem...
    • jurcio Ta GW sięga dna 20.04.06, 09:03
      Po co robić wywiad ze zwykłą szmacianą pseudoartystką, chyba że chce się nadal
      tracić czytelników. Głupota szczególnie w obliczu dość silnej europejskiej
      konkurencji.
      • Gość: paradow Re: Ta GW sięga dna IP: *.olsztyn.net.pl 20.04.06, 09:18
        dlaczego użyto wobec niej określenia "artystka"? Czy to słowo znaczy
        też "szmata"??
        • Gość: polska Re: nie musisz czytac gazety wyborczej, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:39
          nie musisz czytac gazety wyborczej, jesli nie rozumiesz co to znaczy "artystka".
          myślę, że nie powinieneś. jest tyle innych gazet: fakt, super express - polecam.
          to mniej wiecej twoj poziom.
          • Gość: :))))))))) Re: nie musisz czytac gazety wyborczej, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:48
            słuchaj, jeśli moją doopę wymaluję farbą, a potem odcisne na płótnie i wystawie
            w galerii, to już jestem "artystą"????
            • Gość: polak Re: spróbuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:20
              to sie sam przekonasz
              • Gość: :))))) Re: spróbuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:44
                Biorąc pod uwagę jaka "tfurczość" wisi czasem w galeriach, to chyba nie miałbym
                większych problemów :)
                Pytanie tylko, czy to jest sztuka :)))
      • Gość: pawel 18 kwietnia zaczęła się agonia Wyborczej IP: *.pl.auchan.com, / 62.148.92.* 20.04.06, 09:58
        jeszcze tylko parę miesięcy !!! I jak (parafrazując) powiedział młody człowiek
        w pewnym filmie: "I see dead newspaper" !
        • boncza Re: 18 kwietnia zaczęła się agonia Wyborczej 20.04.06, 10:32
          Nie przesadzaj nie jest tak zle z ta gazeta jezeli nawet osoby jej niechetny
          czytaja jej artykuly i je komentuja na forum.
    • Gość: tralalala Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:15
      czy ta pani jest w trakcie jakiegoś leczenia? mentalne problemy podobno daje się czasami opanować albo nawet wyleczyć. skoro tak lubi prowokować, to może niech publicznie podda się leczeniu. na własny koszt, tak dla jasności.
      • Gość: Firek Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:52
        Zgadzam się z Dorotką. Nie chciała wisieć na krzyżu, czeka na porządny gwózdz.
    • Gość: aw Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: 213.192.80.* 20.04.06, 09:21
      mnie nie przeszkadza, niech se wiesza na krzyżu co chce, ale niech się leczy,
      choroba to prywatna sprawa ,nie powinno się tym zajmować na forum publicznym
    • Gość: aw Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: 213.192.80.* 20.04.06, 09:21
      mnie nie przeszkadza, niech se wiesza na krzyżu co chce, ale niech się leczy,
      choroba to prywatna sprawa ,nie powinno się tym zajmować na forum publicznym
    • Gość: vortex21 Korona cierniowa nie jest symbolem tylko KK... IP: *.server.ntli.net 20.04.06, 09:24
      jest ona elementem ofiary chrystusa, nalezy do wszystkich chrzesciajn, nie tylko
      katolikow. Nieznalska nie stety niewiele wie o tym, przeciwko czmu tak sie
      bardzo buntuje. Pzdr
    • Gość: ktos Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.telia.com 20.04.06, 09:31
      Jak ktos wierzy "uczciwym Niemcom" to wychodzi na tym jak przyslowiowy Zablocki
      na mydle.
      • Gość: heh Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 15:09
        Niemcy wyrolowali nieznalską i gazetę wyborczą, która do tej pory usiłowała
        wmówić wszystkim, że tu ciemnogród, a na zachodzie to co innego - narody
        otwarte na różne inne spojrzenia i przekazy.
    • Gość: mnm Baba rzadkiej głupoty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:32
      • Gość: zor Sama jesteś! Precz z czarnymi zboczeńcami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:36
    • romulus_remulus Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag 20.04.06, 09:34
      "To wszystko przez niemieckiego organizatora performance'u Markusa Hanka, który
      uknuł niecny plan, żeby zrobić szum wokół siebie."

powiedziało niewiniątko :)))))) LOL LOL LOL a wielka "artystka" TerazJużZnalska
      co niby sama do tej pory robiła ???? Gdy była jeszcze Nieznalska wymyśliła
      prosty i genialny plan żeby się wypromować.
      Tak to już jest że gdy się nie ma talentu za grosz to w Polsce najlepiej obrazić
      religię katolicką (tylko broń Boże inną), wtedy na 100% procent znajdą się
      idioci którzy podadzą taką personę do sądu i zrobią jej darmową promocję tym
      bardziej, że wszystkie postępowe gazetki z GW na czele staną w obronbie "artysty".
      Widać, że pan Markusa Hanka postanowił powielić pomysł TerazJużZnalskiej a nasza
      biedna "artystka" czuje się obrażona i oszukana.
    • swd1959 Re: Nieznalska: Nie chciałam wisieć na krzyżu nag 20.04.06, 09:34
      Ciekawe, kto szykanował, wyzywał od ostatnich i groził smiercią? Z pewnością
      islamscy ekstremiści i fundamentaliści.
    • wuk4 dziewczyno, nudna jesteś 20.04.06, 09:35
      bawi cię, Dorotko, to stałe zadzieranie z weszpolakami? Na początku to zabawne,
      ale później to jest jak flaki z olejem. Rozpropagowałaś swoje nieznane nikomu
      nazwisko i kwita. A artystka z ciebie jak z koziej dupy wiadro, dlatego weź się
      za coś pożytecznego do roboty.
      • Gość: polak Re: racja powinna świnei pasać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:50
        albo kozy doić, haftować serwetki, w kolejkach stać. tym się zajmuja matki
        polki, kiedy czują zew natury.
    • Gość: pikolo Ty ... IP: *.pitow.wroc.pl / *.pitow.wroc.pl 20.04.06, 09:35
      Proponuję abyś zaczęła się erotyzować z koranem i półksięzycem. To dopiero będą
      jaja. A jakie niezapomniane wrażenia, zwłaszcza jak zaczną z nożami za tobą
      latać. Nie korzystaj z miłości bliźniego jaką mają chrześcijanie, bo to żadna
      emocja, żadne przeżycie, to tylko tobie się wydaje, żeś
      taka "odważna", "niezależna", a to tylko bezdenna głupota, co zresztą widać po
      ohydzie twojego wyglądu.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka