sevenseas
05.01.21, 10:23
Świat się zmienia, ale nie na oczach wszystkich lecz zainteresowanych. Podczas gdy Ameryka znika za oceanem, będzie musiała gonić innych, tak gonić. Chiny, w zasadzie Azja odjechała zachodowi, teraz to my będziemy gonić ich.
ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_20_2541
...' It will provide unprecedented access to the Chinese market for European investors'...
Chiny się otwierają, ale nie dla USA na warunkach Balcerowicza, jak to przewidywali niektórzy z forum, ale na swoich warunkach dla tych z którymi handlują najwięcej.
Podczas gdy świat się przygotowuje do 'resetu' długów państwowych, przemodelowania gospodarki i warunków na jakich ta gospodarka działa aby przystosować się do nowego świata, ludzie patrzą w inna stronę bo władcy tego świata stworzyli im teatr na skale globalna. I straszą, nie zgonami, a 'zarażonymi' na chorobę która nie jest śmiertelna dla 99% populacji.
Od dłuższego czasu uważałem ze nadchodząca idiokracja społeczna będzie miała swój kulminacyjny punkt, i to właśnie jest on.
Gdzie są ci którzy uważali się są wolni i tacy demokratyczni, kiedy jednym dekretem (lub czasami bez) politycy kazali zostać im w domach pozbawiając ich pracy, a wkrótce także 'ich własności'. Już wiem gdzie są, patrzą w stronę Chin/Rosji/Iranu/Białorusi i pyszczą na xyz. Ciekawe zjawisko. Siedząc na podcinanej gałęzi patrzą na trawę u sąsiada krzycząc, 'nie jest taka zielona jak u mnie'. Wiecie kto jeszcze patrzy w stronę Chin i zazdrości? Zachodni politycy i ich możnowładcy, biznes/kapitał .....każdy kto ma władze. I te Chiny, z tym ze jak zwykle na opak robia/zrobią nam.
Mamy teraz kilka scenariuszy....ale to może na potem.
* tekturostan zwany tez potocznie Polska jest przeciwny tej umowie, oni są tylko za USA, dopóki nie wygra inna partia. Przewiduje im znów rozpierdol gdyby zaczęła się zawierucha. A dla zainteresowanych, UKRAINA ma lepiej wyposażona i przygotowana armie do wojny od Polski, niestety takie są realia na dziś.