Dodaj do ulubionych

Lewak to i glupi.....

05.09.23, 19:53

Komiczne co? Ta lewica, w 98% polglowki, a pozywiaja sie wmawianiem nam, konserwe, ze to my idioci.
Banda kretynow.
Amelia bardzo chce pomóc Baśce. Dodaje ją do kilku lewicowych grup na Facebooku. Baśka dobrze się w nich odnajduje. - Szybko zaczęła podkreślać swoją queerowość, że ona ma inną orientację, że jest lesbijką. Wkupiła się w to środowisko - opowiada.
W takim lewicowym środowisku raczej nikt nie powie: "jak masz depresję, to idź pobiegać". Z przykrością muszę przyznać, że dzięki temu mogła więcej ugrać i więcej uzbierać - dodaje.

Tylko serduszka takie maja dobre.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30142160,baska-przez-lata-wyludzala-wsparcie-wszystko-wyszlo-na-jaw.html#s=BoxMMtImg1
Obserwuj wątek
    • dorota_333 Re: Lewak to i glupi..... 06.09.23, 08:56
      Rzadko czytam takie artykuły (i tak długie) ale tym razem wciągnęło mnie dociekanie - jakie mechanizmy psychologiczne zadziałały.

Jedna z tych pan pomogła Baśce na 40 tys. (osobie niespokrewnionej, obcej jakby nie było), inna na kilkanaście, inna na 5-10 (nie liczyła). Wiele innych osób też. Prócz tego dwie zbiórki publiczne. No, nieźle.

Ciekawostka: tam się wyłoniła taka "przodownica pomagania", której inne nie chciały podpaść. No i generalny mechanizm: w tym towarzystwie wspieramy potrzebujących, w domyśle: jak nie dasz, to sp... z naszego grona. I cwaniara to rozgrywała.

Zaskoczenie - że nikt wcześniej nie pomyślał, że takie nagromadzenie chorób u jednej osoby to lepiej niż plagi egipskie smile

Jak to wszystko wytłumaczyć: ludzie niechętnie myślą, kierują się odruchami. Plus bardzo mocna presja środowiska.

Natomiast nie łączyłabym takiej sytuacji wyłącznie z lewicowością, queerem i tym podobnymi motywacjami. Zobacz, jak padre Rydzyk goli swoje owieczki już trzydzieści lat. Choć w opisanej historii częściowo pewnie zadziałał mechanizm "pomocy wykluczonym".

• kadilak Re: Lewak to i glupi..... 06.09.23, 13:30
        dorota_333 napisała:

> Rzadko czytam takie artykuły (i tak długie) ale tym razem wciągnęło mnie dociek
        > anie - jakie mechanizmy psychologiczne zadziałały.

Haha, a ja nie przeczytalem calego, sorry smile
        Polowe jaos i potem po lebkach.
        Moze faktycznie to wymyslone brednie, by zgarnac wierszowke ?
        Ale jak chcesz sie powsilic o rozgryzanie mentalnosci lewicy to zapraszam:

Na Staten Island ( dzielnica NY) trwaja protesty, ostre, mieszkancow przeciwko ulokowaniu tam 300 migrantow, glownie bandytow z Wenezueli.
        Od samego poczatku trwaja kontr- protesty. Kim sa kontr- protestujacy? Jak zwykle w grupch lewicy- wylacznie osoby biale, 90% kobiety, kolo 70-ki, z innych dzienic. Protesuja przeciw protestowi, czyli ZA ulokowaniem bandytow w czyjejs dzielnicy. Zaagnia to sytuacje, bo ludzie z konserwatywnego generalnie Staten Island nie potrzebuja madrali z miasta zeby im tu piedolili.
        I co? Masz pomysly? Juz w j jakims zwidzie mysle, ze moze te babcie sobie wymyslily ze migranci beda je ruchac czy co?
        Kim sa migranci? Prosze, tu jest jeden artysta- powodzenia babciom zycze w romasach

Cavalcante's escape came about a week after he was sentenced to life in prison without the possibility of parole for murdering his ex-girlfriend, 38-year-old Deborah Brandao, who prosecutors said was stabbed 38 times in front of her two young children, ages 4 and 7, at a home in Schuylkill Township. A Chester County jury convicted Cavalcante after just 15 minutes of deliberations.

PS.
        Sam musze pomyslec o jakim walnieciu w rogi lewicy, na emeryturze. Uzyskana kase przekaze na jakis konserwatywny cel.
        • dorota_333 Re: Lewak to i glupi..... 06.09.23, 14:03
          > Sam musze pomyslec o jakim walnieciu w rogi lewicy, na emeryturze

Nic z tego. Biały, mężczyzna, nie masz szans na wsparcie przez lewicę. Opresor Ty jesteś, z definicji.

Sorry, aktywiszczem nie będziesz.

PS. Dlaczego historia wydała mi się prawdopodobna? Pamiętasz dobre kilka lat temu (z dziesięć) jak czarny imigrant w Warszawie zarażał celowo młode lewicowe aktywistki HIVem? Podobne mechanizmy zadziałały.
          • kadilak Re: Lewak to i glupi..... 06.09.23, 14:35
            dorota_333 napisała:

> > Sam musze pomyslec o jakim walnieciu w rogi lewicy, na emeryturze
            >
            > Nic z tego. Biały, mężczyzna, nie masz szans na wsparcie przez lewicę. Opresor
            > Ty jesteś, z definicji.
            >
            > Sorry, aktywiszczem nie będziesz.

No chyba nie myslisz ze ja to ja??/
            Bede mloda Ukrainka z rakiem piersi albo dupy.Z 10 dzieci.

>
            > PS. Dlaczego historia wydała mi się prawdopodobna? Pamiętasz dobre kilka lat te
            > mu (z dziesięć) jak czarny imigrant w Warszawie zarażał celowo młode lewicowe a
            > ktywistki HIVem? Podobne mechanizmy zadziałały.

Podobne to znaczy jakie? Litosc? Nie widze u korelacji medzy tym czarnym zbrodniarzem Simonem a biala wyborczynia Bidena z Manhattanu.
            Co pcha tych ludzi zeby wystepowac w nie swoim interesie, ktory to akt dodatowo jest nasraniem na wycieraczke podobnym, choc nieznanym im osobiscie ludziom?
            • dorota_333 Re: Lewak to i glupi..... 06.09.23, 15:42
              Ja się odnosiłam do historii wsparcia Baśki.

A z tymi kontrmanifestacjami w NYC. Właściwie też działa mechanizm "wsparcia dobrej sprawy" - tak jak oni ją rozumieją. I wtedy nie myślą detalicznie, tylko hasłowo. Drugi mechanizm - robię to, co znajomi i nie pytam, czy to głupie czy nie. Mam wrażenie, że przy takich lewicowych manifestacjach instynkt stadny decyduje, choć to zasada uniwersalna.

Poza wszystkim: starsze panie przy okazji się przewietrzają, poznają nowych ludzi (inne starsze panie) i mają poczucie sprawczości (że sobie pokrzyczą). Same plusy.
    • senioryta13 Re: Lewak to i glupi..... 06.09.23, 12:06
      nie wierze, aby ludziska az tak zglupieli. Artykul wyssany z palucha. Nie maja o czym pisac, to i latwo sie zmysla.
      Oczywiscie do konca nie dobrnelam, szkoda czasu, chociaz glupot w tej Polsce nie brakuje.
      • monalisa2016 Re: Lewak to i glupi..... 06.09.23, 14:10
        senioryta13 napisał:

> nie wierze, aby ludziska az tak zglupieli.

Ludzie o skromnym kompasie moralnym, o niklej wiedzy kupia wszystko co im podyktuja big-koncerny a szczegolnie gdy im za to zaplaca. Dzis blokuja drogi przyklejajac sie do nich w imie ochrony klimatu a jutro leca samolotami na urlop, ot moralnosc kalego. Spodobala mi sie reakcja rangers z Nevady jak swietnie rozstrzygnela protest zaciemionych, wideo obieglo swiat.

www.youtube.com/watch?v=e8fDM60MS84&t=43s
        tu wiecej:

www.youtube.com/results?search_query=rangers+nevada

Artykul wyssany z palucha. Nie maja
        > o czym pisac, to i latwo sie zmysla.
        > Oczywiscie do konca nie dobrnelam, szkoda czasu, chociaz glupot w tej Polsce ni
        > e brakuje.
        >

Nie czytalam i nie mam zamiaru czytac ale czego sie dzis nie robi by wprowadzic terroryzm klimatyczny (nie tylko!!!) nim oglupiac swiat w imie maoistycznej ideologii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka