lastboyscout 06.09.23, 15:45 Cos trzeba poswiecic aby SIE ratowac: www.bankier.pl/wiadomosc/RPP-ostro-tnie-stopy-procentowe-wrzesien-2023-8606540.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadilak Re: W sumie to maja racje ;) 06.09.23, 17:28 lastboyscout napisał: > > Cos trzeba poswiecic aby SIE ratowac: > > > www.bankier.pl/wiadomosc/RPP-ostro-tnie-stopy-procentowe-wrzesien-2023-8606540.html > No, wiesz, ja tu od tygodnia nie czytam juz nic nt finansowe, bo co 5 minut doslownie mnie upewniaja ze bedzie soft landing i chance of recession is down to 15%. W Polsce to przynajmniej cos robia, zeby rozpierdolic ten kraj do konca a tu tylko to gadanie i gadanie. Co dalej? Inflacja 25% Spadek produkcji przemyslowej. Niekontrolowany wzrost dziur w budzecie i glowach narodu Spadek liczby udzielanych kredytow, pauperyzacja narodu. Waluty po 8 PLN. Odpowiedz Link
lastboyscout Re: W sumie to maja racje ;) 06.09.23, 19:51 No, wiesz, ja tu od tygodnia nie czytam juz nic nt finansowe, bo co 5 minut doslownie mnie upewniaja ze bedzie soft landing i chance of recession is down to 15%. Wiesz, Kadilak, my jestesmy za male zuczki aby wiedziec a nawet domyslec sie, gdzie Rada Niewidzialnych posle wojsko, pieniadze, kleski itp. narzedzia manipulacji tzw. rynkiem. Ja sadze, ze zasada, ze wygra ten kto najmniej straci nie dotyczy detalu czyli nas ale rowniez hurtowni czyli panstw czy grupy panstw. Na wojnach, zwlaszcza tych przedluzanych/sterowanych na pewno sie zarabia (patrz co sie stalo z Niemcami i swiatem a potem po pierwszej wojnie). Pytaniem jest kto tak naprawde na tym bajzlu (koniecznie trzeba w to wlaczyc w to rejon Bliskiego Wschodu, ktorym zaczeli manipulowac juz ponad 30 lat temu) zarabia a nie kto udaje glupa. Scenariusz dla Polski powstal jeszcze wczesniej. Potem to juz tylko rzez niewiniatek, ktore oddaly juz wszystko za sny o potedze i teraz moga juz tylko desperacko zacieniac petle zadluzeniowa Wrooooooc ! Uelastyczniac podejscie do zmiany progu zadluzenia ! www.money.pl/gospodarka/to-bylaby-rewolucja-w-finansach-polski-moze-juz-czas-6938373294855809v.html He, he Odpowiedz Link