kadilak
22.06.23, 13:57
„Ekspert: Dolar spadnie do końca roku poniżej 4 zł”
Polscy stachanowcy wykonają jak widać swe zadanie 6 miesięcy przed terminem i oddadzą do użytku dolara za 3,99 PLN z 6-miesiecznym wyprzedzeniem.
Nie będzie pewnie odznaczeń ale na pewno będą premie.
next.gazeta.pl/next/7,151003,29822734,dolar-najdrozszy-od-miesiaca-granica-4-zl-sie-oddala-ale-wg.html#do_w=52&do_v=478&fallback=true&do_st=RS&do_sid=602&do_a=602&s=BoxBizImg9&do_upid=478_ti&do_utid=29822734&do_uvid=1685561038986
(...) „końcówka kwartału może być ciężka dla PLN-a, bo 14 czerwca decyzję o stopach procentowych podejmie FED”
I co? Nic.
Powell powiedziwl, ze podniesie w lipcu na co dolar ...spadl w euro poszlo w gore
Jak euro idzie w gore to zlotowka idzie w gore. A jak euro spada, to zlowtowka idzie w gore. Doslownie.
Giełdy dalej kręcą się na FOMO, bitcoin poszedl w gore o 3000 USD w jeden dzień a złoto leci.
Analitycy powtarzają zaklęcia i szary lud już chyba w to w końcu uwierzył:
"Peak Inflation Is Behind Us”
Not even close… wczoraj robiłem analizę do kontaktu, ceny znów idą ostro w gore. Ten sam chłam w kwietniu kosztował dosłownie 12% mniej i już się gęsto tłumaczą, ze zanim kupią material, to dostana po dupie …..
Teraz drożeje paliwo to raz a dwa jak ten bałwan zapowiedziial ze nie podniesie stop, to ludzie rzucili się do kupowania chlamu…Glupi Powell gra w yo-yo i to się skończy ostrym skokiem sierpień/wrzesień.
"Stocks Are Undervalued"
Specjalnie akcje firm AI sa „undervalued”, ze ja pierdole. Generalnie wszystkie podtytuły sa kłamliwe, co nie przeszkadza chyba w pompowaniu rynków bez opamiętania. Pytanie tylko, do kiedy?
finance.yahoo.com/news/zacks-analyst-blog-highlights-why-124200164.html?spot_im_redirect_source=user-profile&spot_im_comment_id=sp_Rba9aFpG_32809b32-def3-3e6c-a69e-2bccdb2cdb1a_c_2RXgzvbYskkgh9Kk3QopiUn59Ad&spot_im_highlight_immediate=tru