Dodaj do ulubionych

Wścieklizna. PiS i SP w kampanii wyborczej 2023

28.07.23, 11:45
...czyli trudno mi się otrząsnąć po tym, co zobaczyłam wczoraj. A zobaczyłam polskiego wiceministra wrzeszczącego wściekle i plującego na obywatela swojego kraju. Z miną agresywnego szaleńca. *

https://tvn24.pl/najnowsze/cdn-zdjecie-k07zgl-michal-kolodziejczak-7265375/alternates/FREE_840

To nie jest pierwszy tego rodzaju wybryk wiceministra Kowalskiego i podobne zdarzenia ostatnio stają się złą normą. Kampania wyborcza w wykonaniu Zjednoczonej Prawicy przybrała niezwykle agresywny wymiar. W warstwie werbalnej - np. przemówienia Jarosława Kaczyńskiego. I w warstwie fizycznej wręcz - np. wyczyny wiceministra Ozdoby na konferencjach prasowych KO.

Proste wyjaśnienie faktu: stołek już ewidentnie zapłonął pod d..ą rządzących i starają się "wyrwać do przodu" z tej sytuacji. Niestety, w sposób najbardziej prymitywny: przez eskalację przemocy. To może mieć dewastujący wpływ na życie publiczne, jeśli ta eskalacja przeniesie się na ulice. Dewastujący.

Może zresztą rządzący na to właśnie liczą. Na wybuch przemocy.

Keep calm and ***** ***.

*
tvn24.pl/biznes/najnowsze/agrounia-w-ministerstwie-rolnictwa-janusz-kowalski-kontra-michalkolodziejczak-awantura-o-co-chodzilo-7264926
Obserwuj wątek
    • pepe49 Re: Wścieklizna. PiS i SP w kampanii wyborczej 20 28.07.23, 23:31
      Żal tracić czas na komentowanie takich wydarzonek, ale skoro Propagandaabteilung des Oppositonsführers „TVN” uznał, że warto, co wyborców PO podniosło, to i ja mogę.

Relacja wydarzenia z „Dorzeczy”:

„Jak wynika z nagrania opublikowanego przez działaczy AgroUnii na Facebooku, przedstawiciele ugrupowania nie mieli umówionego spotkania z szefem resortu, ale domagali się natychmiastowej rozmowy. Czekając na pojawienie się ministra działacze powiesili na drzwiach gabinetu Telusa tabliczkę z napisem: "PiS mnie zawiódł".

W pewnym momencie do przedstawicieli AgroUnii przyszedł wiceminister rolnictwa Janusz Kowalski, który zwrócił uwagę Kołodziejczakowi, że minister Telus próbował się z nim wcześniej skontaktować, jednak działacz nie miał czasu na rozmowę.

– Niech pan nie kłamie, kłamie pan, to ja dzwoniłem – krzyczał w odpowiedzi zdenerwowany Kołodziejczak. – Nie zaprosił (minister przedstawicieli AgroUnii - red.), to jest kłamstwo! – krzyczał dalej działacz.

Próbując uspokoić sytuację Kowalski zapewnił zebranych przed gabinetem ministra rolników, że minister będzie z nimi rozmawiać. – O czym chcecie dzisiaj rozmawiać? – dopytał wiceszef resortu, w odpowiedzi na co działacze wybuchnęli śmiechem.

– Ale przepraszam bardzo, co w tym śmiesznego? – pytała dalej Kowalski. – Chcemy rozmawiać o nierozwiązanych problemach tu i teraz (…). Nas nie interesuje to pajacowanie, które minister robi – odpowiedział po dłuższej chwili lider AgroUnii.

– Proszę nie obrażać pana ministra, pan minister twardo walczy o polskie interesy – zapewnił w odpowiedzi Kowalski.

Kiedy wiceminister dalej próbował uspokoić atmosferę, działacze zarzucili mu, że wykorzystuje sytuację do prowadzenia kampanii wyborczej. – Dla was cały czas jest ważna kampania, tylko polityka – krzyczał do Kowalskiego jeden z protestujących.

– Moim zdaniem dzisiaj powinniście być w Senacie (...) 6 mld zł PO chce zabrać rolnikom – odpowiedział protestującym Kowalski. – Czy popieracie poprawkę PO, która zabiera 6 mld zł polskim rolnikom? (...) Co wy jesteście z Donaldem Tuskiem? – przekrzykiwał tłum wiceminister.

W odpowiedzi działacze skandowali hasło: "Hańba", zagłuszając słowa polityka. – Przestańcie krzyczeć i posłuchajcie! 6 mld zł Donald Tusk chce zabrać polskim rolnikom! Dlaczego nie protestujecie? – próbował przekrzyczeć zebranych Kowalski.

W trakcie spotkania na korytarzach resortu doszło też do ostrej wymiany zdań między Kowalskim a Kołodziejczakiem, w trakcie której politycy wzajemnie się obrażali.

– Jesteś podnóżkiem Tuska! – krzyknął w pewnym momencie awantury do lidera AgroUnii Kowalski.

– Jesteś kłamcą! Rządzicie tyle lat i nic nie zrobiliście – odpowiedział mu zdenerwowany Kołodziejczak, zagłuszając polityk, który próbował mu odpowiedzieć. W pewnym momencie wiceminister zdołał przekrzyczeć tłum, zwracając się do Kołodziejczaka słowami: "Cicho bądź".

W trakcie kłótni Kowalski zwrócił się też lidera AgroUnii zarzucając mu, że ten chce "startować od Tuska".

– Janusz, wiesz co ci powiem? Jakby Lech Kaczyński żył nigdy by na to nie pozwolił. Upokarzacie polską wieś – krzyczał w odpowiedzi Kołodziejczak. – My nie upokarzamy, my rozmawiamy z polskimi rolnikami. Dlaczego wspierasz Tuska? – atakował dalej lidera AgroUnii Kowalski.

Tymczasem po godzinie 11, minister Telus opublikował na Twitterze zaproszenie dla działaczy AgroUnii, na których czekał w jednej z sal w budynku resortu.

"Panie Przewodniczący Kołodziejczak zapraszam. Oczekuję na Państwa w sali 49, chodzi Państwu o rozmowę czy propagandową ustawkę" – napisał polityk i jak relacjonują media, ostatecznie doszło do spotkania działaczy z szefem resortu rolnictwa.

dorzeczy.pl/kraj/465087/starcie-kowalczyka-i-kolodziejczaka-telus-spotkal-sie-z-rolnikami.html

Tekst linku

*

U. E. musi zostać zakończona.
      Wcześniej opłaca się i warto, żeby Polska z tego wyszła.

• dorota_333 Koń, jaki jest, każdy widzi i Kowalski jaki jest 29.07.23, 09:30
        ...każdy zobaczył na nagraniu i zdjęciach. Ale żeby zatrzeć upiorne wrażenie agresywnego szaleństwa ze strony wiceministra, to teraz będzie się do sprawy dorabiało komentarze. Proponujemy dialog, chcemy rozmawiać, bla, bla, bla.

Tak nawiasem mówiąc: minister Telus jak już zasiadł do stołu rozmów, to też krzyczał.

Nie wiem, może to jest taki specyficzny - głęboko chamski - test przeprowadzany prze tę władzę. Dociskają tak, żeby drugiej stronie puściły wreszcie nerwy. A wtedy to się odpowiednio obrobi medialnie.

Jedno trzeba przyznać: takiej władzy od czasu przełomu '89 nie było. Inteligent z Żoliborza okazał się chamowatym menelem i teraz traci hamulce i porzuca wszelkie pozory. A reszta bandy aktywnie go naśladuje, jak tylko potrafi.
        • lastboyscout Re: Koń, jaki jest, każdy widzi i Kowalski jaki j 29.07.23, 13:53
          Osobiscie nie dostrzegam ale Tusk i Platforma mniemaja sie jako partia inteligencka, swiadoma swiatopogladowo, ludzi wyksztalconych, kulturalnych i na poziomie.
          I to ma niby byc sila liberalow, przyciagac kontrastem do ludzi prostych i praktycznych z PiSu.

Nie cierpie PiSu a juz jna pewno wielu jego nawiedzonych zwolennikow ale jakos nie dostrzegam
          zadnych roznic
          pomiedzy PiSem i PO.
          Zadnych.

I to ostatecznie dyskredytuje polskich liberalow bo Tusk i Platforma: Lze Elyta
          nie tylko dorownali do najgorszych wzorcow PiSu ale coraz bardziej sie ujawniaja pograzaja sie
          w swojej desperacji, bezradnosci i zwyklym chamstwie.

Nie ma nic gorszego niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję

Jerzy Dobrowolski
    • dorota_333 A całe zamieszanie po to, żeby przykryć sprawę 29.07.23, 19:05
      ...utajnienia listy podmiotów, które kupowały ukraińskie zboże.

tvn24.pl/polska/pis-nie-ujawnia-listy-firm-ktore-zarobily-na-ukrainskim-zbozu-7267394
    • mateusz572 Re: Wścieklizna. PiS i SP w kampanii wyborczej 20 29.07.23, 19:19
      Ten wyższy przyjął wyraźnie taką postawę jakby za chwilę miał znokautować tego mniejszego.
      Ten mniejszy dlatego próbuje wyciszyć tego wielkiego szykującego się na wyprowadzenie ciosu, tak zwanego haka od dołu.
      Na tą okoliczność ten duży i fryzurę ma odpowiednią, uwidaczniającą prawdziwego Kozaka znad Dniepru.
      • dorota_333 Re: Wścieklizna. PiS i SP w kampanii wyborczej 20 29.07.23, 19:57
        Aha, nie znam się na tym, więc przyjmuję na wiarę to, co piszesz. Szykuje się na wyprowadzenie ciosu, hm. Postawa ciała na to wskazuje.

Tylko że - wyobraź sobie - ten wyższy jest konstytucyjnym wiceministrem, członkiem Rady Ministrów Rzeczpospolitej Polskiej.

Dlatego napisałam ten wątek, bo po ośmiu latach tej bandyckiej władzy oni są jeszcze w stanie mnie zaskoczyć. Może dlatego, że ciągle przekraczają granice wydawałoby się nieprzekraczalne.

PS. Bywają w tym czasem śmieszni. Dzisiaj marszałek Terlecki stwierdził, że brzydzi się wziąć do ręki kartkę z wnioskiem klubu poselskiego lewicy którą zostawiła mu na stole posłanka Senyszyn. Człowiek z tak bogatym doświadczeniem życiowym brzydzi się kartki.

• lastboyscout Re: Wścieklizna. PiS i SP w kampanii wyborczej 20 29.07.23, 20:09
        Mateusz, rozowy mamisynku, w realnym zyciu to jest jednak inaczej wink

To maly gra kozaka bo nie prowokuje duzego sam na sam, gdzies w kiblu z twardymi pisuarami
        a przy kamerach, swiadkach.
        Zalosne.

Duzemu nie oplaca sie wyprowadzac podbrodkowego bo uderzenie nie bedzie mialo rozmachu a wiec mocy.
        Zdecydowanie, za to jest sytuacja na lomot z czola.

W ogole, to tchorzliwe kpiny malego liberalika sa nie sa juz trendy bo publika oczekuje rzadow silnej reki, zdecydowania, zmian.

Tak wiec wiceminister, jezeli nawet nie sprowadzil kurdupla do parteru, to medialnie na pewno wygral a to bardzo zla prognoza wyborcza dla ciot z Platformy wink
        • mateusz572 Re: Wścieklizna. PiS i SP w kampanii wyborczej 20 29.07.23, 20:16
          O widzę, że z prawdziwym amerykańsko-polskim bokserem mamy do czynienia. Czyli siatka i boks ?
          • lastboyscout Re: Wścieklizna. PiS i SP w kampanii wyborczej 20 29.07.23, 21:05
            A ty?

Znasz sie tylko na "Jebac PiS ! " ?

Bo tylko o tym i tw ten sposob ostatnio tutaj "dyskutuje" twoje rozowe towarzystwo wzajemnej adoracji i antyamerykanskiej dewiacji wink ?
            • pepe49 coś przegapiłem 30.07.23, 13:16
              Przecież ten drący się na całe gardło założyciel Agrounii i próbujacy mu dorównać wiceminister RP stoją po tej samej stronie. Próbują utrzymac polskie rolnictwo.

Jeżeli powiodłoby się kumplom, jaki interes będą mieli do zrobienia na wsi? W ich przypadku tylko katagorja interesu wchodzi w grę.
              Co mogą ukraść rolnikom? Komu mogą to sprzedać?

Różne odpowiedzi mi chodzą po głowie.

Konfederacja? 2/3 liberałów (otworzyć granicę i zabrać państwo od rolników) 1/3 konserwatystów (kontrolować granice i prowadzić "politica sociale" (to co robią wszystkie rządy, czyli sztandarowy punkt programu faszystów).

Na miejscu rolników inwestowałbym w taką organizację jak Agrounja, żeby wrzasków na rządzących pisowców było dużo. I broń Boże nie dopuszczałbym, żeby kumple mieli coś do powiedzenia w polskim rządzie.
              Bo pisowcy zareagują na wrzaski jakimiś zmianami w polityce;
              kumple tylko wzruszą ramionami.

Konfederaci nie wiadomo co zrobią, a że jesteśmy w U. E. nie wspierane przez polskich podatkowych frajerów rolnictwo w konfrontacji ze wspieranym z państw E.ropy Zachodniej padnie.

Wtedy już tylko chlebek ze zboża z Brandenburgji. Kotlecik z Argentyny (umowa z Mercosur). Pieniądze za jedzenie pójdą za granicę.
              Czyli stracimy.
              Bo nie mamy za dużo pieniędzy.

*

U. E.
              Wystarczy.
              • mateusz572 Re: coś przegapiłem 30.07.23, 21:12
                No i czemu znowu kłamiesz pepe ? Obejrzyj sobie w wersji oryginalnej owo wydarzenie to przekonasz się kto tu darł się na całe gardło.
                Biedny był ten założyciel Agrounii mając naprzeciw siebie takiego wściekłego byka a la PiS.
              • zimna-wodka Re: coś przegapiłem 30.07.23, 22:05
                pepe49 napisał:

> Przecież ten drący się na całe gardło założyciel Agrounii i próbujacy mu dorówn
                > ać wiceminister RP stoją po tej samej stronie. Próbują utrzymac polskie rolnict
                > wo.
                Bez przesady. Po co Kowalskiemu rolnictwo. Dostał ten resort bo tam był wakat a jemu się należało. Mógłby być dowolnym urzędnikiem w dowolnej instytucji. Jemu bez różnicy.
                P. Kowalski zna się na Tusku i o Tusku może dyskutować. A tu pakuje się jakiś małorolny i pitoli o owocach miękkich. Owoce są miękkie jak są zepsute i p. Kowalski to wie. Jak są zepsute to niech je Kołodziejczak sam zeżre i Du*y nie zawraca. P. Kowalski zajmuje się wyłącznie Tuskiem.
                W swojej łaskawości p. Kowalski chciał się podzielić swoją wiedzą o Tusku ale prostak Kołodziejczyk nie załapał. "Do pracy" wołał jakby nie wiedział, że p. Kowalski ciężko pracuje. Nad Tuskiem.

No i bardzo dobrze. Czy ktokolwiek chciałby żeby p. Kowalski zajmował się rolnictwem?! Ja nie.
              • monalisa2016 Re: coś przegapiłem 31.08.23, 23:11
                pepe49 napisał:

> Wtedy już tylko chlebek ze zboża z Brandenburgji. Kotlecik z Argentyny (umowa z
                > Mercosur). Pieniądze za jedzenie pójdą za granicę.
                > Czyli stracimy.
                > Bo nie mamy za dużo pieniędzy.
                >
                > *
                >
                > U. E.
                > Wystarczy.

Ludzie jak dajecie sie wykorzystywac partiom ktorych celem w kampanni wyborczej jest poroznianie i wykorzystywanie wyborcow bez zauwazania wlasciwego sedna sprawy. Przeciez jest juz sztuczne miesko, sztuczne, mleko, sztuczne jajka, make miesza sie domieszkiem "tluszczu" (lol) tylko patrzec czym sie ja wkrotce zastapi, ... itd, wiec po co tu rolnik jak go moga zastapic wielkim kombinatem do produkcji sztucznej zywnosci. Kto w nie inwestuje, oto jest najglowniejsze pytanie. Byl czas kiedy w Stanach i w gdzie indziej palily sie zaklady produkujace zywnosci, zapalily sie one z ocieplenia klimatu bo przeciez wklada sie nam to usilnie do glow czy podpalala je ludzka reka? Zrywanie lancuchow dostaw, w jakim celu? Czy obnizaniem albo podwyzka stop procentowych zlikwiduje sie inflacje albo celowo niszczy sie mniejsze banki, oto jest nastepne konkretne pytanie.
                Tak samo rolnicy w Branderburgii jak w poscie Pepe napisal, czy rolnicy w Stanach, czy rolnicy w Holandii, czy ..., sa tak samo niszczeni jak wlasnie polscy. Zamiast sie laczyc w wspolny interes walki z wiadomo czym (chyba nie musze tego pisac) dajecie sie wykorzystywac by patrzec jeden na drugiego wilkiem.
                • monalisa2016 Re: coś przegapiłem 31.08.23, 23:34
                  monalisa2016 napisał(a):

> Zamiast sie laczyc w wspolny interes walki z wiadomo czym (chyba nie musze tego
                  > pisac) dajecie sie wykorzystywac by patrzec jeden na drugiego wilkiem.
                  >

Mialam caly czas na mysli ale ubieglo mi to podczas pisania postu. Dlaczego nie szukacie info z calego swiata by moc spojrzec na sprawy krytycznie dostrzegajac konkretne sedno zla? Jestescie wykorzystywani zapatrujac sie ciagle na wlasne podworko pod dyktando politykow, tym rodza sie niebezpieczne fobie ktore nie sa przyjazne akurat dla was. Mozna powiedziec ze przez to jestescie najbardziej fobicznym narodem unii. Fobie, to nic dobrego one prowadza do wiadomego celu, do jakiego, pomyscie sami.
                • monalisa2016 Re: coś przegapiłem 01.09.23, 22:51
                  Facet robi dosc dobre vlogi, w tym jest troche o rolnictwie i wielu innych aktualnych sprawach. Vlog jest w jezyku polskim.

rumble.com/v3dx06i-red-pill-news-wiadomoci-w-czerwonej-piguce-01.09.2023.html
            • mateusz572 Re: Wścieklizna. PiS i SP w kampanii wyborczej 20 30.07.23, 21:15
              lastboyscout napisał:

> A ty?
              >
              > Znasz sie tylko na "Jebac PiS ! " ?
              >
              > Bo tylko o tym i tw ten sposob ostatnio tutaj "dyskutuje" twoje rozowe towarzys
              > two wzajemnej adoracji i antyamerykanskiej dewiacji wink ?
              >
              Może przytocz jakąś moją wypowiedz z w/w przez ciebie wulgaryzmami.
    • kadilak A sopy obnizo? 31.08.23, 21:25
      Inflacja ciagle ponad 10% a tu widze oni coradz powazniej o obnizce stop.
      No, i jak to podziala na kursy PLN?

next.gazeta.pl/next/7,151003,30138194,gus-podal-dane-o-inflacji-w-sierpniu-najwazniejszy-odczyt-od.html
      • dorota_333 Re: A sopy obnizo? 31.08.23, 22:13
        Obniżo, obniżo. Pod wybory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka