Dodaj do ulubionych

ruskim /niemcom?/ odbija

15.09.23, 20:38
Przed chwilą zakończył przemówienie w TVP Info znany agent wywiadu rosyjskiego (lub niemieckiego), p. Tomasz Grodzki, zajmujący stanowisko marszałka Senatu RP.

Rok temu wywiad Federacji Rosyjskiej (lub RFN) zdecydował się „zaświetlić” swojego agenta, zlecając mu wygłoszenie telewizyjnego przemówienia w języku ukraińskim, w którym starał się poszczuć Ukraińców przeciwko Polsce, kłamiąc, że rząd polski finansuje wojnę Rosji kupując od niej węgiel. Kupowały wyłącznie firmy prywatne, o czym biuro Senatu RP, w którym pracuje agent, wiedziało.

Było to w czasie gdy rząd polski wychodził ze skóry starając się zmobilizować inne rządy zachodnie do dostaw broni na Ukrainę. Nikt inny nie zrobił więcej w tamtym czasie.
Nie można było dopuścić do zawiązania się przyjaźni pomiędzy Polską a Ukrainą.
Stąd zresztą dosyć desperacka akcja wywiadu Federacji Rosyjskiej (lub RFN).

Obecnie p. Tomasz Grodzki wygłosił przez telewizor rewelacje na temat sprzedaży wiz przez pracowników MSZ (pepe się uśmiecha, bo MSZ jest resortem po Unji Demokratycznej. Takie lokalne skupisko ueków. Warte przetrzepania.).

W tym samym czasie telewizja TVN nadaje film „Kler”, antykatolicką mutację „Żyda Süβa”.

Ruskim odbija.

*

U. E.
Wystarczy.
Obserwuj wątek
    • monalisa2016 Re: ruskim /niemcom?/ odbija 15.09.23, 20:48
      pepe49 napisał:

> Ruskim odbija.
      >

😂 Gdzie spojrzysz tam sa Ruscy i Niemcy wszyscy wrogowie, a Polacy sami swieci. 😂, 😂

Pepe49 zeby kupowac cos zza granicy w hurtowych ilosciach w tym szczegolnym wypadku z Rosji prywatna firma musi miec zezwolenie polskiego rzadu jak i z unii, tej procedury musisz sie nauczyc.
      • pepe49 Re: ruskim /niemcom?/ odbija 15.09.23, 21:19
        Żeby przerwać legalny handel węglem prywatnych firm z Rosją rząd polski musiał wprowadzić sankcje. Do czego niemieckie stronnictwo podżegało i po wprowadzeniu sankcji usiłowało wywołać kryzys polityczny - bo brak węgla.

W tym wypadku widać życzenie rządu niemieckiego. PO jest stronnictwem niemieckim nie rosyjskim.

Ale sprawa pana Grodzkiego jest niejednoznaczna. Może pracować dla Rosjan lub dla niemców. Z całą pewnością mogę napisać, że nie pracuje dla państwa polskiego.

Oceniam po czynach.

*
        .
        .

• dorota_333 Re: ruskim /niemcom?/ odbija 15.09.23, 21:06
      > znany agent wywiadu rosyjskiego (lub niemieckiego)

Jeśli agent "znany", to nie powinieneś mieć wątpliwości czy wywiadu rosyjskiego czy niemieckiego. Ty bydlaku głupi. To jest pomówienie.
      • pepe49 Re: ruskim /niemcom?/ odbija 15.09.23, 21:24
        Już o tym pisałem, bezpośrednio po pierwszym wystąpieniu w TVP tego pana. Uderzył w państwo polskie za pomocą kłamstwa.
        Zaświetlony.

Z całą grzecznością, na którą mogę się w tej sytuacji zdobyć, napiszę:
        - proszę oceniać postępowanie człowieka po oczekiwanych skutkach tego postępowania.

Mam nadzieję, że kancelarja Senatu nie ma w dyspozycji szczególnie wrażliwych informacyj państwowych.

*
    • zimna-wodka Re: ruskim /niemcom?/ odbija 15.09.23, 21:12
      Nie tylko ruskim. Np. pepe ogląda TVN...
      • pepe49 Re: ruskim /niemcom?/ odbija 15.09.23, 21:26
        TVP Info/TVN/TV Trwam

tak sąsiadują w tvpilocie pepego. Przeklikując widzę tytuł ...
        • zimna-wodka Re: ruskim /niemcom?/ odbija 15.09.23, 23:41
          pepe49 napisał:

> TVP Info/TVN/TV Trwam
          >
          > tak sąsiadują w tvpilocie pepego. Przeklikując widzę tytuł ...

No to faktycznie TVN ma chujowe towarzystwo. Ale grunt że oglądasz. "Kler" też tam widziałeś czy w kinie?
      • monalisa2016 Re: ruskim /niemcom?/ odbija 15.09.23, 21:37
        Oj biedne, biedne te umysly polski, poza plot albo rabek talerza nie stac ich by umysly wychylic. Dlaczego ludzie na zachodzie mysla inyczej a Polakow na to nie stac?

Niemcy wrogie, Bialorusi, Rosja wrog, Czechy, Wegry tez, z Ukraina sie zaczyna, (...) na wszstkich wzkazujecie palcami ale Polska jest niewinna i swieta😂

Z mojej obserwacji ten czlowiek na literke "W" nazwiska szukac nie bede jest kozlem ofiarnym tej calej afery, caly obecny rzad polski i ci byli poltycy powinni byc pociagnieci do odpowiedzialnosci a tym bardziej powinni poddac sie jeszcze przed wyborami do dymisji, ale pytanie co jest godnego oddania wyborczego glosu? NIC!!!
        • pepe49 Re: ruskim /niemcom?/ odbija 15.09.23, 22:16
          A z mojej obserwacji nic nie wynika.

A dlaczego niemcy wrogie? To sojusznik. Natomiast sojusz polsko-ukraiński nie jest w interesie niemieckim. Tylko tyle.

Czechy? Węgry? Droga Pani, od pana Grodzkiego nie odlatujmy tak daleko.

Skoro jednak temat jest dla Pani ciekawy, proszę napisać coś.. dookoła.
          Dla mnie jest smutny. Wyłącznie. Chwalić nie ma się czym.
          • monalisa2016 Re: ruskim /niemcom?/ odbija 15.09.23, 22:43
            pepe49 napisał:

> A z mojej obserwacji nic nie wynika.
            >
            > A dlaczego niemcy wrogie? To sojusznik. Natomiast sojusz polsko-ukraiński nie j
            > est w interesie niemieckim. Tylko tyle.

Argumenty a nie kwitowanie "tylko tyle"
            Naszymi argumentami jest to ze wojna na Ukrze nie jest nasza wojna, nie jest wojna w europejskim minteresie, tam gina niewinni ludzie po obydwu stronach, niewinni ludzie sa rozsypani po calym swiecie ktorych musi teraz podatnik utrzymac zaciagajac kredyty. Wojna na Ukrze jest w interesie polskim jak i amerykanskim a my nie chcemy byc wtraceni do niej!!!
            >
            > Czechy? Węgry? Droga Pani, od pana Grodzkiego nie odlatujmy tak daleko.
            >
            > Skoro jednak temat jest dla Pani ciekawy, proszę napisać coś.. dookoła.
            > Dla mnie jest smutny. Wyłącznie. Chwalić nie ma się czym.

Nie znam tego pana, nie znam jego wypowiedzi, nie mam dostepu do polskiej TV wiec lakoniczne streszczenie z twojej strony z wskazujacym palcem na Niemcy i Rosje, jak sadzisz jest na miejscu? My chcemy jako spoleczenstwo zyc z kazdym w zgodzie!!!
            Co do Wegier, Czech mam podstawy twierdzic ze cos z polska rzadzaca strona jest nie tak, nie kazdy musi tanczyc pod muzyke innych ale polskim rzadzacym przychodza ich blazenady ciezko do glowy. Uwazam pana Orbana za nalepszego polityka w unii.
            • pepe49 Re: ruskim /niemcom?/ odbija 16.09.23, 08:52
              monalisa2016 napisał(a):

> pepe49 napisał:
              >
              > > A z mojej obserwacji nic nie wynika.
              > >
              > > A dlaczego niemcy wrogie? To sojusznik. Natomiast sojusz polsko-ukraiński
              > nie j
              > > est w interesie niemieckim. Tylko tyle.
              >
              > Argumenty a nie kwitowanie "tylko tyle"
              > Naszymi argumentami jest to ze wojna na Ukrze nie jest nasza wojna, nie jest wo
              > jna w europejskim minteresie, tam gina niewinni ludzie po obydwu stronach, niew
              > inni ludzie sa rozsypani po calym swiecie ktorych musi teraz podatnik utrzymac
              > zaciagajac kredyty. Wojna na Ukrze jest w interesie polskim jak i amerykanskim
              > a my nie chcemy byc wtraceni do niej!!!

Wojna rosyjsko-ukraińska jest wyłącznie w interesie rosyjskim. Zdobycie części lub całości Ukrainy, załatanie katastrofy demograficznej kilkudziesięcioma miljonami ludzi, zdobycie terytorjum - bazy wypadowej na następne ziemie, zdobycie źródła surowców i przemysłu.
              Że się nie powiodło to źle, ale próbują dalej.

Rosjanie do domu!

> >
              > > Czechy? Węgry? Droga Pani, od pana Grodzkiego nie odlatujmy tak daleko.
              > >
              > > Skoro jednak temat jest dla Pani ciekawy, proszę napisać coś.. dookoła.
              > > Dla mnie jest smutny. Wyłącznie. Chwalić nie ma się czym.
              >
              > Nie znam tego pana, nie znam jego wypowiedzi, nie mam dostepu do polskiej TV wi
              > ec lakoniczne streszczenie z twojej strony z wskazujacym palcem na Niemcy i Ros
              > je, jak sadzisz jest na miejscu? My chcemy jako spoleczenstwo zyc z kazdym w zg
              > odzie!!!

