Dodaj do ulubionych

Amerykanie znow was wyruchaja.

26.09.23, 00:55
Pozyvzka daja.
Na zakup od siebie.
Kryminal.

wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-ogromna-kwota-na-wzmocnienie-polskiej-armii-przelomowa-umowa,nId,7048585
Na Ukraine wiecej idzie w poltora miesiaca tak poza tym.
Obserwuj wątek
    • lastboyscout Re: Amerykanie znow was wyruchaja. 26.09.23, 01:45
      To juz jest przymus nie tylko Unia rzadzi, Uniaradzi, Unia nigdy nas nie zdradzi ,
      ze Polsce pozycza sie na to co potem Polska kupi od wierzyciela.

Z tym, ze dlug rosnie a wartosc zakupu sie degraduje.

Jak patenty na gierkowskie fiaty w czasach slusznie minionych ...

Wroooooc !

Nieminionych a nigdy bardziej aktualnych jak widac po rozmachu tych zakupow i lawinie zadluzeniowej.

Zelenski sie to sie coraz bardziej rozpedza co do Polski sad

www.timesofisrael.com/canadas-parliament-trudeau-and-zelensky-give-inadvertent-ovation-to-nazi-war-veteran/

Oczywiscie to bylo tylko hmmmm ...tylko niedopatrzenie i szczere przeprosiny ale NIE od Zelenskiego
      bo WCIAZ aktywnego SS-mana trudno bylo odroznic od bohatera wink
      • gerlalt Re: Amerykanie znow was wyruchaja. 26.09.23, 08:04
        Jak piszę że z naszego punktu widzenia wygrana Rosji i wyeliminowanie Ukrainy byłoby dla nas najlepszym rozwiązaniem to wyzywają od ruskich trolli. Lepszy jeden wróg niż 2 a Ukraińcy nie mają nam nic do zaoferowania.
        • wykrywacz_klamcow znów tolerowany jest tutaj ruski troll??? 26.09.23, 08:20
          gerlalt napisał(a):

> Jak piszę że z naszego punktu widzenia wygrana Rosji

z waszego rusku może i tak ale nie z polskiego punktu widzenia
          • gerlalt Re: znów tolerowany jest tutaj ruski troll??? 26.09.23, 08:29
            Boli d.pa prawda. Tu nie ma się władzy ale przełożeni z SBU każą łazić po forach i wypróżniać się jak to tylko wy ukraińcy potraficie. A ja ci mówię banderstan nie ma nam nic do zaoferowania oprócz bycia gąbką na rosyjskie kule. A teraz zaczęli pyszczyć jeszcze a tu szykuje się zmiana władzy w Ameryczce bo to co nawywijał Sleepy Joe ze swoją ekipą złodziei i degeneratów wypchnie Trumpa do władzy. A Trump pozamiata Ukraińców i Rosjan bardzo szybko więc Chińczycy zrobią wszystko by przy władzy pozostali idioci pokroju Kamali złodzieje walizek skorumpowani do cna lewacy.
        • wykrywacz_klamcow co tam u was w moskwie? 26.09.23, 10:36
          gerlalt napisał(a):

> Jak piszę że z naszego punktu widzenia wygrana Rosji i wyeliminowanie Ukrainy b
          > yłoby dla nas najlepszym rozwiązaniem

z ruskiego punktu widzenia tak, ale nikt was nie pytał o zdanie tongue_out
          • gerlalt Re: co tam u was w moskwie? 26.09.23, 10:55
            Może odzyskalibyśmy Lwów. A Ukraińcy to wrogowie skoro kąsają rękę która ich karmi gdy są śmiertelnie ranni to co będzie jak się wzmocnią. Szybka asymilacja tych którzy u nas zostaną szybką eliminacja elementu przestępczego który z tą falą uchodźców napłynął to powinny być cele naszych rządów. Zresztą patrząc po nastrojach w Ameryce przyszłoroczne wybory wygra republikanin ai pozamiata wojnę bardzo szybko.
            • wykrywacz_klamcow Re: co tam u was w moskwie? 26.09.23, 11:33
              gerlalt napisał(a):

> Może odzyskalibyśmy Lwów.

najpierw nam towarzyszu sowiecki ukradliście Lwów, a teraz jak wam się nie udało go zająć ponownie to chcecie nam go oddać?
              słabe, bardzo słabe sowiecki trolliku tongue_out
              • gerlalt Re: co tam u was w moskwie? 26.09.23, 11:45
                Bolszewia zabrała nam Lwów i wschód i nakarmiła Ukraińców zabrała wielkorusom Krym i Donieck i nakarmiła ukraińców. Putin nawet nie musi propagandy robić🤣🤣🤣 Rzeczpospolita wraz z Litwą sięgała pod smoleńsk a gdzie siedziała Sicz? Która zresztą i tak nas zdradziła na koniec i poszła na carski żołd. Tak to z ukraińcami jest.
                • wykrywacz_klamcow co tam u was w moskwie? 26.09.23, 11:58
                  gerlalt napisał(a):

> Bolszewia zabrała nam Lwów i wschód i nakarmiła Ukraińców zabrała wielkorusom K
                  > rym i Donieck i nakarmiła ukraińców. Putin nawet nie musi propagandy robić🤣🤣?
                  > ? Rzeczpospolita wraz z Litwą sięgała pod smoleńsk a gdzie siedziała Sicz? Któr
                  > a zresztą i tak nas zdradziła na koniec i poszła na carski żołd. Tak to z ukrai
                  > ńcami jest.

no widzisz rusku, więc najpierw oddajcie nam Grodno, Smoleńsk oraz Królewiec a potem my zastanowimy się nad Lwowem tongue_out
        • pepe49 polecam pp. Ziemkiewicza i Bartosiaka 26.09.23, 12:27
          gerlalt napisał(a):

> Jak piszę że z naszego punktu widzenia wygrana Rosji i wyeliminowanie Ukrainy b
          > yłoby dla nas najlepszym rozwiązaniem to wyzywają od ruskich trolli. Lepszy jed
          > en wróg niż 2 a Ukraińcy nie mają nam nic do zaoferowania.

Wydaje się, że Ukraina ma dużo do zaoferowania. Na zasadzie współpracy. Efekt synergji. Nie tylko.
          Jeżeli ma Pan cierpliwość to bardzo polecam "Wielką Polskę" p. Ziemkiewicza. W Stategy & Future p. Bartosiaka było trochę mówienia na ten temat. Generalnie: opłaca nam się. Im również. Problem w elitach, które oni mają na poziomie, wdaje się, najwyżej na poziomie naszych z początku lat 90tych. Nasze się trochę polepszyły, już rozumieją, że państwa mają interesy.

*

.
          .
          • gerlalt Re: polecam pp. Ziemkiewicza i Bartosiaka 26.09.23, 13:04
            Cóż Ukraińcy mogą być trochę wkurzeni w końcu wojna się zakończy i ktoś musi kraj odbudować; a kto ma to zrobić? Skoro zachód zabrał im wszystkich produktywnych i obrotnych? U kolegi sprząta Ukrainka mąż ciężko chory syn informatyk chodzi do szkoły językowej nie mają zamiaru wracać. Na wojnie zginęło i zostało rannych ok. pół miliona Ukraińców walczą już Polacy i Niemcy co podbija Rosjanom bębenek na użytek wewnętrzny. Chińczyk wspiera Rosję bo każdy dolar wydany przez USA na tę wojnę to dolar nie wydany na konkurencję z Chinami. I tak się świat toczy a pieski typu WK no cóż jaki pan taki pies.
    • wykrywacz_klamcow Re: Amerykanie znow was wyruchaja. 26.09.23, 08:21
      kadilak napisał:

> Amerykanie znow was wyruchaja.

dlaczego nie napisałeś, że to wy Polaków chcecie wyruchać tylko Amerykanie?
      • kadilak No teraz to namieszales :( 26.09.23, 13:35
        wykrywacz_klamcow napisał:

> kadilak napisał:
        >
        > > Amerykanie znow was wyruchaja.
        >
        > dlaczego nie napisałeś, że to wy Polaków chcecie wyruchać tylko Amerykanie?

Wy? Kto to wy?
        Nie rozumiem. Ja? Ja mam obywatelstwo amerykanskie.
        • wykrywacz_klamcow Re: No teraz to namieszales :( 26.09.23, 13:46
          kadilak napisał:

> Wy? Kto to wy?
          > Nie rozumiem. Ja? Ja mam obywatelstwo amerykanskie.

No o tym właśnie napisałem. Skoro jesteś Amerykaninem to powinieneś napisać tytuł wątku: Znowu was wyruchamy
          • kadilak Re: No teraz to namieszales :( 26.09.23, 13:51
            wykrywacz_klamcow napisał:

> kadilak napisał:

>
            > No o tym właśnie napisałem. Skoro jesteś Amerykaninem to powinieneś napisać tyt
            > uł wątku: Znowu was wyruchamy
            >
            >

Po co? Precie ja was znam. Ja was nie musze ruchac,Tylko sobie popatrze. jak sie dacie wydupczyc tak ze dym pojdzie po miescie.
            • wykrywacz_klamcow Re: No teraz to namieszales :( 26.09.23, 14:01
              kadilak napisał:

> Po co? Precie ja was znam. Ja was nie musze ruchac,Tylko sobie popatrze. jak si
              > e dacie wydupczyc tak ze dym pojdzie po miescie.
              >

acha czyli ty taki Amerykanin jak koleżanka swietłana jest Amerykanką wink
              ona też deklaruje, że jest Amerykanką, ale wszędzie wypisuje paszkwile o Ameryce skopiowane z rosyjskich stron...
              dziwni jesteście...
    • szczurek.polny Re: Amerykanie znow was wyruchaja. 26.09.23, 10:30
      Oj Saszka, Saszka... Na razie to ruchają was. Pod Bachmutem. I dowództwo floty wam wydymali w Sewastopolu. Dupa was teraz bardziej boli niż księży z Dąbrowy Górniczej.
    • kadilak Proporcje. 26.09.23, 13:54
      Ukrainian Finance Minister Sergii Marchenko, who is meeting with lawmakers in Washington, D.C., is requesting a total of $5 billion per month in international economic assistance through June — with $2 billion of that coming from American pockets, The Washington Post reported.

The United States has sent billions of dollars' worth of aid to Ukraine in fight against a Russian invasion. Now, President Biden is seeking another $24 billion.
      • dorota_333 Re: Proporcje. 26.09.23, 14:10
        Ukraina prowadzi wojnę, zauważyłeś, prawda?
        • dorota_333 Re: Proporcje. 26.09.23, 14:14
          Zresztą pewne warunki stawiają. I słusznie:

businessinsider.com.pl/wiadomosci/usa-stawiaja-ukrainie-warunki-chcecie-pomocy-to-najpierw-zlikwidujcie-korupcje/bx7x928
          • kadilak Looming shutdown to siem nazywa ladnie 26.09.23, 15:02
            dorota_333 napisała:

> Zresztą pewne warunki stawiają. I słusznie:
            >

Narod ustami republikanow tez postawil warunki, i slusznie.
            DOSC ROZPIERDAlANIA NASZYCH PIENIEDZY.

It was a clear contrast to his reception in the House, where Republicans are split on aid to Ukraine over concerns that the war could drag on and questions about how previously appropriated money has been spent. While House Democratic leader Hakeem Jeffries walked the halls with Zelenskyy, Speaker Kevin McCarthy, R-Calif., declined to join them for public photos amid calls by some members of his caucus to deny new funding.
            • dorota_333 Re: Looming shutdown to siem nazywa ladnie 26.09.23, 15:52
              Interesująca uwaga; dlatego mam nadzieję na porażkę Republikanów.
              • kadilak Re: Looming shutdown to siem nazywa ladnie 26.09.23, 16:21
                dorota_333 napisała:

> Interesująca uwaga; dlatego mam nadzieję na porażkę Republikanów.

Porazka rebublikanow oznacza calkowita destrukcje USA. A to oznacza dokadnie to samo dla celej tej bandy, ktora nas doi z pieniedzy. Koniec darmochy. Tylko troszke pozniej.
                Rzoklad postepuje juz teraz blyskawicznie. 15% ciecia w budzetach oznaczaja drastyczny wzrost niezadowolenia , glownie wsrod miejskiej bidoty czyli elektoratu " demokratow"
        • kadilak Re: Proporcje. 26.09.23, 14:51
          dorota_333 napisała:

> Ukraina prowadzi wojnę, zauważyłeś, prawda?

No tak.

I bedzie ja prowadzic jeszcze 50 lat. Albo 2 lata. To zalezy.
          Zle mowie - prowadzilaby ja jeszcze 50 lat, ale nie bedzie bo sytuacja sie zmienia.Nawet bez zmian w Bialym Domu.
          Zaczyna brakowac pieniazkow na te glupie pare milionow imigrantow ktore Biden tu scaignal. A co dopiero wojenka?
          Miasta tna budzet, stany tna budzet. Myslisz, Amerykanie dlugo wytrzymaja brud smrod i ubostwo, zeby placic ukrainskiemu nauczycielowi?
          A te wymogi antykorupcyjne to juz prawdziwe jajca smile
          • dorota_333 Re: Proporcje. 26.09.23, 15:51
            Wymogi antykorupcyjne są nieśmiałą próbą ochrony przynajmniej części tych pieniędzy przed ordynarnym rozkradzeniem. I dlatego są podstawą relacji. Zresztą: w mniejszej skali to samo próbuje z nami UE (ale się nie dajemy).

Kadi, kwestia finansowania przez Stany pomocy dla Ukrainy nieuchronnie prowadzi do tematu podstawowego: czy Stany chcą być dalej supermocarstwem (i emitować główną walutę rezerwową świata) czy nie chcą. To jest background całej tej historii. Samo-zdefiniowanie się Ameryki.

Ja mogę tylko mieć nadzieję, że będą chcieć i w przyszłości. Wiele razy to mówiłam: Pax Americana jest o niebo lepszym urządzeniem świata od ruskiego mira (czy też dominacji Chin). Niech trwa.
            • gerlalt Re: Proporcje. 26.09.23, 16:14
              Zainteresuj się tym co dzieje się w stanach korupcja na szczeblu sekretarzy, pakowanie miliardów w Ukrainę i do nadzoru podrzucanie swojaków, zaprawionych w kradzieży komuchów.
              • mateusz572 Re: Proporcje. 26.09.23, 16:21
                gerlalt napisał(a):

> Zainteresuj się tym co dzieje się w stanach korupcja na szczeblu sekretarzy, pa
                > kowanie miliardów w Ukrainę i do nadzoru podrzucanie swojaków, zaprawionych w k
                > radzieży komuchów.

Tutaj widzę, że twoje zainteresowanie duże, a co do korupcji w Moskowii ?
                Mienisz się przecież Polakiem, więc jak pax Americana, czy ruski mir ?
            • kadilak Re: Proporcje. 26.09.23, 16:24
              dorota_333 napisała:

> Ja mogę tylko mieć nadzieję, że będą chcieć i w przyszłości. Wiele razy to mówi
              > łam: Pax Americana jest o niebo lepszym urządzeniem świata od ruskiego mira (cz
              > y też dominacji Chin). Niech trwa.

No, jesli tez dobry swait ma byc urzadzany na modle dziesiejszych USA, to radze szybkie samobojstwo.
              Latwiejsza droga wyjscia.
              • mateusz572 Re: Proporcje. 26.09.23, 16:35
                kadilak napisał:

> dorota_333 napisała:
                >
                > > Ja mogę tylko mieć nadzieję, że będą chcieć i w przyszłości. Wiele razy t
                > o mówi
                > > łam: Pax Americana jest o niebo lepszym urządzeniem świata od ruskiego mi
                > ra (cz
                > > y też dominacji Chin). Niech trwa.
                >
                >
                > No, jesli tez dobry swait ma byc urzadzany na modle dziesiejszych USA, to radze
                > szybkie samobojstwo.
                > Latwiejsza droga wyjscia.
                >
                Tobie więc Kadi nic nie pozostaje tylko powrót do ruskiego miru, z którego zresztą uciekłeś. Będziesz zdrowszy.
                • kadilak Re: Proporcje. 26.09.23, 17:08
                  mateusz572 napisał:

> >
                  > Tobie więc Kadi nic nie pozostaje tylko powrót do ruskiego miru, z którego zres
                  > ztą uciekłeś. Będziesz zdrowszy.

W 100%.
                  Juz sie szykuje. Przynajmniej mnie doceniaja te ruskie w Polsce.
                  • mateusz572 Re: Proporcje. 26.09.23, 17:18
                    No ale to co przytaczasz powyżej to dzięki pax Americana.
                    No chyba, ż Kadi zaczniesz się usilnie starać, aby ruski mir powrócił i wtedy znowu zaczniesz z nim walczyć, a wtedy... masz szansę na następne świadczenie.
                    Pytanie tylko czy życia ci starczy ?
                    • kadilak Re: Proporcje. 26.09.23, 20:03
                      mateusz572 napisał:

> No ale to co przytaczasz powyżej to dzięki pax Americana.

Nie rozumiem. To Amerykanie mi placa ?
                      Od Amerykanownienie dostalem jeszcze za bezdurno zlamanego grosza i pewnie nie dostane nawet emerytury, jak beda tak dalej sie tu rzadzic .
                  • cojestdoktorku Re: Proporcje. 26.09.23, 19:12
                    no i kadiemu też PIS zwaloryzował 500+ i to na 1500+ a nie zadne tam marne 800
                    • monalisa2016 Re: Proporcje. 26.09.23, 19:24
                      Kto bogatemu zakaze.

www.zerohedge.com/political/polish-minister-has-taken-steps-extradite-ukrainian-nazi-veteran-honored-trudeau-govt

www.thegatewaypundit.com/2023/09/endless-money-biden-administration-awards-2-billion-loan/

Tu przyznam racje Polsce, tak spoliczkowac Polske jak dokonali tego: aktorzyna z jego zona, kandyjskim premierem w kanadyjskim parlamencie, to sie w glowie nie miesci, linki ponizej:

www.zerohedge.com/political/polish-minister-has-taken-steps-extradite-ukrainian-nazi-veteran-honored-trudeau-govt

www.zerohedge.com/geopolitical/leftists-canadian-parlaiment-seek-erase-embarassing-nazi-inicident-record

www.thegatewaypundit.com/2023/09/canadas-nazi-celebration-goes-viral/

www.thegatewaypundit.com/2023/09/canadas-nazi-celebration-goes-viral/
                      • wykrywacz_klamcow Znowu grzebiesz w śmieciach? 26.09.23, 19:33
                        monalisa2016 napisał(a):
                        > newsy ze śmietnika

zerohedge - fake to ich specjalnosc, dodatkowo okraszone wirusami 😜
                  • dorota_333 Przynajmniej mnie doceniaja te ruskie w Polsce 26.09.23, 20:05
                    ...napisał Kadi o podwyżce swojego świadczenia kombatanckiego z 500 na 1500 (tak z grubsza).

Pomyśl jednak o inflacji, która zjada wszelkie świadczenia (Twoje przychody są w znacznej mierze w dolarach, więc zjada ich część).

A przede wszystkim pomyśl o pisowskiej polityce mieszkaniowej, która polega - tak to wychodzi w praktyce niezależnie od piaru - na zawyżaniu cen nieruchomości. PiS tak steruje rynkiem nieruchomości, żeby te w żadnej sytuacji (np. pandemia) nie staniały trwale. Raczej żeby ich ceny rosły. Bo temu służą ich działania i zaniechania.

Dali tysiaka, wyjęli z kieszeni lekko licząc 200-300 tysięcy, które zapłacisz więcej za nieruchomość. Taki to z nimi deal.

• monalisa2016 Re: Proporcje. 26.09.23, 17:59
            kadilak napisał:

> No tak.
            >
            > I bedzie ja prowadzic jeszcze 50 lat. Albo 2 lata. To zalezy.
            > Zle mowie - prowadzilaby ja jeszcze 50 lat, ale nie bedzie bo sytuacja sie zmie
            > nia.Nawet bez zmian w Bialym Domu.
            > Zaczyna brakowac pieniazkow na te glupie pare milionow imigrantow ktore Biden
            > tu scaignal. A co dopiero wojenka?
            > Miasta tna budzet, stany tna budzet. Myslisz, Amerykanie dlugo wytrzymaja brud
            > smrod i ubostwo, zeby placic ukrainskiemu nauczycielowi?
            > A te wymogi antykorupcyjne to juz prawdziwe jajca smile
            >
            >

rumble.com/v3kr72p-trump-less-than-5-months-were-going-to-defeat-joe-biden-and-take-back-our-c.html

Donald Trump powiedział, że pokonanie Joe Bidena zajmie mu mniej niż 5 miesięcy.

„W niecałe pięć miesięcy pokonamy skorumpowanego Joe Bidena, odzyskamy nasz kraj i sprawimy, że Ameryka znów będzie wielka!”

Powiedział niedawno: „Nie wiem, czy zajmie to kolejny rok”.
            • monalisa2016 Re: Proporcje. 26.09.23, 18:10
              Dosc dobrze wytlumaczyla, przypomnijmy sobie co kiedys powiedzial na wideo w j. polskim Steve Pieczenik polskojezyczny portal alexjones.pl prezentowal wideo. Zgadza sie.

rumble.com/v3kqy3j-gboka-infiltracja.-hanna-kazahari-i-ewelina-frihauf..html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka