czerwony_jak_jablko 28.05.23, 04:54 Serio. Kto to do konca obejrzal i nie ma mysli samobojczych ,powinien isc do psychiatry. youtube.com/watch?v=_pq6kenJwNY&feature=share Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota_333 Re: Obejrzec i umrzec. 28.05.23, 14:49 No, jestem pod wrażeniem, choć do myśli samobójczych nie doszłam. Po pierwsze: wygląda to na deep fake, ale jak rozumiem jest prawdą. Fatalnie. Po drugie: ta pani została wybrana senatorem. Przeszła przez kampanię wyborczą i zastanawiam się jak zdołała ukryć przed wyborcami swoją niestabilność emocjonalną. Może nie zdołała, a i tak została wybrana. Też fatalnie. Po trzecie: jakość legislacji dokonanych przez takich przedstawicieli może budzić uzasadnione obawy. Znowu fatalnie. Na pocieszenie zlinkuję Ci występ polskiego parlamentarzysty (oraz jakiegoś wiceministra przy okazji) Janusza Kowalskiego. W niczym nie ustępuje p. senator. Ostatnio nawet twierdzi, że Tusk wręczył mu bukiet kwiatów. Janusz Kowalski krzyczy w Sejmie: Brawo Czarnek! Wstajemy! Nigdy nie dojdziecie do władzy! Kryzys parlamentaryzmu jest jak widać powszechną bolączką. A poseł Kowalski lewicowym oszołomem akurat nie jest. Odpowiedz Link
kadilak Re: Obejrzec i umrzec. 30.05.23, 00:11 dorota_333 napisała: > > Na pocieszenie zlinkuję Ci występ polskiego parlamentarzysty (oraz jakiegoś wic > eministra przy okazji) Janusza Kowalskiego. W niczym nie ustępuje p. senator. O > statnio nawet twierdzi, że Tusk wręczył mu bukiet kwiatów. > Kryzys parlamentaryzmu jest jak widać powszechną bolączką. A poseł Kowalski lew > icowym oszołomem akurat nie jest. Tez gosc jest bardzo daleko od tej qurwyy w swym wystapieniu. Representatives w naszym kongresie maja wsrod siebie byla bezdomna, kelnerke z kawiarni i cala grupe ludzi chorych psychocznie. Gdybym potrafil przechcic sie na liberalnego demsa i gdybym byl Ruskiem albo jebanym arabem, to moglbym spokojnie wygrac takie wybory, kwestia jest tylko z jakiego okregu wystartowac. Mam nadzieje ze ma miekkie serduszko do Polakow, moze kiedys bedzie glosowala za inwokacja Piatki ? Odpowiedz Link
dorota_333 Re: Obejrzec i umrzec. 30.05.23, 12:17 Bardzo podobną rzecz można powiedzieć o ławce kadrowej PiS. Z tą różnicą, że nie tworzą jej ludzie psychicznie niestabilni (w większości) ale wiele jest przypadków konfliktu z prawem w przeszłości. Prezes dobiera sobie ludzi "z przeszłością". To wróży jak najgorzej. I naprawdę nie jestem w stanie przejąć się wyskokami p. senator, kiedy w Polsce mamy pełnowymiarowy zamach stanu. Najbliższe nasze wybory będą o wszystko. Odpowiedz Link
kadilak Re: Obejrzec i umrzec. 30.05.23, 13:21 dorota_333 napisała: > Bardzo podobną rzecz można powiedzieć o ławce kadrowej PiS. Z uporem maniaka wracasz do porównywania sytuacji USA i Polski, zreszta podobnie jak inni maniacy. Czy wy tam naprawde kompletnie nie rozumiecie ze to jest beznadziejnie głupie, bo jak polska padnie w całości na morde, to smród niesie sie po Europie przez 2-3 dni? jedna osoba w calym kraju nie potrfi spojrzez zszerszej perspektywy ? Jak koncu pierdnie słoń-USA- to u was tam deski ze slawojek i stodol beda fruwac na wietrze przez nastepne 5 lat? Odpowiedz Link
dorota_333 Re: Obejrzec i umrzec. 30.05.23, 14:33 Ja po prostu nie widzę realnego zagrożenia dla demokracji amerykańskiej: ani ze strony lewicowych, ani prawicowych oszołomów. Ani jihad squad nie obali instytucji państwa, ani bydełko atakujące Kapitol. Myślę, że poradzicie sobie z oboma ekstremami. Natomiast demokracja w Polsce jest w zagrożeniu bezpośrednim. Twoje biadanie nad wyczynami amerykańskiej lewicy: to tak jakby ktoś skarżył się na wrastające paznokcie człowiekowi choremu na raka. Nie jestem w stanie współczuć. Polska nie przetrwa trzeciej kadencji PiS, rozumiesz to? Odpowiedz Link
kadilak Re: Obejrzec i umrzec. 30.05.23, 14:59 dorota_333 napisała: > Ja po prostu nie widzę realnego zagrożenia dla demokracji amerykańskiej: ani ze > strony lewicowych, ani prawicowych oszołomów. Ani jihad squad nie obali instyt > ucji państwa, ani bydełko atakujące Kapitol. Myślę, że poradzicie sobie z oboma > ekstremami. Atakujacy Kapitol nie mieli znacenia, bo tam w praktyce nie bylo zadnego ataku. Ale juz to, ze dyrektor najciezszego wiezienia w El Savador, placzacy predkamerami, ze stracil wlasnie prace, ma znaczenie. Bo on stracil robote, biedny, przez amerykanska lewice. Mial u siebie 4500 mordercow ( innych tam ne trzymali) a teraz ma puste wiezeine, bo cala wiezienna populacja jest juz w USA abo w drodze do USA. Podbnie jest ze szpitalami dla switrow- staja juz zupelnie puste.Wszyscy pacjenci wlasnie wchodza do USA. Za sprawa naszej progersywnej lewicy a glownie Squadu. > > Natomiast demokracja w Polsce jest w zagrożeniu bezpośrednim. > > Twoje biadanie nad wyczynami amerykańskiej lewicy: to tak jakby ktoś skarżył si > ę na wrastające paznokcie człowiekowi choremu na raka. Nie jestem w stanie wspó > łczuć. > > Polska nie przetrwa trzeciej kadencji PiS, rozumiesz to? Odpowiedz Link
kadilak To sie akurat moze niedlugo okazac.....? 30.05.23, 16:44 dorota_333 napisała: Ani jihad squad nie obali instyt > ucji państwa, ani bydełko atakujące Kapitol. Myślę, że poradzicie sobie z oboma > ekstremami. We srode glosowanie nad podniesiem limitu zaduzenia. Zobaczymy jak to pojdzie i kto za czym zaglosuje. Jak zaglosuje muzulmanski squad w kwestii work requirement? Wydaje sie to najwieksza kaoscia niezgody na dzis. Chodzi o wyjatkowo bezczelny plan Republikanow, by zmusic samotnych, zdrowych mezczyzn przed 50 do pracy 20 dni w tygodniu, jesli chca pobierac zasilek z moich pieniedzy. Odpowiedz Link
kadilak Tu sie letko walne w klate .... 30.05.23, 14:05 Bo w polskich mediach szum, jakby znowu Biden zjedzal, albo nawet Trump. A to tylko notka Dept. OF State. Tutaj calosc: The U.S. Government is concerned by the Polish government’s passage of new legislation that could be misused to interfere with Poland’s free and fair elections. We share the concerns expressed by many observers that this law to create a commission to investigate Russian influence could be used to block the candidacy of opposition politicians without due process. We call on the government of Poland to ensure this law does not preempt voters’ ability to vote for candidate of their choice and that it not be invoked or abused in ways that could affect the perceived legitimacy of elections. www.state.gov/concerns-over-potential-use-of-new-polish-legislation-to-target-opposition/ wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29816105,jest-reakcja-msz-na-na-krytyke-lex-tusk-ze-strony-usa-jestesmy.html#s=BoxOpImg1 Odpowiedz Link
sendivigius Re: Obejrzec i umrzec. 30.05.23, 17:10 kadilak napisał: > Gdybym potrafil przechcic sie na liberalnego demsa i gdybym byl Ruskiem albo je > banym arabem, to moglbym spokojnie wygrac takie wybory, kwestia jest tylko z ja > kiego okregu wystartowac. Lista swirow jest juz wyczepana. Chyba że sądzisz że wybory to cos na serio. Oh, Yes. Odpowiedz Link