Dodaj do ulubionych

Kosini-Hołowy płaczą że im Polacy nie wybaczą.

15.05.23, 11:14
I słusznie, a ta racja weryfikuje się przykładem Turcji.
Tam opozycyjny mógłby składać dzięki Allahowi gdyby jakiś trzeci (też z trzeciej droga?) czy nawet dwóch bez szans, stworzyliby sobie jakieś przyłączając się do niego.
Czy te Kosiniaki i Hołowiaki nie robią za piątą kolumnę rozbijając demokratyczną solidarność?
Dzisiaj się kompromitują parciem na koryto z nadzieją że choć kilkoro z tych połączonych kanap, w tym oni, na klub, lub choć koło się załapie. A jeśli nie, podobnie jak było z Lewicą w 2015, to dadzą dojnej Łukaszenkową dyktaturę na czele z ciepłym człowiekiem z Żoliborza. Słusznie zapiszą się jako dzbany co będzie żałosną satysfakcją dla kilkudziesięciu milionów ogranych przez kilka milionów ciemnego luda, jak dotąd. Podobną ocenę zyska ta tzw. lewica. A co z KO? A będzie na liście naszych składek z zaszczytnym mianem jedynego klubu opozycyjnego.
Rozumiem jakoś dystansowanie się Czarzasto-Biedroniowych, ale nie tych paciorkowatych od Tuska, Kosiniaka i Hołowni. Toż oni mogliby iść na te wybory pod sztandarami Jezusa i Maryi bardziej niż to, zdemoralizowane dotychczasową władzą, klerykałowe prawactwo .

Obserwuj wątek
    • czerwony_jak_jablko Re: Kosini-Hołowy płaczą że im Polacy nie wybaczą 15.05.23, 12:06
      Co ty pierdolisz.

wi gdyby jakiś trzeci
      > ciemnego luda, jak dotąd. Podobną ocenę zyska ta tzw. lewica. A co z KO? A będ
      > zie na liście naszych składek z zaszczytnym mianem jedynego klubu opozycyjnego.
      > Rozumiem jakoś dystansowanie się Czarzasto-Biedroniowych, ale nie tych paciorko
      > watych od Tuska, Kosiniaka i Hołowni. Toż oni mogliby iść na te wybory pod szta
      > ndarami Jezusa i Maryi bardziej niż to, zdemoralizowane dotychczasową władzą, k
      > lerykałowe prawactwo .
      >
    • mateusz572 Re: Kosini-Hołowy płaczą że im Polacy nie wybaczą 15.05.23, 12:27
      Ja myślę, że pisiaści mają trzecią kadencję w kieszeni. Ty, ja, pepe49 (on akurat z radością) i inni zapłacimy za to. 800+, "darmowe" leki i inne wymyślne historie z naszych podatków pogrzebią każdą opozycję.
      • ireneo Re: Kosini-Hołowy płaczą że im Polacy nie wybaczą 15.05.23, 12:31
        mateusz572 napisał:

> Ja myślę, że pisiaści mają trzecią kadencję w kieszeni. Ty, ja, pepe49 (on akur
        > at z radością) i inni zapłacimy za to. 800+, "darmowe" leki i inne wymyślne his
        > torie z naszych podatków pogrzebią każdą opozycję.
        >
        +++
        Też mam podobne obawy. Przy okazji temat powieliłem bo tu nie ma opcji zgłoś (?)
      • kadilak Re: Kosini-Hołowy płaczą że im Polacy nie wybaczą 15.05.23, 13:18
        mateusz572 napisał:

> Ja myślę, że pisiaści mają trzecią kadencję w kieszeni. Ty, ja, pepe49 (on akur
        > at z radością) i inni zapłacimy za to. 800+, "darmowe" leki i inne wymyślne his
        > torie z naszych podatków pogrzebią każdą opozycję.

Ehj, uwazaj no smile
        Ja mam w Polska darmowe leki, ulgowe przejzdy, nie musze brac skierowania do specjalisty i do przychodni NFZ ide bez kolejki smile
        Poptrz naokolo, Polska kwitnie, badz rozsadny i glosuj na PiS. Ci co w USA glosowali na jebnieta lewica, juz pomalu placza smile
        • mateusz572 Re: Kosini-Hołowy płaczą że im Polacy nie wybaczą 16.05.23, 12:25
          Ale jak twój idol zostanie prezydentem to uważaj z tym przyjazdem do Polski, bo wtedy tak spokojnie może nie być w tym kraju nad Wisłą i Wartą.
          Polska kwitnie bo wszystkie rządy od 1989 roku spisały się na medal jeśli chodzi o gospodarkę. Pisiaści natomiast mam taką obawę, że powoli przejadają te dobroci, które stworzyliśmy po 1989 roku. Najwyższa inflacja w Europie o tym świadczy. Oczywiście nie liczę przyjaciół PiS-u czyli Węgier z autokratą Orbanem na czele.
          Gorzej natomiast jest jeśli idzie o walory demokratyczne Polski. One powoli zanikają, choć nasz sojusznik zza oceanu i UE spowalnia ten proces.
          • ireneo Re: Kosini-Hołowy płaczą że im Polacy nie wybaczą 16.05.23, 15:05
            mateusz572 napisał:

> Ale jak twój idol zostanie prezydentem to
            ++++++
            idolka, broszka
            • mateusz572 Re: Kosini-Hołowy płaczą że im Polacy nie wybaczą 16.05.23, 21:52
              ireneo napisał(a):

> mateusz572 napisał:
              >
              > > Ale jak twój idol zostanie prezydentem to
              > ++++++
              > idolka, broszka

Miałem na myśli niejakiego Trumpa.
          • mateusz572 Re: Kosini-Hołowy płaczą że im Polacy nie wybaczą 16.05.23, 21:50
            Muszę jednak się poprawić.
            Obiektywnie rzecz biorąc to kwitnąca Polska to zasługa nas Polaków
            Startowaliśmy w tamtych latach z tego samego pułapu co Ukraina. Ukraina zmarnowała ten czas co tym bardziej ośmieliło bandytę Putina w zbrojnej napaści na ten kraj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka