przycinek.usa
09.10.18, 05:28
Postanowilem zlamac wszystkie swoje zasady - po pierwsze - watek mial miec tresc, a tu nie ma prawie nic do gadania - a po drugie zamierzam zlamac zasade niezaleznosci administracyjnej i opowiedziec sie ZDECYDOWANIE przeciwko zarowno jednemu - jak i drugiemu ugrupowaniu.
Byc moze naiwnie oceniam obie te partie - ale w PO najbardziej razi mnie falsz i chamstwo.
Falsz dlatego, ze mowia jacy sa wspaniali - a tymczasem to sa zwykli zlodzieje i klamcy i szubrawcy. I na dodatek zachowuja sie jak zbieranina wiejskich pijakow "pod wplywem" alkoholu. I to widac w Sejmie, na ulicy, na demonstracjach i w czasie dyskusji n/t Smolenska. Chamstwo i totalna glupota.
A PiS dlatego, ze klamia w zywe oczy w sprawie obrony polskosci - klamia w sprawach dotyczacych restytucji i stosunkow Polsko-Zydowskich i sa chodzaca falszywoscia w kwestiach obrony interesow polonijnych za granica.
Ja mam wrazenie, ze w PiSie jest mala grupa ludzi - u samej gory, ktora normalnie oszukuja wszystkich naokolo - a szeregowi ludzie w PiSie sa za mierni merytorycznie, aby to nawet dostrzec. Nie ma wiec w Polsce zadnej reprezentacji politycznej Polonii. Polonia, ktora ma wiecej doswiadczenia, niz wszyscy politycy w Polsce razem wzieci, jest normalnie ignorowana i bezczelnie oklamywana przez PiS.
A dlaczego to mowie?
Poniewaz caly czas ktos mi zarzuca, ze jestem stronniczy - i albo za PiS albo (kiedys) przeciw PiS. Wlasciwie ta sama sytuacja dotyczy innych forumowiczow, ktorzy atakuja sie wzajemnie pod pozorem agenturalnosci, w sytuacji - kiedy wszyscy maja podobny metlik w/s obu partii. Okropni ludzie sa w tych partiach.