Rosjanie też chcą żyć z każdym w zgodzie. Ich państwo ogłupia ich propagandą, zgodnie z której przekazem wszyscy ich nienawidzą i chcą im zabrać ich własność.
              Więc zabijają i podbijają.

Polacy. Niemieccy politycy jasno określają, wielokrotnie, że życzą sobie w Polsce rządu p. Tuska a nie rządu p. Kaczyńskiego. Niemieckie sieci handlowe transferują do niemiec nadwyżkę finansową Polski. To nie są oświadczenia rządu niemiec i to jest międzynarodowa a nie niemiecka polityka handlowa.
              Tak. Ale w interesie Polski jest mieć rząd dbający o polski przemysł i polskie sieci handlowe w Polsce.

To były przykłady.

(dlaczego cały czas piszę "niemcy"? Bo to są hitlerowcy, tak uważam. W styczniu zeszłego roku uniewinnili 94-letnią esesmankę z Oświęcimia. Nie zabijała, przepisywała. Nic jej nie zrobili. Nawet grzywny.
              Wcześniej chronili innych hitlerowców czasu wojny.
              Z szacunkiem odnoszę się do cudzych decyzji. Konsekwencja jest w ogóle niedostrzegalna
            • pepe49 dokończenie 16.09.23, 10:17
              przepraszam, urwało mi kawałek

monalisa2016 napisał(a):

My chcemy jako spoleczenstwo zyc z kazdym w zg
              > odzie!!!

Chyba każdy chce żyć z każdym w zgodzie. Problemy przychodzą z czasem.

> Co do Wegier, Czech mam podstawy twierdzic ze cos z polska rzadzaca strona jest
              > nie tak, nie kazdy musi tanczyc pod muzyke innych ale polskim rzadzacym przych
              > odza ich blazenady ciezko do glowy.

Jakie błazenady? Z Czechami jest już w porzadku. Zaraz przestanie być w porzadku, bo zdaje się, że niemcy chcą mieć w Czechach sojusznika, więc albo Czesi się zgodzą i wtedy pójdą na jakieś wojenki z Polską albo będą rozsądni i się nie zgodzą.

Uwazam pana Orbana za nalepszego polityka w
              > unii.

Pan Rafał Ziemkiewicz pisze o p. Orbanie, że to węgierski p. Tusk. Gdyby p. Orban był szefem PiS, TVP byłaby dawno sprywatyzowana, właścicielem np. p. Błaszczak.
              Podobnie inne firmy państwowe. Wszystko prywatne, właściciele swoi.

Co do stosunków z innymi państwami sprawa jest inna. Węgry chcą odwrócić skutki traktatu z Trianon, wrócić ziemie zabrane sobie, obecnie w Rumunji, Chorwacji, Austrji, na Ukrainie i Słowacji.
              Potrzebują wsparcia wielkich. Więc najlepsze stosunki z niemcami i Rosją. I mają.

Natomiast Polsce dobrze jak jest, granice są stabilne i pretensji nie mamy do nikogo. Różnica.

Pan Szolc mówiąc o granicach do Polaków, cóż, mówił o granicach.
              Bardzo niebezpieczna polityka, niemiecka. Jako obywatelka niemiec Pani tego nie widzi, bo cóż to jest jakieś kilka słów?

My widzimy Szczecin, Wrocław, Olsztyn, Słowacy Bratysławę itd.

*

U. E.
              Wystarczy.
    • dorota_333 Re: ruskim /niemcom?/ odbija 15.09.23, 21:29
      Ale o jednym ten wątek na pewno świadczy.

Pisowskie bydlaki mają pełne gacie po ujawnieniu sprawy wiz. Uderzyli we wszystkich: bezpieczeństwo Polski, UE, nawet z Amerykanami zadarli (udany przerzut do Stanów przez Meksyk).

To im płazem nie przejdzie, stąd histeryczne zachowania.
      • pepe49 Re: ruskim /niemcom?/ odbija 15.09.23, 22:07
        Proszę Pani, ja jestem wyborcą PiS, chociaż coś mnie to kosztuje. Nie widzę w sprawie nic poza tym co wcześniej napisałem. Że propaganda partyjna PO stara się Panią wzburzyć maksymalnie to normalne. Że kłamią - to nienormalne ale dla nich zwyczajne.

Pana Wawrzyka odratowali. Ueków w emeszecie uderzą. Niech się dobrze sprawa skończy.

*

.
        .
    • mateusz572 Re: ruskim /niemcom?/ odbija 16.09.23, 13:41
      Widać pepe49, że masz jakieś profity w tym biznesie i starasz się rękami i nogami rozmyć tą szemraną sprawę.
      Niestety prawda jest jasna jak słońce: PiS rządzi i PiS dzieli, także tą szemraną kasą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka