Dodaj do ulubionych

Ostatnia odslona

17.08.23, 15:12

To ci dopiero !

To nie druk byl problemem ale sposob jego spozytkowania.

Kto by pomyslal ?! wink

www.cnn.com/2023/08/16/economy/fed-minutes-july-meeting/index.html
Czyli nie mozna juz drukowac.

Nie mozna juz zamawiac rzadowo.

Nie mozna juz inflacyjnie okradac.

Nie mozna juz eksportowac inflacji

Nie mozna juz (tanio) pozyczac.

Mozna wiec wykonczyc wiec resztki korporacyjnej konkurencji i tym samym "schlodzic" gospodarke aby zmniejszyc popyt na BRAK dobr.

Tak, tak, tych dobr, ktorych odnowiona, demokratyczna, ktorych

LIBERALNA "gospodarka" NIE JEST W STANIE wytworzyc.

Czy nie przypomoina wam to czegos ? He, he smile

Podpowiedzi: reczne sterowanie, centralizacja... oligopolizacja ... monopolizacja

Cieplo, cieplo: KOMUNA !
Obserwuj wątek
    • kadilak Ale dowaliles teraz ! 17.08.23, 15:34
      lastboyscout napisał:
      h
      >
      > LIBERALNA "gospodarka" NIE JEST W STANIE wytworzyc.

Nic wytworzyc ???

A kurvva, strzelaniny pod domem co drugi dzień?
      A rabowanie sklpepow przez czarnych bandziorow w bandach po 100?
      A baby z chujami ?
      A Egg Donor? ( Nowe!)
      A oskarżanie kandydydata na prezydenta jak wloskigo mafiozy?
      A setki albo tysiące temu podobnych?
      A chlopy startujące z babami na zawodach sportowych?
      A 5 milionow dodatkowych „obywateli” co se przeszlo przez rzeke i już, sa Amerykanami?

No, ze na pola pedal albo tranzyta nie wydzie kukurydze uprawiac to chyba jasne….
    • kadilak A moze za gleboko spogladasz ? 17.08.23, 17:44
      Moze to nie tylko Babuszka?
      jak patrxe na US to mam wrzaenie ze on najnizszych do najwyzszych szczebli on wszyscy sa czys nacpani

Topline. U.S. Treasury Secretary Janet Yellen has sparked a "magic mushroom" craze in China after dining at the Yunnan restaurant chain Yi Zuo Yi Wang and eating the local jian shou qing, a dish made with hallucinogenic mushrooms that has since sold out at locations across the country.1 day ago
      • lastboyscout Re: A moze za gleboko spogladasz ? 17.08.23, 18:10
        jak patrxe na US to mam wrzaenie ze on najnizszych do najwyzszych szczebli on wszyscy sa czys nacpani

Bez watpienia !

Epidemia zarazajacych sie wzajemnie zoombie czy cos w tym stylu.

I to schodzi w dol bo coraz trudniej cos zalatwic czy nawet kupic (i nie mowie tu o bankach ale to sie dzieje nawet w detalu!)

Cos , jak w tym, coraz bardziej ... proroczym filmie.

I jest bez znaczenia czy nam we lbach nie odwali po szczepionkacvh, upale czy sygnale wyslanym przez media do naszej podswiadomosci:

www.youtube.com/watch?v=Z4tC4qfv92Q&list=PLZbXA4lyCtqp_LmLaMKzECU1d4mSOTlg3

I to nie jest typowy amerykanski falsz z halaju bo nawet w polskich mediach to graja.

Ale pomysl sobie: o czyms wiesz albo to przeczuwasz ale jestes przy korycie.

Tez gralbys do konca glupa: ich albo naszego sad
        • kadilak Re: A moze za gleboko spogladasz ? 17.08.23, 19:08
          lastboyscout napisał:

> jak patrxe na US to mam wrzaenie ze on najnizszych do najwyzszych szczebli o
          > n wszyscy sa czys nacpani

>
          >
          > Bez watpienia !
          >
          > Epidemia zarazajacych sie wzajemnie zoombie czy cos w tym stylu.

Ja tak na codzien w pracy mam tego tyle, ze mi trudno spamiętać te wszystkie „pierdolnecia”.
          Od końca Covidu jest jednak 100X gorzej. Nie wiem dlaczego…ludzie jakby potracili rozum.
          Kupuje rzeczy dla wydzialu mocy ( Power) przysylaja mi zamówienie na cos i kupuje to gowno. Ostatnio miałem tranformator……nikt nie zlozyl oferty, bo takich od 30 lat nie robia. Transformator wiszący na slupie. Już nawet Bangladesz nie wiesza przewodow na dreanianych slupach podobno.
          Wiec wtedy informuje usera ze „ni ma”. Musza poszukać altenatywy i wyslac mi zlecenie ponownie .
          Tym razem odpisano mi, ze oni to musza mieć, dokadnie taki sam jak 30 lat temu. Czy ja, Kadilak, moglym wejść na slup ( 30 metrow jakieś , na Long Island w Patchogue i zrobić zdjecie tabliczki producenta?).
          Może wtedy latwiej to znajde …….

I co, pobijesz to ?
          • lastboyscout Re: A moze za gleboko spogladasz ? 17.08.23, 20:20
            Och, takich historii to mozemy sobie bez konca opowiadac.

Pamietasz jak zbudowalem nowa droge w Polsce piszac do Generala Jaruzelskiego ?

forum.gazeta.pl/forum/w,17007,171351331,171351331,Adam_Smith_sie_mylil_.html?p=171351331

Tutaj mam ta samo.

Po huraganie odbudowali nam droge dojazdowa.
            To droga, ktora jezdzimy codziennie tam codziennie, wzdluz oceanu ,z widokiem na Central Island o ktorym pisalem wczoraj.
            Odbudowali ja po huraganie calkiem ladnie ale zrobili wglebienia na studzienki zamiejac trase widokowa
            w roller caster.
            Nie przeszkadzalo widac to Billy Joel, Angelina Joli czy Brad Pitt poniewaz to chamskie, niewrazliwe dusze
            ale ja nie moglem sobie odmowic w zyciu spokojnego ogladania niesamowitych widoczkow z tej trasy.

Wiec napisalem i wyplaszczyli West Harbor Road jak kiedys Postepowa! smile

Ale dla twojego spokoju ducha napisze, ze drewniane slupy zostawili (swietne do rozbicia sie jezeli na chwile sie zagapisz) , powiesili najbardziej szpetne lampy i nie mam zadnej watpliwosci, ze wisza na nich te twoje ... transformatory ! smile smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka