demergis
11.06.11, 19:49
Już nie zagłosuję na PO... Dlaczego? Oto moje powody:
1/ "Liberalna" platforma podniosła podatki
2/ "Liberalna" platforma zabroniła palić tytoń tam gdzie on mógł być palony tj. w pubach (kategoryczny zakaz wbrew opinii bardzo dużej grupy społeczeństwa chyba stoi w sprzeczności z liberalizmem- znowu państwo wie lepiej od obywatela co on powinien robić by mu było dobrze!)
3/ "Liberalna" platforma tańczy jak tylko namiestnicy pana boga z kapciowym na czele zagrają
4/ "Liberalna" platforma nabrała twarzy gowina i węgrzyna - a ludzie o szerszym spojrzeniu na wiele spraw są z niej wywalani- vide Palikot ( tak wiem- forma jego przekazu dyskusyjna, sprawy o których mówił są ważne i wielokrotnie to on miał rację)
5/ "Liberalna" platforma dała się uwikłać w szaleństwo i hucpę kłapania o smoleńsku i "spuściźnie" różnych nieudolnych politykierów
6/ "Liberalna" platforma zamiata wszelkie ważne tematy pod dywan i w hałasie i jazgocie PiS-u przejmuje po cichu szeroką lawą władzę na niskich szczeblach- a tam tak naprawdę są pieniądze
7/ "Liberalna" platforma uwala możliwość powstawania nowych partii- chociażby sprawa płatnych reklam- reklamę w przekaziorach partia władzy ma z tego powodu , że jest u władzy
8/ "Liberalna" platforma ma gdzieś tych którzy sa najbardziej poszkodowani przez państwo- średniej klasie, utrzymującej z podatków inne grupy, to oni zaciskają zęby płaca podatki, nie wyciągają brudnej łapy po kasę innych tylko zaciskają zęby ciężko pracują, wykupują prywatne ubezpieczenia, płacą w prywatnej służbie zdrowia, odprowadzają karnie kasę by inni jak np. rolnicy mogli mieć to państwo gdzieś i krzyczą " należy mi się- "łone" mają dać!!" a platforma daje I tych ciężko pracujących i utrzymujących państwo i urzędników państwowych jakim m.in. jest premier - platforma ma za nic -co dla nich zrobiła? Bo chyba KRUS o ile się orientuję ma się dobrze, mimo niekorzystnego wyroku Trybunału Konstytucyjnego!
9/ Chyba ktoś obiecywał likwidację abonamentu na TVP- stacji dramatycznie uwikłanej w bieżącą politykę i ujmująco prostej
10/Ktoś bredził o wprowadzenia podatku liniowego z ulgą prorodzinną-i co? No i pstro.
11/i już mi się nie chce klikać zdenerwowałem się więc pytanie Platforma- liberalna?
12/ Przyjęcie Kluzik do PO to forma politycznego cynizmu i szachrajstwa za moje-podatnika pieniądze. Gdybym tą panią chciał na salonach władzy widzieć, to głosowałbym na kaczyńskiego i miałbym ta panią jako minister w kancelarii prezydenta. Ale nie chciałem ani jej ani kaczyńskiego. I co?? baba wciskała ludziom kłamstwa o tym jaki to wielki polityka ten kaczyński, jaki ludzki, jaki wielki format człowieka..... A teraz mam uwierzyć , że przejrzało toto na oczy? Czy strach przed brakiem apanaży wziął górę???
Można odpierać te zarzutu mówiąc o `obiektywnych przeciwnościach', kryzysie światowym, ale a sprawach światopoglądowych, otwierania polskiego społeczeństwa na świat nie potrzeba nakładów- potrzeba charakteru i jaj - a tego wyraźnie brakuje.
Zdaję sobie sprawę, z tego, że w krajach unii rządy administrują nie rządzą- ponad 70% wydatków państwa to tzw. wydatki sztywne. Ale dochody... no cóż platforma na razie zna jeden kierunek powiększania dochodów to ciężko pracujący, objęci PITem. Ja mam dość!
A JA JUŻ NA WAS NIE ODDAM GŁOSU- STRACILIŚCIE GO!
Wiem wiem- zaraz będą głosy- "ale zostaje jeno PiS a to gorsze" - dla mnie oczywiście też i nigdy bym nie zagłosował na Kaczyńskiego, ale teraz jestem w kropce- kupić flaszę , nie iść na wybory i narzekać jak 50% Polaków
za angeldust