przycinek.usa
16.04.22, 20:01
Zelenski wreszcie powiedzial, ze jesli ruscy zabija obroncow mariupola, ktorych wzieli do niewoli, to jest to koniec rozmow z rosja. Przynajmiej ja to tak zrozumialem, choc oczywiscie mozna to tez rozumiec inaczej - ze jak Mariupol padnie itp. Odnosze wrazenie, ze Ukraincy zrozumieli ostatecznie, ze ruscy chca im zabrac ziemie i ich wszystkich zabic. Zgodnie z danym Ukrainskiej Prawdy wynika, ze Ukraincy przestali brac jencow - tylko dodaja codziennie okolo 100 osob to transportu 200. He he.
Zelenski tez wsciekl sie na Steinmeiera, o czym juz chyba wszyscy wiedza. Czego jednak ogolnie opinia publiczna jeszcze nie wie, ze oni chca aby do Kijowa przyjechal Kanclerz Niemiec Olaf Scholz. To jest dosyc zaskakujace na pierwszy rzut oka, ale zasadniczo jest logiczne. Jeden i drugi naleza do socjaldemokracji, obaj sa podobnego wieku, ale w ocenie Ukrainy Steinmeier jest skonczony i chca gadac z jego szefem, ktory decyduje. Olaf Scholz sie opiera. Nie chce Ukrainie pomagac i Zelenski liczy, ze uda mu sie jakos go przekonac. Nadal pozostaje otwarta kwestia, KTO z politykow europejskich pytal Zelenskiego o przedstawienie dowodow, ze w Buczy nie bylo inscenizacji. Biorac pod uwage reakcje Kijowa - sadze, ze to wlasnie musialbyc Steinmeier, choc to oczywiscie sa jedynie moje domysly.
Co ciekawe wszystkie inne partie polityczne w Niemczech sa juz raczej przekonane do wspierania wysilku militarnego Ukrainy i tylko rzadzace ugrupowanie nie chce sie zdecydowac z powodu zagrozenia energetycznego Niemiec.
Tymczasem Musk - w obliczu tej calej sytuacji militarnej w Europie skomentowal, ze to jest w najwyzszym stopniu zaskakujace i nielogiczne, zeby zamykac elektrownie jadrowe w Niemczech. Ze teraz wlasnie te elektrownie powinno sie otwierac, a nie zamykac.
Socjaldemokraci rowniez boja sie tego, ze spoleczenstwo niemieckie sie wscieklo i popiera inne partie, ktore probuja jakos Ukrainie pomoc. Wszystkim partiom wzrasta poparcie, a socjaldemokratom nie. Moze wiec to sie wszystko dobrze skonczy, Olafa Scholza odetka i jakos ta socjaldemokracja odzyska honor w oczach wlasnego spoleczenstwa.
A ruskie jakie byly glupie, takie glupie dalej sa. To jest w gruncie rzeczy nie do wiary jakimi idiotami sa putinowcy.
Oni sa faktycznie z innej epoki. To jest myslenie z polnocnej korei. Po prostu banda imbecyli. Az przykro patrzec, ze Polska ma takich sasiadow. I jeszcze bardziej przykro, kiedy sie pomysli, ze ci imbecyle maja bron jadrowa i ochote aby nas wszystkich zabic.
I gdyby im sie nie daj boze udalo - to swiat pod panowaniem ruskow wrocilby do epoki kamienia lupanego, z banda kilku bogatych imbecyli, z majatkami ziemskimi, ktorzy nie beda potrafili nic wybudowac ani nic wyprodukowac.
Przysiegam, ze do glowy by mi cos takiego nie przyszlo rok temu jak pelno-skalowy atak na Ukraine.
Zachowanie ruskow, choc glupie wydawalo mi sie do tej pory racjonalne a parcie "na ziemie" wydawalo mi sie koncepcja politycznie umarla. To, ze ruscy opieraja trzon swojej polityki dlugoterminowej na powiekszanie terytorium - jest takim idiotyzmem, ze nie ma obecnie nic glupszego na calym swiecie.
Ludzie sie bija o rozne rzeczy, ale bic sie o ziemie - majac tej ziemi wiecej od wszystkich na swiecie - jest debilizmem kwalifikujacym do ksiegi rekordow Guinessa.
I co oni zrobia z ta ziemia, jak juz ja zdobeda i zabija Ukraincow?
Beda ziemniaki uprawiac? Bo barszczu chyba nie beda chcieli - sadzac po hejcie, ktory idzie pod adresem Ukrainy.
Co za debile. Putin, oraz jego banda sa prawdziwymi troglodytami, barbarzyncami, debilami i po prostu nie ma skali idiotyzmu, ktory wytlumaczylby ich logike. To tak glupi ludzie.