pepe49
04.04.23, 08:26
Rosyjska propaganda przygotowuje silne uderzenie w państwo polskie. Dostaną film zrobiony przez panią Agnieszkę Holland, który utrwali w odbiorcach czerwonej propagandy w Polsce niechęć i nienawiść wobec polskiej Straży Granicznej, wojska i policji. Z racji znanego nazwiska autorki, film wzbudzi niechęć lub nienawiść wobec państwa polskiego za granicą, głównie na Zachodzie.
dorzeczy.pl/kultura/423919/nowy-film-agnieszki-holland-bedzie-dotyczyl-imigrantow-na-granicy-polsko-bialoruskiej.html
Jako komentarz artykuł p. Marka Budzisza na temat wojny propagandowej Rosji przeciwko Ukrainie przed atakiem 24 lutego. Artykuł jest obszerny. Wkleję końcówkę, polskie skojarzenia p. Budzisza.
"... Kończąc jednak ten opis rosyjskich przygotowań do opanowania Ukrainy, muszę podzielić się z Państwem osobistym wrażeniem, że już to gdzieś widziałem, wzór, schemat działania opisany przez RUSI (brytyjski, najstarszy na świecie, think tank strategiczny - pepe),
osłabienia państwa ukraińskiego, sparaliżowania procesu podejmowania decyzji i woli oporu, nie jest mi obcy.
Gdzieś widziałem tych turbopatriotów troszczących się o zachowanie substancji narodowej, obserwowałem działania aktywistów społecznych walczących ze Strażą Graniczną i broniących praw człowieka oraz zagrożonej demokracji.
Wszyscy kierują się szczytnymi motywami, bronią szanowanych wartości, walczą o interes i substancję narodową, prawa człowieka są wypisane na ich sztandarach.
Ale pod koniec dnia w wyniku ich starań, zupełnie przypadkowo, państwo jest niezdolne do działania, funkcjonariusze sparaliżowani strachem i publicznie piętnowani, lżeni oraz pomawiani o najgorsze przestępstwa. Rosja i jej przyjaciele w rodzaju białoruskiego dyktatora, z radością się temu przyglądają i czekają na dogodny moment."
wpolityce.pl/swiat/640741-rosyjski-plan-destabilizacji-czy-wylacznie-ukrainy
static.rusi.org/202303-SR-Unconventional-Operations-Russo-Ukrainian-War-web-final.pdf.pdf
*
U. E.
Wystarczy.