Dodaj do ulubionych

Panopticum 2023

01.09.23, 15:01
...czyli listy wyborcze Zjednoczonej Prawicy w wyborach parlamentarnych 2023.

I nie, nie mam na myśli startu lidera PiS z listy w Kielcach. Ostatecznie prawdziwy Polak wszędzie w Polsce jest u siebie.

Myślę o tych, którzy wypełzają z czeluści, żeby kandydować. A to Paweł Kukiz, który wprost przyznaje, że siedzenie w Sejmie to dla niego męczarnia (czy elektorat słyszał?). *

A to Łukasz Mejza tak zasłużony dla chorych dzieci** i Robert Bąkiewicz, strażnik niepodległości, ulubieniec Wandy Traczyk-Stawskiej. Ci dwaj też będą chcieli zasiąść w ławach poselskich.***

Skład przyszłego Sejmu będzie co najmniej interesujący. Przynajmniej aż do uchylenia immunitetów.

*
www.rp.pl/polityka/art39040961-kukiz-ktos-mysli-ze-siedzenie-w-sejmie-to-dla-mnie-przyjemnosc-blad

**
www.newsweek.pl/polska/polityka/wirtualna-polska-lukasz-mejza-oszukiwal-rodzicow-nieuleczalnie-chorych-dzieci-vinci/l4gf61c

www.rp.pl/wybory/art39040421-lukasz-mejza-i-robert-bakiewicz-wystartuja-z-listy-pis-poslowie-tej-partii-potwierdzili
Obserwuj wątek
    • lastboyscout Re: Panopticum 2023 01.09.23, 15:37
      Kundle ujadaja a karawana idzie dalej jak mawia SiP smile

Jakie to zalosne a zarazem radosne, ze pozostaje wam juz tylko zgorzkniala bezradnosc obnazajaca wasza rozowa glupote.

Mocy dodaje fakt, ze dostajecie lupnia od socjalistyczno-katolickich prostakow, ktorych "programem" jest wylacznie rozdawnictwo/przerazajace dobijanie Polski dlugiem we wszelkiej postaci.

A Morawiecki przebije dlugoscia rzadow nie tylko Tuska ale nawet rekordziste Cyrankiewicza ! smile

A w tle ten caly narod specjalnej troski, ktory przez dziesieciolecia nie jest w stanie zrozumiec co w tej szopce jest naprawde grane sad
      • mateusz572 Re: Panopticum 2023 01.09.23, 15:45
        Takich wybierasz takich masz harcerzyku, choć tobie tam za wielką wodą i tak lotto.
        • lastboyscout Re: Panopticum 2023 01.09.23, 16:02
          Takich wybierasz takich masz harcerzyku,

Ja TAKICH nie wybieram, dlatego nie wybieram.

choć tobie tam za wielką wodą i tak lotto.

Tutaj ten sam cyrk i podobne klauny sad

P.S. Lotto daje przynajmniej daje jakakolwiek szanse ale w loteriach ROWNIEZ oszukuja
    • dorota_333 "Żadnej obcej hegemonii nie pozwolimy sobie narzuc 02.09.23, 12:03
      ...narzucić!" - twierdzi Oskar Szafarowicz, a Robert Bąkiewicz to zdanie entuzjastycznie podziela.

https://bi.im-g.pl/im/ac/bf/1c/z30146476IH,Robert-Bakiewicz--Oskar-Szafarowicz.jpg

Alians tak piękny, że trzeba go pokazać.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30146452,szafarowicz-pochwalil-sie-zdjeciem-z-bakiewiczem-obaj-startuja.html#s=amtp_pnHP_gallery_bar

Gwarantują "twardą walkę".
    • dorota_333 Aktywiszcze San Kocoń 06.09.23, 09:39
      ...nie nie wymyśliłabym sama czegoś takiego. Jak w temacie: "aktywiszcze" big_grin

Któż to jest:

" - Dzień dobry, jestem San Kocoń. Kandyduję w Krakowie, w okręgu 13. z miejsca dziewiątego. Reprezentuję "Ostrą Zieleń", jestem aktywiszczem LGBT i aktywiszczem ekologicznym - mówi o sobie San Kocoń na nagraniu zarejstrowanym podczas konferencji. Aktywiszcze przynależy do młodzieżowej organizacji Ostra Zieleń, którą KO współtworzy z Zielonymi. Z kolei na swoim profilu na portalu X San Kocoń przedstawia się jako ono/jego, rzecznicze prasowe Ostrej Zieleni oraz człończe Zielonych." *

"Człończe Zielonych" big_grin Popłakałam się ze śmiechu.

Całość o aktywiszczu poniżej. Jak widzicie, panopticum obejmuje obie strony.

*
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30158703,aktywiszcze-san-kocon-startuje-z-list-ko-tomasz-grodzki-nie.html
    • dorota_333 Aktywiszcze San Kocoń: Byłom zaskoczone 14.09.23, 16:16
      ...a ja poznałam dzisiaj nowe polskie słowo. Neutratywy.

Rozmowa z osobą niebinarną może być prawdziwym polem minowym.

www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,163229,30186122,aktywiszcze-san-kocon-bylom-zaskoczone-ze-kwestia-moich.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka