wlserwis Nie chcecie płacić abonamentu, to chała! 17.07.09, 10:42 Taka prawda. Zlikwidują wszystko, co wartościowe, zostanie papka dla durnej masy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Nie chcecie płacić abonamentu, to chała! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 11:07 Jest kanał sportowy i w nim nadaje się różne ważne transmisje i prog- ramy sportowe, a my kibice płacący abonament rtv nie możemy tego og- lądać? Dlaczego? Przecież to należy ponoć do TVP, a nie jakiejś stacji komercyjnej. I co na to słynny chodziaż? Wieć za co my płacimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesława Ruta Kanały TVP do likwidacji? IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 17.07.09, 10:59 jestem zszokowana, kanał tvp Kultura to jedyny kanal jaki zdarza mi się oglądać, nie mogę w ogóle uwierzyć w taki pomysł, żeby w 21 wieku w naszym kraju nie było miejsca w publicznych mediach na tak istotną, opiniotwórczą, inspirującą i nie ukrywajmy tego dokształcającą stację. Szok szok szok, mogiła , jesli zlikwidują TVPKutura to mogiła dla mnie ten kraj...niech likwidują TVP1, TVPSport, bo to sie nie rozni od innych syfów w tv, ale od Kultury to ręce precz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonent Kanały TVP do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 11:00 Bardzo mądra decyzja o likwidacji kanałów TVP Kultura, Sport i in- nych, bo ja ich nie mogę oglądać, mimo że płacę abonament od kiedy nastała telewizja. Inni nie płacą, a też oglądają. Więc musi wreszcie być jakaś sprawiedliwość. Albo wszyscy, albo nikt. Albo skasować abonament, albo nich wszyscy płacą. Ale jak to zrobić? Podobno w Anglii jak ktoś nie płaci to wielką karę musi zapłacić, a namierzają specjalne samochody wypozażone w jakieś urządzenia. Może u nas coś takiego zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były sportowiec Kanały TVP do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 11:15 Tak, rzeczywiście. Nie wiadomo dla kogo są te kanały, jeśli ludzie płacą abonamenty, a mogą oglądać tylko TVP1, TVP 2 i TVP info, oraz kanały komercyjne. A ja, były sportowiec chciałbym też mieć dostęp do kanałów sportowych, gdyż TVP niektóre tylko transmisje nadaje. Z lekkoatletyki prawie wcale, a tyle na świecie się odbywa zawodów. Dobrze, że komercyjne Polsat czy TV4 transmitują siatkowkę czy inne zawody czy mecze. Czy my, placący abonament mamy jeszcze dopłacać drugą składkę? Dobrze, że jedną płacimy my emeryci. To świnstwo! Skasować i już! Natychmiast! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Re: Kanały TVP do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 11:15 To nie kanały mają być zlikwidowane (choć tekst rzeczywioście jest tak durnie napisany,m ze sugeruje likwidację kanałów) lecz tzw. przerosty kadrowe czyli struktury administracyjne tych kanałów. W pełni jednak zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o dostępność poszczególnych kanałów. Uważam, ze w ramach abonamentu powinny być dostępne wszystkie kanały TVP, tak jak jest to np. w Niemczech i we Włoszech. Podobno Farfał zapowiedział, że po cyfryzacji Telewizji Polskiej tak będzie, gdyż wszystkie kanały będa nadawane z nadajników naziemnych. Niestety, do 1912 r, kiedy ma nastąpić pełna cyfryzacja, jeszcze trzy lata. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Re: Kanały TVP do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 11:19 No to dobrze myśli p. Farfał, ale rzeczywiście do roku 2012 jest 3 lata, a my już chcemy oglądać, bo nie wiemy za co płacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Kanały TVP do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 11:22 No to widać, że te kanały są dla wybrańców. Tak jakby były komercyjne ale zarządzane przez TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexy Re: Kanały TVP do likwidacji? IP: 78.8.107.* 17.07.09, 11:05 Pierwsze to może byś patrzył jak piszesz i sprawdził zanim klikniesz WYŚLIJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolik Poziom stadionu IP: *.tkk.pl 17.07.09, 11:39 Zawsze twierdziłem, że półgłowki-kibice wygrają z intelektualistami wolącymi oglądać sztukę zamiast wrzeszczeć: "Polska! Biało-czerwoni!" Odpowiedz Link Zgłoś
cover_w Kanały TVP do likwidacji? 17.07.09, 12:08 Bardzo dobrze... niby bo cos kasuja ale administracja urośnie. Wnuczku zamiast zabierać babci dowód, wyrejestruj babci telewizor ! Odpowiedz Link Zgłoś
sparker Akcja "Zbieraj zużyte władze TVP" 17.07.09, 12:59 Rozpocznijmy ekologiczną akcję "Zbierajmy zużyte władze TVP". Do akcji przystąpią określone lokale oznaczone odpowiednim logiem. Zużyte władze TVP będą utylizowane bez możliwości recyklingu. Zrób coś dla środowiska: zbieraj zużyte władze TVP! --- www.cybuch.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kanały TVP do likwidacji? IP: *.xdsl.centertel.pl 17.07.09, 14:33 Chyba sobie już z nas żartujecie, najpierw pogłoski o platformie TVP, a teraz likwidacja? Miejmy nadzieję, że pan prezydent jakoś temu zaradzi i nie dopuści do likwidacji tych kanałów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Kanały TVP do likwidacji? IP: *.aster.pl 17.07.09, 15:17 Korzeniowski, spadaj na tych swoich kijach z telewizji. Co ma ten tłumok wspólnego z kulturą? Jeden chodziarz miał coś z CBA, a drugi ma coś z głową. Może mu się przegrzała na olimpijskich trasach? Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Kanały TVP do likwidacji? 17.07.09, 15:36 No, i kto by sie spodziewal do czego doprowadzi J.Kaczynski ze swoimi przystawkami. Nawet Prezydent nie wetowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleptor Re: Kanały TVP do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 20:58 Szanowny tadek-1 zapomniał o IPN. Wszystkiemu złemu wszak winni są Kaczory i IPN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfsdds Kanały TVP do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 21:16 TVP HISTORIA to jedyny kanał TVP jaki jeszcze oglądam. Poza tym przez całe te lata z TVP zdążyłem nauczyć się niemieckiego oglądając niemieckie kanały FTA. Już nie wiem jak to skomentować, brak mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Kanały TVP do likwidacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 21:35 Abonament to wymysł komuchów. TVN lub Polsat świetnie dają sobie rade a TVP tylko potrafi wyciągać ręce po nasze pieniądze. Wreszcie skończy się rzeka pieniędzy dla świń. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Zarząd TVP powołał likwidatorów TVP Polonia, TVP K 17.07.09, 21:59 Ręce opadają. Mam tylko nadzieję, że Kulturze nie stanie się większa krzywda. Czy jest coś jeszcze w mediach, po Dwójce i TVP Kultura, do restrukturyzacji i obcięcia funduszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Zarząd TVP powołał likwidatorów TVP Polonia, IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.09, 00:00 jak za kase z tego badziewia(TVP Polonia)choc 5% zasili TVP Kultura to podpisuje sie rekami i nogami.To jest masakra absolutna czym oni racza widza polonijnego MASAKRA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Zarząd TVP powołał likwidatorów TVP Polonia, IP: *.netcologne.de 19.07.09, 14:28 Najpierw prosze usunac ze stanowiska tego pana idiote i z jego idiotycznym pomyslem o nazwisku FARFART Odpowiedz Link Zgłoś
amosoz Kanały TVP do likwidacji? 17.07.09, 22:23 Bez sensu, jak chodziarz ma zarządzać takimi kanałami? Czy on odróżnia Grotowskiego od Warlikowskiego? Czy też jest prawdziwym człowiekiem renesansu i ogrania WSZYSTKO? Co za bzdura - likwidować kanał Kultuta - jedyny, który można oglądać bez poczucia żenady. W jakim celu to wszystko? Nigdy więcej nie zagłosuję na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_dark_sarcasm Kanały TVP do likwidacji? IP: *.54.168.105.tvksmp.pl 18.07.09, 18:01 Cóż ... ja to bym w ogóle zlikwidowała wszystko oprócz sportu - jak ktoś chce kultury to niech se idzie do teatru - przewietrzy się w drodze do, zdrowszy będzie :P Publicystyka - a to kiosków mało na osiedlu? Trzeba wspierać małe firmy, kupić gazetę i dać zarobić pani z "Ruchu" i przy okazji się przejść:P Edukacja - do szkoły! albo do biblioteki IŚĆ, o! A że ktoś jest starszy albo chory albo go nie stać na teatr albo gazetę? - trzeba było za młodu sport uprawiać, to by zdrowie i praca były :P Pozdrawiam fanów sarkazmu ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Kanały TVP do likwidacji? IP: *.acn.waw.pl 18.07.09, 02:30 TVP Kultura to jedyny kanał polskiej TV, w którym nie ma pierdół i chętnie się go ogląda. Jeśli go zlikwidują, to z polskich kanałów pozostaną tylko te "ciemnomasowe" - seriale, reklamy, zgwizdami, reklamy, nalodzie, reklamy. Dla mnie będzie to taka sama strata jak wtedy, gdy zakodowano niemiecki 3sat. Te kanały coś przynajmniej pokazują, a nie tylko cyrk z dolarem i gołym tyłkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P_SZ1@wp.pl Kanały TVP do likwidacji? IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.09, 08:28 i teraz jestem za likwidacją abonamenty, szkoda moich pieniędzy na ten cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam TVP Historia IP: *.83.230.22.130.debacom.pl.e-zabrze.pl 18.07.09, 14:18 TVP Historia jest nie dochodowa, a TVN/Discovery Historia już tak. Ciekawe dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: TVP Historia 06.08.09, 11:50 Gość portalu: Adam napisał(a): > TVP Historia jest nie dochodowa, a TVN/Discovery Historia już tak. Ciekawe > dlaczego ? > ############### Bo TVP Historia opiera się przedewszystkim na tępej antykomunistycznej (anty PRLowskiej) propagandzie. Jej czołowy przedstawiciel to red. Krzysztof Kłopotowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Farfał powołał likwidatorów 6 kanałów TV i kilk... IP: *.netcologne.de 19.07.09, 14:19 Mieszkam poza Polska moja ojczyzna ktora mosialem opuscic w roku 1982 bo mialem dosyc obludy komunistycznej teraz moj jedyny jaki taki jest kontakt z kultura moich dziadow pradziadow byl i njaeszcze jest TV Polonia chociaz na bardzo niskim etapie na dzisiejsie potrzeby kulturalne ale je3dnak cos i ci niedoleczni ludzie chca nam daleko od Polski zabrac te troche Polski bardzo wspulczuje tym "POLAKOM"pozdrawiam i podziw zw durne pomysly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Farfał powołał likwidatorów 6 kanałów TV i kilk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 06:11 LIST POŻEGNALNY Witajcie! Wierzyłem, że kultura ma znaczanie, że słowo może być potężne, że myśl potrafi zapładniać, inspirować, dawać do myślenia... Nie wierzę już. Straciłem wiarę... Straciłem wiarę w świat ideałów, wzniosłych dążeń, szerokich horyzontów, głębokich przeżyć. Mogę jedynie powtórzyć za Koheletem: WSZYSTKO TO MARNOŚĆ I POGOŃ ZA WIATREM. Jestem wypalony, wydrążony, pusty. Nie chce mi się czytać, pisać, rozmawiać, agitować, zachęcać, przekonywać, dawać świadectwo, zapraszać do wspólnych przedsięwzięć, wpływać na przekonania i postawy... MARNOŚĆ NAD MARNOŚCIAMI - WSZYSTKO MARNOŚĆ! Cóż po filozofie w czasie marnym, cóż po pisarzu w czasie nędznym?! Jaki jest świat - każdy widzi: sprawiedliwość jest niesprawiedliwa, mądrość uchodzi za głupotę, piękno jest tłamszone, a nadzieja mieszana z gównem i błotem. Wszędzie królują wartości hedonistyczne i utylitarne; wartości duchowe i transcendentne giną na gnijącym targowisku próżności. "Rzeczpospolita" opublikowała niedawno wyniki sondażu opinii publicznej (chodziło o sprawdzenie, kto jest AUTORYTETEM dla młodzieży). I co się wydało? Młodzi Polacy uważają za autorytety głównie osoby znane z telewizji; na liście nie znalazł się żaden pisarz ani naukowiec. Świadomością społeczną sterują dziś celebryci i showmani. Leszek Kołakowski, Stanisław Dziwisz ani Wisława Szymborska się nie liczą. Jaki wniosek? Kościół nie kształtuje, szkoła nie wychowuje, rodzina nie radzi sobie; dziś wychowawcą młodzieży jest Pan Telewizor. Szkoła nie kształtuje wzorców i wartości, ale indywidualny tok nauczania jest w Polsce przestępstwem. Chcecie przykład - no to macie! Kasia B. nie chodziła do szkoły z przyczyn zdrowotnych, ale obowiązek szkolny realizowała w domu, świetnie zdając wszystkie wymagane egzaminy. A w państwie totalitarnym tak być nie może. Do szkoły chodzić musicie, choć wcale nie musicie się uczyć. Ze szkoły nic nie musicie wynieść, możecie na całe życie pozostać kapuścianymi głąbami - ale szkoła to mus! Co z Kasią? Kasia była u babci, gdy uzbrojeni funkcjonariusze naszego pożal się Boże państwa roztrzaskali drzwi, mamę Kasi skuli kajdankami i zawlekli do areszu (a potem do psychiatryka). Dziewczynka trafiła do domu dziecka, a następnie pod opiekę zdeformowanego moralnie ojca. Anna B. przez kilka lat walczyła o córkę. W końcu udało się... Sąd uniewinnił ją (bo musiał, bo nic na nią nie miał). Ale to nie koniec. Kasia nadal jest brutalnie izolowana od najbliższej rodziny. Już od trzech lat nie może się spotkać z ukochaną babcią, która za nią wypłakuje oczy. Kasia nie mogła odwiedzić dziadka, gdy ten leżał w szpitalu na oddziale intensywnej terapii. A teraz wujek Kasi - KSIĄDZ Franciszek Jeziorczak - jest ciężko chory... i też nie może się doczekać odwiedzin... Anna B. wystosowała do sądu (w jednym z podwarszawskich miasteczek) pismo z prośbą o możliwość spędzenia z córką kilku wakacyjnych tygodni... Ponieważ żyjemy w państwie prawa, sąd się oczywiście zgodził... rozpatrzyć sprawę... 