Dodaj do ulubionych

3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki

09.07.06, 19:52
Proponuję, żebyśmy wpisali po 3 sugestie dla p.Krzysztofa Skowrońskiego.
Może ktoś z dyrekcji Trójki to przeczyta, może nie. Ale zrobić to warto.
Przy okazji zrobimy nasz własny remanent "osiągnięć" Laskowskiego i jewo kamandy.

Oto moje propozycje:
1, Ramówkowa: powrót sobotniej popołudniowej Zapraszamy Do Trójki, oczywiście
w wykonaniu Piotra Kaczkowskiego;
2, Personalna: odsunięcie od mikrofonu p.Rokosa i jemu podobnych
bezwartościowych wesołków, którzy poza swoją wesołkowatością nie mają
kompletnie nic do zaoferowania słuchaczowi;
3, Ogólno-wizerunkowa: skończcie z czcią dla złotego cielca jakim teraz jest
wyłącznie poziom słuchalności, któremu podporządkowana jest ramówka od 6 do
23. A przy okazji mam nadzieję, że za nowej dyrekcji słuchacze przestaną być
traktowani jak ciemna masa, której zadaniem jest wyłącznie wysyłanie tysięcy
SMSów w bardziej lub mniej durnowatych konkursach.

To jest mój plan minimum.
Jeśli macie własne propozycje, to wpiszcie.
Obserwuj wątek
    • t.o.m.e.k Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 10.07.06, 10:08
      td2003 napisał:

> 3, Ogólno-wizerunkowa: skończcie z czcią dla złotego cielca jakim teraz jest
      > wyłącznie poziom słuchalności, któremu podporządkowana jest ramówka od 6 do
      > 23. A przy okazji mam nadzieję, że za nowej dyrekcji słuchacze przestaną być
      > traktowani jak ciemna masa, której zadaniem jest wyłącznie wysyłanie tysięcy
      > SMSów w bardziej lub mniej durnowatych konkursach.
      >

Hmmm - problem wszelako polega na tym, że Radio działa jako spółka prawa
      handlowego i jako taka musi zarabiać i przynosić zysk. Natomiast pytanie,
      jakimi narzedziami się ten cel osiąga - i to jest moje pytanie do
      Skowrońskiego, jaki bedzie miał na to pomysł i czy w ogóle będzie go miał, czy
      po prostu sprawdzi wyniki słuchalności w "grupach docelowych", bilans księgowy
      za ostatnie lata i stwierdzi "dobrze jest jak jest, tak trzymać"...???
      • tuhanka Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 10.07.06, 12:43
        Nawet wiecej niz 3: :)

1. Powrot na antene 3 Klubu Ludzi Ciekawych Wszystkiego (zmarginalizowanego w
        niszowej Dwojce) albo audycji podobnej w formie - z interaktywnym udzialem
        sluchaczy, ze spotkaniem otwartym dla sluchaczy przynajmniej raz w miesiacu.
        2. Magazyn Bardzo Kulturalny - przywrocenie dluzszej formuly, czestsze
        spotkania otwarte z ciekawymi ludzmi (pisarze, kompozytorzy, artysci)
        3. Powrot Trojkowego Klubu Filmowego - z seansami dla sluchaczy.
        4. Powrot Pulsu Trojki w formie dluzszej, rzeczowej dyskusji, a nie bardzo
        okrojonej.
        5. W Tonacji Trojki - albo inna audycja o podobnym profilu (codzienny kacik
        muzyczny z muzyka autorsko dobierana przez wybitnych dziennikarzy muzycznych)
        6. Audycje o jezyku polskim - koniecznie!
        7. Trojka pod ksiezycem - czyli interaktywne audycje slowne z udzialem
        sluchaczy i dobra, wyciszajaca muzyka (sama muzyka to nie wszystko)
        8. Choc raz w tygodniu audycja z muzyka powazna

a z innych sugestii cos jak:

"Książka Tygodnia", ,popołudniowa sobotnia "Zapraszamy do Trójki" Piotra
        Kaczkowskiego, "Powtórka z rozrywki" w pełnym, dłuższym wymiarze, "Muzyczna
        Poczta UKF" (w formule poprzedniej, nie obecnej),"Trzy kwadrance jazzu", "Pół
        Perfekcyjnej Płyty", "Baw się razem z nami", "Radio Retro", "Radio Aktywny
        Magazyn Reporterów", "Gitarą i Piórem", "Pod dachami Paryża", "Muzykobranie" -
        w porze nie dla nietoperzy :), "Hyde Park Trójki", utrzymana "Noc Muzycznych
        Pejzaży", "Tylko dla orłów", "Lista przebojów dla oldboyów"
        • no_login Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 10.07.06, 13:22
          obawiam się że to se ne vrati :-(
          stara, dobra Trójka... :-)
          Tylko jak przyciągnąć tych
          ludzi z powrotem na Mysliwiecką?
          • tekisk Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 10.07.06, 14:16
            Popieram wszystkie Wasze prośby .
            Dodaję też swoją .
            - " pod dacham Paryża " , niech powróci do dawnych godzin nadawania
            - bardzo proszę o powrót " kolorowej muzyki z różnych stron Świata "
            autorstwa Wojciecha Ossowskiego .
            • slawekgrudzien Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 22:16
              Oczywiście podpisuje się obiema rękami pod tymi postulatami...
              i jeszcze jedno Beata Michniewicz, naprawdę jej warsztat dzienikarski jest
              dramatycznie słaby i jej drażniacy sposób prowadzenia rozmów z zaproszonymi
              goścmi...
              • katecheta Powitanie: Wymię Ojca Dyrektora Plus Plus Plus 13.07.06, 11:40
                No i jak wam sie podoba a zwlaszcza cenzurze?
                • anuszka_ha3.agh.edu.pl Mowa tak - ględzenie nie! 13.07.06, 13:34

A ja proszę w Trójce mniej muzyki, a więcej sensownego gadania. Do sensownego
                  gadania nie zaliczam Kydryńskiego. Na przemian ględzi i puszcza muzykę. W
                  niedziele umieram z nudów.

→ → → → → → → → → →
                  Odkryjmy Białoruś!
                  odkryjmybialorus.blox.pl
                  • kolo1001 Re: Mowa tak - ględzenie nie! 18.07.06, 20:55
                    A ja tam go lubię. Puszcza fajną muzykę. W sam raz na popołudniową siestę.
              • martolka Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 14:20
                slawekgrudzien napisał:

> Oczywiście podpisuje się obiema rękami pod tymi postulatami...
                > i jeszcze jedno Beata Michniewicz, naprawdę jej warsztat dzienikarski jest
                > dramatycznie słaby i jej drażniacy sposób prowadzenia rozmów z zaproszonymi
                > goścmi...

Denerwująca do potęgi to jest Pieńkowska, z tymi pytaniami zadawanymi tonem
                jakby o wszystko miała pretensję. Nieznoszę baby.
                • dmj1 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 08:05
                  martolka napisała:

> Denerwująca do potęgi to jest Pieńkowska, z tymi pytaniami zadawanymi tonem
                  > jakby o wszystko miała pretensję. Nieznoszę baby.

Pelna zgoda, do tego czesty brak merytorycznego przygotowania do rozmowy. Swoja
                  droga ta pani chyba juz nas w 3ce nie dreczy..? Myle sie?
                  darek
                  • kolo1001 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 18.07.06, 20:55
                    Wyrzucić kammela!!!!
                    • mafabr Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 07.08.06, 11:03
                      Tak, tak!! Kamela proszę odesłać. To zenada...
                  • sarkji Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 21.07.06, 11:09
                    Trzy z tysiąca rzeczy, które denerwują:
                    1. Puste dyskusje z kretyńską muzyczką w tle przerywane coraz bardziej
                    irytującymi dżinglami zamiast wiadomości.
                    2. Większy dostęp słuchaczy na antenę, szczególnie rano. (teraz będzie ciężko
                    to wytrzymac gdyż słuchacze się zmienili, ale za jakiś czas...
                    3. Przede wszystkim zmiana rodzaju puszczanej muzyki.

Trzy rzeczy na plus.

1. Często słucham Moje Miasto Nocą, ostatnia audycja Pana Orzecha mógłbym rzec
                    wybitna.
                    2. Za a nawet przeciw. (może trochę mniej muzyki a więcej słów?)
                    3. Długa lista!!! :)

PS. Nie jestem przekonany co do Pana Skowrońskiego, nie ma wizji.
                    PS2. Nie pamiętam co to był za program, ale dżingiel zapowiadający go był
                    dłuższy niż sam program.

Emil

• dmj1 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 08:02
                slawekgrudzien napisał:
                > Beata Michniewicz, naprawdę jej warsztat dzienikarski jest
                > dramatycznie słaby

Wkrotce Monika nie bedzie miala co robic, wiec...
                Nie jestem jednak pewien, czy sam przyjalbym dobrze jej poerot do 3-ki.
                Co, do p Beaty zgadzam sie, osoba prowadzaca tego typu program nie moze byc do
                tego, co napisano - wg mnie manieryczna, czasami mi to przypomina dywagacje
                gospodyni domowej w sklepie miesnym...
                darek
        • ferris.b Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 23:03
          Robcie, co chcecie z ramowka trojki ale Piotr Baron i jego poranne pasmo musi
          zostac. jest genialny!!!!!!
          • jureek Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 07:51
            ferris.b napisał:

> Robcie, co chcecie z ramowka trojki ale Piotr Baron i jego poranne pasmo musi
            > zostac. jest genialny!!!!!!

Wałkuski był lepszy.
            Jura
            • tanczacy.z.myslami Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 12:53
              jureek napisał:

> ferris.b napisał:
              > Wałkuski był lepszy.

Sęk w tym, że 'Wałek' jest potrzebny po obu stronach oceanu :(
            • annn6 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 22:34
              chyba nie słuchałeś audycji w 'wykonaniu' Wałka////
              TO BYł MAJSTERSZTYK
          • bmach1 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 11:11
            Wymienić Barona z Rokusem, albo nie lepiej: zastapić Rokusa Balonikiem!
          • kolo1001 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 18.07.06, 20:56
            Baron jest ok.
            Może zostać!
            Zostawmy też Kube Strzyczkowskiego.
          • afowles Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 19.07.06, 22:09
            popieram Piotr Baron o poranku jest the best!!!
          • emku Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 06.08.06, 12:44
            Baron, a zwłszcza Łukawski, niech zostaną. chociaż zachwyty Barona nad nowymi
            piosenkami do listy przebojów i jego ciekawość na którym to miejscu znajdą się
            te badziewiaste piosenki przyprawiają mnie o odruchy wymiotne.Najbardziej to
            chciałabym żeby wrócił Wałkuski!!!!!
            Nie przepadałam nigdy za panem Skowrońskim, ale jesli przywróci na początek
            chociaz część audycji z dawnej "naszej" trójki, to chyba go polubię. I znów
            wróce do słuchania nojego ukochanego kiedys programu.
            A teraz domagam sie wręcz powrotu audycji Pana Grzegorza Wasowskiego i P.Jana
            Chojnackiego "wejście smaku", lub Gra kuchnia - nieważne jak oni nazwaliby ten
            swój nowy program, chodzi mi głownie o muzyke która przedstawiali i informacje o
            tych piosenkach i wykonawcach - pełny profesjonalizm. Ponadto uroczy sposób
            prowadzenia konwersacji, radość dla ucha. Poprosze też o powrót francuskiej
            piosenki z Pania Barbarą Podmiotko w godzinach od 8-22 najpóźniej. Zróbmy
            zamiane - to co teraz szło w nocy - niech idzie w dziennych porach - zobaczymy
            jak słuchalność wzrośnie.
        • rmstemero Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 02:43
          Podpisuje sie obiema rekoma - tylko jak to zrobioc, jak to zrobic?
          Do Twej listy dodalbym jeszcze "Powiesc w wydaniu dzwiekowym" - wspanialy i
          unikalny format, pogrzebany gdzies w latach 80-tych.
          • prezes1904 Re: Zapraszamy do Trojki jak kiedys!!! 13.07.06, 13:51
            3 godziny po poludniu. Prowadzona przez Miecugowa, Sianeckiego, Walkuskiego. Ale
            to se ne wrati bo ci panowuie robia kariery w TV. I wiecej glosow sluchaczy na
            antenie!
            Za Baronem nie przepadam. Ze wszystkich nowych Robert Kanterajt jest do przyjecia
            choc musi sie jeszcze duzo nauczyc od wczesniej wymienionych poprzednikow.
            Ta stacja, niestety, bezpowrotnie stracila swoj klimat.
            Kaczkowski na dyrektora! I ZD3 sobotnie dla niego.
        • rmstemero Uwagi i sugestie 13.07.06, 03:10
          Trojka ma za soba co najmniej 15 lat zjazdu po rowni pochylej. Rozliczni,
          wirujacy reformatorzy udowodnili, ze niefrasobliwie majstrujac bez umiaru umieja
          za publiczne pieniadze robic radio gaga, tak samo zle jak rozglosnie prywatne -
          a pod pewnymi wzgledami nawet gorsze. Tlumaczac swoj zapal koniecznoscia zmian
          na inne, pogrzebali kolektywnie rozglosnie ktora byla dla sluchaczy czyms wiecej
          niz dzwiekowa tapeta przerywana wiadomosciami i reklamami. Trojka byla wspolnym
          mianownikiem laczacym ludzi myslacych i ciekawych swiata.
          Obecnie jest smutna karykatura samej siebie - niedobrym kompromisem zwolennikow
          trywializacji w celu ratowania statystyk bedacych podstawa do kasowania za
          reklame. Jest tworem koszmarnym. Sluchacz konfrontowany z radosnymi
          pokrzykiwaniami ryczacego spod jaj sznapsbarytona udajacego jingle (..i
          uslyszysz wiecejchrrrrr), z dyskoteka wiejska i odglosami tokarki usilujacymi
          zagluszyc wiadomosci i w sposob skuteczny uniemozliwiajacymi wszelka refleksje
          jak rowniez z muzyczna konserwa o jakosci paprykarza szczecinskiego musi
          przetrwac 90% ramowki aby dotrzec do ostanich perel, ktore pozostaly pewnie
          przez przeoczenie.

Rady dla dyrektora? Moze raczej sugestie.
          1. Powrot do slowa mowionego. Dobrego reportarzu, wszechstronnej,
          kontrowersyjnej publicystyki. Sluchowisk jako gatunku medialnego. Eseju
          skierowanego do ludzi myslacych i spragnionych kontaktu z innymi ludzmi
          myslacymi. Nie jest prawda ze ludzie spragnieni sa wylacznie anonimowego, akurat
          bedacego "en vogue" latwego halasu produkowanego masowo przez przemysl
          fonograficzny anglosaskiego obszaru jezykowego.
          2. Powrot do koncepcji rozglosni jako pomostu pomiedzy kultura pisana raz to
          przez duze a raz przez male "k" a mieszkancami Polski B. Tymi ktorzy oddaleni sa
          o setki kilometrow od dobrej sceny kabaretowej, ambitnego teatru, filharmonii
          czy klubu jazzowego. Ktorym zlikwidowano z "braku srodkow" biblioteke
          zastepujaqc ja salonem gier lub wideoteka.
          3. Powrot do promowania autorow. Muzyki autorskiej, muzyki eksperymentalnej,
          muzyki nie zawsze latwej i przyjemnej i nie mieszczacej sie w schematach (m.
          powazna versuis m. rozrywkowa). Malych form teatralnych. Powrot do prezentowania
          muzyki swiata.

A najlepsze jest to, ze to wszystko juz kiedys w trojce bylo i zostalo -
          prawdopodobnie bezpowrotnie zaprzepaszczone. Budowac trzeba by znow od poczatku.
          • annn6 Re: Uwagi i sugestie 13.07.06, 22:46
            Cholera mnie bierze!!!!! Dlaczego nikt nas nie słucha!!!! Dlaczego tak
            spartaczono to coś pt. Tójka??? Zbudowano Trujkę z żenującą Agnieszką jakaś tam.
            Nie mogę słucha jej niepoprawnych pod względem jezykowym wypowiedzi. Debilne
            konkursy smsowe. A może ktoś chciałby stworzyc prywatną stację o takim profilu,
            jaki miała kiedys Trójka??? Myślę, że sukces gwarantowany, ponieważ wielu osobom
            poleciłam "obecną trujkę", jak odpowiedź na RMF i ZET i uważają, że jest ok.
            Tylko, że oni nie znali tej rozgłośni z przed paru lat. BłAGAM BIZNESMENi! JEśLI
            CHCECIE BYC MECENASAMI KULTURY, STWóRZCEI TAKIE WłAśNEI RADIO!!! Nie wierzę, że
            komuś z nadania PiS uda sie coś zmieni, byc może zamiast zagadkowej niedzieli
            będziemy słychac transmisji mszy!!!
            • mafabr Re: Uwagi i sugestie 07.08.06, 11:11
              Agnieszka Jakśtam (też nie pamiętam nazwiska) to jest już absolutne przegięcie,
              jak usłyszłam ją pierwszy raz, to pomyslałam, ż edefinitywnie TRÓJKA umarła, a
              na antene wkroczyło bezmózgie ble -ble -ble wypowiadane absolutnie neiradiowym
              głosem!
        • investor5 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 12:19
          > 1. Powrot na antene 3 Klubu Ludzi Ciekawych Wszystkiego (zmarginalizowanego w
          > niszowej Dwojce) albo audycji podobnej w formie - z interaktywnym udzialem
          > sluchaczy, ze spotkaniem otwartym dla sluchaczy przynajmniej raz w miesiacu.

Dokładnie!!!
          To jest to, co tygryski lubiły w trójce najbardziej.
        • b.roma Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 12:29
          Tuhanka, popieram Cię w całej rozciagłości. Ja też tęsknię za tymi audycjami.
          Ze złości zaczęłam słuchać Radia Maryja, bo do szału mnie doprowadzała ramówka.
          I co najśmieszniejsze, nas wiernych i oddanych słuchaczy, nie traktuje się
          poważnie. Może ktoś ma pomysł jak dać do zrozumienia nowej Dyrekcji czego
          prawdziwy 3-kowy słuchacz potrzebuje. Może jakaś zbiorowa PETYCJA z
          propozycjami i autentycznymi podpisami. A jak nie to skrzykniemy się,
          oflagujemy i na Myśliwieckiej rozpoczniemy strajk okupacujny. Górnicy mogą,
          lekarze mogą się domagać o swoje a my co gorsi jesteśmy!!! Czekam na odzew!!!
          • iposek Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 17:09
            Powrót Manniaka Niedzielnego, czy jakiego kolwiek innego ale o ludzkiej porze!!!
        • ofelia1982 dajcie żyć 18.07.06, 22:15
          WIesz, ja tez jestem za tym, by radio trzymalo "wyzszy" poziom, lecz nie
          przesadzajmy. Z poprzednich raptem 3(!) postow wynika, iz od 8 do 23 powinny
          byc audycje tematyczne. przepraszam, ale radio dla wiekszosci odbiorcow jest
          tlem. Bardzo szanuje audycje 3-ki (slucham codziennie), lecz chce tez uslyszec
          kawalek dobrej muzyki jak zmywam po obiedzie, jade samochodem, kapie
          sie..ukulturalniajmy sie, ale bez przesady. kiedy wracam zmeczona z pracy to
          BARDZO SREDNIO chce sluchac audycji o jezyku polskim...
          • tekisk Re: dajcie żyć 19.07.06, 06:01
            ofelia1982 napisała:

> WIesz, ja tez jestem za tym, by radio trzymalo "wyzszy" poziom, lecz nie
            > przesadzajmy. Z poprzednich raptem 3(!) postow wynika, iz od 8 do 23 powinny
            > byc audycje tematyczne. przepraszam, ale radio dla wiekszosci odbiorcow jest
            > tlem. Bardzo szanuje audycje 3-ki (slucham codziennie),
            > kiedy wracam zmeczona z pracy to
            > BARDZO SREDNIO chce sluchac audycji o jezyku polskim...

Ja , właśnie po przyjściu z pracy , chętnie posłuchałabym audycji tematycznych
            ( muzyki mam dość - w pracy , z innego radia , którego większość słucha i lubi ,
            wciąż nie wiem dlaczego ? ) .
          • jureek Re: dajcie żyć 24.07.06, 11:59
            ofelia1982 napisała:

> WIesz, ja tez jestem za tym, by radio trzymalo "wyzszy" poziom, lecz nie
            > przesadzajmy. Z poprzednich raptem 3(!) postow wynika, iz od 8 do 23 powinny
            > byc audycje tematyczne. przepraszam, ale radio dla wiekszosci odbiorcow jest
            > tlem. Bardzo szanuje audycje 3-ki (slucham codziennie), lecz chce tez uslyszec
            > kawalek dobrej muzyki jak zmywam po obiedzie, jade samochodem, kapie
            > sie..

Zazdroszczę Ci. Wiesz dlaczego? Dlatego, że Twoje życzenie, aby radio było tylko
            tłem spełniane jest przez większość stacji w polskim eterze. Takich stacji,
            które zapewnią Ci muzyczkę do zmywania czy kąpieli, znajdziesz sporo w eterze.
            Dlaczego więc akurat Trójka musi być kolejną taką samą stacją. Ty masz wybór, ja
            i inni, którzy woleleliby radio nie tylko brzęczące w tle, takiego wyboru nie mają.
            Pozdrawiam
            Jura
            • nierozpoznawalny Re: dajcie żyć 07.08.06, 11:30
              jureek napisał:
              >Takich stacji,
              > które zapewnią Ci muzyczkę do zmywania czy kąpieli, znajdziesz sporo w eterze.
              > Dlaczego więc akurat Trójka musi być kolejną taką samą stacją. Ty masz wybór, j
              > a
              > i inni, którzy woleleliby radio nie tylko brzęczące w tle, takiego wyboru nie m
              > ają.

Jura, ja nie chce sie kapac przy muzycznej papce, jeszcze sie utopie! Zmywanie
              tez mi lepiej idzie przy dobrej muzyce. Ja nawet zasnac nie moge przy tych
              plastikowych playlistach itp.
              'Muzyka tła' nie musi oznaczac muzyka badziewna!
              • jureek Re: dajcie żyć 07.08.06, 12:08
                nierozpoznawalny napisała:

> Jura, ja nie chce sie kapac przy muzycznej papce, jeszcze sie utopie! Zmywanie
                > tez mi lepiej idzie przy dobrej muzyce. Ja nawet zasnac nie moge przy tych
                > plastikowych playlistach itp.
                > 'Muzyka tła' nie musi oznaczac muzyka badziewna!

Masz rację. Chciałem jednak zwrócić uwagę, że stacji radiowych typu "szafa
                grająca" jest w Polsce wystarczająco dużo (po co więc z Trójki robić kolejną
                szafę grającą") i że radio, to nie tylko muzyka, choćby była nawet najlepsza.
                Jura
          • mafabr Re: dajcie żyć 07.08.06, 11:13
            To zmywaj sobie naczynia przy RMF-ie
        • misiek9957 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 19.07.06, 13:02
          Orzech i reszta niech założą własne radio np pt "jak się podlizywac wszystkim
          dookoła", zakaz konkursów dla debili - czyli zarabiania na smsach...

Wkurza mnie strasznie orzekazywanie informacji w serwisach z podziałem na role,
          mam wrażenie że tam odgrywa się jakiś spektakl, z odpowiednią intonacją głosu
          itp.. szkoda czasu... A pani Pieńkowska niech wreszcie nauczy się mówić
          słuchaczom Dzień Dobry, bo trąci gwiazdorstwem

KOSTRZEWA WRÓĆ!!!

więcej jazzu, bałagam..

• 1410_tenrok Otóż nie! 12.07.06, 22:10
        Radio nie jest spółką prawa handlowego! Radio publiczne utrzymuje sie z naszych
        podatkow.
        Albo należy je sprywatyzować, albo przez opowiadac duby smalone i robic z niego
        jakas wawe, esko czy innego eremefa! Ja nie mam nic do tych stacji. Są one OK,
        ale przekształcanie 3 w ich kopie, to kompletna poracha! I każdy to wie!
      • settembrini Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 17.07.06, 21:08
        tak, jest spolka prawa handlowego, tylko ze przy okazji jest tzw. radiem
        publicznym i placimy m.in. na ta stacje danine publiczna w formie abonamentu.
        tak wiec niech sie szanowni prezesi zdecyduja- albo robimy radiowa papke jak
        teraz utrzymujac sie z reklam, albo szanujemy sluchaczy za to, ze co miesiac
        placa niemale pieniadze. poza tym np. w stanach powszechnie przyjete jest, ze
        sluchacze dobrowolnie wysylaja niewielkie kwoty pieniedzy w formie dobrowolnej
        skladki (nie ma abonamentu), co tym bardziej mobilizuje do utrzymania stalych
        wiernych sluchaczy. tam pieniadzy nikt nie otrzymuje "z definicji". porownaj
        jakosc amerykanskich odpowiednikow polskiego radia 3.
        ja chce takiej trojki, na jakiej sie wychowalem, roznorodnej, zarowno z muzyka
        klasyczna (bo byly to zwykle jedyne 3 kwadranse w tygodniu mojego kontaktu z
        taka muzyka) jaki i z korneliuszem pacuda. tak wiec mam tylko jedna sugestie.
    • mirwit Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 10.07.06, 14:27
      1.Przede wszystkim Popołudniowa KAczkowskiego,
      2. Zagospodarować sensownie pasmo 18-21a, może Metz??? Więcej muzyki
      alternatywnej, wszystko co ciekawe w muzyce,
      3. Zapraszamy do Trójki ponownie.
      • tuhanka Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 10.07.06, 14:31
        Gwoli przypomnienia - był tu kiedyś taki wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=5987503&v=2&s=0
        • mondokane Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 10.07.06, 23:06
          Trzy słowa do K Skowronskiego:

1. Przesununac Rokosa na godzine okrazania kaktusow (por. TS Eliot)
          2. Wydluzyc Puls Trojki, tak aby to byla naprawde dyskusja w sensie
          cywilizowanym - z wprowadzeniem tematu, wymiana argumentow i jakas konkluzja.
          Prowadzacy sa swietni (kazdy ma cos specyficznego, jednego ciagnie abstrakt
          drugiego konkret).
          3. Rozwazyc - a w zasadzie przywrocic - taka misje dla programu III: to radio to
          forum polskiej inteligencji (nie tej detej telewizyjno-gazecianej, ale tej
          ogolnopolskiej z duzych i malych miast oraz wsi), z dobra muzyka, publicystyka
          kulturalna i polityczna na poziomie (co wyklucza Jole), z szacunkiem dla poziomu
          umyslowego sluchacza. Niech to Radio bedzie przyjacielem tych Polakow, ktorzy
          chca myslec i rozwijac sie, a nie rozrywac sie, wypychac glowe sieczka, czy
          weszyc Zyda.

Mialo byc 3, ale 4 jest b. wazne: przywrocic telefony na zywo od sluchaczy!!!

Pozdrowienia dla Tuhanki!!!
    • unma Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 11.07.06, 08:19
      Ogólne sugestie - ok.
      A ja dodam jeszcze jeden szczegół. Koniecznie usunąć Panią Szydłowską, która
      jest już praktycznie wszędzie. To zupełnie niebywała sytuacja. Szudłowska się
      wciska na siłe w każdy skrawek ramówki!!!! Czy nie ma kogoś kto mógłby zrobić z
      nią porządek. Przecież to mierna postać polskich mediów. Nie stoi za nią
      praktycznie żadna umiejętność, żadna zasługa!

Co to za układ, który ją popiera ????
      • mondokane Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 11.07.06, 08:26
        Opowiadasz banialuki.
        Podam trzy cechy Szydlowskiej, ktore sa idealne dla radia:
        - głos
        - gust muzyczny
        - interesujaca osobowość (co widac w kontrascie np. z rokosem)

a swoja droga, zazdrosc to grzech! (cos mi sie zdaje, ze to pisal ktos z branzy...)

• unma Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 11.07.06, 08:46
          no to widze ze sie zupelnie nie znasz na rzeczy.

Glos - gada przez nos, ma złą barwę. Kto tego nie słyszy musi mieć słaby słuch.
          gust muzyczny - dno - ale to pomińmy - sprawa uznaniowa
          osobowość - określę ja jako ciężką. Wszystko co mówi waży bardzo dużo.
          Zdecydowanie brakujej jej lekkości, polotu, jakiejś choćby namiastki humoru.

Szydlowska może się jedynie podobać sobie równym - czyli miernotom, albo glupim
          małolatom.
          • un1 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 11.07.06, 09:16
            Abstrahując od Szydła, w kontraście z Rokosem nawet Laskowitek jest
            osobowością:-).
          • mondokane Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 11.07.06, 22:31
            unma napisał:

> no to widze ze sie zupelnie nie znasz na rzeczy.
            >
            > Glos - gada przez nos, ma złą barwę. Kto tego nie słyszy musi mieć słaby słuch.
            > gust muzyczny - dno - ale to pomińmy - sprawa uznaniowa
            > osobowość - określę ja jako ciężką. Wszystko co mówi waży bardzo dużo.
            > Zdecydowanie brakujej jej lekkości, polotu, jakiejś choćby namiastki humoru.
            >
            > Szydlowska może się jedynie podobać sobie równym - czyli miernotom, albo glupim
            >
            > małolatom.

Cóż, nie będe wdawał się w dyskusję z kimś, kto ma poczucie posiadania 150%
            racji. Ale mam satysfakcję, że zgadłem że unma to ktoś z branży ;-) Powtarzam:
            zazdrość to grzech!
            • kubicki4ever Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 22:34
              Absolutnie popieram. Jestem zakochany w głosie Szydłowskiej. Jej gust muzyczny
              jest też całkiem przyzwoity.
              • iluminat2 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 09:38
                a gdzie jest Paweł Kostrzewa, i Anna Semkowicz?
                a co do ramówki od 8 do 18 to już nie długo to disco polo usłyszymy
                • justus80 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 19:24
                  Ja też bardzo tęsknię za Pawłem Kostrzewą i jego Trójkowym Ekspresem. Zjadła go
                  Szydłowska właśnie - nie rozumiem jak to się mogło stać :-(
                  • unma Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 16.07.06, 22:41
                    a normalnie sie stalo. wepchnela sie na chama i juz. zbajerowala kogo trzeba a
                    efekt slyszymy. kostrzewie tez sie nic nie stalo. przeszedl do jedynki. teraz
                    jest chyba redaktorem wybierającym, selekcjonujacym czy jakosc tak...
              • redlich Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 11:42
                Dobry gust muzyczny? Juz nie raz slyszalem jak puszczala np. J Lo a potem, skad
                inand znakomity, Sigur Ros. Co to ma byc?
                Takie akcje czasem mial tez Kostrzewa:
                cyt. "Nie bylo by Trojkowego Expressu, gdybym nie zagral nowego, znakomitego
                singla Nicle Buck" czy cos w tym stylu. By potem przeskoczyc np. na Tool...
                Smiech na sali.
                • jureek Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 12:29
                  redlich napisał:

> Dobry gust muzyczny? Juz nie raz slyszalem jak puszczala np. J Lo a potem, skad
                  >
                  > inand znakomity, Sigur Ros. Co to ma byc?
                  > Takie akcje czasem mial tez Kostrzewa:
                  > cyt. "Nie bylo by Trojkowego Expressu, gdybym nie zagral nowego, znakomitego
                  > singla Nicle Buck" czy cos w tym stylu. By potem przeskoczyc np. na Tool...
                  > Smiech na sali.

Mógłbyś bliżej wytłumaczyć, dlaczego śmiech na sali? Czy dobry gust polega na
                  tym, że uznaje się tylko jeden rodzaj muzyki? Ja np. lubię i Smolika i Janerkę,
                  chociaż grają oni muzykę bardzo różną. Czy to znaczy, że nie mam gustu?
                  Jura
                  • redlich Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 12:59
                    Smolik, Janerka to dosc odlegle postacie na scenie muzycznej, ale szacunek dla
                    obu. Jestem za muzyka alternatywna (poniekad tworczosc Smolika i Janerki do
                    niej naleza- nie ma ich za wiele w roznych stacjach).
                    Chodzi mi generalnie o popadnaie w skrajnosci muzycze, ktorych podalem dwa,
                    autentyczne przyklady. Czy bylbys w stanie puscic sobie plyte np. the streets
                    by potem przejsc swobodnie do dokonan np. beyonce knowles?
                    nie wiem czy akurat ten przyklad dobrze obrazuje Ci te skrajnosci, ale dla mnie
                    takie serwowanie muzyki na antenie swiadczy (nie zawsze oczywiscie) o
                    kompletnym braku gustu prowadzacego audycje.
                    Tak jeszcze z innej beczki. Bylem kiedys na koncercie trojmiejskiej formacji
                    Homosapiens (istnieje jeszcze? ) w studiu "3". Przed samym koncertem wyszedl na
                    scene Pawel Kostrzewa ubrany w koszulke z napisem Coldplay, obcislych "gumkach"
                    zawinietych do polowy lydki by odslonic wiazane czerwonymi sznurowkami glany, a
                    na glowie czapeczka z lisciem marychy....Zglupialem.
                    pozdrawiam
            • malw wywalić Kamela i Szydłowską!!! 13.07.06, 22:37
              żadna zazdrość, też nie jestem w stanie jej znieść. - wył. radio w czasie jej
              audycji, bo ile można takiego smęcenia i subtelnie rzecz ujmująć - średnio
              błyskotliwych komentarzy słuchać :/ jest ŻAŁOSNA!!
              i bynajmniej nie prezentuję "branży"

a było fajnie kiedyś... jak rano był Wałkuski, a po nim Strzyczkowski... i
              3kwadranse jazzu zaczynały się przed północą, chlip...

a więc moje postulaty:

1. Więcej czasu antenowego dla Strzyczkowskiego, obojętnie w jakiej formie, bo
              on sobie poradzi :)
              Kanterajt się wyrabia. Jeszcze kilku może zostać.

2. Zamiast szydłowskiej Ptaszyn-Wróblewski wcześniej. I inne audycje. Aha - i
              pozbyć się idioty Kamela!!!! On już w ogóle skrajnie odbiega od tego, czego
              oczekuję od radia!!!

3. POWTÓRKA Z ROZRYWKI!!!!! Czemu obcina się akurat coś pozytywnego?? Mnie
              osobiście nie wystarcza czarny humor serwisu informacyjnego (tutaj ukłony dla
              prowadzących go, są świetni).
            • unma Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 16.07.06, 22:39
              hehehe - widzisz musisz zrozumiec jedna rzecz - nie zazdrosci sie komus tego ze
              jest mierny. no ja przynajmniej tam mysle. jesli macie na ten temat inne zdanie
              to wspolczuje.

mozna powiedziec ze raczej ubolewam nad całą tragiczna sytuacją.
              oceniam to oczywiscie jako sluchacz a nie konkurent do zajecia miejsca
              szydlowskiej. otoz takiej chceci nie mam :)
          • g_off Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 07:04
            > no to widze ze sie zupelnie nie znasz na rzeczy.
            >
            > Glos - gada przez nos, ma złą barwę. Kto tego nie słyszy musi mieć słaby
            słuch.
            > gust muzyczny - dno - ale to pomińmy - sprawa uznaniowa
            > osobowość - określę ja jako ciężką. Wszystko co mówi waży bardzo dużo.
            > Zdecydowanie brakujej jej lekkości, polotu, jakiejś choćby namiastki humoru.
            >
            > Szydlowska może się jedynie podobać sobie równym - czyli miernotom, albo
            glupim
            >
            > małolatom.

pomimo tego,ze oczywiscie znasz sie na rzeczy najlepiej(lol)dorzuce swoje 3
            grosze.wybacz!;)

gada normalnie i barwe ma w porzadku.muzyka jaka gra to chyba to,co w szeroko
            pojetym rock'n rollu najlepsze-tak jezeli chodzi o historie jak i
            terazniejszosc.
            o osobowosci szydlowskiej sie nie wypowiem bo az tak dobrze jej nie
            znam,natomiast szydlowska podoba mi sie bardzo,piekna kobieta.

chyba tylko kompleksy moga tlumaczyc,walkowany ANONIMOWO,do wyrzygania,watek
            opluwania ludzi ktorzy nota bene odniesli duzy sukces w zawodzie.

z pozdrowieniami:byly wspolpracownik agnieszki z rdst.

• g_off Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 07:14
              unma napisał:

> Ogólne sugestie - ok.
              > A ja dodam jeszcze jeden szczegół. Koniecznie usunąć Panią Szydłowską, która
              > jest już praktycznie wszędzie. To zupełnie niebywała sytuacja. Szudłowska się
              > wciska na siłe w każdy skrawek ramówki!!!! Czy nie ma kogoś kto mógłby zrobić
              z
              >
              > nią porządek. Przecież to mierna postać polskich mediów. Nie stoi za nią
              > praktycznie żadna umiejętność, żadna zasługa!
              >
              > Co to za układ, który ją popiera ????

no to ja tez dodam jeszcze jedno:
              1.wydaje mi sie i wierze w to mocno,ze jednak nie wszystko w tym kraju ma
              zwiazek z ukladami.
              2.stara zasada mowi,ze krytykujac kogos trzeba byc od niego o 100%lepszym,wiec
              skoro tak na dziendobry zwalniasz szydlowska skorzystaj z drugiej znanej zasady
              pt:lepszy wchodzi na miejsce slabszego.po cholere ujadac zza monitora...smaruj
              cv i slij do skowronskiego.jesli nie/zamilcz.albo przynajmniej sie podpisz
              imieniem i nazwiskiem,bo sorry ale bezimienne sranie na kogos przez kabel,na
              zasadzie :wiem najlepiej to zenada.
              pozdro.
              • malw g_off gdzie Twój podpis?? 13.07.06, 22:45
                nie wiem, czy pisze to sama Szydłowska (bo równie kiepski styl, co jej
                wypowiedzi)... i to samo tyczy się układów - ja zauważyłam, że to było
                ironizowane, Ty widać problemy masz nie tylko z myśleniem, ale i z wysławianiem
                się, skoro w wypowiedziach publicznych masz już parktykę, a używasz zwrotów
                typu: "sranie na kogos przez kabel"

no i co to da, jesli bedziemy sie podpisywac? znajdziesz mnie i wyslesz moje
                zdjecie na "blood and honour"?

zdegustowana jestem - na równi Twoimi wypowiedziami jak i samą Szydłowską w
                radio

> no to ja tez dodam jeszcze jedno:
                > 1.wydaje mi sie i wierze w to mocno,ze jednak nie wszystko w tym kraju ma
                > zwiazek z ukladami.
                > 2.stara zasada mowi,ze krytykujac kogos trzeba byc od niego o 100%
                lepszym,wiec
                > skoro tak na dziendobry zwalniasz szydlowska skorzystaj z drugiej znanej
                zasady
                >
                > pt:lepszy wchodzi na miejsce slabszego.po cholere ujadac zza
                monitora...smaruj
                > cv i slij do skowronskiego.jesli nie/zamilcz.albo przynajmniej sie podpisz
                > imieniem i nazwiskiem,bo sorry ale bezimienne sranie na kogos przez kabel,na
                > zasadzie :wiem najlepiej to zenada.
                > pozdro.
              • unma Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 16.07.06, 22:55
                heheheh - uwierz mi nie musze isc pracowac do trojki. nie musze takze nigdzie
                smarowac cv :)

nie musze rozniez udowadniac ze jestem od kogos lepszy. czy od szydlowskiej
                jestem - oczywiscie. ale to juz inny temat. zatrzymajmy sie na poziomie
                sluchacza. zastanow sie jak wygladac mialby swiat gdyby kazdy kto jest w czyms
                lepszy od innego mial zajmowac jego miejsce. nie wystarczyloby ludzi :) a doba
                ma tylko 24 h.

dobre wypiera złe - no to ciekawa teza ale niezwykle naiwna. jak juz zaczniesz
                obracac sie w swiecie doroslych, to sie szybko zorientujesz ze ta teza jest
                nieprawdziwa i praktycznie nigdzie nie obowiazuje.

w chwili obecniej pozostaje mi cie jedynie pozdrowic
            • zdruff Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 20:12
              Ja bylbym ostrozny w mowieniu rzeczy w stylu: "usunac Rokosa, wywalic
              Szydlowska". Faktem pozostaje jednak, ze Rokos zajmuje obecnie czesc pasma o
              duzej sluchalnosci, wydawac by sie moglo, tymczasem naprawde nie ma nic do
              powiedzenia, czesto pewne wydarzenia kwituje glupkowatymi odzywkami (Niedzwiedz
              o rocznicy smierci Ciechowskiego - Rokos cos o zjedzonych ciasteczkach). Jesli
              zas idzie o pania Szydlowska, to ona z kolei zajmuje wiekszosc pasma w ogole. Co
              nie wlacze radia -Szydlowska. Czy naprawde nie ma teraz innych ludzi w Trojce?
              Zakladajac nawet, ze ma i glos, i osobowosc, to na pewno nie na takim poziomie,
              zeby czynic z niej gwiazde programu III.
              I jeszcze jedna uwaga: wspolpracowniku agnieszki z rdst, powiadasz, ze muzyka
              ktora gra Szydlowska to to, co w szeroko pojetym rock'n rollu najlepsze. Otoz
              twoje stwierdzenie jest dobrym przykladem tego, ze nie nalezy pojecia rock'n
              roll zbyt rozszerzac ;]
              Pozdrawiam.
            • unma Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 16.07.06, 22:47
              osobowosc radiowa - to cos co ocenia sluchacz i nie trzeba znac czlowieka zeby
              oceniac osobowosc radiową. ocenia sie ja na podstawie tego co ktos mowi jak
              mowi itd. ale nie wiem czy ty to potrafisz zrozumiec.

wspolpracownik - ok tylko ze zabawa w radio dla dzieciaków a praca w radiu
              publicznym to zupelnie rozne bajki.

barwa glosu i sposob mowienai - tu widze ze nie podyskutujemy - nie masz o tym
              pojecia.

obiektywna ocene tlumaczysz kompleksami - ok - bardzo merytoryczne podejscie do
              sprawy.

przypominam ze jako sluchacz mam prawo oceniac dana osobe. ocena negatywna w
              zadnym wypadku nie jest opluwaniem tej osoby.
          • 2tik Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 07:18
            > Szydlowska może się jedynie podobać sobie równym - czyli miernotom, albo
            glupim
            >
            > małolatom.

Jesteś po prostu zalosny/a. I to zalosny/a w najgorszym stylu. Gratuluje
            wypowiedzina poziomie snopowiazalki.

A swoja droga bardzo mnie to bawi, znowu postulaty, zbiorowe ruszenie - bo sie
            Trojka zmienia. Naprawde myslicie, ze kolejny polityczny zamach w mediach
            cokolwiek zmieni na lepsze?
            Dziwnym trafem szefami anten zostali ludzie, ktorzy wczesniej mieli cos
            wspolnego z prawicowymi mediami (patrz Skowronski, Sobala - TV Puls). Szanuje
            nowego szefa Trojki, ale obawiam sie, ze moze mu sie nie udac uniknac naciskow
            koalicji. Dlug trzeba splacic, prawda? Obdarzyli go zaufaniem.
            A koszmarnym dowodem zawlaszczenia mediow przez ta slomiano-rozancowa koalicje
            jest to, co wlasnie zrobil Sobala w Bisie. Masala zniknela, ciezka muzyka
            zniknela i zdaje sie, ze znikna audycje autorskie.

Mysle, ze zamiast zwracac uwage na podklad muzyczny w newsach (sic!) lepiej
            zwrocic uwage w jakim stylu dokonano zmian w PR.
            • unma Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 16.07.06, 22:59
              2tik napisał:
              >
              > Jesteś po prostu zalosny/a. I to zalosny/a w najgorszym stylu. Gratuluje
              > wypowiedzina poziomie snopowiazalki.

1. A cóż to za poziom ? Może sprobuj udowodnic swoją teze o poziomie mojej
              wypowiedzi. Poziom snopowiązałki - obawiam się, że nie masz nawet pojęcia do
              czego służy owa snopowiązałka...

2. Teza o zazdrości jest nieuprawniona :)
          • thelima Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 17:58
            Szczerze mówiąc też nie przepadam za Panią Szydłowską - niemniej ma swój styl,
            mówi o muzyce, która mnie nie interesuje ale może taki jest znak czasu. W każdym
            razie ma, jak pisałem, swój styl - trzeba się otwierać a nie zamykać. Pośród
            kilku wynalazków, które weszły do trójki w ostanich latach Szydłowska IMHO
            powinna zostać...

lima
            • baark Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 19:07
              Co do Szydłowskiej to jest mi obojętna poza jej idiotycznym zwrotem: "Pytanie
              brzmmi w sposób następujący" w ramach przeróżnych pseudo konkursów
              organizowanych przed 19.00.
              Metz - ok,
              Niedźwiedź - coraz mniej mi leży, puszcza jakąś taką muzykę, że wymiękam po
              kwadransie.
              I program w sobotę koło 21.00 i później - żenada, az żeby bolą.
              No i gdzie jest audycja "Nie tylko dla orłów"?
          • krysia.tuchalowa Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 07:54
            MNie rowniez drazni glos Agnieszki Szydlowskiej, jakby zapomniala wyczyscic
            nosa. Nie lubie, gdy ktos robi z czegos takiego atut. Przez to nie slucham jej
            audycji.
            • dmj1 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 08:37
              krysia.tuchalowa napisała:

> MNie rowniez drazni glos Agnieszki Szydlowskiej,

Ech, widze podzielone opinie i tak powinno byc. Ja rowniez nie jestem wielkim
              fanem tej pani jednak personalnie nie jest to tym, co mnie w 3ce personalnie
              najbardziej drazni. A tu przylacze sie do jednoznacznej niemal opini innych:
              Rokos i Kamel. Dwa wielkie nieporozumienia.
              Na szczescie zniknelo z anteny cos, co juz powaznie wywolywalo drgawki
              epileptyczne : jeszcze w ubieglym roku w czasie pasma Rokosa pojawiala sie ...
              no wlasnie, kim byla ta nawiedzona baba od zdrowej zywnosci i mentalnych
              przeobrazen ? Brrr, sam wtedy potrzebowalem pomocy psychoterapeuty.
              darek
      • blina Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 15:48
        no tak pani Szydlowska to tragedia; jej barwa glosu nie pasuje do radia;jej
        styl prowadzenia audycji pasuje raczej do lokalnego radia "dla wszystkich"
      • anada8 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 21:32
        w pełni popoeram - Wyrzucić Szydłowską, zasłać ją na głęboką noc. Jak ona mówi -
        niepoprawnie, wtrąca jakieś 'yyyy', 'aaa'! a rokos na pewno znajdzie jakieś
        zajęcie w stacji grającej "tylko wielkie przeboje"...
      • jean.poquelin Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 00:18
        Ech no, najmocniejszy młody akcent muzyczny chcesz usunąć? Konkursy to
        faktycznie dno, ale nie sądze, by pani Agnieszka była szczęśliwa przeprowadzając
        je.

Zostawcie Szydłowska albo ja rzucę to radio :). Przynajmniej w paśmie 18-21
        mozna czegoś normalnego posłuchać...
    • greg_f Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 11.07.06, 22:15
      > Proponuję, żebyśmy wpisali po 3 sugestie dla p.Krzysztofa Skowrońskiego.
      > Może ktoś z dyrekcji Trójki to przeczyta, może nie. Ale zrobić to warto.

1. Zdjąć nakaz grania polskiej muzyki po 2 w nocy.
      2. W paśmie od 18 do 21 wprowadzić (a raczej przywrócić) autorskie audycje
      prowadzone przez różnych prezenterów.
      3. Jeśli już w tle serwisu musi lecieć muzyczka, to niech będzie mocno
      dyskretna i nie zagłusza tego, co mówi serwisant(-ka).
      4. Przywrócić dobry obyczaj podawania nazwisk realizatorów na antenie.
      • tanczacy.z.myslami Zero 'muzyki' jako tło dla serwisu inf.! 13.07.06, 12:52
        greg_f napisał:

> 3. Jeśli już w tle serwisu musi lecieć muzyczka, to niech będzie mocno
        > dyskretna i nie zagłusza tego, co mówi serwisant(-ka).

Powiem więcej: Dość tej muzyki, a właściwie "muzyki" stukającej w tle serwisów
        informacyjnych! Nie życzę już sobie słuchać o katastrofach i innych
        nieszczęściach z radosnym brzęczeniem w tle, mam tego dość! To samo dotyczy
        wypowiedzi w Pulsie Trójki i podobnych!
        Uffff.... ale się wzburzyłem...
        • polaris161 Re: Zero 'muzyki' jako tło dla serwisu inf.! 13.07.06, 13:00
          zgadzam sie - pozostaje jeszcze problem wymyślanych 'łączników' pomiędzy
          newsami, które zapodają prowadzący - tylko kilka było śmiesznych reszta żen -
          dlaczego oni w ogóle traca czas i energię na muzyczkę i bełkocik pomiedzy. Nie
          wiem komu to potrzebne...

• bardu Re: Zero 'muzyki' jako tło dla serwisu inf.! 13.07.06, 16:41
          > Nie życzę już sobie słuchać o katastrofach i innych
          > nieszczęściach z radosnym brzęczeniem w tle, mam tego dość!
          Popieram. Poza tym mnie naprawdę nie trzeba co chwila przypominać czego
          słucham. Nie mam demencji i jestem przekonana, że znakomita większość słuchaczy
          Trójki również nie ma.
        • tomalap Re: Zero 'muzyki' jako tło dla serwisu inf.! 13.07.06, 22:55
          mnie też to wnerwia strasznie. Te brzękadełka w tle. Pewnie jakiś "fachowiec"
          gdzieś przeczytał, że w radiu nie może być ciszy
    • thelima Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 17:59
      Rokos - zgoda na 100%. Skąd oni go wytrzasnęli z RMFu? Jego dyskusje z
      Niedźwiedziem są tak żenujące, że wyłączam w tym czasie radio. Widać jak się
      Niedźwiedź, biedak, męczy...

lima
      • greg_f Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 18:06
        > Rokos - zgoda na 100%. Skąd oni go wytrzasnęli z RMFu?

Wcześniej pracował w Zetce ("Komputerowa Lista Przebojów", "Rokos Mariusz i
        już") i w Radiu Kolor ("Rozkoszny poranek").
        • zambezi Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 18:19
          I przesunac kolege Kraszewskiego do sekcji sportowej - moze tam nabierze
          wiecej... poczucia humoru. Jak dla mnie to 95% jego wypowiedzi jest ponizej
          krytyki. I co sie stalo z ekspresem? Aha! I jeszcze jedno co mnie doprowadza do
          szewskiej pasji - usilne nawiazania miedzy kolejnymi wiadomosciami w serwisie.

pozdrawiam,
          zambezi
          • zdruff Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 22:06
            zambezi napisał:

> I co sie stalo z ekspresem? Aha! I jeszcze jedno co mnie doprowadza do
            > szewskiej pasji - usilne nawiazania miedzy kolejnymi wiadomosciami w serwisie.

tak, tu masz racje ;)
            przed chwila bylo: "Zidane odchodzi, a Zyta Gilowska może wróci do rządu..." ;)
            • pasqda1 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 09:51
              Koniecznie przywrócić popołudniowe "Zapraszamy do Trójki" najlepiej z Kubą
              Strzyczkowskim, bo jest człowiekiem, który ma świetny kontakt ze słuchaczami, a
              pozostało mu króciutkie "Za, a nawet przeciw". No i rzeczywiście, zmniejszyć
              Szydłowskiej czas antenowy o 90%, bo wszędzie jej pełno, ma natrętny, męczący
              głos i nic ciekawego do powiedzenia. Jej gust muzyczny może zostać. :)
    • patrzenaciebie usunąć program dobronocka i panią grażynę dobroń 12.07.06, 18:03
      od jej śmiechu pękają uszy!

i pozbyć się metza - koleś traktuje muzykę jak metkowany towar: im bardziej znana metka, tym muzyka musowo [wg. niego] lepsza
      i zmusić kydryńskiego do szukania muzyki twórców innych niż sting i pat metheny
      • pawel1940 Re: usunąć program dobronocka i panią grażynę dob 12.07.06, 18:21
        A ja się nie zgodzę.

1. Ja tam Dobranockę cenię właśnie za dużą porcję optymizmu. Czy w niedzielę w
        nocy coś Ci to przeszkadza?

2. Metz - koleś ma klasę. Gdyby było tak jak mówisz, to serwowałby RMF. A idzie
        często w kierunku mocno innym.

3. Fakt, że Kydryński Stinga i Metheny'ego uwielbia, ale w pozostałych
        kwadransach stara się nadrabiać ;-).
        • patrzenaciebie Re: usunąć program dobronocka i panią grażynę dob 12.07.06, 18:27
          1. przeszkadza. babka sili się na jakieś psychologiczne dywagacje i nic jej z tego nie wychodzi. taka psychologia dla ubogich. mam wrażenie że w trójce wszyscy z niej pociskają szyderę - i bardzo słusznie.

2. nie sądzę żeby tak było.

3. niech się stara mocniej.
      • g_off Re: usunąć program dobronocka i panią grażynę dob 12.07.06, 18:48
        patrzenaciebie napisała:

> od jej śmiechu pękają uszy!
        >
        > i pozbyć się metza - koleś traktuje muzykę jak metkowany towar: im bardziej
        zna
        > na metka, tym muzyka musowo [wg. niego] lepsza
        > i zmusić kydryńskiego do szukania muzyki twórców innych niż sting i pat
        metheny

powrot metza do trojki,rok temu,byl najlepszym co moglo sie tej rozglosni
        przytrafic,ale wiem wiem....dla starego sluchacza trojki,popieranie tego co
        nowe,nie jest trendy.prawidziwy sluchacz krytykuje wszystko co slyszy,a krzyczy
        tylko o to,co bylo kiedys.byc moze wynika to z tego,ze pozywka dla nalogowego
        krytykanctwa i wymadrzalstwa,nigdy sie nie wyczepie.
        • patrzenaciebie Re: usunąć program dobronocka i panią grażynę dob 12.07.06, 20:12
          krytykuję metza ale nie czepiam się całości zmian w radiu. lubię szydłowską, metz mi jakoś nie podchodzi. podobnie jak dośpiewywanie teoryjek do moich postów.
      • macrad Kydryński 13.07.06, 00:45
        Od czterech lat nagrywam nocne audycje Marcina Kydryńskiego. Nie wszystkie, bo
        nie zawsze o nich pamiętam i nie zawsze jestem w domu. Ale mam już kilka setek
        płyt z piękną muzyką i cudownym ględzeniem. Słucham sobie tego w dowolnym
        momencie i o dowolnej porze, bo samej TrUjki słuchać się już od dawna nie da.

Na zarzut, że u Pana Marcina jest tylko Sting i Metheny odpowiem: od kilku lat
        nie nagrałem ani jednej audycji, w której Sting lub Metheny byliby głównymi
        bohaterami. A szkoda.

Dzięki Kydryńskiemu poznałem najwspanialsze obszary muzyki. I mam nadzieję, że
        nowy "naczelny" TrUjki nie odbierze mi tych dwóch godzin środowo-czwatkowej
        nocy, na które się czeka przez cały tydzień.

• gwiazdek Re: Kydryński 13.07.06, 19:55
          Racja..po trzykroć racja..;)Zazdroszcząc kolekcji takich muzycznych cudowności,
          stoję za Tobą Maćku murem;)
          • macrad Re: Kydryński 13.07.06, 23:14
            Moja kolekcja jest do dyspozycji - mogę conieco rozmnożyć ;)
      • macrad "...i zmusić Kydryńskiego..." 13.07.06, 10:31
        > i zmusić kydryńskiego do szukania muzyki twórców innych niż sting i pat
        metheny

Richard Bona, Diana Krall, Joni Mitchell, Keith Jarrett, Yo-Yo Ma, Brandford
        Marsalis, Diane Reeves, Cassandra Wilson, Joshua Redman, Norah Jones, Oscar
        Castroneves, Chris Botti, Bill Evans, Duke Ellington, Sade, Frank Sinatra,
        Shirley Horn, Charlie Haden.... mało???
        To tylko bardzo skromny wybór z "tematycznych" audycji Marcina Kydryńskiego,
        które mam zapisane na płytach.
        • patrzenaciebie Re: "...i zmusić Kydryńskiego..." 13.07.06, 11:00
          macrad napisał:

> > i zmusić kydryńskiego do szukania muzyki twórców innych niż sting i pat
          > metheny
          >
          > Richard Bona, Diana Krall, Joni Mitchell, Keith Jarrett, Yo-Yo Ma, Brandford
          > Marsalis, Diane Reeves, Cassandra Wilson, Joshua Redman, Norah Jones, Oscar
          > Castroneves, Chris Botti, Bill Evans, Duke Ellington, Sade, Frank Sinatra,
          > Shirley Horn, Charlie Haden.... mało???
          > To tylko bardzo skromny wybór z "tematycznych" audycji Marcina Kydryńskiego,
          > które mam zapisane na płytach.
          >
          >

otóż to. koleś kręci się wokół kilku nazwisk, z których najsilniej promuje te najsłabsze - norah jones? katie melua? to już szydłowska szuka mocniej nowych dźwięków, aczkolwiek też miała taki czas, kiedy w chillout cafe grała wyłącznie laikę. :]
          • macrad Re: "...i zmusić Kydryńskiego..." 13.07.06, 11:02
            "...koleś kręci się..."

Nic dodać, nic ująć...
            • patrzenaciebie Re: "...i zmusić Kydryńskiego..." 13.07.06, 13:03
              macrad napisał:

> "...koleś kręci się..."
              >
              > Nic dodać, nic ująć...
              >

proszę wybaczyć kolokwializmy, ale jest to forum, a nie [lol] panel trujki.
        • tanczacy.z.myslami Re: "...i zmusić Kydryńskiego..." 13.07.06, 12:56
          macrad napisał:

> Richard Bona, Diana Krall, Joni Mitchell, Keith Jarrett, Yo-Yo Ma, Brandford
          > Marsalis, Diane Reeves, Cassandra Wilson, Joshua Redman, Norah Jones, Oscar
          > Castroneves, Chris Botti, Bill Evans, Duke Ellington, Sade, Frank Sinatra,
          > Shirley Horn, Charlie Haden.... mało???

A kto to w ogóle są ci państwo? :)
          • macrad Re: "...i zmusić Kydryńskiego..." 13.07.06, 16:35
            Muzycy. Tacy, którzy umieją grać na instrumentach, a nie tylko bezładnie
            szarpać druty i wydzierać się do mikrofonu.

Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn, Wolfgang Amadeus Mozart - też umieli. I zapewne
            też zaraz padnie pytanie "a kto to jest?".

Współczuję tej niewiedzy...
            • adao Wywalić Kydryńskiego 13.07.06, 19:28
              albo zakazać mu się odzywać. niech tylko puszcza muzykę, ale na litość boską,
              niech tyle nie gada! (a najlepiej wcale)
      • afowles Re: usunąć program dobronocka i panią grażynę dob 19.07.06, 22:48
        Jak Metz powiedzial ze lubi nowa Madonne to odpadlam.
    • jarka63 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 18:37
      1.Metz nadal w sobotnie popołudnia KONIECZNIE!
      2.Zatrudnić Kostrzewę i niech prowadzi codziennie od 18 do 22.
      3."Pod dachami Paryża" w niedzielne przedpołudnia zamiast polityki.
      4.Wywalić Kydrynskiego, niech będzie jazz, ale bardziej różnorodny.
      5.Mniej Niedźwiedzkiego, więcej alternatywy!
      • jack4000 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 15:22
        Dlaczego "wywalić Kydryńskiego", bo za mało różnorodny? A w "Pod dachami
        Paryża" nie przeszkadza ci, że ciągle tylko piosenka francuska i nic więcej?
        Dla mnie obie audycje są świetnymi przykładami tego, czego chciałbym w Trójce.
        Chciałbym autorskich audycji muzycznych prowadzonych przez ludzi z różnym
        gustem: okołojazzowym, jazzowym, rockowym, bluesowym, alternatywnym, piosenek
        francuskich, poetyckich i jeszcze innych. Kiedyś w Trójce każdy porządny
        gatunek muzyczny miał swój program (w normalnych godzinach).
        Poza tym audycje mówione "o czymś". Klub ludzi ciekawych wszystkiego - to było
        to. Żeby można było posłuchać ludzi kompetentnych mówiących na konkretny temat,
        a nie całymi dniami gadułki o niczym wpuszczane między nędznymi piosenkami.
        Niedźwiedź koniecznie i Lista koniecznie - trzeba to podkreślić, bo już nie
        takie rzeczy były zdejmowane.
    • zdruff Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 18:51
      podpisuje sie pod wieloma propozycjami sposrod przeczytanych na tym forum,
      dodajac swoje trzy grosze:
      -jak dla mnie Rokos moze zostac, ale skoro z niego taki "wesolek" to niech
      sprobuje rozweselac ludzi pora nocna, zastepujac tym samym np. Manna,
      Kaczkowskiego... ci z kolei niech wracaja na dzionek :)
      -chcialbym, zeby z podkladu serwisu informacyjnego zniknela kretynska muzyczka,
      choc sadze, ze to malo realne, a moze tez malo wazne...
      -lubie, kiedy radio poza puszczaniem muzyki do mnie mowi, dlatego hasla
      reklamowe w stylu "najblizej muzyki" scigajace sie z ZETkowym "czulym graniem"
      tylko mnie odstraszaja
      -Mann powiedzial kiedys, ze kocha trojke, ale jest to milosc bez wzajemnosci
      (cytat z pamieci, ale sens zachowany). chcialbym, zeby program trzeci zaczal
      znow kochac ludzi, ktorzy kiedys byli wizytowka stacji.
      pozdrawiam!
      • dzidzia_bojowa Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 20:14
        A ja przyjmuję całą Trójkę bez zastrzeżeń, z całym dobrodziejstwem inwentarza.
        A jak mi się coś nie podoba, to po prostu nie słucham. Chyba nie ma stacji
        radiowej, która dogadza gustom wszystkich słuchaczy. Moim zdaniem Trójka jest
        najbliższa ideału ze wszystkich stacji w polskim eterze. Brakuje mi jedynie
        Teatru Zielone Oko...
        • zdruff Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 21:23
          a widzisz, wiec jednak czegos w trojce ci brakuje (dodam, ze teatrzyk byl
          swietny i tez chetnie bym go jeszcze posluchal). tu nie chodzi o lamentowanie,
          opluwanie ludzi, ktorzy teraz w trojce sa przy mikrofonie, ale o zastanowienie
          sie, dlaczego np. teatrzyku juz nie ma -myslisz, ze trojka zmienia sie, zeby
          nadazyc za sluchaczem? no to za nami nie nadaza, bo zdjeli audycje, ktore sie
          nam podobaly, zastepujac je czestokroc tym, czego kazdy moze posluchac w radio
          zet czy rmf fm. piszesz, ze jak mi sie cos nie podoba, to nie slucham. owszem.
          radio radom nie podobalo mi sie od poczatku jego istnienia i go nie sluchalem.
          ale trojki kiedys sluchalem, podobala mi sie i nagle nie wiedziec czemu wlaczam
          ja coraz rzadziej. choc wciaz uwazam, ze sposrod tego co oferuja polskie
          rozglosnie najblizej mi do trojki. ale czy zawsze musze wybierac najmniejsze zlo?
          pozdrawiam.
      • aegis_of_heart Wywalić ten idiotyczny podkład pod serwisami! 13.07.06, 00:29
        Och tak, wywalić ten idiotyczny podkład pod serwisem informacyjnym! Nie wiem dla
        kogo to jest, ofiar ADHD, ludzi z problemami z elementarną koncentracją?

Poza tym mniej pitolenia, a więcej mięska:
        zarówno w rozmowach (zaprawdę da się mądrze i bez "psychologii dla ubogich") jak
        i publicystyce i audycjach autorskich (gdzie te reportaże co kiedyś bywały?
        gdzie kontakt z młodymi jak w Trzeciej Fali? gdzie Kostrzewa?) oraz muzyce
        (mniej Niedźwiedzia, więcej "alternatywy"; mniej Stinga, więcej Zorna, do
        diaska! :) ). Sting naprawdę nie jest końcem świata i błąkanie się wokół tego
        faceta przypomina jakąś wybiórczą ślepotę albo manię z "elytarnym" zadęciem. Są
        lepsi i są inni.

Pozdrowienia. :]
        • berbla11 Re: Wywalić ten idiotyczny podkład pod serwisami! 19.07.06, 11:59
          WYWALIĆ!!! Wywalić podkład.Wrócić do powieści w wydaniu dżwiękowym/co wieczór/.
          Nie dać się głupocie. Trzymam kciuki i pozdrawiam
    • patrzenaciebie jedna sugestia 12.07.06, 20:15
      zrezygnować z audycji z augustowa i szklarskiej poręby. takie tam piknikowe pitolenie, słuchacze poza tymi miejscowościami mogą mieć wrażenie że radio jest wówczas jedynie dla ludzi w augustowie czy szklarskiej.
      • zambezi Re: jedna sugestia 12.07.06, 21:05
        a w ciagu calego roku ma sie wrazenie, ze radio jest dla warszawiakow. moze nie
        tak intensywnie, ale za to dluzej ;).
        • panmoher Re: jedna sugestia 23.07.06, 19:34
          zambezi napisał:

> a w ciagu calego roku ma sie wrazenie, ze radio jest dla warszawiakow. moze nie
          > tak intensywnie, ale za to dluzej ;).

Gdyby Trójka miała krajowych korespondentów byłaby mniej warszawska, niestety,
          relacje z kraju przygotowują dziennikarze rozgłośni z tego co słycha na antenie
          (np. Jan Iksiński z Polskiego Radia Kraków) a ten dziennikarz jest etacie PR
          Kraków a nie Trójki więc nie można mu kazać pracowac na antenę Trójki. To nie
          jest tak jak w Zetce czy RMF.
    • gulgul231 2 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 20:41
      1. przywrócić zielone oko
      2. przywrócić nie tylko dla orlow/wejscie smaku

co do agnieszki sz. - zgadzam sie z jednym - co wlacze radio to aga i aga -
      troche mam tego dosc;

ja w ogole to dziwny sluchacz jestem - nie lubie muzy jako puszcza kaczkowski,
      nie przepadam tez specjalnie za jego glosem (mam wrazenie ze kolo sie upaja
      jego brzmieniem - podobnie jak kydrynski), ale jak zahipnotyzowany slucham jego
      audycji; ma poprostu facet osobowosc :)
    • the.gypsy Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 20:50
      podpisuje sie pod tym.
      • gorkar Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 20:57
        kaczkowski ma osobowosc,ha ha
        jego ratuje tylko muzyka
    • gorkar Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 20:55
      od lat słucham tego programu.i co bym polecił uwadze p.skowronskiego,to to aby
      muzyka puszczana była bardziej róznorodna,
      nie jest do konca wzane kto gada,ale by mozna było usłuszaec w ciagu dnia np
      zepplinów
      wydaje mi sie ze trojka jest na swój sposób niestety sformatowana,chodz do
      konca nie rozumiem co to oznacza he he
      i trzeba by było też puszczana muzyke dostosowywac np do pogody i nie puszczac
      w upały jakis zaangazowanych utworów bo wtedy ma sie ochote posluchac np aby
      • gabsu Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 21:11
        zdecydowanie zrobic cos z rokosem... a przynajmniej blagam o zlikwidowanie jego
        nedznych pogawedek z niedzwiedziem... tego naprawde nie da sie sluchac. poza
        tym przyjmuje trojke z dobrodziejstwem inwentarza, aczkolwiek brakuje mi klubu
        trojki o tej porze co kiedys, swietne byly te dyskusje!
        • gabsu Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 21:13
          sorry za blad, oczywiscie klub trojki jest na miejscu:)
    • zambezi Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 21:10
      1. Pana Hirka Czarna Wrone moze przeniesc do jakiejs audycji poza antena? Nie
      chodzi o to, ze nie lubie hiphopu, tylko o tego czlowieka, ktory majac juz sporo
      lat na karku udaje przyglupawego 14-latka spod bloku. Juz nie moge sie doczekac
      kiedy uslysze 'i c**j'.
      2. Wojtka Manna moze troche wczesniej
      3. No i Nobla na Panow od klubu trojki :)
      • aegis_of_heart I tu się zgadzam - "czarny" Hirek out! 13.07.06, 09:03
        Wbrew pozorom jest to całkiem dobre pasmo, nadawane obecnie prawie do nikogo.
        Jak na nie trafiam np. w samochodzie to od razu zmieniam stację. Forma i treść
        miałkie i tyle.

Ogólnie PR3 nie miało szczęścia do audycji czarno-klubowych. Choć te ostatnie
        jakby się wyrabiają, a właściwie prowadzący... :)

Podobnie out Kammel. To nie to radio. Osobiście nie jestem też fanem Barona i
        Metza, ale to już przeżyję.

Audycje pani Dobroń z pseudointelektualnych można zmienić w intelektualne, no
        ale słuchalność mogłaby wówczas nawet spaść. :) Niemniej podjąłbym się trudu.

A poza tym zgoda: stara poczta UKF, mniej playlisty (tfu), przywrócić "To był
        dzień", Gitarą i piórem, autorskie nocki z okazji koncertów etc....
    • krzysztof-214 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 21:26
      1. Usunąć: Kamela, Rokosa, powtórkę z rozrywki, muzyczną pocztę ukf, konkursy
      sms-owe, Polskę dla Polaków, klubowe granie
      2. Przywrócić Trójkowy Ekspres z Pawłem Kostrzewą i autorskie audycje
      niekoniecznie o drugiej w nocy
      3. Jak najbardziej zostawić dużo czasu Agnieszce Szydłowskiej, mało kto ma tak
      szerokie pojęcie o kulturze. Może coś na kształt programu nadawanego w tvp w
      piątki około północy.
      • zdruff Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 21:41
        krzysztof-214 napisał:

> 1. Usunąć: Kamela, Rokosa, powtórkę z rozrywki, muzyczną pocztę ukf, konkursy
        > sms-owe, Polskę dla Polaków, klubowe granie

powtorke z rozrywki zostawic w spokoju!

> 2. Przywrócić Trójkowy Ekspres z Pawłem Kostrzewą i autorskie audycje
        > niekoniecznie o drugiej w nocy

tu sie podpisuje obiema rekami.

> 3. Jak najbardziej zostawić dużo czasu Agnieszce Szydłowskiej, mało kto ma tak
        > szerokie pojęcie o kulturze. Może coś na kształt programu nadawanego w tvp w
        > piątki około północy.

malo kto? to chyba znasz za malo dziennikarzy radiowych :) i "szerokie pojecie o
        kulturze" w przypadku pani Szydlowskiej to chyba jakies naduzycie ;]
        • zdruff Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 21:48
          przeraszam, obiema rekami podpisuje sie pod tym, zeby przywrocono audycje
          autorskie i nie nadawano ich pozno w nocy. co do pana Kostrzewy i jego ekspressu
          -jest mi obojetne.
          pozdrawiam.
          • malw Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 23:07
            zdruff - jak bedzie konkurs na dyrektora PR3, zaglosuje na Ciebie!!! (serio!)
    • confetti Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 21:40
      Uważam, że powinni wziąć głos słuchaczów po uwagę.

1. Zdecydowanie pragnę by powrócił Kostrzewa, genialny radiowiec, świetny głos,
      charyzma, kompetencja, wielka klasa, polot, znakomite audycje i muzyka. Poza
      tym popieram - więcej miejsca dla Metza, mniej dla Szydłowskiej, jest ona
      nudna, mdła, głos jak ze studni. Przywrócić alternatywne audycje Stelmacha o
      ludzkiej porze - nie o 2giej w nocy, ludzie!

2. Więcej kultury i sztuki! Ale nie ze Szydłowską plis! B dobry jest program
      poranny, jakoś czlowiek raźniej wstaje/

3. I aby nietykany był Klub Trójki, feneomenalny program, jakaś strawa dla
      ducha, a nie tylko konkursiki esemesowe, pikniki w szklarskiej. Więcej audycji
      gadanych w nocy proszę też. I pozdrawiam!!
      • porcupine5 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 22:01
        A gdzie Stelmi? Przecież jego "3maj z nami" to świetna, bardzo profesjonalna
        audycja. Stelka powinien wreszcie mieć regularne audycje wieczorem np. na zmianę
        z Szydłowską. Według mnie jest dużo lepszy od Kostrzewy, kapitalnie dobiera
        muzykę do audycji, słychać że kocha to co robi, a robi to na bardzo wysokim
        poziomie. Duża kultura słowa i wyczucie antenowe. Moje hasło brzmi: więcej
        Stelmacha i jego alternatywy o ludzkiej porze, bo zasługuje na to od dawna!

• yacy Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 22:17
          KOSTRZEWA CHYBA SAM CHCIAŁ ODEJSC DO PR1. JA PRZYNAJMNIEJ W GŁOSIE ŻALU NIE SLYSZAŁEM>

18-21 CZTERY DNI CZTERY OSOBY: SZYDLOWSKA - RAZ MOŻE BYĆ. STELMI - TRUDNO TYLKO RAZ. OWCZAREK - TEŻ TYLKO RAZ ALE KONIECZNIE Z MUZYKĄ NIE-POLSKĄ. I JAKAS NOWA TWARZ...

POWRÓT NORMALNEJ POCZTY UKF

ZOSTAWIĆ MOJE MIASTO NOCĄ ALE ZAMIAST SZYDŁOWSKIEJ NP MANN WCZEŚNIEJ

ROKOS OUT, KAMMEL - OUT I TU NP WASSOWSKI, CHOJNACKI, J.KOSIŃSKI CHOCIAŻBY NA ZMIANĘ, CHOCIAZ RAZ W MIESIĄCU CHOCIAŻ JEDEN Z NICH CHOCIAŻ ... POMARZYC MOŻNA...

KACZKOWSKI CHOCIAŻ RAZ NIECO WCZEŚNIEJ

JAKBY TAK SIE ZASTANOWIC TO CZAS 6-24 TO ZA MAŁO A I POGADAĆ TROCHĘ TEŻ MUSZĄ :-)

ZOBACZYMY PO WAKACJACH CZY ZNÓW BĘDĄ PROTESTY...
          • kj121 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 17:23
            Kosa? w Antyradiu warszawskim radzi sobie świetnie :) to właściwe miejsce dla
            Niego.
        • greg_f Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 22:17
          Nic dodać, nic ująć. Już kiedyś pisałem, że gdy Stelka zasiada za mikrofonem,
          to nawet pasmo z założenia towarzyszące wydaje się mniej badziewne niż
          zazwyczaj.
      • amelia.buczek po pierwsze wywalić Szydłowską! 13.07.06, 19:42
        albo niech przynajmniej nie używa wyrażen typu "nagroda powedruje do tego, kto
        UPORA SIE z pytaniem" a kiedy biedny sluchacz sie wreszcie do niej dodzwoni,
        zawsze zadaje dodatkowe pytania, na ktore ten nie zna odpowiedzi i tylko ona
        oczywiscie ją zna! Poza tym tylko Szydłowska chwali się, że ma pieska, że gdzieś
        jeździ, ze nie oglada telewizji... po co mam to wiedziec??? nie interesuje mnie
        jej zycie prywatne. według mnie jest za bardzo zadufana w sobie.

2.Pan Rokos musi zostać. Przemiły, optymistyczny głos, zresztą jak wszystkich
        Panów Trójkowych.

3.I rzeczywiście, więcej alternatywy o ludzkiej porze!
    • zat4ra A ktoś tego słucha jeszcze? 12.07.06, 21:57
      Stałego łacza nie macie? Winamp, Screamer, i wiele innych mają 10-siątki stacji radiowych o lepszej jakości, większym wyborze, bez durnych reklam, itd. Dziwni jesteście.
      • zdruff Re: A ktoś tego słucha jeszcze? 12.07.06, 22:09
        zat4ra napisał:

> Stałego łacza nie macie? Winamp, Screamer, i wiele innych mają 10-siątki stacji
        > radiowych o lepszej jakości, większym wyborze, bez durnych reklam, itd. Dziwni
        > jesteście.

tak? podaj jakies przyklady radia, ktore:
        1. gra dobra, roznorodna muzyke, opatrzona ciekawymi komentarzami prowadzacych,
        2. nadaje ciekawe programy kulturalne (bez muzyki), satyryczne,
        3. nadaje ciekawe reportaze,
        4...

sam jestes dziwny.
      • baxylian Re: A ktoś tego słucha jeszcze? 12.07.06, 22:36
        prawde panie prawicie;) trojka nigdy nie byla alternatywna, zawsze przebojowa.
        za tzw. komuny byla powiedzmy dosc niepoprawna i stad jej sukces. w latach
        90tych dosc dlugo utrzymywala audycje, ktore w innych rozglosniach by nie
        przeszly(za malo komercyjne) i to bylo jej sila. plus osobowosci.dzis? szydloska
        tak tu krytykowana przynajmniej puszcza cos nowego( choc nie w moim guscie),
        cala reszta albo odsmaza kotlety albo leci komercha, audycji tematycznych brak.
        pozostal jedynie internet...niestety;(
        • jureek Re: A ktoś tego słucha jeszcze? 13.07.06, 08:04
          baxylian napisał:

> pozostal jedynie internet...niestety;(

Jeśli tylko internet, to podaj chociaż Ty przykład internetowego radia
          spełniającego takie warunki, jak w tym poście:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=44945900&a=45140345
          Jura
    • 1410_tenrok jedno prosba: Laskowski na ksiezyc! 12.07.06, 22:07
      Wychowałem sie na trójce! Słuchałem jej, kiedy zaczynała się o 16.45! Ma jedną
      prośbę, jedyną - Laskowski niech zostanie wraz z tymi, co go promowali,
      wystrzelony na ksiezyc. Czasu sie nie zmieni, ale to mozna zrobic!
    • dami7 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 22:22
      1. Wykopsać Szydłowską razem z jej muzycznymi popierdułkami i w to miejsce
      wstawić autorskie audycje ludzi, którzy się na muzyce znają
      2. Wydrapać spod ziemi Waukuskiego i dać mu każde pieniądze, aby tylko
      poprowadził audycję poranną "ZdT". Nie pogniewam się również za powrót do starej
      formuły popołudniowego "ZdT" (najlepiej z Kubą Strzyczkowskim, jeśli nie zechce
      to trudno)
      3. Odtwarzać o piątej rano stary Trójkowy dżingiel "tra ta ta tata tra tata ta"
      - kto pamięta, ten wie o co chodzi - aż się chciało wstać z wyra
      Można by było więcej. A najlepiej, gdyby wróciła stara, dobra Trójka z
      Gaszyńskim, Pogranicznym, Kaczkowskim, Zembatym, Fedorowiczem, Zorskim (ponoć
      wraca chłopisko do zdrowia, daj Mu Panie Boże), Kociniakiem i innymi fajnymi
      ludźmi. Ech...
      • braineater Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 22:49
        Na out Strzyczkowski, Dobroń, Kammel i ten młodociany warsiawsko lanserski snob
        od kultury - tez jakos na K. nie wychodzacy poza notatki z tego, co na
        najbardziej wieśniacko snobistycznych stronach w sieci
        Dozywotni zakaz pojawiania się w radiu dla tego bęcwała, co co rano zapodaje
        jakies kretyńskie kawąłki, które śmieszą chyba tylko Leppera.
        Zróznicowanie muzyczne - dzis Trójka od 6 do 16, czyli w tych godzinach w
        których mam ja przymusowo w pracy, jest nieodróznialna od radiostacji dla
        głuchych, typu RMF, czy to drugie duże.
        A reszta luz, podoba mnie się, choc radia jako takiego nie lubię:).

P:)
        A i petycja zupełnie prywatna - wyłaczac kmikrofon Kydryńskiemu, kiedy chce
        ględzić. Niech puszcza muzykę.
        • anemos Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 23:51
          Przeczytałam wszystko, zamyśliłam się i podpisuję się obiema łapkami pod postem
          Tuhanki. Brak mi klimatu Trójki z najlepszych czasów. Bardzo. Brak mi "Trójki
          na Dwa głosy" brak mi radia retro, brak mi Józka w Trójce i Trzymaj z nami
          (mimo, że to w wersji 24-2 w nocy już nie było takie energetyczne i prawdziwe),
          brak mi Trójki - radia, od którego można się czegoś nauczyć i przy któym można
          pomyśleć. Trójki towarzysza dnia. Męczy mnie strasznie papka - radio tło,
          radio, które ma nieprzeszkadzać. Które jest nijakie. Choć mimo wszystko i tak
          słucham Trójki bo chyba nie umiem inaczej. Ale mam ostre kryzysy, już nie umiem
          słuchać z zapartym tchem, i już nie czuję że to moje radio. A chciałabym to
          jeszcze móc poczuć.
          Pozdrawiam
          A.
      • macrad Ech... 13.07.06, 00:55
        ... i tyle.
        Nierealne, ale wspomnienia zostaną na zawsze. Kiedyś Program Trzeci (a nie
        żadna TrUjka) "grał" u mnie od rana do wieczora, a teraz nie słucham tego
        dziadostwa wcale. Ale tacy jak ja nie mają znaczenia, nie liczą się w
        statystykach słuchalności.
        • danabr Re: Ech... 22.07.06, 23:09
          Nic dodać.. nic ująć...
          SMS-owe nabijanie kasy, gładko-głupie pogaduszki... no i ten Kamel:((( Tu juz
          się chyba nic nie poradzi.
          A tak by się chciało... audycje autorskie (Mann, Kaczkowski, Kosiński,
          Kostrzewa...) i dobry reportaż plus zd3 w starym stylu.
      • madamska Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 13:55
        Hmm, niestety, wydaje mi się, że Maciej Zembaty jest już ś.p....
        • malw Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 00:07
          madamska napisała:

> Hmm, niestety, wydaje mi się, że Maciej Zembaty jest już ś.p....
          >

Jak można go uśmiercać!!!! 3 miesiące temu byłam na jego koncercie... było
          kilku wykonawców typu Wolna Grupa Bukowina (bleee) czy 1-2-3, ale ich już nie
          pamiętam, bo się w tle zatarli w porównaniu z występem Zembatego!!!! Biłam mu
          brawo na stojąco, a gdy wychodziliśmy z haali, ludzie w ok. moim wieku (24),
          którzy o nim nie słyszeli, wracali do domu i wklepywali jego nazwisko w
          wyszukiwarki, bo był tak niesamowity!! Oddałabym mu z pół radia - za
          błyskotliwość, poczucie humoru, inteligencję i... talent - muzyczny też!!

A nie jakieś puste i ciosane Szydłowskie :/
      • malw Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 23:59

> 1. Wykopsać Szydłowską razem z jej muzycznymi popierdułkami i w to miejsce
        > wstawić autorskie audycje ludzi, którzy się na muzyce znają
        > 2. Wydrapać spod ziemi Waukuskiego i dać mu każde pieniądze, aby tylko
        > poprowadził audycję poranną "ZdT". Nie pogniewam się również za powrót do
        stare
        > j
        > formuły popołudniowego "ZdT" (najlepiej z Kubą Strzyczkowskim, jeśli nie
        zechce
        > to trudno)
        > 3. Odtwarzać o piątej rano stary Trójkowy dżingiel "tra ta ta tata tra tata
        ta"
        > - kto pamięta, ten wie o co chodzi - aż się chciało wstać z wyra
        > Można by było więcej. A najlepiej, gdyby wróciła stara, dobra Trójka z
        > Gaszyńskim, Pogranicznym, Kaczkowskim, Zembatym, Fedorowiczem, Zorskim (ponoć
        > wraca chłopisko do zdrowia, daj Mu Panie Boże), Kociniakiem i innymi fajnymi
        > ludźmi. Ech...

Ech...
    • dj_pinball Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 12.07.06, 23:53
      Zdecydowanie przyłączam się do apeli o więcej Stelki! Jest świetny, to co robi
      robi z pasją i kapitalnie łączy fascynację latami 80. z nową muzą.

Jeśli chodzi o Agnieszkę Szydłowską to rzeczywiście jest jej trochę za dużo,
      ale myślę, że powinna zostać (w wersji okrojonej ;)

Rokos jest jaki jest, mnie bardziej wkurza całe pasmo od 9 do 16 z poppapką i
      zupełnie bez charakteru. Jedynym jego plusem są króciutkie wstawki, jak Wielkie
      błędy historii, Dzieci wiedzą lepiej i wspomnienia z listy trójki.

Zgadzam się, że należy gruntownie zmienić formułę konkursów, a właściwie ich
      żenujący obecnie poziom. Muzyczna poczta UKF w obecnej formule też jest
      kiepska, choć kiedyś bardzo lubiłem tę audycję.

Fajnie byłoby gdyby wrócił Kostrzewa, ale to raczej nierealne niestety. Z
      drugiej strony idealnym następcą Pawła jest Piotr (Stelmi), tylko ciągle go
      mało...

Za to jest wciąż jest beznadziejny Kammel, Orzech, który sprawdza się tylko
      wieczorem i Dobronocka, która wieczorem wybitnie się nie sprawdza.

To tyle moich opinii,
      pozdrawiam wszystkich sympatyków dawnej Trójki, którzy mimo wszystko słuchają
      jej do dziś