Dodaj do ulubionych

Czy sie stoi czy sie lezy tani kredyt sie nalezy !

24.04.23, 14:54
myfox8.com/news/money-matters/high-credit-scores-will-mean-higher-mortgage-rates-for-homebuyers-under-new-federal-rule/?fbclid=IwAR3KiVFo5XUJGvcLYefbFmELgHfTJGbcjv08g90zuTS3qtnv5xzV2OowftQ
Ja nie wiem co to jest kredyt wiec za kare jestem nizej oceniany od zadluzonego.

Jezeli dzisiaj splacacajacy zadluzony doplaca do niesplacajacego zadluzonego
to i pewnie mnie jutro zmusza do doplaty wszystkim zadluzonym.

A potem mi na sile dokwateruja takich co nie placa ani za kredyt aby mieszkac ani za wynajm aby mieszkac.

A to juz prosta droga aby wszystkich zniechecic albo ograbic ze wszelkiej wlasnosci.

A to juz jest pelnoskalowy komunizm !

Sendi dopial swego, Sendi sie ucieszy sad
Obserwuj wątek
    • kadilak Bo to nasza nowa Ameryka jest :) 24.04.23, 15:04
      Pracuje nad tyum, zeby sie juz nie wkurwiac z kazdym razem, jak to czytam...
      Co to da? Nic.
      uczciwy, ciezko pracujacy frajer dzis stanowi w USA jakies 20%? Chyba nie wiecej?
      Wiec co poardzimy? Nic.
      Moze da sie jeszcze przemyslec podejscie do zyca , mam FICO 823, oferuja mi pozyczke na gotowke, 100K, wzia i pierdolic?
      No bo chyba trudno meic jakies skrupuly w takiej sytuacji?
      A to widziles?
      www.ksla.com/2023/04/20/6-month-old-killed-crash-involving-vehicle-stolen-by-teens-police-say/
      The 14-year-old and 17-year-old boys were charged with criminal trespass to a vehicle in connection to the theft of the car.
      Misdemeanor. Pasuje ? Mordki czarne pewnie ?
      • lastboyscout Re: Bo to nasza nowa Ameryka jest :) 24.04.23, 17:27
        Kadi !
        (czy ty w ogole zdajesz sobie sprawe, ze my jestesmy rodzina patrzac po nazwisku?! )

Od tysiecy lat rzady robia nas bambuko bo czymze rozna sie kaplani faraonow co to gonili do pracy i opodatkowywania sie na bogow aby ci nie rozlali Nilu
        od wspolczesnych korpo-szamanow
        co to strasza, ze jak sie nie zaklujesz/dasz im zarobic/ograbic w efekcie inflacja to na pewno umrzesz?
        Smierc i podatki !
        Kwestia jest aby umrzec jak najpozniej, zaplacic wszelkich haraczy jak najmniej i zyc szczesliwie !

Bo klasyk o tym mowi: Zarobi ten, ktory najmniej straci.

No akurat ty w tym temacie nie mozesz sie skarzyc bo praktyk jestes wiec sobie radzisz ! smile

Odbiegne nieco od tematu a zarazem nie odbiegne bo tak sobie pracuje i slucham polskiego radia gdzie polski sadownik mowi, ze w tamtym roku polska na przyklad: malina byla cztery razy drozsza niz dzisiaj (plus podwojone koszty zamrozenia) bo dzisiaj zamrozona malina ukrainska zalala rynek.
        Trzeba wiec te polska zamrozona maline rzucic na rynek i zdolowac cene do dna.

Morawiecki mowi, ze te zywnosc ukrainska zablokuje a polskim rolnikom doplaci aby utrzymac te wysokie ceny bo wtedy jest dobrze jak Polacy duzo placa za zywnosc i duzo placa podatkow aby bylo z czego doplacac.

Co w tym jeszcze ciekawe: jak sie wejdzie do jakiegokolwiek sklepu ukrainskiego to tam sprzedaje sie chemie juz dawno zabroniona w Polsce i Unii.

I oczywisci tej strutej ukrainskiej zywnosci nie znajdziesz w calej Unii, tylko w Polsce.

Na koniec deserek:
        wlascicielami najwiekszych producentow zywnosci na Ukrainie nie sa Ukraincy ale spolki zagraniczne oligarchow, ktorych kupily firmy: niemieckie, francuskie, pewnie zydowskie ~!

Pytanie podstawowe wiec brzmi, kto na tym najmniej stracil?
        Pytanie pomocnicze brzmi: jak bedzie wygladala sytuacja na rynku zywnosciowym w przyszlym roku?
    • senioryta13 Re: Czy sie stoi czy sie lezy tani kredyt sie nal 24.04.23, 19:54
      Dzisiaj rano CNBC zaprosilo experta w tym temacie, niestety, prowadzacym program trudno bylo zrozumiec
      ta nowa 'logike'. Przyznali sie w koncu, ze niestety nie rozumieja.
      Kara dla tych ktorzy sumiennie splacaja w terminie swoj kredyt, czy jest ktos w stanie taki 'wynalazek' wytlumaczyc?
      Prawdopodobnie lewactwo chce zrobic powtorke z kryzysu 2008, wszystkim dac kredyt, aby tylko domy sie sprzedaly. Expert kiedys pracowal dla Fannie Mae .
    • kadilak Kolejny krok 03.05.23, 13:38
      Juz wczesniej mozna bylo podlaczyc sobie platnosci np. za prad czy czynsz do agencji ratingowej jak Experian ,co dawalo moznosc podbicia score. teraz zdejmuja dlugi medyczne:
      www.yahoo.com/finance/news/millions-poised-to-get-a-better-credit-score-after-medical-debt-dropped-from-reports-210927590.html
      O co chodzi? Proste. Ameryka przygotowuje sie do nastepnych 15 lat darmowego pieniadza dla ludu.

Posrednio: Stad rowniez te flirty z Chinami. Przeciez w USA nie bedzie lud nczego produkowal, my tu od wydawania jestesmy, nie od roboty.
      Dlatego mimo jawnie agresywnego nastawienia Chin do tych jankeskich durniow, USA dalej w dupe wlazi Chinom bez masla. Po prostu nei moga sie obejsc bez chinskiej taniochy i tyle.
      A lancucha wydawnia pieniedzy przez amerykanskich bolkow przerwac nie mozna, co jasno bylo widac w Covidzie.
      • lastboyscout Re: Kolejny krok 03.05.23, 14:39

WSZYSCY przescigaja sie w deprecjacji: produktow i pieniadza.

Po drodza probuje sie tanich zagrywek rodzaju kowidowych blokad/druku.
        (ciekawe co wymysla nastepnego ?!)

Rewolucje wybuchna wiec zarowno u tych bez kasy , od ktorych nikt juz nie kupi produkcji
        jak i u tych bez kasy , ktorzy juz nie beda mogli pozyczyc na kupno.

Ciekawe sa dwie strony tego wszystkiego:

1) Zluda, ze ktos splaci jakikolwiek dlug/utrzyma realna sile jego splaty goniac sie z inflacja.

2) Zluda, ze produkty beda miec jakakolwiek realna wartosc po zabiegach we wszelkich odmianach shrinkinflacji.
    • sendivigius Re: Czy sie stoi czy sie lezy tani kredyt sie nal 03.05.23, 19:58
      lastboyscout napisał:

> A to juz jest pelnoskalowy komunizm !
      >
      > Sendi dopial swego, Sendi sie ucieszy sad

Sama moja obecnosc wywoluje nastroje rewolucyjne. Czasem bywal w PL, ale widac za krotko.

A co do meritum - to pieniadz fiducjarny jest skonczony. Wychodze ze wszystkiego - siedze na metalach etc. Nieruchomosci sa dobre w PL gdzie jest ciasno ale nie tu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka