zimna-wodka
13.05.12, 12:26
W wątku o p. Stankiewicz a raczej o jej męczeńskiej śmierci za ojczyznę za ojczyznę napisałeś tak:
czytam wyrywkowo co poniektore wypowiedzi i tu chyba wszystko nadaje sie do wywalenia - czy wyscie powariowali?
A teraz wyobraź sobie, że JA żyję w kraju, w którym poziom dyskusji politycznej, argumentacji, relacji pomiędzy zwolennikami różnych opcji jest DOKŁADNIE odzwierciedlony przez ten wątek.
Tak jest, przycinku. Ten wątek to nie rak na zdrowym organizmie tylko właśnie ten "zdrowy" organizm. A wszelkie przejawy rozsądku to nowotwór, który trzeba albo zlikwidować albo przynajmniej olać.
I jak Ci się taki obraz naszej rzeczywistości podoba?
PS. Cały ten wątek o p. Stankiewicz - rozpatrywany merytorycznie - jest oczywiście do wywalenia. Ale rozpatrywany jako obraz rzeczywistości politycznej Polski jest cenny. "Opary absurdu" jakie się nad nim unoszą są realne. Tak samo jak "opary absurdu" jakie emituje polska polityka. Dziś usłyszałem (sam tego nie stwierdziłem!!!!), że JAKIŚ portal prawicowy wyznaczył 100.000 PLN nagrody za głowę Palikota. Fajny dowcip, nieprawdaż?