Dodaj do ulubionych

W USA wygra socjalizm.

29.09.23, 13:50
Oczywiście trudno spekulować, jak będą wyglądały detale nowego ustroju, ale Stany Zjednoczone są na najkrótszej droższe do ustroju socjalno-opiekuńczego.
Ta smutna konkluzja to rezultat refleksji nad debata dzisiejszej opozycji do socjalizmu, czyli Republikanów. Tam nie ma kandydata
Socjaliści robią oczywiście błędy, ale to nie powstrzyma procesu . W połowie przyszłego roku wyłoni się nam nowy „lider” który na razi obejmie Biały Dom, pod koniec kadencji myślę, ze to stanowisko przemianuje się na jakiegoś sekretarza albo cos takiego. Może lider narodu? Przewodnicząca Partii?
Na razie zintensyfikowało się wycinanie i usuwanie pomników. To tez bardzo wiele mówiący akt. Z grupy Europejczyków najczęściej leci na bruk Krzysztof Kolumb.
Michelle ani Gavin nie będą przecież prezydentami kraju.
Na dziś mamy tocząca się przez kraj fale strajków roszczeniowych ( no, kto pamięta PRL?) która niezbicie świadczy o rosnącymi niezadowoleniu ze starego systemu i kończącym się etapie ekonomicznego ładu. Pracownicy nierzadko domagają się 40% podwyżki i 4 dniowego dnia pracy z pensja za 5 dni.
Z działu „Koszula Bliższa Ciału” warto wspomnieć o wojnie w Europie. Socjaliści będą ja wspierać pieniędzmi, wiec wojna nie skończy się jeszcze przez 20 lat. Wojna sponsorowaną przez USA to najlepszy interes tego wieku.
Już zmienili się jej charakter, zauważyliście? Cywile prawie nie giną….
Pytanie, czy to rozleje się po świecie i co to oznacza? Prawdopodobnie degradacje gospodarki swata, to jest nie do uniknięcia w systemie socjalnym. Świat już to przechodził wiele razy zawsze ze złym wynikiem końcowym.
Obserwuj wątek
    • kadilak Ma ktos subskrybcje n Rzplita? 29.09.23, 14:23
      www.rp.pl/plus-minus/art39178781-kryzys-migracyjny-niszczy-nowy-jork-burmistrz-adams-kontra-joe-biden
      Tu jest jak przebiega plan lewicy na robicie skaly aktualnego systemu na dzien dzisiejszy.
      • dorota_333 Re: Ma ktos subskrybcje n Rzplita? 29.09.23, 15:07
        Sporo mi sie artykułów z Rp.pl pojawia na MSN. Jak będzie ten, to zlinkuję.
    • kadilak Czec, dobranoc, giniemy ! 29.09.23, 15:09
      (NewsNation) — Major companies added more than 320,000 jobs to their U.S. workforces in 2021, and 94% of those went to people of color, according to Bloomberg.

www.msn.com/en-us/money/companies/94-jobs-added-by-major-companies-in-2021-went-to-people-of-color/ar-AA1hpsh3#:~:text=Black%20and%20Asian%20people%20accounted%20for%2023%25%20and,of%20the%20headcount%20increase%20or%20about%2020%2C500%20jobs.
      • dorota_333 Re: Czec, dobranoc, giniemy ! 29.09.23, 15:14
        Sami zauważaja, że to jest spowodowane zatrudnianiem na niskopłatnych stanowiskach: "the most significant shift happened in lower-paying job categories, like sales workers and admins".

Biali i tak są na szczycie drabiny.

• kadilak Re: Czec, dobranoc, giniemy ! 29.09.23, 15:48
          dorota_333 napisała:

> Sami zauważaja, że to jest spowodowane zatrudnianiem na niskopłatnych stanowisk
          > ach: "the most significant shift happened in lower-paying job categories, like
          > sales workers and admins".

Bo to sa dane z 2021

> Biali i tak są na szczycie drabiny.

Buahahahaha.
          U nas nie przyjmuje sie bialych W OGOLE. Zakaz jest. Nie ma i koniec!
          Promocje, wylacznie kolorowi. USA zrobilye tu ogromny "poatep" przez te dwa lata.
          Jezeli na sczycie drabiny jest bialy, to ma tylko jeden cel- zeby z niej skoczyc na beton na glowe.
          • jorl11 Re: Czec, dobranoc, giniemy ! 30.09.23, 10:46
            kadilak napisał:

> U nas nie przyjmuje sie bialych W OGOLE. Zakaz jest. Nie ma i koniec!
            > Promocje, wylacznie kolorowi. USA zrobilye tu ogromny "poatep" przez te dwa lat
            > a.

15% ludnisci w krajach zachodnich, w USA jest podobnie, pracuje czyli obija gruchy w komunistycznych bo panstwowych robotach. Tak jak Ty.
            Pozostale 85%w kapitalizmie.
            I jako ze Czarni przez wielopokoleniowa dyskryminacje w USA slabo radza sobie na rynku pracy to calkiem slusznie ze w panstwoej robocie zamiast Ciebie powinnien byc Czarny zatrudniony.

> Jezeli na sczycie drabiny jest bialy, to ma tylko jeden cel- zeby z niej skoczy
            > c na beton na glowe.

W kapitalizmie czyli tam gdzie 85% ludzi pracuja, wlasnie Bialy srednio biorac, jest duzo wyzej jak Czarny. Wlasnie dlatego ze wielopokoleniowo mial lepsza nauke, mozliwosci kariery.

Juz Tobi pisalem drogi kady ze takim antykomunistom jak TY powinnien byc wydany wazny na calym Swecie i dozywotnio zakaz pracy w komunistycznych robotach. Czyli panstwwych. Zeby nie bylo ja sie zggadzam ze i w kapitalistycznych krajach musza byc panstwowe roboty. Nie za duzo, takie 15% calkiem OK ale antykomunistom z Polski zakaz tam pracy.
            Walczyliscie o kapitalizm przeciez w Polsce to budujce go.

Ja jak wyemigraowalem do kapitalizmu, bo mi komuna smierdziala przez jej obijanie gruch, do Niemiec caly czas pracowalem w kapitalistycznej robocie. Szefem byl wlasciciel firmy i podobalo mi sie tak pracowac.
            • kadilak A to widziales? Zobacz. 30.09.23, 19:20
              jorl11 napisał:

>
              > Juz Tobi pisalem drogi kady ze takim antykomunistom jak TY powinnien byc wydany
              > wazny na calym Swecie i dozywotnio zakaz pracy w komunistycznych robotach.

Znow masz racje. Spojrz na zalacznik. List od Pemiera.......Tacy antykomunisci jak ja, nie powinni nigdzie w ogole pracowac. My szlachta jestesmy a ty jestes parch.
              I tak wlasnie jest. Nam, palancie glupi, placa pieniadze BEZ pracy. Ja na przyklad mam w Polsce juz emeryture, chociaz nie przepracowalem tam nawet jedej minuty. Z pelna rewaloryzacja i bez ZADNEGO opodatkowania. To jest w osobnym liscie, moge tez zalaczyc folksdojczom
              Zajebista zycie mam, w przeciwnstwi do ciebie i calej reszty folksdojczy ktorym Polak pluje w twarz. A ode mnie jeszcze dodatkowo w prezencie dostaniesz w taki specjalny sopsob w pysk. Albo jakiegos innego pahaca - hanysa zajebie w ryja.
              Duzo was tam hanysow i zdrajcow przyjezdza latem nad Baltyk, na pewno jakiegos namierze .
              Takze jak widzisz, dolce vita mam. Nie tylo mi palcicie za nic a jeszcze prawie 10 000 dolcow emerytury mi wpadnie jak tylko sie zdecyduje w koncu odpoczac od tego codziennego opierdalania. Bo caly moj sluzowy obowiazek to rano wstac i zawlec dupe do roboty, ktorej juz prawie nie ma bo budzet obcieli i mamy kompletna labe. Buahahahaha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka