ciupazka 06.01.04, 11:33 ....furt nom śpiywo, jak skowronek. A i nos w Zokopanym bocy, Temu my go momy w zocy! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=9993901&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola-f Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 12:12 Oj, pisze On śmieszne rymy, Czytać Go można od wiosny do zimy Niestraszne Mu chłody i mrozy Więc w zimę- dopiero to tworzy! On zawsze na warcie On zawsze gotowy By spłatać nam figla I znów- napisać wiersz nowy! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 06.01.04, 12:20 Fraszka fraszkę goni i fraszką pogania, a my zagonieni musimy mieć czas i na nie! Hej! Pozdrówka z Zokopanego dlo ślonskiygo Bronekgelda. Odpowiedz Link Zgłoś
wacus_krzeptowski_zza_grobu Pozdrowienia z drugiej strony lustra Alicjo. 06.01.04, 13:04 Czekamy.............. Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Pozdrowienia z drugiej strony lustra Alicjo. 06.01.04, 16:59 Durny wacek_ nocny gacek, Znów nam zwalił krowi placek. Zamknij gębę, zamknij drzwi bo smród robisz tylko TY. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Pozdrowienia z drugiej strony lustra Alicjo. 06.01.04, 19:49 Wypijymy za tych co śpiom pod Giewontym Zowdy za nich słepia piyrszy czeci pionty Drugi szworty szosty za świynto Jadwiga Ta Ślonsko! Jeronie - przestońcie sie migać! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Pozdrowienia z drugiej strony lustra Alicjo. 06.01.04, 19:53 Św. Jadwiga Wiym że ze niyj była naprowdy dewotka Dyć Ślonsk miała w zocy - bestoż tako godka. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... 06.01.04, 22:42 Rumcajsowe smycki płacom: li,li,li... Poeci jak las sumiom: rym,rym, rym... Hej! Ciupago moja staro, nie dowierzom...Cyk pijano? Cy tyz mi sie śni? Krzesanego syćka tońcom? Cy ik porwoł dur, cy smęt? Jo nie umiym im wtórować, Nic to, tońcem jako umiym, tyz! Hej baciary! Syćka wroz ! Krzesanego tońcyć nom! Telo i pozdrowiom syćkik Wos! Wase zdrowie! 100 lat zyjcie nom! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... 24.01.04, 22:03 Toż Ciupazko sztartujymy Małopolska zmalujymy Inksi niych sie tyż dołonczom Po prożnicy niych niy "bronczom". Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... 25.01.04, 22:52 A pochwola sie wom tukej Sześć tysiyncy w Rudzie szukej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... IP: *.it / 62.233.189.* 25.01.04, 23:14 Jesce ni ma, hale bedzie... Moze jutro po obiedzie, hehe... A ciekawe, kielo Ty mos...pewnie Syćkik forumowiców przegnos??? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... 25.01.04, 23:33 Jak jo godom jest - to jest Swoja godka w zocy fest. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... 12.03.04, 08:40 10 000 postow na forach "GW" Teroz moga sie poasić Ciynżko przeca mie "ugasić" Mom tych postow richtig wiela Ślonskom godkom blysko sztela Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... 12.03.04, 09:01 Toż już mówiłem ,że z ciebie prawdziwy stachanowiec,a Pstrowski to ci powinien szczewiki glansować.I jeszcze ten wątek wyciągnięty("Gratulacje do Bronka"-nie dość ,że som na tym forum jak palec,to som jeszcze się musisz gratulacje skłodać)-ty to faktycznie nieźle pierdyknięty jesteś.A poza tym w doma wszyscy u ciebie zdrowi,ja? PS Na Zakopanem tyż sie fajnego tytułu wątku dokopoł-he,he Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... 12.03.04, 11:22 Czyżby zawiść, Hepik? Nie! Nie wierzę... To coś gorszego - niemoc! Ale nie łam się bracie! ;oP Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... 12.03.04, 11:34 Hepik sie ze fraszek cieszy Yno pragliwościom grzeszy Jymu mało zowdy jest Bestoż tyko sie mie fest. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... 14.03.04, 10:10 A Bronek s samiuśkiego rana wstoł I fraski o Zokopanym( O MAŁOPOLSCE) napisol! Piykne dzieki, ka te casy, kie ślaki(cesty) o ftoryk pises były.... Downo.... Hale tak było! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... 14.03.04, 17:25 7500 w Rudzie Czi ćwierci łod dychy Take nasze "grzychy". Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... 15.03.04, 04:57 Z samego ranka graba! Gratulacje, widze, ze sypiys fraski jak z rękowa, a my furt Cie podziwiomy i Bóg zapłoć padomy! Hej! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... 15.03.04, 16:42 No toż piykne dziynki Niy skompia jo rynki Gowom tyż "fedryja" Jak tyn rym wyczuja. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek....ech ten Bronek.... 20.03.04, 01:12 200 postow w "Małpolsce" Dwiesta postow Bozia doł Łon pewnikym tako chcioł. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek.... 20.03.04, 06:58 Dziyndzioł w lesie stukoł ,dziewczę(rudzkie) płakało... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek.... 20.03.04, 12:20 hepik1 napisał: > Dziyndzioł w lesie stukoł ,dziewczę(rudzkie) płakało... Bo Hepikowi 1 nie stoło? Cy było byle jako... Cy jako, he? Telo, kieś Hepicku tu wloz, no to mos! Hehe... Ka te nase ZOKOPIANY ? Trza sie Rudzie rewanżować, za 200 postów Bronkowi piyknie podziękować!Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek.... 20.03.04, 23:52 Do sety seta Tako sztafeta Dyć jo tyż przeca z tego sie ciesza Że w tym Zakopcu rymym pogrzesza. Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: ...Ech ten Bronek.... 21.03.04, 00:20 broneknotgeld napisał: > Dyć jo tyż przeca z tego sie ciesza > Że w tym Zakopcu rymym pogrzesza. Bo Tatry, Bronku, mają to w sobie, że nawet kiedy człek jest w żałobie Tyleż radości wleją mu do duszy, że ta ból wszelki ukoi, zagłuszy. ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re:... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... IP: *.it-net.pl 21.03.04, 15:09 Roomtsays! Ty mos talynt, to włąc się rym w rym z Bronkiym! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re:... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 22.03.04, 00:17 No dyć jakbyście mie ździybko wsparli w tyj "Małopolsce" toby sie to wszysko piyknie pokulało. Takim tymatym szłobu sie asić. Przeca niy musi tam być yno ślonsko godka. Ważne coby leciało to rymym. Pozdrowiom. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=10359994&a=11506809 Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re:... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 22.03.04, 00:19 Hehe. Musza jeszcze szkryfnońć cobyście pamiyntali, że tyn tymat jest na dwóch forach. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 23.03.04, 01:09 Ech ten Bronek...Ech ten Bronek, niek nom śpiywo dalej, jak skowronek. A gawrona przegonimy i na Forum Zakopane nie wpuścimy! A kie wleci bez przeprosin to go zignorujymy. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re:... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 23.03.04, 03:57 Przeleć mnie jak gawrona ale nie ignoruj,błagam!Chyba,że chcesz na odwrót.Kurcze ,dobra,a co mi szkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 23.03.04, 08:04 hepik1 napisał: > Przeleć mnie jak gawrona ale nie ignoruj,błagam!Chyba,że chcesz na odwrót.Kurcz > e > ,dobra,a co mi szkodzi... IGNOR ABOVE! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re:... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 23.03.04, 09:27 A ty znowu ab ovo,ciupazka Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re:... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 26.03.04, 21:32 .. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=11148783&a=11621781 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re:... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 27.03.04, 00:28 Posty lecom u Wos 8000, hale i u nos pomalućku pchomy sie do przodu.Telo.Dzięki. POzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re:... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 27.03.04, 06:43 A jakie urozmaicone i różnorodne.A nie tylko Notgeld ,hepik i od czasu do czasu ciupazka.Cała Polska netoholowo-forumowa dyskutuje o Rudzie i Notgeldzie.I to na wielu innych jeszcze forach,można powiedzieć ogólnopolskich.Chyba będę uwzględniony w biografii naszego wieszcza ,jako ten który przyczynił się do ogólnonarodowej popularności fraszkopisarza. Najbardziej mi się podoboją te posty-wprawdzie nic nie rozumiem,co pisze ale mi się podoba-he,he. Wprawdzie Bronek widzi tylko te posty,gdzie go chwalą a tam,gdzie go np za spam i grafomaństwo krytykują-ignoruje,bo uważa ,że to podstawieni przez adminów ludzie piszą. Ale to już nie jego wina.Taki się urodził.A ja po apelu ciupazki o litość dla poety na razie mu odpuszczę na parę dni-niech chłop se dychnie/A potem ab ovo.He,he Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re:... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 27.03.04, 23:58 Możno by tak bez łostudy wspiyrać to co jest ze Rudy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11619266&a=11619266 Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Poeta nagrodzony-tytułem forumowicz roku 28.03.04, 07:37 Jeszcze wczoraj późnym wieczorem trwały gorączkowe negocjacje z proboszczem parafii halembskiej(dzielnica Rudy Śl) by laureat mógł dzisiaj z ambony podziękować wszystkim ludziom dobrej woli ,którzy wspierali naszego poetę w trudnych chwilach ,gdy wraże siły z Białorusi ,przebrane za adminów GW,chciały dokonać zamachu na wolność słowa i tak młodą demokrację w naszej ojczyźnie.Jak donoszą z kręgów parafialnych Notgeld jako człowiek sławny w całej Polsce chciał dla siebie czas na kazanie przeznaczony.Proboszcz parafi MBR jednak sprzeciwil się tym,żadaniom,twierdząc,że tak długie wystąpienie ,połączone zapewne z deklamacją fraszek(na życzenie parafian,oczywiście)może być zbyt wielkim przeżyciem duchowym dla naszej halembskiej społeczności i ostatecznie zgodził sie na trzyminutowe wystąpienie fraszkopisarza podczas ogłoszeń parafialnych ale za to na głownej mszy niedzieli-tak zwanej sumie. Postaram się ,aby tuż po zakończeniu wystąpienia rudzkiego wieszcza tekst wystąpienia,które padnie z jego cudownych ust był dostępny również dla Was,wielbicieli jego talentu. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Poeta nagrodzony-tytułem forumowicz roku 28.03.04, 09:06 Bronek to Bronek i nazywo sie do BRONKA! Mozno mu pogratulować, dobrze fraszkami zamiysoł! Jazeście przelękli, hehe.... Nie syćka! Nie syćka! Słowa z wiyrsa Tuwima som dlo nieftoryk akuratne, haj! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11619266&a=11643007 Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Poeta nagrodzony-tytułem forumowicz roku 28.03.04, 09:14 Z ostatniej chwili: suma będzie miała godną i adekwatną dla tego wiekopomnego wydarzenia oprawę-wystąpią w strojach regionalnych przedstawiciele różnych regionów Polski.Będzie góralka w stroju góralskim,nie zabraknie oczywiście górników w swych pięknych galowych mundurach.Nie wyklucza sie gości z Pomorza i Wielkopolski ,bo ich też nasz wiesz opiewa w swych krótkich ale ileż mówiących potworkach literackich. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Juz sie ryktuje! 28.03.04, 09:34 Kie byś jesce po mnie podskocył, a podwióz mie, he? Moze Ci nie po dródze? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Ze Rudy Ślonski 28.03.04, 11:53 "Kożdy kij dwa końce mo" To niy yno mie sie zdo Forum teroz na tym leci Fraszki źle sie jednak kleci Przyńdzie jednak cołko burza Szczimia wszysko - dyć niy stchórza Ze minusa bydzie plus Ale ździybko wsparcio - mus. No i za to dziynkuja wszyskim kierzy kerym niy wadzi to co robia i cosik na tyn tymat szkryfnyli. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Ze Rudy Ślonski 29.03.04, 05:51 Ludzie ! Szkoda żeście tego niy widzieli.Ale sie dzioło.Zaczyło sie po prowdzie łod małego zgrzytu.Jakoś kobita w stroju górolskim legła w drzwiach kościoła ,rozdarła korale czerwone na piersiach swoich i wrzeszczała na głos "Niy puscem hepika,niy puscem,po moim trupie,tukej wyndzie,niy puscem"Ale sztyrech ,słusznej postawy górników wziyło górolke za szmaty i fruu na pobliskie targowisko,za zielonym sztandem jom ułożyli.Widziołech ,że dopiero już po wszyskim jakoś doszła do siebie. Kościół pełen ludzi naprany z niecierpliwościa na oryndzie Notgelda czekoł ,farorza pogonioł coby sie gibko uwinoł z swoim kozaniem.A potem...jak ci Bronecek wlozł na ta ambona ,jak blysnoł tą swoją łusą kufą,jak zagrzmioł swym barytonym....I tak godoł i godoł dobre z poł godziny.A ludzie ino suchali i płakali.Na głos płakali a nikere baby po piyćdziesiontce nawet szlochały.Farorz w tym czasie już na parafia poszoł,myśla ,że łobiod zdonżył pojeść .A parafianie halymbscy ino błagali poetę -jeszcze jedną Bronisławie ,jeszcze jednom ,ostatniom fraszkę tu nom posuj.A Poeta deklamowoł i deklamowoł.Ale ,że ludziom kiszki marsza zaczyły już grać ,to cichaczym po kolei zaczyli sie wymykac bocznymi nawami.I zostoł Notgelcik som,samiusiyńki w całym kościele.Ale w ekstazie nawet n tego niyzauważył i deklamowoł i deklamowoł... Tak po prowdzie to niy wiym czy do teraz jeszcze tam niy deklamuje.Rano tam zajrza ,jak by tam sie kaj szwyndoł jeszcze to mu powiym,że sam na forum niych wraco,bo Polska czeko cało na nowe fraszki... Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Ze Rudy Ślonski 29.03.04, 06:00 Poeta noc spędził jednak w domu.Tak donieśli moi białoruscy współpracownicy.Podobno tworzył następne fraszki poświęcone temu incydentowi ,który miał miejsce w odrzwiach świątyni a później przeniósł się na pobliskie targowisko.Niestety wieszcz zazdrośnie strzegł ekranu komputera z tą perełką literacką i moim białoruskim przyjaciołom udało sie dostrzec tylko tytuł -"Czterech hanysów i górolka jedna" Miejmy jednak nadzieję ,że zostanie ona wkrótce i na ekranach naszych komputerów opublikowana i to na wielu forach.Nasz poeta przecież nigdy nie tworzył do szuflady-zresztą ,krtóra szuflada by to wytrzymała...Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Ze Rudy Ślonski 29.03.04, 06:58 Hale fanzolis...Ciekawe co bedzie, kie Twój probosc z parafii przecyto te bzdety.. Hehe... Parafianie naprani? Reśta - mogłaby być Hale o Tobie nic ni ma? Telo. Ni ma mnie jaze do wiecora. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Ze Rudy Ślonski 29.03.04, 08:13 A ciebie wsysko ino z jednym sie kojarzy.Naprany,nabity -tu:pełny. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Ze Rudy Ślonski 29.03.04, 08:17 I ino nie fanzoli,wyprosom sobie.Ja tworzę -beletrystykę tworzę.W Rudzie sami artyści mieszkają ,ino jedni wierszem a inni prozą, dla wspólczesnych i potomności śląskiej i nie tylko, rzeczywistość opisują,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Ze Rudy Ślonski 29.03.04, 21:16 Hepik dzwigo jakby loty Dyć go bierom siodme poty Że we Rudzie Bronek suje A łon yno "konkuruje". Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Dobrze, ześ tu! 29.03.04, 22:20 A wiys, mój pradziadek kozoł se wykuć na smyntorzyku taki napis na drzewie genealogicnym z granitu: " Zyjym, bo fciołeś, Pomre, kie kozes Zbow mie, Bo mozes." ! (1920) Ta myśl kozdego tycy z nos, cy sie nazywo tak, cy siak, skoda,ze o tym nieftorzy zawcasu nie myślom, bo moze by byli barzyj ucłowieceni. Hej! Trzymoj sie, nie dej sie, róbmy swoje. Mozno zdębieć...Momy "demokracyje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Rozmowy kawiarniane - zasłyszane. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 06:56 O Bronku rozmawia się nawet w kawiarniach... Sama wczoraj słyszałam, i prawie wcale się nie zdziwiłam. Wiedziałam, że jest popularny, ale, że aż tak... Założenie własnej strony byłoby wskazane...Bronku. Zapewne w książce gości byłoby co poczytać. A ja lubię sobie poczytać. "Naturam expellas furca, tamen usque recurret" Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Rozmowy kawiarniane - zasłyszane. 30.03.04, 09:30 Co tam kawiarnie.W Halembie tuż przy zjeździe z budowanej autostrady ogromny motel powstaje(wprawdzie tuż obok cmentarza komunalnego ale to już niuans) na góralską modłę budowany, w podziemiach którego powstanie klub dyskusyjny nazego poety a przy kufelku piwa co sobotę Poetę halembskiego na żywo posłuchać będzie można.Gdy tylko zostana otworzone jego podwoje nie omieszkam powiadomić mieszkańców Podhala i reszty Polski zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Rozmowy kawiarniane - zasłyszane. 30.03.04, 09:39 Teraz mi wpadło do głowy-jeśli będzie u nas Autostrada im.Bronisława Notgelda, będzie Kopiec Notgelda(patrz FRŚL-wątek- Bronku) dlaczego by motelu nie nazwać np.ZAJAZD U BRONKA? A może jakieś inne pomysły są? Byłaby to wspaniała baza wypadowa dla turystów ściągających w przyszłości do naszego miasta ,podążających śladami naszego rudzkiego Wieszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 30.03.04, 10:24 Ech ten Bronek, ech ten Bronek niek nom spiywo jak skowronek! Wole słuchać skowronka Bronka, jako hepika gawronka, hehe... Nase Zokopane juz róznyk gości miało Sławy Bronka z Rudy nie bee sie boło. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 10:33 A miało, miało i ma nadal... He, he, he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 10:37 Ptactwo wiosennie uwija się przy gniazdkach, ożywione słoneczkiem i ciepłym wiaterkiem. Wiosna już będzie - wiosennego nastroju życzę wszystkim. Cała w skowronkach - ola-f Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 31.03.04, 07:53 A z wiesnom, ech...nase górki piykniejse tyz. "Niebo stawom turkusowom do pogode sercom cystość, ziymi całyj gór urode. Komuz oddom pod opieke ik, scęśliwyk jak nie tobie bioło wodo, wiyrchu siwy? Ruć, kosówko, im pod nogi cetyny kie cas przydzie zyńść na drogi, na te inne..." Z.Jabłońska-Erdmanowa w: "Góry" Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 03.04.04, 12:25 Ślonsko fraszka Tego mi niy łodebrali - fraszka ślonsko blyszczy Przidom dlo niyj piykne czasy - tako sie tyż zyszczy Niy jedyno jo wojynka już na forum przeżoł Co pomyśla - szkryfnie rynka - boch we Ślonsk uwierzoł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... IP: *.it-net.pl 04.04.04, 14:08 Powiym Ci scyrze, ze drugiego takiygo Bronka w Polsce ni ma! Mo go Ślonsk i nie ino...Niek Cie vena nie opusco, moze Cie kie wynagrodzi nie ino Ruda Śląsko. A my bars Ci dziękujymy za fraszki o Małopolscei o nasym ZOKOPANYM.Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 04.04.04, 15:25 Hehe - problym yno z czasym Gizd mie coś łostatnio straszy. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Na melodię pieśni kościelnej 04.04.04, 15:46 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > Powiym Ci scyrze, ze drugiego takiygo Bronka w Polsce ni ma! > Mo go Ślonsk i nie ino...Niek Cie vena nie opusco, moze Cie kie wynagrodzi > nie ino Ruda Śląsko. Przed Twe ołtarze zanosim błaganie, Moderatora, racz nam wrócić Panie. Ty! któraś potem tknięta jego upadkiem, Walczących wspierała za najświętszą sprawę, I chcąc świat cały mieć jego męstwa świadkiem, W fraszkach samych pomnażała jego sławę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Na melodię pieśni kościelnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 18:31 Może lepiej brzmiałby: "We fraszkach..."? He, he, he... Twórczy jesteś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Na melodię pieśni kościelnej 04.04.04, 18:36 Nie zawse, nie zawse... Choćjako mu z gębusi furcy, hehe, moze u nos sie nawróci, he? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Na melodię pieśni kościelnej 04.04.04, 20:56 Gość portalu: ola-f napisał(a): > Może lepiej brzmiałby: > "We fraszkach..."? Zdecydownie lepiej.Troche drobiazgowa się wydajesz ale rzeczywiście lepiej.W oryginale jest "w" ale tam o co innego chodzi a ja tylko pojedyńcze wyrazy zmieniałem,żeby to jakikolwiek sens miało.Ale będę pracował nad warsztatem. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Ech ten Bronek...ech ten Bronek!!! 05.04.04, 00:50 Ani patrzeć, kiedy bedzie suł rymem , dej Boze! Som widzis, ze to nie takie zaś proste. Jo casaaami próguje, domorduje sie przy tym jak cholera, i co? Hehe, cosik na a... mi wychodzi. Kie ni mos talyntu od Boga , to bracie ni ma!!! I temu trza usanować tego , co talynt mo, bo w nim objawio sie som Bóg, tak, tak hepiku 1, nas przyjacielu, a nie wrogu! Telo.Pozdr. Dobryj nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Na melodię pieśni kościelnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 19:38 To drobiazgi umilają życie... A Twój warsztat z chwili na chwilę jest doskonalszy ;-) Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Na melodię pieśni kościelnej 05.04.04, 20:10 Co wieczór wpatruję się w oświetlone okno Notgelda i czuję,że taka wena na mnie spływa ,takie jakieś fale gorąca poezji czuję jak mnie ogarniają całego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Na melodię pieśni kościelnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 19:29 A nie pisałam - coraz lepiej Ci idzie. Ale teraz wiem skąd czerpiesz natchnienie... No, a ja lubię nieco dowcipu w wypowiedziach ;-) Na którym piętrze mieszkasz, bo jak ta wena "spłynie" na tych, którzy są niżej Ciebie, to będzie cała masa twórców. Konkurencja itd... No i nie patrz tak często w okna, bo przerośniesz swojego idola ;-) Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Na melodię pieśni kościelnej 06.04.04, 20:35 Właśnie dlatego ,żeby przerosnąć spędzam wieczory pod tym oknem.Na szczęście wieczory mamy ciepłe w Rudzie.A jak juz przerosnę dokumentnie otworzę swoje forum Ruda Śląska hepika i bedę tworzył sobie a muzom.(nad tytułem prawdę mówiąc jeszcze się nie zastanawiałem ale musi być i RUda i hepik)Rozumiem,że pierwsza fankę już mam.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 06.04.04, 21:18 Rudy Hepik przepędził mi Bronka? A jo furt fcem słuchać skowronka! Sio! Gawrony z mojyj strony! Mało miyjsca na Forumie? Mom nadzieje, ze ola z hepikiem to rozumie, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! IP: *.it / 62.233.189.* 06.04.04, 22:02 Sio! Sio! dziupla.org/FOTO/wrony2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 07.04.04, 15:40 Hehe. Ciupazko, to niy tak. w kwietniu mom same szkolynia, kursy, ćwiczynia itp. Terozki tyż moga yno zajrzeć na forum, poczytać i jada na szkolynie. Take już jest te życie. Jo nawet ło świyntach niy myśla. Świontecznie to u mie bydzie dopiyro we piontek w nocy. Szczyńściym we Wielkanoc piyrszy roz w tym tysioncleciu mom wolne. Możno nadrobia forumowe nazległości. Pozdrowiom. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 07.04.04, 20:57 A ja sie dziwiłem co ten Bronek taki płodny.Jak ja bym jeden miesiąc w roku się szkolił ,kusował i ćwiczył to bym dopiero tworzył,że ho,ho.Ale ,że poeci takie zgrupowania mają to nie wiedziałem,poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 07.04.04, 21:01 Bronek się szkoli i czasu nie marnuje tak jak ja.Choc tak łażąc po forumach różnych też znajduję ciekawe rzeczy np takie: • Re: Przesadasz z ta sławą 0kowita 06.04.2004 19:51 odpowiedz na list odpowiedz cytując Nie przesadzam, nie przesadzam..... dużo czytam....mam czas. A Ciupażka to poprostu leci na Ciebie i już. Oj chłopy, chłopy ...jak się w koncu pokapujecie o co chodzi to zwykle jest już .....za późno. Ciupazka ,jak myślisz ?Prawdę piszą? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 07.04.04, 22:14 Bronek jest fenomenem i nie dziwota, ze lecimy do niego jak muchy do lepu. Cosi w sobie mo. Nie ino jo, hehe. Przy prozie zywobycio nie zaskodzi troske poezji pocytać, haj! Dzięki Bogu, ze kozdy z nos jest inksy i kozdy cego inksego suko. A jesce lepiyj, kie wydaje mu sie , ze to cosi, abo kogosi naloz. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 08.04.04, 04:31 Albo niy zrozumiałaś ciupazka albo udajesz.Okowita pisze ,że ty na mnie lecisz he,he,he-oryginał na Jaśle:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Gdzie jesteś...(K.Sobczyk ) 08.04.04, 15:47 Gdzie jesteś mały Bronku gdzie Odszedłeś z forumowych kart Czy po Halembie błądzisz znów Rozmawiasz z echem pośród skał Czy tam gdzie miałeś złoty róg Oglądasz forum w swoich snach Gdzie ostał Ci sie jeno sznur Niby wspomnienie dobrych dni Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 ~ Bronka cień ~ na mel.Variux Mans 09.04.04, 07:10 ~ bronka cień ~ Widziałem Bronka cień Do góry wzbił się, niczym wiatr Forum to jego świat Z fraszką tańczył w świetle dnia (solo) Widziałem orła cień... etc. Słyszał ślonski szept Krzyczał, że poezja domem jest Nie ma końca drogi tej I, że nie wie co to gniew Przemierzał fraszki sens Pegazem witał każdy dzień Zataczał Ślonska, morze łez Bezpamiętnie gasił gniew Choć pamięć krótka jest Zostawiła słów tych treść Nie umknie jej już żaden gest Żadna myśl i żaden sens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! IP: *.it-net.pl 09.04.04, 10:17 Pewnie sie hepika 1 pozbyć fciała i temu Okowita tak godała, hehe... A nojgorsy z tym ambaras, coby dwoje fciało naroz (Boy) Nie kozde krakanie serca miełowanie...Hej! Nic to, Wesołyk Świąt Ci zyce i bier sie ku nom w Zokopane! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek!.. D.RINN 10.04.04, 07:25 Bojownicy spraw ogromnych, owładnięci ideami o znaczeniu wiekopomnym, i wejrzeniu, jak ze stali. Gdzie umysły epokowe, protoplaści czynów większych, niż pokątne, zarobkowe kombinacje tuż przed pierwszym. Nieprzekupni, prości, zacni, wielkoduszni i szlachetni. Gdzie ze oni, gdzie tytani woli, czynu, intelektu, woli, czynu, intelektu, woli, czynu, intelektu...? Gdzie są prawdziwi mężczyźni tacy, mmm! BRONKI,NOTGELDY, bażanty? Gdzie ci mężczyźni - u-u-u - na miarę czasów, gdzie te franty - jeeeeee!!! Gdzie, gdzie, gdzie, gdzie!? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!.. Ech ten Bronek!!! 10.04.04, 12:31 Jest, jest , jeden, jedyny , niezastąpiony, Broneknotgeld nazywany, a ze mało przez hepika 1 lubiany... no to co? Hale z fraszek piyknyk na całom Pplske znany i podziwiany. Tak ,tak hepiku 1 , zozdrość cie biere, nie inacyj, hehe... Telo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 18:49 Ola z hepikiem i bez hepika TO rozumie. He, he, he... Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 07.04.04, 23:35 Łoj niy łobstoł by hepik u mie na kursie, niy łobstoł. No a na szkolyniu czułby sie jakby ze "Halymby", ze "tysionca", wyłazioł na wiyrch po drabinach. A wszysko skiż tego, że mu sie wongel z ty gruby niy podobo. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 13.04.04, 22:44 A jo sie "bija" ło wolność słowa By szło po ślonsku zowdy rymować We cołki Polsce bo w niyj jo żyja I za to teroz "tyske" se pija. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 14.04.04, 05:23 "A jo sie "bija" ło wolność słowa By szło po ślonsku zowdy rymować" Ale ty pier..sz Notgeld -jak potłuczony.A z kim ty sie bijesz,a?Spod dupy ci stołek moderatora wyciągli,nożyczki zabrali a ty w szaty obrońcy śląskości się ubierasz.Nikt ci jednej fraszki nie zlikwidował a ty płaczesz i szlochem się zanosisz po forach wszelakich.Notgeld być chopem a nie galotami.Nie każdy sie nadaje na stanowisko.Pogięło cię już calkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 14.04.04, 07:34 Hepik! Przestań...O tożsamość trza sie niestety bić, patrz tylko jak Polak straci swoją tożsamość w UE i po iluś latach nie będziesz sam wiedział kim jesteś. Nie wiem, czy jesteś z dziada pradziada Ślązakiem, ale czytając twoje wypowiedzi, obawiam się, że nie. Byli Łemkowie? Byli i co? I nie ma ich!. Byli Ślązacy? Byli, i też nie ma ich? Byli Polacy? Byli, nie byli, byli...A chcemy być? Bronek wie co robi. Telo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 14.04.04, 10:24 A kto mu broni ? Tylko dlaczego na forum RŚL Są fora prywatne? Są. Ludzie maja swoje strony? Mają.I ze słownikami gwarowymi i z tradycjami .Dlaczego to tak trudno zrozumieć-nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! IP: *.it / 62.233.189.* 14.04.04, 11:30 Cy do mnie tys pijys, ze z gwarom powinnak usunąć sie w kąt, he? Ni mos racji, telo osób Ci to tłumacy, a Ty furt to samo. Pis se niezależnie co fces i zgoda buduje , a niezgoda rujnuje. Forum R. Śl. bez Bronka to zodne Forum. I nieladnie . zeście pozbawiyli praw moderatora. Hale to moje zdanie, nie musis sie ś nim licyć. Jesce go wyganios? Mnie byś tyz stąd wygnoł, he? Som tu tyz tacy, coby bars fcieli sie mnie stąd pozbyć, ba jako.... Niedocekanie ik, hehe. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 14.04.04, 16:08 Hehe, Ciupazko, pieprz hepika. Niych se "pobronczy" jak mu to dobrze robi na nerwy. Jo sie jednak dziwuja czymu ty godosz, że Ślonzokow niy ma? Myśla że wyniki łostatniego spisu narodowego znosz. Wyszło, że Ślonzokow jest w Polsce wiyncyj niż Niymcow. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 14.04.04, 18:56 broneknotgeld napisał: > Ciupazko, pieprz hepika. Notgeld! Czy ty czasem do nierządu praworządną i bogobojna ciupazke nawołujesz? No, nie wiem czy tak wypada. W końcu już kobieta wnuki ma, które lada moment do gimnazjum pójdą.Oj,Notgeld,Notgeld... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 23.04.04, 21:41 Primo szkoda pieprzu dlo nieftoryk, a secundo źle mie zrozumiołeś. Mom świadomość na tyn temat. Chodziło mi o obecność na Forumie. Hale nie dziwota, patrzoj na naskie Forum, kielo tu góroli podhalańskik na F.Z. zabiyro głos, przecie widzis i cytos. A Zokopiańczycy tyz majom w rzyci...Syćka patrzom biznesu, a nie tyrmaniom tak jak my casu, haj! Za bezdurno i jesce Ci majom za złe, zbolałe sietnioki z sowieckiej epoki. Ech! Skoda godanio...Juz i tak cosi te beskórcyje pojyny, hehe. Zakute łby. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 14.04.04, 18:52 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): Ni mos > racji, telo osób Ci to tłumacy, a Ty furt to samo. Ciupazka ! A ty czasem nie masz wrażenia,że te osoby w konia ładują Twojego idola i tak dla rozrywki sie z niego nabijają? Może prześledź na różnych forach działalność tych ,którzy walczą w obronie Poety i demokracji.Polecam FoF,F o moderacji,Na plaże OSDS itp itd. A on to łyka. Swoje lata masz a naiwność nastolatki. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 14.04.04, 19:11 hepik napisał: "Swoje lata masz a naiwność nastolatki". Dej Boze cobyś i Ty tyj naiwności troske mioł, straśnie dokucliwyś, nie fce mi sie wierzyć jaze, ześ młodsy ode mnie, hehe...Skrzęta okropecno z Tobie. Przecie som widzis , ze nima z kim ukwalować na Forum.Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 24.04.04, 00:13 Hehe, dyć na razie zakozali mi łotwiyrać nowe wontki ze fraszkami, nawet niypoczebnie ło tym wspominajom. To już jest sekowanie. Zoboczymy jak poleci dali. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 24.04.04, 09:10 Ciupazko, robia se tydziyń przerwy łod forum. Sztartna zaś jak bydymy w UE. Pozdrowiom. Bronek Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 24.04.04, 09:35 Nolezy Ci sie, wypocywoj dobrze i wracoj sie wartko! Pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 24.04.04, 11:14 Z Panym Bogiym ,Notgeld,z Panym Bogiym. I niy musisz sie nawet uwijać nazod.Domy rada bez Ciebie,nie bój żaby. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 24.04.04, 11:23 Hepciu! Widzem, ze trudno Ci bez niego bedzie na Forumie. Jesce bees go piyknie pytoł coby tam był. Mom wątpliwości cyś Ty Ślonzokiym z krwi i kości... Telo.POzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 24.04.04, 13:25 ciupazka napisała: Mom wątpliwości cyś Ty Ślonzokiym z krwi i > kości... I z krwi i z kości. Dziadki sie już w Rudzie rodzili a pradziadki z pod Góry św.Anny przyjechali czyli z Ślonska Opolskiego.Ale jakie to mo znaczynie,ciupazka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 11:31 hepik1 napisał: > Z Panym Bogiym ,Notgeld,z Panym Bogiym. I niy musisz sie nawet uwijać nazod.Dom > y > rada bez Ciebie,nie bój żaby. He, he, he... I pozdrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 24.04.04, 13:40 Do hepika! I tak z zimnom krwiom wyprosos Bronka z Rudy? Niek kozdy z Wos pieje o Ślonsku jak umie, Ty prozom, on wiyrsem, komu to wadzi? A wiydz se , ze jesce sie taki nie urodziył, coby syćkim dogodziył . Zadowolonyś z tyj swojyj kreciyj roboty? Pewnie nic inksego nie umiys robić, he? Jo nie wiym w cym rzec, hale mi sie to nie podobo...kie zabiyros cłekowi to , co kocho i z tego syćkiego mo duse chorom. Wiys, jako godajom na takiego? To ci powiym - barbarzyńca - bezwzględny, okrutny cłek, obcy kulturze Ślonska? Temu sie pytałak, cyś rodem ze Ślonska. Telo. I tu ni ma hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 24.04.04, 15:02 ciupazka napisała: > Do hepika! I tak z zimnom krwiom wyprosos Bronka z Rudy? Niek kozdy z > Wos pieje o Ślonsku jak umie, Ty prozom, on wiyrsem, komu to wadzi? A > wiydz se , ze jesce sie taki nie urodziył, coby syćkim dogodziył . Dla grafomaństwa ,tandetnej,bohomazowatyj pseudopoezji,jeleniom na rykowisku,rymom nawet nie częstochowskim - mówię stanowcze NIE.A jeśli już to na własne konto na prywatnym ,własnym forum.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 02.05.04, 21:49 Jo niy położa rymow "na tarczy" Jak yno czasu i siył mi starczy Tela łod siebie zrobić tu moga Reszta już bydzie we rynkach Boga Możno łon natchnie tyż internautow Co ślonske - zechcom bronić łod autu Godka we kożdy wspiyrać postaci Bo łona przeca ludzi bogaci. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 03.05.04, 21:33 Róbmy swoje! I powiys mi zek racji ni miała , kie jo pewne słowo wypedziała... Stare jedzie, poculi sie zagrożeni? Kielo jesce musi wody upłynąć, coby głowicki sie nieftorym otwarły ? Róbmy swoje! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 03.05.04, 23:52 Przeca wszysko jakoś leci Tam i tu sie pryndko kleci Jakby zdrzadła som te fora Z unijnego teroz dwora. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 06.05.04, 10:59 Naleja wody na gorko blacha Niy byda tymu sie przeca strachać Fraszce to moze niywiela szkodzić Dyć ze fizykom rym trza tyż godzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! IP: *.it-net.pl 06.05.04, 11:49 Nie trza nalywać! I tak dobrze piece, kie sie niom na wiyrch kogosi wywlece...Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 06.05.04, 22:29 Na gorki blasze woda jak rtyńć Kryńć sie nom piyknie kropelko kryńć. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 06.05.04, 23:15 Kropelka w kóńcu kręćka dostała, A piykno fraszka Bronka ostała. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 06.05.04, 23:36 Recht we tym richtig Ciupazko mosz Przeca ty życie dobrze tyż znosz. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 08.05.04, 11:32 Bronku! Z okazji pięć śtyrdzieści zywobycio Niek Ci roki piyknie lecom, piykne fraski Ci sie sujom i krewecke jednym ciesom a drugim psujom! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 08.05.04, 13:03 Dziynki Ciupazko za dobre słowo Rym cieszy wiela - to mi sie zdowo A że pobuczom czasym nikierzy Toć jo niy ślintom - trza tyż to przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 09.05.04, 21:14 Piyknie obchodzis pięć śtyrdziyste urodziny, Temu na forum Cie nie widzimy? Troche dychnies i zaś s nowa fraski posujom sie jak z rękowa... Do diaska z Twojom muzom, cy nie wypiliście za duzo? Bronuś! Drogi chłopie, w gorzołce sie nie utopis, Fraski pisać i tu ścęścia nolezy sukać. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 09.05.04, 21:34 Hehe - Ciupazko - żle zy mnom niy ma Jeszcze pociongna niyjedyn tymat Przi gorzołeczce humor jest ciynty Niyjedyn by mi pokozoł piynty Dyć jo w tym zowdy znom swoja miara Ło moj szpas niy trza sie wiela starać Hehe - jakbych tak niy mioł haltongu Za wiela byłoby we tym szwongu. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 12.05.04, 10:21 A kie mie tu ni ma w Tobie ino nadzieja. Nie potrzebujys rusać laskom Pytom piyknie, posuj fraskom. Telo.Pozdr. I do... hej! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 12.05.04, 23:13 No przeca ździybko zowdy nabroja Łostudy sie tyż wcale niy boja "W gościnie" jednak żech tukej jest Toż niy namiyszom inkszym za fest. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 13.05.04, 09:43 Dzięki, dzięki, dzięki , "poecie bez męki", a cemu? Nydyć on z Bozyj ręki fraski nom tyz suje i sie nicym nie przejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 13.05.04, 10:35 Jedź już ciupazka,a jak by tam jaki ognisty Hiszpan by Cie chciał wziąć na rogi to się dej wziąć i tam ostoń.Tam tyż jakieś góry mają ,to sie bedziesz ło nich pisać.Hiszpański nie jest trudny a Ty zdolna to sie nauczysz.Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 17.05.04, 22:02 cha, cha, wolem Bronka i jego fraszki. Na wiyrch! Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 17.05.04, 22:18 Ło ciupazce Niy doś że loto se yno fligrym Jeszcze tu włazi ze wielkim biglym. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 17.05.04, 22:39 Hehe, posdrowiom Cie| Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! 26.09.04, 17:49 Ruda dobiyła już do tysionca Winszuja tako i wiyncy słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Ech ten Bronek!...Ech ten Bronek!!! IP: *.it-net.pl 08.02.05, 21:57 Tu wklije tyn wątek piykny do cudu Bronkanotgelda, coby nom nie uciók: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8160848 Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: 1000 postow we Rudzie 19.05.04, 21:34 Vivat!!! Tako teroz wrzasna Korkym tyż szampana trzasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: 1000 postow we Rudzie IP: 5.5.* / *.Red-80-58-2.pooles.rima-tde.net 20.05.04, 23:28 Jo tyz trzaskom winecko, choc malucko, jutro wyciecka do MALAGI ceko. Hiszpania piyknie nos wito Andaluzja jesce piykniyj nos niedlugo pozegno. Telo.Pozdr. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: 1000 postow we Rudzie 21.05.04, 16:53 Mie niy smakuje malaga Ale toś Ty jest "ciupaga". Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: 1000 postow we Rudzie 21.05.04, 21:41 Jak byś nie pił Notgeld tobyś sie doliczył 10 000 postów.A mówią ,że się dwoi w oczach a Bronkowi jak by na odwrót he,he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: 1000 postow we Rudzie IP: 5.5.* / 80.58.2.* 21.05.04, 22:01 Hepciu! Przestan, pytom piyknie , poezja musi troske byc pijano, malo Ci , ze zycie daje kozdemu w styry litery, to trza jesce Tobie inksym dopiyka, he? STOP! Cytom i pozdrowiom syckik.Hej! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 ..i tu mozesz poczytac bronka 22.05.04, 16:51 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=12832229 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ..i tu mozesz poczytac bronka 01.06.04, 23:43 Dzęki, ciese sie, że mi pomogos go nońść. Widzem , ze juz sie naloz. Pozdrówka mu przeysyłom . Hej. Mom rozumieć, ze ni mom prawa tam do Wos zazierać, kie linki tu mi podrucos, he? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ..i tu mozesz poczytac bronka 02.06.04, 08:30 Hehe - Ciupazko - jo godka "krzewia" Ze małych flancow wyrosnom drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepik Re: ..i tu mozesz poczytac bronka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 10:47 Właściwy człowiek na właściwym miejscu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=12832229 ale zaglondej ciupazko i na RŚl.Będzie jeszcze śmieszniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ..i tu mozesz poczytac bronka IP: *.it-net.pl 21.06.04, 10:35 Dzięki! Jak Ty o nos dbos! Hehe...Hale i o sie tyz!. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ..i tu mozesz poczytac bronka 22.06.04, 08:40 Ano Ciupazko - tyż tako leci Ważne że rym sie ślonski durś kleci Hepik w reklamie pomogo cosik Chocioż to niy jest tyn "wdowi grosik". Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 01.07.04, 17:00 Nei co widać? Ze kie ni ma Bronka to ni ma skowronka! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 01.07.04, 22:05 Hehe - na wiyrchu niy ma Skarbnika Tu łod gwizdanio niy trza łodwykać Jakbyś na dole cicho siedziała Głośniyj na wiyrchu byś se gwizdała. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 06.07.04, 09:24 Z gwizdanio ponoć we lipcu leje Skarbnik na dole sie z tego śmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 06.07.04, 10:13 A mnie wcale nie do śmiychu, kiebyś umioł dobrze gwizdać, to i tak syćkiego nie dos rady wygwizdać. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... IP: *.it-net.pl 28.07.04, 11:48 Pewnie se troske dychne i nic ju tu nie bzykne. Jesce dwa pościki prasne wtedy 18 tysięcy dwieście se przytrzasne. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 28.07.04, 19:54 Ciupazce Byda jyj winszowoł tysiyncy tu sto Przeca wiela "pary" we klawiyrze mo. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 02.08.04, 14:09 Hehe, ładnie mi winszujys, jaze sto tysiecy? Ty fces mie zamęcyć??? Ooo, nie, nie dom sie.... A som urlopujys... Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w36 Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 07.08.04, 07:44 www.geocities.com/broneknotgeld Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 07.08.04, 20:21 GRATULACJE, GRATULACJE, GRATULACJE. Dzięki za info. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 15.08.04, 09:23 Ech! To trza cytać i cuć... www.geocities.com/broneknotgeld/ Pozdrowiynio dlo urlopowicza! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 15.08.04, 23:20 Ciupazka ,a jak cujes-kto mu tą stronke zafundował i po co?Ja Ci nie zdradzę ani jednego ani drugiego ale poniuchać mozes. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 16.08.04, 06:32 hepik1 napisał: > Ciupazka ,a jak cujes-kto mu tą stronke zafundował i po co?Ja Ci nie zdradzę an > i > jednego ani drugiego ale poniuchać mozes. Ze Queltextu idzie wszysko wyczytac´ <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> <! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... 16.08.04, 09:07 No to teraz ciupazka juz wszystko wiesz-czarno na białym-he,he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ... Ech ten Bronek...ech ten Bronek... IP: *.it-net.pl 16.08.04, 09:11 Hehe, i Ty tyz! Odpowiedz Link Zgłoś