21 września (czy coś koło tego)! Czujecie to!? Decyzja o wakacjach rozpatrywana już po wakacjach! Kumacie, czaicie?! I to nie jest humoreska Mrożka! To jest POSTANOWIENIE W MAJESTACIE PRAWA, W IMIENIU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ! To nie wymaga komentarza. I jak tu w takiej Polsce żyć?! I po co?! W swoim życiu przeczytałem tysiące książek, miliony godzin spędziłem na rozważeniach i medytacjach, pisząc książki, zdobywałem doświadczenie życiowe, zajmując się wieloma dziedzinami, próbując tego i owego. Szukałem mądrości nie po to, żeby być nadętym autorytetem czy apodyktycznym rozkazodawcą. Wierzyłem tylko, że swoją wiedzę mogę spożytkować w najprostszy sposób - inspirując, sugerując, podsuwając innym książki Wielkich Ludzi, promując ideały wzniosłe i nieśmiertelne. Rozmawiając z kimś czy pisząc do kogoś, nie żądałem akceptacji, automatycznej zgody, pustych pochwał. Pragnąłem tylko mieć możliwość rozpalania swoją pasją. Chciałem jedynie podszeptywać wskazówki, alternatywy, możliwości. Marzyłem o roli cichego ANIOŁA STRÓŻA, ostrzegającego przed niebezpieczeństwami, przykrymi konsekwencjami nieprzemyślanych zachowań. Dawać do myślenia - to było moje zadanie, to była moja misja. Ale już nie jest... Skoro KSIĄŻKI SĄ DLA ŚWIATA JEDYNIE SKŁADEM CELULOZY... nie chcę należeć do tego świata... KRÓLESTWO MOJE NIE JEST Z TEGO ŚWIATA! Odchodzę. Odsuwam się w cień i ciszę... Żegnajcie! Tylko frajerzy - jak Cyprian Kamil Norwid (ulubiony poeta Jana Pawła II) - mogą wierzyć, że świat ocalą POEZJA I DOBROĆ... Ja już straciłem wiarę, nadzieję i miłość. Żegnajcie, bo ja już nie zamierzam pisać, złamałem pióro gęsie i orle. Załamałem się... Jakie są moje zamiary? Zamierzam oddawać się kontemplacji i medytacji... Może na dnie swojej mrocznej duszy odnajdę kiedyś małą ISKIERKĘ... Chcę się uczyć ROZTROPNOŚCI, SPRAWIEDLIWOŚCI, UMIARU I MĘSTWA. Może otrzymam nagrodę - NADPRZYRODZONY DAR, TAJEMNĄ ŁASKĘ - i znów z mym przyjacielem Don Kichotem wyruszę w dal, by walczyć z wiatrakami i walczyć o wdzięki urojonej Dulcynei z Toboso. Może nie wszystko skończone? Może TRZEBA MIEĆ NADZIEJĘ - WBREW WSZELKIEJ NADZIEI... Może warto jednak kochać to zeszmacone życie; może warto ŻYĆ OCZAROWANIAMI I ROZCZAROWANIAMI... Bóg to jeden wie. AMEN. Wojciech Wiercioch krakow-www.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crouch Farfał powołał likwidatorów 6 kanałów TV i kilk... IP: 92.26.217.* 11.11.09, 23:17 Jeśli ktokolwiek tu dotrze, to chciałbym jako regularny widz TVP Kultura wyrazic totalne oburzenie pomysłem likwidacji tej stacji telewizyjnej. Radio Jazz uniknęło unicestwienia dzięki zaangażowaniu (lub wręcz oddaniu) zespołu ludzi i niskim kosztom (proporcjonalnie) utrzymania internetowego radia. TVP Kultura jest drogie bo jakość wymaga wysiłku, (pomimo obecnych tutaj mało uzasadnionych według mnie ataków na jakosc programów dziennych Kultury i przedewszystkim pozbawionych taktu) jest to okno na świat (niemalże w dosłownym tego słowa znaczeniu) dla ludzi którzy mają choćby resztki klasy. Jeśli abonament zostanie zlikwidowany, obowiazkiem stacji komercyjnych powinno byc dofinansowywanie TVP Kultury w ramach Corporate Social Responsibility. Co ja tu będę oglądał na emigracji, zostanie tylko BBC4. TVP Kultura jest jedynym dowodem na to że jesteśmy narodem z wielowiekową tradycją i kulturą stojącą na równi lub czasem przewyższającą, zachodnioeuropejską, zwykle z dużo lepszymi budżetami. Jeśli zamknięte zostanie TVP Kultura, będzie to dowód że klasa średnia i wyższa w Polsce Niepodległej nie istnieje i została tylko gnuśność, niekompetencja i lenistwo. Odpowiedz Link Zgłoś